IJsselvogels4

Na een maand zonder wedstrijden eindelijk weer een wedstrijd voor het 4e. Een zaterdag zelf geen ploeg op de been kunnen brengen, een vrije zaterdag rondom de zaalfinale in Ahoy en een zaterdag waarop de tegenstander geen team heeft, zorgen ervoor dat de laatste wedstrijdminuten in maart zijn gemaakt. Op 25 april in elk geval eindelijk de mogelijkheid om weer een potje te korfballen, nu in Vlaardingen tegen de zaalkampioen Oranje Nassau / Spirit 4. Zonder Stef maar verder compleet deze uitwedstrijd gestart.

Veel wind op het complex en dat leidde tot weinig goals in de eerste 35 minuten: 4-3 voor de thuisploeg met goals van Ernst 2x en Rob. Nadat we het halverwege de eerste helft verdedigend beter onder controle kregen, was het na rust ook goed om te merken dat we aanvallend slimmer gingen spelen (zou het dan echt helpen, zo’n rustbespreking?). 3 goals op rij (Alex, Rob en Wilco) zorgen voor een 4-6 voorsprong in een fase dat Oranje Nassau de korf wel onder vuur bleef nemen, maar niet vond. Na de 5-7 van Alex ging het echter mis, direct twee goals tegen (7-7 dus) en vervolgens achter gekomen met 9-7. Stug doorgaan leverde nog wel heel knap de 9-9 op via Wilco en Lydia, maar Oranje Nassau wist met 11-9 in een beetje rommelige slotfase te winnen.

Eerlijk is eerlijk, de thuisploeg scoorde over meerdere fronten, waar het bij het 4e deze week moest komen van de heren, zoals ook te zien in de goals (Ernst, Rob, Wilco en Alex allemaal 2x en Lydia 1x). Ondanks het harde werken onder de korf van met name Laura, was het niet voldoende om twee punten mee terug naar Moordrecht te nemen. Maar toch… er waren zeker kansen.

Zo zoekt het 4e nog naar de eerste competitiezege na de zaal en daar zijn nog 4 wedstrijden voor. PKC-uit, HKC-thuis, RWA-thuis en Nieuwerkerk-uit. We gaan ervoor. Na de vakantieweken weer compleet trainen en dan moeten we zeker nog een aantal punten kunnen pakken. Eerstkomende wedstrijd is een zware kluif in Papendrecht op 9 mei tegen PKC 5, een ploeg die in de zaal naar de tweede klasse is gepromoveerd.