IJsselvogels4

14 februari,  Valentijnsdag, tijd voor de 13e wedstrijd van het zaalseizoen. Thuis in De Zuidplas was KCC 6 de tegenstander. In de uitwedstrijd werd op maandagavond met 18-14 verloren in een wedstrijd op hoog tempo, dus dat beloofde wat. Rob was terug van de wintersport, Sascha vierde carnaval maar verder compleet aan de start.

De wedstrijd was direct na het 1e, dat tegenstander Pernix 1 op bezoek kreeg in haar kampioenswedstrijd. De gasten uit Leiden kwamen voor een feestje, maar in een bomvolle hal kreeg het 1e met 20-20 eigenlijk een punt te weinig. In elk geval spanning genoeg om vol adrenaline te starten, maar de beginfase was helaas enorm zwak.

Deze fase veel plaatsfouten, snel 0-2 achter maar daarna was het verdedigend erg sterk. Tot aan de rust geen tegengoals meer, door hard werken en met name Alex die zijn tegenstander heel kort op de huid zat. Helaas duurde het lang voordat onze goals kwamen, maar via goals van Lydia, Alex en een vrije bal van Laura met 3-2 naar de rust.

In de rust geprobeerd wat scherpte terug te vinden en na rust via 3-3 snel twee goals van Alex (5-3). Telkens kwam KCC op 1 punt, maar werd dit gepareerd met een IJsselvogelstreffer. Stef en Ernst (korte kansen) en een afstandsschot van Stef zorgen voor 8-6.

Inmiddels volop gewisseld met Wilco, Erwin en Marina wat verse energie in de ploeg. Via de 9-6 van Ernst en 10-7 uit een stip van Laura was er een marge van drie. KCC zette nog een keer aan, ook met verse krachten, maar geduldig aanvallen zorgde ervoor dat er geen kans op de gelijkmaker kon komen.

Hard voor gewerkt, vermoeide gezichten,  degelijke zege in een zeer sportieve wedstrijd. Alex 3 goals (al voor de 2e keer op rij topscoorder), Laura, Stef en Ernst 2x en Lydia 1x. Nu samen op plek 2, waar ook Valto nog bij kan komen. Wie weet volgt er zelfs een beslissingswedstrijd om plek 2, maar nu eerst twee weken voorjaarsvakantie. Na 7 maart, Paal Centraal-uit, weten we meer.  KCC en Valto spelen dan onderling, dus er wordt zeker nog ergens om gespeeld.