De wedstrijd van de gemiste kansen: verslag 1e

Wedstrijd van gemiste kansen: Verlies IJsselvogels 1

Voor aanvang van de wedstrijd IJsselvogels 1 – Roda 1 werd er stil gestaan bij het overlijden van Wim Slingerland jr. en Peter Mandersloot. Voorzitter Henk-Jan Bos sprak mooie woorden, waarna 1  minuut stilte werd gehouden.

Vorige week werd er met overtuigend spel gewonnen van Pernix 1. Nu stond de thuiswedstrijd tegen Roda 1 uit Westzaan op het programma. Beide ploegen stonden met twee punten achterstand op de gedeelde tweede plek, dus het belang van de wedstrijd was groot om mee te blijven spelen in de strijd om de bovenste plekken. Bij het inschieten kreeg het vlaggenschip een tegenslag te verwerken. Nathan Marck ging door zijn enkel en kon niet beginnen aan de wedstrijd. Victor Blanken werd direct uit het 2e gehaald om te starten in eerste.

Het begin van de wedstrijd was zeer matig. Er werden veel plaats fouten gemaakt en IJsselvogels was het goede spel van vorige week kwijt. Aanvallend werden er verkeerde keuzes gemaakt en IJsselvogels had het zwaar tegen het fysieke spel van Roda. Verdedigend stond het niet goed. De heren van Roda konden blijven aanvallen en schieten waardoor het vlaggenschip met 2-0 achter kwam. Toen de wedstrijd vorderde kwam IJsselvogels meer in haar spel. De achterstand werd met hard werken terug gebracht naar 4-4 via doelpunten van  Jasper (2x), Karen en Victor. Echter stond het verdedigend nog niet goed en Roda kon hiervan profiteren. Via 4-6 en 6-8 bracht IJsselvogels de scoren goed terug tot een 8-8 ruststand door een schot en stip van Jasper.

De tweede helft liep gelijk op naar een stand van 11-11. IJsselvogels kreeg kansen maar benutte dit niet. Op cruciale momenten werden strafworpen gemist (4 in totaal) waardoor er een flinke mentale klap te verduren was. Verdedigend werd er vrijwel niks weggegeven door Karen, Hannah, Jary en Kevin, maar het aanvalsvak had het zwaar en kwam helaas niet tot scoren (het heeft ongeveer 15 minuten 11-11 gestaan). Roda was de eerste die 2x tot score kwam en de wedstrijd was beslist. Via 11-14 was het Kevin die de 12-14 eindstand op het scorebord zette.

Dit was een wedstrijd van de gemiste kansen. Het is een goede leer voor de nog jonge selectie. Nu is het kerstvakantie en kan de selectie haar rust even pakken. In 2015 zal het 1e alles op alles zetten  om zo hoog mogelijke te eindigen.

De selectie van IJsselvogels wenst u fijne dagen toe en al het beste in 2015.

Doelpunten: Jasper 5x, Karen en Kevin 2x en Kirsten, Jary en invaller Victor scoorden 1x.