2 februari 2017
 februari 2, 2017
 0
Categorie: Clubblad

Afgelopen zaterdag (28-1) stond de wedstrijd DES 1 – IJsselvogels 1 op het programma. De wedstrijd was van groot belang voor zowel IJsselvogels als DES. IJsselvogels zou 1 punt boven DES eindigen als de wedstrijd werd gewonnen, en DES zou IJsselvogels en Sparta op 2 punten achterstand kunnen brengen. De vorige wedstrijd tegen DES zijn we eigenlijk de gehele wedstrijd overdonderd door hun agressieve maar zeer effectieve spel. Binnen no time stonden we toen een flink aantal doelpunten achter wat we niet meer konden recht trekken. Voor IJsselvogels was het dus tijd om de 2 punten mee te nemen naar Moordrecht en revanche te nemen op de eerder nederlaag.

Voor de wedstrijd werd tijdens de bespreking van trainer Mark duidelijk dat wanneer we ons eigen spel bleven spelen (scoren over veel schijven) en het maken van weinig fouten in de aanval we zeker konden winnen van DES. Na een goede warming-up waren we er als team klaar voor. We waren gebrand om de 2 punten binnen te halen.

De eerste aanval was gelijk raak voor DES dus IJsselvogels moest aan de bak. Gelukkig kregen we direct een strafworp mee waardoor de stand weer 1-1 werd. Na een paar minuten spelen kwam IJsselvogels beter in de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in de terechte tussenstand van 4-7. Helaas kon IJsselvogels dat verschil niet vast houden tot aan de rust en was het zelfs DES dat tegen de verhouding in met 11-10 voor stond in de rust.
Na een goede bespreking in de rust wist IJsselvogels wat er te doen stond: het goede spel van de 1e helft vol houden en dat verschil uitbouwen. Het pakte echter heel anders uit want na een kwartier spelen stond IJsselvogels met 15-10 achter en leek de wedstrijd al gespeeld. Na het vertoon van pure wilskracht en een paar mooie doelpunten kwam het geloof weer terug bij IJsselvogels. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging IJsselvogels in met een tussenstand van 18-16. IJsselvogels kroop steeds dichterbij. Bij DES sloeg de twijfel toe en IJsselvogels kwam op gelijke hoogte. Met nog maar 3 minuten te spelen stond het 19-19. Door een slimme wissel van de trainer om Nathan Marck in te brengen (hij scoorde 1 minuut voor tijd) de zo dacht IJsselvogels beslissende 19-20.

Helaas bleek de laatste minuut een lange te zijn waardoor DES nog de kans kreeg een strafworp te versieren. Als als als, 5 punten achter komen in de 2e helft en dan toch nog bijna winnen. Het is positief te noemen, al leverde het net geen winst op. Maar het positieve en energieke spel uit de 1e helft zeker meenemen naar volgende week!! Dan blijven de punten in Moordrecht.

Voor de supporters: IJsselvogels 1 speelt aankomende zaterdag (4-02) om 17.10 thuis tegen Sparta 1. Kom IJsselvogels 1 allemaal aanmoedigen want IJsselvogels kan alle support en aanmoedigingen goed gebruiken.

Tot dan,
Hannah Klijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *