Balkorf

Een klim omhoog.. Is de top al bereikt?

A1 maakt dit seizoen een enorme groei door. Een aantal voorbeelden hiervan is het uitspelen van een wedstrijd, de volwassenheid waarmee gespeeld wordt en de mentale weerbaarheid. Het team gelooft in eigen kunnen en kan het op de momenten dat het moet ook opbrengen. Dit is fantastisch om mee te maken vanaf de bank en daar onderdeel van te mogen zijn. Daarbij kunnen wij ook nog eens een beroep doen op spelers en speelsters uit A2. Dit laat zien dat wij over een echte selectie beschikken. We doen het met zijn allen en zonder deze flexibiliteit en inzet zou het lastiger zijn voor een team als A1. Vandaar dat wij alle reserves, invallers en invalsters willen bedanken!

Afgelopen zaterdag mocht A1 voor de dag komen tegen de koploper uit de poule HKV/Eibernest. Voor de bespreking van de wedstrijd werden hier en daar wat kreten als: “zenuwen, gespannen en we moeten” gehoord. Een druk die je jezelf niet moet opleggen, maar iets wat wel de juiste instelling is. Het kan ook een meerwaarde zijn. Die instelling en spanning moet je gebruiken om het uiterste uit jezelf te kunnen en willen halen. Iets waar A1 afgelopen zaterdag zeker in geslaagd is. Het team was tot op het bot gemotiveerd om de flater van de uitwedstrijd recht te zetten en om zichzelf te belonen doordat zij bij winst zouden aanhaken.

HKV speelde vanaf het eerste moment fysiek en A1 wist hier gepast antwoord op te geven. De scheids hield de wedstrijd prima onder controle, ondanks dat het soms van beide kanten misschien iets over de grens van het fysieke heenging. Dit kwam mede doordat de strijd, passie en absolute wil om te winnen door alle spelers en speelsters uitgestraald. Het zou maar om één ding gaan vandaag, aanhaken. Een zoekende start met redelijke aanvallen leidde uiteindelijk tot een 2-0 voorsprong door 2 stippen. Hierna volgde een partij van steeds een doelpunt aan beide zijden. HKV wist zelfs tot 5-5 terug te komen. A1 liet het er niet bij zitten en wist de stand om te buigen naar een nipte voorsprong in de rust 7-6.

korfbal afb

In de rust konden wat puntjes op de i gezet worden. Een goede eerste helft had nog wat aandachtspunten om zo de pot definitief binnen te kunnen slepen. Het geloof en vertrouwen waren er, dit was dan ook absoluut stap 1 in de goede richting.

Na een kleine voorsprong van 8-7 na de rust gaf A1 gas. 12-7 was het resultaat hiervan en het gat leek geslagen. HKV wilde echter niet opgeven en bleef steeds een doelpunt tot 3 verschil maken. A1 heeft de 4 doelpunten verschil niet meer weggegeven en de wedstrijd volwassen, met wat aandachtspunten voor de toekomst (we moeten ook kritisch blijven), uitgespeeld. 15-11 is het eindresultaat.

yv-A1

Komende zaterdag staat Excelsior (D) A1 op het programma. Thuis werd hiervan in een thriller van een wedstrijd nipt met 19-18 gewonnen. Excelsior en IJsselvogels hebben allebei 12 punten waar HKV leidt met 13 punten. Kortom, is de top al bereikt?

A1 speelt om 17:25 uur in sporthal de Buitenhof in Delft (Duke Ellingtonstraat 2). Een absolute topper die de rit naar Delft waard kan zijn!