Eerste remise voor het 1e

Er zijn van die trainingsweken dat het allemaal niet gaat zoals je zou willen. Deze week overkwam dat het vlaggenschip van IJsselvogels. Kirsten zou de gehele week niet trainen in verband met vermoeidheid, Karen had bij een etentje een voedselvergiftiging opgelopen, Nathan en Kevin hadden de gehele week griep en als klap op de vuurpijl kon Jary op de zaterdag ook maar ternauwernood spelen door verhoging van lichaamstemperatuur. Toch kon iedereen behalve Kirsten starten aan de wedstrijd tegen Vitesse. De ploeg uit Barendrecht had zowel de eerste wedstrijd op het veld, als in zaal verloren van IJsselvogels en was gebrand op een overwinning. In een goed gevulde sporthal De Riederpoort in Barendrecht floot de scheidsrechter om 19:00 voor aanvang van de wedstrijd.

De wedstrijd kende een rommelig begin. Na de 1-0 door Vitesse werd Hannah in een omdraaibal onreglementair gehinderd maar tot verbijstering van het gehele IJsselvogels kamp werd door de scheidsrechter een vrije bal gegeven. Toen vervolgens Karen bij deze vrije bal ook nog eens het fluitsignaal hoorde voor een verdedigend schot leidde dit tot nog meer ophef. Echter, het leek erop dat dit de vogels goed deed want via Kevin, Jasper en Nathan stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Vitesse bleef koel en haakte vervolgens weer aan tot een 5-5 tussenstand. Het 2e aanvalsvak van IJsselvogels had na deze 5-5 moeite met scoren. Waar Jasper de gehele wedstrijd zijn werk verrichtte rond de korf hadden Nathan en Eva moeite met doelpunten maken. Mede door slecht verdedigend werk kon Vitesse doorgaan met scoren waardoor 10 minuten voor rust het 10-7 stond voor oranje-zwarten. Na eindelijk een goed uitgevoerde aanval kon Nathan de 11-9 maken, maar kon niet voorkomen dat het door weerslag.nl gesponsorde team met een 13-10 achterstand de kleedkamers opzocht.

De tweede helft tapte IJsselvogels uit een ander vaatje. Verdedigend kon Jasper de spits van Vitesse beter in bedwang houden, mede mogelijk gemaakt door Eva en Manon, en waren het Hannah en Karen die domineerden in de aanval. Na de 16-11 voor Vitesse raakte IJsselvogels in een flow. Wel 5 doelpunten op rij werden gemaakt door respectievelijk Jasper, Hannah, Kevin, Jasper en Peter! Deze laatste was ingevallen door een blessure van Nathan. Dit was een flinke tegenvaller want Nathan leek zich net aanvallend te herpakken maar ging door zijn enkel bij het opstellen voor een vrije bal. De wedstrijd naderde vervolgens zijn climax want via de 16-16, 18-18, 19-19 werd het 5 minuten voor tijd 20-20. Mentaal bleek IJsselvogels in deze fase erg sterk want door goed en rustig spel scoorden Hannah en Karen de 20-21 en de 20-22. Met nog 2,5 minuut op de klok kon dit niet meer misgaan maar helaas bleek dit een utopie. Door onervarenheid van de spelers van IJsselvogels kon de wedstrijd aanvallend niet goed worden uitgespeeld. Hierdoor gingen nog drie aanvallen naar de Barendrechters in de slotfase. Door matig verdedigend werk en hulp van de scheidsrechter kreeg Vitesse nog een tweetal strafworpen waardoor de wedstrijd in een anti-climax eindigde met een 22-22 eindstand.

Hoewel de ploeg uit Moordrecht flink van het gelijkspel baalde, bleek toch dat IJsselvogels de laatste weken mentaal sterker is geworden. Vanuit een moeilijke positie in de wedstrijd terugkomen en een voorsprong pakken is niet voor elke ploeg weggelegd. Dit geeft de ploeg dan ook vertrouwen naar handhaving in het veldseizoen.

Waar RWA uit Rhoon averij opliep door te verliezen van degradant VEO, wist Pernix uit Leiden wel te winnen. Hierdoor staan zij drie punten voor ten opzicht van RWA. Volgende week kan de ploeg uit Leiden hun kampioensschap binnenslepen in Moordrecht. Echter, ons 1e heeft in een spectaculaire uitwedstrijd de twee punten binnengesleept tegen deze koploper. We verwachten volgende week een bus vol Leidenaren in sporthal de Zuidplas. Hoewel het 1e team van Moordrecht is uitgespeeld zouden we graag weer de punten in Moordrecht willen houden en zo het feestje van Pernix uit willen stellen. We hopen dat u zin heeft in een spectaculaire wedstrijd tegen de (wellicht) aankomende kampioen van poule F in de eerste klasse. Kom daarom ook, net als de Leidenaren, ons aanmoedigen naar een overwinning!!

Doelpunten IJsselvogels: Jasper 4, Nathan 3, Kevin 3, Karen 3, Hannah 3, Jary 2, Peter 2, Eva 1, Manon 1.

Op Omroepzuidplas is nog een interview met Jasper terug te luisteren rondom deze wedstrijd. Fragment staat helemaal onderin de pagina.