IJsselvogels2

Terecht was het, dat trainer Edwin Plooster vorige week, na de ruim gewonnen wedstrijd (22-11) tegen EKVA 2, iedereen even op scherp zette. Jazeker, de overwinning was wederom overtuigend, er wordt goed  gespeeld en het kampioenschap lonkt, maar juist dán is het van groot belang dat IJsselvogels 2 met beide benen op de grond blijft staan en er geen gemakzucht in de ploeg sluipt. Kampioen ben je pas als je op de 1e plek staat en geen ploeg je meer kan achterhalen. Fiks 2 stond afgelopen zaterdag op 2 punten achterstand op IJsselvogels en met nog 3 wedstrijden te spelen, was (en is) IJsselvogels dus zeker nog géén kampioen. Interessant was dat Fiks uit tegen EKVA speelde. De spelers van EKVA waren door “verschillende redenen” extra gemotiveerd om te winnen van Fiks. Maar uiteraard was het nog veel belangrijker dat IJsselvogels zelf 2 punten op zou halen in Rijnsburg tegen Madjoe 2. Als deze wedstrijd werd gewonnen, zou dit de 8e overwinning op rij zijn van het 2e.

Dat de huidige serie van 7 overwinningen op rij, geen garantie is, dat de 8e overwinning ook wordt behaald, bleek na 10 minuten spelen. Door ongeconcentreerd- én gemakzuchtig verdedigen (te veel afstand nemen, te laat met voorverdedigen en slechte communicatie) wist Madjoe te scoren uit 2 vrije ballen, een schot en een korte kans. Het enige wat IJsselvogels hier tegenover zette was een stip. De uitploeg keek zo tegen een achterstand aan; 4-1. Het 1e aanvalsvak (Peter, Victor, Kimberley en Lieke) had moeite goede aanvallen neer te zetten, waar zo 1, 2, 3 geen goede oplossing voor te vinden was. Een benutte strafworp van Peter en een doorloopbal van Hans zorgden alsnog voor de aansluiting. Madjoe schoot op zuiver en wist weer op 2 doelpunten verschil te komen. Na een verzilverde korte kans van Lieke, was het Kimberley die uit een mooi afstandschot (eerste velddoelpunt van IJsselvogels) de stand gelijk trok; 5-5. Toch lukte het de Moordrechtenaren niet om door te drukken. Madjoe was zeker niet minder dan IJsselvogels en stond voornamelijk verdedigend heel sterk. De ploeg wist daarnaast slimme doelpunten te maken achter de korf (6-5 en 7-6). Schoten van Esther (6-6) en Victor (7-7) zorgden dat de nummer 6 in de competitie niet kon uitlopen. Eindelijk, 5 minuten voor rust, kwam IJsselvogels op de gewenste voorsprong dankzij een stip van Hans. Coen zorgde zelfs nog voor de 7-9 ruststand, na een mooie individuele actie.

Een zeer comfortabele ruststand, gezien het scoreverloop. Coach Peter Bakker gaf aan dat de kansen beter afgemaakt moesten worden. Door stilstaand korfbal werd er vaak geschoten op het verkeerde moment. Daarnaast werden niet altijd de spelers, die er het beste voor stonden, uitgespeeld. Er moest meer (diep) gelopen worden om zo de aanvallen makkelijker te laten lopen. In de verdediging scherper zijn op korte kansen en daarbij minder overtredingen maken.

“Madjoe” is afkomstig uit het Maleis en betekent; “voorwaarts”. Met deze insteek ging de thuisspelende ploeg het veld in. Na een paar minuten werd dan ook de 8-9 binnen geschoten. IJsselvogels was niet erg onder de indruk en kwam in de wedstrijd. Kimberley scoorde 2 afstandschoten (waarvan 1 onterecht afgekeurd) en bracht de marge weer op 2 doelpunten. Het 1e verdedigingsvak pakte goed over. Coen maakte de 8-11 vanaf afstand. Hans speelde tegen een heer van >2 meter maar won toch knap ruim 90% van z’n aanvallende rebound en wist hieruit ook nog eens de belangrijke 8-12 te scoren. Mentaal en conditioneel kreeg Madjoe het steeds zwaarder. Vooral het conditionele stukje werd zichtbaar toen het 1e aanvalsvak van IJsselvogels een aanval van 2 á 3 minuten (10-15 doelpogingen) op de mat legde, welke jammer genoeg niet werd beloond met een doelpunt. In de verdediging werden de taken, zoals besproken in de rust, goed uitgevoerd. Hierdoor kreeg het 1e aanvalsvak alle tijd en tal van mogelijkheden om te scoren. Dankzij 2 doelpunten van Peter en 1 van Coen werd de score uitgebouwd naar 8-15. De wedstrijd was gespeeld, het 2e zat op rozen en nam wat gas terug. In de laatste 8 minuten wist Madjoe nog 3x te scoren. IJsselvogels 4x, waaronder 2 afstandschoten van Kimberley, die de korf erg makkelijk wist te vinden. Eindstand: 11-19.

Toen lag de hoop bij EKVA.. Helaas verloren zij van Fiks, waardoor Fiks nog steeds maar 2 punten achterstand heeft op IJsselvogels, met beide nog 2 wedstrijden te spelen. Deze week dus officieel (nog) geen kampioenswedstrijd voor IJsselvogels 2. Mocht het zo zijn dat Fiks 2 verliest (spelen 14:15 uur tegen Thor 2), kan IJsselvogels 2 alsnog al aanstaande zaterdag thuis kampioen worden, mits er gewonnen wordt van RDZ 2! Een hele interessante wedstrijd dus om naar te kijken. U bent daarom ook bij deze van harte uitgenodigd om IJsselvogels 2 aan te moedigen richting het kampioenschap! Uw steun wordt zeer gewaardeerd en beloond!

14-02-2015 | 15:30 uur | IJsselvogels 2 – RDZ 2 | De Zuidplas, Moordrecht

Doelpuntenmakers Madjoe 2 – IJsselvogels 2: Peter 5x, Hans 4x, Kimberley 4x, Coen 3x, Lieke 1x, Esther 1x, Victor 1x.