Hoe vloog de bal – 01 oktober 2016

Hoe vloog de bal …… zaterdag 1 oktober 2016.

Na een bijzonder geslaagd Rabobankschoolkorfbaltoernooi afgelopen woensdag was afgelopen zaterdag de 5e ronde van de 1e helft veldcompetitie. Opnieuw een mooie dag, daar kon het in ieder geval niet aan liggen, waar lag het dan wel aan dat het 1e zich zo liet verrassen door een puntloze hekkensluiter die tot zaterdag alles met gemiddeld 10 doelpunten verschil verloor?! Gemakzucht? Het was juist, tot dan toe, zo ’n uitstekende dag met overwinningen voor alle selectieteams. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en 8 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van het 2e dankzij een 24-8 zege op ONDO 2. Topscoorder van de week werd Dirk Rijneveld die in het 3e liefst 9x wist te scoren waarvan al 5 in het eerste kwartier. De resultaten:

Na de 6-12 overwinning vorige week in Den Haag op koploper Futura 1 kwam afgelopen zaterdag het nog puntloze ONDO 1 uit ’s Gravenzande op bezoek. Waar wij alle topteams al hebben gehad en met 5 punten uit 4 wedstrijden bij de betere teams horen had ONDO alle 4 de wedstrijden met ruime cijfers verloren (thuis 12-27 en 15-20 en uit met 29-15 en 21-14). Wat zou deze ploeg tegen ons 1e kunnen presteren. Met Victor in de ploeg voor de afwezige Jary begon het 1e aan de wedstrijd. Binnen 10 sec. had Nathan opnieuw uit de openingsbal 1-0 gescoord maar daarna zag je al vrij snel een soort gelatenheid in het team sluipen. Waar wij in de openingsfase de scherpte mistte zag je ONDO boven zichzelf uitstijgen omdat ze roken dat er wat te halen viel in Moordrecht. Na 2-2 uit een mooie omdraaibal van Eva liep ONDO uit naar een 2-6 en 4-10 voorsprong en ik moet eerlijk zeggen: het 1e stond erbij en keek er naar zonder wakker te worden en te beseffen dat de knop om moest. Ruststand 9-14 met 1 gemiste strafworp (bij 8-12) aan onze zijde. In de 2e helft kwam Christiaan in de ploeg voor Victor maar toen ONDO van 12-17 uitliep naar 12-20 leek de wedstrijd gespeeld. Het 1e schrok blijkbaar nu wel wakker en vier achtereenvolgende aanvallen leverde 4 doelpunten op waardoor het ineens 16-20 stond. Jammer dat er na 16-21 opnieuw 2 strafworpen werden gemist en ONDO 16-22 scoorde. Alleen Karen bleef aanvallend scherp (helaas niet met haar vrije ballen) maar ondanks 6 treffers van Karen, 4 van Hannah, 3 van Kevin, 2 van Nathan en 1 van Eva, Leon en invaller Christiaan werd er duidelijk met 18-24 verloren en ik moet helaas zeggen, dik verdiend! Waar het 1e een mooie slag had kunnen slaan en bij winst mee had kunnen doen om het kampioenschap dreigt nu een plaats in de middenmoot en als het niet oppast …….. Zaterdag gewoon winnen oké!

Zaterdag 8 oktober 2016     15.30 uur     IJsselvogels 1 – VEO 1 (Voorburg)

IJsselvogels 2 gaf juist het goede voorbeeld door de reserves van ONDO met een ruime 24-8 nederlaag naar huis te sturen. Vanaf 15-5 heb ik de wedstrijd gezien en ik moet eerlijk zeggen dat jullie iedere wedstrijd groeien. Met 5 spelers uit de A1 van vorig jaar hebben jullie een ontzettend jonge ploeg maar het spelplezier straalt er van af en met 6 punten uit de laatste 3 wedstrijden zijn jullie duidelijk in de winning mood en daar kunnen er zaterdag tegen KCC 5 misschien weer 2 bij komen, succes in ieder geval. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Wat het 1e mist(te) loopt wel in IJsselvogels 3, een echte topschutter die uit alle standen weet te scoren n.l. Dirk Rijneveld. Koploper GKV / Enomics 3 uit Gorinchem, ongeslagen met 8 uit 4, kwam in Moordrecht op bezoek om tegen nr. 3 IJsselvogels 3 (7 uit 4) te spelen. Binnen een kwartier stond het al 9-1 met o.a. 5 doelpunten van Dirk. Na een 12-5 ruststand bleek GKV tot 15-9 gelijkwaardig maar daarna liep het 3e opnieuw uit tot 20-9 om uiteindelijk met liefst 24-12 te zegevieren dankzij 9 doelpunten van Dirk, 4 van Pieter, 3 van Lieke en Denise, 2 van Coen en 1 van Kirsten en Bas terwijl achter doelpunt 13 (direct na de rust) geen naam stond. Wel zag ik Lieke de 3-1 scoren en dat was een hele mooie one-hander (had ik nooit achter jou gezocht zo’n mooie technische goal). Met WION 3 en ongeslagen koploper Oranje Wit 4 volgen nog 2 zware tegenstanders, succes!

Na de mooie overwinning van IJsselvogels 4 vorige week, moest er een vervolg komen bij Reeuwijk 3. IJsselvogels mocht als laatste de wei in om 17.00 uur en moest even op gang komen. Na de 1-0 maakte we al snel gelijk 1-1, maar keken in enkele minuten al snel tegen een 3-1 achterstand aan. De aansluitende 3-2 luidde een goede fase in, maar het niet doorfluiten bij een gemaakte doorloopbal en het missen van de toegekende strafworp ging in de koppies zitten en Reeuwijk profiteerde optimaal door direct uit te lopen naar 5-2 / 7-4 en ruststand 10-5. In de 2e helft was er direct de aansluiting (10-6) maar Reeuwijk liep uit naar een ruime voorsprong en het 4e bleef werken voor elk doelpunt, maar kon de nederlaag niet afwenden, eindstand 17-10. Teveel spelers zaten niet in de wedstrijd en dit brak ons op in de afronding van de vele kansen. Marit beterschap met je rug, wissel Karlijn werd letterlijk de wedstrijd uitgebeukt en kwam invaller Myrthe in het veld en waren de dames wissels op. Laura ging 7 minuten voor het einde naar de kant en stond het vak met 3 spelers. Dat hierna een doorloopbal werd gescoord, toonde de doorzettingsvermogen van het 4e. Naast een goed spelende Rob (4) scoorde Gert Jan (2), Wilco (2), Stef (1) en Amber  (1). Van trainer/coach Marco.

IJsselvogels 5 nam het in Gouda op tegen Gemini 4 dat met 11-10 net iets sterker was en de 2e plaats van ons 5e overnam. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Wij (IJsselvogels A1) gingen vandaag richting Bodegraven voor onze wedstrijd tegen Vriendenschaar A1. Na een aantal wedstrijden erg makkelijk gewonnen te hebben, kregen we deze wedstrijd aardig wat tegenstand. Het was een wedstrijd waarin erg leuke, goede en wat rommelige aanvallen elkaar afwisselden. Na een 1-0 achterstand hebben we het mooi weggewerkt naar een eindstand 13-16, dus de puntjes zijn weer richting Moordrecht meegenomen. De doelpunten zijn gemaakt door: invaller Jelle 5, Jesse & Jeffrey 3, Anouk 2 en Wietze, Merel & Karlijn 1. Door de blessure van Daan en Laura vielen Jelle S en Janneke gelukkig weer bij ons in en zaten Louanne en Jelle R stand-by, dankjewel allemaal! Nu zijn wij vooral benieuwd wat Edwin genoteerd heeft in zijn heilige boekje! Van Karlijn.

Dat is nog eens een goede reserve bij IJsselvogels A2, die maakt zelfs een verslag van de wedstrijd. Vandaag moest de A2 tegen ALO A1 in Den Haag. De A2 speelde niet hun beste wedstrijd. Er werd ook erg veel gemist (stippen en korte kansen). Aan het begin stonden ze veel achter en moesten ze telkens terug komen maar aan het eind van de wedstrijd stonden ze steeds voor. Ze hadden de wedstrijd met veel meer doelpunten kunnen winnen, gelukkig hebben ze gewonnen en hebben ze laten zien dat ze een wedstrijd eruit kunnen slepen. De 2 punten gaan gewoon mee naar Moordrecht. Doelpuntenmakers: Jelle 4x, Sam M. 3x en voor de rest Stefan, Noortje, Janneke, Dave, Myrthe en Dyonne. Geschreven door Sam Kl. (reserve). Mooiste doelpunt van de wedstrijd door Dyonne, van 10 meter ringloos (of heet dat met korfbal mandloos?).

Ook leidster Laura maakte weer een leuk wedstrijdverslag over IJsselvogels A3. Vandaag N’kerk A4. De vorige keer hadden we dik verloren, maar gezien de uitslagen in de poule hadden we het vertrouwen om misschien toch wel de eerste punten te pakken. De eerste helft begonnen we wel goed en nadat het eerste kwartier nog gelijk opging, liepen we voor rust zelfs uit naar 4-2. Dat bood perspectief! Helaas maakten we vlak na rust 2 stomme fouten, waardoor het gelijk weer 4-4 stond. Met een paar mooie schoten liep N’kerk uit naar 4-6. De laatste minutenwaren nog spectaculair want met 2 doelpunten van N’kerk en 1 van Amber werd de eindstand 5-8 voor N’kerk. Helaas geen punten. Maar dit biedt wel perspectief voor de zaal. Doelpunten: Esmee 2x, Boas, Marije en Amber 1x. Filmpje A3 opbouw:
pa010173-hd-720p

Vandaag moesten we (IJsselvogels B1) tegen Nieuwerkerk B1 dat bovenaan stond en vandaag kampioen kon worden. We hadden de 2 trainingen voor de wedstrijd geoefend om achter te verdedigen en dit pakte erg goed uit. We kwamen erg goed de wedstrijd in en ondanks dat we 1-0 en 2-1 achter kwamen hebben we daarna de hele wedstrijd voor gestaan! Met rust stond het dan ook terecht 5-11 voor ons. Er waren veel mooie aanvallen en veel doelpunten door ons gescoord. In de 2e helft kwam Nieuwerkerk iets dichterbij en verkleinden ze het gaatje tot 4 doelpunten. Uiteindelijk kwamen ze niet dichterbij dan 4 punten en heeft de B1 deze wedstrijd gewonnen met 10-14.   Nieuwerkerk heeft de kampioenswedstrijd dus niet gewonnen en wat is er fijner om als IJsselvogels zijnde hier voor te kunnen zorgen!! De doelpunten zijn gemaakt door: – Jelle en Lars 4x,  Sam K en Roos 2x en Loisanne en Remmert 1x. Dit was vooral een teamprestatie waar we met z’n alle hard hebben voor gewerkt!!

IJsselvogels B2 kon het huis niet bolwerken tegen Vriendenschaar B2 uit Bodegraven en moest met 4-8 zijn meerdere in deze tegenstander erkennen terwijl er eerder dit veldseizoen nog met 8-9 was gewonnen in Bodegraven. Hebben jullie last van een “dippie“. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Vandaag stond Vriendenschaar B3 op het programma van IJsselvogels B3. Dé tegenstanders waar wij de aller eerste wedstrijd van het seizoen met 9-3 van hebben gewonnen. Plus, in die wedstrijd werden er een aantal stippen gemist én een goal afgekeurd. Na een fantastische leerzame training van Joost (en Wouter) ging de B3 vol goede moet naar Bodegraven. De wedstrijd was pas net gestart en Sylvia scoorde al (0-1 voor), de heer van Rens schoot raak (1-1 gelijk) en ook de dame van Kim wist me de bal te korf te vinden (2-1 achter). En daar was Lisa, zij stond vrij, kreeg de bal én schoot: raak! 2-2 gelijk? Nee, hij was volgens de scheids verdedigd.. Al snel volgde de eerste stip. Sylvia stond, ham de bal nauwelijks los en er werd opnieuw gevloten voor te snel inlopen, weg kans. Gelukkig was daar Stan die de teller wel op 2-2 zette, gevolgd door Edo die twee keer een prachtige doorloopbal afmaakte (2-3 en 2-4 voor). De heer van Tom kreeg ook een mooie doorloper (3-4 voor) maar daar waren zowel Sanne (3-5), Edo opnieuw 2x (3-6 en 3-7) én Stan (3-8) die een mooie doorloopbal afmaakte. Opnieuw kreeg IJsselvogels twee stippen vlak achter elkaar. Sylvia stond er en je geloofd het of niet: mis! Terwijl het in de training en voor aanvang top gaat! Stan wist opnieuw een mooie doorloopbal te schoren (3-9) en tot slot werd er opnieuw gefloten voor een stip. Michelle stond én scoorde! WOOHOO! Afgekeurd?! HOEZO?! De scheids had nog niet gefloten. Dat geloof je toch niet?! De scheids floot.. en jawel: mis! Eindstand 3-9 winst, een herkenbare eindstand met veel terugkerende situaties zoals bij de wedstrijd tegen Vriendenschaar bij ons thuis.. Al met al heeft de B3 vandaag dankzij de training heel anders leren spelen, zowel aanvallend als verdedigend. En eerlijk is eerlijk: wat hebben zij het waanzinnig top gedaan voor een eerste wedstrijd met drastische wijzigingen! Op naar de training van donderdag.. Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten waar er o.a. op getraind zal worden! Van Wouter.

Het was een hele goeie pot van C1. Er zat fanatisme in en de wil om te winnen. Iedereen was scherp en fanatiek. Dit mankeerde er de laatste weken nog wel eens aan. Een zeer tevreden coach die hoopt dit voort te zetten naar 2 wedstrijden tegen vriendenschaar. Dit was kort en krachtig van coach Berry. Na de zeperd vorige week uit tegen Korbis C1 stond nu de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk C1 op het programma en had die niet vorige week verrassend uit van ongeslagen koploper Vriendenschaar C1 gewonnen. Liefst 8 spelers en speelsters kwamen tot scoren, Dano scoorde 3x, Cécile, Iris, Annelies, Evi en Joran 2x en Patrick en Sijmen 1x. De topper, zowel thuis als uit, tegen Vriendenschaar C1 zitten eraan te komen en volgens mij hebben jullie nog wat goed te maken tegen deze tegenstander die op kinderachtige wijze jullie 2 punten in mindering aansmeerden. Succes!

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels C2 tegen KCC / natural C2 waarvan thuis met 1-4 werd verloren met enkele gemiste strafworpen aan onze zijde. C2 staat nog puntloos onderaan en als er dan een keer kansen zijn dan is dat tegen KCC. Na 1-0 achter scoorde Marije 1-1 en na 2-1 is het Sander die voor 2-2 zorgt. Helaas scoorde KCC voor de rust nog 4x waardoor het in de rust 6-2 stond. De 2e helft was van IJsselvogels zijde een stuk beter. Kirsten scoorde 6-3 en 6-4 maar helaas bleef het hierbij. Het zat verdedigend in ieder geval goed dicht de 2e helft. Dan zaterdag tegen KCR C2!

IJsselvogels C3 verloor thuis met 5-9 van SDO / VerzuimVitaal C2 uit Kamerik. Ook jullie staan nog puntloos onderaan, zal daar zaterdag in de laatste wedstrijd verandering in komen …. succes! Verder helaas (nog) niets ontvangen.

KOAG D1 – IJsselvogels D1.  Tja daar kom je dan aanlopen met je moeder en moet je supporteren i.p.v. spelen omdat tijdens het gymen je arm gebroken hebt. En dat is me een partij balen natuurlijk want het ging zo goed de laatste weken. Als de “benjamin” (ja Benjamin je bent ook een begrip..) van het team gewoon elke week onverstoorbaar je goals meepikken en geweldig meedraaien in de D ondanks dat je nog een E’tje bent. We hopen natuurlijk dat je snel weer beter bent in de zaal gewoon weer meedoet Finn!
Wat stond er op het spel vandaag? Het kampioenschap was in principe al binnen maar het was voor 2 ploegen nog mogelijk om op hetzelfde puntenaantal te komen indien er deze wedstrijd of de volgende geen punten gehaald werden. Dus om alleen kampioen te worden moest er gewoon vandaag gewonnen worden zodat je kan laten zien de terechte (en enige) kampioen te zijn. Het goede nieuws is dat dat gelukt is… het slechte nieuws is dat we het onszelf zooooo moeilijk kunnen maken soms. Laten we beginnen met het goede nieuws.. de eerste aanval zorgt voor 0-6(!), 3 x Anne voor 0-3 (je weet dat geweldig hebt gespeeld als je tegenstander van onmacht begint te huilen in het veld), daarna de rest van het vak die netjes een goal meegepikt (0-4 Willem, 0-5 Benjamin en 0-6 Dominique). De verdediging foutloos… nog geen halve kans weggegeven.  Draaien na 12,5 minuten. En daar is het begin van het ‘gedonder’ waar te nemen. De 2e aanval is onmachtig en scoort maar 1 x door Isa 0-7 (prima ingevallen maar het is wel andere koek dan in de D2 he..). De verdediging gelukkig nog hecht en 1 doelpuntje tegen 1-7 (kan gebeuren). Maar het is al waarneembaar, de gemakzucht begint erin te sluipen, het feestje was gisteren erg gezellig en met deze stand kan het niet meer fout gaan toch??? Dus wel.. Na de rust dramatisch verdedigen. En gelukkig pikt onze aanval nog twee doelpuntjes mee maar we krijgen in deze periode de 2-7, 2-8 door Willem de 3-8 en 3-9 van Anne gewoon de 4-9,5-9,6-9 en 7-9 om de oren omdat we veel te gemakzuchtig zijn en denken dat we op halve kracht ook gewoon kunnen winnen. En dat is nu eenmaal niet zo, de basis van elke overwinning is in ieder geval hard werken. Verzuim je dat dan kun je zelfs zo een voorsprong verspelen. Het publiek gaat er eens lekker achter staan en KOAG begint het te geloven.. Gelukkig maakt Benjamin de 7-10 vlak voor de wissel. Vlak na de wissel maakt Rosa zeer koelbloedig een strafbal af voor 7-11 en dat is gelukkig de genadeklap voor KOAG. We spelen de wedstrijd uit en na de 8-11 maken Rosa en Wesley nog de 8-12 en 8-13. Het kampioenschap is binnen en volgende week gaan we dat vieren we in de laatste thuiswedstrijd tegen Merwede zodat de opa’s en de oma’s ook kunnen kijken en we na afloop de taart kunnen verorberen. We spreken nu wel af dat we volgende week de hele wedstrijd 100% blijven geven… toch?? Overigens staat er voor de trouwe invallers van de D2 (en de moeder van Lisa ) volgende week ook een stukje taart klaar. Zonder jullie invalbeurten en ritjes rijden was dit kampioenschap niet mogelijk geweest dus dank daarvoor!

Vandaag de wedstrijd van IJsselvogels D2 tegen Vitesse D2. Een belangrijke wedstrijd waar punten gehaald konden worden. Met een andere coach langs de lijn dan normaal begonnen we de wedstrijd.  Isa bracht de D2 op de 0-1 voorsprong waarna de tegenstander de 1-1 scoorde. Via een mooie one-hander van Olivier en een goal van Tim hadden we onze voorsprong terug: 1-3. De tegenstander scoorde de 2-3 waardoor we met deze stand de rust ingingen. Na de rust scoorde Amber de 2-4, maar we konden geen rust vinden in het spel, waardoor we zowel in de eerste als de tweede helft onwijs veel slechte ballen gooiden. Hierdoor kwam de tegenstander terug naar 3-4 en scoorden ze zelfs de 4-4 en de 5-4. Gelukkig scoorde Tim een heel mooi afstandsschot waardoor we terug kwamen naar de 5-5, en vervolgens gooide hij ook nog de 5-6 erin. Met wat geluk en mooie goals nemen we de twee punten mee naar Moordrecht!

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 zag z’n kampioenswedstrijd uitgesteld worden omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen. De taart was echter al besteld en ik hoop dat hij er niet minder om smaakte want jullie kunnen niet meer ingehaald worden en zijn dus eigenlijk al kampioen.

De eerste wedstrijd van IJsselvogels E2 tegen DVS ’69 E2 uit Hendrik Ido Ambacht en geen idee wat te verwachten. De overige wedstrijden eigenlijk makkelijk gewonnen, dus ik had mijn ogen eigenlijk al op het kampioenschap gericht. Vrijdagavond bericht dat Miquel flink ziek was, zaterdagochtend was David nergens te bekennen. Gelukkig zou Marnick voor de eerste keer meespelen dus na 20 minuten zijn we met 4 man vertrokken (zonder David, die dacht dat we een uur later vertrokken én de shirts had). Miquel heeft het dapper geprobeerd, maar heeft de tweede helft niet meer mee kunnen doen. Verbazingwekkend hoeveel beter ze hun best doen als ze opeens 4 tegen 3 spelen. De eerste helft erg slordig en niet vooruit te branden, eigenlijk verdiend 6-0 achter. De tweede helft veel beter gevochten en nog wat goals kunnen maken. Goed gestreden om de tweede helft met 3-4 te winnen. Helaas wel met 9-4 verloren dus volgende keer beter! Goals van Ties en Marnick (eerste wedstrijd !! 2x). Het korfschieten werd 1-1 met een doelpunt van Lucie. Het verslag is van Denise.

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 –Ten Donck E1 uitslag 3–2 gewonnen op 1 oktober 2016 door Patrick van der Ham. Vandaag waren we op volle oorlogssterkte. De coaches Sam en Remmert waren aanwezig (en die waren in de winning-mood na de eigen winst in Nieuwerkerk). Het hele team was compleet en we hadden nog twee invallers van de E1. De E1 had geen wedstrijd gespeeld omdat de tegenstander had afgezegd. We begonnen in onze basis opstelling. We waren in het begin nog niet goed bij de les en vrij snel stonden we achter met 0-1. Daarna zorgde Sahra voor de 1-1. Flo miste een strafworp. Het tweede kwart konden we mooi gebruik maken van onze wissels daar Flo last had van een blessure onder haar voet. Eline zorgde voor de 2-1. De tegenstander kreeg ook nog twee strafworpen, maar miste ze allebei. In het derde kwart zorgde Levi voor de 3-1. Ten Donck kwam nog terug tot 3-2, maar in het vierde kwart werd niet meer gescoord. Onze eerste overwinning van het seizoen is binnen. Het korfschieten ging dramatisch bij beide teams,  uitslag 1-2 verloren. Alleen Tiddo scoorde. Op naar volgende week, dan komt Lucas invallen omdat Flo niet aanwezig is. Na de wedstrijd hebben we er een leuke middag van gemaakt met het hele team. Met elkaar geluncht, spelletjes gedaan en een super leuke quiz van Remmert.

IJsselvogels F1 – KOAG F1. Na een spetterend Halloweenfeest (dank voor de organisatie, de kinderen hebben genoten) mocht F1 om 10.00 uur verzamelen voor hun thuiswedstrijd tegen KOAG. Coaches Russel en Myrthe waren benieuwd hoe Luna, Lieke, Lara, Floortje en Sven zouden spelen na de woeste stoelendans van de avond ervoor. Na drie keer knipperen wist Sven het eerste punt al te scoren. Dit punt werd al snel gevolgd door de andere spelers. Eerst Lieke, toen Luna en vervolgens Lara! Wauw! 4-0! Vlak voor rust scoorde Sven een mooi punt, hij was er zelf ook ondersteboven van want hij lag na zijn schot, die er geruisloos inging, op de grond 🙂  In de rust werd er besloten dat er vanaf nu maar wekelijks een feestje moest zijn voor de F1 – bij Myrthe thuis – want wat werd er goed overgespeeld en verdedigd. Na de rust begon KOAG ook sterker te verdedigen. Dat was best lastig. De ballen moesten goed geplaatst worden, de spelers van IJsselvogels moesten meer bewegen om aanspeelbaar te blijven. Lieke scoorde mooi de 6-0, en vervolgens liep het even wat minder en zo scoorde KOAG 3x achter elkaar. Floortje, die haar eerste wedstrijd speelde verdedigde superfanatiek. Ze was scherp en snel, een echt bijtertje, en maakte het haar tegenstander moeilijk om de bal kwijt te raken. Ze heeft een paar kansen gehad om te scoren maar hij wilde er (nog) niet in. Dat komt vanzelf hoor Floortje! Luna scoorde de 7-3 en Lara, die een superwedstrijd speelde, scoorde de 8-3. Een spannende fase van de wedstrijd, met veel kansen voor beide teams. Zo spannend dat ik de score niet meer zo goed heb bijgehouden. Eindstand: 9-4. Korfschieten verloren met 4-5. Gescoord door alle meiden: Lieke, Lara, Luna en Floortje! Girlpower! Van Marloes.