Hoe vloog de bal – zaterdag 1 december 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 1 december 2018.

Opnieuw een redelijk vol wedstrijdprogramma waarbij liefst 21 teams in actie kwamen. Hiervan wisten er 11 te winnen, 1 gelijk te spelen terwijl er helaas 9 verloren. En laat daar nu net het 1e, 2e, A1, B1, D1 en E1 bij zitten, allemaal selectieteams! Het 1e zal onderhand de eerste punten moeten gaan pakken wil het niet nu al in de onderste regionen gaan verkeren. De grootste overwinning kwam op naam van E3 dat in Rotterdam met 0-13 van OZC E3 wist te winnen. De topscoorders van de week waren Jayden Vonk uit E2 en Tim Sauvangsjo uit E3 met allebei 7 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Refleks 1   13-17     De tweede wedstrijd van de zaalcompetitie en ook de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Refleks uit Rijswijk, de club waar Wim Korving (trainer en coach van 2) vandaan komt. Na de nederlaag van vorige week was er wel motivatie om deze wedstrijd te winnen. IJsselvogels kwam goed uit startblokken en kwam op een 1-0 voorsprong door een schot van Eva. Helaas bleef het scoren hierna uit voor IJsselvogels en scoorde de tegenstander wel, waardoor we op een achterstand kwamen van 1-4. Refleks kon de korf makkelijker vinden dan IJsselvogels, verder wisten alleen Mike en Christiaan doelpunten te maken in de eerste helft. Dit bracht de rust op een 5-8 achterstand. Na wat tactische vakwisselingen hoopte IJsselvogels zo meer tot scoren te kunnen komen. We startte de rust met een schot van Mike, 6-8. Refleks antwoordde daar snel op met twee doelpunten, 6-10. Het spel werd gedurende de wedstrijd statischer en er was weinig samenwerking, hierdoor kon er niet over verschillende schijven gescoord worden.  Verdedigend was IJsselvogels niet slim, waardoor Refleks tot scoren kon blijven komen. Hier gaan we met het 1e keihard aan werken en verbeteren!! De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Mike 5x, Christiaan 4x en Kimberley, Stan, Leon en Eva 1x. Eva.

Zaterdag 8 december   –   aanvang 15:40 uur  –   IJsselvogels thuis tegen EKVA uit Almere

Team van de week is a.s. zaterdag IJsselvogels E3 bestaande uit Jaël Kranenburg, Lieke Kool, Lucas Rijlaarsdam, Luuk Springintveld, Tim Sauvangsjo en de leiders Stan Kreft en Rens de Bode

IJsselvogels 2 – Refleks 2   16-21     Het 2e begon goed aan de wedstrijd tegen Refleks 2 en nam via Daan, Jeffrey, Jesse, Dyonne en Tamara een 5-3 voorsprong. Vier doelpunten op rij van de tegenstander bogen de score om in een 5-7 achterstand en ondanks doelpunten van Daan, Tamara en Mike D. stond het in de rust 8-12 voor Refleks 2. Trainer/coach Wim Korving wilde tegen zijn oude club maar wat graag de punten pakken en zag het 2e dankzij 2 doelpunten van Daan en 1 van Jesse en Jeffrey naderen tot 12-14.Helaas liep Refleks hierna weer uit naar 12-18. Jeffrey, Tamara en invalster Roos zorgden nog voor 15-18 waarna Refleks, na 16-20 door Jeffrey met 16-21 de punten mee naar Rijswijk nam. Daan en Jeffrey 4x, Tamara 3x, Jesse 2x en Dyonne, Mike D. en Roos 1x namen vandaag de productie voor hun rekening. Wim.

IJsselvogels 3 – Fiks 3   16-13     Uit Oegstgeest kwam Fiks 3 op bezoek dat vorige week begon met een 14-14 gelijkspel tegen Pernix 4. De start was goed want 2 doelpunten van Kirsten zorgden voor een 2-0 voorsprong. Nadat de tegenstander weer net zo makkelijk op 2-2 was gekomen scoorde Victor 3-2 waarna Fiks voor het eerst een voorsprong pakte, 3-4. Doelpunten van Edwin, Erwin en nogmaals Victor konden niet voorkomen dat Fiks met een 6-7 voorsprong de rust in ging. Kirsten scoorde 7-7 en Erwin 8-8 waarna Fiks opnieuw de leiding nam, 8-9. Hierna zette het 3e aan en boog de achterstand dankzij 2 doelpunten van Edwin en Dirk om in een 12-9 voorsprong. Dit gaatje werd niet meer uit handen gegeven. Anne 13-10, Edwin 14-10. Jelle 15-10 en invaller Sam 16-11 zorgden er met hun doelpunten voor dat de punten in Moordrecht bleven en dat het 3e ongeslagen aan de leiding blijft, eindstand 16-13. (Papa) Edwin scoorde 4x, (dochter) Kirsten 3x, Victor, Erwin en Dirk 2x en Anne, Jelle en invaller Sam 1x. Wim.

WION 4 – IJsselvogels 4   20-10     IJsselvogels 4 was een beetje in de war door de opstelling van WION 4, op het veld speelt WION 4 breedte korfbal, maar won zijn eerste wedstrijd met 24-6 van Futura 3. Even kijken in sportlink en blijkt dat het ”oude” WION 3 is van vorig jaar. Even slikken, want de verwachting was dat IJsselvogels 4 samen met KCR 6 de dienst ging uitmaken in deze poule, maar zal alle zeilen moeten bijzetten om voor promotie te spelen. Hans Brouwer speelde op de plek van Wilco, die wegens Sinterklaas verplichtingen moest afzeggen, maar voor de rest was iedereen van de partij. Hoe zou dit IJsselvogels 4 zich gaan houden tegen een volwaardige tegenstander? Voordat de wedstrijd enigszins was begonnen, stond het al 4-0 voor WION 4. Manon scoorde na 9 minuten pas het eerste doelpunt en de ellende werd steeds groter, want ongeveer 10x schieten waarbij er 8 ballen door de korf gingen, betekende een 8-1 achterstand na 10 minuten. Onderschatting? Naïef? Overrompeld? Of was het gewoon een te groot kwaliteit verschil? Rob (8-2) en een doorloop van Cindy (8-3) maakte de stand iets dragelijker. In de laatste 10 minuten voor de rust was de wedstrijd meer in balans,  Rob maakte de 10-4, invaller Hans 11-5 en Rob zette de ruststand op het bord 11-6. Dan ga je met goede moed de 2e helft in en hoop je op snelle doelpunten om weer aansluiting te krijgen. Helaas was het WION 4 die de doelpunten maakte en pas bij 15-6 scoorde Stef de gehoopte doelpunten die we snel wilde maken (15-7, 16-8 en 17-9). Hans maakte een schitterend onderhands schot (17-10) en hiermee stokte helaas de productie. WION 4 scoorde nog 3x en hiermee kwam een (toch) onverwachte uitslag op het scorebord 20-10. Zo’n ruime nederlaag doet zeer en zeker gezien de 2 blessures van Laura en Cindy maakte het extra zuur. Hopelijk herstellen jullie snel en kunnen wij volgende week de draad weer oppakken tegen Futura 3. Stef (3), Rob (3), Hans (2), Manon (1) en Cindy (1) maakte de doelpunten. Mvrg, Marco.

Nexus 3 – IJsselvogels 5     5-10    Vandaag moesten we weer tegen Nexus, afgelopen zaterdag moesten we thuis al tegen ze. Hier wisten we op het nippertje te winnen met 11-10. Dat betekende dat het vandaag uit helemaal een lastige wedstrijd zou worden. De missie voor vandaag was om aan het begin van de wedstrijd gelijk de 0-2 te maken. Hier slaagde Nikki en Dennis dan ook in. Nexus scoorde daarna de 1-2. Echter was dit punt geen probleem voor IJsselvogels 5 en wisten Peter en Dennis ook de volgende 2 punten te scoren. Dit resulteerde in een 1-4 ruststand. IJsselvogels merkte dat er hard gewerkt moest worden om de voorsprong te behouden. Maar een 1-4 ruststand hadden ze niet verwacht. In het spel van IJsselvogels 5 moest flink wat veranderen, want erg goed speelde ze niet, er was dus nog meer uit te halen. Nu was het hopen dat IJsselvogels 5 de concentratie zou behouden. Na de rust wist Nexus de 2-4 te scoren. Peter, Tom en Dennis scoorden hierna de 2-7. Dit is een voorsprong die ze graag wilden behouden. Dit keer was het Nexus die 2x achter elkaar wist te scoren. Peter antwoordde hierop door ook weer te scoren (4-8). Nexus scoorde hun laatste punt de 5-8, maar IJsselvogels 5 was nog niet klaar met scoren. Mick en Peter maakte de 5-10 welke ook de eindstand werd. We hadden dan niet de beste scheidsrechter maar we hebben gewonnen dus we mogen er geen commentaar op hebben. Voor IJsselvogels betekende dit dat ze deze poule niet meer tegen Nexus hoeven en van hun dus geen tegenstand meer hoeven te verwachten. Hopen dat IJsselvogels 5 deze goede lijn kan doorzetten. Amber bedankt voor het invallen. De punten deze wedstrijd waren van Peter 4x, Dennis 3x, Nikki 1x, Tom 1x en Mick 1x. van Boas.

KCC / SO natural A2 – IJsselvogels A1   12-11     Eerste wedstrijd van het seizoen tegen KCC A2, in onze ogen toch wel een titelkandidaat. Iedereen was er op gebrand om te winnen en wie weet wat er kon gebeuren. Begin van de wedstrijd was niet heel scherp van onze kant, zo kan KCC uitlopen naar een 4-1 voorsprong. Daarna werden wij beter en KCC kon niet spelen zoals ze wilden en we stonden met rust ineens 4-5 voor. De tweede helft ging lang gelijk op maar KCC kwam toch net iets makkelijker tot kansen die ze wisten af te maken. Aan onze kant net iets te geforceerde aanvallen en teveel foutjes. In de laatste seconde maakten we nog 12-11 maar het kwam te laat, de punten bleven in Capelle. Jammer, maar uit deze wedstrijd is wel gebleken dat we het veel ploegen zwaar kunnen maken in deze zware eerste klasse poule. Volgende keer moeten er alleen wel punten gehaald worden en daar gaan we voor! Sam M.

ALO A3 – IJsselvogels A2   uitgesteld.

Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1   12-10     Voor B1 de eerste wedstrijd in de zaal en dan gelijk de derby uit tegen buur Nieuwerkerk B1. Wat wisten we van tevoren, Nieuwerkerk meer scorend vermogen bij de heren en IJsselvogels meer scorend vermogen bij de dames. Helaas konden de coaches Stan en Jesse er niet bij zijn omdat ze zelf moesten spelen met het 2e maar gelukkig was Berry bereid om deze taak over te nemen. Zonder Kris en met Isa uit de B2 als invaller begon B1 aan de wedstrijd. Van afstand opende Nieuwerkerk de score maar deze werd gelijk teniet gedaan door een mooi afstandsschot van invaller Isa, 1-1 en wisselen. In de eerstvolgende aanval zette Cécile van afstand B1 voor het eerst op voorsprong, 1-2. Twee onnodige strafworpen tegen betekende 2-2 en 3-2 waarna Annelies met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk trok, 3-3. Na 4-3 was het Evi die uit een fraaie doorloper voor 4-4 zorgde. Uit een vrije bal scoorde Nieuwerkerk 5-4 maar opnieuw was het Annelies die van halve afstand voor 5-5 zorgde. Tot dan toe had vooral David zich onder de korf heer en meester getoond door veel ballen af te vangen. Daarna een rare goal, we staan goed te verdedigen en dan terwijl de heer de bal heeft gaan we gewoon 2 stappen achteruit, dank je wel zegt de heer en het staat 6-5, gewoon blijven staan en er is niets aan de hand (zag ik ’s morgens trouwens ook bij D1)! Met nog enkele minuten te spelen komt Tim uit de B2 er in voor Dano. (Tim en Isa zijn allebei nog gewoon C-heren en zouden deze wedstrijd uitgroeien tot de betere heren van B1). In de laatste minuut scoort Cécile opnieuw van afstand 6-6 waarna Annelies uit een korte kans met haar 3e doelpunt de ruststand op 6-7 bepaald. In de 24ste minuut krijgt Isa een strafworp mee maar deze wordt helaas gemist, gelijk hierna krijgt Isa opnieuw een strafworp mee die hij nu zelf neemt en …… scoort, 6-8. Met ons sterkste aanvalsvak (Evi, Cécile, Marijn en David) voor de korf moest het gat kunnen worden geslagen. Helaas maakte dit vak te vaak de verkeerde keuzes door te snel het schot (de halve kans) te pakken en de juiste spelers niet goed uit te spelen. Gevolg was dat juist Nieuwerkerk van afstand en vanaf de stip de score weer gelijk trok, 8-8. Dano was er intussen weer ingekomen voor Marijn. In de 12e minuut scoorde Nieuwerkerk van afstand 9-8 om vervolgens in de 10e en de 7e minuut een strafworp te missen waardoor B1 nog in leven bleef. Met nog 4 minuten te spelen profiteerde Nieuwerkerk van een fout onder de korf hetgeen 10-8 betekende. Nog geen halve minuut later was het al weer 10-9 dankzij Cécile die haar tegenstandster het nakijken gaf en uit een fraaie doorloper scoorde. Met nog 3 min. op de klok kreeg Evi een strafworp mee. Cécile stond al met de bal in haar handen toen de coach van Nieuwerkerk een time-out aanvroeg. Iedereen naar de kant waarna Cécile opnieuw klaar mocht gaan staan en ……. de strafworp benutte, 10-10 met nog 2 minuten te spelen. Helaas kon de verdediging het niet dicht houden waarna Mika van Nieuwerkerk van onder de korf en uit een vrije bal 11-10 en 12-10 scoorde. Een zure nederlaag die in mijn ogen zeker niet nodig was geweest als iedereen had gedaan wat hij/zij had moeten doen. Berry bedankt voor het coachen. Wim.

IJsselvogels B2 – Dijkvogels B3   10-7     Vandaag stond Dijkvogels B3 uit Maasdijk op het programma, zij hadden vorige week thuis met 14-1 van Vriendenschaar B3 gewonnen. De 1e helft was van een matig niveau en werd afgesloten met een 3-4 achterstand ondanks doelpunten van Isa, Lieneke en Sander. In de rust hebben Coen en Mike waarschijnlijk de puntjes op de i gezet want binnen de minuut hadden invaller Willem en Isa de achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong. Toen daarna Tim 6-4, Lieneke 7-4 en Sander 8-4 scoorden was het gat geslagen en speelde B2 een gewonnen wedstrijd. Na 8-5 scoorde Isa 9-5 en Lieneke 10-6 waarna Dijkvogels, voor een B3 zeker geen slechte ploeg, de eindstand op 10-7 bepaalde. Met 4 uit 2 gaan jullie fier aan de leiding. Isa en Lieneke 3x, Sander 2x en Willem en Tim 1x waren vandaag trefzeker. Wim.

IJsselvogels C1 – Antilopen / Lancyr Deelen C1   10-5     Deze week stond er een thuiswedstrijd tegen het onbekende Antilopen uit Leusden op het programma. Vorige week won Antilopen met 13-5 van Vriendenschaar C1 en is dus mogelijk één van de concurrenten voor de bovenste plaats. Antilopen had veel lengte in de ploeg. De eerste 10 minuten kwam onze aanval niet echt uit de verf terwijl Antilopen over een goede schutter bleek te beschikken die van afstand en uit een vrije bal voor 0-2 zorgde. Een minuut later kreeg Willem een strafworp mee die door Joran werd benut, 1-2. Een foutje bij het voorverdedigen werd vakkundig afgestraft met 1-3 als gevolg. Nog geen minuut later werd invalster Lisa (speelde een goede wedstrijd) door een heer verdedigd bij het aanspelen van Benjamin wat een strafworp opleverde die door Tim keurig werd benut, 2-3. Met nog 6 minuten op de klok werd het eerst uit een vrije bal 2-4 waarna Willem in dezelfde minuut van afstand de ruststand op 3-4 bepaalde. Er waren wel degelijk kansen. Antilopen had enkele goede spelers maar bij ons lopen alleen maar goede spelers. Gelukkig deed C1 in de 2e helft wat het moest doen, Rosa, Joran en Tim moesten zich een beetje wegcijferen waardoor Willem en Benjamin meer aan aanvallen toe konden komen. In de 24ste minuut zette Willem C1 uit een doorloopbal weer op gelijke hoogte waarna Benjamin nog geen minuut later, eveneens uit een doorloopbal, C1 voor het eerst op voorsprong zette. Een mooi afstandsschot van Tim betekende 6-4 en toen Jesca even later van afstand 7-4 scoorde leek de overwinning binnen bereik. Met nog 7 minuten te spelen was het opnieuw Jesca die van afstand 8-4 scoorde. C1 behield de rust, bleef de bal goed rondspelen, zoekend naar de juiste kansen. Benjamin scoorde met een mooi afstandsschot 9-4 en in de laatste minuut, eveneens van afstand, ook de 10-4 waarna Antilopen nog het laatste woord had en de eindstand op 10-5 bepaalde. Ik denk dat trainer/coach Peter dik tevreden was over het vertoonde spel. Benjamin 3x, Jesca, Tim en Willem 2x en Joran 1x scoorden vandaag de doelpunten, maar een compliment aan de hele ploeg voor het volwassen spel wat jullie laten zien, klasse! A.s. Zaterdag staat jullie in Amersfoort de topper tegen medekoploper MIA C1 te wachten, succes C1! Wim.

IJsselvogels C2 – Meervogels / Fysica C2   5-9     Vanaf het eerste moment was Meervogels C2 de tegenstander van onze C2 de betere ploeg. Ze kwamen makkelijker tot kansen en bij ons liepen behoorlijk wat aanvallen toch wat moeizaam. Opnieuw verloren en een hoop om op te trainen maar het is zeker te zien dat het team vooruit gaat en binnenkort genoeg kansen om de eerste punten te gaan pakken. We gaan ervoor! Alle invallers weer bedankt voor het meespelen. Sam.

KOAG C3 – IJsselvogels C3   7-9     Deze keer stond de C3 tegenover KOAG in Krimpen a/d IJssel. Met een moeizame start met een 2-0 achterstand. Hier wisten Storm en Nina verandering in te brengen en scoorden allebei een schot. KOAG nam hierna weer een voorsprong van 2 doelpunten en het was weer Storm die de C3 op gelijke stand bracht door een schot en een doorloopbal, 4-4 met nog 8 minuten te gaan. Voor rust kwam IJsselvogels op voorsprong door een schot van Willeke. Wat ruststand bracht op 4-5 voor IJsselvogels. In de tweede helft bleef het scoren bij beide partijen uit. Lucie wist IJsselvogels door een schot op twee punten voorsprong te brengen, 4-6. KOAG kwam nog dichtbij, maar wist ook maar een doelpunt te maken in de tweede helft. Eindstand 5-6 voor IJsselvogels. Eva.      Hebben we het hier wel over dezelfde wedstrijd? Volgens de uitslagenlijst van de Bond was het namelijk 7-9 en dat zijn 5 doelpunten meer dan hierboven omschreven, ra, ra, ra.

IJsselvogels D1 – Weidevogels D1   6-8     Afgelopen zaterdag speelde wij tegen Weidevogels D1. Een tegenstander waar wij nog nooit tegen hebben gespeeld. De coaches hadden de vakken veranderd. Deze waren nu: Marnick, Timo, Lieke en Luna. Andere vak was Lucas, Sven, Eline en Flo. Helaas was Nora geblesseerd, dus kon ze niet mee doen. De 1e helft ging heel erg goed en kwamen wij met 6-0 voor. De coaches hadden nog wat aanwijzingen in de rust. De 2e helft zakte we heel erg in en lukte niks meer en maakte wij zelfs geen doelpunt meer. De tegenstander deed dit wel en maakte er zelfs 8 zodat wij met 6-8 verloren hebben. Helaas verloren en volgende week verder gaan op de 1e helft. Doelpunten werden gemaakt door: Lucas 3x, Eline 1x, Timo 1x en Sven 1x. Luna.

IJsselvogels D2 was vrij.

Good Luck D1 – IJsselvogels D3   9-16     We hadden 2 geweldige invallers: Ayoub en Maja. Vanuit het vaste team waren Sarah en Wilmer er. Na een lange heenreis van een uur waren we in Sommelsdijk. De tegenstander, Good Luck D1, waar eerder op het veld van verloren was, zag er sterk uit en speelde zich al warm. Direct na de start gingen we in de aanval, 0-1, 0-2 en 0-3 binnen een paar minuten. Maar dat liet Good Luck D1 niet op zich zitten: na aanvallen heen en weer, waar wij niet scoorde, deden zij dat wel: 3-3. En toch zag je dat de enorme inzet en het goede samenspel van IJsselvogels D3 verschil zou maken. Na 10 min stond het 3-5. En ook de 2e en 3e periode waren we sterker in overspelen en de bal afvangen. Iedereen had gescoord en iedereen speelde geconcentreerd. Omdat we geen wisselspelers hadden, en de tegenstander wel, kreeg het team de opdracht om de energie goed te verdelen. En dat deden ze! Bij de start van de laatste periode was de stand 7-11. En in de laatste periode hadden wij de meeste energie over, gek genoeg. Het was fantastisch om te zien dat de tegenstander soms stil leek te staan. Het verschil in doelpunten is zelfs uitgegroeid naar eindstand 8-17. Na afloop zei de scheids dat hij een goal minder had geteld dus officieel: 8-16 voor Moordrecht!  Groeten, Jan Willem

Maassluis E1 – IJsselvogels E1   13-6     Op 1 dec. heeft IJsselvogels E1 tegen Maassluis E1 gespeeld. Jayden kwam invallen. Hij had net een wedstrijd achter de rug. Maar nog vol energie om goed te spelen. Bedankt Jayden?? Lara heeft helaas een blessure aan haar voet. Ze is wel mee als support. En doet mee waar kan. Inspelen / korf schieten. Hopen dat de blessure snel over is. Voor de wedstrijd nog even inspelen. Start wedstrijd ; David maakte al snel 0-1. Maassluis kwam in actie en maakte 1-1. Sil ging voor de bal en viel, herstelde zich goed en razend snel en Sil scoorde ook nog ??1-2. En weer laat Maassluis het er niet bij zitten tegen 2-2 Korte Rust en tips van Dano. IJsselvogels heeft mooie kansen, Floortje scoort helaas is deze net verdedigd. 1 tegen 3-2, 1 tegen 4-2. IJsselvogels mag een stip maken, David neemt deze. Dat was spannend, bal balanceerde lang op de korf en ging eruit helaas. Sil maakt zich snel uit de voeten bij zijn tegenstander en maakt 4-3 Maassluis komt na iedere punt die IJsselvogels maakt snel in actie ?. Het is al snel 6-3. Rust – Na goeie coaching van Dano nog even korfschieten. Extra oefening en gefocust en warm blijven. 2e helft. IJsselvogels is super goed aan het verdedigen David maakt 6-4 Stip tegen 7-4 8-4, 9-4, 10-4. IJsselvogels heeft het zwaar. Rode koppies, rennen zich verloren. Verdedigen is lastig. Maar ze blijven ervoor gaan. Jayden maakt 10-5 Yes. Tegen 11-5. Korte Pauze. Tegen 12-5. 1 tegen goed verdedigd door Jayden dus die telt niet ? Tegen 13-5. David maakt 13-6. 1 tegen goed verdedigd door Floortje ,die telt ook niet ? IJsselvogels E1 heeft enorm hun best gedaan. Helaas verloren. Volgende keer beter. Tot volgende week, groetjes, de ouders van E1.Maassluis E3 – IJsselvogels E2   4-10     Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de zaal voor de E2. We vertrokken vroeg naar Maassluis waar we om 09.00 tegen Maassluis E3 moesten spelen. Het werd een spannend potje. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, er werd goed en snel naar elkaar overgespeeld. We hadden veel kansen en hebben goed verdedigd. In de eerste 10 minuten 1-0 Na een korte peptalk konden we aan het 2de stuk beginnen. Ook nu ging het gelijk op. Sid scoorde de 1-1. Er kwamen wat meer kansen van de tegenpartij die heel slim, heel snel, lange ballen gooiden. Gelukkig waren we er op tijd bij of gingen de ballen er niet in. Toch kwam Maassluis weer op voorsprong 2-1. Maar al snel scoorden we de aansluiter. Rust 2-2. In het 3de stuk was het even spannend als in de voorgaande stukken. We kwamen weer achter, maar Jayden scoorde de 3-3. In de laatste 10 minuten konden we Jayden heel goed uitspelen en scoorde hij aan de lopende band. 3-4, 3-5, 3-6, 3-7, 3-8. Maassluis wist niet meer waar ze kijken moesten en gaven het een beetje op. Ze scoorden nog 1 keer 4-8. Maar Lieke schoot de 4-9 er in en klaar was de wedstrijd. Uitslag 4-10! Wat hebben we vandaag een team prestatie geleverd. De hele wedstrijd zijn jullie er vol voor gegaan, hebben jullie goed geluisterd naar de aanwijzingen en jullie geloofden in elkaar! Super goed gedaan E2! Jayden scoorde deze wedstrijd liefst 7x, Sid 3x en Lieke 1x. Volgende week staat Nikantes E1 thuis op het programma om 09.00. Groetjes Léonie.OZC E3 – IJsselvogels E3   0-13     In Rotterdam-Zuid speelde E3 de uitwedstrijd tegen OZC E3. Als je de volgende uitslagen bekijkt dan verwacht je een loodzware wedstrijd. KCC E2 – IJsselvogels E3 6-5 / Maassluis E4 – KCC E2 8-6 / OZC E3 – Maassluis E4 6-5 dan zou je toch een nederlaag mogen verwachten volgens de statistieken. De eerste periode werd afgesloten met een 0-1 voorsprong dankzij Tim. De tweede periode liep als een tierelier en dankzij nog 5 doelpunten van Tim en 1 van Lieke stond het in de rust al 0-7 voor E3. In de 2e helft bleef E3 zijn beste beentje voorzetten en via nog 3 doelpunten van Lieke en 1 van Lucas, Tim en invaller Sid werd er keurig met 0-13 gewonnen waardoor E3 weer volop meedoet voor de bovenste plaats, ga zo door E3. Tim scoorde liefst 7x, Lieke 4x en Lucas en Sid beiden 1x. Wim.

IJsselvogels E4 was vrij.

IJsselvogels E5 – KCR E6   3-3     E5 stond afgelopen zaterdag weer klaar in de zaal om een wedstrijd te spelen tegen KCR E6. Ondanks de vorige wedstrijd ging de E5 met goede moed de wedstrijd in. Dit was dan ook te zien in de eerste 2 keer 10 minuten. We kregen een voorsprong van 3-0. Doelpunten gemaakt door Florian, Elynn en Jildou. Na de 2de keer 10 minuten zag je dat het team moe begon te raken. Toch ging de E5 door en probeerden ze een aangeef neer te zetten en doorloopballen te maken. Bijna maakte Thijmen een doelpunt op deze manier en Lilly kwam er elke keer goed langs. Helaas vielen er geen doelpunten. Het andere team had nog veel energie over en maakten in de laatste keren 10 minuten dan ook 3 doelpunten. De eindstand was 3-3. Het korfschieten eindigde in 5-2 winst voor IJsselvogels. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Anna en Lotte.

KOAG E3 – IJsselvogels E6   4-7     Vandaag was het “al” onze 2e wedstrijd. Voor Yannick Roelevink was het zijn debuut. We kregen versterking van Ruben van Eyk en Eline de Boer uit E4. Vol enthousiasme kwamen we in Krimpen aan. Al vrij snel scoorde Eline een schitterend schot en maakte de 0-1, de thuisploeg kwam na 4 minuten terug en maakte 1-1. Toch lieten wij goed samenspel zien en liepen we prima vrij waardoor Ruben de 1-2 kon maken. Na de time out maakte Eline wederom een mooi doelpunt, 1-3! KOAG verzette zich en kwam op een gelijkspel 3-3 Pfff wat een spanning! Het team gaf niet op maar deed nog beter hun best.. Er werd keurig verdedigd en veel geschoten op de paal. Wat een actie! Onze sterspeler Eline de Boer kreeg mooie kansen en benutte deze met 3-4 en 3-5. KOAG maakte nog een puntje 4-5 maar doordat de dames Iris-Sarah en Eline prima overspeelden en ruimtes creëerden en Yannick en Ruben hier perfect in aanpasten kon Eline het afmaken naar een eindscore van 4-7. Wat een topscore! Trots gingen we weer terug naar Moordrecht! Judith.

Meervogels / Fysica F2 – IJsselvogels F1   3-13     Weer een week waarbij de coach nog half slaperig aan kwam, terwijl de kinderen al fris en fruitig op het terrein van de Zuidplas aan het rond rennen waren. Gelukkig is hun energie zo aanstekelijk dat ik ook snel weer wakker was. De tegenstander leek iets meer moeite te hebben met het vroege opstaan. Vandaag was een wedstrijd waarbij iedereen tot schotkansen wist te komen, waarbij we goed vrij wisten te lopen en regelmatig de bal konden onderscheppen uit een paas. Iedereen toonde 100% inzet. Dit maakt ook dat we met een mooie uitstand het veld af konden lopen 3-13. Gescoord door Noortje (4x), Luuk (5x) en Thijme (4x). Luuk bedankt voor het invallen. Nikki.

IJsselvogels F2 – OZC F1   8-6     Soms maak je wel eens afspraken die binnen de minuut de prullenbak in kunnen. We begonnen de wedstrijd met de afspraak van hoeveel we ook verliezen we zullen er 1 maken. De fluit gaat Ayub begint aan zijn eerste wedstrijd en die rukt me daar toch op naar voren en onderschept de bal en gooit direct de bal in de korf 1-0 … Tegenstander zet de wedstrijd weer op maar gelijk zit Ayub er weer tussen, gooit de bal naar Timo en ja hoor, Timo 2-0…Ayub neemt zijn team op sleeptouw en Nienke maakt ook haar eerste punt 3-0. OZC F1 weet niet wat ze overkomt is dit nou dat team wat vorig week met 17-0 verloor …..het wordt 3-1. 2de kwart – Ayub ,Timo ,Elin  en Nienke gaan los, Timo-4-1, Timo 5-1. Elin 6-1, Timo 7-1, 7-2. 3de kwart – met Kyra, Timo, Ayub en Elin in het veld. 7-3, 7-4, Timo 8-4. 4de kwart – Kyra, Elin, Nienke en Ayub maken het spannend we worden moe tegen een tegenstander met 5 kinderen, 8-5, 8-6. Wat is er gestreden, hopelijk kunnen we deze lijn gaan doorzetten… F2 ga zo door! Korfschieten werd met 4-1 gewonnen, einde ;). Mark.

Nieuwerkerk F5 – IJsselvogels F3   12-4     We moesten tegen Nieuwerkerk F5, we wilde erg graag winnen van Nieuwerkerk. De F3 van IJsselvogels was vandaag compleet, we hadden dus tijdens de wedstrijd goed kunnen zien hoe het team met elkaar overspeelde. De 1-0 kwam voor Nieuwerkerk, maar Nieuwerkerk had zelf niet gescoord maar Floris had een hele mooie goal gescoord, jammer dat hij in de verkeerde korf schoot maar dat vonden we niet zo erg. Daarna viel de 2-0, 3-0 en mochten we onze superspeler Eva erin zetten, Eva stond er nog maar net in en had de smaak al de pakken met een prachtig schot 3-1. Het werd al snel 5-1 en Mila scoorde ook een goaltje 5-2. Eva scoorde al vlak daarna de 5-3 en we hadden weer hoop. Cecile en ik vonden dat we in de 2de helft beter waren dan de tegenstander. Helaas had Nieuwerkerk nu erg veel kansen omdat we niet goed stonden te verdedigen. De stand liep uit naar 12-3. Eva scoorde nog een doelpunt en bepaalde de stand met 12-4. We hebben het geprobeerd, de tegenstander had ook wel meer lengte maar ik denk dat we het niet verdienden om zo te verliezen, want jullie hebben het gewoon heel erg goed gedaan. Als wij hadden aangevallen en de tegenstander had de bal veroverd moesten we weer snel omschakelen en weer gaan verdedigen, dat ging allemaal nog niet erg goed het is natuurlijk ook lastig en dus kunnen we hierop gaan trainen. Cecile en ik vonden wel dat jullie heel erg goed hebben overgespeeld met elkaar en dat we goede pogingen tot een doelpunt hadden. Toen begon het korfschieten, ook hier hebben we verloren met 4-1. Carice heeft wel een mooi doelpunt gescoord. Het korfschieten vond ik erg matig en ik weet dat we beter hadden gekund. Genoeg punten waarop we nog op kunnen verbeteren. Jullie hebben het heel erg goed gedaan. Iris.