Hoe vloog de bal – Zaterdag 02 september 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 2 september 2017.

De 1e helft veldcompetitie van het veldseizoen 2017-2018 is van start gegaan. Er werden afgelopen zaterdag 21 wedstrijden gespeeld waarvan heel veel uit en maar heel weinig thuis. Van deze 21 wedstrijden werden er maar 6 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er liefst 12 een nederlaag. De grootste overwinning kwam zonder twijfel op naam van B1 dat thuis met niet minder dan 18-4 van “buur” Nieuwerkerk B1 won. Topscoorders van de week werden Victor Blanken in het 3e, Sam Meijer in A1 en Luna Glissenaar in E1 met allemaal 7 doelpunten. Een groot compliment voor alle leiders,  leidsters en/of spelers en speelsters want van alle wedstrijden heb ik iets ontvangen. Van liefst 18 wedstrijden een compleet wedstrijdverslag en van 3 wedstrijden het scoreverloop. Hartelijk dank namens alle trouwe “Hoe vloog de bal …..” lezers! EN NU VOLHOUDEN!!!!! De resultaten:

ONDO 1 (G) – IJsselvogels 1   11-11   Hierbij het wedstrijdverslag van IJsselvogels 1. Een zwaarbevochten punt.  Bij IJsselvogels 1 zijn een aantal nieuwe spelers te bewonderen. Zo hebben Tamara Vink, Stan Sinot en Mike Admiraal een plekje weten te bemachtigen. Kimberley Verbeek van Mourik, Manon van Kerkhof en Eva Haasbroek maken het viertal dames compleet. De overige heren zijn Leon Bleijenberg, Peter Berlijn en Kevin Berghout. Na een voorbereiding van drie weken begon op zaterdag 3 september dan eindelijk de competitie. De eerste wedstrijd voor het vlaggenschip werd gespeeld bij en tegen ONDO uit ’s Gravenzande.  ONDO blijk een lastige tegenstander te zijn, want vorig jaar werd zowel thuis als uit verloren.  De eerste helft was het zoeken naar het juiste spel, doordat er gespeeld werd op een groot veld en ONDO beschikt over een aantal lange spelers. Na de 1-0 zorgde Peter voor de 1-1 via een mooi afstandsschot. ONDO nam weer de leiding, maar Kevin scoorde via een stip. Het spel van IJsselvogels werd beter, maar het laatste en o zo belangrijke stukje ontbrak: de afronding wat vaak gepaard ging met een beetje pech (veel ballen die uit de korf stuiterden). Geluk voor IJsselvogels was dat ONDO ook niet met scherp schoot. Dit zorgde voor een magere ruststand van 4-3. De tweede helft begon overtuigend. De eerste aanval werd afgerond met een mooie doorloopbal van Tamara. Voor het eerst in de wedstrijd kwam IJsselvogels op voorsprong via wederom een mooi afstandsschot van Peter. Dit is het moment om door te drukken en de tegenstander een mentale tik te geven, maar dit blijkt voor IJsselvogels de laatste jaren erg moeilijk. ONDO liep namelijk uit naar een 9-6 voorsprong. Het vlaggenschip ging niet bij de pakken neer zitten en toonde haar veerkracht. Na doelpunten van Kevin, Kimberley, Peter en wederom Kevin pakte IJsselvogels een 9-10 voorsprong. Een spannende slotfase was in de maak. ONDO scoorde en maakte dus gelijk 10-10. Met nog vijf minuten te spelen zette Mike ons op voorsprong, 10-11. Helaas scoorde ONDO nog eenmaal en zorgde voor de definitieve uitslag van 11-11. IJsselvogels kan tevreden zijn met een punt. De vechtlust was goed om te zien. Daarnaast moet men gaan werken aan de afronding, want elf doelpunten met dit mooie weer is niet veel.  De doelpunten werden gescoord door: Kevin 5x, Peter 3x, Tamara, Kimberley en Mike 1x. Van Kevin Berghout.

KCR 3 – IJsselvogels 2   16-14   In Ridderkerk speelde het 2e tegen KCR 3 dat direct een 3-0 voorsprong nam en eigenlijk heel de wedstrijd deze voorsprong wist te behouden. Soms werd het gat 4 punten maar ook enkele keren wist het 2e tot op 1 punt te naderen zoals bij 12-11 en 14-13. Helaas liep KCR hierna weer uit naar 16-13 waarna Coen de eindstand op 16-14 bepaalde. Trainer/coach Wim Korving noteerde 5 doelpunten van Jeffrey, 3 van Coen, 2 van Daan en Deborah en 1 van Lieke en Mike D. Helaas gaat Lieke ons weer 5 maanden verlaten voor een verre studietrip naar China. Uiteraard hopen we dat je daar een mooie en leerzame tijd zult hebben en wat gaan we (het 2e en het G-team) je missen!

Maassluis 3 – IJsselvogels 3   20-20   Op zaterdagmorgen ging IJsselvogels 3 met een kleine gewijzigde opstelling richting Maassluis. Cindy en Katja gingen met ons mee. Super fijn dat zij ons aan wilden vullen zodat wij gewoon de wedstrijd konden spelen. Dankjewel!  Voor het 3e een bekende tegenstander. Je kon van tevoren al bedenken dat dit een leuk potje zou worden.  Vanaf het begin af aan waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was het Maassluis die het eerste gaatje wist te slaan naar 10 – 6. Een kleine tegenslag, maar daar liet het 3e zich niet door tegenhouden. Voor rust dichtten zij het gat en gingen met 11 – 11 de rust in.  Na rust gingen beide ploegen weer verder waar zij gebleven waren. Maassluis pakte elke keer wel de voorsprong, maar IJsselvogels ging daar weer vlot achteraan.  Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Maassluis de 2 verschil. Je zou denken dat dit de genadeslag was, zo 4 minuten voor het einde.  Door keihard voor elkaar te vechten en door te gaan wist het 3e toch nog een puntje uit deze wedstrijd te halen. Victor Blanken was degene die de laatste er in schoot. Victor was op dreef, want hij wist de korf maar liefst 7 keer te vinden! Ik denk dat ik Victor nog nooit zo trots heb gezien. “7 keer in 1 wedstrijd? Dat kan ik me niet meer herinneren!” aldus Victor.  Het derde is de competitie dus goed begonnen door een puntje mee te pikken. Volgende week spelen wij om half 4 tegen ADO 2.  Groetjes,  Marina.

IJsselvogels 4 – ADO 3   uitgesteld.

KCR 6 – IJsselvogels 5   12-9   Hierbij kort verslag van de wedstrijd van het 5e. Het 5e is dit seizoen flink verjongt met spelers die doorgekomen zijn vanuit de A’s. Ook zijn een aantal spelers doorgeschoven. Het 5e had aangegeven echt behoefte te hebben aan een coach. Daarom was ik mee vandaag om ze te coachen. (De vacature is nog vrij). Het 5e moest vandaag aantreden tegen KCR 6.
Nikki speelde mee voor Karin en 2 A1 dames waren geregeld om ieder een halve wedstrijd te spelen omdat het 5e nog geen 4 dames heeft. Gelukkig heeft Sasha Berghout aangegeven het leuk te vinden in het 5e te willen spelen als ze weer terug is van vakantie. KCR was duidelijk een team dat al langer speelde in de senioren. Hoe zou het 5e hier tegen spelen omdat ze nog niet echt op elkaar ingespeeld zijn. Opstelling: Aanval: Eline, Nikki, Mick en Dennis Verdediging: Lisa, Karlijn/Merel, Boas en Peter. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Als KCR scoorde , kon IJsselvogels 5 weer aansluiten. KCR sloeg een gaatje naar 4-2 waardoor de ruststand 6-4 was in het voordeel van KCR. Al met al is het 5e niet weggespeeld en bood zij goed weerstand. Eigenlijk waren de teams gelijk aan elkaar. Het 5e kwam goed uit de rust. Door 2 doelpunten trok het 5e de stand gelijk tot 6-6. KCR rechtte haar rug en liep weer uit. Het 5e kon nog aansluiten naar 8-7, maar moest toch haar meerdere erkennen in KCR 6. Eindstand 12-9. Al met al een leuke wedstrijd waarbij iedereen voor elkaar gewerkt heeft. Goede sfeer. Vandaag had Peter het op zijn heupen m.b.t. scoren. Achteraf wat gedronken. Doelpunten makers: Dennis Kool:    1, Peter Verhoef: 6, Eline: 1, Lisa: 2 Afz. John Vonk.

IJsselvogels G1 – WION G2   7-5   Deze wedstrijd was pure propaganda voor de G-korfbalsport. Een wedstrijd van 2 x 12,5 minuut en dan een ruststand van 5-2 en een 7-5 eindstand.  WION G2 nam met 0-1 de leiding maar Paul boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong met 2 mooie treffers. Janita scoorde de 3-1 waarna WION G2 terugkwam tot 3-2. René scoorde 2 mooie doelpunten waardoor G1 met een 5-2 voorsprong de rust in ging. Na de rust was het ineens WION dat begon te scoren en ophaalde tot 5-5. Gelukkig was daar Issam die met 2 mooie doelpunten 6-5 en 7-5 scoorde waardoor de eerste overwinning een feit was.

Merwede/GKV G2 – IJsselvogels G1   1-2   De tweede wedstrijd ging het wat minder gemakkelijk of lag het aan de conditie? René zette IJsselvogels met een geweldig afstandsschot op een 0-1 voorsprong waarna Merwede / GKV G2 de ruststand op 1-1 bepaalde. In de 2e helft lukte het alleen Ruud nog een keer te scoren, 1-2, waardoor ook deze wedstrijd werd gewonnen. Complimenten G1!

Weidevogels A1 – IJsselvogels A1   24-18  Weidevogels A1 was de tegenstander in de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de A1. Het begin was erg goed en tot 5-5 ging het gelijk op en vaak stonden wij aan de goede kant van de score. Helaas liep Weidevogels toen uit naar 9-5 en het vertrouwen zakte een beetje weg aan onze kant. Weidevogels was in deze fase gewoon net iets beter. Ruststand 13-7. In de rust gaf coach Edwin aan om het vertrouwen er in te houden en meer overtuiging te laten zien. Gelijk na de rust liep Weidevogels uit naar 16-7 en leek de wedstrijd al gespeeld. Maar de aanwijzingen van Edwin in de rust hielpen. Er werd met meer vertrouwen gespeeld en we waren een stuk feller dan in de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat we langzaam terug kwamen en het verschil weer kleiner maakten. We kwamen tot 22-18 terug maar toen was het klaar, Weidevogels wist nog 2x te scoren en trok de wedstrijd definitief naar zich toe. Eindstand 24-18. Ondanks het verlies hebben we wel strijdlust laten zien in de tweede helft en goed gespeeld. De goals werden gemaakt door Sam 7x Jesse 5x Roos 3x Jelle S 2x en Jelle R 1x. Van Sam M.

Sporting Delta A2 – IJsselvogels A2   20-8   Nadat er problemen waren met het vervoer en dus met z’n 8 in 2 auto’s naar Sporting Delta gingen was het tijd om een potje korfbal te gaan spellen. Na het fluitsignaal om te beginnen kwamen we op 0-1 voorsprong, daarna ging het gelijk op tot de 7-5. De kans om te winnen was er nog, maar de tegenstander dacht daar anders over en bracht het op een 20-8….. Volgende week nieuwe kansen. Wel willen we Anna en Annelies bedanken voor het invallen! Scores: Dave en Lars 2x, Luc, Sam, Angela en Annelies 1x

IJsselvogels A3 – Gemini A2   5-9   IJsselvogels A3 speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Gemini.  A3 schoot uit de startblokken met een 2-0 voorsprong met mooie goals van Edo en Lotte. Helaas, werd door Gemini daar snel op gereageerd en stonden we al gauw weer gelijk. We gingen de rust in met een 2-2 tussenstand. Er zijn een hoop dingen besproken in de rust waar A3 mee aan de slag moest. Na de rust kwam Gemini op een voorsprong en konden wij weer aansluiten door een doelpunt van Angela. Toen we 4-4 kwamen te staan met een goal van Edwin zetten Gemini wat gas bij. A3 kon  niet meer aansluiten en we kwamen op een 4-9 achterstand. Edo maakte het eerste en het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 5-9. Van Aniek.

IJsselvogels B1 – Nieuwerkerk B1   18-4   De kop is er af. Tijdens de voorbereiding is er goed getraind en zijn er 2 oefenwedstrijden gespeeld waarvan 1 gewonnen en 1 verloren. Vandaag was dan de 1e competitiewedstrijd thuis tegen “buur” Nieuwerkerk B1. Als coach zijnde zijn dit altijd bijzondere wedstrijden die je altijd wil winnen. Dit proberen over te brengen op de spelers en ik moet zeggen dat hebben ze uitstekend gedaan. Vanaf het begin was het duidelijk dat er maar 1 winnaar kon zijn en dat waren wij! Het fanatisme was aanwezig, afvallende ballen waren voor ons, verdedigend zaten we er dichtbij en aanvallend zaten er goede aanvallen bij. Een goede start met een uitslag van 18-4 voor een jong B1. Goed om te zien is ook dat er 7 van de 9 spelers hebben gescoord. De 2 concurrenten hebben gelijk gespeeld, dus wie weet wat er mogelijk is dit seizoen. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 6x, Annelies 3x, Loisanne 1x, David 3x, Evi 3x, Dano 1x en Kris 1x

Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1   11-6  De eerste wedstrijd van de competitie stond weer voor de deur.  De competitie werd gestart met een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk C1. IJsselvogels begon scherp aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door een mooie goal van Cecile. In het andere vak stonden Tim en Wesley (die de afwezige Marijn verving) goed te verdedigen en gaven de twee topschutters van Nieuwerkerk weinig kans. Daardoor kon de scherpe Cecile de voorsprong uitbreiden naar 0-2. IJsselvogels toonde goed en verzorgd veldspel waaruit veel goede kansen voortkwamen. Daardoor kon Tim de 0-3 voor zijn rekening nemen. Nieuwerkerk kreeg meer grip op de wedstrijd en wist zich terug te knokken naar een 2-3 achterstand. IJsselvogels wist de voorsprong te behouden door twee doelpunten van Cecile. IJsselvogels ging de rust in met een keurige 4-5 voorsprong. Na de rust miste IJsselvogels de scherpte die er voor rust wel was en hier kon Nieuwerkerk, die goed uit de rust kwam, van profiteren. Binnen no-time was de achterstand van IJsselvogels opgelopen naar 7-5. Het veldspel van IJsselvogels werd slordiger en de kansen werden niet benut. Nieuwerkerk kon uitlopen naar 11-6 wat tevens ook de einduitslag was. In de eerste helft werd goed veldspel getoond en werden goede kansen genomen. De tweede helft was de scherpte weg en werden we slordig. Aankomende wedstrijd speelt C1 thuis tegen Valto C1 die vorige wedstrijd dik heeft gewonnen. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden! Van Peter.

IJsselvogels C2 – Weidevogels C1   5-3   De eerste wedstrijd van een nieuw C2 dat dit seizoen bestaat uit spelers en speelsters die vorig seizoen in C1, C2, D1 en D2 speelden en nog geen oefenwedstrijd gespeeld hadden. Tegenstander was het onbekende Weidevogels C1 uit Bleiswijk. Met in de aanval Anna, invalster Dominique voor de geblesseerde Amber, Isa en Benjamin en in de verdediging Iris, Lisa, Tim en Wesley en met Jesca en Sander op de bank begonnen we de wedstrijd. Vanaf het begin een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide teams nauwelijks voor elkaar onder deden. Weidevogels opende van afstand de score, 0-1, waarna Benjamin van halve afstand beide ploegen weer op gelijke hoogte zette, 1-1. Verdedigend zat het goed dicht en werden er weinig kansen weggegeven. Aanvoerster Iris scoorde met haar eerste afstandsschot 2-1 hetgeen ook de ruststand werd. Met Jesca voor Dominique en Sander voor Tim begonnen we de 2e helft. Al snel scoorde Sander van afstand 3-1 maar heel snel stond het ook weer 3-3 door een afstandsschot en een vrije bal van Weidevogels C1. Een slimme bal tussen Lisa en Iris werd keurig afgemaakt door Iris en toen Sander vlak voor het einde opnieuw van afstand 5-3 scoorde was de eerste overwinning binnen. Het was een leuke wedstrijd met een goede inzet en een goede mentaliteit hetgeen vertrouwen geeft voor de toekomst. A.s. Zaterdag wacht KCC C2 dat afgelopen zaterdag ook (ruim) won, benieuwd hoe goed we hen tegenstand kunnen bieden.

Maassluis C3 – IJsselvogels C3   4-0   De C3 speelde de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Maassluis C3. Voor de coach was deze leeftijdscategorie en het team geheel nieuw, dus wist ik nog niet wat ik van dit team kon verwachten. Vooral in de eerste helft werd er af en toe slordig met de bal om gegaan, waardoor de tegenstander in de eerste helft 4 doelpunten wist te scoren. Maar vooral in de tweede helft vond ik de C3 goed spelen. Vooral het samenspel viel me positief op. De uiteindelijke stand werd 4-0 voor Maassluis, maar  de coach was wel tevreden over het spel! Laten we de rest van het seizoen dit samenspel voortzetten met elkaar! Van Roos Graafland.

IJsselvogels D1 – KOAG D1   5-4   Vandaag de eerste competitiewedstrijd met een D1 met vier oude gezichten maar ook vier nieuwe gezichten in het team. Een voorbereiding met een overwinning en een nederlaag en Jesca die geblesseerd was en deze wedstrijden moest overslaan. Waar staan we in deze competitie nu alle teams door elkaar zijn geschuffeld door de nieuwe leeftijdsindelingen? Het is zaterdag in ieder geval begonnen met een nipte overwinning op KOAG (5-4) maar dat was vooral omdat we zelf verzuimden om meer afstand te nemen en KOAG de gelegenheid gaven weer terug in de wedstrijd te komen. Het begon als een raket met een 3-0 voorsprong door een stip van Dominique en goals van Jesca en Olivier. De tweede aanval helaas nog niet op schot deze wedstrijd dus een ruststand van 3-2. De tweede helft een zelfde beeld 4-3 en 5-3 door Jesca en met een laatste goal van KOAG voor de 5-4 eindstand. Het is zichtbaar dat we nog aan elkaar moeten wennen en er gaan gelukkig al dingen goed maar er gaat ook nog het nodige niet goed. Voldoende training stof voor de komende weken en hopelijk kunnen we na volgende week dat ook met zijn allen gaan doen (al die schoolkampen leuk maar helpt de aanwezigheid bij de trainingen niet ?). Groet, André.

Korbis D2 – IJsselvogels D2   6-5   Vandaag moest de D2 op naar Waddinxveen voor een wedstrijd tegen Korbis D2. De wedstrijd ging aan het begin goed gelijk op, waarbij Lotte ons met een mooie doorloopbal op 0-1 voorsprong bracht. Sterk aanvalsvak en ook de verdediging wist veel ballen te onderscheppen. Na de wissel waren we even de draad kwijt. In de aanval hadden we veel onnodig balverlies en in de verdediging wisten we het niet goed dicht te houden. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 4-2. Het tweede doelpunt staat op naam van Quinty. De tweede helft waren de rollen omgekeerd. In de eerste helft stond het eerste aanvalsvak sterk hun mannetje in de aanval, maar liet wat steken vallen in de verdediging. In de tweede helft wist dit vak de korf niet meer te vinden, maar zorgde er ook voor dat er geen een doelpogingen meer gedaan konden worden door Korbis. Ook bij de eerste verdediging was deze ommekeer terug te zien. Zo was dit vak in de eerste helft sterk begonnen, maar wist na de wissel de korf niet te vinden. In de tweede helft daarentegen heeft dit vak meerdere sterke aanvallen gehad, waardoor er 3 mooie doelpunten zijn gescoord. Twee door Quinty en een door Eline. Uiteindelijk is de wedstrijd afgesloten met een stand van 6-5. Goed terug gekomen D2, volgende week pakken we de punten zelf! Van Nikki.

IJsselvogels D3 – Nikantes D1   2-4   Zaterdag 2 september speelde de D3 hun eerste wedstrijd tegen Nikantes D1. De wedstrijd begon niet goed voor de D3 en al snel keken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Maar ze gaven niet op en door twee goals van Kaya stond het weer gelijk. Bij rust stond het nog steeds 2-2. Maar na de rust werd IJsselvogels onrustig en begon fouten te maken wat resulteerde in twee tegengoals. Eindstand: 2-4 voor Nikantes. Toch heeft de D3 hard hun best gedaan dus daar mogen ze trots op zijn. Deze wedstrijd vergeten en hopelijk de volgende winnen! Van Jelle.

Vitesse E3 – IJsselvogels E1   9-14   Voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen mocht E1 afreizen naar Vitesse Barendrecht. Na vorige week zeer succesvol te hebben geoefend hadden de spelers er erg veel zin in om de eerste punten binnen te slepen. Doordat Marnick helaas ziek was stonden er om 09.00 uur meer supporters klaar dan spelers, maar dat mocht de pret niet drukken. Al in de tweede minuut was Timo zijn tegenstander te snel af en wist hij de score te openen met een mooi schot. Vitesse was wakker geschut en kwam daarna terug in de wedstrijd waardoor het erg gelijk op ging. Na het eerst kwart stond het dan ook 4-4. Met wat tips van coach Patrick in het achterhoofd (Sam en Remmert moesten zelf spelen ’s ochtends en konden er dus helaas niet bijzijn) ging de E1 voortvarend aan de slag en kwamen Luna en Sven op stoom. Met de rust stond er dan ook een comfortabele 6-11 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft werd er en stuk minder gescoord en ging het behoorlijk op en neer. De focus in de aanval lag vooral op het spelen naar Nora zodat die haar eerste competitietreffer kon maken, maar hierdoor werd er af en toe vergeten om zelf te scoren. Uiteindelijk toch een mooie 9-14 overwinning, waarin Luna 7x scoorde, Sven 4x en Timo 3x. Door de overwinningsvreugde was de concentratie bij het korfschieten even iets minder, waardoor Vitesse dit won met 5-3 (Sven, Nora en Luna scoorden alle drie 1x). Al met al een leerzame en leuke wedstrijd. Op naar volgende week, wanneer hopelijk ook Marnick weer beter is, voor de wedstrijd tegen KOAG E1 dat ook hun eerste wedstrijd wist te winnen. Van Martijn.

Nieuwerkerk E3 – IJsselvogels E2  6-1   Afgelopen zaterdag, 2 september, speelde IJsselvogels E2 uit bij Nieuwerkerk E3. Dit was voor de E2 de eerste competitiewedstrijd.  De eerste tien minuten was het vrij duidelijk dat IJsselvogels E2 nog even in vorm moesten komen. Na de eerste tien minuten stond de E2 dan ook 4-0 achter. Gelukkig wist IJsselvogels E2 zichzelf te herpakken en scoorde Julian een punt.  Daarna heeft IJsselvogels ervoor kunnen zorgen dat Nieuwerkerk E3 de tweede en derde tien minuten niet meer heeft kunnen scoren. Nieuwerkerk E3 wist de laatste tien minuten er nog twee te scoren en helaas IJsselvogels E2 niet meer en verloor E2 helaas met 6-1. Maar niet getreurd de volgende wedstrijd gaat het vast beter! Van Lisa.

IJsselvogels E3 – Vriendenschaar E2   1-6   IJsselvogels E3 speelde afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Vriendenschaar E2. Vol goede moed gingen we de wedstrijd in, iedereen had er zin in. De eerste 20 minuten ging het super goed, we hadden geen doelpunten tegen gekregen, we waren goed aan het verdedigen en de aanvallen werden steeds beter, maar helaas scoorden we nog niet. Toen de derde helft begon zakte het spel een beetje in, waardoor we 3 doelpunten tegen kregen. We kregen weer moed toen Lieke scoorde, het stond 3-1, maar daar bleef het niet bij. Vriendenschaar scoorde er nog 3 achter elkaar en toen was het spel  helaas gespeeld. Van Roos.

IJsselvogels E4 – Olympia E5   uitgesteld

KCR F1 – IJsselvogels F1   7-4   De F1 speelde tegen KCR F1 een hele goede wedstrijd. Ze speelden voor het eerst in deze samenstelling een competitiewedstrijd. Het begin van de wedstrijd was nog een beetje onwennig. Wanneer moet ik gooien en waar moet ik lopen? KCR had na drie kwarten een grote voorsprong. Maar toen kwamen Eline, Sid, Suzan en David op stoom. Plots leek het kwartje gevallen. Met de lange bal kun je veel ruimte creëren en daarna snel doorspelen om tot een schotpoging te komen. De ene kans na de andere kans diende zich aan. David wist er in het laatste kwart nog 4 in te schieten na mooi te zijn vrijgespeeld door teamgenootjes. Uiteindelijk werd het 7-4 voor KCR . Het was leuk om te zien hoe jullie voor elkaar hebben gevochten en niet hebben opgegeven na een grote achterstand. Top gedaan Eline, Sid, Suzan en David! Van Jan-Willem Meijer.

Excelsior F2 – IJsselvogels F2   0-0   Vandaag stond de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Na wat spelletjes en oefeningen gedaan te hebben om warm te lopen, begonnen we aan de wedstrijd. Voor sommigen was dit hun eerste of tweede wedstrijd ooit. We begonnen ontzettend goed, we verdedigden goed en vielen goed aan. Elke bal die viel, hadden wij. Het goede verdedigen en aanvallen hielden we heel de wedstrijd vol, helaas wilden de doelpunten niet vallen (eindstand 0-0). Dit was erg jammer , want dit was zeker verdiend geweest. Wij (de coaches) zien dat het deze week nog een stukje beter ging dan vorige week, erg leuk om te zien! Het korfschieten hebben we helaas met 2-0 verloren. Van Lotte en Amber .