Hoe vloog de bal – zaterdag 02-12-2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 02 december 2017.

Wedstrijdverslag en/of scoreverloop  doormailen  voor maandagavond 20.00 uur naar s.slingerland@planet.nl a.u.b.!!!

Helaas heb ik van de wedstrijden van het 1e, A1, A2, C1, C3, D3, E2 en E3 van afgelopen zaterdag geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen, jammer!!! Kleine moeite, groot plezier!!!

Dat was afgelopen zaterdag genieten geblazen in sporthal De Zuidplas. Om 11.30 uur al aanwezig om C1 te zien spelen met daar achteraan de wedstrijden van achtereenvolgens A2, A1, het 3e, 2e en als afsluiting het 1e. In deze 6 wedstrijden werden liefst 233 doelpunten gescoord, bijna 40 gemiddeld per wedstrijd. Na 4 wedstrijden heeft het 1e de koppositie te pakken maar aangezien de nr. 6 maar 2 punten minder heeft zit alles heel dicht bij elkaar. Zaterdag komt gedeeld nummer 3 Movado 1 uit Dordrecht op bezoek dat 1 punt minder heeft, aanvang 18.20  uur. Het 2e deed uitstekende zaken door na een spannende wedstrijd nipt met 23-22 van Vriendenschaar 2 te winnen waardoor het even afstand neemt van de onderste plaatsen. Het 3e won na een “rugbywedstrijd” met 23-21 van het Haagse GKV 2 en daar was de scheids “mede” debet aan. C2 zorgde voor de stunt van de week door onder leiding van Christa uit in Middelburg met 8-10 van het veel sterker geachte Swift C1 te winnen. De hoogste score werd behaald door het 5e dat in Capelle ad IJssel met 4-16 wist te winnen van KCC / SO natural 9. Topscoorder van de week werd “good-old” Dirk Rijnveld die in het 3e weer 9 keer wist te scoren en daarnaast bij het 1e ook nog zijn steentje bijdroeg door de 14-10 te scoren waardoor het 1e kon weglopen bij het tot dan toe stugge Haarlem 1. Mijn grootste respect gaat deze week uit naar Karen Brouwer, Hans Brouwer en Berry Glissenaar die als invallers in het 2e fungeerden en met hun vele doelpunten en uitstekende spel een belangrijk aandeel hadden in de 23-22 zege. De uitslagen:

IJsselvogels 1 – Haarlem 1   25-18   Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 1e speelde zijn tweede thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Haarlem. Na twee achtereenvolgende overwinningen was ik benieuwd hoe deze wedstrijd zou verlopen. Zonder Kevin en en Christiaan en met Victor en Coen in de basis begon het 1e aan de wedstrijd. Na 1-0 door Victor nam Haarlem brutaal een 1-2 voorsprong waarna Coen voor 2-2 scoorde. Stan, Kimberley en Leon zetten het 1e op een 5-2 voorsprong maar Haarlem kwam goed terug tot 7-6 ondanks doelpunten van opnieuw Kimberley en Hannah. Via Eva, Leon en Coen werd het verschil weer 4 doelpunten, 10-6, Eva scoorde nog 11-7 maar daarna bracht Haarlem de achterstand terug tot 11-9 hetgeen ook de ruststand werd. Direct na de rust kwam Haarlem nog dichterbij door 11-10 te scoren en ik zag de bui al weer hangen (wat een pessimist hé). Eva scoorde 12-10 en Leon 13-10 maar daarna lukte het niet om de genadeklap toe te brengen. Daar was topschutter Dirk uit het 3e voor nodig, een korte invalbeurt en het stond 14-10 door Dirk waarna hij weer gelijk gewisseld werd. Victor en Kimberley zorgden voor 15-10 en 16-10 en het gat was geslagen, zeker toen Hannah, Victor en Leon voor 19-12 zorgden. Haarlem kwam nog eenmaal terug tot 19-15 maar daarna waren het Coen, Hannah, Victor en Eva die voor 23-15 zorgden waarna Coen en Kimberley de eindstand op 25-18 bepaalden. Een goede wedstrijd met veel (mooie) doelpunten en het aanzien meer dan waard. Trainer/coach Mark noteerde 4 doelpunten van Eva, Hannah, Leon en de invallers Victor en Coen, 3 van Hannah en 1 van Stan en invaller Dirk.

Zaterdag 9 december     18.20 uur   IJsselvogels 1 – Movado (Dordrecht) 1   –   in de Zuidplas !!!

IJsselvogels 2 – Vriendenschaar 2     23-22   Zaterdag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld-Giessendam op het programma, beide teams (en Tjoba 2) hadden pas 1 punt, de winnaar zou voorlopig afstand nemen van de onderste plaatsen . Dankzij een aantal afzeggingen konden wij weer eens Karen en Hans Brouwer en good-old Berry Glissenaar aan het werk zien, en hoe! Wat heb ik deze wedstrijd genoten van jullie uitstekende spel. De 1e helft gaf een gelijk opgaande wedstrijd te zien waarin beide teams nauwelijks voor elkaar onder deden. Ondanks 4 doelpunten van Karen, 2 van Daan, Hans en Berry en 1 van Kirsten en Deborah was de ruststand 12-13 in het voordeel van Vriendenschaar 2. Wat trainer/coach in de rust gezegd heeft weet ik niet maar het 2e kwam de 2e helft als een ko0meet uit de startblokken. Hans scoorde van afstand 13-13 waarna 2 mooie afstandsschoten van Kirsten voor 14-13 en 15-13 zorgden. Karen scoorde 16-13, Hans 17-13 en toen Kirsten 18-13 scoorde leek de tegenstander verslagen. Het werd echter 18-14, 18-15, Karen scoorde 19-15, het werd 19-16, Daan scoorde 20-16 en toen na 20-17 Karen 21-17 scoorde vond de coach van Vriendenschaar het tijd om te wisselen en werden 4 á 5 vaste spelers uit hun 2e vervangen door spelers uit het 1e. Het werd 21-18, 21-19, Hans scoorde 22-19 en we konden weer even wat rustiger adem halen en toen na 22-20 Kirsten met haar 5e doelpunt 23-20 scoorde leek de wedstrijd gespeeld. De “verse” invallers (hadden er al een wedstrijd in hun 1e opzitten) zorgden echter voor 23-21 en 23-22 en wat waren wij blij dat de scheidsrechter bij deze stand affloot. Bij deze nog een compliment voor invaller Leon die de opdracht kreeg  hun gevaarlijkste aanvaller (Nolan de Boer) uit te schakelen en dit naar behoren deed. Invalster Karen 7x, Kirsten en invaller Hans 5x, Daan 3x, invaller Berry 2x en Deborah 1x namen de productie voor hun rekening, Karen, Hans en Berry nogmaals bedankt voor jullie uitstekende invalbeurt, klasse!

IJsselvogels 3 – GKV 2     23-21  Afgelopen zaterdag mocht het 3e, na 2x op rij uit gespeeld te hebben, weer eens thuis spelen. GKV (H) 2 stond op het programma. Een onbekende tegenstander, die 4e stond in de poule. We wisten dus niet wat we konden verwachten. Wel werd snel duidelijk wat voor ploeg GKV was: relatief jong en wilde (letterlijk en figuurlijk) hard knokken voor de overwinning. De scheidsrechter zag weinig en dit werkte dan ook niet erg bevorderlijk voor het niveau van de wedstrijd. Beide ploegen hadden moeite met het maken van doelpunten en het stond daarom 10 minuten voor rust nog maar 6-6. Het is voornamelijk te danken aan coach Edwin (helaas niet fit genoeg om te spelen) en de coach van GKV dat er vanaf dit moment steeds meer focus kwam op korfballen in plaats van alles wat daar niet mee te maken had. Zodoende kon IJsselvogels met een kleine voorsprong van 12-10 rusten. Na rust bleven de teams erg aan elkaar gewaagd. Eén keer wist GKV nog op voorsprong te komen, maar voornamelijk dankzij een zuiver schietende Dirk en Erwin, bleef IJsselvogels bijna de hele 2e helft aan de goede kant van de score. Volgens mij is het verschil nooit groter geweest dan 2 doelpunten, dus spannend was het zeker. Extra complimenten gaan dan ook naar Sam Meijer die steeds goed inviel en in de laatste minuut van de wedstrijd de bevrijdende 23-21 binnenschoot, klasse Sam! Met deze overwinning staat het 3e, samen met Nieuwerkerk 3, gedeeld tweede in de poule, achter Velocitas 2 dat tot nu toe alles heeft gewonnen. A.s. zaterdag wederom een thuiswedstrijd voor 3 tegen hekkensluiter Twist 3 om 16:50 uur. We gaan ons best doen weer een leuke wedstrijd neer te zetten, dus kom gezellig kijken! Dirk 9x, Erwin 5x, Bas 3x, Anne en Victor 2x, Marina en invaller Sam 1x.

Futura 3 – IJsselvogels 4     14-12   Op naar de koploper in Den Haag. Zoals vooraf afgesproken, scherp beginnen en geen ruimte weggeven. De tegenstander had veel lengte overwicht en kon lang aanvallen maar Rob scoorde 0-1 en 0-2 en gaf ons marge die we wilde hebben. Wilco maakte direct de 0-3 maar werd helaas teniet gedaan door 3 doelpunten op rij van Futura 3. Wilco maakte wel weer direct de 3-4 maar hierna volgde een mindere periode waarbij er moeilijk gescoord werd (5-5 door Rob) en Futura pakte een 7-5 voorsprong. Net voor de rust wist Leonie (7-6) en Rob (7-7) het gat te dichten. Helaas was het laatste woord aan Futura en gingen wij rusten met 8-7. Na rust een tactisch steekspel tussen beide ploegen en IJsselvogels toonde de nodige veerkracht. Futura kwam op 9-7, maar Leonie dichtte dit gaat met 2 doelpunten. Futura nam weer een 11-9 voorsprong, Rob (11-10) en Eline (11-11) scoorde direct na de vakwissel met nog 10 minuten te spelen. Helaas besliste enkele momenten de wedstrijd, op 12-11 werd een stip gemist en ging de bal er aan de andere direct in (13-11). De 13-12 van Rob gaf iedereen de laatste energie om gelijk te maken, maar helaas was wederom het laatste woord aan Futura (14-12). Het gevoel na de wedstrijd was unaniem, goed gespeeld en onze meerdere moeten erkennen in de koploper. Complimenten aan beide ploegen over de zeer uitermate sportieve wedstrijd. Doelpunten werden gemaakt door Rob (6), Leonie (3), Wilco (2) en invalster Eline (1). Mvrg, Marco.

KCC / SO natural 9 – IJsselvogels 5     4-16   Vandaag speelde IJsselvogels 5 bij en tegen KCC9. De wedstrijd begon goed met een mooi afstandsschot van Mick en al snel volgde het schot van Eline. De toon was gezet en we wisten dit goed vast te houden. Ook de tweede aanval wist via een schot van Remon en een doorloopbal van Karin de voorsprong groter te maken. Waar IJsselvogels erin bleef slagen om mooie kansen om te zetten in doelpunten, wist KCC in de eerste helft maar één keer te scoren. Tijdens de rust de boodschap om de huidige scherpte vast te houden en hier en daar nog wat aan te scherpen. In de tweede helft wist IJsselvogels verder uit te lopen, ondanks nog enkele goals aan de kant van KCC. Eindstand 4-16, dus de twee punten werden mee terug genomen naar Moordrecht. Goals zijn gemaakt door: Karin 4x, Remon 3x, Mick 2x, Peter 2x, Dennis 2x, Eline, Louanne, Lisa. Van Karin.

IJsselvogels A1 – Avanti A1     8-29   Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. A1 ontving thuis koploper Avanti A1 uit Pijnacker en die bleken niet voor niets bovenaan te staan. Binnen 5 minuten stond het 0-3 waarna Sam Meijer met een enkelblessure het veld moest verlaten. Na een kwartier stond het 0-6 waarna A1 een strafworp mis zag gaan. Ook bij Avanti moest een heer met een enkelblessure het veld verlaten waarna Jelle St. het eerste doelpunt scoorde, 1-6, we waren inmiddels al 18 minuten aan het spelen. Ondanks doelpunten van 2x Jesse en 1x Jelle R. stond het 4-11 in de rust. Na de rust scoorde Merel 5-12 en 6-16 waarna Avanti kon uitlopen naar 6-29 (?!) Gelukkig had A1 nog wel het laatste woord want een vraagteken scoorde 7-29 waarna Jelle R. de eindstand op 18-29 bepaalde. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd., De blessure van Sam viel gelukkig meewant later op de avond viel hij nog goed in bij het 3e en scoorde nog de belangrijke 23-21.

IJsselvogels A2 – KCR A2     18-22   Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. A2 speelde een goede wedstrijd tegen KCR A2 uit Ridderkerk op de laatste 5 minuten na en laten die nu net beslissend  blijken. In de 1e helft alleen bij 1-2een keer achtergestaan. Bij 6-3 leek A2 het gat te maken maar KCR kwam terug tot 7-6 waarna A2 weer uitliep naar 11-7, ruststand 11-8. Na de rust kwam KCR weer terug tot 11-10 maar een goede periode van A2 zorgde voor een 15-11 voorsprong op het scorebord en als toen scheidsrechter Ronald de Ronde (die verder een prima wedstrijd floot) die zuivere doorloopbal van Lars niet had afgekeurd (16-11) en die overtreding van Sam niet zo zwaar met een strafworp had bestraft (15-12) dan had ik het nog niet geweten. Tot 18-17 kon A2 de voorsprong vast houden, daarna was het over en sluiten. Met nog 4 minuten op de klok kwam KCR A2 op gelijke hoogte om gelijk door te stoten naar 18-20. A2 miste bij deze stand een strafworp waarna KCR de eindstand op 18-22 bepaalde, onverdiend weliswaar want jullie hadden minimaal 1 punt verdiend. Trainer/coach Stan zag Dave 6x, Sam en Lars 4x, Luc (tegen een boom van een gozer) 2x en Dyonne en invalster Cécile 1x scoren. Nog een nagekomen scoreverloop van de vorige wedstrijd uit tegen De Meervogels A2 uit en in Zoetermeer die keurig met 9-13 werd gewonnen dankzij 6 doelpunten van Lars, 5 van Sam en 1 van Stefan en Luc. Heel de wedstrijd 3 á 4 doelpunten voorgestaan, bij 9-10 werd het nog even spannend maar gelukkig hield A2 het hoofd koel en konden beide punten worden meegenomen naar Moordrecht.

IJsselvogels A3 was vrij.

Weidevogels B1 – IJsselvogels B1     6-14  Vorige week speelde we met B1 voor de 3e keer tegen Nieuwerkerk B1. Op het veld 2x gewonnen en dat zou in de zaal ook weer moeten lukken. De uitslag van 19-10 zou zeggen een goeie pot gespeeld, maar de coach denkt daar een beetje anders over. 19 maken is natuurlijk prima, maar de 10 tegen doelpunten zijn er te veel. Dit komt omdat we niet constant geconcentreerd aan het verdedigen waren. Te gemakkelijk je tegenstander laten schieten en ook onder de korf niet genoeg duels gewonnen. Dit is wel een punt waar we mee aan de slag moeten. Dus hierop op de training met 4-4 op trainen. En dan merk je dat iedereen soms erg moeilijk vrij komt omdat er strak verdedigd word. Hou dit vast en neem mee naar de volgende wedstrijd tegen weidevogels. Deze was dus afgelopen zaterdag in een bijzondere hal. Betonnen hardcourt tennisvloer waarop gespeeld werd. Zeer grote hal, maar wel 2 punten. Het punt van verdedigen weer aangehaald en dat ging op momenten beter dan vorige week. Het aanvalsspel was alleen dit keer van een duidelijk minder niveau. Heel rommelig, gehaast en zonder overleg. We deden af en toe maar wat. En als de aanval dan goed loopt is het ook direct een doelpunt. De uitslag van 6-14 had wel veel hoger uit moeten vallen. De 1e 2 wedstrijden tegen kampioenskandidaten Merwede en Maassluis waren veel beter. Dit heeft misschien ook met motivatie te maken, maar we zullen echt elke pot scherp moeten spelen willen we bovenin gaan eindigen. Pluspunt van beide wedstrijd is wel dat er over veel personen doelpunten worden gemaakt. We zijn dus niet afhankelijk van 1 of 2 personen wat ons als ploeg ook zeker sterker maakt. Tot nu hebben we voor ons de maximale scoren van 4 punten gehaald en zaterdag moeten er daar wel 2 bijkomen. We hebben een ploeg waar heel veel in zit. Als ploeg moeten we elke wedstrijd weer knokken. Zoals inval trainster Marina afgelopen donderdag tegen mij vertelde zijn jullie echt een leuke fanatieke groep. Ik geef ook met heel veel plezier trainen aan jullie en vind het coachen van jullie zeer leuk om te doen. Laten we zaterdag maar weer eens een wedstrijd neerzetten om van te smullen en om onszelf een leuk sinterklaascadeau te geven van 2 punten!! Doelpunten van afgelopen zaterdag: Annelies 2x, Loisanne 3x, David 1x, Remmert 4x, Dano 2x en Evi 2x. Berry

IJsselvogels C1 – Korbis C1     16-8   Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. C1, nr. 3 op de ranglijst speelde thuis tegen het nog ongeslagen Korbis C1 uit Waddinxveen. In het begin een gelijk opgaande wedstrijd omdat onze C1 (hé Cécile) enkele mooie kansen mis zag gaan terwijl Korbis de kansen juist uitstekend afmaakte. Tot 5-5 dacht Korbis dat er nog iets te halen viel maar dankzij 3 treffers van Cécile en Tim en 1 van Willem en Marijn stond C1 in de rust al met 8-5 voor. Na de rust een oppermachtig C1 dat dankzij achtereenvolgens Cécile, Tim, Marijn, Joran en opnieuw Cécile uitliep naar een beslissende 13-5 (nadat het nog 5-5 had gestaan) voorsprong. Invalster Jesca scoorde uit een mooie doorloper 14-6, Joran zorgde voor 15-6 waarna Marijn de eindstand op 16-8 bepaalde met nog een compliment voor de goed fluitende Jordi Heuvelman van CKV Nieuwerkerk. Coach Peter noteerde 5 doelpunten van Cécile, 4 van Tim, 3 van Marijn, 2 van Joran en 1 van Willem en invalster Jesca. Gelukkig kon Yana na haar enkelblessure weer (wel wat voorzichtig) spelen.

Swift C1 – IJsselvogels C2     8-10    Zonder Anna ( blessure) maar met Marije ( heel erg fijn!) gingen we weer richting Middelburg, dit keer naar Swift. Na de vorige wedstrijden waarin we veel tegen doelpunten kregen moest er iets veranderen. Daarom was de opdracht, langere aanvallen en uitverdedigen tot aan de middenlijn. We begonnen wat onzeker. Toen de 1-1 werd gemaakt door Iris ging het beter, want daarna kwamen we elke keer voor. Helaas kregen we aardig wat stippen tegen doordat we de doorloop ballen niet goed verdedigden. Hierdoor kwam het ook telkens gelijk. Dit liep tot 7-7 zo. Lisa verdedigde haar dame prima door er dicht op te zitten. Dat is wel werken maar het werd beloond! Lisa maakte haar punt door een korte kans onder de korf binnen te schieten. Isa maakte met een schot van achter de paal de 7-8. En Ben de 7-9 met een afstandsschot. Heerlijk! jullie mogen best juichen en met elkaar een score vieren hoor! Jammer genoeg viel een dame van de tegenstander uit met een pols blessure. Dat is rot, wij herkennen dit, he Anna…<br> Laatste minuten werd er nog gescoord door Swift en door Iris ( schot). Hierdoor werd de eindstand 08-10. Yes! Allemaal hard gewerkt door dicht erop te verdedigen en je armen omhoog te doen in plaats van naast je lichaam. Meters maken met uitverdedigen en aanvallend jezelf te laten zien en vrij te komen. Dan zie je de beloning naar onze kant komen!! Scores: Iris en Ben 3, Lisa/ Isa/ Sander/Tim 1 keer.  Volgende week lekker thuis tegen KCC. Van: Christa.

TOP / SolarCompleet C6 – IJsselvogels C3     5-7   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Sassenheim moest ongeslagen koploper C3 het opnemen tegen nr. 2 TOP / SolarCompleet C6, een voor ons onbekende tegenstander. Ik weet alleen dat er keurig met 5-7 werd gewonnen en dat jullie nog steeds ongeslagen zijn en dus ook nog in de race om de 100% taart!

KOAG D1 – IJsselvogels D1     6-5   Ondertussen al de 4e keer dit seizoen dat we een wedstrijd tegen KOAG spelen en deze zijn altijd ‘op het scherpst van de snede’. Vandaag een nederlaag met het kleinste verschil (5-4) en naar mijn gevoel had er deze keer meer ingezeten. Maar als je de geboden kansen niet afmaakt dan word het moeilijk om te winnen. De spanning die deze wedstrijd met zich meebrengt bij de spelers zal daar ook een rol in hebben gespeeld. Dan wordt het vizier hier en daar toch minder scherp en pakken we misschien net de verkeerde kans voor een schot. Maar als coach kun je altijd alleen maar tevreden zijn als iedereen zijn stinkende best heeft gedaan en er na de wedstrijd alleen maar kinderen om je heen staan met rode hoofden en teleurstelling op het gezicht. En dan moet je als coach gewoon de complimenten geven voor de tomeloze inzet en het harde werken. Was het dan ook goed? Nee, dat niet.. dus daar is zeker nog verbetering te boeken de komende weken en trainingen. En dat geeft ook weer perspectief voor de volgende wedstrijd. De wedstrijd dan maar even doornemen, het begin duidelijk voor Koag waar de eerste verdediging geen antwoord op wist te bedenken en een 3-0 achterstand na 12,5 minuten. Daarna diezelfde verdediging in de aanval en daar was het Jesca die met 3 goals de achterstand terugbrengt naar 4-3 met de rust. De tweede helft een zeer spannende en hectische wedstrijd met veel strijd aan beide kanten en vooral verbeten verdedigen. Beide teams scoorden nog 1 goal elk (wederom Jesca) en daar kwam de 5-4 eindstand mee op het bord. Geknokt, geknokt, geknokt en nipt verloren, André.

Maassluis D2 – IJsselvogels D2     7-10   IJsselvogels D2 ging vandaag richting Maassluis. Helaas was Eline ziek geworden, waardoor Luna ’s ochtends nog snel werd gevraagd om met ons mee te gaan. We beginnen de wedstrijd in ons voordeel. Zowel Mink(doorloopbal) als Thomas(schot) weten te scoren voordat ze mogen verdedigen. Maassluis maakt het nog even spannend door de 1-2 te scoren. Na de functiewissel bedacht de tweede aanval om te laten zien wat ze konden en wisten uit te lopen naar 1-8 met rust. Deze goals kwamen voort uit mooie aanvallen en goed samenspel. Jullie wisten goed je plek te vinden in het vak en lieten goede acties zien, waardoor jullie zowel door doorloopballen als schoten wisten te scoren! In de rust nog even scherp op een aantal punten, maar de punten leken mee te gaan naar Moordrecht. In de tweede helft zorgden jullie het ervoor dat het onnodig nog een beetje spannend werd… Door niet scherp genoeg in de verdediging te staan kwam Maassluis dichterbij en dichterbij. Aanvallend speelden jullie nog steeds goed, maar helaas wilden de goals niet vallen. Toch wisten jullie twee doelpunten te maken. De eerste was een stip die Quinty er wederom heel beheerst inlegde. De tweede was een goede actie en doorloopbal van Jesse. De opluchting was dan groot en van jullie gezichten af te lezen toen de scheidsrechter bij een eindstand van 7-10 affloot. Ondanks dat Maassluis dichtbij kon komen, hebben jullie het goed gedaan D2! Goals: Quinty 4x, Jesse 2x, Levi 2x, Mink, Thomas. Luna, bedankt dat je op het laatste moment met ons mee kon en mee wilde gaan. Je hebt het supergoed gedaan! Van Karin..

Conventus D2 – IJsselvogels D3     5-3   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D3 speelde de topper tegen Conventus D2 uit en in Zwijndrecht. Beide teams waren nog ongeslagen. Helaas werd er met 5-3 verloren waardoor jullie van je 100% af zijn maar jullie hebben alles nog in eigen hand, zaterdag gewoon winnen en jullie doen weer volledig mee, succes!

IJsselvogels E1 – ONDO E1     10-17   Om negen uur werden we opgewacht door de zwarte pieten. Even op de foto en daarna van de cadeaus genieten. Top geregeld feestcommissie. Daarna klaar maken voor de wedstrijd, de volgende missie. De tegenstander zat er gelijk goed op en we bleven de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Het mooie van de wedstrijd was dat we er in bleven geloven, niet opgaven en bleven hopen. Jammer genoeg een hoop balverlies door verkeerd gooien en verdedigd schieten. We hebben meer kansen gecreëerd dan de tegenstander, maar ze moeten er wel in zodat we nog meer kunnen genieten. Ondo heeft verdiend gewonnen. De scores waren van 2x Luna, 3x Timo en 5x Sven. In de avond was het feest. Vooraf patat eten en daarna oplopen als IJsselvogel fan.  Sam en Remmert waren ook van de partij en wilden net als vroeger nog een keer oplopen. Kimberly en Eva werden bereid gevonden om onze grote jongens voor te stellen, waarna de dames de mouwen konden opstropen.  De aanwezige ouders hebben daarna genoten van een mooie pot van het eerste. Leuk om te zien dat iedereen in dat team zijn eigen kwaliteiten heeft en ze elkaar naar een beterspel brengen zodat ze op het hele veld heerste. Van Patrick.

Weidevogels E3 – IJsselvogels E2     7-7   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Dit was een duel tussen de twee hekkensluiters. Zowel Weidevogels E3 als onze E2 hadden nog geen punt en in Bleiswijk werden de punten keurig verdeeld getuige de 7-7 eindstand. Helaas weet ik niet wie er allemaal gescoord hebben, jammer! Het eerste punt is binnen, nu maar hopen dat er nog velen volgen, zet ‘m op E2.

IJsselvogels E3 – ONDO E4     5-19   Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Tja, de uitslag is duidelijk lijkt mij. Net wat meer snelheid in het samenspel, wat zuiverder schieten en dan krijg  je gewoon met 5-19 op je broek. Niet erg, als je er maar iets van leert, snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E4     0-11   Vandaag opnieuw een winst voor IJsselvogels E4. Dit keer nog wel tegen de rivaal Nieuwerkerk! IJsselvogels creëerde veel kansen waarvan er ook veel werden benut. IJsselvogels had bijna de hele wedstrijd balbezit en Nieuwerkerk kreeg dus maar weinig kans. We onderschepten snel de bal en gingen weer aanvallen. In het begin van de wedstrijd speelde de jongens veel samen met elkaar waardoor zij samen veel doelpunten maakten. In de rust hadden ze de opdracht gekregen om ook de meiden meer aan te spelen en dat hebben ze vervolgens goed gedaan. Jael had veel kansen maar die gingen er helaas niet in, Sarah wist wel een doelpunt te maken!  De vele doelpunten werden uiteindelijk gemaakt door Sil (8!) Timo (2) en Sarah (1).  Het korf schieten werd ook nog gewonnen met 2-4!  Groetjes Dyonne.

Nog even een tip voor de scheidsrechters van de F-wedstrijden. Doordat er verdedigd mag worden geschoten zitten de verdedigers er helemaal bovenop waardoor er niet of nauwelijks overgespeeld kan worden. Rond de korf is dit oké (het is niet anders door die, in mijn ogen, nog steeds belachelijke regel dat je ook verdedigd mag scoren) maar let wel op dat er elders in het veld niet te zwaar wordt verdedigd zodat er op een normale manier overgespeeld moet kunnen worden anders krijg je meer een rugby- dan een korfbalwedstrijd.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1     7-4   Zaterdag was het zover, de belangrijke wedstrijd tegen Nieuwerkerk F1. De vrijdag ervoor was er goed en gericht getraind en de F1 was helemaal klaar voor de wedstrijd. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide teams hadden veel moeite met het verdedigen van de ander waardoor er weinig gescoord werd. Naarmate de wedstrijd vorderde veranderde dit niet maar die paar keer dat IJsselvogels F1 vrij kwam wist het ook te scoren en dat deed Nieuwerkerk niet. In de rust was de opdracht heel duidelijk. Blijf verdedigend zo scherp en ga aanvallend slimmer vrijlopen. Verdedigend zakte de F1 echter wat in waardoor Nieuwerkerk steeds dichterbij kwam. Gelukkig rechtte de F1 op tijd de rug en wist IJsselvogels de overwinning binnen te slepen. Het was niet heel goed, maar wel goed genoeg om de 2 punten in Moordrecht te houden en daardoor staat de F1 nu heel knap ongeslagen met 6 punten bovenaan. Er is in ieder geval nog genoeg om op te trainen. Eindstand 7-4. De goals kwamen van David 4x, Suzan 2x en Sid 1x. Goed gedaan F1. Van Sam.

IJsselvogels F2 – Nieuwerkerk F2     1-21   Afgelopen zaterdag speelde de F2 tegen Nieuwerkerk F2. We waren de eerste op deze zaterdag die een wedstrijd mochten gaan spelen in de zaal. Toen de wedstrijd begonnen was, bleek dat de tegenstanders erg goed waren. Ze onderschepten de ballen veel en een lange dame scoorde bijna alles raak. Bij ons wilden de ballen er juist niet in.. zo stonden we na 20 minuten gespeeld te hebben 0-10 achter. Lilly moest de tweede helft van de wedstrijd naar zwemles. Zo hadden we dus nog maar 4 spelers en geen superspeler meer. Gelukkig was broer Rico uit de E3 er om de plaats van zijn zusje Lilly op te vullen. Helaas wilden de ballen er ook in de tweede helft niet in.. gelukkig kwam er in de laatste paar minuten nog een verdiende goal. Eindstand 1-21. Ondanks dat jullie achter stonden, hebben jullie niet opgegeven en goed jullie best gedaan. Aan het eind van de wedstrijd speelden jullie erg goed en konden ze nog maar weinig scoren.  Rico heeft het doelpunt gemaakt. Het korfschieten is 1-1 geworden (gescoord door Lucas). Amber.

Avanti F3 – IJsselvogels F3     1-6     Vandaag moest de F3 uit spelen tegen Avanti F3 in Pijnacker. Evy was de eerste die een doelpunt scoorde. Vlak daarna kregen we een doelpunt tegen van Avanti. Noortje loste het weer op met de 2-1 te maken. Timo en Daan hebben allebei 1x gescoord. Noortje heeft met 2 punten de 6-1 gemaakt. Van Anna.