Hoe vloog de bal – 03 december 2016

Hoe vloog de bal ……(zaterdag 3 december 2016).

Gelukkig weer een goede dag voor IJsselvogels. Vooral de nipte 17-18 zege in Nijkerk van ons 1e op Sparta 1 was een dure waardoor het weer in de veilige middenmoot staat. Ook A1, B1 en C1 deden het goed en blijven keurig bovenin meedraaien. Helaas liepen zowel D1 als E1 tegen hun eerste nederlaag aan waardoor nu alleen B2 en F1 nog in de race om de 100% taart zijn. Van de 16 gespeelde wedstrijden werden er liefst 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 5 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dat met 22-11 van Gemini A1 won. Topscoorder van de week werd Jesse op ’t Land die in A1 tot 8 doelpunten kwam. De resultaten:

IJsselvogels 1 behaalde in Nijkerk een uiterst nuttige 17-18 overwinning op Sparta 1 dat op gelijke hoogte stond met 2 punten uit 3 wedstrijden. Een 0-3 voorsprong via Kevin, Eva en Hannah kon niet worden vastgehouden en bij 5-5 kwam Sparta weer op gelijke hoogte om met een 13-10 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust een ijzersterke fase en via doelpunten van achtereenvolgens Hannah, Manon, Kevin, Karen, Victor en Peter werd de achterstand omgebogen in een 13-16 voorsprong om uiteindelijk nipt met 17-18 te zegevieren, klasse 1e! Van speelster Manon ontving ik het volgende: Ook bij 1 zoals gezegd heel spannend! Eigenlijk zou Dirk meespelen, maar die was ziek. Daarom speelde Peter op de plek van Nathan en Victor op de plek van Jary. Sparta had een paar heel sterke dames. Ook een aantal heren waren heel scherp. Eerste helft begon goed, maar daarna verloren we wat scherpte. Na rust (13-10) sloegen we sterk terug. Het duurde 17 minuten voor Sparta weer tot scoren kwam. Uiteindelijk met 1 punt verschil gewonnen. Scores: Kevin 7, Hannah 4, Karen 2 en Manon, Eva, Peter, Victor en Leon allen 1. Tot zover het verslagje van Manon. Nu maar hopen dat Jary en Nathan weer snel blessurevrij zijn, zou goed voor het 1e en natuurlijk voor het 2e zijn, beterschap! Enne …….. supporters …….. laat je zaterdag zien en laat je horen, het 1e rekent op jullie!!!

A.s. Zaterdag 10 dec. 2016  –  16.00 uur  –  IJsselvogels 1 – Excelsior 1 (Delft)  –  De Zuidplas.

Team van de Week – IJsselvogels F1 bestaande uit Luna Glissenaar, Lara van Kerkhof, Lieke Senden, Sven Blom en Jayden Vonk met als begeleiders Myrthe Belder en Russell Senden.

Verloting: Alle kinderen t/m de B1 krijgen bij de ingang boven weer een gratis jeugdlootje en er zijn uiteraard weer minimaal 15 leuke prijzen te winnen met de gewone lootjes die € 0,50 per stuk kosten of 5 voor € 2,00 of 13 voor € 5,00. Ik hoop jullie a.s. zaterdag allemaal weer te zien bij de derde thuiswedstrijd van het 1e om het 1e aan te moedigen, de punten zijn nog steeds hard nodig!

Ook IJsselvogels 2 speelde in Nijkerk en wel tegen Sparta 2. In een gelijkopgaande 1e helft waarin het verschil niet meer dan 1 doelpunt bedroeg was de 7-7 ruststand dan ook niet meer dan terecht. Pas bij 12-14 en 13-15 bedroeg het verschil voor het eerst 2 doelpunten in het voordeel van ons 2e dat helaas toch met een 15-15 gelijkspel genoegen moest nemen waardoor het met 4 uit 4 keurig in de middenmoot staat. Zaterdag komt nr. 2 Excelsior 2 op bezoek. Bij winst staan jullie gedeeld 2e dus …. Er staat wel degelijk iets op het spel. Mike scoorde 5x, Christiaan 3x, Tamara en invaller Wietze 2x (vorig seizoen nog in A3 en nu, als invaller weliswaar, gepromoveerd naar het 2e, klasse Wietze!) en Marina en de invallers Kirsten en Bas 1x namen de productie voor hun rekening. Van Manon ontving ik nog het volgende: Bij 2 was het jammer dat we in de laatste minuut een terechte stip niet meekregen. Wietze, Bas, Kirsten en Esther bedankt voor het meespelen! Marina heeft ook eindelijk weer een halve wedstrijd mee kunnen spelen, ondanks dat ze deze week ziek is geweest.

IJsselvogels 3 zag zijn wedstrijd uitgesteld worden vanwege de vele blessures in het 1e en 2e.

Het duel tussen IJsselvogels 4 tegen Kinderdijk 3 bleek er eentje te zijn met 2 gezichten. Eerst 0-2 achterkomen, in no-time naar 2-2 (Wilco 2x), 2-4 achter en weer Wilco (3-4) die de aansluiter maakte, maar Kinderdijk maakte direct 3-5. Leonie maakte de eerste van het 1e aanvalsvak (4-5) en na de 5-6 van Wilco, welke direct gevolgd werd door de 1e goal van Carlo voor IJsselvogels (6-6), ging het 4e door met goed korfbal. Leonie maakte het verschil voor de rust met 2 goals en ging het 4e prima de rust in, met een 8-6 op het scorebord. Deze onderbreking werd het 4e fataal, Kinderdijk schot er direct 4 achter elkaar in en het 4e kon weer achter de feiten aanlopen en knokte voor wat het waard was. Wilco scoorde nog de 9-10 en Rob de 10-12, maar Kinderdijk liep uit naar 10-14 en wedstrijd gespeeld. Gert Jan maakte de 11-14 en Wilco liet met z’n 6e doelpunt de eindstand noteren in de laatste minuut van de wedstrijd 12-16. Het blijkt dat een wedstrijd 2x 30 minuten heeft en het 4e hiermee wel eens last heeft. 4 goals in een helft is te weinig! Doelpuntenmakers: Wilco (6), Leonie (3), Carlo (1), Rob (1) en Gert Jan (1).

IJsselvogels 5 was vrij en heeft pas 1 wedstrijd gespeeld tegen de meeste teams al 4?!

Vandaag speelde IJsselvogels  A1 thuis tegen Gemini A1. In de eerste paar minuten stonden we gelijk 3-0 voor, wat vervolgens een ruststand van 12-5 opleverde. Ook de tweede helft ging goed en liepen we nog verder uit. Als alle kansen erin gingen hadden we zeker een grotere uitslag kunnen hebben, maar we zijn tevreden met de eindstand van 22-11. Sam en Jelle bedankt voor het invallen! De doelpunten zijn gemaakt door: Jesse 8x, Daan 6x, Sam, Laura en Merel 2x & Karlijn en Jeffrey 1x. Groetjes Anouk en Karlijn.

IJsselvogels A2 moest het thuis opnemen tegen ongeslagen koploper KVS / Maritiem A2 uit Scheveningen. Daarom vond ik het jammer dat Sam M. het gat in A1 moest opvullen terwijl beide teams even hoog spelen en A2 tegen de koploper en A1 tegen het zwakke Gemini A1 speelde. Ook zonder “goalgetter” Sam kon A2 tot 3-3 goed bijblijven. Hierna was het over en uit en liep KVS uit naar een 3-9 voorsprong en een 5-10 ruststand. Na de rust bleef A2 goed spelen en werd de achterstand nooit groter dan 5 á 6 doelpunten. Ondanks 6 doelpunten van Jelle St., 2 van Janneke en 1 van Myrthe, Dave, Stefan en invaller Jelle R. werd er met 12-18 verloren.

Het lijkt iets te zijn met pit bij IJsselvogels A3, want net als vorige week begonnen we wat slapjes. Toch vielen de kansen er bij ons beter in dan bij Maassluis A4, dus we gingen nog met een 2-4 voorsprong de rust in. Na rust liepen we de eerste 10 minuten een beetje achter de feiten aan en binnen no-time stonden we met 6-5 achter na nog met 2-5 te hebben voorgestaan. We gingen daarna nog wel beter spelen, maar het gat was al te groot geworden. Helaas werd onze mindere periode gelijk afgestraft en konden we de punten niet meenemen. Volgende week tegen RWA A3 moeten we gelijk scherp starten en dan gaan we voor de eerste punten! Het werd uiteindelijk 10-7 ondanks 2 treffers van Mick en 1 van Esmee, Lisa, Boas, Anna en Casper.

De wedstrijd IJsselvogels B1 – Weidevogels B1 gaf twee totaal verschillende helften te zien. De ploeg uit Bleiswijk stond, net als onze B1, met 4 uit 3 op een gedeelde 2e plaats en ging met een 2-6 voorsprong de rust in. In de 2e helft een herboren IJsselvogels B1 dat de 2-6 achterstand omboog in een 7-6 voorsprong om uiteindelijk verdiend met 10-7 te zegevieren (2e helft 8-1!!!). De coaches zagen Sam liefst 5x, Lars 4x en Roos 1x scoren. Zaterdag spelen jullie uit tegen hekkensluiter Excelsior B1 maar denk er a.u.b. niet te makkelijk over, onderschatting ligt op de loer, succes!

Ook bij de wedstrijd IJsselvogels B2 – KCC / natural B4 waren twee verschillende helften te zien. De 1e helft werd met 5-0 gewonnen, maar de 2e helft met 5-8 verloren waardoor er een 10-8 eindstand op het scorebord kwam te staan. Door deze overwinning zijn jullie samen met F1 nog in de race om de 100% taart en a.s. zaterdag zijn jullie vrij dus ….., afwachten was F1 zaterdag doet. Helaas staat achter de 1-0 en 2-0 niet wie er gescoord hebben maar daarna staat Danita 4x en Annelie en Luc 2x genoteerd als scoorders. Korbis B2 en Nieuwerkerk B2 zijn jullie voornaamste concurrenten.

De wedstrijd NIO B2 – IJsselvogels B3 werd uitgesteld.

IJsselvogels C1 blijft het goed doen. Het Zeeuwse Fortis C1 was de tegenstander en had die niet de week ervoor “maar” met 10-12 van het sterke KOAG C1 verloren tegen jullie met 5-14. Tot 4-5 steeds tegen een nipte achterstand aangekeken maar daarna op gelijke hoogte gekomen en gelijk erop en erover  om met een 9-6 voorsprong de rust in te gaan. Een doelpuntrijke 1e helft voor jullie doen. In de 2e helft waren de doelpunten een stuk schaarser maar gelukkig scoorde Fortis ook niet zo makkelijk meer waardoor er keurig met 11-9 werd gewonnen en jullie nu op een gedeelde 3e plaats staan. Coach Berry zag David en Dano 3x, Evi en Annelies 2x en Cécile 1x scoren. Zaterdag mogen jullie “even” naar Arnemuiden om tegen TOP te spelen. Van trainer/coach Berry staat elders een wedstrijdverslag op de site.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

Olympia D1 – IJsselvogels D1. Daar was hij dan, de wedstrijd tussen de 2 betere ploegen in deze poule. Anne nog steeds ziek (we hopen je woensdag op de training weer te zien), coach Kirsten invallen in het tweede. En op voorhand is dit natuurlijk gewoon een leuke pot om naar uit te kijken en daar zo ook mee om te gaan maar je kunt natuurlijk ook stijf gaan staan van de zenuwen. En dat tweede gebeurde helaas. Natuurlijk was Olympia een goede ploeg en gezien over de wedstrijd ook de terechte winnaar maarrrrr dat was vooral zo omdat we zelf onze kernwaardes (snel agressief spel, onbevangen, hoog scorend vermogen) niet lieten zien. Te veel onder de indruk van die 2 koppen grotere kinderen (ik weet niet wat voor lucht daar in de Botlek hangt maar ze groeien er goed op), teveel bezig met vorige wedstrijden tegen Olympia waarbij onsportief gedrag vertoond werd en vooral veel te weinig geloof in eigen capaciteiten en kwaliteiten. En dan ga je erop… zo simpel is het in het korfbal. En ook al speel je ongelukkig of zit je niet in de wedstrijd dan juist moet je nog harder werken om de kleine dingen (uitverdedigen bijvoorbeeld) met elkaar zo goed als mogelijk te doen. Doe je dat niet en ben je onzichtbaar of verstop je jezelf dan kun je van een goede tegenstander gewoon weg niet winnen ook al ben je misschien wel veel meer getalenteerd. Met andere woorden een zeer leerzame wedstrijd om het ook maar positief te benaderen. En ondanks een zeer nipte nederlaag (door een volkomen onterechte strafworp in de laatste minuut)  met eindstand van 7-6 en een stand die de hele wedstrijd dicht bij elkaar lag was Olympia wel de terechte winnaar. Zo reëel moeten we gewoon zijn. De wedstrijd was in ieder geval ongemeen spannend in scoreverloop. Het begin dramatisch met 3 goals tegen, een fel en agressief Olympia en onmachtig IJsselvogels. Door twee feilloos genomen strafworpen van Dominique en nog 1 goal tegen na 12,5 minuten 4-2 achter. De tweede aanval speelde deze 12,5 minuten tot de rust in ieder geval wel het gewenste spel en maakte 3 prachtige doelpunten door Rosa, Wesley en Finn, 4-5 met de rust. Na de rust kroop er nog meer spanning in de wedstrijd.. De eerste aanval onmachtig, Olympia met veel kansen en weinig geluk.. nog steeds 4-5 met de laatste wissel. Daarna 2 goals tegen zodat het 6-5 werd. Een prachtige draaibal van de gelukkig weer fitte Jesca voor de 6-6. En dan de laatste minuut, waarin de scheidsrechter (die verder prima floot) helaas in de laatste minuut een strafbal tegen Dominique gaf waarbij er werkelijk niets aan de hand was… en Olympia de 7-6 op het bord zette. Over twee weken de return voor de koppositie in deze poule en dan een herkansing in de eigen hal om de zaken weer recht te zetten. Maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt worden….. hard werken met elkaar, alles geven, elkaar helpen en steunen en geloof en zelfvertrouwen in een goede afloop.. en laat duidelijk zijn dan zit het er gewoon in om Olympia D1 te verslaan! Groet, André.

De coaches Karin en Nikki zagen IJsselvogels D2 een mooie 8-10 overwinning op Reeuwijk D1 behalen en dat terwijl er een helft met 1 speelster minder werd gespeeld omdat Lisa geblesseerd was geraakt en niet meer mee kon spelen en er, helaas, geen reserve aanwezig waren. Het uitverdedigen gin uitstekend waardoor er veel werd onderschept en als dan de kansen goed worden afgemaakt dan win je gewoon met 8-10. Lotte 3x, Lisa en Simone 2x en Amber, Isa en Olivier 1x scoorden voor D2.

Vandaag moest IJsselvogels D3 thuis spelen tegen ACKC D3 uit Almkerk. We hadden de training ervoor vooral getraind op het voorverdedigen, omdat dit in de wedstrijd een moeilijk punt bleek te zijn. Het voorverdedigen wilden we dan ook in deze wedstrijd terugzien. De wedstrijd begonnen we met een mooie bal van Quinty. In de eerste helft wisten Storm (2x), Jesse en Justin nog te scoren, en gingen we de rust in met een 5-3 voorsprong. In de tweede helft werd het nog erg spannend, maar toch heeft IJsselvogels de punten gehouden. Eindstand 7-6 met nog een punt van Lienke en een van Quinty. Mede gewonnen door Flo en Sahra en het goede voorverdedigen!  En Justin… jij mag volgende week maandag 50 korte kansen nemen ;). Van Anouk.

Weg 100% taart! In Maassluis speelde IJsselvogels E1 om de 1e plaats tegen het eveneens nog ongeslagen Maassluis E2. Gezien de 15-7 eindstand was al snel duidelijk wie deze dag de betere was, verder helaas (nog) niets ontvangen. Kom op Wietze en Dave, waar blijft jullie wedstrijdverslag?

IJsselvogels E2 speelde thuis een doelpuntrijke wedstrijd tegen Vriendenschaar E2 uit Bodegraven. Er werd met 9-8 gewonnen na in het begin een ruime voorsprong te hebben opgebouwd die aan het eind nog aardig in gevaar kwam. Verder helaas (nog) niets ontvangen van de leidsters Denise, Roos en Eline maar dat volgt nog wel denk (hoop) ik.

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 – Vriendenschaar E3 uitslag 10–6 gewonnen op 3 december 2016 door Patrick van der Ham. Deze week weer goed kunnen trainen. Voor de wedstrijd vroegen de spelers nog of ze konden winnen. Mijn vermoeden was dat het een spannende pot zou worden en dat was het ook. Door een snelle score van Sahra begin je goed aan de wedstrijd. Vervolgens kregen we er twee tegen. Het tweede kwart zorgden Timo en Tiddo voor de score, maar kwam de tegenstander toch weer voor door twee doorloopballen. Het derde kwart werd het Timo kwart. Met twee afstand schoten van de achterlijn, nog een korte kans en een mooie pass op Tiddo die scoorde kwamen we voor met 7-4. De tegenstander legde er daarna nog 2 in waardoor het verschil weer minimaal was. Het vierde kwart scoorde Timo nog met een doorloopbal. Vervolgens nog twee treffers door IJsselvogels. Helaas hebben Flo en Marnick niet gescoord, maar ze hebben heel hard gewerkt voor dit teamresultaat. Sam en Remmert hadden de taken ook goed verdeeld. Een coach voor het aanvallen en een voor het verdedigen ( en dat bij de E). De scores waren van Timo (6), Tiddo (3) en Sahra (1). Het korfschieten werd gewonnen met 1-0. Scheidsrechter Jesse op t Land bedankt voor het goede fluiten. Volgende wedstrijd is pas in januari tegen Vitesse. Die moeten we kunnen winnen.

IJsselvogels F1 was vrij en zag zowel D1 als E1 afvallen in de race om de 100% taart waarin ze samen overblijven met B2 dat a.s. zaterdag vrij is terwijl jullie thuis tegen Vitesse F2 spelen, succes!

Zaterdag moest IJsselvogels F2 op bezoek bij Nieuwerkerk F5. Nadat er vorige week werd verloren doordat er niet zo goed werd gespeelt, had iedereen zin om gewoon weer te winnen en veel goals te maken. De eerste 10 minuten waren erg goed. Er werd goed overgespeeld, geschoten, verdedigd en samengewerkt. Na de eerste 10 minuten stond het dan ook 0-3 voor de F2. In de tweede periode ging de F2 gewoon door waar het in de eerste periode aan was begonnen en met rust stond het 1-6.Omdat de spelers absoluut niet weer wilde verliezen ging iedereen nog net iets harder zijn best doen, en met resultaat. De F2 walste in de derde periode volledig over Nieuwerkerk heen met heel goed korfbal. Het stond na 30 minuten dan ook 2-10. In de vierde periode was de energie op bij de F2 en het korfballen werd minder, maar ach als je dertig minuten zo goed hebt staan spelen is dat ook wel begrijpelijk. Nieuwerkerk scoorde nog wel twee keer waardoor de wedstrijd eindigde in 4-10. Goals door Floortje vG 4x David en Timo S 2x en Floortje V en Sid 1x. Het korfschieten werd ook gewonnen, 1-4. Doelpunten van Floortje vG en David 2x. Ook complimenten naar Timo V die zijn allereerste wedstrijd ooit speelde en dit heel goed deed. (door Sam Meijer)