Hoe vloog de bal – zaterdag 04 april 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 4 april 2015).

Laten we hopen dat dit laatste koude en winderige zaterdag was. Degenen die ’s morgens speelden waren duidelijk in het nadeel ten opzichte van de teams die ’s middags speelden. De wind was ’s middags beduidend minder en er kwam zelfs af en toe een zonnetje door terwijl het ’s morgens af en toe nog wat regende en het berekoud was. Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 12 een nederlaag terwijl er 1 wedstrijd werd uitgesteld. Verrassend was de grote overwinning van IJsselvogels 1, dat 6e staat, tegen de nr. 3 Korbatjo 1 uit Oud-Beijerland. Het werd liefst 21-5 hetgeen gelijk de grootste overwinning van de dag was. Topscoorder van de week werd Dirk Rijneveld die in het 3e 6x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 had nog wat goed te maken tegen Korbatjo 1 uit Oud Beijerland. Eerder dit veldseizoen werd hier uit nog met 21-12 van verloren. De start was veelbelovend want binnen de minuut hadden Nathan en Kevin het 1e al op een 2-0 voorsprong gezet met 2 fraaie afstandsschoten. Direct hierna was het eerste schot van Korbatjo ook raak, 2-1, maar daarna walste het 1e in één keer door naar een ruime 7-1 voorsprong en een 12-2 ruststand. Na de rust liep het 1e verder uit naar 15-2 om via 18-4 met liefst 21-5 te winnen. Trainer/coach Edwin zag Kevin, Jasper en Hans 5x, Nathan 4x en Eva en invaller Peter 1x scoren. Door de lengte van Manon en Lieke kon Korbatjo minder gebruik maken van de lengte van hun dames terwijl de heren hun vizier op scherp hadden staan waardoor de ene goal nog mooier was dan de andere. Ik heb in ieder geval weer eens ouderwets genoten van zo’n klasse pot! Met dit vertoonde spel moet het mogelijk zijn om nog enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst!

IJsselvogels 2 herstelde zich goed van de misstap van vorige week tegen Oranje Wit 3 door nu wel door te drukken en het nog puntloze Korbatjo 2 naar een kansloze 20-9 nederlaag te spelen. Het was zowaar Esther die met 2 doelpunten het 2e op een 2-0 voorsprong zette. De dames waren trouwens toch aardig op schot want ze namen liefst 11 van de 20 doelpunten voor hun rekening. Na een 13-5 ruststand deed het 2e het in de 2e helft iets rustiger aan. Via 5 doelpunten van Hannah, 4 van Kirsten, 3 van Coen en Victor, 2 van Esther en 1 van Jary en Pieter werd het 20-9 voor het 2e.

IJsselvogels 3 had het moeilijk tegen het stugge Oranje Wit 5 dat niet voor niets op de 3e plaats stond. Een ploeg met de nodige lengte en routine die in het begin zelfs met 3-4 voor stonden maar daarna het 3e een 7-4 voorsprong zagen nemen. Hierna steeds 3 á 4 punten voor gestaan en pas bij 16-12 kwam Oranje Wit terug tot 16-14 hetgeen ook de eindstand werd. Dirk 6x, Pieter 4x, Anne en Marina 2x en Bas en Heidi 1x verzorgden de productie. Nu geen misstap meer maken dan wordt de wedstrijd thuis tegen Korbis 2 beslissend.

De wedstrijd Nieuwerkerk 6 – IJsselvogels 4 werd uitgesteld.

In Rhoon won IJsselvogels 5 met 8-11 van RWA 8 en volgens eigen zeggen had de overwinning hoger moeten uitvallen. Na een 4-8 voorsprong in de rust kon er niet worden doorgedrukt en hoewel de overwinning niet in gevaar kwam bleef RWA 8 toch redelijk dicht in de buurt. In het wedstrijdverslag staat dat het trio Tom, Peter en Mike met elkaar 5x scoorden terwijl Roos en invaller Christiaan 2x en Iris en invaller Stan 1x scoorden. De eerste punten zijn in ieder geval binnen.

In Oosterhout speelde IJsselvogels 6 tegen De Voltreffers 3. In het begin had het 6e het beste van het spel en nam het een 1-2 en 2-3 voorsprong. Daarna nam De Voltreffers het heft in handen en zette het de achterstand om in een 6-3 ruststand. Als ik dan de 11-9 eindstand zie dan hebben jullie deze wedstrijd eind 1e helft verloren, verder waren jullie de betere ploeg. Denise en Alex scoorden 3x, Tobias 2x en Karin 1x maar helaas was dit net te weinig om de punten mee naar huis te nemen.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen het lager geklasseerde NIO A1 uit Schiebroek waarvan eerder dit veldseizoen nog met 12-21 werd gewonnen. Bij winst zou A1 een gat van 4 punten slaan terwijl bij verlies NIO A1 op gelijke hoogte zou komen. Tot 4-3 was het steeds A1 dat op voorsprong wist te komen maar daarna lukte er plots niet veel meer en zag het NIO de achterstand ombuigen in een 4-8 voorsprong, ruststand 5-8. Na de rust maakte NIO zelfs 5-9 en hoewel onze A1 langzaam maar zeker dichterbij kwam stond het bij het laatste fluitsignaal 9-10 voor NIO A1 waardoor A1 nog 5 belangrijke wedstrijden voor de boeg heeft en samen met NIO A1 en Vriendenschaar A1 gaat uitmaken wie er nog meer gaat degraderen. Wie de doelpunten heeft bijgehouden weet ik niet maar het lijkt me sterk dat Stan, die eerste aanval stond, 6-9 en 7-9 scoorde want toen stond hij in de verdediging???? In elk geval was Stan wel de absolute uitblinker van A1. Volgens het wedstrijdverslag scoorde Stan 5 doelpunten, Noël 2 en Anouk, Tamara er allebei 1 maar of dit allemaal juist is …… Vervelend was het uitvallen van Kimberley die net was ingevallen, waardoor er met drie dames verder gespeeld moest worden.

Het kan ook andersom. IJsselvogels A2 verloor eerder dit veldseizoen thuis kansloos met 3-10 van Nexus A1 uit Schiedam (fusie tussen Harga en ODI). In het begin leek het hier weer op uit te draaien toen Nexus een 4-2 voorsprong nam. Onder leiding van gelegenheidscoach Laura kwam A2 steeds beter in de wedstrijd en stond het in de rust weer op gelijke hoogte, 5-5. Na de rus zette Mike A2 voor het eerst op voorsprong en toen na 6-6 Jeffrey 2x achter elkaar scoorde (6-7 en 6-8) gaf A2 de voorsprong niet meer uit handen, eindstand 9-11. Jeffrey en Mike 4x en Marit, Wietze en Daan 1x scoorden de doelpunten maar dat konden zij niet zonder de uitstekende steun van de dames Marit, Myrthe, Laura en Aniek die zich uit de naad liepen om de heren in stelling te brengen, klasse!

IJsselvogels A3 was vrij.

In Rijswijk kwam IJsselvogels B1 sterk uit de startblokken tegen Refleks B1 en nam het in no-time een 0-3 voorsprong. Hierna kwam Refleks steeds beter in de wedstrijd en in de rust was de voorsprong geslonken tot 5-6. Na de rust liep Refleks uit naar een 8-6 voorsprong, Janneke scoorde nog 8-7 maar daarna bepaalde Refleks de eindstand op 10-7. Eén doelpunt in de 2e helft is natuurlijk veel te weinig voor jullie en opvallend vond ik de 9 doelpunten van de heren van Refleks terwijl wij toch ook een redelijk heren viertal hebben. Jesse 3x, Jelle St. 2x en Merel en Janneke 1x scoorden de doelpunten.

IJsselvogels B2 had er vandaag duidelijk zin in. In Krimpen ad IJssel was KOAG B2 de tegenstander en die zagen onze B2 uitlopen naar een 0-8 voorsprong om via 4 doelpunten van Dani, 3 van Juliëtte en 1 van Louanne, Thirza en Stefan met 3-10 te zegevieren. De dames waren vandaag op schot en namen liefst 9 van de 10 doelpunten voor hun rekening. Ik denk dat Bas dik tevreden was, klasse B2!

IJsselvogels C1 ontving thuis Dijkvogels C1 uit Maasdijk. Toen ik het sportcomplex opkwam zag ik tot mijn verbijstering een 2-9 ruststand en dat terwijl C1 nu een klasse lager speelt dan in de zaal. De 2e helft kwam C1 nog wel wat dichterbij maar de grote achterstand kon niet meer worden weggepoetst, eindstand 7-12. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels C2 moest het thuis opnemen tegen Korbatjo C1 uit Oud Beijerland. Ondanks dat de tegenstander het betere van het spel had stond C2 in de rust met 1-0 voor door een doelpunt van Patrick met een compliment voor de eerste verdediging bestaande uit Thirza, Esmee, Casper en Douwe die het de hele 1e helft keurig dicht hielden. Na de rust kon Korbatjo uitlopen naar een 1-4 overwinning maar wat, vroeg gelegenheidscoach Matthijs zich af, als die 2 stippen benut waren?

Ook IJsselvogels C3 speelde thuis en wel tegen HKC C2 uit Hardinxveld-Giessendam. In de 1e helft wilde er niets lukken of speelde C3 onder hun kunnen waardoor het in de rust al 0-4 stond. In de 2e helft een veel beter IJsselvogels C3 dat nog wel met 1-6 achter kwam (doelpunt Stan) maar daarna aan een inhaalrace begon. Edwin scoorde 2-6, Thomas 3-6 en toen Edo zelfs 4-6 scoorde leek er misschien toch nog meer in te zitten. Helaas werd dit ook de eindstand. Mike en Nikki zien graag dat jullie de volgende wedstrijd net zo spelen als de 2e helft tegen HKC.

Het was vandaag een thuisdag voor alle C-teams want ook C4 speelde thuis. Zij waren het dichtst bij een punt maar na een 0-2 ruststand lukte het in de 2e helft alleen Lisa om 1-2 te scoren en als toen nog één van de vele kansen was benut dan had er, volgens coach Wouter, zelfs nog een overwinning in gezeten tegen Maassluis C4 dat nu beide punten mee naar huis nam.

In Hendrik Ido Ambacht moest IJsselvogels D1 het opnemen tegen DVS ’69 D1 en dat bleek een lastige tegenstander. Toch waren er kansen om minimaal een punt mee naar Moordrecht te nemen maar ondanks 3 doelpunten van Dano en 1 van Sijmen en Kris werd er helaas met 7-5 verloren.

IJsselvogels D2 was vrij.

Wat was er met IJsselvogels D3 aan de hand? In Krimpen ad IJssel speelde het tegen KOAG D4 waarvan in de zaal twee keer vrij eenvoudig werd gewonnen. Bij KOAG D4 speelde een nieuw meisje mee dat pas 1 week lid was maar wel al gelijk 4x scoorde waardoor er onverwachts met 5-0 werd verloren. Omdat de scheidsrechter één doelpunt gemist had stond er 4-0 op het wedstrijdformulier. De 2e helft speelden jullie, volgens gelegenheidsleiders Rita en Ramon, super maar helaas werden de vele kansen niet benut.

IJsselvogels E1 speelde in Capelle ad IJssel tegen het eveneens nog ongeslagen KCC/Delta Logistiek E1, dit was niet de tegenstander waar E1 in de zaal tegen speelde maar een ander E1 (hun E1 en E2 zijn samengevoegd en spelen nu als D-team). Omdat E1 al snel door had dat de kansen bij de dames lagen werden deze goed aangesteund door de heren waardoor E1 in de rust een 2-4 voorsprong had. In de 2e helft had KCC een passend antwoord gevonden en kreeg E1 het een stuk moeilijker. Na 3-4 scoorde Joran de belangrijke 3-5 hetgeen ook de eindstand werd waardoor E1 nu alleen bovenaan staat. Anne en Lisa scoorden 2x en Joran 1x. Het korfschieten werd met 5-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Joran en Anne en 1 van Sander en Tim.

Wat ging dat moeizaam bij IJsselvogels E2. In Bodegraven was Vriendenschaar E1 de tegenstander en die maakte het onze E2 knap lastig al lag dit meer aan onszelf dan aan de tegenstander. Een 2-1 achterstand werd omgebogen in een 2-3 ruststand. Na de 3e periode stond het pas 3-4 en pas in de laatste periode brak E2 helemaal los en won het met liefst 1-7 waardoor er een 4-11 eindstand op het scorebord kwam te staan. Willem 5x, Jesca 4x en Dominique en Benjamin 1x scoorden. Het korfschieten werd met 6-3 verloren ondanks doelpunten van Jesca, Willem en Benjamin.

IJsselvogels E3 had het in Nieuwerkerk ad IJssel zwaar tegen de plaatselijke E3 dat het meer van trekken en duwen moest hebben en zo probeerde het veel betere IJsselvogels E3 uit hun spel te halen. Na een 1-3 tussenstand was de ruststand 4-4. In de 2e helft speelde E3 veel rustiger en benutte het de kansen wel waardoor er toch nog vrij eenvoudig met 4-9 werd gewonnen met 3 doelpunten van Stijn en Wesley, 2 van Martin en 1 van Rosa. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 3 goals van Rosa (100%), 2 van Stijn en Wesley en 1 van Simone werd het 4-8 voor E3.

IJsselvogels E4 moest het thuis opnemen tegen KCC/Delta Logistiek E2 en dat bleek een te goede tegenstander. Na 0-2 achter scoorden Olivier en Finn 1-2 en 2-2 waarna KCC de ruststand op 2-4 bepaalde. In de 2e helft liepen ze gelijk uit naar 2-7 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ondanks nog 2 doelpunten van Finn en 1 van Amber werd het uiteindelijk 5-13 voor KCC/Delta Logistiek E2. Het korfschieten werd met 6-6 gelijk gespeeld met 3 doelpunten van Finn (100%) en 1 van Olivier, Isa en Amber.

IJsselvogels E5 speelde thuis tegen KCR E4 uit Ridderkerk. Dit was de eerste wedstrijd van Suus die wel al een tijdje had meegetraind maar nog geen wedstrijden had gepeeld. Het ging heel erg goed en ze scoorde zelfs ook al een doelpunt. Na een 4-1 ruststand werd het 8-1 met 4 doelpunten van Tim, 2 van Nienke en 1 van Suus en Nils. Ook het korfschieten ging super, dankzij 3 doelpunten van Tim (100%), 2 van Suus en Nienke en 1 van Lienke en Nils werd het 9-4 en dat uit maar 12 pogingen!!!

KOAG E4 werd in de zaalcompetitie kampioen in de poule van onze E5. Dan verwacht je dat ze of een klasse hoger gaan spelen of worden ingedeeld bij allemaal andere kampioenen of in ieder geval bij ploegen die ook hoog zijn geëindigd. Nee hoor, daar heeft de Bond maling aan, 3e klasse is 3e klasse en mixen maar, resultaat een 0-20 nederlaag voor IJsselvogels E6 tegen een veel te sterk KOAG E4. Maar ….. dan moet het voor jullie een uitdaging zijn om de nederlaag zo beperkt mogelijk te houden en niet de koppies te laten hangen. Het korfschieten werd keurig met 6-4 gewonnen dankzij 3 goals van Storm (100%), 2 van Thomas en 1 van Jesse en de dames ……

IJsselvogels F1 ontving thuis Vriendenschaar F2 uit Bodegraven en had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Na een 2-1 voorsprong stond F1 ineens met 2-6 achter, Bij 5-9 begon F1 aan een fantastische inhaalrace, Lotte scoorde 6-9, Finn 7-9, Timo 8-9, Finn 9-9 en toen Lotte 10-9 scoorde leek de overwinning binnen. Helaas scoorde Vriendenschaar F2 hierna alsnog de gelijkmaker, 10-10, hetgeen gezien het scoreverloop misschien ook wel terecht was (maar voor jullie jammer!). Lotte 5x, invaller Finn 3x en Levi en Timo 1x scoorden de doelpunten voor F1. Het korfschieten werd met 6-2 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Levi en Timo en 1 van Lotte en Esther.

In Schiebroek verloor IJsselvogels F2 met 16-6 van NIO F1 terwijl het korfschieten met 1-3 werd gewonnen. Verder helaas geen wedstrijdverslag ontvangen dus zijn de doelpuntenmakers onbekend.

IJsselvogels F3 speelde thuis een leuke en gelijk opgaande wedstrijd tegen KOAG F4. Het begin was duidelijk voor F3 dat een 4-0 voorsprong nam. Hierna ging het redelijk gelijk op en werd het bij 6-5 zelfs nog even heel spannend. Gelukkig scoorde Mink 7-5 waardoor de eerste overwinning binnen was. Invaller Storm scoorde 3x en Mink en Luna (heel knap!) 2x. Het korfschieten eindigde in 2-2 met alleen doelpunten van Lieke en Mink.