Hoe vloog de bal – 05 maart 2016

Hoe vloog de bal …… zaterdag 5 maart 2016.

Menig IJsselvogelsteam speelde afgelopen zaterdag zijn (of haar) laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 in de vertrouwde Zuidplas. Jammer dat het 1e de punten niet thuis kon houden om zo nog een kans te maken op de 2e plaats. A1 leed, achteraf, een erg dure nederlaag want ook de koploper, HKV/Ons Eibernest A1, verloor maar werd door de nederlaag van onze A1 toch kampioen. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen en 11 verloren. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van E1 dat met 1-23 in Bodegraven won van Vriendenschaar E1. Ook de topscoorder van de week was een vertrouwde naam want Willem ten Hove uit E1 scoorde liefst 8x hoewel Quinty Kalmeijer daar met 7 doelpunten nauwelijks voor onder deed in E4. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis tegen Vriendenschaar 1 uit Hardinxveld-Giessendam waarvan uit na een goede 1e en een redelijk kansloze 2e helft met 23-17 werd verloren. Zonder aanvoerster Marina van Dam en Nathan Marck (beiden geblesseerd) en met Karen Vonk Noordegraaf en Hans Brouwer in de gelederen begon het 1e aan de wedstrijd. Jammer dat de geluidsinstallatie het niet deed waardoor het voorstellen van de teams en van het “Team van de Week” E4 de mist in ging ondanks dat trainer/coach Mark, zonder microfoon, nog wel kans zag om E4 in ieder geval aan het publiek voor te stellen. Na een 1-3 achterstand kwam het 1e steeds beter in haar spel en boog het dankzij 3 doelpunten van Kevin en 1 van Hannah en Karen de achterstand om in een 6-4 voorsprong. Dankzij Hannah, Victor en Kevin wist het 1e zelfs uit te lopen naar een ruime 9-5 voorsprong. Jammer dat Vriendenschaar in de laatste seconde alsnog de aansluitingstreffer, 9-7, wist te scoren. Na 10-8 door Jeanine kwam de tegenstander weer op gelijke hoogte, 10-10. Via 2x Kevin en 1x Hans en Karen liep het 1e opnieuw uit naar een 14-12 voorsprong en als toen die strafworp was benut?! In plaats van 15-12 was het nu de tegenstander die met 14-15 voor kwam. Na 15-15 door Karen en 16-16 door Hans was het de bij de tegenstander ingevallen Sebastiaan de Jong die met 2 schoten evenzovele keren scoorde en een 16-18 eindstand op het scorebord wist te toveren waardoor het 1e op de 4e plaats blijft staan. Kevin 6x, Karen 4x, Hannah en Hans 2x en Jeanine en Victor scoorden de doelpunten voor het 1e. Sandra den Besten wordt nog bedankt voor het omroepen van de winnende nummers van de verloting omdat de microfoon het toen ineens wel weer deed. Zaterdag spelen jullie de laatste wedstrijd in en tegen het zaterdag kampioen geworden Tilburg 1. Thuis werd het een 10-13 nederlaag.

1eVrs1

Bij de wedstrijd IJsselvogels 2 – Vriendenschaar (H) 2 stond nog veel op het spel. Met 2 ploegen op 10, Vriendenschaar op 11 en IJsselvogels op 13 punten en nog 2 wedstrijden te gaan was er nog van alles mogelijk. Vriendenschaar had topschutter Sebastiaan de Jong in het 2e geposteerd omdat daar de punten harder nodig waren dan in het 1e. Een snelle 0-3 achterstand bleek achteraf beslissend. Bij 3-4 was de achterstand bijna weggewerkt maar daarna liep de tegenstander weer uit naar een ruime 3-6, 5-9 en 6-11 voorsprong. Via invaller Dirk, Coen en Jary kroop het 2e iets dichterbij waardoor er een 9-12 ruststand op het scorebord kwam te staan. Ook in de 2e helft bleef het gat steeds 3 punten en bij 14-19 leek de strijd gestreden. Via doelpunten van Eva, invaller Pieter Bl., Jary, Eva en Coen wist het 2e nog te naderen tot 19-20 maar daarna scoorde Vriendenschaar 2 19-21 hetgeen ook de eindstand werd. Gelukkig leed Tilburg 2 een nederlaag waardoor het 2e, ondanks de nederlaag, toch veilig is en dat is na de promotie van vorig seizoen een keurige prestatie. Jary scoorde 5x, Eva 4x, Kimberley, Coen en invaller Pieter Bl. 3x en invaller Dirk 1x. Peter viel geblesseerd uit, sterkte!

Ook voor IJsselvogels 3 stond er nog wat op het spel, daarom was het extra belangrijk om tegen het nog puntloze Excelsior 3 uit Delft geen misstap te maken. Een goede start zorgde via Dirk en Bas voor een 2-0 voorsprong en na 2-2 was het opnieuw Bas die 3-2 scoorde maar dat was voorlopig ook de laatste keer dat het 3e op voorsprong stond. Gelukkig scoorden, na een 8-11 achterstand, Erwin en Dirk 9-11 en 10-11 hetgeen de ruststand werd. Ook in de 2e helft moest het 3e steeds in de achtervolging. Na 11-14 was het invalster Tamara die 12-14 scoorde en pas bij 14-16 leek Ernst zijn schot weer te hebben gevonden. Hij scoorde 15-16 en 16-16. Dirk nam de 17-16 voor zijn rekening en na 17-17 was het opnieuw Ernst die 18-17 en 19-17 scoorde hetgeen ook de eindstand werd waardoor ook het 3e veilig is. Dirk en Ernst scoorden beiden 6x, Erwin 3x, Bas 2x en Anne en invalster Tamara 1x.

Van IJsselvogels 4 nog geen wedstrijdverslag ontvangen en weet ik alleen dat er met 21-13 werd verloren van kampioen Gemini 2. Ook jullie hebben je gehandhaafd.

Van de wedstrijd PKC / SWKGroep 11 – IJsselvogels 5 kreeg ik een kort verslagje van de plaatselijke verslaggever Dennis Kool. Wij moesten weer laat spelen. Vandaar via deze manier ons verslagje! We begonnen fel, waarna het begon in te kakken. We lieten ons te makkelijk van de wijs brengen waardoor PKC dichterbij kon komen. Uiteindelijk de score uit kunnen bouwen. Verdiend gewonnen, maar het onszelf te lastig gemaakt. Dankzij 4 doelpunten van Tom en Dennis, waarvan die van Dennis allemaal in de 2e helft, 3 van Peter en 1 van Marit, Nikki en Roos werd er na een 4-8 ruststand en een 10-11 tussenstand met 11-14 gewonnen en zijn jullie op een keurige 2e plaats geëindigd. Karlijn wordt nog bedankt voor het invallen op dit late tijdstip, klasse!

IJsselvogels G1 was vrij.

We zullen het nooit weten maar hoe zou het zijn afgelopen als jullie zaterdag hadden gewonnen en koploper HKV / Ons Eibernest A1 tot op 1 punt zouden zijn genaderd met nog 1 speelronde te gaan. Jullie hadden nog wat goed te maken tegen Fortuna / Delta Logistiek A2 waarvan uit redelijk kansloos werd verloren. Toch staan zij maar 6e en jullie 2e, dat zou toch thuis recht gezet moeten kunnen worden zou je dan denken. De 1-0 van Else blijkt achteraf de enige voorsprong te zijn die jullie hebben gehad. Na een 9-13 ruststand liep Fortuna, dat over meer schijven scoorde, via 13-17 uit naar een ruime 13-21 overwinning. Als dan blijkt dat de koploper heeft verloren van ODO A1 dan is deze nederlaag extra zuur. HKV / Ons Eibernest A1 werd, ondanks een nederlaag, toch kampioen. Noël 4x, Christiaan 3x, Stan 2x en Else, Myrthe, Linda en Mike 1x scoorden de doelpunten voor A1.

IJsselvogels A2 had thuis meer moeite dan verwacht met hekkensluiter GKV / Enomics A2 uit Gorinchem. De 1e helft was van een bedenkelijk niveau en werd afgesloten met een 4-4 stand. In de 2e helft speelde A2 een stuk beter en liep het via Jeffrey, Dave, Merel en Jelle gelijk uit naar een ruime 8-4 voorsprong om uiteindelijk met 13-7 te zegevieren. Jeffrey en Daan scoorden 3x, Dave 2x en Karlijn, Laura, Merel, Janneke en Jelle 1x.

Van leidster Laura ontving ik het volgende wedstrijdverslag van de wedstrijd Oranje Wit A4 – IJsselvogels A3, een duel tussen de nr. 2 tegen de nr. 1: De eerste 10 minuten verliepen een beetje moeizaam en kwam A3 op een 1-0 achterstand. Maar eenmaal na 10 minuten warm spelen en wennen aan de kleine verandering in vakken, werd A3 wakker (om 16.15 uur) en scoorde het nog 7 keer voor de rust. Na de rust bleef het doelpunten regenen. Ook al scoorde Oranje Wit A4 ook een paar keer, het was geen gevaar voor het kampioenschap van onze A3. Bedankt Sam Klijn, Sam Meijer, Roos en Amber. Scores: Mick 4x, Sam, Sam, Roos, Joris en Wietze 2x en Louanne en Maaike 1x. Jullie hebben laten zien de terechte kampioen te zijn!

Ook van leider Victor een uitgebreid wedstrijdverslag van de wedstrijd IJsselvogels B1 – Sporting Trigon B1 en ook hier was het een duel tussen de nrs. 2 en 1: ongeslagen Sporting Trigon B1 kwam op bezoek; een ploeg dat eigenlijk een niveautje te laag speelt (doelsaldo +134). Uit werd ruim verloren en eindigde B1 de wedstrijd met 7 spelers; door een blessure van Roos en geen reservespelers op de bank. IJsselvogels ging vol gas en kon bijblijven tot 5-5 waarna Trigon voor rust een gat kon slaan tot 5-11. Echter gaf B1 zich niet zomaar gewonnen. Door veel strijdlust en bij vlagen erg goed korfbal kroop B1 terug van 6-12 tot 9-12, helaas viel de 10-12 niet, anders had het misschien nog leuk kunnen worden. Trigon herstelde zich en liep weer weg tot eindstand 9-15. Complimenten voor de hele ploeg, iedereen vocht tot de laatste seconde. Extra complimenten voor Loisanne die al een wedstrijd had gespeeld met de C1 en erg sterk de hele wedstrijd meespeelde in de B1. Annelie bedankt voor het invallen en Amber voor het reserve zitten. De doelpunten weden gescoord door Jelle 3x, Sam en Sam 2x en Noortje en Lars 1x.

IJsselvogels B2 ontving thuis DeetosSnel B4 waarvan uit nog werd gewonnen. Nu kwam B2 gelijk met 0-3 achter, via 2 doelpunten van Thomas en 1 van Remon haalde B2 op tot 3-4 om met een 4-8 achterstand de rust in te gaan. Na 4-9 waren het Annelie en opnieuw Thomas die de achterstand verkleinden tot 6-9 maar dichterbij kon B2 helaas nooit komen, eindstand 9-14 ondanks liefst 5 doelpunten van Thomas, 2 van Luc en 1 van Remon en Annelie. Jullie kunnen nog gedeeld 3e worden maar ook als 5e eindigen dus zet ‘m op die laatste wedstrijd.

Van de coaches Wouter en Bas ontving ik via de mail een wedstrijdverslag van de wedstrijd Korbatjo B2 – IJsselvogels B3: IJsselvogels B3 mocht vandaag uit naar Oud Beijerland (Korbatjo) waar thuis met 13-3 van gewonnen werd. Met geblesseerde Sanne, afwezige Lisa en chronisch één heer te kort, waren Dano, Patrick, Iris (C1) en Anna (C2) bereid om met ons mee te spelen. De B3 domineerde meteen de wedstrijd. Er werd prima rondgespeeld en kansen gecreëerd. Loopoefeningen over het spel hebben duidelijk effect gehad. Er werd steeds beter gespeeld en in de rust stonden wij al 0-4 voor. De boodschap in de rust was: hou dit vol en maak je kansen beter af. Ook verdedigend er nog iets beter op. De tweede helft liep goed alleen waren er 15(!) kansen die er net niet ingingen en werden er twee doelpunten afgekeurd. Eindstand: 0-7 dankzij 2 doelpunten van Stan en Edo en 1 van de invallers Iris, Marije en Dano. Volgende week speelt de B3 thuis tegen Springfield waar nipt 2-3 van werd verloren. Vandaag heeft Springfield verloren en strijden wij beide voor de 2e plek. Bij winst voor ons of gelijkspel worden wij 2e en zij 3e. Bij winst voor Springfield worden zij 2e. Spannend! In ieder geval huisgemaakte appeltaart na de wedstrijd. Groet, Wouter en Bas.

IJsselvogels C1 moest het thuis opnemen tegen kampioen Fortuna / Delta Logistiek C1 uit Delft. Deze tegenstander bleek duidelijk een maatje te groot en na een 2-11 ruststand werd het uiteindelijk 5-19. Wat mij opviel was de gelatenheid waarmee dit gepaard ging, zowel in het veld als op de bank. Verliezen hoort bij sport, evenals winnen, maar de manier waarop heb je zelf wel degelijk invloed op! Patrick scoorde 2x en Loisanne, Remmert en de ingevallen Luc 1x. Via, via vernam ik dat Remmert zijn enkel heeft gebroken in deze wedstrijd, heel veel sterkte Remmert, ze zullen je missen!

IJsselvogels C2 speelde thuis een duel om de 2e plaats tegen GKV / Enomics C3, een ploeg die bestond uit allemaal meisjes. Het eerste kwartier heb ik gezien voor ik met E1 vertrok en was van een uitstekend gehalte met mooie doelpunten van Tom en Angela, beiden 2x, waardoor C2 al snel met 4-0 de leiding nam. Hierna denderde C2 door naar 7-0 dankzij Lotte en opnieuw Tom en Angela. GKV kwam terug tot 7-3 maar doelpunten van invaller Sander of was het Corné? en de 4e van Angela bepaalden de eindstand op 9-3. Jullie zijn op een keurige 2e plaats geëindigd tot grote vreugde van de leidsters Karin en Nikki die dik tevreden waren met het vandaag vertoonde spel, ga zo door!

In Bodegraven speelde koploper IJsselvogels D1 tegen nr. 2 Vriendenschaar D1 dat op 4 punten stond met nog 2 wedstrijden te gaan. De start was erg goed want ondanks dat Vriendenschaar D1 de bal veel langer in de aanval had stond D1 na 3 minuten al met 0-3 voor, ieder doelpoging was een doelpunt. Bij de wissel stond het 1-5 en ook de tweede aanval had een hoog schotpercentage waardoor het in de rust al 2-10 stond en dat terwijl Vriendenschaar veel meer balbezit had. Wat er in de rust gebeurd is weet ik niet maar feit was dat er bij IJsselvogels niet veel meer lukte terwijl Vriendenschaar veel beter speelde en nu ook de kansen afmaakte waardoor ze deze periode met 3-0 wonnen, tussenstand 5-10 bij de wissel. De tweede aanval wist de korf gelukkig wel te vinden waardoor ze weer uitliepen naar 5-13. Opnieuw kwam Vriendenschaar goed terug tot 8-13 waarna Sijmen de eindstand op 8-14 bepaalde en D1 nu echt officieel kampioen is. Sijmen scoorde 4x, Cécile 3x, Evi 2x en Tim, Lieneke, Sander, Yana en invaller Willem 1x. A.s. Zaterdag staat de 100% taart voor jullie klaar als jullie tenminste winnen …… van Maassluis D2.

IJsselvogels D2 speelde in Spijkenisse een uitstekende 1e helft tegen koploper Olympia D1 die werd afgesloten met een 4-5 voorsprong. Gelijk na de rust scoorde Marijn zelfs 4-6 maar daarna werd D2 een beetje moe en begon Olympia steeds zuiverder te schieten waardoor het de achterstand kon ombuigen in een 9-7 voorsprong. Na de 9-8 van Tim (volgens coach Matthijs een beauty) scoorde Olympia gelijk 10-8 en was het over en uit, eindstand 12-8 met 3 doelpunten van Wesley, 2 van Marijn en 1 van Anne, Tim en Marije.

Ook IJsselvogels D3 speelde tegen de koploper, hier was PKC / SWKGroep D4 de tegenstander. Thuis werd hier vrij dik van verloren maar met de tactische tips in de vorige “Hoe vloog de bal …” hoopte ik dat de score dit keer beperkt zou blijven. Niets was minder waar, pas bij 16-0 en de nodige wissels begon D3 ineens mee te scoren en dankzij doelpunten van Rosa en de invallers Isa, Wesley en het eerste IJsselvogelsdoelpunt van Anna bleef de schade tot 19-4 “beperkt”.

IJsselvogels E1 moest het in Bodegraven opnemen tegen Vriendenschaar E1. Via de periodestanden 0-7, 0-5, 0-4 en 1-7 stond er aan het eind van de wedstrijd een 1-23 eindstand op het scorebord met 8 doelpunten van Willem, 5 van Jesca en 4 van Dominique en Benjamin. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 2 doelpunten van Dominique, Jesca en Willem en 1 van Benjamin werd het 5-7. De 100% taart hebben jullie al gehad, zaterdag vindt de huldiging voor het kampioenschap plaats.

Ook IJsselvogels E2 speelde in Bodegraven en wel tegen Vriendenschaar E2. Dit was één van de mindere wedstrijden en dan toch gewoon met 2-13 winnen al is dat mede dankzij de laatste periode die wel goed was en met 1-6 werd gewonnen. Stijn en Finn scoorden 4x, Olivier 3x en Rosa 2x. Het korfschieten ging juist uitstekend en dankzij 3 doelpunten van zowel Rosa als Simone (beiden 100%) en 1 van Stijn, Olivier en Finn werd het liefst 2-9 voor E2. Ook voor jullie staat er zaterdag een 100% taart klaar als er natuurlijk tenminste van nr. 4 Vitesse E2 wordt gewonnen, succes!

IJsselvogels E3 kwam wat slap uit de startblokken en dat leverde gelijk een 0-3 achterstand op en als ik dan de 4-7 eindstand zie dan is het verschil in het begin gemaakt. Als jullie van het begin af aan wat scherper waren geweest en wat beter hadden geplaatst en gevangen had het nog spannend kunnen worden. Rianne scoorde 3x en Storm 1x. Het korfschieten werd keurig met 6-2 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Rianne en Storm en 1 van Lotte en Mink.

IJsselvogels E4 is door de 13- 1 overwinning op Vlaardingen E4 en de onverwachte nederlaag van KCC E2 al zeker van de 2e plaats en dat is een knappe prestatie. In de 1e helft was al snel duidelijk dat E4 de betere ploeg was en na een 6-0 ruststand werd er keurig met 13-1 gewonnen dankzij liefst 7 goals van Quinty en 2 van Lienke, Thomas en Jesse. Ook het korfschieten werd gewonnen al was dit nipt met 4-3 met 2 doelpunten van Lienke en 1 van Maudy en Quinty, zaten de jongens al aan de bar ……?

IJsselvogels E5 was vrij.

IJsselvogels E6 leverde een uitstekende prestatie door onder leiding van invalcoach Karin (welk team heb je deze zaalcompetitie nog niet gecoacht?) met 8-9 te winnen van het op de 2e plaats staande Korbis E4 dat zelfs nog kampioenskansen had (nu niet meer). Ze heeft zelfs nog een wedstrijdverslag gemaakt: Vandaag mocht ik als invalcoach mee met de E6. Voor mij alweer een tijdje geleden dat ik deze leeftijd had gecoacht, maar het was erg leuk om mee te gaan! De eerste helft hebben we erg goed gespeeld, we gooiden goed over en keken goed naar elkaar. In de tweede helft werd het heel erg rommelig omdat we niet goed keken en zomaar de bal weg gooiden. Hierdoor kwam Korbis veel aan de bal. Als er diep werd gegooid, was het lastig om de tegenstander bij te houden. Hierdoor kwam Korbis gevaarlijk dichtbij, maar we wisten de punten gelukkig mee naar huis te nemen! Goed gedaan E6! Justin scoorde liefst 4x, invaller Levi 3x en Nina 2x. Ik zie wel in het verslag dat jullie 4x gescoord hebben via Nina 2x en Levi en Isha 1x maar weet niet wat de eindstand is geworden.

Kwam ik zaterdagavond tijdens het lootjes verkopen Timo en Sven tegen en die zeiden heel blij dat ze gewonnen hadden met F1. Dat gaat me (gelukkig) weer een taart kosten dacht ik. Bleek het toch om F2 te gaan in plaats van F1, jammer! Uit tegen PKC / SWKGroep F2 verloor IJsselvogels F1 met 14-7 ondanks 4 doelpunten van Sahra, 2 van Flo en 1 van Luna. Het korfschieten eindigde in 4-4 met 2 doelpunten van Luna en 1 van Timo en Tiddo. Zaterdag de laatste kans om een taart te winnen!

IJsselvogels F2 won thuis keurig met 11-8 van Vriendenschaar F1 uit Bodegraven. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag ontvangen, zit misschien nog in de spelerskaartenmap? En wat dacht je van het korfschieten ….. 6-0! Ik zal nog proberen de doelpunten te achterhalen. Jullie staan nu 5e van de 8 maar kunnen zaterdag misschien nog een plaatsje stijgen hetgeen een prima prestatie zou betekenen.