Hoe vloog de bal – 05 september 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 05 september 2015).

Wat een natte dag was dat afgelopen zaterdag. Vooral die teams die ’s morgens moesten spelen moesten het ontgelden. Bij tijd en wijle kwam het met bakken uit de hemel en stonden er plassen op het kunstgrasveld, iets wat niet vaak voorkomt. Erg sneu vooral voor de “vrolijke vogels” , kinderen tussen de 3 en de 6 jaar, die zich op hun eerste kennismaking met de korfbalsport verheugden en binnen moesten wachten tot het een beetje ophield met regenen. Er waren liefst 12 kinderen op deze eerste training aanwezig die onder leiding van Ernst en Annemiek en met hulp van Léonie probeerden de beginselen van de korfbalsport onder de knie te krijgen. Het was een genot om naar te kijken en het enthousiasme straalde er van af, complimenten allemaal!

VV

Er werden deze dag ook nog 20 wedstrijden gespeeld waarvan er 11 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 werden verloren. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van zowel D1, 15-1 tegen KCC D2, als van E1, 16-2 tegen Maassluis E1. Topscoorder van de week werd opnieuw Willem ten Hove die in E1 8x tot scoren kwam en Sahra Altan die in F1 eveneens 8 doelpunten wist te maken. De resultaten:

Na de 16-12 nederlaag van IJsselvogels 1 vorige week tegen Albatros 1 moest er vandaag thuis gewonnen worden van ONDO 1 uit ’s Gravenzande dat de veldcompetitie begon met een duidelijke 8-19 nederlaag tegen Fiks 1 uit Oegstgeest en dat is weer de tegenstander waar ons 1e a.s. zaterdag tegen speelt. Binnen 10 sec. had Marina de 1-0 al gescoord en binnen 3 min,. stond er al een 2-2 stand op het scorebord. Dat beloofde wat voor de rest van deze wedstrijd. De eerste aanval bestaande uit Marina, Hannah, Victor en Kevin speelde in de 1e helft het spelletje zoals korfbal gespeeld moet worden, snel spel, veel variatie, goede afvang en een zuiver schot hetgeen resulteerde in een 14-7 ruststand met liefst 10 doelpunten van de eerste aanval waarvan Hannah er 5 voor haar rekening nam. De tweede aanval had het een stuk moeilijker, het tempo lag te laag, te weinig rebound en als dan ook het schot het laat afweten dan speel je meer tegen jezelf dan tegen de tegenstander, zeker als er dan ook nog eens een serie strafworpen worden gemist. Tot 18-11 in de 2e helft leek er geen vuiltje aan de lucht maar waar ons 1e steeds dieper wegzakte rook ONDO zijn kans en haalde op tot 18-16 en als toen de wat warrig fluitende scheidsrechter ONDO een terechte strafworp had gegeven met kans op 18-17 en nog bijna 2 minuten te spelen dan had ik het nog moeten zien. Nu kreeg IJsselvogels de bal mee en de eerste de beste aanval betekende 19-16, gescoord door Peter, hetgeen ook de eindstand werd. Trainer/coach Mark noteerde 5 doelpunten van Hannah, 4 van Kevin, 3 van Peter, 2 van Marina, Karen en Victor en 1 van Nathan en oké, dan zal ik het dit keer niet over die 5 (!) gemiste strafworpen hebben. Bij deze feliciteer ik Mariska en Mark met de geboorte van hun zoon Nathan, geniet ervan, het is het mooiste wat je kan overkomen.

Ook IJsselvogels 2 had nog wat goed te maken na de 18-13 nederlaag van vorige week tegen Albatros 2. Tegenstander was Vriendenschaar 2 uit Bodegraven en dat bleek een gelijkwaardige tegenstander. Gelijk met 0-2 achter maar daarna niet verder weg laten lopen, ruststand 4-4. Na de rust voor het eerst op voorsprong, 5-4 door Kimberley, maar daarna tot 9-9 lukte het niemand om een keer 2 doelpunten voor te komen. Het inbrengen van Lieke bleek het breekpunt waardoor zowel Kirsten als Sander konden scoren en voor een broodnodige 11-9 overwinning zorgden. Coen en invaller Pieter 3x, Kirsten en invaller Sander 2x en Kimberley scoorden de doelpunten voor het 2e,

In Oost-Souburg speelde IJsselvogels 3 de zware uitwedstrijd tegen Fortis 2 en gezien de 28-15 einduitslag bleek deze ploeg duidelijk een maatje te groot. Verder helaas niets ontvangen. Jullie zitten in een poule met 4 Zeeuwse ploegen dus dat wordt reizen dit veldseizoen.

Dan had IJsselvogels 4 een makkie als je naar de afstand van het reizen kijkt. Hier was Nieuwerkerk 6 de tegenstander maar gezien de duidelijke 16-6 nederlaag was deze ploeg iets te sterk voor jullie. Ook hier helaas verder niets ontvangen.

In Poortugaal speelde IJsselvogels 5 de uitwedstrijd tegen RWA 7. De doelpunten bleken deze wedstrijd schaars, Na 1-0 achter scoorde Nikki 1-1 en na 2-1 achter scoorde eerst Remon de gelijkmaker, 2-2, waarna Mike met 2 doelpunten het 5e op een 2-4 voorsprong zette. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en moest het met een 4-4 gelijkspel genoegen nemen.

Jammer dat we geen IJsselvogels 6 meer hebben, jullie waren een leuk en hecht team. Wie weet zien we jullie misschien in de zaal terug (of bij de recreanten, is ook heel gezellig!), ik hoop het!

De Recreantengroep wordt steeds groter en bestaat momenteel uit ongeveer 11 dames en 16 heren. Vrijdagavond 25 september spelen ze een toernooi bij KVS in Scheveningen en een week later wordt er bij ons thuis een recreantentoernooi georganiseerd. Wil je ook een keer sfeer komen proeven dan ben je iedere woensdagavond van 20.45 tot 21.45 uur van harte welkom op het korfbalveld.

IJsselvogels G1 komt a.s. zaterdag weer twee keer in actie, succes!

IJsselvogels A1 ontving thuis NIO A1 uit Schiebroek en die waren jullie vorig seizoen ook al tegen gekomen. Juist tegen dit soort teams is het belangrijk voor te komen in plaats van achter want dan help je ze in de wedstrijd omdat ze merken dat er wat te halen valt. Bijna heel de wedstrijd achter de tegenstander aangelopen. Na een 1-3 achterstand was het aan 3 doelpunten van Noël te danken dat de schade in de rust tot 4-5 beperkt bleef. Ook na de rust steeds tegen een achterstand aangekeken en pas bij 10-10 voor het eerst op gelijke hoogte kunnen komen. Helaas werd het gelijk hierna weer 10-11 en 10-12. Stan maakte nog wel 11-12 maar daar bleef het helaas bij. De coaches Marco en Pieter zagen Christiaan, Noël en Stan 3x en Daan 2x scoren. Zaterdag wacht in Albatros A1 opnieuw een zware tegenstander, als nu ook de dames eens mee gaan scoren dan ……. wie weet!

A1A2

IJsselvogels A2 verloor thuis, na een gelijk opgaande wedstrijd, met 8-10 van KOAG A1 dat vorig seizoen nog enkele klassen hoger speelde. Wel steeds achter gestaan maar het gat werd nooit meer dan 2 punten, er had misschien meer ingezeten. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

A2 (Medium)

In Papendrecht moest IJsselvogels A3 het opnemen tegen PKC / SWKGroep A6. Met de gezusters Lisanne en Laura langs de kant boog het nieuwe A3 (pas 1x samen getraind) een 2-0 achterstand om in een 3-5 voorsprong dankzij 2 doelpunten van Mick en 1 van Aniek, Louanne en Wietze. Helaas was hiermee het kruit verschoten (of was het nat geworden vanwege de vele regen?) en boog PKC de 3-5 achterstand weer om in een 7-5 voorsprong. Wietze, met zijn 2e goal, scoorde nog wel 7-6 maar daarna bepaalde PKC de eindstand op 8-6. De punten gaan ongetwijfeld komen volgens de coaches.

IJsselvogels B1 bond vandaag de strijd aan tegen “buur” Nieuwerkerk B2 en dat bleek een matige tegenstander. Door de vele regen kwam B1 niet echt in haar spel maar na 1-1 en 2-3 werd uitgelopen naar een ruime 3-8 voorsprong. Jammer dat Nieuwerkerk B2 nog terug kon komen tot 6-9 want jullie hadden duidelijk het betere van het spel. Volgens de coaches Victor en Stef valt er nog genoeg te verbeteren. Sam M. en Noortje scoorden 3x, Jelle 2x en Angela 1x. De eerste punten zijn binnen.

IJsselvogels B2 moest het thuis opnemen tegen Terda B1 uit Breda (moest ik eerst opzoeken, heb zelf nog nooit tegen deze vereniging gespeeld). Douwe, toch ook niet de kleinste, stond tegen een reus van ongeveer 2 meter en dat in de B. Terda nam een 0-3 voorsprong maar daarna kwam B2 steeds beter in de wedstrijd en via doelpunten van Annelie, Luc en Douwe stond het in de rust 3-4. In de 2e helft liep Terda B1 opnieuw uit naar een 3-6 voorsprong, Luc scoorde 4-6, Terda 4-7 waarna Danita de eindstand op 5-7 bepaalde. Het was pas jullie eerste wedstrijd en dat is even wennen.

IJsselvogels B3 kreeg Kinderdijk B3 uit Alblasserdam op bezoek. Met Maurits op vakantie en veel bloedblaren en andere blessures was coach Wouter blij met de invalbeurten van Dano en Patrick uit de C1. De rust brak aan met een 5-1 voorsprong waarbij invaller Dano al 3x had gescoord terwijl Edo en Stan de andere doelpunten voor hun rekening namen. In de 2e helft bleef B3 goed spelen, al kon het volgens coach Wouter nog veeeeel beter, en werd er dankzij nog 2 doelpunten van Stan en 1 van Edo en Sanne keurig met 9-4 gewonnen en blijven jullie ongeslagen op de 1e plaats staan, hou vol B3!

Van IJsselvogels C1 had ik vorige week geen wedstrijdverslag ontvangen maar dat bleek nog in de spelerskaartenmap te zitten dus bij deze alsnog. Zeker als je thuis, na een uitstekende gespeelde wedstrijd, met 9-6 van “buur” Nieuwerkerk C1 weet te winnen terwijl deze tegenstander vorig jaar nog in de Hoofdklasse speelde. Via 2 doelpunten van Loisanne en 1 van Thirza, Remmert en Dano nam C1 een ruime 5-1 voorsprong. Hierna kroop Nieuwerkerk, ondanks nog 2 doelpunten van Remmert, wel dichterbij tot 7-5 maar Iris (vorig seizoen nog spelend in de D2) en nogmaals Dano brachten het verschil weer op vier door 8-5 en 9-5 te scoren waarna Nieuwerkerk C1 de eindstand op 9-6 bepaalde. Afgelopen zaterdag moest in Krimpen ad IJssel worden aangetreden tegen het sterke KOAG C1 en gezien de 10-1 eindstand hebben jullie het deze wedstrijd een beetje laten afweten want volgens leidster Marina had het verschil echt niet zo groot hoeven te zijn. Helaas “weer” niets ontvangen.

IJsselvogels C2 was vrij.

Wat zou IJsselvogels D1 thuis doen tegen KCC D2. Veel spelers van KCC D2 kende ik nog vanuit de E en die waren echt niet zo slecht. Als je dan na 12 ½ minuut al met 6-0 voor staat, ondanks de vele regen, dan doe je het gewoon heel erg goed. Leider Kevin zag ze met een 9-1 voorsprong de rust in gaan. Ook na de rust had D1 het betere van het spel en via 12-1 liep D1 uit naar een ruime 15-1 zege. Lieneke en Sijmen 3x, Cécile, Tim, Joran en Sander 2x en Yana 1x scoorden de doelpunten voor D1.

Ook IJsselvogels D2 deed het uitstekend want tegen Olympia D2 uit Spijkenisse waren ze heer en meester. Het is toch leuk om te zien dat spelers als Wesley, vorig seizoen E3, Isa, vorig seizoen E4, en Tim, vorig seizoen in E5, zich moeiteloos aanpassen. Lisa en Anne komen uit de E1 en dat samen met de “routiniers” Marije, Kirsten en Marijn maakt D2 tot een leuk en goed team dat tot mooie prestaties in staat is. Olympia D2 werd naar een kansloze 10-1 nederlaag gespeeld via 3 doelpunten van Marije en Isa, 2 van Tim en 1 van Anne en Kirsten. De eerste punten zijn binnen in de 1e klasse!

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 speelde thuis tegen Maassluis E1 en dat was een tegenstander die ze, ook in de F-teams, nog nooit waren tegen gekomen, even aftasten dus. In de 1e periode was het Willem die E1 met 4 fraaie goals op een 4-0 voorsprong zette. Via Benjamin, opnieuw Willem en Jesca brak de rust aan bij 7-1. Ook na de rust bleef het tempo hoog en bleek onze E1 al veel verder te zijn dan Maassluis dat van het kastje naar de muur werd gestuurd. Via 10-1 na de 3e periode was de laatste periode de beste periode waardoor er een 16-2 eindstand op het scorebord kwam te staan. Coach André noteerde liefst 8 doelpunten van Willem, 4 van Benjamin en 2 van Jesca en Dominique. A.s. Zaterdag spelen jullie de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Nieuwerkerk E1, succes! Het korfschieten ging super want dankzij 3 doelpunten van Dominique en Benjamin (beiden 100%) en 2 van Jesca en Willem werd er met 10-4 gewonnen en dat is voor jullie een record, klasse!

E1

De spannendste wedstrijd van de dag viel te bewonderen in Krimpen ad IJssel waar IJsselvogels E2 tegen KOAG E2 speelde. Na vorige week thuis al met 16-10 van KOAG E2 te hebben gewonnen stond vandaag al de return op het programma. Na 1-0 achter waren het Simone en Rosa die E2 op een 1-2 voorsprong zette. Daarna was het over en sluiten wat onze E2 betreft, alleen Simone bij 6-3 en Stijn bij 9-4 wisten het gaatje nog te vinden en daar had KOAG E2 beduidend minder moeite mee getuige de 11-4 ruststand. In de rust moest leidster Kirsten even iedereen wakker zien te krijgen en volgens mij is dat gelukt. Onder aanvoering van Stijn begon E2 aan een inhaalrace. De 3e periode werd met 0-3 gewonnen en was de achterstand opgehaald naar 11-7. Stijn scoorde 11-8 en 11-9 maar helaas liep KOAG weer uit naar 12-9. Opnieuw was het Stijn die 12-10 en 12-11 scoorde en toen Rosa zelfs 12-12 scoorde leek E2 toch nog een punt in de wacht te slepen. Simone, die van Kirsten de opdracht had gehad om meer te schieten, wist hierna zelfs het winnende doelpunt te scoren waardoor er, na een 11-4 achterstand, toch nog met 12-13 werd gewonnen, grote klasse!!! Leidster Kisten zag Stijn 5x, Rosa 4x, Simone 3x en Finn 1x scoren. Het korfschieten eindigde in 5-5 met 2 doelpunten van Stijn en Finn en 1 van Rosa. Van KOAG E2 zijn jullie voorlopig af.

Van de wedstrijd WION E1 – IJsselvogels E3 kreeg ik een heerlijk enthousiast verslag dat ik jullie niet wil onthouden. De leidsters Hannah en Jeanine schreven het volgende: Wat een heerlijke wedstrijd in de regen ….. Ondanks het slechte weer hebben we toch gewonnen. En wat een kanjers zijn het toch, na week 1 ging het vangen en gooien nog niet zo goed maar wat een verschil hebben wij al gezien. Ballen erover heen, gelijk doorgooien. Echt super, en verdedigend stond het ook eindelijk goed. Iedereen heeft ballen onderschept en ze hebben weinig doelpunten tegen gekregen. En iedereen heeft gescoord. Twee onwijs trotse coaches na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd werd met 3-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Mink en 1 van Rianne, Storm, Suus en Lotte. Het korfschieten werd met 5-6 gewonnen maar als ik de 3 doelpunten van Lotte (100%) en 1 van Mink, Storm, Rianne en Suus optel kom ik tot 7 in plaats van 6 doelpunten maar dat maakt niet uit.

IJsselvogels E4 won in Nieuwerkerk ad IJssel met 1-4 van Nieuwerkerk E6 en dat ging niet helemaal vanzelf. Gelegenheidscoach Anita zag de eerste periode in 0-0 eindigen waarna zoon Jesse E4 op een 0-1 voorsprong zette hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust was het opnieuw Jesse die 0-2 en Maudy die 0-3 scoorde waarna Nieuwerkerk terugkwam tot 1-3. Lienke bepaalde de eindstand op 1-4. Ook het korfschieten werd met 1-4 gewonnen via doelpunten van Thomas, Jesse, Maudy en Quinty. Jullie hebben nu al 4 punten en de topper tegen het sterke Vlaardingen E2 komt eraan.

Ook bij de wedstrijd IJsselvogels E5 tegen KOAG E5 een leuk verslag van de leidsters Myrthe en Laura. Vandaag stond KOAG E5 op het programma. We hadden al een oefenwedstrijd gehad tegen KOAG maar dat bleek een lager team te zijn geweest. Dit team was duidelijk een stukje sterker en meer op elkaar ingespeeld, althans de jongens. De heren wisten elkaar goed te vinden en kwamen heel makkelijk vrij. Ze waren al weg als wij doorhadden dat wij de bal kwijt waren en scoorden veel snelle balletjes dicht bij de korf. De dames daarentegen waren meer voor de opvulling. We moesten strategisch spelen om niet meer achter te komen en dat lukte. We herpakten ons goed en begonnen slimmer te verdedigen. We wisten elkaar te vinden en de laatste 10 minuten gingen zeker heel goed. We zijn goed teruggekomen, maar het was een stukje te laat. Jammer! Volgende keer beter. De wedstrijd werd met 5-9 verloren ondanks 2 doelpunten van David en 1 van Eline en Levi, wie scoorde de 5-8, stond geen naam achter. Het korfschieten werd met 3-8 verloren met 2 doelpunten van Eline en 1 van David.

F1

IJsselvogels F1 speelde thuis, ondanks de vele regen, een leuke en spannende wedstrijd tegen KOAG F1 met heel veel doelpunten. Leider Berry zou nog een verslag maken zodat ik me beperk tot de doelpuntenmakers. Sahra scoorde deze wedstrijd 8x, Timo 6x en Luna en Tiddo 1x waardoor er met liefst 16-10 werd gewonnen. Het korfschieten eindigde in 6-6.

Willen jullie de “vrolijke vogels” ook een keer aan het werk zien, of ben je 3 tot 6 jaar oud en wil je een keer met ze meetrainen, dat kan iedere zaterdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur op het korfbalveld.

De eerste aanmeldingen van scheidsrechters voor het Rabobankschoolkorfbaltoernooi dat op woensdag 30 september wordt gehouden zijn inmiddels binnen, dat er nog vele mogen volgen. Wat we als IJsselvogels goed in de gaten moeten houden is dat er voldoende deelname is van de groepen 3 en 4 van de basisscholen omdat in die leeftijdsgroep maar heel weinig kinderen op korfbal zitten. En omdat korfbal voor velen een vrij onbekende sport is zal de animo om spontaan deel te nemen niet al te groot zijn. Ken je kinderen in die leeftijdsgroep, haal ze over om aan ons toernooi deel te nemen. Als het goed is komt ook de ballonnenman weer en ’s middags winnen alle teams een beker.