Hoe vloog de bal – zaterdag 5 december 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 5 december 2015).

Een heel beperkt wedstrijdprogramma deze zaterdag met maar 12 wedstrijden hetgeen uiteraard kwam vanwege het Sinterklaasfeest waardoor alle sporthallen al vroeg dicht gingen. Het wedstrijdkorfbal kon, bij ons in ieder geval, genieten van een vrije dag. Het was trouwens een uitstekende dag voor IJsselvogels want van de 12 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 9 gewonnen en slechts 3 verloren. Wel jammer dat daar juist een belangrijke wedstrijd voor B2 bij was en dat beide F-teams nog steeds op hun eerste overwinning wachten. De grootste overwinning kwam op naam van D1 dat met niet minder dan 17-4 van medekoploper NIO D1 won. Topscoorder van de week werd Jesse op ’t Land die als invaller in het 5e liefst 10x scoorde. De resultaten:

A.s. Zaterdag 12 december 2015 18.50 uur IJsselvogels 1 – VEO 1 (Voorburg) Komt dat zien !!!!!

IJsselvogels 1, 2, 3 en 4 waren vandaag allemaal vrij.

IJsselvogels 5 kwam zaterdag thuis als laatste ploeg het veld in en moest het opnemen tegen hekkensluiter PKC / SWKGroep 11 uit Papendrecht. Normaal is het 5e al een bijzonder jonge ploeg maar door de vele invallers was het zaterdag nog jonger dan gewoonlijk. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. Na een 14-9 ruststand werd het uiteindelijk liefst 22-17 dankzij liefst 10 doelpunten van invaller Jesse, 3 van Remon, 2 van Mike, Peter en invalster Anouk en 1 van Nikki, Roos en invalster Myrthe die met luid gejuich vanaf de tribune werd gevierd.

IJsselvogels G1, A1 en A2 genoten eveneens van een vrije zaterdag.

Eindelijk, eindelijk, IJsselvogels A3 mocht z’n eerste zaalwedstrijdspelen, en hoe! Tegenstander was Korbatjo A1 uit Oud-Beijerland. Na 1-1 liep A3 uit naar 3-1, 6-2 en een 8-4 ruststand. In de 2e helft ging A3 goed door en liep via 10-6 uit naar een 14-7 voorsprong. Wedstrijd gespeeld denk je dan! Niet bij A3. Of het een stukje gemakzucht was weet ik niet maar Korbatjo A1 kroop steeds dichterbij en naderde tot zelfs 14-13. Gelukkig bleven beide punten in Moordrecht en jullie in de race om de 100% taart. Een verzoek van de leidsters Laura en Lisanne om het voortaan niet zo spannend te maken. Wietze 7x, Joris 4x, Mick 2x en Maaike 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels B1 was vrij.

IJsselvogels B2 kwam deze week zelfs twee keer binnen de lijnen. Donderdagavond werd thuis de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Sperwers B1 uit Rotterdam gespeeld. Van het begin af aan was duidelijk dat B2 de betere ploeg was en dankzij 4 doelpunten van Luc en 2 van Remon, Amber en Danita werd er met 10-3 gewonnen. Zaterdag speelden ze de topper tegen ongeslagen koploper WION B1 uit Ommoord. Bij winst zou de koppositie worden overgenomen. Een 3-1 voorsprong dankzij Luc, Douwe en Danita kon niet worden vastgehouden en in de rust stond B2 nipt met 3-4 achter. In de 2e helft nog wel door Danita op 4-4 kunnen komen maar daarna heel de 2e helft tegen een achterstand aangekeken/ Na 5-7 was het Luc die 6-7 scoorde en na 6-8 was het opnieuw Danita die 7-8 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Zowel langs de lijn als in het regiehokje hebben ze doelpunten 5 en 6 gemist dus die moet ik jullie helaas schuldig blijven.

In Papendrecht moest IJsselvogels B3 flink aan de bak tegen het laaggeplaatste PKC / SWKGroep B7 dat niet van opgeven wilde weten en goed bleef mee scoren. Alleen bij de stand 3-3 lukte het de tegenstander om op gelijke hoogte te komen, verder heeft B3 heel de wedstrijd 2 á 3 punten voorgestaan hetgeen uiteindelijk een 8-11 overwinning opleverde. Sanne scoorde liefst 5x, Sylvia en Edwin 2x en Edo 1x. Jullie zijn nog steeds ongeslagen al lijken ELKV B2 en Springfield B2 ploegen waar rekening mee moet worden gehouden, succes!

IJsselvogels C1 en C2 waren vrij.

IJsselvogels D1 speelde, van de vele wedstrijden die ik heb gezien, zijn beste wedstrijd tot nu toe. Nu was dit ook wel nodig want de tegenstander van vandaag, NIO D1 uit Schiebroek, stond samen met onze D1 ongeslagen bovenaan. De eerste 5 minuten ging het spel redelijk gelijk op maar daarna was D1 niet meer te houden en via 3-0 in het eerste part werd de rust bereikt met een riante 10-0 voorsprong. De ene aanval was nog mooier dan de andere en ….. de kansen werden dit keer uitstekend afgemaakt. Ook de 2e helft was leuk om te zien al was D1 wat minder scherp, leider Kevin zag Yana 4x, Joran, Tim en Sander 3x, Sijmen 2x en Cécile en Evi 1x scoren waardoor er met 17-4 werd gewonnen. Eén waarschuwing, ga er nu de volgende wedstrijd niet te makkelijk over denken.

In Sliedrecht speelde IJsselvogels D2 de uitwedstrijd tegen Merwede D2 dat weliswaar puntloos onderaan stond maar dat is nog geen garantie dat de punten zo maar even worden meegenomen. Een snelle 2-0 achterstand werd al snel goedgemaakt en in de rust stond het al 4-6 voor D2. In de 2e helft was het opnieuw Merwede D2 dat als eerste scoorde, 5-6, maar daarna stoomde D2 keurig door naar een veilige 6-10 voorsprong om uiteindelijk met 8-11 te winnen (op het wedstrijdformulier stond 7-11). De leiders Anouk en Nöel hadden in Willem een uitstekende invaller want hij scoorde liefst 5x, Wesley en Tim 2x en Anne en Isa 1x namen de overige doelpunten voor hun rekening.

IJsselvogels D3 trof thuis Maassluis D3 en dat was de enige tegenstander waarvan op het veld werd gewonnen. Het nog jonge Maassluis D3, tegen bij ons bijna allemaal laatste jaars D, deed zijn best maar kon niet voorkomen dat onze D3 na een 6-2 ruststand met maar liefst 12-2 won. De coaches Mike en Daan noteerden 4 doelpunten van Nils en invaller Benjamin, 2 van Duncan (waarvan vooral de laatste een hele mooie) en 1 van Rosanne en Thirza. Als jullie zo enthousiast blijven spelen dan geeft dat vertrouwen voor de toekomst, jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen.

IJsselvogels E1 was vrij.

IJsselvogels E2 speelde thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Nieuwerkerk E2 en dat werd een bijzonder spannende wedstrijd. De periodestanden 2-1, 3-3, 3-2 en 2-1 laten zien dat Nieuwerkerk E2 nauwelijks voor onze E2 onderdeed. Doordat Nieuwerkerk veel feller was, alle afvallende ballen waren voor hen, konden ze het IJsselvogels de hele wedstrijd moeilijk maken. Als je dan aan het eind 2 en zelfs 3 doelpunten voorstaat dan verwacht je van onze kant wat meer rust in het spel in plaats van al die lange ballen waarvan we er veel verspeelden. Al met al een verdiende overwinning waarbij liedster Kirsten Stijn 4x en Finn, Rosa en Olivier 2x zag scoren. Het korfschieten werd met 4-6 verloren ondanks 2 treffers van Simone en 1 van Stijn en Rosa.

IJsselvogels E3 en E4 waren vrij.

Het verslag van IJsselvogels E5 gaat als volgt: De E5 speelde vandaag tegen Nieuwerkerk E8. Myrthe’s pannenkoeken hadden ons vrijdagavond geluk gebracht want we hebben een super wedstrijd gespeeld! Helaas veel kansen gemist, anders hadden we een nog veel mooiere uitslag neer kunnen zetten. Ook heel erg ons best gedaan om alle ballen er tussenuit te halen en Nieuwerkerk weinig kans gegeven! Top! De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen met 4 doelpunten van David en 1 van Levi en Esther. Het korfschieten eindigde in 1-1 waarbij alleen Lieke een doelpunt maakte.

IJsselvogels E6 was vrij.

IJsselvogels F1 en NIO F1 hadden allebei nog geen punten kunnen halen dus vandaag de eerste kans om orde op zaken te stellen. Tot 6-7 ging het gelijk op waarna 2 doelpunten van Luna en 1 van Sahra onze F1 op een 9-7 voorsprong zette. Helaas ging het de laatste 10 minuten toch nog helemaal mis want 7 doelpunten op rij voor NIO F1 veranderde de 9-7 voorsprong in een 9-14 achterstand waarna Sahra de eindstand op 10-14 bepaalde, jammer maar het zit eraan te komen. Sahra scoorde 6x, Luna 3x en Flo 1x. Het korfschieten werd 4-4 met 2 treffers van Flo en 1 van Luna en Tiddo. Leider Berry zou ook nog een verslag schrijven.

Ook van IJsselvogels F2 een verslag ontvangen van de leiders Sam & Sam en dat gaat als volgt: Vandaag moesten we tegen Nieuwerkerk F3. Thuis werd hier al met 6-9 van verloren. Toch begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op, tot 3-2. Daarna liep Nieuwerkerk uit naar 5-2 maar voor rust maakte Flo gelukkig nog de 5-3. Na rust ging het echter mis. Door een paar “domme” fouten bij het verdedigen liep Nieuwerkerk uit naar 8-3. In de laatste periode ging het heel goed. Nieuwerkerk kon niet meer scoren door het heel goede verdedigen. Bij ons viel er nog wel een goal en dat bepaalde de eindstand op 8-4 met 2 doelpunten van Sven en 1 van Flo en Timo. Het korfschieten werd met 7-2 verloren met 2 doelpunten van Timo. Ondanks alles ging het toch heel goed en we kunnen zeker zien dat jullie vooruit gaan.