Hoe vloog de bal – 06 december 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 6 december 2014).

Een drukke dag zo net na Sinterklaasavond waarbij de Bond duidelijk geen rekening houdt met het feit dat de kleintjes dan “iets” later naar bed gaan en soms nauwelijks de slaap kunnen vatten. Nee hoor, om 9:00 uur moesten de meeste teams al weer spelen en degene die uit moesten spelen zaten om 8:00 uur al weer in de auto. Misschien ook iets voor ons zelf om de volgende keer ’s morgens te beginnen met de D- of C-teams en de F- en E-teams naar een iets later tijdstip te verschuiven. Het is maar een idee. Dit keer goed nieuws want zowel het 1e als het 2e wonnen hun wedstrijd waardoor de uitwedstrijd van het 1e a.s. zaterdag in Leiden tegen koploper Pernix 1 extra belangrijk wordt. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelden er liefst 6 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag was voor F2 dankzij een 0-10 overwinning op Nieuwerkerk F5. Topscoorder van de week werd Tim Senden uit E5 met opnieuw 7 doelpunten al heb ik de scores van het 3e (19-19) nog niet binnen want daar zou wel eens de echte topscoorder bij kunnen zitten. Net de laatste wedstrijdverslagen in de sporthal opgehaald en inderdaad, Dirk Rijneveld scoorde 8x in het 3e. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis tegen Vitesse 1 uit Barendrecht waarvan thuis op het veld eerder werd gewonnen. Zonder de geblesseerde Nathan en met Tom in de basis begon het 1e moeizaam aan de wedstrijd. Na ruim 20 minuten stond het pas 3-4 en waren het vooral de verdedigingen die overheersten. Dankzij 2 doelpunten van Karen en 1 van Jasper en Jary lukte het het 1e om de achterstand om te buigen in een 6-4 voorsprong maar deze werd net voor de rust weer weggegeven, ruststand 7-7. Na de rust liep het 1e uit naar een 10-8 voorsprong en na 10-9 naar 12-9 waarna de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar is geweest. Drie mooie afstandsschoten van Tom en 1 van invaller Nathan zorgden voor een terechte 16-13 eindstand. Karen 5x, Jasper en Tom 3x, Jary 2x en Hannah, Kirsten en Nathan 1x scoorden de doelpunten voor het 1e al weet ik bijna zeker dat ik Hannah minimaal 2x (van afstand) heb zien scoren. Door deze overwinning wordt de wedstrijd van komende zaterdag uit tegen ongeslagen koploper Pernix 1 in Leiden extra belangrijk want bij winst is het gat nog maar 2 punten en dat met nog 8 wedstrijden te spelen. Aanvang 19.50 uur in sporthal De Zijl in Leiden dus …….. supporters ……. laat je zien en laat je horen!

IJsselvogels 2 deed wat het moest doen en dat was winnen van het laaggeplaatste Madjoe 2 uit Rijsburg. Makkelijk ging het echter niet want daardoor ontbrak het teveel aan scorend vermogen. Gelukkig waren de dames vandaag op schot want dankzij 6 doelpunten van Eva, 3 van Kimberley en Peter en 1 van Lieke en een onbekende (nr. 12) werd het na een 6-4 ruststand 14-9 voor het 2e dat door deze overwinning weer naar boven kan kijken. A.s. Zaterdag ontmoet het in RDZ 2 een gelijkwaardige tegenstander gezien de stand op de ranglijst, de winnaar doet weer mee, de verliezer haakt voorlopig af, succes!

IJsselvogels 3 speelde thuis een doelpuntrijke wedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek 4. Het 3e opende sterk en nam een 5-1 voorsprong, deze werd tot 7-3 vastgehouden. KCC kwam terug tot 7-5 maar daarna scoorde het 3e zes keer op rij en nam het een 14-7 voorsprong. Na 16-9 zakte het 3e wat terug waardoor  KCC tot 16-13 kon naderen, een voorbode en had een waarschuwing moeten zijn. Tot 19-17 steeds een voorsprong gehad en om dan de tegenstander weer langszij te zien komen, 19-19, dan mag je spreken van een verloren punt, dat hadden er 2 moeten zijn. Zeker met zoveel routine in de ploeg.  Dirk scoorde 8 doelpunten, Pieter 4, Berry 3 en Anne, Louise en Heidi 1x terwijl achter nr. 6 geen naam stond en het mij sterk lijkt dat Dirk zowel de 15-8 als de 16-9 scoort. Bij 15-8 stond Dirk namelijk in de verdediging, hij kan veel maar dit ……?  Ook voor jullie a.s. zaterdag een belangrijke wedstrijd als jullie uit tegen koploper DES 2 in Delft spelen, laatste kans om aan te sluiten, succes!

IJsselvogels 4 was deze dag de laatste ploeg die in actie kwam. Thuis tegen Avanti 5 uit Pijnacker herstelde het zich keurig van de “zeperd” van vorige week door nu met 15-9 te zegevieren waardoor het keurig gedeeld koploper blijft. Ernst 4x, Lydia en Sascha 3x, Laura 2x en Alex, Christiaan en Rob 1x. Lees voor meer informatie hun eigen wedstrijdverslag.

IJsselvogels 5 was vrij.

Feest bij IJsselvogels 6 want dankzij een fraaie 8-11 overwinning in Nieuwpoort op Triade 3 was de eerste overwinning een feit, gefeliciteerd, die hatelijke “0” is in ieder geval weg en dat werd gevierd bij Tavor. De eerste aanval liep, mede dankzij het scorend vermogen van Denise die in de 1e helft al 4x scoorde, goed waardoor het in de rust 4-6 voor het 6e stond. In de 2e helft rustig doorgegaan, de voorsprong goed vastgehouden en dankzij 5 doelpunten van Denise, 2 van Cornel en Marc en 1 van Sylvester en Cindy, die na blessureleed weer haar comeback maakte, keurig met 8-11 gewonnen.

IJsselvogels A1 speelde thuis een doelpuntrijke wedstrijd tegen het altijd lastige KCC/Delta Logistiek A2 dat over een (heel) lange heer en schotvaardige dames beschikte. Tot 7-7 ging het gelijk op waarna KCC uitliep naar een 8-11 ruststand. Direct na de rust werd het 8-12, voor A1 echter geen probleem. Dankzij een loepzuivere Christiaan (3x) en doelpunten van Leon 2x en Noël werd het ineens 14-13 voor A1. Na 14-14 gingen de heren van Stan en Christiaan wisselen waardoor Stan in de punt kwam tegen de lange heer, ook dit was geen probleem want 2 mooie schoten van Stan zetten A1 op een 16-14 voorsprong. Jammer dat toen de eerstvolgende aanval van KCC gelijk 16-15 scoorde want als jullie op 3 punten hadden gekomen had ik het nog niet geweten. KCC had het voordeel over meer schijven te kunnen scoren (11 doelpunten van de heren en 10 van de dames), boog de achterstand van 16-14 om in een 16-19 voorsprong om uiteindelijk terecht met 17-21 te winnen. Door deze nederlaag staat A1 nu met 4 uit 5 samen met 4 andere teams op een gedeelde laatste plaats en daar horen jullie toch echt niet thuis. Dat kunnen jullie a.s. zaterdag laten zien door in Bleiswijk koploper Weidevogels A1 te verslaan, succes!! De coaches Marco en Pieter noteerden 5 doelpunten van Christiaan en Noël, 3 van Leon en 2 van Else en Stan.

IJsselvogels A2 had thuis zeker winstkansen tegen het iets lager staande Dijkvogels A1 uit Maasdijk. Toch was het Dijkvogels A1 dat, na een spannende wedstrijd, met 10-11 met de winst aan de haal ging. Jullie hebben alleen bij 5-4 en 7-6 een keer voor gestaan, verder was het steeds gelijk of stonden jullie achter. Jeffrey 5x, Wietze en Mike 2x en Daan 1x scoorden de doelpunten. Dit was juist één van de mindere tegenstanders waar jullie de punten tegen hadden kunnen pakken, jammer.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels B1 moest op bezoek bij Trekvogels B2 en normaal gesproken zouden dat 2 punten moeten zijn. Helaas liep het niet zoals het zou moeten lopen en werden vooral de foutjes bij het voorverdedigen goed door de tegenstander afgestraft. Als je dan met nog 5 minuten te spelen met 7-9 voor staat is het extra zuur als het alsnog 9-9 wordt. Dat is geen puntje gewonnen maar een puntje verloren. Jesse scoorde 3x, Janneke en Jelle St. 2x en Merel en Jelle R. 1x.

In Vlaardingen bleek IJsselvogels B2 niet bij machte om tegenstander Vlaardingen B2 hun wil op te leggen. Na 3-1 achter haalde B2 knap op tot 5-5 maar daarna liep de tegenstander uit naar een 10-7 voorsprong om, ondanks 2 doelpunten van Siebe en Juliëtte en 1 van Louanne, Dani en Thirza terwijl achter doelpunt 5 een vraagteken staat, met 11-8 te zegevieren.

IJsselvogels C1 was in Dordrecht te gast bij Oranje Wit C2. Helaas kwam de Bondsscheidsrechter niet opdagen waardoor er iemand van Oranje Wit moest fluiten en dat heeft C1 geweten. De 1e helft had C1 het grotendeels aan zich zelf te wijten dat het een kleine achterstand opliep. In de 2e helft waren ze echter heer en meester maar was het de scheidsrechter die een duidelijke stempel op de wedstrijd drukte en C1 een verdiende overwinning onthield, eindstand 8-8. Roos, Stefan en Remmert scoorden 2x en Lars en Sam 1x. Ik zie in gedachte al de stoom uit trainer/coach Hans z’n oren komen, niet leuk om zo een verdiende overwinning door de neus geboord te zien worden.

IJsselvogels C2 dacht er tegen Korbis C2 uit Waddinxveen in de 1e helft misschien iets te makkelijk over. Het spel liep niet en ook de doelpunten bleven uit waardoor het met een 1-4 achterstand de rust inging. Gelukkig begon het in de 2e helft steeds beter te lopen en mede omdat het verdedigend potdicht zat lukte het toch nog een 5-4 overwinning in de wacht te slepen, klasse C2! Luc scoorde met zijn 2e doelpunt 2-4 waarna Douwe en Esmee 3-4 en 4-4 scoorden. Danita mocht zich tot matchwinnaar laten kronen want zij scoorde het winnende doelpunt, 5-4, waardoor jullie nu op een gedeelde 2e plaats taan.

IJsselvogels C3 ontving thuis koploper Trekvogels C1 waarvan op het veld nog vrij dik werd verloren. In de rust stond het echter pas 0-2 en C3 rook kansen. Angela en Michelle scoorden 2-2 en toen na 2-3 achter achtereenvolgens Sylvia, Remon en Edwin C3 verrassend op een 5-3 voorsprong zetten begon iedereen al aan een stunt te denken. Helaas maakte Trekvogels in de laatste minuten toch nog 2 doelpunten waardoor het een 5-5 gelijkspel werd. Nikki en Mike zijn trots op jullie!

IJsselvogels C4 mocht uit bij Sperwers C1. Op één of andere manier liep de eerste helft volgens de spelers en volgens de coaches echt voor geen meter. Ruststand 4-1 achter. De peptalk luidde dan ook dat we even het gas aan moeten doen en makkelijk van Sperwers kunnen winnen. En als we zouden verliezen dat dat van de coaches met maximaal één punt mag zijn. De C4 heeft in de 2e helft weer haar ware aard laten zien en echt gestreden voor de winst. De C4 is terug gekomen tot 4-4 maar helaas scoorde Sperwers nog even in de laatste minuut. Zonde.. We hebben allemaal het idee dat het een oneerlijke wedstrijd was waar de scheidsrechter de hoofdrol te pakken had. Positief bekeken: De C4 heeft in de 2e helft met 1-3 gewonnen! :). Ook Thirza en Esmee bedankt voor het invallen!

IJsselvogels D1 nam het thuis op tegen Vriendenschaar D1 uit Bodegraven. Op het veld was hun D2 de tegenstander, nu de D1. De eerste aanval schoot gelijk met scherp want binnen 12½ minuut stond het al 6-0 voor D1 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Het werd uiteindelijk 11-3 waaruit je mag opmaken dat óf IJsselvogels D1 wat terugzakte óf dat Vriendenschaar D1 steeds beter ging spelen. De goed spelende Dano scoorde 4x, Sijmen en David 2x en Cécile, Yana en Kris 1x. Gezien de stand zullen de wedstrijden tegen KOAG D2 beslissend zijn voor het kampioenschap. Jullie zijn nog steeds in de race om de 100% taart samen met G1!

In Bodegraven kon IJsselvogels D2 het niet bolwerken tegen ongeslagen koploper Vriendenschaar D2. Bij winst waren jullie juist de nieuwe koploper geworden, een gemiste kans dus. Heel de wedstrijd tegen een achterstand aangekeken en geen enkele keer op gelijke hoogte of voor kunnen komen. Ondanks 2 doelpunten van Kirsten en 1 van Marijn en Marije werd het 6-4 voor Vriendenschaar D2.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 had een maand geleden een oefenwedstrijd tegen KCR E1 nipt verloren en duidelijk was dat beide teams elkaar niet veel ontliepen. KCR was in het begin duidelijk de betere ploeg en nam een 1-5 voorsprong die in de rust was bijgetrokken tot 3-5. Na 4-6 kwam E1 op gelijke hoogte door 6-6 te scoren, het werd 7-7 en 8-8 waarna Tim het winnende doelpunt scoorde, 9-8. Er werden zelfs een aantal echte doorloopballen gescoord. Alleen zal opgepast moeten worden dat de teamsfeer niet ondersneeuwt en dat het spelplezier behouden blijft. Tim en Joran scoorden 3x, Lisa 2x en Sander 1x. Ook het korfschieten werd met 8-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Joran, Lisa en Sander en 1 van Anne en Tim.

Wat was er met IJsselvogels E2 aan de hand? Werd de rustige uitstraling van coach André gemist? Uit tegen Oranje Wit E1 nam het via 2 doelpunten van Willem en 1 van Dominique een 0-3 voorsprong maar toen al was te zien dat Oranje Wit (allemaal een jaar ouder en groter) een geducht tegenstander was. In de tweede 10 minuten kroop Oranje Wit E1 dichterbij en scoorde 1-3 en 2-3 waarna een doelpunt van Benjamin onterecht werd afgekeurd, anders ga je toch met 2-4 de rust in. E2 bleef teveel door het midden spelen en speelde de tegenstander daardoor in de kaart die daar dankbaar van profiteerde en de wedstrijd terecht met 6-3 naar zich toetrok. Terecht omdat ze beter speelden en minder fouten maakte maar net als bij C1 was het de scheidsrechter (ook van Oranje Wit) die ook hier een stempel op de wedstrijd drukte door de halve doelpunten van Oranje Wit goed te keuren en die van ons (Willem en Benjamin) af te keuren. Aan de ene kant een kater aan de andere kant een leerzame nederlaag. Het korfschieten werd met 2-6 gewonnen via 3 doelpunten van Willem (100%), 2 van Benjamin en 1 van Dominique. Isa wordt nog hartelijk bedankt voor het plotselinge meegaan!

De topper van de dag stond te boek bij IJsselvogels E3 tegen Vriendenschaar E3. Beide teams waren nog ongeslagen en steken er met kop en schouders bovenuit. Vriendenschaar E3 bleek over een heel goed meisje te beschikken dat er deze dag maar liefst 10 maakte. Na 2-3 in de 1e periode brak de rust aan met een 4-7 achterstand. In de 2e helft had E3 het betere van het spel en haalde het op tot 8-10 toen het aan de laatste periode begon. Na 8-11 scoorde Wesley 2x en Martin 1x waardoor het 11-11 werd. Opnieuw nam Vriendenschaar een voorsprong waarna Martin de eindstand op 12-12 bepaalde, wat zal dat spannend zijn geweest bij jullie. Wesley en Martin scoorden allebei 5x en Rosa 2x. Het korfschieten werd met 6-4 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Martin (100%) en 1 van Rosa, Simone en Wesley. Helaas gaat de 100% taart aan jullie neus voorbij.

Ook bij de wedstrijd Gemini E1 tegen IJsselvogels E4 was sprake van een heuse topper want ook hier stonden beide teams ongeslagen bovenaan. Gemini nam een 4-0 voorsprong maar via Finn en Amber kwam E4 goed terug tot 4-2. Na 5-2 was het opnieuw Finn die 5-3 scoorde waarna Gemini de eindstand op 7-3 bepaalde. Jammer dat ook hier enkele schoten onterecht werden afgefloten en dat er niet voor snijden werd gefloten. Aandachtspuntje voor E4 is dat ze sneller teruglopen als de tegenstander de bal onderschept heeft en niet teveel terug “sukkelen”. Het korfschieten werd met 4-2 verloren ondanks doelpunten van Isa en Finn. Ook voor jullie is het einde verhaal wat de 100% taart betreft.

IJsselvogels E5 speelde een doelpuntrijke wedstrijd uit in Krimpen ad IJssel tegen het nog ongeslagen KOAG E4. Het spel golfde op en neer van 1-2 voor naar 4-2 achter en na 6-4 achter kwam E5 zelfs met 6-9 voor dankzij 3 doelpunten van Tim en 1 van Nils en Nienke. Hierna werd het weer 9-9 maar opnieuw waren het Tim en Nils die 9-10 en 9-11 scoorden. Helaas kwam KOAG opnieuw goed terug en ik denk dat de 11-11 eindstand uiteindelijk de meest eerlijke is. Tim had opnieuw de smaak te pakken en scoorde maar liefst 7x terwijl Nils 3x en Nienke 1x de overige doelpunten scoorden. Ook het korfschieten ging uitstekend want dankzij 3 doelpunten van Nils (100%), 2 van Nienke en 1 van Lienke en Tim werd er keurig met 6-7 gewonnen.

IJsselvogels E6 kon het huis net niet bolwerken tegen Vriendenschaar E5 dat een 0-2 voorsprong nam. Storm scoorde 1-2 en 2-2 maar in de laatste periode was het toch Vriendenschaar E5 dat het winnende doelpunt scoorde, 2-3. Ook het korfschieten werd nipt met 2-3 verloren ondanks doelpunten van Jesse en Thomas. Volgende keer beter!

IJsselvogels F1, nu met Levi, was in Krimpen ad IJssel niet opgewassen tegen KOAG F3 dat met 13-5 te sterk bleek. Vooral in het begin liet F1 het lelijk afweten en wist de tegenstander een 10-1 voorsprong te nemen. Gelukkig begon F1 hierna beter te spelen en wist het dankzij 4 doelpunten van Esther en 1 van Levi de nederlaag tot 13-5 te beperken,. Waar is nou die trotse kampioen van op het veld? Na 5 wedstrijden staan jullie nu op de laatste plaats en dat is toch (ver) onder jullie stand F1! Het korfschieten eindigde in 2-2 maar helaas is niet bijgehouden wie er scoorden, sorry!

IJsselvogels F2 tenslotte moest uit tegen Nieuwerkerk F5 spelen. Helaas was Mink ziek waardoor iedereen een hele wedstrijd mocht spelen en dat ging heel erg goed. Er werd goed overgespeeld en naar de juiste kansen gezocht waardoor ze al snel met 0-4 voor stonden. De leidsters Laura en Myrthe zagen Sahra 4x, Tiddo 3x, David 2x en Flo 1x scoren waardoor er met liefst 0-10 werd gewonnen. Het korfschieten eindigde in 5-5 met 2 doelpunten van David en Tiddo en 1 van Sahra. Goed gespeeld F2!