Hoe vloog de bal – 07 januari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 07 januari 2017.

De eerste zaterdag van het jaar 2017 was er gelijk één met de nodige gevolgen. Vanwege de gladheid vonden 7 wedstrijden geen doorgang, deze zullen op een latere datum moeten worden ingehaald, terwijl één wedstrijd werd uitgesteld. Van deze 12 wedstrijden werden er 6 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 5 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van B2 dat uit met 3-14 van KOAG B3 won. Topscoorders van de week werden Kevin Berghout uit het 1e en Stan Sinot uit het 2e met allebei 7 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 ontving thuis het op gelijke hoogte staande Valto 1 uit De Lier. Helaas nog steeds zonder de geblesseerde Nathan Marck en Jary v.d. Sande die gelukkig al weer twee wedstrijden in het 2e heeft gespeeld en er weer aan zit te komen. Ook Eva Haasbroek was weer wedstrijdfit en begon in de basis. Victor Blanken en good-old Dirk Rijneveld maakten het herenkwartet compleet. Een snelle 0-2 achterstand werd bij 4-4 en 5-5 weer gelijk getrokken maar daarna liep Valto uit naar een 5-8 voorsprong. IJsselvogels 1 probeerde nog wel aan te haken en tot 9-11 lukte dat aardig maar daarna sloeg Valto een beslissend gat naar 9-16 om met een 10-17 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust werd het zelfs 12-22 en de strijd leek gestreden. En dat juist nu er zoveel supporters aanwezig waren en wat dacht je van al die sponsoren en het complete G-team dat boven op de tribune zat. Het werd 15-22 maar opnieuw liep Valto uit naar 16-25. Doelpunten van Victor, Dirk, Manon en Hannah gaven de achterstand een iets dragelijker aanzien, 20-25. Valto scoorde 20-26, Kevin 21-26, Kevin 22-26, Leon 23-26, Karen 24-26, Dirk 25-26 en jammer dat in de laatste aanval de beloning, 26-26, uitbleef. Wat jammer dat jullie in het begin van de wedstrijd niet scherp genoeg waren waardoor Valto de kans kreeg de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Het laatste kwartier hebben jullie laten zien waartoe jullie in staat zijn. Laten we dat vasthouden voor de belangrijke uitwedstrijd in Barendrecht tegen Vitesse 1 dat voor zijn laatste kans om aansluiting vecht terwijl wij de punten hard nodig hebben om uit de onderste regionen te geraken, succes IJsselvogels 1. Trainer/coach Mark noteerde 7 doelpunten van Kevin, 5 van Leon, 4 van Dirk, 3 van Victor, 2 van Eva en Hannah en 1 van Manon en Karen.

Wat was dat spannend bij de wedstrijd IJsselvogels 2 – Valto 2. Na de snelle 1-0 door Jary was het steeds Valto 2 dat op voorsprong wist te komen en ondanks 3 treffers van Stan, 2 van Mike en 1 van Marina en Jary stond het in de rust 7-10 voor Valto 2. Na de rust werd het zelfs 8-12 hetgeen mede te danken aan was aan de enorme lengte die Valto 2 in de ploeg had en die het IJsselvogels 2 bijzonder moeilijk maakten. Jary, Stan, Mike en Christiaan zorgden voor 12-12 en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Na 12-14 en 13-15 leek de wedstrijd gespeeld met nog enkele minuten te spelen. Twee mooie treffers van uitblinker Stan zorgden echter voor 15-15 en dat leek het hoogst haalbare maar daar dacht Mike anders over en scoorde in de laatste aanval alsnog het winnende doelpunt, 16-15. Wat heb ik van jullie inzet genoten, korfballend waren jullie misschien de mindere maar op inzet en enthousiasme kan je ver komen, klasse 2e! Stan 7x, Mike 4x, Jary en Christiaan 2x en Marina 1x namen de productie voor hun rekening waardoor het 2e nu op een keurige 3e plaats staat.

IJsselvogels 3 nam het thuis op tegen hekkensluiter Pernix 4 uit Leiden. De dames gaven deze wedstrijd het goede voorbeeld want de eerste twee schoten van Denise en Louise betekende gelijk een 2-0 voorsprong die via Pieter en vader Edwin en dochter Kirsten werd vergroot naar 5-0. Hierna gin het redelijk gelijk op, ruststand 9-4. Net voor de rust verstapte Gert-Jan zich en werd vervangen door Rob terwijl in de 2e helft Pascal de pechvogel was, haar toppie van d’r pink vloog uit de kom, zij werd vervangen door Marina. Van 10-6 liep het 3e uit naar 16-6 om dankzij 4 doelpunten van Pieter en Edwin, 3 van Denise en Kirsten en 1 van Louise, Rob en de ingevallen Dirk met 17-10 te winnen.

IJsselvogels 4 zag zijn wedstrijd tegen Vriendenschaar (B) 3 uitgesteld wegens een tekort aan spelers bij de tegenstander.

Ik zou nog een wedstrijdverslag en/of scoreverloop toegestuurd krijgen van de wedstrijd Ventura Sport 3 – IJsselvogels 5 die in Strijen werd gespeeld. De teleurstelling over de 13-11 nederlaag was blijkbaar zo groot dat het wedstrijdverslag en/of scoreverloop erbij is ingeschoten.

IJsselvogels G1 was vrij maar mocht zich uitleven als “Team van de Week” en dat was genieten geblazen voor zowel het team als het talrijke publiek (met dank aan de vele trouwe sponsors).

Vandaag moest IJsselvogels A1 naar Leiden voor de wedstrijd tegen Pernix A1. We begonnen de wedstrijd en kwamen na een tijdje op een 0-3 voorsprong, door doelpunten van Karlijn (2x) en Laura. Na een redelijke 1e helft, met een paar hele goede en een paar chaotische aanvallen, gingen we de rust in met 6-11, alleen stond dat niet op het scorebord. In het begin van de 2e helft kwam de scheids achter deze fout. Er ontstond wat chaos rondom de score en de tegenstanders waren het niet bepaald eens met het rechtzetten van de score. Eerlijkheid duurt het langst, dus ja de score werd toch weer goed gezet. Na de chaos hebben we er nog 2 gescoord, maar toen zakten wij wat in en begon de tegenstander druk te geven, wat het onnodig spannend maakte. Pernix scoorde 4 doelpunten en we kwamen op een stand van 10-12. Hierdoor moesten we wel echt gas geven en dat deden we, hierdoor kon de tegenstander er nog maar 1 scoren en wij nog 4. De eindstand is 11-16 geworden. Invallers Janneke en Sam bedankt! Het was een wedstrijd waar de dames de leiding hadden! De doelpunten zijn gemaakt door: Karlijn, Laura, Anouk en Daan 3x en Merel en Wietze 2x. Groetjes Merel en Karlijn.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar speelde IJsselvogels A2 tegen De Meervogels A2. Meervogels kon als een concurrent gezien worden die 1 punt achter stond. Het team zou dus voldoende gemotiveerd moeten zijn om in Zoetermeer een goed resultaat neer te zetten. Dit bleek toch anders… Alhoewel A2 het eerste deel van de 1ste helft nog aardig het heft in handen had, was het spel niet geweldig. In de loop van de eerste helft werden er steeds meer onnodige fouten gemaakt en stokte de score ook nog eens. Dit leverde een 7-5 achterstand op. Er werd niet goed voorverdedigd, duels werden slap aangegaan, er werd veel balverlies geleden en kansen werden niet afgemaakt. Maar het belangrijkst wat gemist werd was de 100% inzet en de concentratie om de fouten te herstellen en opdrachten op te volgen. Dit werd dan ook in de rust duidelijk gemaakt dat er echt iets veranderd moest worden wilden we in de 2e helft nog kans maken op een overwinning. 2e helft was de inzet beter en werd er beter voorverdedigd.  A2 kwam qua score weer dichterbij Meervogels. Het aanvallende spel wisten we helaas niet echt te verbeteren en ook het druk geven op de scorende heren van de Meervogels werd onvoldoende gedaan. Het leek een verloren pot te gaan worden totdat een paar minuten voor tijd we een 11-9 achterstand knap om wisten te buigen tot een 11-12 voorsprong. Met nog ongeveer 1 minuut op de klok wisten we toen toch nog 2 goals weg te geven doordat we niet geconcentreerd waren en daardoor domme fouten maakten die tot balverlies leidden. De wedstrijd werd verloren met 13-12. Gezien het spel wat A2 vandaag liet zien misschien terecht maar met de kwaliteit die het team heeft was dit totaal onnodig. Komende week weer hard trainen om volgende week te laten zien wat we kunnen. De doelpunten weden gescoord door: Janneke en Dave 3x, Sam 2x en Dyonne, Noortje, Jelle en Stefan 1x. Groeten, Stef.

Verslag van Laura van de wedstrijd IJsselvogels A3 – Vitesse A3: Oliebollen, oliebollen en nog eens oliebollen. Het was vandaag duidelijk dat de oliebollen  nog steeds in ons lichaam zaten. Was het in de oefenwedstrijd tegen Vitesse nog spannend te noemen, vandaag was het totaal anders. We hadden geen pit en Vitesse kon al snel uitlopen naar een 1-5 voorsprong. Na de rust werd het wel een stuk beter, maar de doelpunten bleven uit. Helaas nog steeds geen punten dit seizoen, dat moet toch nog een keer goed komen… Boas, Mick en Anna namen de doelpunten voor hun rekening.

Het ontvangen wedstrijdverslag van IJsselvogels B1 gaat als volgt: IJsselvogels B1 speelde uit tegen TOP / Quarato B2 in Sassenheim. We dachten dat we een zware wedstrijd zouden krijgen want TOP stond op de eerste plek. We begonnen niet heel fel en we moesten nog in de wedstrijd komen. We stonden 3-1 achter maar door 2 mooie goals van Remmert en Loisanne kwamen we weer gelijk. In de aanval ging het wat moeilijker, maar in de verdediging ging het wel goed waardoor we uiteindelijk toch een paar doelpunten konden maken en we op een 4-6 voorsprong kwamen. Na de rust kregen we twee doelpunten om onze oren. Onze concentratie werd minder. Het ging gelijk op en de wedstrijd eindigde in 8-8 met 3 goals van Sam, 2 van Remmert en 1 van Loisanne, Roos en Lars.

Op zaterdagmiddag ging IJsselvogels B2, zonder een zieke Thomas (beterschap!), richting Krimpen aan den IJssel voor de wedstrijd tegen KOAG B3. Al in de eerste minuten zette Remon de B2 op voorsprong met een mooie doorloopbal. Helaas kwam KOAG vervolgens terug door ook te scoren. Daarna kwam de B2 aardig op dreef en scoorden achtereenvolgens Amber, Patrick en Annelie met allemaal een schot en stond de B2 voor met 1-4. KOAG scoort dan vervolgens de 2-4. Maar de B2 speelt degelijk en rustig en stoomt verder door naar 2-5 met een doorloopbal van Amber, 2-6 van Danita en 2-7 van Remon. En dan is het rust. In de vorige wedstrijden is gebleken dat de B2 in de tweede helft altijd wat terug zakt. De B2 kreeg als enige opdracht mee voor de 2e helft om niet in te zakken en minstens nog hetzelfde aantal punten te maken. En aan die opdracht hebben ze zich prima gehouden. Na de rust scoorden achtereenvolgens Remon (2-8), Amber (2-9), Patrick (2-10), Luc met een doorloopbal (2-11), Annelie (2-12) en Patrick (2-13). KOAG krijgt dan nog 1 kansje en scoort 3-13, maar de B2 zorgt gelijk weer voor een tegenpunt via Remon met een schot (3-14). In de laatste seconden probeert Luc nog vanaf een middellijn een schotpoging. De bal draait in de mand, maar schiet er helaas uit en de wedstrijd eindigt met 3-14 voor de B2. De B2 heeft degelijk en stabiel gespeeld. Volgende week staat de wedstrijd tegen mede-nummer 1 Korbis B2 op het programma. Van gelegenheidscoach Saskia.

IJsselvogels B3 was vrij.

PKC / SWKGroep C2 – IJsselvogels C1 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

IJsselvogels C2 had thuis tegen ongeslagen koploper Refleks C1 uit Rijswijk, zoals verwacht, weinig in te brengen. Wel kwam het dankzij een benutte strafworp van Tim nog met 1-0 voor maar daarna was het over en sluiten. De tegenstander bleek een maatje te groot en nam na een 1-6 ruststand en een 1-14 eindstand beide punten mee naar Rijswijk. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels C3 – Kinderdijk C3 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

Van coach André het volgende wedstrijdverslag: Korbis D1 – IJsselvogels D1. Dat is toch wel even wennen een wedstrijd spelen om 17.15. In de ochtend spelen voelt toch wat natuurlijker aan. De tegenstander van vandaag Korbis staat niet in de top van ranglijst maar verliest wedstrijden ook niet met grote uitslagen. Coach Kirsten zelf aan het spelen en druk met de voorbereidingen voor de nieuwjaar receptie en het daaropvolgende feest, verder gelukkig wel met een fit team aan de start. Het begin stormachtig, de bijna traditionele doorloopbal van Willem in de eerste minuten en daarna een mooi schot van Dominique voor de 0-2. In het andere vak een worsteling van de heren met een vrij stevig jongetje die Finn 2x verschalkte met het gebruik van de extra kilo’s. Na het omwisselen in de verdediging van Wesley met Finn was hierop gelukkig een beter antwoord gevonden. Ondertussen wel 3-2 in de stand maar via 3 goals van Benjamin en 1 van Anne was na 12,5 minuten de achterstand weer omgebogen naar een 4-6 voorsprong. Na de wissel werd duidelijk dat het tweede aanval vak van Korbis eigenlijk niets in de melk te brokkelen had en liep de ruststand op naar 4-7 door een mooie goal van Jesca. En eigenlijk was het in de rust wel helder: deze partij zou relatief makkelijk ten prooi vallen aan de D1. Het tempo lag 2 versnellingen hoger dan bij de tegenstander en de vizieren stonden op scherp. Na rust door 2 goals van Benjamin (jaja als je de beste schutter bent moet je ook het zelfvertrouwen hebben om de schotpogingen te nemen!) en 2 van Willem een 8-11 stand voor de laatste 12,5 minuut op het bord. Helaas viel Benjamin uit met een op het eerste gezicht zware blessure maar naar het zich laat aanzien vandaag (zondag) lijkt het gelukkig toch mee te vallen. De laatste 12,5 minuut nog goals van Wesley en Rosa voor de definitieve uitslag van 9-13. En ondanks dat de stand anders zou vermoeden eigenlijk nooit het gevoel gekregen dat dit een echte wedstrijd was. En omdat naaste medekoploper Olympia punten heeft gemorst bij PKC staan we bij de start van 2017 fier alleen bovenaan. Dit gaan we natuurlijk wel vasthouden dit zaalseizoen!!!

IJsselvogels D2 was vrij.

Wedstrijdverslag Nikantes D2-IJsselvogels D3. Na een rumoerige ochtend, met de vraag of de weg wel of niet begaanbaar zou zijn, reisde de D3 af naar Nikantes in Hoogvliet. Wel een half uur eerder, je weet niet wat je onderweg tegenkomt. Gelukkig was de weg goed te berijden. We waren mooi op tijd en omdat er bij Nikantes ook wedstrijden uitgevallen waren, was de zaal nog leeg. Lekker even inschieten, warmlopen en een praatje van de coach. IJsselvogels D3 is klaar voor de wedstrijd! De wedstrijd begon van beide kanten moeizaam, baltempo laag. De ploegen waren elkaar nog aan het aftasten. Maar daar kwam Jesse zijn tegenstander voorbij en de 0-1 stond op het bord. In de verdediging was het begin ook nog wat lastig. Ook omdat Thomas tegen een goede tegenstander speelde, die met een goede actie de 1-1 scoorde. Na 12 en een halve minuut de vakwissel. Nog steeds was het moeilijk. Ook omdat het gooien en vangen niet altijd even goed ging. Maar gelukkig, net voor de rust was daar Justin. En laat Justin niet vrijstaan, want dan weet je het, 1-2. Grote Klasse! De verdediging hield al die tijd stand en daar was het rustsignaal. Even een slokje water, luisteren wat de coach te zeggen heeft. Meer baltempo, beter gooien en vangen en goed vrijlopen. Jullie zijn veel beter! Tweede helft. En daar gingen ze. Een flitsende aanval en Jesse met zijn 2de van de wedstrijd, 1-3. Prachtig doelpunt, vooral omdat het hele vak erbij betrokken was. De tegenstander had geen flauw idee wat er gebeurde. Een heel ander IJsselvogels! Maar Nikantes kwam ook goed uit de rust en scoorde de 2-3. Daar gingen ze weer, Jesse met de 2-4. Weer een heel goed, snel gespeeld doelpunt. Nu was het de buurt aan het andere vak. En daar ging Thomas, die eigenlijk veel beter bleek dan zijn tegenstander. Helaas mis. En nog een keer en nog een keer, maar deze keer met een prachtige doorloopbal 2-5. En ja hoor 2-6. Klasse, ook in dit vak gaat het op rolletjes. Het laatste doelpunt komt op naam van Lienke. Die haar tegenstandster op het verkeerde been zette en heel mooi de eindstand 2-7 op het bord zette. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik trots op jullie ben! Jullie hebben je heel goed herpakt in de rust en de wedstrijd op een heel mooie manier gewonnen. Eigenlijk verdienden jullie het allemaal om een doelpunt te maken, maar dat zat er helaas niet in. Maar zonder een goede aangeef, of een goed team om je heen, kan niemand scoren. Deze overwinning hebben jullie met elkaar behaald, in de aanval, maar ook zeker door het goede verdedigen. Ik vond het leuk om jullie voor een keertje te mogen coachen, want jullie zijn toppers. Ga zo door! Ook wil ik Lotte (nog een keer) bedanken voor het invallen. Een trotse (inval)coach Joost.

IJsselvogels E1 – Albatros E4 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

Nikantes E1 – IJsselvogels E2 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

Vitesse E3 – IJsselvogels E3 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

Twist F1 – IJsselvogels F1 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden.

IJsselvogels F2 – Ten Donck F1 vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden of is de tegenstander misschien teruggetrokken want die hebben tot nu toe nog geen wedstrijd gespeeld?!