Hoe vloog de bal – zaterdag 7 november 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 07 november 2015).

Een beetje vreemde start van de zaalcompetitie met alleen maar uitwedstrijden. Ik dacht dat de Zuidplas door iets of iemand anders was ingehuurd, maar dat bleek niet het geval te zijn. Omdat de Zuidplas al vroeg dicht ging en veel uitwedstrijden pas laat op de middag werden gespeeld heb ik maar een beperkt aantal wedstrijdverslagen tot mijn beschikking. Verheugend was natuurlijk de eerste overwinning van ons vlaggenschip dat huiswaarts keerde met een nipte 22-23 overwinning op Fortis 1. Van de 13 gespeelde wedstrijden werden er 4 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 7 een nederlaag. Geen al te beste start dus van het zaalseizoen 2015-2016. De grootste overwinning kwam op naam van B1 dat in Alphen ad Rijn met 4-14 van Tempo B2 won. Topscoorders van de week werden Karen Vonk Noordegraaf uit het 1e en Dirk Rijneveld uit het 3e met beiden 7 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 opende het zaalseizoen in Zeeland. Tegenstander was Fortis 1 waarvan op het veld al met 16-21 werd gewonnen. Dit keer ging het een stuk moeizamer, een 6-8 voorsprong kon niet worden vastgehouden en via 11-8 achter brak de rust aan met een 13-11 achterstand. Na de rust werd het eerst 14-11 waarna het 1e goed terugkwam en de achterstand omboog in een 14-15 voorsprong. Na 18-18 en 21-21 nam het 1e een beslissende 21-23 voorsprong waarna Fortis de eindstand op 22-23 bepaalde. Trainer/coach Mark noteerde 7 doelpunten van Karen, 5 van Kevin, 4 van Hannah en Hans, 2 van Nathan en 1 van Marina. Voor compleet verslag zie IJsselvogels-site.

A.s. Zaterdag 14 november 16.30 uur IJsselvogels 1 – Swift 1 (Middelburg) Komt dat zien !!

In Papendrecht moest het gepromoveerde IJsselvogels 2 het opnemen tegen PKC/SWKGroep 4 en dat bleek een goede tegenstander. Na 3-0 achter opgehaald tot 3-2 maar de ruststand, 8-2, zegt genoeg. Als je in de 8e en 13e minuut scoort en verder in 30 minuten tijd niet weet te scoren dan ben je iedere wedstrijd kansloos. Na 11-2 ging het tot 14-6 gelijk op maar daarna liep PKC opnieuw uit naar 18-6 om met 19-10 te zegevieren ondanks 3 doelpunten van Jary, 2 van Coen en 1 van Pieter, Kisten, Lieke, Leon en Sander. Zaterdag spelen jullie voor het 1e thuis tegen Swift 2, succes!

Van onze plaatselijke correspondent Ernst ontving ik het volgende wedstrijdverslag van de wedstrijd Avanti 4 – IJsselvogels 3. Bij deze een kort verslagje van onze wedstrijd tegen Avanti (P) 4. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 19-18….. Het begin van de wedstrijd verliep stroef. De eerste aanval met Erwin, Heidi, Lydia en Ernst had moeite om de vele kansen af te ronden. Na een 5 – 3 achterstand begon het te lopen en kwamen we met 5 – 6 voor. Het was uiteindelijk de laatste keer dat we voorkwamen. Met een 9 – 8 achterstand gingen we de rust in. Het spel in de eerste helft was rommelig en er werd te gehaast geschoten. Verdedigend stond het lange tijd goed, maar raakten we ontdaan door enkele bijzondere beslissingen van de scheidsrechter. In de tweede helft keerde de rust terug in het spel en konden we Avanti bijhouden. Helaas lag het rendement te laag om afstand te nemen van Avanti. De kansen waren er zeker en de aanvallen waren lang, maar de scherpte ontbrak. Bij 18 – 18 leek de wedstrijd gespeeld, maar schoot Avanti er nog één in. In de laatste fatsoenlijke aanval leek de 19 – 19 binnen gegooid te worden, maar deze draaide eruit. Jammer, want een puntje was verdiend geweest. Doelpuntenmakers: Dirk 7, Erwin 4, Pascal 1, Bas 1 en Ernst 5. Lydia bedankt voor het meespelen, Myrthe voor het reserve staan en Edwin Plooster voor het coachen.

IJsselvogels 4, 5 en G1 hadden vrij.

In Den Haag kon IJsselvogels A1 het niet bolwerken tegen HKV/Ons Eibernest A1. Een bijzonder zwakke 1e helft lag daaraan ten grondslag. Na 3-0 achter scoorde Mike 3-1 maar daarna was het over en sluiten, ruststand 7-1. In de 2e helft een herboren A1 dat knap terug kwam en de 7-1 achterstand omboog in een 7-8 voorsprong. Helaas kostte dit blijkbaar zoveel kracht dat HKV/Ons Eibernest A1 opnieuw kon uitlopen naar 12-8 waarna A1 de eindstand op 12-10 bepaalde. Als jullie net zo’n 1e helft spelen als deze 2e helft dan kunnen jullie van iedereen winnen. Noël 3x, Mike, Stan en Christiaan 2x en Else 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels A2 leverde een knappe prestatie door uit in Krimpen ad IJssel met 9-9 gelijk te spelen tegen KOAG A1 en was die niet op het veld kampioen geworden. Verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels A3 was vrij.

Tempo B2 – B1 4-14 Goede eerste zaalwedstrijd. Aanval over veel verschillende schijven. Goede inzet en scherp verdedigd. Via 1-2, 2-6 en 3-8 werd het 4-14. Voor Stefan de eerste competitiewedstrijd in B1! Stef. Jelle 3x, Sam M 3x, Lars 3x, Noortje 2x, Angela, Roos en Sam K 1x.

In Waddinxveen speelde IJsselvogels B2 een goede en spannende wedstrijd tegen Korbis B2 dat op het veld kampioen was geworden. Tot 5-5 ging het gelijk op waarna B2 uitliep naar een 5-8 voorsprong. Korbis gaf zich niet gewonnen, scoorde 4x op rij waardoor de achterstand werd omgebogen in een 9-8 voorsprong. Gelukkig was het Anna die hierna alsnog de verdiende gelijkmaker scoorde uit een strafworp. Remon scoorde 3x, Danita en Thomas 2x en Luc en Anna 1x.

IJsselvogels B3 was vrij.

IJsselvogels C1 speelde uit tegen “buur” Nieuwerkerk C1 waartegen op het veld 3 van de 4 punten werden behaald. Vandaag was C1 niet compleet en is er overlegd om de wedstrijd uit te stellen. Complimenten aan de buren van Nieuwerkerk, er werd meteen meegewerkt om de wedstrijd te verplaatsen naar 5 december, formulieren ingevuld, maar “inhalen mocht niet in een inhaalweekend” volgens het KNKV. Wedstrijdkorfbal, maar niet helemaal het doel van jeugdkorfbal denk ik, zeker niet als beide verenigingen graag verschuiven. Dus toch gespeeld: het begin was duidelijk voor Nieuwerkerk C1 dat veel scherper aan de wedstrijd begon en binnen nog geen 3 minuten al met 2-0 voorstond. Als dan door ons bij 2-0 achter ook nog een strafworp wordt gemist dan wordt het een moeizaam verhaal. Na 4-2 liep Nieuwerkerk uit naar een 7-2 voorsprong en een 8-3 ruststand. Direct na de rust werd opnieuw een strafworp gemist waarna Nieuwerkerk uitliep naar 10-3 om uiteindelijk met 11-6 te zegevieren. Remmert en Patrick 2x en Dano en invalster Evi 1x scoorden de doelpunten voor C1.

IJsselvogels C2 en D1 waren vrij.

IJsselvogels D2 tegen de kampioen op het veld een klasse lager, waar ze van vele tegenstanders gehakt maakten. Een team met 2 meisjes en 6 jongens en een prima gelijkwaardige tegenstander. In de Beverbol (waar ook een grote vereniging als KCR speelt) dan met losse wiebelende palen spelen, verbaasde me dan. 1 K4-bal in de hal aanwezig, dus echt inschieten was er niet bij. De start van de wedstrijd was desondanks voor D2. Goede acties van Anne die makkelijk vrijkwam leidden tot goals (2x Anne zelf en 1x afgelegd op Kirsten). Eureka scoorde echter mee: 3-3 na 12,5 minuut. Het andere vak had veel meer moeite om tot aanvallen te komen en het duurde ook 10 minuten voor de goal van Wesley viel: de 4-4 op dat moment. Zeker Marije speelde in dat vak een belangrijke dienende rol maar kon ook niet profiteren van de korte kansen. Na rust (4-4) veel meer plaatsfouten met aanvallen en uitverdedigen en dan maak je het jezelf natuurlijk lastig. Het leek wel of de focus weg was bij een paar spelers. Hierdoor kon Eureka met slechts 2 treffers na rust toch eenvoudig de zege pakken met 6-4. Twee helften volle bak en geconcentreerd korfballen, daar blijven we aan werken. Anna Wesdorp maakte in de laatste 5 minuten van de wedstrijd haar debuut in een korfbalwedstrijd: welkom bij IJsselvogels!

IJsselvogels D3 moest in ’s Gravendeel duidelijk zijn meerdere erkennen in ADO D2 dat met 16-1 een maatje te groot bleek. Verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels E1 en E2 waren vrij.

Vandaag speelde E3 tegen de buren uit Nieuwerkerk. Nieuwerkerk E4 begon scherp aan de wedstrijd en dat was juist waar het bij onze E3 misging. Na vele plaatsfouten stonden we in de rust al ver achter. Alleen Suus had een mooi schot gescoord. De kansen die we hadden gekregen gingen er niet in en nog steeds gooiden we veel ballen in de handen van de tegenstanders. Nieuwerkerk nam veel doorloopballen en maakte ze ook af. Al met al een slechte wedstrijd met af en toe wat lichtpuntjes, zoals de 2 laatste mooie goals van Lotte en snel diepgegooid door Mink. Eindstand 9-3, het korfschieten werd gelijkgespeeld met 6-6. Doelpuntenmakers: Suus 1x en Lotte 2x. Korfschieten: Lotte 2x Rianne 1x Storm 1x Mink 2x.

NIO E1 – IJsselvogels E4 1-6 / 4-3. Geen verslag ontvangen. Scoreverloop: 0-1 Quinty, 0-2 Quinty, 0-3 Thomas, 1-3, 1-4 Jesse, 1-5 Lienke, 1-6 Thomas. Korfschieten 4-3 verloren, goals: Jesse 2x, Quinty 1x.

KOAG E5 – E5 4-10 / 3-7 Na een verloren laatste wedstrijd op het veld, mochten we met IJsselvogels E5 opnieuw afreizen naar Krimpen. Vol goede moed om KOAG E5 dit keer even te laten zien dat wij ook kunnen winnen! We hebben een beer van een wedstrijd neergezet waarin we o.a. goed overgooiden, veel schoten, perfect verdedigden en ALLEMAAL (!!!!) hebben gescoord. Van 0-0 werd uitgelopen naar 0-9, na 1-10 maakte KOAG de wedstrijd uit met 4-10. We vergeten de laatste 10 min heel snel en zijn supertrots. Goed gedaan! Het korfschieten hebben we ook gewonnen met 3-7!! Laura en Myrthe Goals: David 4, Levi 2, Esther 2, Eline en Lieke 1. Korfschieten: Levi 2, Lieke 3 (100%), Esther en David 1x.

IJsselvogels E6, F1 en F2 waren vrij.

Matthijs en Wim.

-0-0-0-0-

Verloting in de rust van IJsselvogels.

Zoals gewoonlijk zal er tijdens iedere thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 een verloting worden gehouden. Bij de ingang zijn lootjes te koop die per stuk € 0,50 kosten / of 5 voor € 2,00 / of 13 voor € 5,00. De opbrengst komt weer ten goede aan jeugdactiviteiten. De trekking is in de rust van het 1e.

De lootjesverkoop doe ik nu al sinds heel lange tijd, maar misschien is er iemand binnen de verenging die dit ook wel leuk vindt om te doen. Even een seintje en het is zo geregeld, kan ik lekker ook eens een hele wedstrijd van IJsselvogels 1 zien.