Hoe vloog de bal – 08 februari 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 8 februari 2014).

Met voor de meeste teams nog 2 á 3 wedstrijden voor de boeg begint de spanning in deze zaalcompetitie toe te nemen. Sommige teams moeten nu echt punten gaan pakken om niet te degraderen terwijl andere teams juist punten moeten pakken om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. Afgelopen zaterdag was de qua resultaten de slechtste van deze zaalcompetitie want van de 21 gespeelde wedstrijden werden er maar 6 gewonnen en maar liefst 15 verloren en dat is voor IJsselvogels een ongekend aantal. De grootste overwinning werd behaald door A1 dankzij een ruime 18-7 zege op “angstgegner” KCC/Delta Logistiek A2, ook de 1-10 overwinning van F1 op PKC/Hagero F1 mocht er wezen. Topscoorder van de week werd opnieuw Hendrik Rijneveld die in het 4e 6x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 kwam er niet aan te pas tegen koploper DSC 1 dat duidelijk liet zien waarom zij aan de leiding gaan. Tot 3-3 ging het gelijk op maar toen zij van 4-6 uitliepen naar 4-9 was de strijd in feite al beslist. Via 6-9 en 7-11 werd de ruststand 8-15. In de 2e helft ging het in het begin gelijk op tot 13-19 maar daarna liep DSC opnieuw uit naar 13-24 om uiteindelijk met 15-26 te zegevieren. Waar ons 1e niet onder de druk uit kon komen bleef DSC rustig, regelmatig scorend, haar spelletje spelen. Dirk 5x, Kevin en Jasper 3x, Marina 2x en Hannah en Karen 1x scoorden. Opvallend vond ik in de 2e helft dat de schutters wel vaak in stelling werden gebracht maar te geforceerd schoten waardoor de zuiverheid ontbrak hetgeen ook de verdienste was van DSC dat er overal goed bovenop zat. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg, uit tegen HKV/Ons Eibernest en thuis tegen Tjoba kunnen jullie je gaan opmaken voor de beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse tegen waarschijnlijk Sporting Trigon uit Leiden of EKVA uit Almere.

IJsselvogels 2 ontving thuis nr. 2 PKC/Hagero 4. Werd het uit een nipte nederlaag, nu stond het in no-time met 0-4 achter en liep het de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ook geen wonder als je ziet dat Pieter de enige vaste heer was die speelde. Peter keek geblesseerd vanaf de bank toe, beterschap! Met good-old Berry en de come-back van Tom v.d. Burgt stonden er twee “oudgedienden” opgesteld en we mogen blij zijn dat zij het 2e (en René) uit de brand willen helpen. Na een 5-10 ruststand stond er een 12-18 eindstand op het scorebord met 3 doelpunten van Berry, 2 van Tom en Kirsten en 1 van Lieke, Gert-Jan, Pieter, Eva en Cindy. Nog 2 wedstrijden te gaan om van die hatelijke “0” af te komen.

In Dordrecht kon IJsselvogels 3 het niet bolwerken tegen nr. 2 Oranje Wit 3 waarvan thuis eerder dit seizoen al nipt met 12-13 werd verloren. In een dramatische 1e helft liep Oranje Wit 3 uit naar een 7-0 voorsprong eer Pieter het 1e doelpunt wist te scoren, ruststand 7-1. De 2e helft ging gelijk op en eindigde in 8-8 waardoor de eindstand 15-9 werd met 3 doelpunten van Erwin en Wilco, 2 van Pieter en 1 van Ineke. Degradatie is bijna niet meer mogelijk maar nog 2 puntjes extra zou wel lekker zijn.

In Ridderkerk moest IJsselvogels het opnemen tegen, net als het 2e en het 3e, de nr. 2 van de ranglijst KCR 5. Thuis werd het 13-15 dus …. kansen? Als je al gelijk met 6-1 achter komt en het schot thuis hebt gelaten dan wordt het een moeilijk verhaal. De ruststand was al 13-6 waarvan Hendrik er al 5 in had liggen dus dat zegt genoeg denk ik. Na de rust ging het ook bij het 4e een stuk beter en werd deze met 5-6 gewonnen hetgeen de eindstand op 18-12 bracht. Hendrik 6x, Edwin 3x en Anneke, Stef en de rechtstreeks uit Oostenrijk gearriveerde Rob scoorden de doelpunten voor het 4e dat veilig is.

IJsselvogels 5 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen Albatros 8 uit Zwijndrecht. In de 1e helft was het spel al goed, deze werd met een nipte 4-3 voorsprong afgesloten. De 2e helft liep het nog beter en kon het gaatje worden gemaakt waardoor er uiteindelijk ruim met 10-6 werd gewonnen. Denise en Sylvester scoorden 3x, Tobias 2x en Karin en invaller Dennis 1x. Jullie staan nu, dankzij een beter doelsaldo, op een fraaie 3e plaats maar de onderste 4 teams zitten heel dicht bij elkaar.

IJsselvogels G1 was vrij en is nog steeds in de race om de 100% taart.

IJsselvogels A1 deed goede zaken. Zelf won het met 18-7 van KCC/Delta Logistiek A2 maar concurrent Oranje Wit A1 won (ondanks eerdere berichtgeving en valse hoop met een andere uitslag) opnieuw, dit keer thuis tegen DeetosSnel A2 waar IJsselvogels A1 vorige week van verloor. A1 liet er zaterdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Via een snelle 4-0 voorsprong stond het in de rust al 8-2. In de 2e helft ging de ploeg van trainer/coach Peter Bakker goed door om via 12-4 en 16-6 met 18-7 te zegevieren. Hannah en Nathan scoorden beiden 5x, Aron 3x, Kimberley 2x en Jeanine, Schalk en de gelukkig weer geheel herstelde Yoran 1x. Met nog 2 wedstrijden te gaan en 1 punt voorsprong mag het eigenlijk niet meer mis gaan.

Van Matthijs ontving ik een keurig verslag dat ik jullie niet wil onthouden. Ik heb gisteren IJsselvogels  A2 gecoacht omdat Pieter moest spelen. Een kansloze wedstrijd zonder Christiaan (blessure) en Stan (reserve bij A1 tegen KCC). Met Jeffrey en Noël in de basis (en in de tweede helft ook nog Daan en Mike Admiraal) die het prima deden was er alsnog geen beginnen aan tegen een ontketend KOAG A2. KOAG zat vanaf minuut 1 op de ballijn en maakte het korfballen voor A2 erg lastig. Helaas wist A2 hier niet goed mee om te gaan en via 3-7 werd het na rust zelfs 3-16. In de tweede helft viel werkelijk alles in de korf van KOAG, over alle schijven en van grote afstand. Het maakte het er niet leuker op maar er werd niet opgegeven. De eindstand van 29-8 zei genoeg. 8 scoren in deze bezetting met zoveel druk is trouwens niet zo slecht, maar de 29 tegengoals verraden een aantal zaken: teveel balverlies, te weinig rebound, een veel feller KOAG en vooral een enorm hoog schotpercentage bij de groengelen uit Krimpen. Leon 3x, Alex, Jeffrey, Noël, Laura en Mike scoorden. Bedankt Matthijs!

IJsselvogels A3 rekende thuis af met één van de concurrenten. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd waardoor de doelpunten deze wedstrijd schaars waren. Na 0-1 achter zetten Tom en Remon A3 op een 2-1 voorsprong. KCC/Delta Logistiek A4 gaf zich niet zomaar gewonnen en boog de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Gelukkig raakte A3 hier niet van onder de indruk en dankzij 2 doelpunten van Mike, 1 van invaller Jesse en Tom en nog 1 van Mike stond er na het laatste fluitsignaal een 7-4 eindstand op het scorebord waardoor A3 keurig koploper blijft.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels A4 de zware uitwedstrijd tegen KOAG A3. Was daar op het veld uit niet onverwachts van gewonnen? In de zaal werd het thuis 6-14. Daan zette A4 op een 0-1 voorsprong maar daarna was het over en sluiten en liep KOAG A3 uit naar een 8-1 voorsprong. Via de tussenstanden 13-4 en 17-6 werd het uiteindelijk 21-9 ondanks 3 doelpunten van Mike, 2 van Jodie en Daan en 1 van Dennis terwijl achter doelpunt nr. 6 geen naam stond.

Je zou toch mogen verwachten van een ploeg als IJsselvogels B1 dat als de 2e plaats op het spel staat er een op en top geconcentreerde ploeg aan de start staat. Niets was minder waar. Voor B1 wist dat de wedstrijd tegen Maassluis B1 was begonnen stond het al 0-2 en de 1-7 ruststand zegt genoeg. Gelukkig was de inzet er de 2e helft wel maar helaas was het gat te groot om nog in de buurt te kunnen komen. Wel werd de 2e helft met 4-3 gewonnen, jullie kunnen het dus wel! Jeffrey, Noël, Anouk, Janneke en Laura scoorden.

Ook IJsselvogels B2 kwam in Capelle ad IJssel duidelijk tekort om tegen KCC/Delta Logistiek B2  enige tegenstand van betekenis te kunnen bieden. Pas bij een 11-0 achterstand lukte het Robert en Wietze om tegen te scoren waardoor de eindstand 11-2 werd. Tegen Albatros B2 kunnen jullie in de laatste wedstrijd thuis nog een leuke pot neerzetten, uit werd het 8-8, succes!

Van leidster Laura Rijneveld-Bos ontving ik het volgende verslag. IJsselvogels B3 heeft helaas met 10-7 van Trekvogels B2 verloren. “Zou het het late tijdstip zijn, waar Trekvogels gewoon aan gewend is? Trekvogels begon een stuk sterker aan de wedstrijd en maakte het ons op alle fronten lastig. Na de eerste helft met 6-3 achter te hebben gestaan, leken we in de tweede helft toch terug te komen. Trekvogels bleef echter wakker en gooide er nog een paar mooie schoten in. Helaas… waarschijnlijk einde kampioenschap, maar we gaan ons best doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Extra dank aan Roos en Lars dat ze wilden invallen ondanks het late tijdstip. Doelpuntenmakers: Roos en Joris 3x, Boas 1x.  Boas scoorde zijn allereerste doelpunt, een mooi ver schot.

IJsselvogels C1 en C2 waren vrij.

IJsselvogels C3 deed z’n stinkende best om van die hatelijke “0” af te komen en volgens gelegenheidsleidster Maaike was alleen dat al een taart waard, nou Maaike, wat let je! Tegen Korbis C3 ging het best aardig goed. Na een 3-0 ruststand werd het 7-0 waarbij opviel dat het in de 1e helft afstandsschoten waren die jullie tegen kregen en in de 2e helft juist doorloopballen. Nog 2 kansen …

Van IJsselvogels D1 heb ik niets ontvangen en zag ik op de Antilopensite dat jullie met 6-4 hebben verloren van Sporting Delta D2 uit en in Dordrecht.

IJsselvogels D2 leed thuis een dure 4-5 nederlaag tegen Oranje Nassau D1 uit Vlaardingen, Uit hadden jullie ook al heel veel moeite met deze ploeg getuige de nipte 3-4 overwinning. Lucas zorgde voor een 1-0 voorsprong, na 1-1 was het Sylvia die 2-1 scoorde maar daarna boog ON de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Gelukkig kreeg David het hierna op zijn heupen en dankzij 2 doelpunten van hem was het weer 4-4. Een stip in de laatste minuut deed jullie de das om, 4-5. Jullie staan nog bovenaan en spelen nog tegen beide concurrenten, Reeuwijk D1 en KOAG D2 dus …… zet ‘m op D2!

Ook IJsselvogels D3 leed thuis een nederlaag. Werd het uit in Reeuwijk eerder 8-1. Deze wedstrijd was een stuk spannender. Ondanks dat jullie lekker fel speelden en doelpunten van de invalsters  Sylvia en Sanne werd er met 2-4 verloren van Reeuwijk D2. Jullie spelen nog 3x een uitwedstrijd.

Wat scheelde dat weer weinig bij IJsselvogels E1. Tegen hoogvlieger Nieuwerkerk E1 werd nipt met 2-1 verloren en er waren zeker kansen op meer. Na 1-0 en 2-0 achter scoorde Evi 2-1 waarna er helaas in de laatste minuut nog een strafworp werd gemist. Met nog een uitwedstrijd tegen Vitesse E1 voor de boeg kunnen jullie, bij winst, zelfs nog een plaatsje stijgen.

IJsselvogels E2 speelde uit tegen Maassluis E2 en dat is een titelkandidaat. Thuis werd nipt met 0-1 van deze ploeg verloren en ook nu werd het weer een bijzonder spannende wedstrijd. Na 1-0 achter scoorde Marijn uit een bovenhandse doorloopbal de gelijkmaker, 1-1. Helaas maakte Maassluis E2 even later alsnog het winnende doelpunt, 2-1. Liesbeth vond het een leuke en spannende wedstrijd.

IJsselvogels E3 speelde thuis een goede wedstrijd tegen hekkensluiter Vriendenschaar E3 uit Bodegraven waarvan uit al met 0-6 werd gewonnen. Nils opende al snel met 2 doelpunten waarna Duncan en Rosa de ruststand op 4-0 bepaalden. Ook in de 2e helft kreeg E3 mooie kansen en dankzij opnieuw Nils, zijn 3e, en Tim werd het 6-0. Dezelfde score als in de uitwedstrijd. De leidsters Tamara en Anouk waren dik tevreden over het vertoonde spel.

Na 14 wedstrijden geen invaller nodig te hebben gehad had IJsselvogels F1 afgelopen zaterdag ineens 2 invallers nodig. Dominique was nog geblesseerd terwijl Willem, vanwege het vroege tijdstip, ontbrak i.v.m. het huwelijk van zijn zus Heleen de vrijdag ervoor. Gelukkig had F1 in Rosa en Stijn goede vervangers en was PKC/Hagero F1 niet bij machte het ons moeilijk te maken. Dankzij 4 doelpunten van Jesca, 3 van Benjamin, 2 van Rosa en 1 van Stijn werd het 1-10. Het korfschieten werd met 3-6 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Jesca en 1 van Stijn. Jullie spelen alleen nog thuis tegen de 2 ploegen waar jullie tot nu toe van verloren hebben, Vitesse F1 en KCC/Delta Logistiek F1, er valt dus nog wat goed te maken …..

IJsselvogels F2 was vrij.

IJsselvogels F3 is eigenlijk al kampioen maar a.s. zaterdag spelen jullie uit in Waddinxveen tegen de nr. 2 Korbis F2 een verlate kampioenswedstrijd, succes!

In Rotterdam-Zuid speelde IJsselvogels F4 een leuke wedstrijd uit tegen DeetosSnel F2 waarvan thuis al met 6-2 werd gewonnen. Nu kwam het eerst met 1-0 achter waarna om en om Storm, Lienke, Storm, Lienke en opnieuw Storm voor een 1-5 voorsprong zorgden. Hierna bracht de tegenstander een superspeler in waardoor de tegenstander met 5 kinderen mocht gaan spelen en ophaalde tot 4-5. Vraag aan de leidsters Jodie en Kim: de superspeler is er bij 3-5 toch wel uitgegaan? Als het verschil  minder dan 3 doelpunten is moet de superspeler er weer uit. Het korfschieten werd met 2-4 gewonnen waarbij ik alleen achter de naam van Jesse 2x ziet staan, verder geen vermelding helaas.

Een extra pluim deze week voor scheidsrechter Stefan Rijkaart van Cappellen die na de D3 en de D2 ’s avonds ook nog “even” IJsselvogels 5 floot. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als gerechtigheid want wie won ’s avond bij de verloting die overheerlijke slagroomtaart van Bakker Johan …. Juist ….. de Familie Rijkaart van Cappellen. Ik hoop dat hij smaakte!