Hoe vloog de bal – zaterdag 8 april 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 8 april 2017.

In verband met de zaalfinale in het Ziggodôme in Amsterdam was er afgelopen zaterdag een heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 9 wedstrijden waarvan er maar 2 werden gewonnen en maar liefst 7 verloren. Topscoorder van de week werd Hans Brouwer die in het 3e maar liefst 8x scoorde en het korfballen nog niet bleek te zijn verleerd! De resultaten:

IJsselvogels 1 – Achilles 1   16-18   De wedstrijd IJsselvogels 1 – Achilles 1 was er één met 2 gezichten. In de 1e helft waren het Hannah, Karen en Kevin die binnen 13 minuten voor een 3-3 tussenstand zorgde. Daarna was het over en sluiten en werd er tot de rust (22 minuten lang) niet meer gescoord waardoor er een 3-8 ruststand op het scorebord kwam te staan. Direct na de rust scoorde Achilles 3-9 maar daarna begon het 1e steeds beter te spelen en kroop het langzaam maar zeker dichterbij. Via 2x Peter en 1x Leon en Kevin werd het 7-10 en na 7-12 scoorden Christiaan en 2x Kevin zelfs 10-12. Leon 11-12, Hannah 12-14, Leon 13-15 en Kevin 14-16 hielden het verschil op 2. In de 29e minuut zorgde Christiaan voor de aansluiting door 15-16 te scoren. Helaas trad de matig leidende scheidsrechter hierna onvoldoende op en hoewel Kevin na 15-17 nog 16-17 scoorde deed een onterechte strafworp het 1e de das om, eindstand 16-18. De 2e helft was zonder meer goed en als jullie dit zaterdag weten vast te houden dan kunnen belangrijke punten worden gehaald in Leiderdorp waar Velocitas 1 de tegenstander is, succes 1e!

IJsselvogels 2 – Achilles 2   17-23   Zonder Christiaan en Peter, beiden doorgeschoven naar het 1e, en met Wietze en de van vakantie teruggekeerde Coen in de basis kwam het 2e goed uit de startblokken en nam het via 2 doelpunten van Stan een 2-0 voorsprong. Daarna werd er maar liefst 24 minuten niet gescoord waardoor de tegenstander de achterstand kom omzetten in een 2-8 voorsprong en een 4-11 ruststand. De 2e helft was van een beter niveau en na 4-12 waren het Mike, Marina en Wietze die voor 7-12 zorgden. Bij 13-16 leek er misschien nog een puntje mogelijk maar na 15-18 liep Achilles weer weg om met 17-23 te zegevieren ondanks 4 treffers van Eva en Stan, 3 van Wietze en 2 van Marina, Mike en Coen.

IJsselvogels 3 – Rust Roest 3   18-15  Met de woorden van coach Edwin in het achterhoofd ‘laat zien dat er hier vandaag niks te halen is’ ging we strijdlustig het veld in! En gelijk vanaf het eerste fluitsignaal gingen we ervoor! De eerste 10 min ging het gelijk op, maar door vooral sterk verdedigen kregen we aanvallend de mogelijkheid om uit te lopen naar 2 verschil en zelfs 5 verschil met rust!! Na rust kansen genoeg! Maar de wedstrijd goed uitgespeeld! 18-15 punten zijn binnen en er viel hier dus duidelijk niks te halen! Hans  8, Pieter 6, Bas 2 en Erwin en Pascal 1 scoorden de doelpunten. Heidi.

Vriendenschaar (B) 4 – IJsselvogels 4   12-16   Hierbij het verslag van afgelopen donderdag, vanwege bezetting bij Vriendenschaar 4 hebben wij medewerking verleent om de wedstrijd te verzetten. Zoals bij meerdere verzoeken om wedstrijden te verzetten wegens personele problemen gaat de ploeg die meewerkt meestal ook zonder punten naar huis. Daar zag het in het begin geenszins naar uit, we schoten uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond het 1-4 met goals van Carlo, Wilco (2x) en Gert-Jan. Maar net zoals vorige week, bij dezelfde stand, ging het ineens minder. Veel plaats fouten en geen geduld in het verdedigen gaf het 4e de voorsprong weg en kon slechts nog maar 1x scoren door Gert-Jan (rust 9-5). Na de rust bleef het gat steeds 3 of 4 doelpunten verschil en konden alleen op 12-10 op 2 punten komen, maar dat werd helaas gevolgd door 2 snelle doelpunten van Vriendenschaar en konden geen vuist meer maken. We zullen moeten beseffen dat een voorsprong ook een voorsprong moet blijven om de puntjes te houden. De doelpunten van Wilco (4), Edwin Plooster (2), Leonie (1) in de 2e helft waren niet genoeg om de 16 van Vriendenschaar te overtreffen. Wilco kwam met 6 doelpunten thuis om daarna te gaan puffen, feliciteren Wilco met z’n dochter Veerle en wensen mama Diana en papa Wilco veel geluk en liefde. Bij het schrijven van dit stukje kwam er wederom baby nieuws binnen en wensen ook mama Laura en papa Hendrik heel veel geluk en liefde met zoon Koen! Door al het baby nieuws relativeer je alle zaken en is de nederlaag heel snel vergeten. Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij

Sporting Delta A2 – IJsselvogels A1   15-17   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Koploper A1 moest het in Dordrecht opnemen tegen gedeeld nr. 2 Sporting Delta A2.  Heel de wedstrijd achter gestaan. In de laatste paar minuten nog 5x gescoord waardoor de overwinning toch nog mee naar Moordrecht ging.

HKV/Ons Eibernest A2 – IJsselvogels A2   20-16   Ook van deze wedstrijd helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ik hoorde dat het wel een goede wedstrijd was tegen de kampioenskandidaat en dat zonder Sam die in A1 moest spelen (vandaar geen wedstrijdverslag!).

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels B1, B2 en B3 waren vrij.

IJsselvogels C1 en C2 waren vrijdag

ONDO (G) C3 – IJsselvogels C3   9-5   De tegenpartij scoorde al snel 1-0, maar gelukkig kon Anna na 8 minuten al de gelijkmaker scoren. Waarna Nils  5 minuten later het puntensaldo voor IJsselvogels liet oplopen en ze voorkwamen met 1-2. Helaas had ONDO voor rust nog een kans om er 3-2 van te maken… Na rust kwam het team helaas niet meer lekker in de wedstrijd, maar kon Rosanna nog de redding maken om de schade te beperken tot 5-3. Daarna heeft het team erg hun best gedaan en hebben Rosa en Duncan ervoor gezorgd dat de stand uiteindelijk uitkwam op 9-5. Groetjes, Berlinda.

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij.

IJsselvogels D3 – WION D1   3-6   Ook van deze wedstrijd helaas niets ontvangen, weinig moeite, groot plezier. Een klasse hoger, betere tegenstanders, maar jullie weren je kranig!

IJsselvogels E1 was vrij.

Fortuna / Delta Logistiek E8 – IJsselvogels E2   11-4   Vandaag speelde de E2 ook hun eerste officiële wedstrijd op het veld, tegen Fortuna/ Delta Logistiek E8. IJsselvogels begon niet helemaal scherp, waardoor ze al snel 3-0 achter kwamen. Hierna werd de knop om gezet en scoorde David 2 keer. Helaas bleek de tegenstander toch iets beter, mede door goals die vanaf een verre afstand werden gescoord en een heer die er veel ballen tussenuit wist te vissen. Ondanks dit, heeft IJsselvogels een goede wedstrijd laten zien, waarin alle spelers goed vrij wisten te lopen. Eindstand 11-4 met 3 goals van David en een stip gescoord door invalster Sahra. Het korfschieten werd 3-3 met goals van Isha, David en invaller Tiddo. Groetjes Eline.