Hoe vloog de bal – t/m maandag 8 mei 2017

Hoe vloog de bal …… t/m maandag 8 mei 2017.

Ondanks het laatste vakantieweekend een overvol wedstrijdprogramma en ik denk dat de wedstrijdsecretarissen hun handen vol hebben gehad om alle teams compleet het veld in te sturen dus bij deze ….. alle invallers en invalsters hartelijk bedankt voor het invallen en/of reserve staan. Zelf was ik een weekje afwezig en heb dus geen wedstrijd gezien, zelfs niet die van het 1e! Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 12 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van het 3e dat met liefst 29-8 van hekkensluiter Sperwers 2 won. Topscoorders van de week werden Mike Admiraal uit het 2e en Dirk Rijneveld uit het 3e met allebei 7 doelpunten. De resultaten:

OPGELET! Tot nu toe stuur ik op maandag altijd nog een mailtje na als ik geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag heb ontvangen naar het desbetreffende team. Vanaf NU doe ik dat niet meer dus zorg dat je wedstrijdverslag uiterlijk dinsdagavond 20.00 uur (liefst eerder) bij mij binnen is. Vind je een wedstrijdverslag teveel werk stuur dan het scoreverloop naar mij dan maak ik een (kort) wedstrijdverslag voor “Hoe vloog de bal”. Bedankt alvast voor de bijdrage.

IJsselvogels 1 – Futura 1   12-18   Helaas niets ontvangen en dat van het vlaggenschip!!! Wel gehoord dat jullie een uitstekende 1e helft speelden en met een 10-7 voorsprong de rust in gingen. Na de rust dramatisch en alleen de ingevallen Mike lukte het nog 2x te scoren waardoor er met 12-18 werd verloren. A.s. Zaterdag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen ONDO 1 in ’s Gravenzande. Bij winst zijn jullie praktisch veilig.

Merwede 3 – IJsselvogels 2   13-16   Op donderdag 20 april speelde het 2e in Sliedrecht de inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat Merwede 3 waarvan thuis, eerder dit seizoen, met 11-15 werd verloren. Tot 2-2 ging het gelijk op maar 2 doelpunten van Marina en Peter zorgden voor een 2-6 voorsprong. Deze voorsprong bleef tot de rust gehandhaafd getuige de 4-9 voorsprong. Na de rust bleef het 2e goed spelen waardoor het kon uitlopen naar een riante 6-13 voorsprong. Merwede 3 kwam terug tot 9-13 maar daarna werd zo’n beetje om  en om gescoord waardoor er uiteindelijk met 13-16 werd gewonnen dankzij 4 doelpunten van Coen, 3 van Stan en Peter, 2 van Marina en Mike en 1 van Else en Eva. Door deze overwinning staan jullie nu keurig 3e met zelfs nog kansen op de 2e plek.

IJsselvogels 2 – Futura 2   15-11   Het 2e nam het thuis op tegen het Haagse Futura 2 dat iets lager op de ranglijst staat. Een goed begin leverde een 3-0 voorsprong op die tot de rust werd vastgehouden getuige de 8-5 ruststand. Gelijk na de rust uitgelopen naar 11-5, 13-6 en 15-8 om uiteindelijk met 15-11 te zegevieren waardoor het 2e nu op een keurige gedeelde 2e plaats staat. Mike scoorde weer 7x, Coen 4x, Lieke 2x evenals invaller Joost die weer als een uitstekende stand-in fungeerde. Het wachten is nu op een invalbeurt in het 1e Joost!

IJsselvogels 3 – Sperwers 2   29-8   Het 3e blijft in de achtervolging op de nummer 1 Oranje Wit. Kortom, er is nog van alles mogelijk. Na een rommelige voorbereiding met veel wisselende berichten, werd de wedstrijd tegen de nummer laatst Sperwers 2 toch gewoon op de geplande tijd gespeeld. Met een schorsing van Bas en afwezigheid van Pascal en Kirsten, speelde het 3e in een enigszins fantasie opstelling. Oude bekenden Louise en Edwin werden opgetrommeld en Heidi maakte na een lange herstelperiode haar comeback. Welkom terug!!!

Het 3e is de gehele wedstrijd niet in de problemen geweest. Waar het publiek langs de lijn bij 1-1 nog dacht dat het niet vanzelf ging. Liet het 3e na een kwartier spelen duidelijk zien dat Sperwers geen punten mocht meenemen naar Rotterdam. Het 3e wist de wedstrijd dan ook in 35 minuten te beslissen door in de rust met een stand van 17-5 aan de limonade te gaan. In de tweede helft wilde het 3e toch met een doel het veld betreden. Helaas is dit doel maar voor 50% behaald. De 30 werd niet gehaald, de tegenstander werd daarentegen wel onder de 10 gehouden. Met een eindstand van 29-8 mocht het 3e aan het laatste deel van de wedstrijd beginnen. Namelijk, de 3e helft. Ook deze werd ruimschoots gewonnen. Het 3e blijft de komende weken per wedstrijd bekijken. Wellicht kan dit tot een mooi resultaat leiden. De komende twee weken staan er 2 pittige uitwedstrijden op het programma, wij doen ons best! Afgelopen zaterdag was iedereen scherp en daardoor wist het gehele team te scoren.
Doelpuntenmakers: Dirk 7, Erwin 5, Lieke 5, Pieter 5, Edwin 3, Louise 2, Heidi 1 en Anne 1.

Nexus 2 – IJsselvogels 4   13-13    Voordat de wedstrijd in Schiedam werd gespeeld ging de voltallige selectie even op kraamvisite bij Veerle van den Heuvel. Wellicht dat er enkele muisjes dwars zaten, want de start tegen Nexus 2 was niet voor het 4e. Bij 2-0 bracht Rob de 2-1 op het bord en Leonie scoorde de gelijkmaker. Daarna volgde de doelpunten zich op Wilco (3-3), Rob (4-4), Wilco (4-5 en 4-6), Cindy (6-6) en Linda (7-7) maar richting de rust vielen de doelpunten niet meer vanzelf en scoorde slechts Wilco de 10-8, ruststand 11-8. Of het aan de donderdagavond training heeft gelegen weet ik niet, maar de verdediging van IJsselvogels 4 stond als een huis de 2e helft en Gert-Jan maakte direct de aansluiter 11-9 en wat er na de 13-10 van Rob gebeurde, daar is men bij Nexus nog over het nabespreken. De minuten telde al af richting eindsignaal en de anonieme speler maakte de 13-11 (niemand ingevuld) en Carlo prikte zowel de 13-12 als de 13-13 binnen. Dat er geen genoeg tijd meer was voor de winnende goal, blijft het een geweldige prestatie om vlak voor tijd terug te komen van een achterstand en een gelijkspel af te dwingen. Zeer opmerkelijk feit bij het 4e, alle punten zijn behaald zonder coach Marco en weet niet of hij dit veldseizoen nog op de bank te zien is 😉 Doelpunten Wilco (4), Rob (2), Carlo (2), Gert-Jan, Linda, Cindy, Leonie (1) en het doelpunt op 13-11 betreft een teamscore! Van Marco.

Gemini 4 – IJsselvogels 5   13-13   Helaas niets ontvangen, wel een knappe prestatie tegen de ongeslagen koploper waardoor het 5e ook nog in de running blijft om kampioen te worden.

GKV / Enomics A2 – IJsselvogels A1   10-11   Ook hier helaas niets ontvangen, een nipte zege van de ongeslagen koploper, onze A1, op middenmoter GKV A2. A.s. Zaterdag spelen jullie om 14.00 uur de kampioenswedstrijd tegen Vriendenschaar A1 uit Bodegraven, succes!

ONDO (G) A1 – IJsselvogels A2   15-5   In ‘s Gravenzande was A2 niet opgewassen tegen koploper ONDO A1 dat met 15-5 duidelijk een maatje te groot was. De 1e helft werd afgesloten met een 8-2 achterstand met 2 doelpunten van Janneke. In het begin van de 2e helft kon A2 tot 12-5 redelijk meekomen om uiteindelijk toch vrij ruim met 15-5 te verliezen. Janneke scoorde 3x en Myrthe en Dave 1x.

IJsselvogels A3 – KCC / Natural A4   8-13  Afgelopen zaterdag speelde onze A3 om 13.00u een wedstrijd tegen KCC. Vaker hadden de 2 ploegen tegenover elkaar gestaan maar bij elk van de vorige wedstrijden was duidelijk dat A3 de punten niet zouden pakken. Zaterdag was dit wel anders. Mogelijk met een beetje hulp van de support van kleine Koen en Laura die kwamen kijken naar de wedstrijd. A3 had de peper in ieder geval op de juiste plek! De wedstrijd begon goed, Anna, Mick en Frank scoorden ieder 2 doelpunten en Lisa en Boas scoorden er 1. Uiteindelijk bleek KCC toch te sterk en hebben we 8-13 verloren. Toch kunnen we trots zijn op de inzet van A3!  Van Lisanne.

IJsselvogels B1 – Avanti B1   12-23   We waren niet zo scherp en serieus aan het inschieten voor de wedstrijd. Gelukkig was dat in het begin niet te zien en stonden we tot 7-7 telkens voor, wel kwamen we met 0-1 achter. Toen opeens liep Avant uit omdat wij onnodige fouten gingen maken en Avanti er een paar mooie ballen ingooide. Ze kwamen zo voor te staan met 7-13 waarna wij weer is een keer scoorde en terugkwamen tot 10-13 door doelpunten van Remmert, Lars en Sam. Jammer genoeg kwamen we niet verder dan dat en liep Avanti uit naar een 12-23 overwinning. Volgende week weer tegen Avanti en dan gaan we wel winnen! Invallers en reserves bedankt! Doelpunten gemaakt door: Remmert en Lars 3x, Roos 2x, Loisanne Angela Jelle en Sam 1x. Groetjes Sam

DES B2 – IJsselvogels B2   2-3   Op zaterdag 22 april speelde B2, op die dag de enige IJsselvogelsploeg, in Delft een uitwedstrijd tegen DES B2. Het werd een moeizame wedstrijd waarin hard gewerkt werd en de doelpunten schaars waren.  Dankzij 2 doelpunten van Luc en een benutte strafworp van Danita werd er nipt met 2-3 gewonnen waardoor B2 nu op een gedeelde 1e plaats staat.

Vitesse B3 – IJsselvogels B3   1-12   In zo’n kleine poule als waar de B3 in zit (3 tegenstanders) is echt elke wedstrijd belangrijk. Met een nipt gelijkspel tegen RWA en een kleine overwinning tegen Twist zou de tegenstander van afgelopen zaterdag (Vitesse) op papier een moeilijke tegenstander kunnen zijn, zeker als je kijkt naar de uitslagen van de zaalcompetitie. De opdracht was dan ook duidelijk: direct de wedstrijd bepalen in de eerste helft! Vol in de zon begon de wedstrijd. Tom scoorde al snel een doorloopbal (0-1) en niet veel later viel hij hard op zijn heup. Hij moest direct gewisseld worden. Gelukkig lijkt het nu al weer wat beter te gaan! Een extra uitdaging was daar: 2 heren bij elkaar die ik liever niet als duo laat spelen. Gelukkig had IJsselvogels de opdracht goed begrepen en wist met doelpunten van Edo (stip), Sanne (dlb), invaller Lotte (dlb), Sylvia (dlb en vrijebal) de voorsprong uit te breiden naar 0-6. Vlak voor rust was het Vitesse die nog een doorloopbal wist te scoren: 1-6 ruststand én wat een goede eerste helft! De boodschap in de rust was helder: dit mag absoluut niet weggegeven worden, niet inkakken, volle vaart vooruit, speel het spel groot en scherp! Ook in de tweede helft bleef IJsselvogels op dreef. Er vielen doelpunten van Stan (schot), Edo (schot en 2 dlb-en), invaller Lotte (dlb) en Edwin (schot). In de tweede helft werden er ook nog eens 2 doelpunten afgekeurd én drie stippen gemist. Maar wat was de energie en wat was het spel goed! A.s. zaterdag (13 mei) ontvangen wij Vitesse thuis. Ook hier moeten wij het in de eerste helft direct bepalen! Extra dank aan invallers Lotte en Iris! Van Wouter.

IJsselvogels C1 – Refleks C1   6-9   Ik kan eigenlijk wel hetzelfde verhaal opschrijven als de vorige wedstrijd tegen VEO. Een goede 1e helft spelen en met voorsprong de rust in. En dan na rust lukt niks meer. Geen beweging, geen scherpte in de afronding, slap verdedigen in de 1-1 maar met name ook het voorverdedigen deden we niet meer. Ik baal er dan ook stevig van na zo’n wedstrijd. Als iedereen zijn concentratie kan houden en scherpte kan houden ben ik er van overtuigd dat we as zaterdag uit kunnen winnen bij Refleks. Deze week gericht trainen op een aantal punten en dan de punten meenemen naar Moordrecht. Annelies 2x, David 1x, Dano 1x, Evi 1x, Iris 1x. Berry.

IJsselvogels C2 – ODO C1   4-5   Helaas (opnieuw) niets ontvangen. Weet alleen dat de ruststand 3-3 was en dat er ondanks 2 doelpunten van Tim en 1 van Lieneke en Marijn met 4-5 werd verloren van een tegenstander die in de zaal nog 2x werd verslagen. Zaterdag is ODO C1 opnieuw de tegenstander dus ….. opnieuw kansen om de eerste punten binnen te halen!

Avanti C6 – IJsselvogels C3   4-3   Ook van deze wedstrijd helaas (opnieuw) niets ontvangen. Zo moeilijk is het toch niet om even een mailtje met het scoreverloop naar mij toe te sturen?!

Vitesse D1 – IJsselvogels D1   7-4   Een inhaalwedstrijd op de maandagavond vanwege de vele vakantiegangers van afgelopen week tegen Vitesse in Barendrecht. De ploeg waar al twee keer kansloos van was verloren (in de zaal voor de beker en als oefenwedstrijd voor het veld seizoen). Anne op het laatste moment geblesseerd afgehaakt met een dikke enkel (beterschap Anne!). Maar de D1 lijkt zich langzaam vast te klampen aan het niveau in de overgangsklasse (met de nummers 1 en 2 van de hoofdklasse in de zaal erbij) en begint langzaam maar zeker te wennen aan de hogere handeling snelheid en het meer fysieke korfbal wat hier gespeeld wordt. De uitslagen beginnen minder hoog te worden en vooral belangrijker het spel begint beter te worden. De eerste helft een sterker Vitesse maar een D1 die aanklampt en met 3-1 de rust in was zeker geen onoverbrugbaar verschil (schitterend afstandsschot van Wesley). In de rust een peptalk naar de spelers om dit vol te houden en te durven geloven in een beter resultaat. De tweede helft hetzelfde spelbeeld en een knokkend IJsselvogels D1 met een eindstand van uiteindelijk 7-4 voor Vitesse met goals van Willem, Benjamin en Wesley. Het verschil tussen de 2 ploegen vooral een Vitesse wat na een veld en zaalseizoen seizoen in de hoofdklasse net wat verder is in het verdedigen en druk zetten (niet alleen verdedigen op de man maar ook op het onderscheppen van de bal). Het spelletje meer fysiek maakt en kijkt tot waar de scheidsrechter het toelaat. Conditioneel wat meer inhoud heeft en het tempo wat hoger kan houden en meer doelgerichtheid heeft richting de paal. En als laatste vooral wat meer bravoure heeft in het veld en daar zijn wij als IJsselvogels sowieso allemaal niet zo goed in. En dat is ook de lering voor de komende wedstrijden om vooral de bescheidenheid en schroom te laten varen en voluit te durven spelen om de komende wedstrijden een keer een resultaat te pakken. Groet, André

IJsselvogels D2 – Dijkvogels D1   uitgesteld.

Vitesse D4 – IJsselvogels D3   7-4   Om 9 uur mocht de D3 vertrekken richting Vitesse in Barendrecht. We hadden een matige start. In de verdediging werden de ballen er goed uit gehaald, maar door het haastige overgooien werd de aanval niet vaak bereikt. Vitesse kwam met 1-0 voor en niet snel daarna scoorde Lisa er 2 waardoor het 1-2 stond. Ruststand 2-2. In de rust werd besproken dat we wat meer felheid willen zien, wat meer gretigheid om de bal te pakken als dat kan en goed over te gooien. We stapten het veld weer in met het idee dat we hier wel eens onze eerste punten zouden kunnen gaan pakken. Maar na een 3-2 en een 3-3 van Suus, viel Suus uit de wedstrijd. Zonder reserves op de bank moesten we de wedstrijd voortzetten met 7 spelers. Hierna scoorde de tegenstander 3 doelpunten op rij tegen waardoor de stand opeens 6-3 was. Met nog een mooie goal van Lisa en een tegengoal was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 7-4. Lisa bedankt voor het invallen en Suus veel beterschap! Groetjes, Linda.

Nexus E1 – IJsselvogels E1   2-5   In Schiedam keek E1 eerst tegen een 1-0 achterstand aan om vervolgens via 2 doelpunten van Lucas en Mink een 1-4 voorsprong te nemen. Na 2-4 was het Levi die de eindstand op 2-5 bepaalde. Jullie staan gedeeld 1e, en nu volhouden E1!

Die Haghe E4 – IJsselvogels E2   11-9   De E2 moest de lange reis naar Den Haag afleggen om de wedstrijd tegen Die Haghe E4 te spelen. IJsselvogels begon goed aan de wedstrijd door de eerste drie doelpunten te scoren. Na deze voorsprong ging het een stuk minder goed en lagen we te slapen, waardoor we de rust met een achterstand van 6-3 in gingen. De derde kwart ging beter, maar die Haghe was alsnog beter waardoor het 10-5 stond na drie kwart van de wedstrijd. Het laatste kwart ging alles weer goed en scoorde IJsselvogels volop! Mede dankzij topinvalster Lotte Verboom was het einde nog spannend, maar toch werd de wedstrijd verloren met 11-9. David en lotte hebben allebei een stip gescoord. David, Lucie en Lotte hebben er allemaal drie gescoord. Bij het korfschieten heeft ook Julian er 1 gescoord! David heeft bij het korfschieten ook een keer gescoord en Lotte maar liefst twee! Lotte: hartstikke bedankt voor het invallen! Je hebt ons heel erg geholpen! Van Roos.

IJsselvogels E3 – De Meervogels E2   6-12   Heerlijk weertje. Iedereen was al vroeg aanwezig. Het eerste kwart was nog even aftasten. Kansen aan beide zijde. Meervogels wist er een te scoren. Het 2e kwart was heel zwak. Bij Meervogels hadden ze een ster speelster. Ze wist er van de twaalf punten 10 te maken. Ruststand was 2-6 door twee scores van Flo. Het 3e kwart ging stukken beter Tiddo scoorde er 1 en Timo 2. Stand 5-7. Zouden we dan toch nog kans maken. Helaas Meervogels bleef scoren. Timo scoorde er nog 1. Eindstand 6-12. Sahra en Marnick hebben niet gescoord, maar wel een goede wedstrijd gespeeld. De uitslag doet vermoeden dat we geen kans hadden, maar er is goed gespeeld. Timo en Flo hadden vorige week nog mee gedaan aan de indoorbeach en de clinic. Je kon merken dat zij steeds beter op elkaar ingespeeld raken en als die samen spelen er meer kansen gecreëerd worden. Mijn complimenten voor de scheidsrechter Boas. (Scores Timo 3, Flo 2 en Tiddo 1). Na de eigen wedstrijd canvasdoeken beschilderd met teksten voor de coaches Remmert en Sam. Met deze doeken hebben we de B1 (waar Remmert en Sam in spelen) aangemoedigd.  Van Patrick.

IJsselvogels E4 – Vriendenschaar (B) E 3   9-6   Na 1-0 door invalster Flo en 2-0 door Miquel was het Rico die in zijn eerste wedstrijd gelijk scoorde hetgeen 3-1 betekende, ruststand 3-3. Na de rust ging het steeds beter met E4 en via Ties en opnieuw Rico nam E4 een 5-3 voorsprong. Na 5-4 waren het Miquel (zijn 2e), Lucas en invalster Sahra die voor een 8-4 voorsprong zorgde en na 8-6 was het Ties die met zijn 2e doelpunt voor een 9-6 eindstand zorgde waardoor jullie nog steeds ongeslagen aan de leiding gaan, ga zo door E4, klasse!

IJsselvogels F1 – Maassluis F1   17-11   Helaas niets ontvangen. Jullie gaan ongeslagen aan de leiding maar ONDO F1 ligt op de loer.

IJsselvogels F2 – Phoenix F2   12-4   Wat een heerlijke dag om een korfbalwedstrijd te spelen. Geen wind, lekker de zon, F2 was er klaar voor met de gelegenheidscoaches Leonie en Anita en coach Sam had de coaches goed geïnstrueerd.  F2 ging goed van start tegen de onderste uit de poule Phoenix F2, ze waren fanatiek, speelden goed over en iedereen deed goed mee. De tegenstander moest al snel de superspeler inzetten, maar het kon de tegenstander niet helpen. Door het goede verdedigen van F2 kwam Phoenix F2 bijna niet aan bod en scoorden ze zelfs nog een eigen doelpunt, toen was het 7-1. De wedstrijd is uiteindelijk met 12-4 gewonnen. De doelpunten: Timo Verdoold 1x (wedstrijd), Timo Schuurman 3x (wedstrijd) en 3x (korfschieten) Sid 1x (korfschieten) Floortje van Grieken 6x (wedstrijd) en 1x (korfschieten) en Floortje Vink 1x (wedstrijd). De coaches zijn trots op jullie! Van Anita.

Korbis F3 – IJsselvogels F3   12-3   Deze zaterdag speelde IJsselvogels F3 tegen Korbis F3. We hadden moeite om in het spel te komen, waardoor we gelijk 3-0 achter stonden. Onze superspeler kwam in het spel en we scoorden gelijk een goal. Helaas was Korbis iets beter dan dat wij waren, we hadden moeite met verdedigen ondanks dat wij een superspeler hadden, we kwamen 9-1 achter te staan. Is het uiteindelijk 12-3 geworden. De doelpunten zijn van: Sil 2x en Jael 1x.  Van Angela en Roos.