Hoe vloog de bal – 08 november 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 08 november 2014).

De eerste zaalcompetitiedag van het seizoen 2014-2015 was gelijk een volle dag met veel mooie en spannende thuiswedstrijden. Verheugend is natuurlijk de goede start van zowel het 1e, 2e als A1 die hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinningen werden behaald door het 4e, thuis 21-13 tegen Valto 4, en door E3 dat uit met 1-9 van Korbis E2 won. Topscoorders van de week werden Sascha Berghout en Ernst Hofstede die in het 4e allebei 6x scoorden. De resultaten:

IJsselvogels 1 opende de zaalcompetitie thuis tegen het onbekende Fiks 1 uit Oegstgeest. Na de degradatie van vorig seizoen uit de Overgangsklasse wordt er niet meer met een schotklok gespeeld en dat was voor de meeste toeschouwers even wennen. Na een gelijk opgaand begin nam het 1e het heft in handen en stond het in de rust al met 4 doelpunten voor. Deze voorsprong kwam in de 2e helft niet meer in gevaar en dankzij 5 doelpunten van Kevin en Jasper, 4 van Hannah, 3 van Nathan en 1 van Karen en invaller Victor (100%) werd het 19-12 voor het 1e. Manon maakte na enkele maanden zwangerschapsverlof weer haar comeback in het 1e. Het 1e maakte een gedreven indruk, aanvallend goed en vooral verdedigend erg sterk. Leuk was het om oud-topspeler van Fiks 1 Theo Vreeken te spreken en te zien dat zijn 2 zoons nu allebei in Fiks 1 spelen. A.s. Zaterdag is in Voorburg VEO 1 de tegenstander, succes!

IJsselvogels 2 maakte het vooral zichzelf erg moeilijk. Heel de wedstrijd voorgestaan, aan het eind kwam Fiks 2 op gelijke hoogte maar gelukkig met 15-14 toch de punten thuis kunnen houden. Tot 3-3 gelijk op, daarna uitgelopen naar een 7-3 en 8-4 voorsprong maar deze was in de rust al weer als sneeuw voor de zon verdwenen, 8-8. In de 2e helft weer uitgelopen naar 12-9 en 13-10 maar opnieuw kwam Fiks 2 op gelijke hoogte, 13-13. Doelpunten van Jeanine en Coen zetten het 2e weer op een 15-13 voorsprong waarna Fiks 2 de eindstand op 15-14 bepaalde. Coen scoorde 4x, Eva, Victor, Kimberley en Tom 2x en Jeanine 1x terwijl achter doelpunt 2 en 3 geen naam stond.

IJsselvogels 3 speelde thuis tegen het lastige en stugge Avanti 4 uit Pijnacker. Na een 0-2 achterstand herstelde het 3e zich en kwam met 3-2 en 4-3 voor, dat was gelijk de laatste keer dat het 3e voor stond. Na een 5-7 ruststand bleef het verschil steeds 1 á 2 doelpunten achter tot 10-10 toen het 3e dankzij 2 doelpunten van Pieter weer op gelijke hoogte kwam. Opnieuw liep Avanti 4 uit naar 11-13 en ondanks nog een doelpunt van invaller Leon (12-13) was het Avanti dat met 12-14 de punten mee naar Pijnacker nam. Pieter 5x, Erwin en Bas 2x en Marina, Berry en invaller Leon 1x scoorden de doelpunten voor het 3e dat goalgetter Dirk node mistte.

IJsselvogels 4 speelde als laatste thuis en won met 21-13 van Valto 4 uit De Lier. Na een scherpe start (4-0 voor) werd in de hele 1e helft een enorm hoog schotpercentage behaald. De rust werd via 10-3 bereikt op 16-7. Na rust was de scherpte er iets vanaf, maar werd een prima uitslag gehaald en met 21-13 van deze geroutineerde ploeg gewonnen. Sascha en Ernst scoorden allebei liefst 6x, Rob 4x, Wilco  en Lydia 2x en Marieke 1x vonden de korf. Sterke start van de zaalcompetitie en 21 goals op de late avond is een knappe prestatie!

In Barendrecht moest IJsselvogels 5 nog om 21.30 uur aantreden tegen Vitesse 7 en die bleek met 8-6 net iets te sterk. Helaas lag er maandag geen wedstrijdverslag in het daarvoor bestemde bakje dus helaas …..

IJsselvogels 6 was vrij.

IJsselvogels A1 zit in een zware en vrij onbekende afdeling waardoor de sterkte van de tegenstanders nog vrij moeilijk te bepalen is. Avanti uit Pijnacker is een verenging in opkomst met enorm veel jeugd en het pleit voor A1 dat ze deze tegenstander van het begin af aan hun wil oplegden. De 1e helft verliep nog wat moeizaam aan beide kanten en werd met een 5-4 voorsprong afgesloten. In de 2e helft werden de kansen veel beter benut en zagen de coaches Marco en Pieter A1 uitlopen naar een riante 9-4 voorsprong. Na 10-5 stokte het ineens en sloeg de paniek een beetje toe, Avanti kroop in een rap tempo dichterbij en naderde tot 10-9. De 11-9 van Leon was bijzonder belangrijk en toen aanvoerder Christiaan 12-9 en zelfs 13-9 scoorde was de strijd gestreden en waren de punten definitief binnen. Via 4 doelpunten van Noël en Christiaan, 3 van Stan, 2 van Laura en 1 van Else en Leon werd het een verdiende 15-11 overwinning en het vertoonde spel moet vertrouwen geven voor de toekomst.

IJsselvogels A2 stond er bij en keek er naar in de 1e helft. Ruststand iets van 0-8 tegen Nieuwerkerk A2. De 2e helft verliep gelukkig een stuk beter en wist A2 op te halen tot 5-11 om uiteindelijke toch met 6-15 (volgens het wedstrijdverslag) of 7-14 (volgens het wedstrijdformulier) te verliezen ondanks 3 doelpunten van Daan en 1 van Wietze, Jesse en Karlijn. Snel vergeten en op naar de volgende!

IJsselvogels A3 moest helemaal naar Hellevoetsluis om tegen ’t Capproen A1 te spelen. Opvallend was dat ook hier in de 1e helft door IJsselvogels niet werd gescoord (zie A2) gezien de 3-0 ruststand. De tegenstander speelde vrij fysiek en daar heeft IJsselvogels meestal moeite mee, toch ging het in de 2e helft een stuk beter, zeker toen Kim 4-1 en 4-2 scoorde. Na 6-2 waren het Boas en Jodie die 6-3 en 6-4 scoorden waarna de tegenstander de eindstand op 7-4 bepaalde. Volgens mijn berekening stond Jodie bij 6-4 in de verdediging en kan zij nooit de 6-4 gescoord hebben dus …… misschien doe ik nu dus iemand anders tekort. Het was denk ik wel een leukere wedstrijd dan op het veld.

IJsselvogels B1 opende de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen KVS/Maritiem B2 uit Scheveningen. In de goeie ouwe tijd waren hun D1, C1 en B1 onze “angstgegners “ op de vele Nederlandse Kampioenschappen die we met IJsselvogels toen speelden. Waar blijft de tijd. Van het begin af aan een overtuigend spelend B1 dat veel sterker was en dit ook uitdrukte in doelpunten want via 2 doelpunten van Janneke, Jesse, Dave en Jelle St. en 1 van Merel, invalster Roos en Jelle R. werd er met 11-4 gewonnen na met 7-1 te hebben voorgestaan.

IJsselvogels B2 ontving thuis de fusievereniging Oranje Nassau/Spirit B2 uit Vlaardingen en dat bleek, net als op het veld, een gelijkwaardige tegenstander. Na 0-1 achter verder steeds voor gestaan met 3-1, 4-2, 5-3 en 6-5 maar daarna ook met 6-7 achter gestaan waarna invalster Roos gelukkig nog de 7-7 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Juliëtte 4x en Stefan 2x maakten de overige doelpunten.

Korbis C1 was te gast bij IJsselvogels C1 dat na twee goede oefenwedstrijden tegen Hoofdklassers nu weer op 1e klas niveau acteerde. Tot 2-2 was er weinig krachtverschil al was toen al te zien dat IJsselvogels meer rebound had. Hier na een ijzersterke fase waarin werd uitgelopen naar een 7-2 ruststand. Ook de 2e helft zag coach Hans een goed spelend C1 met misschien als enige manco dat er te weinig werd gescoord gezien de 9-3 eindstand. Roos (jawel dezelfde die ook vandaag in B1 en B2 scoorde) 3x, Annelies en Lars 2x en Angela en Sam 1x scoorden de doelpunten voor C1.

In Capelle ad IJssel liet IJsselvogels C2 het zeker in de 1e helft lelijk afweten tegen KCC/Delta Logistiek C3. Op het veld onnodig met 4-3 van deze tegenstander verloren dus waren er zeker kansen om nu te winnen. Als je dan in de 1e helft 4 doorloopballen (dus niet goed voorverdedigd) doorlaat en 2 geluksschoten achter je oren krijgt dan sta je in de rust gewoon al met 6-0 achter. In de 2e helft kwam C2 gelukkig beter uit de startblokken en scoorde Casper 6-1 en 6-2 en na 7-2 was het Amber die 7-3 scoorde waarna de tegenstander de eindstand op 9-3 bepaalde. Volgende keer beter C2!

IJsselvogels C3 had in Vlaardingen de 1e helft beter over kunnen slaan tegen Vlaardingen C1 want in de rust stond het nog steeds 0-0. Blijkbaar hadden jullie ze al aardig moe gemaakt want in de 2e helft scoorde Edo 0-1 en 0-2 en toen Sanne zelfs 0-3 scoorde dachten jullie de buit al binnen te hebben. De tegenstander kwam knap terug tot 2-3 waarna Michelle 2-4 scoorde. Vlaardingen kwam nog 1x terug tot 3-4 maar gelukkig hield C3 stand en werd er keurig gewonnen, netjes gedaan C3!

IJsselvogels C4 ontving thuis Nieuwerkerk C3 en dat zijn altijd spannende wedstrijden. Het bleef lang 0-0 maar toch was het Nieuwerkerk dat in de rust met 0-1 voor stond. Thomas maakte in de 2e helft 1-1 en C4 rook zijn kans. Helaas gooide een benutte strafworp van Nieuwerkerk roet in het eten, 1-2, waarna zij ook nog 1-3 scoorden hetgeen ook de eindstand werd.

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij.

In ’s-Gravenzande speelde IJsselvogels D3 tegen ONDO D6. Beide teams kregen in de 1e helft kansen maar de bal wilde er maar niet in, ruststand 0-0. In de 2e helft lukte het invaller Marijn om de 0-1 en 0-2 te scoren waarna Corné de eindstand op 0-3 bepaalde. De eerste punten zijn binnen.

IJsselvogels E1 moest naar Barendrecht waar het tegen Vitesse E2 speelde. De eerste 10 minuten speelden ze uitstekend hetgeen een 0-5 voorsprong opleverde. Hierna zakte het tempo, er werd minder goed gegooid waardoor er minder kansen kwamen, ruststand 0-6. Ook in de 2e helft lag het tempo iets te laag om er echt een goede wedstrijd van te maken maar dankzij 3 doelpunten van Anne en Tim en 2 van Joran en Lisa werd er met 3-10 gewonnen terwijl er nog zeker 8 zuivere doelpunten door de scheidsrechter werden afgekeurd. Het korfschieten werd met 6-4 verloren ondanks 3 goals van Joran en 1 van Sander.

Ook IJsselvogels E2 speelde uit, in Sliedrecht was het onbekende Merwede E1 de tegenstander. In het begin bleek al snel dat E2 niet voor deze oudere en langere tegenstander onder hoefde te doen. Via Dominique en 2x Benjamin stond het na de eerste periode 2-3 voor ons. Hierna brak een goede fase aan waarin we dankzij Willem en opnieuw 2x Benjamin uitliepen naar een 2-6 voorsprong, de ruststand was 3-6. Merwede ging hierna wat fysieker spelen waardoor wij de bal bijna niet meer konden overspelen en zij konden terugkomen tot 5-6 en in de laatste periode zelfs tot 6-6. Gelukkig scoorde Willem 6-7 en toen even later Benjamin van grote afstand met zijn 5e doelpunt 6-8 scoorde was de overwinning binnen. Dat Merwede vlak voor het einde nog 7-8 scoorde bracht de overwinning niet meer in gevaar. Het korfschieten werd met 5-8 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Jesca, 2 van Dominique en Willem en 1 van Benjamin. Jullie hebben de jarige coach André een mooi cadeau gegeven met deze dubbele overwinning plus dat jullie ’s avonds ook nog team van de week waren.

In Waddinxveen had IJsselvogels E3 nog wat goed te maken tegen Korbis E2. Op het veld had E3 thuis met 11-14 van “een duidelijk versterkt” Korbis E2 verloren hetgeen ze, naar later bleek, het kampioenschap kostte. In de overige 4 wedstrijden zouden ze nog maar 10x scoren dus …. Nu was het onze E3 die er geen enkele twijfel over liet bestaan wie vandaag de sterkste was en dankzij 5 doelpunten van Martin, 2 van Stijn en 1 van Wesley en Rosa uitliep naar een 0-9 voorsprong, dat Korbis het laatste woord had, eindstand 1-9, mocht de pret niet drukken. Gelegenheidscoach Marijn zag ze met korfschieten met 5-5 gelijk spelen alleen is niet bijgehouden wie er scoorden.

IJsselvogels E4 was vrij.

IJsselvogels E5 speelde thuis een leuke en doelpuntrijke wedstrijd tegen Korbis E4 uit Waddinxveen. Het verschil bedroeg nooit meer dan 1 doelpunt, tot 4-3 was het steeds IJsselvogels dat een voorsprong nam, na 4-4 was het steeds Korbis dat een voorsprong nam. Gelukkig zorgde Nienke er met haar 2e doelpunt voor dat er toch nog een punt in Moordrecht bleef, eindstand 6-6. Leidster Karlijn noteerde liefst 3 doelpunten van Nils, 2 van Nienke en 1 van Tim terwijl er van Lienke helaas 1 werd afgekeurd. Het korfschieten eindigde in 2-4 maar helaas is er niet bijgehouden wie er scoorden, zo moeilijk is het toch niet om een streepje bij een naam te zetten? Misschien de volgende keer.

Ook bij IJsselvogels E6 een leuke en spannende wedstrijd met aardig wat doelpunten. In Maassluis speelden zij tegen de plaatselijke E4 en hoewel Quinty voor 0-1 zorgde in de eerste periode was het hierna Maassluis E4 dat het heft in handen nam en uitliep naar een 3-1 voorsprong. Storm scoorde 3-2 maar Maassluis bracht het verschil weer op twee door 4-2 te scoren. Gelukkig liet E6 het koppie niet hangen en dankzij opnieuw Storm en de Maudy werd er keurig met 4-4 gelijk gespeeld. Helaas werd het korfschieten nipt met 4-3 verloren ondanks doelpunten van Maudy, Storm en Thomas.

IJsselvogels F1 moest thuis zijn meerdere erkennen in Maassluis F2. Vooral de 1e helft liet F1 het een beetje afweten of moest het nog aan de zaal wennen. Na een 2-8 achterstand begon F1 steeds beter te spelen en dankzij 4 doelpunten van Levi, 3 van Eline (die pas haar eerste wedstrijd speelde, klasse!) en 1 van Esther en Mike werd de achterstand teruggebracht tot 9-13. Als jullie zo blijven spelen als in de 2e helft dan komen de punten vanzelf. Het korfschieten werd met 3-7 verloren met doelpunten van Levi, Esther en Mike. De inzet was goed van iedereen vonden Esther en Manouk.