Hoe vloog de bal – 09-01-2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 9 januari 2016).

Nadat vorige week het G-team het jaar 2016 had geopend met een overwinning en een nederlaag was het afgelopen zaterdag de beurt aan de overige teams om het jaar 2016 te openen en dat ging voor de meeste teams zeker niet slecht want van de in totaal 24 gespeelde wedstrijden werden er liefst 16 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 7 een nederlaag. Voor de selectieteams begon het nieuwe jaar uitstekend met overwinningen van E1, D1, C1, B1, A1 en het 2e. Wat zou het klapstuk van de avond, IJsselvogels 1 – Tilburg 1, brengen. Volle tribunes, veel sponsors, kortom, alles was aanwezig om er een spektakelstuk van te maken. Helaas, helaas, wat beide teams lieten zien was bijzonder mager een het aanzien nauwelijks waard, dat was in ieder geval geen propaganda voor de korfbalsport en dat was jammer, een gemiste kans. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van E1 dat met 1-23 van KCC / SO natural E1 won. Topscoorder van de week werd Willem ten Hove die het vizier op scherp had staan en in E1 maar liefst 15x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Tilburg 1, de gedeelde nr. 2 tegen de koploper. Bij winst zou ons 1e de koppositie overnemen. Veel publiek, veel sponsoren, veel kinderen, F1 en F2 als Team van de Week, kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een spektakelstuk van te maken. Jammer dat Hans Brouwer de afgelopen week geblesseerd was geraakt en niet kon spelen. Jary v.d. Sande was zijn vervanger. Na 0-1 achter werd er 10 (!) minuten niet gescoord en dat in een zaalwedstrijd, een teken aan de wand. Ons 1e liet zich intimideren door een geroutineerd Tilburg 1 dat duidelijk niet was gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken maar om ons 1e, tot afgelopen zaterdag de meest scorende ploeg in de afdeling, uit haar spel te halen en de punten mee naar huis te nemen. De scheidsrechter stond erbij en keek er naar maar trad hier veel te weinig tegen op. Oeverloze discussies ging hij met de spelers van Tilburg aan na WEER een overtreding maar optreden, ho maar, en ik maar denken dat hij kwam om te fluiten. Jammer, want mede daardoor werd het nooit een echte wedstrijd. Maar ….. om nu de schuld alleen bij de scheidsrechter te leggen zou niet eerlijk zijn, daarvoor speelde IJsselvogels 1 te slecht. Geen rust in het spel, geen schotkracht, geen power onder de korf en geen plan B achter de hand hebben waren er de oorzaak van dat met uitzondering van het begin steeds achter de tegenstander werd aangelopen. Dankzij o.a. 3 doelpunten van Marina nam het 1e nog wel een 5-3 voorsprong waarna de scheidsrechter bij 5-6 een mooi afstandsschot van Victor afkeurde omdat de tegenstander een overtreding maakte onder de korf i.p.v. gelijk door te fluiten naar het midden om het doelpunt goed te keuren. Gelukkig bestaat er nog gerechtigheid want de hieruit voortkomende vrije bal werd door Karen omgezet in een doelpunt waardoor de ruststand 6-6 werd en dat na 30 minuten spelen. In de 2e helft nam Tilburg een 6-8 voorsprong, Victor scoorde 7-8 en na 7-10 was het Nathan die 8-10 scoorde maar daarna liep Tilburg uit naar een 8-13 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld, al was het jammer dat bij 8-11 een strafworp aan onze kant werd gemist. Invaller Leon scoorde nog 9-13 waarna Victor de eindstand op 10-13 bepaalde. Maar 23 doelpunten in 60 minuten waar iedere wedstrijd minimaal de 40 wordt gehaald. Marina 3x, Victor en Nathan 2x en Karen, Jary en invaller Leon 1x scoorden vandaag de doelpunten.

1e_9jan

A.s. Zaterdag 16 januari – aanvang 17.40 uur – IJsselvogels 1 – Fortis 1 – Komt dat zien!!!!!

De enige “lachende” was degene die lootjes verkocht (ik dus) want die haalde toch mooi € 180,50 op en dat is ongeveer het dubbele van een normale wedstrijd, bedankt allemaal en tot a.s. zaterdag.

IJsselvogels 2 had juist het goede voorbeeld gegeven door Tilburg 2 op knappe en geduldige wijze te verslaan. Een goede 1e helft werd afgesloten met een verdiende 10-7 voorsprong. Deze voorsprong was in de 2e helft echter binnen nog geen 4 minuten verdwenen want toen stond het al weer 10-10 en toen Tilburg 2 zelfs 10-11 scoorde had ik er een hard hoofd in. Peter en 2x Coen zorgde echter weer voor een 13-11 voorsprong. Tilburg 2 wist niet van opgeven en nam opnieuw een 13-14 voorsprong maar achtereenvolgens Pieter en Kimberley bogen de 13-14 achterstand weer om in een 15-14 voorsprong. En als je dan iemand als Dirk Rijneveld in de laatste minuut laat invallen die heel zelf verzekerd de 16-14 binnen schiet dan hou je gewoon de 2 punten in Moordrecht. Peter scoorde 4x, Pieter en Coen 3x , Kimberley 2x en Leon, Jeanine en invaller Dirk 1x terwijl achter doelpunt nr. 6 geen naam stond ingevuld. Jullie stijgen weer enkele plaatsjes op de ranglijst, staan nu gedeeld 4e met maar 1 punt voorsprong op de nrs. 6 en 7.

Ook IJsselvogels 3 deed uitstekende zaken door thuis na een doelpuntrijke wedstrijd met 21-17 van nr. 2 Maassluis 3 te winnen. Na 0-1 achter liep een goed spelend 3e uit naar een 6-1 voorsprong en hoewel Maassluis 3 wist terug te komen tot 8-6 liep het 3e hierna dankzij Pieter en Heidi weer uit naar 10-6 waarna de overwinning nooit meer in gevaar is geweest. Pieter had er met 8 doelpunten weer zin in terwijl Ernst 3x, Erwin en Dirk 2x en Bas, Heidi, Anne en Pascal 1x scoorden, achter doelpunt nr. 17 stond helaas geen naam. Jullie staan nu gedeeld 3e met maar 1 punt voorsprong op de nrs. 5 t/m 7.

In Alblasserdam nam IJsselvogels 4 het op tegen het iets hoger staande Kinderdijk 3. Na 1-1 door Stef liep Kinderdijk uit naar een 5-1 voorsprong maar in de rust was deze al weer teruggebracht tot 5-4 via Joost, Laura en Jesse. Na de rust steeds tegen een kleine achterstand aangekeken, bij 9-9 weer op gelijke hoogte gekomen daarna door Alex voor het eerst op voorsprong gekomen, 9-10, maar de uiteindelijke 10-10 eindstand was denk ik wel het eerlijkst al blijft het natuurlijk jammer! Stef, Alex en Joost scoorden 2x en Léonie (je eerste na lange tijd), Laura, Jesse en Wilco 1x.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 kwam vorige week als eerste IJsselvogelsploeg in actie. Van het combinatieteam GKV / Merwede G2 uit Gorinchem/Sliedrecht werd keurig met 4-2 gewonnen waarna van Dijkvogels G2 uit Maassdijk met 6-3 werd verloren. Voor meer informatie zie het verslag op onze site.

IJsselvogels A1 maakte thuis geen misstap tegen ODO A1 uit Maasland en kan zich gaan opmaken voor de kraker tegen koploper HKV / Ons Eibernest A1 uit Den Haag, aanvang 15.10 uur. Tegen het stugge ONDO A1 uit ’s Gravenzande kwam A1 wat moeizaam uit de startblokken, na 4-4 liep A1 via Janneke, Christiaan, 2x Mike, 2x Noël en Stan uit naar een 11-4 ruststand. Na 15-8 kwam ONDO nog even terug tot 15-11 maar daarna zagen Marco en Pieter A1 keurig met 17-12 winnen en lijken ze klaar te zijn voor de kraker van a.s. zaterdag, succes! Christiaan 6x, Stan en Mike 4x, Noël 2x en Janneke 1x scoorden de doelpunten voor A1.

IJsselvogels A2 speelde thuis tegen het eveneens op de gedeelde 2e plaats staande DVS ’69 A1 uit Hendrik Ido Ambacht. Dat de eerste klap een daalder waard is bleek deze wedstrijd maar weer, met 0-5 achter komen en dan met 9-15 verliezen, daaruit blijkt maar weer dat jullie op de beginfase na gelijkwaardig waren aan jullie tegenstander. Bij 6-9 leken er nog kansen maar toen DVS ’69 uitliep naar 6-12 was de wedstrijd in feite gespeeld. Daan 3x, Jesse en Jelle 2x en Laura en Dave 1x scoorden de doelpunten.

Daar ging de 100% taart bijna. Uit tegen Nieuwerkerk A4 maakte IJsselvogels A3 het zichzelf erg en onnodig lastig. Eerst een 0-3 voorsprong nemen en dan met een 6-5 achterstand de rust in gaan. In de 2e helft weer eerst met 6-7 voor komen, dan weer met 8-7 achter. Joris die met zijn 4e doelpunt voor 8-8 zorgt waarna Wietze, met zijn 5e doelpunt, in de laatste minuut zich tot matchwinnaar mocht laten kronen door de 8-9 te scoren. Anna en Luc worden nog bedankt door leidster Laura.

Waar bij de meeste verenigingen om 9.00 uur wordt begonnen met de F- en de E-teams stond bij ons afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd IJsselvogels B1 – SDO/VerzuimVitaal B1 uit Kamerik op het programma. Beide teams hebben 1 wedstrijd verloren van het tot nu toe ongenaakbare Sporting Trigon B1 uit Leiden. De winnaar blijft in de race, de verliezer haakt (voorlopig) af. Trainercach Victor heeft een heel verslag gemaakt en dat gaat als volgt: Zaterdagochtend om 9.00 uur spelen is nooit leuk. Toch was het voor B1 erg belangrijk dat deze wedstrijd gewonnen werd. SDO uit Kamerik was de tegenstander dat, net als B1, ook 8 punten had uit 5 wedstrijden. B1 startte de wedstrijd goed, er werden veel goede kansen gecreëerd, maar helaas ook gemist. IJsselvogels was de betere in de 1e helft maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. 4-4 met rust zegt genoeg. In de 2e helft kwam SDO beter in de wedstrijd en ging het (nog steeds) gelijk op in score tot 7-7. Jelle viel in voor Stefan. Dit bleek een goede wissel, want Jelle zette Sam M. 2x vrij achter de korf, door goede acties naar binnen, en zo kwam IJsselvogels eindelijk op 2 doelpunten voorsprong. SDO kwam nog terug tot 9-8, maar Lars scoorde onder druk knap een stip waardoor 2 doelpunten verschil gehandhaafd werd. Met nog zo ‘n 8 minuten te spelen, moesten de aanvallen lang worden gespeeld en goede kansen worden gepakt. B1 deed dit precies zoals het moest en zo werd de wedstrijd zeer volwassen uitgespeeld. Complimenten! We doen nog mee. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Sam M. 3x, Lars 2x en Noortje, Stefan, Roos, Sam Kl., Dyonne en Angela 1x en de eindstand werd 11-9. Noot van de redactie: De eerste 8 doelpunten werden door 8 verschillende spelers(sters) gescoord!

IJsselvogels B2 speelde thuis tegen Springfield B1 uit Hoeven. Gezien de stand op de ranglijst zou dit geen probleem moeten zijn. Tot 2-2 gelijke tred kunnen houden daarna tot 4-5 tegen een kleine achterstand aangekeken om uiteindelijk met duidelijke cijfers (4-9) te verliezen. Annelie, Remon, Danita en Thomas scoorden de doelpunten voor B2. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Weg 100% taart! We wisten dat het voor IJsselvogels B3 een moeilijke wedstrijd zou worden uit tegen Springfield B2 in Hoeven. Zij stonden met 9 uit 5 bovenaan en wij met 8 uit 4, nog zonder puntverlies, 2e. Aan de eerste verdediging heeft het deze wedstrijd zeker niet gelegen want in de rust stond het nog steeds 0-0! Na de rust kwam B3 met 2-0 achter waarna Sanne 2-1 scoorde en na 3-1 was het Sylvia die 3-2 scoorde hetgeen, helaas, ook de eindstrand werd. De coaches zien al uit naar 12 maart wanneer Springfield B2 naar Moordrecht komt en laat dit nu net de laatste wedstrijd van het zaalseizoen zijn, spannend!

Van de wedstrijd IJsselvogels C1 – Groen Geel C2 (uit Wormer) helaas geen wedstrijdverslag maar gelukkig hebben ze boven de stand en de doelpuntenmakers bijgehouden. Een snelle 2-0 voorsprong door Remmert en Thirza kon heel de eerste helft worden vastgehouden getuige de 7-5 ruststand. In de 2e helft dankzij 2 doelpunten van Remmert uitgelopen naar 9-5 en na 9-6 door Dano, Thirza en Patrick uitgelopen naar een veilige 12-7 voorsprong. Jammer dat de tegenstander aan het eind toch nog 3x mag scoren waardoor het 12-10 werd en het een spannende wedstrijd leek te zijn geweest. De leiders Marina en Nathan zagen Remmert 5x, Dano 3x en Thirza en Patrick 2x scoren. Ga zo door C1!

IJsselvogels C2 was vrij.

IJsselvogels D1 speelde uit tegen Maassluis D2 waarvan makkelijk gewonnen moest kunnen worden. Toen wij eind 1e helft de sporthal binnen kwamen, na de wedstrijd van E1, stond het echter verrassend 4-4 en zagen we net Yana in de laatste minuut van de 1e helft 4-5 scoren. Blijkbaar heeft coach Kevin in de rust de bedoeling van het spel nog een keer uitgelegd want binnen 4 minuten hadden invaller Kris en 3x Joran de voorsprong vergroot tot 4-8. Via 4 doelpunten van Joran, 3 van Yana en 1 van Sijmen, Sander, Kris, Lieneke en Evi werd er toch nog met 4-12 gewonnen en doordat Vriendenschaar D1 van NIO D1, jullie eerstvolgende tegenstander, won is het gat nu 4 punten met de concurrentie. Jullie zijn nog steeds in de race om de 100% taart.

IJsselvogels D2 leverde een bijzonder knappe prestatie door in Hardinxveld met 4-5 te winnen van titelkandidaat HKC D1. Alleen …… heb ik geen wedstrijdformulier en geen wedstrijdverslag ontvangen, deze zaten inderdaad nog in de spelerskaartenmap. Na 1-0 achter scoorde Anne 1-1 hetgeen ook de ruststand werd. In de 2e helft zette Wesley D2 op een 1-2 voorsprong en toen Tim zelfs 1-3 en 1-4 scoorde leek een sensatie in de maak. HKC kwam nog terug tot 3-4 maar gelukkig scoorde Isa 3-5 waarna HKC de eindstand op 4-5 bepaalde. Je kan wel zien dat jullie duidelijk zijn gegroeid!

IJsselvogels D3 begon het nieuwe jaar goed door in Bodegraven met 3-6 van Vriendenschaar D2 te winnen. Ook hier helaas geen kort verslagje van de wedstrijd. Jens en Amber zette D3 op een 0-2 voorsprong waarna Nils de ruststand op 0-3 bepaalde. Na 0-4 door opnieuw Amber scoorde de tegenstander tegen, 1-4, maar Nils zorgde er met zijn 2e doelpunt voor dat het verschil weer 4 werd door 1-5 te scoren. Vriendenschaar kwam terug tot 3-5 maar gelukkig maakte Duncan aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 3-6 te bepalen, netjes gedaan D3!

In Capelle ad IJssel moest IJsselvogels E1 aantreden tegen KCC / SO natural E1 en was dat niet altijd een “angstgegner” voor IJsselvogels. Tijden veranderen gelukkig want IJsselvogels E1, kwam, zag en overwon na een 0-11 ruststand met niet minder dan 1-23. Wat zou het zijn geworden als Jesca, Dominique en vooral Benjamin hun vizier iets scherper hadden gezet? Gelukkig trok Willem zich hier niets van aan, nam E1 op sleeptouw, scoorde de eerste 5 doelpunten en zou uiteindelijk maar liefst 15x scoren. Jesca 4x, Benjamin 3x en Dominique 1x scoorden de overige doelpunten. Daarna werd het korfschieten ook nog knap spannend want bij 12 uit 12 heeft coach André belooft dat we naar de Mac zouden gaan. De eerste 7 stippen waren raak waarna er een luid gejuich was te horen (van coach André) want Benjamin miste. Via 3 doelpunten van zowel Jesca als Willem (beiden 100%), 2 van Dominique en 1 van Benjamin werd er met 5-9 gewonnen en zijn jullie nog steeds in de race om de 100% taart.

Ook IJsselvogels E2 was nog in de race om de 100% taart. Zij moesten in Barendrecht spelen tegen het eveneens nog ongeslagen Vitesse E2, een regelrechte topper dus. Vooral via het slimme spel van Rosa stond E2 in de rust al met 2-5 voor dankzij 4 doelpunten van Rosa en 1 van Stijn. Na de rust werd het nog even spannend toen Vitesse ophaalde tot 4-5 maar doelpunten van Olivier, de 5e van Rosa en de 2e van Stijn zorgden weer voor een veilige 4-8 voorsprong. Na 5-8 kreeg de jongste van het stel, Finn, het op zijn heupen en scoorde 3x achter elkaar en na 6-11 ook nog de 6-12 hetgeen ook de eindstand werd. Jullie gaan nu alleen aan de leiding maar komende zaterdag wacht jullie opnieuw een krachtproef want dan gaan jullie bij nr. 2 Nieuwerkerk E2 op bezoek en als er één team is dat graag van jullie wil winnen dan ……., succes zaterdag! Het korfschieten werd helaas met 7-5 verloren ondanks doelpunten van Rosa, Simone, Olivier, Finn en Stijn.

IJsselvogels E3 was vrij.

E4

IJsselvogels E4 kwam deze week zelfs 2x binnen de lijnen. Donderdagavond werd in Vlaardingen de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Vlaardingen E4 en dat ging heel erg goed getuige de 0-14 einduitslag. Helaas geen klein wedstrijdverslagje van de coach(es) maar ik zie wel dat coach Jelle 4 doelpunten van zowel Quinty als Jesse en 3 van Thomas en Lienke heeft opgeschreven. Het korfschieten werd met 0-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Lienke en Jesse. Zaterdag kwam KCC/ SO Natural E2 uit Capelle ad IJssel op bezoek. Deze wedstrijd verliep een stuk spannender. Na 3-0 voor werd het 4-3, na 6-3 weer 6-5 waarna het redelijk gelijk opging met E4 steeds aan de goede kant van de score. Na 9-8 waren het Quinty en Thomas die aan alle onzekerheid een einde maakten door de eindstand op 11-8 voor E4 te bepalen, netjes gedaan E4! Jullie staan nu op een keurige 2e plaats achter Korbis E3 en komt die niet nog een keer naar Moordrecht? Het korfschieten werd met 1-2 verloren waarbij alleen Jesse 1x scoorde.

IJsselvogels E5 moest het in Waddinxveen opnemen tegen Korbis E5 en dat werd een gelijkwaardige wedstrijd. Met de gelegenheidscoaches Karin en Nikki langs de lijn begon E5 erg goed en dankzij 2 mooie doorloopballen van David nam E5 een 0-2 voorsprong. Korbis kwam weer op gelijke hoogte maar invalster Luna scoorde net voor de rust 2-3. Na de rust kwam Korbis op een 4-3 voorsprong maar opnieuw was daar invalster Luna die knap 4-4 scoorde en dat op een hogere korf en met een zwaardere bal. Helaas had Korbis toch nog het laatste woord waardoor ze met 5-4 wonnen. Als jullie goed oefenen op gooien en vangen dan winnen jullie de volgende keer met gemak volgens Karin en Nikki. Het korfschieten werd met 3-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Esther en invalster Luna.

IJsselvogels E6 moest helemaal naar Zuidland om tegen ZKV E1 te spelen. Gelukkig gingen ze er niet voor niets heen want zowel de wedstrijd (2-5) als het korfschieten (1-4) werd gewonnen. Helaas heb ik verder niets ontvangen van de leidsters maar misschien zit het nog in de spelerskaartenmap. Helaas, maandag in de map gekeken maar ook daar was geen wedstrijdverslag te vinden, wie waren de coaches?

F1kcc (Medium)

IJsselvogels F1 leek lange tijd van de hatelijke “0” af te komen maar liet het in de laatste periode een klein beetje afweten. Uit tegen het eveneens laaggeplaatste KCC / SO natural F1 nam het via Flo en Sahra een 0-2 voorsprong. Deze werd echter weer omgebogen in een 3-2 achterstand. Dankzij 2 doelpunten van Flo en 1 van Sahra boog F1 de 3-2 achterstand weer om in een 3-5 voorsprong. KCC kwam weer op gelijke hoogte, 5-5, waarna Sahra 5-6 scoorde. Helaas was dat het laatste wapenfeit want hierna wist alleen KCC nog te scoren waardoor het enigszins geflatteerd 14-6 voor KCC werd. Het korfschieten werd keurig met 2-5 gewonnen via 3 doelpunten van Timo (100%) en 2 van Tiddo.

IJsselvogels F2 begint steeds beter in vorm te komen. Thuis tegen Maassluis F3 werd er heel erg goed samen gespeeld en heel goed vrij gelopen waardoor F2 veel kansen kreeg. En als deze kansen dan ook nog eens goed worden afgemaakt dan win je gewoon met niet minder dan 14-2 dankzij 5 doelpunten van zowel Sven als David, 3 van Jayden en 1 van Lieke. Het korfschieten eindigde in 2-2 met treffers van Lara en Sven. Knap gedaan F2, jullie staan nu gedeeld 5e van de 8 teams, ga zo door!

F2

Wim Slingerland.

-0-0-0-0-

100% TAART!

Helaas is B3 door een nipte 3-2 nederlaag afgevallen in de race om die overheerlijke slagroomtaart van Bakker Johan en zijn er na zaterdag nog 4 teams in de race. Dit zijn:

A3   4 – 8    48-34
D1   6 -12    75-26
E1   5 -10  111-23
E2   6 -12 126-35

Zaterdag speelt A3 uit in Oud-Beijerland tegen Korbatjo A1, D1 speelt uit in Schiebroek tegen NIO D1, E1 is vrij terwijl E2 de zware uitwedstrijd in tegen Nieuwerkerk E2 speelt. Succes allemaal!