Hoe vloog de bal – 09 april 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 9 april 2016).

Een drukke zaterdag met wisselende resultaten. Het vlaggenschip behaalde een nuttige overwinning in ’s Gravenzande tegen ONDO 1 maar het 2e t/m 5e leden helaas een nederlaag waardoor het voor een aantal teams oppassen wordt geblazen in de strijd tegen degradatie. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 11 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E2 dat in Ridderkerk met 3-17 van Ten Donck E1 won. Topscoorder van de week werd Sahra Altan uit F1 met liefst 9 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 behaalde in ’s Gravenzande een uiterst nuttige 15-17 overwinning op hekkensluiter ONDO 1 waardoor het nu alleen op de 3e plaats staat. Helaas geen wedstrijdverslag of scoreverloop ontvangen zodat ik jullie de rest schuldig moet blijven. Graag bij uitwedstrijden even doormailen naar s.slingerland@planet.nl. A.s. Zaterdag komt om 13.00 uur koploper Fiks uit Oegstgeest op bezoek en volgens mij heeft het 1e daar nog wat tegen goed te maken gezien de 20-8 uitnederlaag, succes! Positief was, naast uiteraard de nuttige overwinning, dat Nathan Marck weer blessurevrij was en weer mee kon spelen.,

In Bodegraven bewees IJsselvogels 2 zichzelf een slechte dienst door met 17-14 van het lager op de ranglijst staande Vriendenschaar 2 te verliezen. Ook van deze wedstrijd helaas geen wedstrijdverslag of scoreverloop ontvangen. A.s. zaterdag spelen jullie om 14.30 uur thuis tegen het op de 7e plaats staande Vitesse 3 uit Barendrecht waarvan uit met 19-22 werd gewonnen. Bij winst wordt het gat 6 punten met nog 4 wedstrijden te gaan, bij verlies slechts 2 punten, een erg belangrijke wedstrijd dus.

Van Pieter ontving ik via de mail het volgende korte verslag van de wedstrijd van hekkensluiter IJsselvogels 3 tegen koploper Fortis 2 uit Vlissingen en dat gaat als volgt: De uitslag was 14-19. We hebben 6-1 voorgestaan, hierna kwam Fortis terug tot 6-6. Na de 6-6 heeft het 3e de hele wedstrijd met 2 doelpunten achter gestaan. Na rust wist het 3e toch tot 12-12 terug te komen, waarna Fortis helaas weer een voorsprong pakte. 5 min voor tijd nam Fortis een voorsprong van 4 goals. Een pittige en fysieke wedstrijd. We hebben het niet zo cadeau gegeven als de uitwedstrijd (28-15!). Van het 3e was het één van de betere wedstrijden sinds afgelopen periode, echter op individuele kwaliteit helaas verloren. Het biedt wel perspectief voor komende wedstrijden. Als het 3e dit vast weet te houden, gaan ze zeker nog punten (en die zijn hard nodig) pakken. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Dirk 5x, Erwin 4x en Pascal, Anne, Kirsten, Bas en Pieter 1x. Kirsten maakte, na lange afwezigheid, haar debuut in het 3e.

IJsselvogels 4 speelde thuis tegen het geroutineerde Nieuwerkerk 6 dat zich zelfs versterkt had met ons oud-lid Anneke Greeven. Wat zou ik graag bij IJsselvogels wat meer van dit soort teams zien spelen. Na 0-2 scoorde Wilco 1-2, daarna liep Nieuwerkerk 6 uit naar 1-6 en was het gat geslagen. Na 3-7 liep Nieuwerkerk uit naar 3-11 waarna het tot 8-15 weer redelijk gelijk op ging. Ondanks 4 goals van Wilco en 1 van Rob, Lydia, Stef en Alex werd het uiteindelijk 8-22. Leuk dat Léonie weer speelde.

IJsselvogels 5 kon thuis een tijd lang goed tegenstand bieden aan KCR 8 uit Ridderkerk. Er werd zelfs een 5-2 voorsprong genomen en tot 6-4 en 7-5 kon deze worden vastgehouden. Bij 8-8 kwam KCR 8 op gelijke hoogte om met een 8-11 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust liepen ze gelijk uit naar 8-13 waarna het 5e nog wel iets kon inhalen maar ondanks 2 doelpunten van Dennis, Mike, Laura en Marit en 1 van Remon, Peter en Nikki stond er aan het eind van de wedstrijd een 11-15 eindstand op het scorebord. Een klasse hoger betekent ook betere (en slimmere) tegenstanders zoals jullie merken.

In Schiebroek speelde IJsselvogels A1 de zware uitwedstrijd tegen NIO A1 en ieder punt(je) is meegenomen in de strijd tegen degradatie. Van trainer/coach Pieter ontving ik het volgende verslag:  Een wedstrijd welke gelijk opging tot 3-3. Na de 3-3 raakte A1 de concentratie verdedigend kwijt. Opdrachten welke waren gegeven en afspraken welke waren gemaakt werden minder goed uitgevoerd. Na een 9-4 achterstand en goede periode met 4 doelpunten op rij. 9-8 en we waren terug in de wedstrijd. Helaas te vroeg gejuicht, NIO gaf nog eenmaal gas om zo met 12-8 de rust in te gaan. Een lange bespreking in de rust, nog één keer duidelijke afspraken maken met elkaar. De sleutel lag in de verdediging. Gedurende de tweede helft kreeg A1 steeds meer grip op de wedstrijd. NIO voelde de druk en speelde gehaast. In een sterke periode van A1 konden zij een 16-12 achterstand ombuigen in een voorsprong 16-17. Helaas viel 1,5 minuut voor tijd de 17-17, waarna NIO in de laatste minuut zelfs kansen had op de 18-17! Deze viel echter niet. Het uitspelen van een wedstrijd blijft een leerpunt voor A1. Door een sterke tweede helft waarin afspraken werden nagekomen en de inzet 200% was, mogen we wel stellen dat we een punt gestolen hebben, maar dat wel doordat A1 is blijven knokken en het vertrouwen heeft gehouden. Een belangrijk punt, nu de stijgende lijn doorzetten!! De doelpunten werden gescoord door Mike 5x, Noël 4x, Christiaan 3x, Else 2x en Stan, Janneke en Tamara 1x. Zaterdag komt koploper Albatros A1 uit Zwijndrecht op bezoek, zet ‘m op A1!

IJsselvogels A2 nam het in Krimpen ad IJssel op tegen (gedeeld) koploper KOAG A1. Het begin was duidelijk voor KOAG A1 dat een 4-0 voorsprong nam. Hierna begon A2 mee te scoren tot 8-3 om daarna aan een fantastische inhaalrace te beginnen die resulteerde in een 8-8 ruststand. Na de rust nam A2 via Jeffrey zelfs een 8-9 voorsprong. Na 10-9 zetten Laura en Anouk A2 nogmaals op een 10-11 voorsprong waarna Laura A2 voor het laatst op voorsprong (11-12) zette. Hierna was het over en sluiten waarna KOAG A1 deze wedstrijd toch nog, geflatteerde met 19-12 wist te winnen ondanks 4 doelpunten van Daan, 2 van Myrthe, Laura en Jeffrey en 1 van Dave en Anouk.

IJsselvogels A3 zag de uitwedstrijd in Leiden tegen Pernix A2 uitgesteld worden door een gebrek aan spelers bij de tegenpartij.

Van de wedstrijd Avanti B2 – IJsselvogels B1 ontving ik van Lars , speler uit de B1, het volgende wedstrijdverslag: We begonnen meteen met een 3-0 achterstand, daarna kwamen we terug tot 5-4 met doelpunten van Sam M, Roos, Stefan en Lars. Bij rust stond het 7-4 voor Avanti. Na rust scoorden we gelijk 4 keer achter elkaar, waardoor het 7-8 werd. Met doelpunten van Sam M, Roos, Lars en Stefan. Avanti scoorde 8-8 en Lars toen 8-9. Het werd heel spannend, want Avanti wist nog 9-9 te maken. Uiteindelijk besliste Stefan de eindstand: 9-10. We staan nu bovenaan, omdat KCC heeft verloren van Korbis.

IJsselvogels B2 speelde uit tegen Nexus B1 in Schiedam. De 1e helft werd afgesloten met een 1-0 achterstand, nog niets aan de hand zou je zeggen. Wat er in de thee (of limonade) zat weet ik niet maar gezien de 8-0 eindstand smaakte deze bij de tegenstander beter dan bij ons. Snel vergeten!

Na vorige week, waar de B3 zichtbaar aanvallend moeite had maar toch wist te winnen, was de B3 vandaag welkom in Spijkenisse (Olympia). Met het complete team en Sam als invaller vanwege de chronische heer te kort was de opdracht duidelijk: speel je eigen spel, gebruik de ruimte, gebruik elkaar, speel voornamelijk 3-1 vanuit de steun en scoor zo veel mogelijk al in de eerste helft. Verdedigend gezien moest het minimaal net zo dicht zitten als vorige week. Al snel bleek in de wedstrijd dat Olympia niet van plan was om te verliezen, maar ook IJsselvogels ging direct voor de winst. Aanvallend werd er goed gespeeld en ook verdedigend werd het goed dicht gehouden, ondanks het agressieve spel van Olympia. Kansen genoeg maar doelpunten bleven uit van beide kanten. Invaller Sam wist uiteindelijk de ruststand op 0-1 te zetten. Na wat tips in de rust kwam daar snel de 0-2 van Sam en de 0-3 (stip) van Sanne. Al deed de scheids zijn uiterste best om Olympia te laten winnen én regelde Olympia last-minute een erg goede heer uit een A team, IJsselvogels bleef vechten. Maar de scheids sloeg door. Diverse situaties werden heel onterecht tegen IJsselvogels gefloten zoals voetbal zonder voeten en tijdrekken terwijl er rond werd gespeeld (reactie scheids: “het is dan niet volgens de regels maar ik fluit hier de wedstrijd”). Wouter en Bas ontploften en het scheelde niet veel of zij werden het veld uitgestuurd. Eindstand: 2-3 winst. IJsselvogels: goed gespeeld en gefeliciteerd. Even bijkomen! Dit was weer een verslag van de coaches Wouter en Bas.

IJsselvogels C1 ontving thuis medekoploper Merwede C1 uit Sliedrecht. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen al was de overwinning van Merwede een stuk groter dan die van ons. Ik weet dat het in de rust 1-3 stond en dat er met 3-11 werd verloren maar verder helaas niets ontvangen terwijl dat toch een kleine moeite is. Volgende keer graag een verslagje of mail het even naar mij. Leuk voor het team!

IJsselvogels C2 ontving thuis KOAG C4 uit Krimpen ad IJssel en dat was een team dat bestond uit 6 jongens en maar 2 meisjes. De doelpunten waren schaars hoewel er wel kansen waren waardoor het in de rust pas 0-2 stond. In de 2e helft kwamen Cécile en Tim Pl. In het veld en binnen 2 minuten hadden beide spelers een keer gescoord, 2-2, en wisselen. Helaas kreeg de 1e aanval de bal niet in de korf en werden er zelfs 3 strafworpen gemist waarna KOAG C4 vlak voor het einde het winnende doelpunt scoorde, eindstand 2-3. Deze wedstrijd werd gefloten door Matthijs Alderliesten  en deze werd beoordeeld door iemand van de Bond voor zijn jeugdscheidsrechtersdiploma en volgens mij heeft hij de test met verve doorstaan (ondanks de nederlaag van C2), gefeliciteerd Matthijs!

IJsselvogels D1 trof in KCR D1 uit Ridderkerk een bekende tegenstander. KCR had vorige week verrassend ruim van het voor ons onbekende DeetosSnel D1 gewonnen. Het begin ging gelijk op en al heel snel stond er een 2-2 stand op het scorebord. Hierna liep D1 uit naar 4-2 om na 4-3 uit te lopen naar een 8-3 ruststand. De 2e helft was van beduidend minder niveau al kwam de overwinning niet meer in gevaar. Dankzij 3 doelpunten van Lieneke, 2 van Cécile en Sijmen en 1 van Yana, Joran, Evi, Tim en Sander werd het 12-5 voor D1 dat hiermee oprukt naar de 2e plaats.

Trainster Christa ging mee met D2 en schreef: Hele slechte eerste helft: 8-0. 2e helft stukken beter gespeeld en geluisterd: 7-5 maar samen 15-5 voor Vriendenschaar D2 uit Hardinxveld-Giessendam.  Isa, Anne en Lisa 1x en Wesley 2x. In de 1e helft niet strak genoeg verdedigd en 1 goede schutter bij Vriendenschaar, dat fysieker was maar D2 raakte ervan onder de indruk in plaats van de strijd aan te gaan. De trainers voegen eraan toe dat de wedstrijd misschien al op donderdag op de training begint en als je dan in de rust met 8-0 achter staat… dan mag het op de training weer een tandje scherper.

Dat was even wennen voor het nieuwe IJsselvogels D3. In de zaal spelend met een 4-tal zonder middenlijn en nu ineens met een 8-tal en alleen mogen aanvallen of verdedigen. Tegenstander was Vriendenschaar D1 uit Bodegraven, één van de titelkandidaten en allemaal 2 jaar ouder en een stuk langer. D3 liet zich niet uit het veld slaan en stond in de rust pas met 2-5 achter met 2 doelpunten van Willem. Na de rust haalde D3 dankzij 2 doelpunten van Stijn op tot 4-6 maar helaas was de tweede aanval niet in staat tot een doelpoging te komen laat staan te scoren, eindstand 4-9 en dat is zeker geen slechte prestatie. Iedere wedstrijd leren we weer wat bij.

Met gelegenheidsleidster Nikki langs de lijn moest IJsselvogels D4 thuis aantreden tegen Korbis D2 uit Waddinxveen. De eerste helft ging gelijk op en werd met een 3-3 stand afgesloten. In de 2e helft nam D4 een 4-3 voorsprong, Korbis kwam nog terug tot 4-4 maar daarna was er geen houden meer aan en liep D4 uit naar een ruime 10-4 overwinning dankzij 3 goals van Nils en invaller Willem, 2 van Amber en 1 van Rosanne en invaller Benjamin. Jullie staan ongeslagen bovenaan maar Nieuwerkerk D4 ligt op de loer en dat is juist de eerstvolgende tegenstander, succes!

In Bodegraven moest IJsselvogels E1 het in de 1e klasse opnemen tegen Vriendenschaar E1 en dat bleek een tegenstander die duidelijk een maatje te groot was. Ze waren niet alleen veel groter maar ook een stuk feller en ondanks dat E1 wel zijn best deed werd het 12-0. Het korfschieten ging wel goed en werd met 4-4 gelijk gespeeld met 2 doelpunten van Suus en 1 van Rianne en Mink.

Van Mariska, de moeder van Quinty, ontving ik het volgende wedstrijdverslag van de wedstrijd Ten Donck E1 – IJsselvogels E2 in Ridderkerk: Na de teleurstellend verloren 1e veldwedstrijd, stond nu de uitwedstrijd tegen Ten Donck E1 uit Ridderkerk op het programma. Met invalcoach Mariska aan het roer ging de E2 voortvarend van start. Met prima samenspel en mooie doorloopballen stond het in de rust al 0-11 voor de E2. Na de rust kwam Ten Donck wat beter in de wedstrijd en dacht de E2 de overwinning al op zak te hebben wat helaas wat slordigheidsfoutjes opleverde. Maar een prima eindspurt leverde alsnog een mooie uitslag op van 3-17. Topscoorder Lienke scoorde er 6, Thomas 4, Jesse en Quinty allebei 3 en Maudy 1. Ondanks onze telling van het korfschieten op 7-9 (Lienke 3 en Maudy, Thomas en Quinty 2) kwam de scheidsrechter uit op 8-8. Het scoringssaldo is in ieder geval weer opgeschroefd en de E2 doet zo weer prima mee in de veldcompetitie. Nu vol goede moed op naar de thuiswedstrijd tegen koploper Nieuwerkerk.

Van de wedstrijd Vriendenschaar E4 – IJsselvogels E3 heb ik helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreformulier ontvangen. Het enige wat ik weet is dat E3 keurig met 5-8 won maar wie er allemaal scoorden ….. onbekend. Ook de uitslag van het korfschieten weet ik helaas niet.

IJsselvogels E4 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen Vlaardingen E4. Binnen 15 sec. had Justin al een mooi afstandsschot gescoord en in de eerstvolgende aanval was het Nina die uit een korte kans 2-0 scoorde. Ondanks de vele kansen stond het vizier niet altijd even scherp zodat het is de rust pas 4-0 stond. In de 2e helft ging E4 goed door en dankzij 4 doelpunten van Nina en invalster Sahra en 3 van Justin werd het 11-1 voor E4. Het korfschieten werd met 2-4 verloren met doelpunten van Nina en invalster Flo.

IJsselvogels F1 had nog wat goed te maken na de flinke nederlaag van vorige week. Tegenstander KOAG F1 had zijn eerste wedstrijd gewonnen dus …..De kansen gingen er vandaag gelukkig wel in en dankzij maar liefst 9 doelpunten van Sahra, 3 van Luna, 2 van Timo en 1 van Flo werd er met liefst 15-7 gewonnen, een uitstekende prestatie. Ook het korfschieten werd gewonnen want via doelpunten van Luna, Tiddo en Timo werd het 3-2 voor F1.

Van Marloes, de moeder van Sven, ontving ik het volgende verslag: IJsselvogels F2 – Maassluis F2. De F2 had er zin in vandaag. Het was ook een mooie dag om buiten te korfballen! De opdracht voor vandaag was: goed overspelen, de bal goed in elkaars handen gooien en vangen. Na het inschieten en het praatje van de coaches (Manon en Marloes) begonnen Lieke, Sven, Jayden en Lara vol goede moed aan hun wedstrijd. Jayden scoorde al snel de 1-0, de bal werd mooi aangegeven door Sven. Jayden had de smaak te pakken en scoorde vervolgens de 2-0 en 3-0, topper! De superspeler van de tegenstander mocht erin. Dat maakte onze spelers niet uit want er werd fantastisch verdedigd. Tijdens het drinken na de eerste helft gaf Sven aan dat hij liever wilde dat het 3-3 was. ” Dan was het tenminste nog een beetje spannend” vervolgens scoorde hij zelf toch de 4-0. Lieke deed veel pogingen op de korf, maar telkens kwam hij net tegen het randje of ging hij over. Na de rust scoorde Lieke gelukkig, 5-0. Lara had vervolgens een mooie kans, maar hij kwam tegen de zijkant van de korf. Gelukkig ging haar volgende schot erin: 6-0. Alle kinderen uit de F2 hebben gescoord, super! Vervolgens leek het of we naar een voetbalwedstrijd aan het kijken waren, de ene voetbal na de andere, zowel bij Maassluis als bij IJsselvogels. In de laatste fase van de wedstrijd kwamen er toch nog een paar kansen voor Maassluis, maar ze kregen hem er niet in. Eindstand 6-0. Met korfschieten hebben alle spelers 1 keer gescoord, ook onze superspeler Luna, waardoor we dit met 5-4 hebben gewonnen. De coaches en het publiek waren (zijn) trots op F2, ze hebben namelijk een mooie wedstrijd gespeeld.