Hoe vloog de bal – zaterdag 9 september 2017

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 9 september 2017).

Wat een regen, wat een regen viel er deze zaterdag. Er werden wedstrijden gestaakt, er vonden zelfs wedstrijden geen doorgang en toen ik begin van de middag op het veld kwam was men met man en macht bezig het water van het veld te dweilen maar dat bleek al snel onbegonnen werk. Sommige gestaakte wedstrijden zullen alleen uitgespeeld worden als deze van belang zijn voor promotie en/of degradatie.  Van de 16 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam zonder twijfel op naam van het 3e dat met niet minder dan 32-9 van ADO 2 won. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de topscoorder van de week dan ook uit dit team komt. Dirk Rijneveld wist deze wedstrijd maar liefst 11x te scoren. Van 4 teams heb ik helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen n.l. C1, E2 en F1.

IJsselvogels 1 – Roda 1   19-21   IJsselvogels 1 vergeet eerste helft echt te korfballen. Zaterdag 9 september 2017 speelde het vlaggenschip van IJsselvogels haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eer was aan Roda uit Westzaan om het eerst naar Moordrecht te komen. De voorbereiding verliep wat rommelig, omdat wegens onweer en regenval (Lang leve de voorspellingen van Weerslag.nl!) het programma maar liefst 40 minuten vertraging had. Het tweede team speelde eveneens tegen Roda en stond bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar liet het helaas aan het eind van de wedstrijd liggen. (Stel dat de scheidsrechter gewoon de regels gevolgd had en de tweede helft ingekort had, zoals bepaald in artikel 11 lid 2 van het wedstrijdreglement…)
Al snel bleek dat IJsselvogels haar scherpte niet meegenomen had. Binnen 10 minuten stond het vlaggenschip met maar liefst 0-5 achter voor Mike het gaatje voor de eerste keer wist te vinden. Er werd in de aanval te chaotisch gespeeld en zowel in de aanval als in de verdediging miste men op beslissende momenten de benodigde focus. Daar stond tegenover dat de Westzaanse ploeg meer rebound had en daarnaast ook over een stel zeer makkelijk en scherp schietende spelers bleek te beschikken. Na de 2-7 van Kim, de 3-7 van Peter en de 4-8 van Eva leek IJsselvogels weer een beetje grip te krijgen op de wedstrijd, maar de 4-11 die volgde zegt genoeg. Uiteindelijk keek het Moordrechtse achttal in de rust tegen een enigszins geflatteerde maar toch echt verdiende 6-14 achterstand aan. In de rust werden meerdere veranderingen in de aanvallende en verdedigende tactiek afgesproken. Dat leidde niet meteen tot resultaat, want Roda scoorde tweede helft weer als eerste, de 6-15 en de 6-16. Toen werd IJsselvogels eindelijk wakker. Vijf goals op rij zorgden ervoor dat de stand (11-16) weer wat draaglijker werd. Het vertrouwen kwam helemaal terug, het publiek ging er nog eens goed voor zitten en Roda raakte een beetje de kluts kwijt. IJsselvogels schoot met scherp en in verdedigend opzicht waren met name Kevin en Peter een ware plaag voor de Westzaaners. Er werd even om en om gescoord, wat de tussenstand naar 13-19 bracht. Toen lukte het eindelijk om het gat naar vier (15-19) en zelfs twee punten terug te brengen (18-20). Daar waar de wedstrijd van het tweede team eigenlijk te lang duurde, bleek de wedstrijd van het vlaggenschip te kort te duren. De scheidsrechter floot af bij een 19-21 eindstand. De eindsprint was te laat ingezet en het gebrek aan scherpte in de eerste helft bleek fataal. Hopelijk is dit een wijze les voor de De Haan Rijkaart van Cappellen uitvaartverzorging-formatie. De wedstrijd begint toch echt bij het eerste fluitsignaal en niet bij de start van de tweede helft. Ondanks alles waren er weer een hoop positieve punten. Jezelf zo terugknokken in de wedstrijd vanuit een op het oog verloren positie is heel knap. Net als vorige week bleef iedereen tot het einde toe knokken om minimaal een punt te behalen. Wie weet wat ons dat komende wedstrijd gaat brengen, als we deze strijdlust en passie vanaf het eerste moment ten tonele brengen! Volgende week mag IJsselvogels met de eerste drie teams de verre reis naar ’s-Heer Hendrikskinderen maken om het tegen het plaatselijke Tjoba op te nemen.  De week erna staat de volgende thuiswedstrijd op het programma, om 15.30 tegen Futura. Komt dat zien! Scores: Kevin 5x, Leon 3x, Peter 4x, Eva, Mike en Stan 2x, Kim 1x.

IJsselvogels 2 – Roda 2   11-14   Het 2e moest het vandaag opnemen tegen het onbekende Roda 2 uit Westzaan. Na 1-0 door Daan volgde een 1-2 achterstand maar daarna was het IJsselvogels 2 dat het betere van het spel had en dankzij nog 2 doelpunten van Daan en 1 van Karen, Wietze en Christiaan met een 6-4 voorsprong de rust kon opzoeken. Na de rust scoorde Wietze 7-4, Hannah 8-5 en toen nogmaals Wietze en Hannah 9-7 en 10-7 scoorden leek een overwinning in de maak. Wat er echter hierna gebeurde is mij niet duidelijk maar Roda boog de 10-7 achterstand ineens om in een 10-13 voorsprong. Christiaan scoorde nog 11-13 maar daarna bepaalde Roda de eindstand op 11-14.

IJsselvogels 3 – ADO 2   32-9   Op zaterdagmiddag 9 september stond de wedstrijd tegen ADO 2 op het programma. Dit keer met een compleet derde, waardoor de topscoorder van vorige week op de bank begon. (logisch natuurlijk ? ) De wedstrijd stond om 15.30 gepland, maar dat werd iets vertraagd door het slechte weer. Je zou denken, zullen zij dan wel scherp beginnen? Minder goed veld door de regen, later beginnen dan gedacht. Best wel wat ingrediënten om achter de feiten aan te blijven lopen. MAAR! Het derde begon zeer scherp. Dit was ook de opdracht vanuit de voorbespreking. Binnen no time stond het 10-2. Ja, u leest het goed 10 -2. Aanvallend kon het derde alles doen wat zij wilde. Rebounden, aansteunen, schieten noem het maar op. Op alle vlakken was het derde beter dan ADO 2. De eindstand van IJsselvogels 3 – ADO 2 zegt dan denk ik ook wel genoeg. De eindstand was: 32 – 9! Een knappe prestatie. Volgende week reizen wij af naar Tjoba in het altijd gezellige Zeeland. Zij hebben beide wedstrijden overtuigend gewonnen. Voor het derde dus een leuke uitdaging. De doelpunten werden gescoord door Dirk 11x, Erwin 8x, Anne en Bas 4x, Edwin 2x en Victor, Heidi en Ballo 1x. Van Marina.

Triade 2 – IJsselvogels 4   8-9   Voor IJsselvogels 4 begon het seizoen pas deze zaterdag omdat de wedstrijd tegen ADO 3 werd verzet naar aankomende donderdag i.v.m. het bekende dames tekort binnen de vereniging. Bijna werd ook de uitwedstrijd tegen Triade 2 uitgesteld, maar door de inbreng van Annelies en Thirza uit de B1 konden wij toch aanvangen aan de competitie. Omdat de vorige 2 ontmoetingen met Triade 2 werden verloren, was het de vraag of het vernieuwde 4e dit keer wel tot een resultaat kon komen. Het was even slikken voor sommige want er werd op een groot veld gespeeld, wat toch niet het sterkste punt is van ons team, namelijk hard lopen ?. Vooraf de boodschap om vooral niet mee hard te lopen en dit werd keuring uitgevoerd, lang aanvallen en de tegenstander laten jagen op de bal. Doordat er door beide ploegen goed werd verdedigd en de aanvallen moeizaam tot stand kwamen is de ruststand van 2-4 in het voordeel van IJsselvogels een logisch gevolg. De treffers kwamen van Leonie (1-1), Wilco (2-2) en Tom (2-3 en 2-4). De rust ingaan met een goed gevoel en de afspraak met elkaar was duidelijk. Met elkaar een goede 2e helft spelen en gaan voor de winst. Het tweede deel van de afspraak was binnen 10 minuten minder florissant doordat wij 5-4 achter kwamen. Maar het knokken voor elke bal en elkaar helpen in moeilijke situaties werd het een wedstrijd, Rob maakte de 5-5, gevolgd door de 5-6 van Carlo. Doordat het voor beide teams moeilijk bleef om onder de verdedigende druk uit te komen, zou elk doelpunt belangrijk zijn. Triade maakte snel de 6-6 en 7-6 waarna Tom de gelijkmaker maakte en Nikki de belangrijke 7-8 erin legde vanuit een spaarzame doorloopbal. Met nog enkele minuten te spelen zou een score van IJsselvogels beslissend zijn geweest, maar helaas maakte triade de gelijkmaker 8-8. Triade dacht dat men voor de winst kan gaan, maar Thirza dacht daar anders over en scoorde direct de 8-9. De laatste 4 minuten waren ijzersterk van IJsselvogels 4 door geen enkele kans weg te geven en de bal vroegtijdig te onderscheppen. De gevoel was weg bij Triade en bij ons werd het juist steeds sterker dat de competitie werd gestart met 2 punten. Ook de laatste aanval van Triade werd vakkundig onklaar gemaakt en werd Thirza matchwinnaar! Namens het team, nogmaals dank Annelies en Thirza voor het meespelen. Op naar een leuk maar vooral een gezellig seizoen! Doelpuntenmakers: Tom (3), Rob, Carlo, Wilco, Nikki, Leonie en Thirza (ieder 1).

IJsselvogels 5 – DES 6   5-17   Met 45 minuten vertraging door iets teveel regen, begon het vijfde de wedstrijd tegen DES 6. Na de 1–0 door Dennis en de 2–0 door Sacha ( fijn dat je als 4de dame het vijfde komt versterken ), dacht ik dat een goed resultaat mogelijk was. Helaas bleek DES 6 echt een paar maten te groot en maken ze 4 punten achter elkaar. Remon kon de 3-4 maken, maar daarna waren het weer 4 punten op rij voor DES 6. Roos maakt de 4-8, waarna DES 6 de 4 -9 maakt voor de rust. In de rust de bestuurskamer in ( Hannah kwam ook heel kort even meepraten?) en met elkaar nog geprobeerd iets van een verrassing te bedenken om DES 6 even uit hun ritme te halen. Idee was leuk…….. maar helaas hielp het niet. DES 6 liep verder uit naar een 4 – 12 voorsprong. Angela maakt nog de 5 – 12, waarna DES 6 doorging en de wedstrijd eindigde in een 5 – 17. Het verschil was duidelijk te groot. DES 6 zag eruit als een team dat al meerdere jaren samen speelt, terwijl ons vijfde een team inbouw is. Al met al een terechte winnaar van deze pot. Roos en Angela bedankt voor het invallen. Evi bedankt voor het blijven voor het geval dat. René, Coach voor de gelegenheid.

IJsselvogels MW1 – Twist MW1   11-12   Op woensdag 6 september was het dan zover: MW1, het nieuw opgerichte midweekteam van IJsselvogels mocht de eerste wedstrijd van de competitie spelen. Voor een aantal was het voor het eerst een competitiewedstrijd na een aantal jaren in de recreanten en anderen hadden tot een (flink) aantal jaar geleden nog wel competitie gespeeld. Hoe dan ook een gemengd gezelschap met één doel: lekker competitie korfballen. Tegenstander was Twist MW1 en we waren benieuwd naar het niveau in de midweekcompetitie. Daarmee zat het wel goed, dit team had vorige seizoenen nog op zaterdag competitie in het wedstrijdkorfbal gespeeld (ook nog tegen IJsselvogels 4).  De wedstrijd, geleid door Marijn van der Hoog, begon met Erwin Tolhoek, Ruud Pijpers, Christa Starreveld en Ineke Reichard in de aanval en Sandra den Besten, Yael den Hertog, Hendrik Rijneveld en Matthijs Alderliesten in de verdediging. Met doorwisselen speelden ook Rob Belder en Marloes Blom grote delen van de wedstrijd mee. Na het inschieten tijd voor de wedstrijd, waarin we meteen flink aan de bak moesten om mee te gaan. Twist besloot de hele wedstrijd te gaan achterverdedigen, dus kregen de ‘nieuwelingen’ meteen een tactische uitdaging voor de kiezen. Maar… daarvan werd veel geleerd! In de eerste helft kwam Twist telkens op voorsprong. Na 0-1 scoorde Erwin een mooie doorloopbal en na 1-2 scoorde Matthijs de gelijkmaker. Het eerste gaatje van twee punten (2-4) werd door goals van Hendrik en Yael weer gerepareerd. Daarna weer hetzelfde verhaal: twee goals van Twist, gevolgd door treffers van Hendrik en Yael, hoewel er tussen de laatste twee goals nog wel de rust zat. Meteen dus weer aangepikt na rust, maar Twist wist meer spelers te laten meescoren en liep uit naar een gat van 3 punten (6-9). Na 7-9 (Matthijs) kwam er zelfs een gat van vier punten: 7-11. Het pleit voor MW1 dat het zich niet gewonnen gaf en bleef knokken om terug te komen. Via goals van Matthijs en Hendrik (9-11) was de spanning terug en na 9-12 zorgden goals van Ineke en Hendrik nog voor een spannende slotfase op 11-12. In de eerste aanval werd niet gescoord en helaas was er niet meer genoeg tijd voor een kans op de gelijkmaker, mede doordat Twist wel heel rustig de wedstrijd uitspeelde om de punten mee naar huis te nemen. Jammer dat deze wedstrijd niet met een gelijkspel werd afgesloten, maar het was een leuke eerste wedstrijd en het plezier na afloop was van vele gezichten af te lezen. En met de spierpijn scheen het best mee te vallen. De komende weken uitwedstrijden op dinsdag en donderdag en op de 27e een thuiswedstrijd (na het schoolkorfbaltoernooi). Van Matthijs.

IJsselvogels A1 – Vitesse A2   gestaakt vanwege het weer.   Vandaag speelde de A1 tegen Vitesse A2. Net zoals het weer zat het spel  bij ons ook een beetje tegen. Na een sterk begin van Vitesse, kwamen we in een erg korte tijd op 0-5 achterstand. De doelpunten aan onze kant vielen niet en kwamen niet toe aan het spelen van ons eigen spel. Bij een stand van 2-9 heeft de scheidsrechter besloten het spel stil te leggen vanwege de onweer. Uiteindelijk was het veld niet op tijd bespeelbaar en is de wedstrijd gestaakt. Op naar een volgende en hopelijk betere wedstrijd. Van Karlijn.

IJsselvogels A2 – Movado A1   Ik denk dat deze wedstrijd niet gespeeld is vanwege het weer.

Reeuwijk A2 – IJsselvogels A3   13-6   In het begin een gelijk opgaande wedstrijd en via doelpunten van Edo en Sanne leverde dit een 2-2 stand op. Daarna een demarrage van Reeuwijk dat uitliep naar 9-2 waarna Anne 9-3 scoorde. Pas bij 13-3 kwam A3 op toeren, Edo scoorde 13-4, Lotte 13-5 waarna Sanne met haar 2e doelpunt de eindstand op 13-6 bepaalde.

Albatros B1 – IJsselvogels B1   14-20  Vandaag de 2e wedstrijd en het was afwachten wat voor ploeg er tegenover ons kwam te staan. De start was voortvarend met een 0-3 voorsprong. Daarna bleef de voorsprong altijd 3 of 4 doelpunten verschil tot 5 min voor tijd de voorsprong uitliep naar een 14-20 eindstand. Het lijkt zo dat we redelijk aan elkaar waren gewaagd, maar als wij heel de wedstrijd veel scherper hadden verdedigd was Albatros nooit boven de 10 doelpunten uitgekomen. Als wij niet zo scherp in de afronding waren, en dan zijn er nog heel wat korte kansen gemist, had het nog een hele moeilijke pot geworden. Kortom complimenten voor de aanvallen, maar verdedigend moeten we heel de pot scherp blijven. Een wedstrijd waar enkele spelers beter waren dan de tegenstander, maar als ploeg waren we veel sterker. Top om te zien hoe eraf en toe gespeeld wordt. En natuurlijk maakten wij het de aanval van Albatros soms erg moeilijk wat goed was om te zien. Helaas moeten we een aantal wedstrijden doen zonder Patrick. Met een scheurtje in een botje van een vinger zit hij even langs te kant aan te moedigen. Sterkte Patrick. Sam ging mee als reserve en heeft verdienstelijk ingevallen en scoorde ook nog eens gelijk zijn 1e schot. Bedankt Sam. Deze week zeer scherp trainen en dan op naar tegenstander nummer 3. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 8x, Annelies 3x, Loisanne 1x, David 1x, Evi 2x, Thirza 1x, Kris 1x en invaller Sam 3x. Berry.

IJsselvogels C1 – Valto C1   bij 5-8 gestaakt vanwege het weer

KCC / SO natural C2 – IJsselvogels C2   5-5   Vandaag stond de wedstrijd tegen medekoploper KCC C2 op het programma. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Twee gelijkwaardige teams en toch stond er na een kwartier een 3-0 stand op het scorebord doordat KCC de kansen beter wist te benutten. Wesley scoorde uit een mooie doorloper 3-1 en Sander even later van afstand 3-2 en toen we in de laatste minuut nog een strafworp meekregen leken we toch nog met een gelijke stand de rust in te gaan. Helaas werd deze gemist. Na de rust kregen we opnieuw een strafworp mee maar ook deze werd gemist waarna KCC even later voordeed hoe je een strafworp “wel” moet nemen en in plaats van 3-4 voor stonden we ineens met 4-2 achter. De eerstvolgende aanval werd keurig door aanvoerster Iris afgemaakt, 4-3, maar nog geen minuut later betekende een korte kans van KCC 5-3. Er waren nog 12 minuten te spelen en het veldspel van IJsselvogels werd steeds beter, in de verdediging werden veel ballen snel onderschept terwijl de aanval voldoende kansen kreeg, maar ja, dan moet je ze er wel ingooien. In de 19e min. maakte Sander van onder de korf 5-4 waarna een doelpunt van KCC werd afgekeurd. Een afstandsschot van opnieuw Sander (zijn 3e) betekende in de 22e minuut 5-5 hetgeen ook de eindstand werd. Een dubbel gevoel, gezien het spelbeeld vond ik jullie duidelijk de betere en hadden we “moeten” winnen maar als je heel de wedstrijd tegen een 3-0, 4-2 en 5-3 achterstand heb aangekeken ben je blij dat je nog een 5-5 gelijkspel weet te behalen.

IJsselvogels C3 – Gemini C1   1-7   C3 nam het thuis op tegen Gemini C1 uit Gouda. Thirza opende de score en zette C3 op een 1-0 voorsprong. Daarna bleek dat Gemini toch wel de bovenliggende partij was en na een 1-5 ruststand werd het, na een weliswaar betere 2e helft, 1-7 voor Gemini C1.

KCR D1 – IJsselvogels D1   0-9   Het verslag van de uitgestelde wedstrijd (zaterdag teveel afzeggingen door kampen) en dus op de maandag gespeeld. Het verslag van een wedstrijd met veel regen (@Stefan zet die pixels nou eens ergens anders neer.. ?). Het verslag van de wedstrijd.. die geen wedstrijd was. Daarvoor was de tegenstander te zwak en de omstandigheden er niet naar om een lekkere wedstrijd te spelen. De uitslag 9-0 met prachtige doelpunten van 3x  Finn (2 mooie afstandsschoten en een doorloopbal), 2x Rosa (strafbal en doorloper) en 1x door Dominique (keurige strafworp), Lucas (mooi afstandsschot), Olivier (de eerste goal met doorloper) en Stijn (mooi schot). 7-0 met de rust en dan waren de eerste 10 minuten nog rommelig begonnen door toch wel wat files onderweg en een beperkte voorbereiding. Daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen en heeft de tegenstander eigenlijk geen kans gekregen. De tweede helft hadden we de genadeslag kunnen (en misschien ook moeten) uitdelen maar werd de bal wel erg glad door de regen en had de wind grip op de schoten. Waren we ook nog volledig gefocust? Dat misschien ook wel niet meer..  De punten zitten in de tas en daar zaten er al 2 in dus staan we fier aan kop na 2 wedstrijden. Zaterdag hopelijk betere omstandigheden en een leukere wedstrijd tegen Merwede. Van André.

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D3   6-5   Vandaag op een regenachtige zaterdagochtend, stond IJsselvogels D2 klaar om Nieuwerkerk D3 te ontvangen. De coaches gaven een duidelijke boodschap mee bij de bespreking: scherp beginnen en niet op achterstand komen. En wat zijn we trots dat jullie zo hard hebben gewerkt en dat dit ook is gelukt! We begonnen de wedstrijd met een goal van Justin, een mooi schot. Nieuwerkerk weet aan te sluiten, maar daar antwoordt Jesse (die vandaag op schot was) op met een doorloopbal. Ook Levi weet vlak voor rust nog een schot te scoren en zo gaan we met een 3-1 voorsprong de bespreking in. Toch wat puntjes van de coaches… Vangen en gooien gaat nog niet zo goed en dat komt niet door het weer. Daarnaast mag het ook wat scherper in de verdediging. Nieuwerkerk had duidelijk ook een goede bespreking gehad en weten direct na rust te scoren. Gelukkig maakt Lotte het verschil weer iets groter, door een mooi schot: 4-2. Nieuwerkerk sloot aan tot 4-3 en ook na de doorloopbal van Jesse (5-3) wist Nieuwerkerk weer aan te sluiten naar 5-4. Spannende minuten volgden (vooral voor de coaches) en het was wederom Jesse die door dit keer een korte kans het verschil weer een puntje groter maakte op een minuut of 5 voor het einde van de wedstrijd. Nieuwerkerk probeerde nog een puntje te halen en het werd nog 6-5, maar gelukkig bleven de punten in Moordrecht! Hard gewerkt D2 en jullie hebben de overwinning verdiend! Goals: Jesse 3x, Justin, Levi en Lotte 1x. Van Karin en Nikki.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 – KOAG E1   6-3   Het was afgelopen zaterdag eerlijk gezegd niet het korfbalweer waar je op hoopt in september…. wat een regen! Tijdens het inschieten vielen er nog wat druppels, maar wonder boven wonder kon onze E1 de wedstijd droog beginnen. Het leek wel of E1 een beetje van slag was de eerste 10 minuten. De bal was glad, het veld was glad…ballen kwamen niet aan, werden niet gevangen en er werd onnodig veel verdedigd geschoten. De tegenpartij had minder last van de omstandigheden. Zij wisten (redelijk) moeiteloos 3 keer te scoren. En zo stonden we het eerste kwart met 0-3 achter. Het was hard werken voor E1, en gelukkig werd dit harde werken beloond met een doelpunt van Sven. 1-3 De opluchting was goed zichtbaar op de gezichten van de spelers én van het fanatieke publiek. De volgende fase van de wedstrijd kenmerkt zich door pech: een mooi schot van Marnick stuiterde er weer uit,  een doorloopbal en een schot van Sven (twee keer raak, maar verdedigd), een prachtige pass van Timo die net nog even werd aangeraakt door de tegenpartij… Hij wilde er gewoon niet in, maar gelukkig had Koag daar ook last van. Een puntje van aandacht bij ons is het afvangen. De tegenpartij was daar veel scherper op waardoor zij meer balbezit hadden na een schot op de korf. Wat vandaag goed ging was het verdedigen, en dat was ook nodig, want Koag had maar weinig ruimte nodig. Ook Nora verdedigde goed, haar tegenstander kreeg weinig ruimte. En zo gingen we met 1-3 de rust in. Na de rust kreeg Luna meer ruimte van haar dame waardoor ze 3 keer achter elkaar mooi wist te scoren, 4-3! En zo veranderde de wedstrijd ineens. Ook Marnick en Sven wisten nog een keer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 6-3.Luna 3x, Sven 2x, Marnick 1x. Het korfschieten heb ik niet bijgehouden! Groetjes Marloes.

IJsselvogels E2 – KOAG E3   4-1

KCC / SO Natural E2 – IJsselvogels E3   niet gespeeld vanwege het noodweer

Olympia E3 – IJsselvogels E4   11-4   De eerste competitiewedstrijd voor IJsselvogels E4 begon tegen Olympia E3. We stonden al snel op een 2-0 achterstand maar herpakte ons met een doelpunt. Na de 2-1 liep Olympia helaas steeds verder uit met veel doelpunten. Olympia schoot er namelijk veel in van een verre afstand wat moeilijk te verdedigen was. IJsselvogels bleef doorgaan met aanvallen en pakte zo ook wat doelpunten mee. De tegenstander scoorde een keer in de verkeerde korf waardoor wij een doelpunt cadeau kregen! De andere 3 doelpunten werden gescoord door Sil(2) en Timo. Van Dyonne.

IJsselvogels F1 – Korbis F1   1-5

IJsselvogels F2 – ONDO F5   7-2   Vandaag moest de F2 tegen ONDO uit ‘s Gravenzande. Het weer zat ons niet mee, deze wedstrijd moest in de regen gespeeld worden. Ondanks het slechte weer waren er nog veel ouders aan het kijken, leuk! Helaas was Florian niet aanwezig, maar we kregen de hele goede speler Daan er voor terug. Zo ging de wedstrijd van start. Al snel scoort Lucas, dit doelpunt wordt gevolgd door een mooi doelpunt van Thijme. Lily 2x, Thijmen, Thijme en Daan scoren allemaal in de volgende minuten. Dit betekent dat iedereen heeft gescoord. Ze speelden allemaal super met een einduitslag van 7-2. Het korfschieten hebben we ook gewonnen met 1-0 door het doelpunt van Thijme. Leuke wedstrijd. Van Amber.