Hoe vloog de bal – zaterdag 9 december 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 09 december 2017.

Opnieuw een uitstekende dag voor IJsselvogels. Het 1e rekende thuis af met concurrent Movado 1 al ging dat niet vanzelf. Jammer dat het 2e het niet kon bolwerken, anders hadden alle seniorenteams gewonnen. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 5 een nederlaag.  De hoogste score van de dag kwam zonder twijfel op naam van B1 dat met niet minder dan 29-10 won van KCC / SO natural B2 en zo de top in het vizier houdt. C1 en D1 deden wat verwacht werd en dat was winnen van laagvliegers. Topscoorder van de dag werd Dano Scheppink uit B1 die maar liefst 10x wist te scoren.  Maar ook de 9 van Dirk Rijneveld (3e) en 8 van Remmert de Jonge (B1) zijn het vermelden waard. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 5e, A3, B1, C3, D2, E2, E4 en F2.

IJsselvogels 1 – Movado 1   22-19   Afgelopen zaterdag kwam Movado 1 op bezoek in de Zuidplas. Movado met twee gewonnen partijen, eenmaal gelijk gespeeld en één verloren partij staat met slechts één punt achter op IJsselvogels 1. Dus wanneer IJsselvogels weet te winnen vergroten zij het gat met Movado naar 3 punten. Makkelijker gezegd dan gedaan! Eva wist de score te openen met een afstandsschot. Even later wist Stan de score te verdubbelen na een goed opgezette aanval. Movado is wakker geschut en maakte maar liefst 6 doelpunten op rij, waardoor zij tot een 2-6 voorsprong kwamen. Verdedigend kregen we meer grip op de tegenstander en in de aanval wisten Stan en Eva de achterstand te verminderen naar 2 doelpunten. In de eerste tegenaanval kreeg Movado gelijk een strafworp mee die werd benut. IJsselvogels wist daarna de grote kansen niet te benutten, omdraai bal van Kimberley en een korte bal van de ingevallen Victor. De tegenstanders wisten daarvan te profiteren en benutte de kansen wel. Met een 4 – 8 achterstand werd IJsselvogels wakker geschut en gaf wat gas, en dit resulteerde in vier opeenvolgende doelpunten. Eva en Stan, die beide goed op schot waren, maakten de eerste twee doelpunten en Leon wist de stand gelijk te trekken met zijn twee schoten. Net voor rust kon de stand alle kanten op, Movado wist te scoren en ook IJsselvogels bleef bij. Leon wist IJsselvogels met een afstandsschot net voor rust een voorsprong te geven (12-11). In de laatste secondes kregen Leon en Mike nog grote kansen die helaas niet werden benut. De ruststand was 12-11. Movado kwam na rust scherper uit de kleedkamer dan IJsselvogels. Met 4 doelpunten achter elkaar wist het opnieuw een voorsprong te pakken met drie punten. IJsselvogels wist zoals eerder deze wedstrijd de achterstand goed te maken en kwam uiteindelijk op een 17-17 gelijk spel door Victor. Verdedigend heeft IJsselvogels het Movado heel lastig gemaakt en zo kon de aanvalsformatie van IJsselvogels meerdere aanvallen herhalen. Leon die goed in de wedstrijd zat wist IJsselvogels naar een 19-17 te leiden. Het harden werken van de ploeg, zowel aanvallend als verdedigend werd beloond door een afstandsschot van Victor, die de voorsprong vergrootte naar 3 doelpunten. Movado wist de laatste 5 minuten het spannend te houden door terug te komen naar 1 punt verschil. Zoals eerder in de wedstrijd duidelijk is geworden kon ook in de laatste 5 minuten nog van alles gebeuren. Hannah wist net voor tijd de voorsprong te vergroten naar 21-19. Met nog iets minder dan twee minuten te gaan moest de aanval lang spelen. Stan die de laatste paar minuten aan het bikkelen was en bijna elke rebound (zelfs de onmogelijkste ballen) wist te behouden in het aanvalsvak, mocht Victor het harde werken van héél de ploeg belonen met het slotdoelpunt. Er zaten hele mooie doelpunten tussen, persoonlijke hoogtepunten en wissels die heel goed uitpakten, maar het teamspel en het harde werken heeft ervoor gezorgd dat ook IJsselvogels weer de punten wist te behouden. Met 4 opéén gewonnen wedstrijden staat IJsselvogels 1 gedeeltelijk bovenaan. Volgende week mag het vlaggenschip van IJsselvogels naar Amsterdam om het op te nemen tegen Sporting West 1! Van Peter.

IJsselvogels 2 – VEO 2   20-26   Voor het 2e stond het belangrijke duel tegen VEO 2 uit Voorburg op het programma, oftewel een duel tussen de nrs. 5 en 6. Wie neemt afstand van de onderste plaatsen en wie gaat de degradatiestrijd aan. Na 2-2 door Coen en Mike D. waren het Daan en Esther die in  no-time het 2e op een 4-2 voorsprong zette. VEO kwam terug tot 5-5 waarna het 2e uitliep naar een riante 10-6 voorsprong. Helaas verdween deze als sneeuw voor de zon want VEO boog de 10-6 achterstand om in een 10-12 voorsprong. Hierna ging het lange tijd gelijk op en kwam het 2e bij 14-13 en 15-14 nog op voorsprong maar daarna kwam VEO, mede door het inbrengen van diverse spelers(sters) van het 1e, met 16-20 voor waarna het zelfs verder uitliep naar 17-25 om uiteindelijk met 20-26 te zegevieren ondanks 4 doelpunten van Coen, 3 van Daan en invaller Leon, 2 van Kirsten en Jeffrey en 1 van Mike D., Esther, Janneke en de  invalsters Merel, Hannah en Eva.

IJsselvogels 3 – Twist 3   25-11   Twist 3, dat nog zonder punten onderaan de competitie stond, was afgelopen zaterdag de tegenstander van ons 3e. Zaak was om vanaf minuut 1 vol gas te geven om hopelijk meteen een gaatje te slaan. Dit gebeurde ook, want het stond na zo’n 6 minuten al 5-0. Twist gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam, met enige hulp van de scheidsrechter, terug tot 7-6. Maar wederom scoorde IJsselvogels 5x op rij (ruststand 10-6) en liep het zodoende uit naar 12-6. In de tweede helft kwam Twist bijna niet meer aan de beurt. Verdedigend stond het als een huis bij IJsselvogels. Vooral Anne verdient hiervoor credits. Met een dame die ongeveer net zo snel als Erwin kon rennen, wist Anne met haar ervaring, maar zeker ook op karakter, haar tegenstandster telkens weer goed te verdedigen. Ook aanvallend was het genieten geblazen. Beide vakken speelden zeer gevarieerd en aantrekkelijk korfbal met onder andere ‘no-look-passjes’ van Dirk en Bas en ‘one-handers’ (doorloopballen met 1 hand) van Marina en Erwin. Zo werd uiteindelijk keurig gewonnen met 25-11 en staat IJsselvogels, samen met Nieuwerkerk en Velocitas gedeeld 1e. Helaas was niet alles rooskleurig afgelopen zaterdag. Marina ging namelijk door haar enkel tijdens een invalbeurt in het 1e. Sterkte Marina, hopelijk herstel je snel! Dirk: 9x, Edwin 4x, Victor 3x, Bas, Erwin, Marina en Anne 2x, Heidi 1x. Van Victor.

Nikantes 2 – IJsselvogels 4   10-11   Na de goede wedstrijd van vorige week moest er gewonnen worden tegen de hekkensluiter Nikantes 2. De start was niet best, weinig rebound en de schoten kwamen niet aan. De 1-0 achterstand was dan ook een logisch gevolg. De 1-1 van Rob was het  teken dat het 4e een hoger baltempo ging spelen en kwam zelfs 3-1 achter. Rob herstelde de marge (3-2) en Tom deed hetzelfde (4-3). Bij 6-3 in het nadeel ging het eindelijk beter met het veldspel en werd het via Wilco (6-4), Nikki (6-5) en Laura (6-6) de rust gehaald. In de rust was iedereen het eens, beter zijn dan je tegenstander, betekend het ook laten zien. De eerste minuten werd er scherp verdedigd en werd er niets weggegeven en konden Wilco (6-7), Rob (6-8) en Tom (6-9) de voorsprong uitbouwen naar een veilige marge. Maar hierna ging er geen bal meer in en dan weet je dat er vanzelf een bal doorgelaten gaat worden. Nikantes kwam zelfs terug naar 9-9 en dan waren er nog 3 minuten te spelen. Laura scoorde direct de 9-10 en verdedigend ging de deur op slot. Een lawaaibomen schot van buiten de 10 meter viel pardoes binnen (10-10) en dan heb je slechts 1 aanval te gaan. Wie anders dan Stef bekroonde een zeer sterke wedstrijd met een feilloos schot (10-11) en kon zich tot matchwinner uitroepen. Niet dwingend kunnen spelen en een bal die er in wilde, maar wel de belangrijke 2 punten mee terug naar Moordrecht. De doelpunten werden gemaakt door: Rob (3), Wilco (2), Tom (2), Laura (2), Nikki (1) en Stef (1).  Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – Gemini 3   15-13   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 5e had vandaag Gemini 3 uit Gouda als tegenstander en dat bleek de laatste jaren een lastige tegenstander waarvan zelden gewonnen werd. De start was uitstekend en via 2x Peter en 1x Dennis en Louanne nam het 5e een 4-1 voorsprong. Na 4-2 was het opnieuw Peter die 2x scoorde waardoor het 6-2 werd. Gemini gaf zich niet gewonnen en kwam knap terug tot 6-6 en nam zelfs een  8-9 voorsprong ondanks doelpunten van Louanne en de 5e van Peter. Hierna begon het 5e steeds beter te spelen en dankzij Mick, Lisa en nogmaals Peter werd de 8-9 achterstand omgebogen in een 11-9 voorsprong. Mick scoorde 12-10 en toen na 12-11 achtereenvolgens Remon, Mick en Dennis voor 15-11 zorgden leek de buit binnen. Gemini scoorde nog twee keer waardoor de eindstand 15-13 werd dankzij 6 treffers van Peter, 3 van Mick, 2 van Louanne en Dennis en 1 van Lisa en Remon.

IJsselvogels A1 was vrij.

OZC A1 – IJsselvogels A2   18-16   In Rotterdam-Zuid moest A2 het opnemen tegen OZC A1 en dat is een tegenstander waarvan gewonnen zou moeten kunnen worden. Door Sam, Luc en Dave bleef het tot 3-3 gelijk opgaan. Daarna zag gelegenheidscoach John A2 een 4-7 voorsprong nemen dankzij goals van Lars, Dyonne, Sam en Annelie. Helaas kwam OZC terug in de wedstrijd en ondanks doelpunten van Dave en Sam stond het in de rust 8-9 voor A2. In de 2e helft had OZC het betere van het spel, kwam terug tot 11-11, nam zelfs een 13-11 voorsprong en wist na 13-12 door Angela uit te lopen naar een 17-12 voorsprong. Sam en 2x Lars zorgden voor 17-15 waarna Sam na 18-15 met zijn 6e treffer de eindstand op 18-16 bepaalde. Sam 6x, Lars 4x, Dave 2x en Luc, Dyonne, Annelie en Angela scoorden de doelpunten in een wedstrijd waar misschien meer ingezeten had (misschien toch de reserves moeten gebruiken?).

IJsselvogels A3 – Achilles A3   7-14   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. Afgelopen zaterdag was titelfavoriet  Achilles A3 uit Den Haag de tegenstander van onze A3. Na een 0-3 achterstand scoorde A3 van afstand 1-3 (helaas is niet genoteerd wie deze scoorde) waarna Achilles uitliep naar een 1-7 voorsprong. Hierna ging het redelijk gelijk op maar A3 was niet bij machte het gaatje echt kleiner te maken. Lotte scoorde 2-7, Amber 3-9 waarna Edo en Stan 4-10 en 5-10 scoorden. Na 5-12 waren het achtereenvolgens Tom en Rens die 6-12 en 7-12 scoorden waarna Achilles A3 de eindstand op 7-14 bepaalde.

IJsselvogels B1 – KCC / SO natural B2   29-10   Een zeer trotse coach. Het praatje voor de wedstrijd van mij: B1-ers, voor mijn gevoel komt de klad er een beetje in. 2 weken geleden en vorige week gewonnen, maar ik zag geen overtuiging, fanatisme en de wil om elk duel te winnen. De vraag die word gesteld “bij wie sta ik in het vak” kan er bij niet in. Een berichtje met “ We komen wat later we zagen te laat dat het 10 over half verzamelen was” schiet bij mij ook in het verkeerde keelgat. Dit nu dus duidelijk aangegeven dat jullie veel beter kunnen. Geconcentreerd verdedigen de hele wedstrijd is een must. Elk duel willen winnen al denk je die kan ik nooit hebben, maar er toch voor willen gaan. Dit ook op de donderdag training terug laten komen. Verder de standaard afspraken doorgenomen en lekker gaan warm lopen. Al tijdens het inschieten merk ik dat de koppies de goeie kant op staan. Weinig geklets en de focus op de korf. Het 1e fluitsignaal klinkt en B1 vliegt uit de startblokken. Het baltempo ligt hoog en iedereen sluit goed en op tijd aan. Na 0-1 achter staan we 4-1 voor en geven niks meer uit handen. De aanvallen zijn zeer doelgericht en het tempo ligt hoog. Na elke doelpoging vangen we de meeste weer af en volgt gelijk de volgende poging. Er werd ook met scherp geschoten gezien de uitslag van 29-10. Ook verdedigend bleven we 50 min geconcentreerd waardoor KCC moeilijk tot een aanval kon komen. Kortom een zeer goede wedstrijd en ook zeker leuk om te zien. As zaterdag zal een stuk lastiger worden, maar als we zo blijven spelen is er heel veel mogelijk. Vermeldenswaardig zijn wel de 10 doelpunten van Dano. Remmert 8x, Dano 10x, Loisanne 3x, Evi 1x, Patrick 1x, Thirza 4x, David 1x en Annelies 1x. Berry.

GKV / Enomics C1 – IJsselvogels C1   2-13   Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels C1 naar Gorinchem om het op te nemen tegen GKV C1. IJsselvogels is er op gebrand om ook deze wedstrijd te winnen en bovenaan in de stand mee te blijven doen. De openingsfase van de wedstrijd was wat aftasten van beide kanten. IJsselvogels had het verdedigend op orde. Collectief gaven ze de tegenstanders weinig ruimte om een doelpoging te doen. Aanvallend was het wat onrustig en kwamen we te ver uit om goede doelpogingen te doen. Tot een doorbraak actie van Cecile waar een strafworp uit voortkwam die Joran benutte. De tegenstanders hadden snel een antwoord gevonden en wisten een korte kans te benutten. Vanaf dat moment wist het volgende aanvalsvak gas te geven door twee schoten te maken door Tim. Verdedigend gaf de C1 heel weinig kansen weg en wisten ze door doelpunten van Tim, Cecile en Joran een gat te slaan naar 1-8 ruststand. In de rust hoefde de coach weinig tips mee te geven; aanvallend was het leuk om te zien door de vele doelkansen die werden genomen. Verdedigend werden de opdrachten juist uitgevoerd. Willem vergrootte de voorsprong na rust door een doorloopbal af te ronden. Ook Tim, die op schot was, wist weer twee doelpunten te maken. IJsselvogels C1 wist op een 1-12 voorsprong te komen. GKV wist in de tweede helft nog 1 doelpunt te maken. Invaller Benjamin wist de eindstand te bepalen op 2-13. Verdedigend was het soms moeilijk de concentratie erbij te houden en de opdrachten 50 minuten lang goed uit te voeren, maar dat heeft de C1 goed gedaan. Aanvallend zaten er hele mooie goals en hele goede aanvallen tussen! Verdiend gewonnen! De doelpunten staan op naam van: Tim 6x, Joran 3x, Cecile 2x, Willem en Benjamin 1x. Van Peter.

IJsselvogels C2 – KCC / SO natural C2   10-8   Vandaag een wedstrijd voor C2 in eigen huis. In de voorbereiding weer de nadruk gelegd op inzet bij uitverdedigen, voor verdedigen en afvangen met het hele vak. Ook de passing kreeg nog eens de aandacht. Helaas komen we al vrij snel 0-2 achter doordat enkele spelers hun taak niet uitvoerden. Dit is ook een kwestie van vertrouwen in elkaar. En de 1ste aanval had pech met afronden. Gelukkig kwam daarop de 1-2 van Ben. Na de 1-3 van KCC, zette Iris de 2-3 op het bord. De 2-4 was het antwoord van de andere kant. Het liep nog niet zoals we het met elkaar wilden. Maar Ben scoorde de 3-4 en dat helpt om te blijven werken en zoeken naar de aansluiting. Maar voorlopig was er nog niets te merken van een aansluiting want KCC scoorde 3-5 en 3-6. We wisten dat de aanvallen te weinig met scores werden afgerond. Er werd te weinig geschoten. Iris maakte nog wel de 4-6. Dus het zat er nog steeds wel in. Iedereen werkte echt hard en Sander verdedigde heel sterk. Compliment Sander! Na Suus ( dank je wel Suus) even voor Amber te hebben ingezet, konden we Amber nog wat tips geven en wat meer vertrouwen inpraten. Dit kwam het team later nog van pas…. Na de rust Amber er weer in en Tim in plaats van Ben ( al een wedstrijd gespeeld). Om als team de punten binnen te gaan halen. En ja daar kwam Amber met haar schot. Wij weten het al even maar Amber mag het zelf ook nog gaan geloven: je kan een goed schot leveren en ook van afstand! De heren mogen jou wat meer vrijspelen. De dame van Amber was verrast en Amber scoorde de 5-6! Daarop begon de inhaal race met de 6-6 van Tim. Nu moesten we geconcentreerd blijven spelen. Isa zat er helemaal in, top hoor Isa!! Voor de 3de keer was daar Iris met een score. De 7-6 was een feit. Wesley er over heen met een afstandsschot voor de 8-6. We waren nu echt beter dan KCC. Na de 8-7 maakte Tim zijn 2de goal en stond het 9-7. Nog een paar minuten te spelen. Het was toch nog spannend toen de 9-8 viel. Maar Iris maakte haar 4de en zo werd de eindstand 10-8. Als team deze wedstrijd naar onze kant getrokken. We kunnen zeker verder met deze wedstrijd. Voorlopig een goed gevoel over vandaag. Blije en tevreden coaches! We gaan met elkaar vooruit en op naar volgende wedstrijd! Van Christa.

IJsselvogels C3 – Reflex C1   5-2   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. Koploper C3 speelde thuis tegen hekkensluiter Refleks C1 uit Woerden maar daar was zeker de 1e helft weinig van te merken. Beide ploegen kwamen moeilijk tot een goede aanval waarbij Nils minimaal één keer een strafworp mee had mogen hebben. Suus zette C3 op een 1-0 voorsprong hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust scoorde Refleks eerst van afstand en daarna uit een mooie doorloper waardoor het ineens 1-2 voor Refleks stond. De laatste 10 minuten liet C3 zien niet voor niets op de 1e plaats te staan. Uit een korte kans scoorde invaller Benjamin de 2-2 waarna Nils tot 2x toe een fraaie doorloper in het mandje wist te deponeren waardoor het ineens weer 4-2 voor C3 stond. Invaller Benjamin had het laatste woord en bepaalde van grote afstand de eindstand op 5-2. Op naar de 100% taart!

Merwede / Multiplaat D1 – IJsselvogels D1   3-17  En hoe zou het in de ‘koppies’ zitten na de nipte nederlaag tegen KOAG vorige week? Op de vrijdag training daar uitgebreid met de kinderen over gesproken en de conclusie was eendrachtig. Het afvangen daar schortte het aan. Indien we de bal beter in de ploeg houden krijgen we meer kansen en de tegenstander minder. In ons spel met dynamische vang is dat een belangrijk punt dus daar gaan we op focussen de komende periode. De afgelopen weken veel getraind op het vierkantje en vrijkomen dus de vraag was hoe dit allemaal vandaag ging uitpakken. Het antwoord was: echt wel goed.. Na een begin met wat plaatsingsfouten en uit de handen vallende ballen ging de D1 volledig los op een ‘hulpeloze’ tegenstander en werd Merwede volledig overspeelt door een ontketent team. En dan is het genieten hoe dit team een tegenstander bij de strot grijpt en het gevoel geeft dat er niets te halen valt. Dan staan er twee kapiteins in het veld (Rosa en Jesca) die hun vak vormen en het tempo bepalen. Dan komt het scorend vermogen boven tafel waarin (bijna) iedereen goals maakt en ballen onderschept worden. En dan is het als tegenstander moeilijk ballen tegen dit team. De score werd geopend door 2x Jesca en Olivier voor 3-1 na 12,5 minuten. Voor rust werd dit door 2x Rosa en 1 x Dominique verhoogt naar 6-1. In de rust iedereen ervan doordrongen dat het nu niet ‘ff rustig aan deze wedstrijd hebben we gewonnen’ gedrag moest worden (en oh ja dat zit ook echt in deze ploeg) maar dat we door moesten trekken naar het einde toe. En dat deden we.. Via 3x Jesca en goals van Stijn en Olivier stond het na 12,5 minuten in de tweede helft al 11-1. De laatste 12,5 minuten werd er door het 2e aanval vak nog 6 goals aan toegevoegd (3x Finn, 2x Rosa en Lucas) voor de eindstand van 17-3. Als we dan nog in overweging nemen dat we 2 strafworpen hebben gemist (na de trainingen ff 5 minuten strafballen nemen dames!) dan was het een prima overwinning. Volgende week Valto thuis en dan dit voortzetten! André.

ODO D3 – IJsselvogels D2   7-6   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. In Maasland kon D2 het net niet bolwerken tegen ODO D3 en moest met 7-6 zijn meerdere in deze tegenstander erkennen waardoor koploper Korbis D2 een beetje uit zicht raakt. Verder helaas geen informatie.

Nikantes D1 – IJsselvogels D3   6-8  Allereerst willen wij, coaches van de D3, onze excuses aanbieden voor al onze trouwe lezers die afgelopen weken geen verslag van ons hebben gehad. Dit komt doordat wij het simpelweg vergeten waren, sorry! Op de planning van zaterdag negen december stond Nikantes D1, dit is al een bekende van ons, want na 2x een verlies om onze oren op het veld was het tijd om te laten zien wie er de baas is in de zaal. En binnen enkele minuten stonden we dankzij Timo op een 0-1 voorsprong, Hoppa! Beide partijen hadden zo hun aanvallen en stonden beide goed te verdedigen met een gevolg van 2-3 op het scorebord. Ties kon het mooi uitbreiden door 2x achterelkaar de bal in de korf te gooien, 2-5. Na de rust ging het gooien naar elkaar toe een stuk minder goed waardoor de tegenstander kon terug komen van een 3-6 naar een 6-7. Hierdoor werd het opeens wel een hele spannende pot. Tot letterlijk de laatste seconde waren beide partijen flink aan het aanvallen en toen gooide Lucas nog ff de 6-8 erin. Verdiende overwinning en op naar de volgende wedstrijd. De ballen werden erin gegooid door: 2x Ties & Timo, en Willeke, Sem, Sahra en Lucas 1x. Van Stefan.

IJsselvogels E1 was vrij.

IJsselvogels E2 – Avanti E4   5-4   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. E2 speelde thuis een spannende wedstrijd tegen Avanti E4 uit Pijnacker hetgeen de eerste overwinning betekende in deze zaalcompetitie. Helaas moet ik jullie de doelpuntenmakers schuldig blijven.

IJsselvogels E3 was vrij.

IJsselvogels E4 – Weidevogels E4   6-6   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. E4 ontving thuis Weidevogels E4 uit Bleiswijk, op de ranglijst staan jullie gelijk maar gezien de kansenverhouding hadden jullie deze wedstrijd moeten en kunnen winnen. Alleen al het eerste part kregen jullie minimaal 10 kansen tegen misschien 3 voor de tegenstander, stand 0-2. Daarna ging het gelukkig beter en met nog 10 seconde op de klok leken jullie het winnende doelpunt te scoren, 6-5. Helaas was de aandacht daarna meer bij de aflopende klok op het scorebord dan op de tegenstander gericht waardoor deze 2 sec. voor tijd nog de 6-6 wist te scoren, jammer want jullie hadden een overwinning verdiend. Het korfschieten werd met 5-3 gewonnen.

Reeuwijk F1 – IJsselvogels F1     Reeuwijk F1 teruggetrokken. Zaterdag staat voor F1 thuis de topper op het programma tegen het eveneens nog ongeslagen Korbis F1, aanvang 10.00 uur.

Avanti F1 – IJsselvogels F2   13-3   In Pijnacker leed F2 een 13-3 nederlaag tegen het op de 2e plaats staande Avanti F1. Al snel werden er helaas door het sterke team van Avanti 6 tegendoelpunten gemaakt waarbij we op een achterstand van 6 doelpunten kwamen. Gelukkig scoorde Lilly na dit doelpunt, we kregen een stand van 6 – 1. Avanti scoorden nog een paar keer en het kwam 10 – 1 te staan. Het volgende doelpunt dat werd gemaakt kwam van Florian, helaas werd er direct na dit doelpunt een ander doelpunt gemaakt door de tegenstanders. Het kwam 11 – 2 te staan. IJsselvogels was aan het aanvallen en verloor de bal aan de tegenstanders die er tussen sprongen om de bal te onderscheppen. Alleen was de dame van Avanti een beetje in de war en scoorde per ongeluk op haar eigen korf waardoor IJsselvogels een punt kreeg en het 11- 3 werd. Hierna kon IJsselvogels geen punten meer scoorden. De eindstand was 13 – 3. Misschien heeft de f2 deze wedstrijd verloren, maar het spel wordt steeds beter. Met korfschieten hebben we zelfs gelijk gespeeld: 3-3. Doelpunten door Lucas, Lilly en Thijme. Van Lotte.

IJsselvogels F3 – OZC F2     Niet gespeeld omdat OZC geen team op de been kon brengen.