Hoe vloog de bal – zaterdag 10 januari 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 10 januari 2015).

Dat was me het korfbalweekendje wel. De start in 2015 had bijna niet beter gekund met o.a. winst voor alle seniorenteams. Het 1e handhaafde zich bij de bovenste vier, het 2e gaat dankzij de nipte overwinning op medekoploper Fiks 2 alleen aan de leiding terwijl het 3e koploper Avanti 4 met 24-29 thuis op een nederlaag trakteerde. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er liefst 14 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E3 (16-2 tegen Korbis E2) en E5 (0-14 tegen Korbis E4), ook de 16-3 van E1 tegen Vitesse E2 en de 0-12 van D2 tegen Vitesse D4 mochten er wezen. De wedstrijd met de meeste doelpunten van dit seizoen was te bewonderen in Pijnacker waar Avanti 4 met 24-29 (53 doelpunten) werd verslagen door het 3e. Het zal dan ook niemand verwonderen dat de topscoorder van de week uit dit team kwam, Dirk Rijneveld scoorde liefst 11 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 maakt tegenwoordig zelf een wedstrijdverslag dat te lezen is op de site. In Oegstgeest was Fiks 1 de tegenstander en die zijn thuis moeilijk te verslaan. Na een 1-4 voorsprong raakte Jary helaas geblesseerd en moest vervangen worden door Victor. Dat gaf Fiks de gelegenheid dichterbij te kruipen maar gelukkig herstelde het 1e zich op tijd en stond het in de rust al weer met 7-12 voor. Ook de 2e helft bleef het 1e geconcentreerd spelen om via een 12-19 tussenstand met 17-22 te zegevieren. Kevin 5x, Jasper 4x, Hannah en Karen 3x, Nathan 2x en Jary, Kirsten, Eva, Victor en Peter scoorden de belangrijke doelpunten voor het 1e dat dankzij deze overwinning nog steeds bovenin meedraait.

A.s. Zaterdag 17 januari – aanvang 18.40 uur – IJsselvogels 1 – VEO 1 (Voorburg) – in de Zuidplas!!!

IJsselvogels 2 speelde in Oegstgeest de topper tegen medekoploper Fiks 2 waarvan thuis nipt met 1 doelpunt verschil werd gewonnen. Ook nu werd het een gelijk opgaande wedstrijd met dan weer Fiks 2 op voorsprong en dan weer ons 2e. Helaas heb ik verder geen gegevens ontvangen en weet ik alleen dat er knap met 13-14 werd gewonnen waardoor het 2e nu alleen koploper is, nu vasthouden!

De plaatselijke verslaggever in Pijnacker maakte afgelopen zaterdag overuren. Daar speelde koploper Avanti 4 thuis tegen IJsselvogels 3. Thuis werd hier, onnodig en zonder Dirk, van verloren. In de 1e helft een beter IJsselvogels dat steeds op voorsprong kwam maar toch met een 15-14 achterstand de rust inging. Toen Avanti in de 2e helft uitliep naar 18-15 leek er een gaatje geslagen te zijn. Het 3e kwam weer op gelijke hoogte, 20-20, en stoomde gelijk door naar 20-27 om uiteindelijk met liefst 24-29 te zegevieren. Jammer dat ik niet aanwezig was, dat was genieten geblazen, liefst 53 doelpunten! Dirk scoorde er liefst 11, Pieter 7, Marina, Anne en Erwin 3 en Pascal 2 maar dit was een overwinning behaald door het hele team, klasse, zo door blijven gaan en wie weet …..

IJsselvogels 4 behaalde in De Lier een verdiende 9-14 overwinning op Valto 4. Na een wat moeizame 1e helft die werd afgesloten met een 4-6 voorsprong liep het 4e in de 2e helft uit naar 5-12 en was de strijd gestreden. Valto 4 mocht nog even iets terug doen maar dankzij 3 doelpunten van Stef en Hans, 2 van Lydia en Sascha en 1 van Brenda, Rob, Laura en Ernst werd er met 9-14 gewonnen en doet het 4e volop mee om het kampioenschap. Zeker met de ervaring van de weer herstelde Hans Brouwer hebben jullie er weer een welkome aanvulling bij.

IJsselvogels 5 had thuis nog wat goed te maken tegen Vitesse 7 dat eerder dit seizoen in Barendrecht nog met 8-6 te sterk was op een helaas wat minder sportieve manier. Het 5e stelde gelijk orde op zaken en liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong, ruststand 6-1. Na 7-1 kwam Vitesse even terug tot 7-3 maar daarna was het weer IJsselvogels dat uitliep naar 10-3, eindstand 10-4. Mike D. scoorde 3x, Remon 2x en Tom, Iris, Eline, Nikki en invaller Mike A. 1x. Deze zege gaf een goed gevoel denk ik!

IJsselvogels 6 was vrij.

In Pijnacker speelde IJsselvogels A1 uit tegen Avanti A1 waarvan thuis met 15-11 werd gewonnen. Beide teams hebben de punten hard nodig en blijkbaar hebben ze in Pijnacker wat grotere korven want net als bij het 3e (24-29) werd het ook hier een doelpuntrijke wedstrijd. Avanti A1 kwam goed uit de startblokken en nam een 5-1 voorsprong, tot 9-4 bleef het gat 5 punten. Gelukkig hervond A1 zich kort voor de rust en slonk het gat tot 10-8 in de rust. Bij 13-13 kwam A1 voor het eerst op gelijke hoogte, nam zelfs een 13-14 en 14-15 voorsprong maar kwam ook weer met 17-15 achter. Een strafworp en doorloper van Christiaan zorgde voor 17-17 waarna Avanti vlak voor het einde het winnende doelpunt dacht te scoren, 18-17. Een late strafworp voor A1, koelbloedig benut door Noël, zorgde voor een terechte 18-18 eindstand waarmee onze A1 het meest tevreden was vermoed ik. Christiaan 8x, Noël en Leon 4x en Stan 2x verzorgden de productie maar dat konden zij niet zonder het uitstekende steunwerk van de dames Tamara, Anouk, Linda en Else, teamwork heet zoiets (om natuurlijk de coaches Marco en Pieter en trainer Dirk niet te vergeten)!

IJsselvogels A2 kwam uit tegen Nieuwerkerk A2 niet verder dan een 18-10 nederlaag. Het verslag kwam helaas niet verder dan 12-8 en alleen de doelpunten van Mike (5e), Daan (7e) en Wietze (8e) stonden erin, verder was het angstig leeg. Helaas …..

IJsselvogels A3 wacht nog steeds op het eerste punt. Zou dat vandaag tegen “t Capproen A1 uit Hellevoetsluis gaan gebeuren, uit werd tenslotte maar met 7-4 verloren. Een 0-3 tussenstand en een 1-5 ruststand gaven al weinig hoop op een positief resultaat. Tot 3-7 ging het gelijk op maar ondanks doelpunten van Mick, Kim, Jodie en Lisa werd er met 4-10 verloren, volgende keer meer succes! Toch vond waarnemend coach Wouter het helemaal niet zo slecht gaan, speltechnisch was het goed alleen met het creëren van kansen hadden jullie moeite en als die kansen er waren dan gingen ze er niet in.

Ook bij IJsselvogels B1 vandaag een invalcoach. Berry mocht mee naar Scheveningen waar onze B1 moest aantreden tegen laagvlieger KVS B2. Een uitstekende 1e helft resulteerde in een 0-8 ruststand. De scherpte van de 1e helft was in de 2e helft ver te zoeken waardoor KVS de nederlaag kon beperken tot 7-12. Janneke en Jesse 3x, Dave en Jelle (welke?) 2x en Noortje en Merel 1x scoorden. Jullie staan nu op een gedeelde 2e plaats met nog steeds kans op het kampioenschap!

In Vlaardingen speelde IJsselvogels B2 tegen het sterke Oranje Nassau/Spirit B2. Na een 7-2 ruststand werd hier met 13-5 van verloren. Thuis werd hier nog met 7-7 gelijk tegen gespeeld. Juliëtte 3x en Siebe 2x scoorden. Verder helaas geen gegevens ontvangen.

Eerder dit seizoen won IJsselvogels C1 thuis met 9-3 van Korbis C1, zou het vandaag weer zo makkelijk gaan? Wel heel de wedstrijd voorgestaan in Waddinxveen maar steeds de tegenstander de kans de kans gegeven terug te komen. Bij 3-6, 4-7 en 7-10 leek het gat groot genoeg maar de 9-10 eindstand laat zien dat Korbis C1 erin bleef geloven. Sam, Lars, Stefan en Remmert scoorden 2x en Angela en Loisanne 1x, dankzij deze zege staan jullie nu op een gedeelde 2e plaats.

IJsselvogels C2 revancheerde zich voor de eerdere nederlaag tegen KCC/Logistiek C3 door nu met 10-8 te zegevieren. Makkelijk ging het echter niet. Na 4-1 en een 6-2 ruststand dacht C2 dat het gat geslagen was maar KCC kwam knap terug tot 7-6 en C2 mocht uiteindelijk blij zijn dat de punten met 10-8 in Moordrecht bleven. Luc 3x, Casper, Thirza en Annelie 2x en Douwe 1x scoorden de goals.

Gezien de stand op de ranglijst zou IJsselvogels C3 thuis van Vlaardingen C1 moeten kunnen winnen. Helaas ontbrak in de 1e helft een beetje de pit volgens de leidsters en stond C3 met 1-2 achter tegen een meisjesteam. Dankzij Stan (zijn 2e) en Clarissa kwam C3 weer terug tot 3-3 maar helaas was het hierna alleen Vlaardingen dat nog 2x scoorde, eindstand 3-5 en eigenlijk niet nodig volgens mij.

IJsselvogels C4 speelde uit tegen Nieuwerkerk C3 en dat is meestal een gelijkwaardige tegenstander. Vandaag liep het niet zoals het lopen moest bij C4 en na een 2-0 ruststand werd er met 5-2 verloren ondanks doelpunten van Lisa en Tom. Coach Wouter gaf zelfs een compliment aan de scheidsrechter (dat hoor en lees je niet vaak) en zag deze wedstrijd weer wat trainpunten. Ook jullie staan, net als A3, nog op die hatelijk “0“.

Vorige week verloor IJsselvogels D1 de 100% taart door in Krimpen met 9-5 van het eveneens ongeslagen KOAG D2 te verliezen. Een week later was al de return dus kans op revanche. De start was echter voor KOAG D2 dat de kansen goed wist te benutten en uitliep naar een 1-3 voorsprong. Dacht IJsselvogels op 1 punt te komen, bracht KOAG uit de eerstvolgende aanval het gat weer op 2. Toch gaf ik jullie na een 4-5 ruststand nog een goede kans. De eerste aanval was echter vrij machteloos en toen KOAG uitliep naar 4-7 was het gat geslagen. Het pleit voor jullie dat jullie terugkwamen tot 5-7 en 6-7 maar helaas was de tijd tekort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. David en Kris 2x en Sijmen en Evi 1x scoorden voor D1.

In Barendrecht behaalde IJsselvogels D2 de tweede overwinning door met duidelijke cijfers van Vitesse D4 te winnen. De dames hadden met 9 doelpunten een groot aandeel in de uiteindelijke 0-12 overwinning want Iris scoorde liefst 5x, Kirsten 3x, Marijn 2x en Marije en Jens 1x. Jullie doen nog volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen, ga zo door!

Ook IJsselvogels D3 deed goede zaken door thuis met 3-2 van ONDO D6 uit ’s Gravenzande te winnen dat met een heel meisjesteam speelde. Gelukkig was Cars er weer, gezond en wel, en met 2 doelpunten waaronder de winnende had hij gelijk een groot aandeel in de nipte 3-2 overwinning. Corné maakte het andere doelpunt.

IJsselvogels E1 maakte thuis korte metten met hekkensluiter Vitesse E2 uit Barendrecht dat na een 7-2 ruststand met een 16-3 nederlaag huiswaarts keerde. Leidster Kirsten noteerde 7 doelpunten van broer(tje) Tim, 6 van Anne (in topvorm?), 2 van Joran en 1 van Sander. Het korfschieten werd met 4-5 verloren ondanks doelpunten van Tim, Anne, Sander en Lisa.

IJsselvogels E2 ontving het vrij fysieke Merwede E1 uit Sliedrecht. Het begin was duidelijk voor E2 dat via goed en snel aanvalsspel uitliep naar een 4-0 voorsprong, ruststand 6-2. Na de rust werd het nog 9-4 en 10-5 maar daarna vergat E2 het af te maken en gaf het de tegenstander de kans om dichterbij te komen, eindstand 10-8 met 4 doelpunten van Jesca, 3 van Benjamin, 2 van Willem en 1 van invalster Yana. Het korfschieten werd met 5-5 gelijk gespeeld met 2 goals van Willem en 1 van Jesca, Benjamin en invalster Rosa. Zaterdag spelen jullie de topper tegen Kinderdijk E1, succes!

Ook IJsselvogels E3 deed het uitstekend door thuis met liefst 16-2 van Korbis E2 uit Waddinxveen te winnen. Het werd een beetje een rare wedstrijd omdat er bij Korbis steeds kinderen zomaar het veld uitliepen. Dat bleek wekelijks het geval te zijn, ook op de trainingen. Gelukkig deed E3 waar het goed in is en dat is gewoon doelpunten maken. Dankzij 8 treffers van Wesley, 3 van Rosa en Martin en 1 van Simone en Stijn werd er een ruime 16-2 zege behaald. Het korfschieten ging wat minder maar dankzij 2 doelpunten van Wesley en 1 van Stijn werd er toch met 3-2 gewonnen. Jullie zitten in een heel spannende poule, succes!

IJsselvogels E4 was vrij maar had toch een uitstekende dag omdat koploper Gemini E1 onverwachts verloor van het veel lager op de ranglijst staande Vriendenschaar E2, ra, ra!

In Waddinxveen leverde IJsselvogels E5 vakwerk af tegen Korbis E4 door na een uitstekende wedstrijd en onder leiding van gelegenheidsleider Russel (vader van Tim) met liefst 0-14 te winnen waarbij vooral de productiviteit van het hele team opviel. Tim en Nils 4x en Lienke en Nienke 3x scoorden de doelpunten en er zaten zelfs al echte doorloopballen tussen. Vooral de onderlinge samenwerking was deze wedstrijd erg goed, ga zo door E5! Ook het korfschieten werd met 2-4 gewonnen via 2 doelpunten van Lienke en Nils. Russel bedankt voor het coachen.

IJsselvogels E6 ontving thuis Maassluis E4 waar tegen uit gelijk werd gespeeld. In de 1e periode zelfs met 2-1 voorgestaan, in de rust met 3-4 achter en uiteindelijk helaas met 4-7 verloren. Storm scoorde alle 4 de doelpunten. Het korfschieten werd helaas nipt met 5-6 verloren waarbij Thomas zelfs 3x scoorde (100%) en Storm en Jesse 1x. Hadden de dames deze ochtend een snipperochtend opgenomen?

In Maassluis speelde IJsselvogels F1 tegen koploper Maassluis F2. In het begin kon F1 het aardig bijbenen waarbij het zelfs werd geholpen door de tegenstander die per ongeluk nog een keer in de eigen korf scoorde (6-3). Tot 8-5 kon F1 aardig bijblijven maar helaas werd er toch nog met 11-5 verloren. De leidsters vinden het steeds beter gaan dus dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Levi scoorde 2x, Esther en Mike 1x en dus Maassluis 1x. Het korfschieten werd met 1-2 gewonnen dankzij doelpunten van Esther en Levi.

IJsselvogels F2 was vrij en is a.s. zaterdag “ Team van de Week” bij de thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 tegen VEO 1, aanvang 18.40 uur, aanwezig zijn 18.15 uur. Er volgt nog een uitnodiging via de mail.