Hoe vloog de bal – 10 mei 2014

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 10 mei 2014).

Het verheugt mij dat de rubriek “Hoe vloog de bal ….” ook buiten onze dorpsgrenzen wordt gelezen, dat geeft een voldaan gevoel. Na 2 weken rust, op een enkele beker- en/of inhaalwedstrijd na, moesten bijna alle teams afgelopen zaterdag weer aan de bak. Maar oh …… wat viel dat tegen, wat was dat koud en dat kwam voornamelijk door de vele regenbuien en de harde wind. Vooral net na het middaguur was het moeilijk korfballen, later op de dag scheen er zelfs al weer een heerlijk zonnetje. Voor IJsselvogels 1 breken spannende weken aan, nadat Sporting Trigon 1 vorige week al verrassend uit van Die Haghe 1 wist te winnen, wonnen ze afgelopen zaterdag opnieuw (van Albatros 1) waardoor ons 1e nu alleen op de laatste plaats staat met 8 punten. Telstar en Albatros hebben er 9, Sporting Trigon 10 en Odik 11. Deze 5 teams gaan uitmaken wie er over 2 weken degradeert. Afgelopen dinsdag plaatste onze B1 zich voor de halve finale van het Bekertoernooi van het District Zuid West door in Sliedrecht verrassend met 6-7 van Merwede B1 te winnen en dat is een uitstekende prestatie. A1 werd helaas uitgeschakeld door het 2 klassen hoger spelende KCC/Delta Logistiek A1 maar bood uitstekend tegenstand. Van de 30 gespeelde wedstrijden (in de afgelopen 2 weken) werden er 15 gewonnen en leden er 15 een nederlaag. De grootste overwinning was voor IJsselvogels F2 dat met 0-14 van Maassluis F1 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Kevin Berghout die in het 1e maar liefst 10x wist te scoren (een p.r. Kevin?), ook de 8 doelpunten van Stijn v.d. Hoog in F2 mochten er wezen. De resultaten:

IJsselvogels 1 bood in Zeeland tegen nr. 2 Tjoba 1 goed tegenstand maar keerde toch met een 24-21 nederlaag huiswaarts. In een gelijk opgaande 1e helft was het dan weer Tjoba, dan weer IJsselvogels dat een voorsprong nam. Ondanks 5 doelpunten van Kevin, 3 van Dirk en 2 van Jasper stond het 1e in de rust nipt met 11-10 achter. Na 12-12 begin 2e helft liep Tjoba ineens uit naar een ruime 17-12 voorsprong en hoewel  het 1e hierna regelmatig mee scoorde werd het gat nooit kleiner dan 4 punten. Pas bij 21-18 kwam het 1e tot 3 punten maar helaas lukte het niet op gelijke hoogte te komen en een duur puntje uit Zeeland weg te slepen. Eindstand 24-21 met maar liefst 10 doelpunten van Kevin, 5 van Dirk, 3 van Jasper en 1 van Hannah, Mariska en Victor. Met nog 2 wedstrijden te gaan breekt voor het 1e een beslissende fase aan. A.s. Zaterdag is Die Haghe 1 thuis (aanvang 15.30 uur) de tegenstander en de week erna Sporting Trigon in Leiden. Van beide teams werd de vorige veldwedstrijd gewonnen dus er zijn kansen, zeker als de supporters zich van hun goede kant laten horen. Zaterdag 17 mei, aanvang 15.30 uur, IJsselvogels 1 – Die Haghe 1, komt dat zien!!!!!

In Zoetermeer deed IJsselvogels 2 wat het moest doen en dat was als nr. 2 winnen van nr. 3 De Meervogels 3 en gezien de 6-12 overwinning leverde dat geen problemen op. Er werd gestaag een voorsprong gepakt en er waren nooit problemen. Berry 3x, Peter 3x, Eva 2x, Gert Jan, Lieke, Eva en An scoorden. Prima!

IJsselvogels 3 blijft het uitstekend doen en versloeg thuis Olympia 2 uit Spijkenisse met 15-8 dankzij 5 doelpunten van Erwin, 3 van Wilco, 2 van Brenda, Bas en Pieter en 1 van Louise. Na 2-2 het gat geslagen naar 5-2 en verder niet meer in de problemen geweest. Helaas won ADO 2 ook zodat de achterstand 1 punt blijft met nog 2 wedstrijden te spelen. Wie weet een kampioenschap, wie weet als beste nummer 2 promoveren? Blijven winnen!

IJsselvogels 4 speelde een moeizame 1e helft thuis tegen Olympia 3 waarin het niet verder kwam dan een 5-5 gelijke stand. In de 2e helft liep het ineens veel beter, de schoten vielen er nu wel in en toen van 6-6 werd uitgelopen naar 12-6 was de wedstrijd gespeeld. Als je dan 13 doelpunten scoort in de 2e helft met dat slechte weer dan is dat heel knap. Via 5 goals van Edwin, 4 van Hendrik, 2 van Lydia, Stef, Rob en Deborah en 1 van de jarige Laura werd er met 18-9 gewonnen.

Na 2 weken al uit met 6-8 te hebben gewonnen van NIO 6 in Schiebroek dankzij 3 doelpunten van Cornel, 2 van Renee en 1 van Sylvester, Anouk en Bas moest nu thuis worden aangetreden tegen deze zelfde tegenstander. Na een 3-3 ruststand ging het tot 5-5 gelijk op waarna Anouk en Sylvester met hun doelpunten voor de 7-5 overwinning zorgden. Sylvester 2x en Renee, Lisanne, Karin, Anne en Anouk namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening waardoor het 5e nu keurig 2e staat.

IJsselvogels G1 kwam in Barendrecht weer 2x binnen de lijnen. Eén keer tegen koploper Korbatjo G1 en een keer tegen hekkensluiter PKC/Hagero G1. Volgens leidster Petra was het te nat en te koud om er iets leuks van te kunnen maken. Tegen Korbatjo kwam G1 nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van Issam maar daarna bepaalde Korbatjo G1 de eindstand op 1-2 waardoor zij kampioen werden. Van PKC/Hagero G1 werd met 0-1 verloren hetgeen de eerste overwinning betekende voor de (jonge) tegenstander en dat gaf veel blijde koppies te zien (niet bij onze G1 denk ik of viel dat wel mee??).

IJsselvogels A1 kwam de afgelopen periode zelfs 3x binnen de lijnen. Eerst werd uit in Barendrecht met niet minder dan 11-18 gewonnen van “angstgegner” Vitesse A1 dankzij 7 doelpunten van Nathan, 3 van Kimberley, 2 van Jeanine en Aron en 1 van Esther, Coen en Yoran terwijl achter doelpunt 13 helaas geen naam stond. Woensdagavond stond de bekerwedstrijd (kwartfinale) uit tegen het sterke KCC/Delta Logistiek A1 op het programma dat 2 klasse hoger speelt dan onze A1. Na een 3-4 voorsprong ging het tot 7-7 gelijk op. Hierna nam KCC steeds een kleine voorsprong om na 10-9 en 12-10 uit te lopen naar een 15-10 voorsprong en een 16-11 eindstand ondanks 3 doelpunten van Nathan, 2 van Kimberley en Aron en 1 van Coen en invalster Laura terwijl achter doelpunten 7 en 9 helaas geen naam stond. Al met al toch een knappe prestatie van onze A1. Afgelopen zaterdag was in Dordrecht Oranje Wit A2 de tegenstander. Het werd 8-13 voor onze A1 dat na 12 wedstrijden nog steeds ongeslagen aan de leiding gaat en aan 1 punt uit de resterende 2 wedstrijden voldoende heeft om het kampioenschap binnen te halen. Na een 4-4 tussenstand werd een 5-8 voorsprong gepakt, maar Oranje Wit kwam terug tot 8-8. Vijf IJsselvogelsgoals op rij zorgden toch voor de overwinning. Yoran en ‘invaller’ Christiaan 4x, Nathan 3x en Jeanine 2x scoorden.

Bij IJsselvogels A2 wil het maar niet lukken. In Ridderkerk moest, als nummer 7 met 4 punten, worden aangetreden tegen hekkensluiter KCR A3 met 2 punten. Na 1-0 achter scoorde Alex 1-1 en na 4-1 achter was het nogmaals Alex die 4-2 scoorde maar daarmee was al het kruit verschoten (zeker nat geworden door de regen?) waarna KCR A3 de eindstand op 5-2 bepaalde. Snel vergeten denk ik.

Hekkensluiter IJsselvogels A3 moest het thuis opnemen tegen ongeslagen koploper Vriendenschaar A1 uit Bodegraven. Bij jullie blijkt maar weer dat een klasse hoger ook echt een klasse sterker is want ondanks dat jullie toch een leuke en goede ploeg hebben werd er met 4-8 verloren ondanks 3 doelpunten van Remon en 1 van Eline. Nog 2 wedstrijden om die hatelijke “0” weg te werken.

IJsselvogels A4 speelt juist een klasse lager en staat ineens fraai ongeslagen bovenaan. Vorige week werd de kraker tegen medekoploper Vlaardingen A2 ruim met 15-5 gewonnen. Afgelopen zaterdag was KCC/Delta Logistiek A5 de tegenstander in Capelle ad IJssel. Na een goede start, 0-3 voor, kwam de tegenstander goed terug, 3-3 gelijk, waarna de rust bij een 4-4 stand aanbrak. Alles was nog mogelijk. Een uitstekende 2e helft zorgde er echter voor dat A4 van 4-4 uitliep naar een riante 4-13 voorsprong om uiteindelijk met 5-14 te zegevieren waardoor het kampioenschap steeds dichterbij komt. De coaches Kevin en Marco noteerden 5 doelpunten van Mick (een persoonlijk record denk ik Mick?), 3 van Daan, 2 van Mike en Bas en 1 van invalster Karlijn en Dennis.

Dinsdagavond kwam IJsselvogels B1 al in actie voor de kwartfinale van de bekercompetitie. Uit in Sliedrecht moest worden aangetreden tegen het een klasse hoger spelende Merwede B1. In de 1e helft een matig B1 dat blij mocht zijn dat de achterstand in de rust tot 4-1 beperkt bleef. In de 2e helft een herboren B1 dat alle schroom van zich afgooide en na een 5-2 en 6-3 achterstand alsnog met 6-7 wist te winnen met in de laatste minuut invaller Mike als matchwinnaar. De overige doelpunten kwamen van Jesse en Jeffrey 2x en Tamara en Noël 1x. Wat zal de vreugde groot zijn geweest! Op naar de halve finale waarin Vitesse B1 uit Barendrecht de tegenstander is, zij wisten nipt met 11-12 van NIO B1 te winnen. 20 mei 19:30 uur in Barendrecht. Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Excelsior B1 uit Delft op het programma waarvan uit nipt werd verloren. Zou vandaag de revanche volgen? Met gelegenheidscoach Hans langs de lijn kwam B1 op een 3-1 voorsprong en tot 5-3 leek er niets aan de hand. Wat IJsselvogels B1 dinsdagavond lukte, een achterstand ombuigen in een voorsprong, lukte nu Excelsior B1. De 5-3 achterstand werd omgebogen in een 5-6 overwinning, daar konden ook de 2 doelpunten van Laura en Mike en 1 van Jeffrey niets aan veranderen, jammer!

De wedstrijd IJsselvogels B2 – Gemini B1 mocht ik zelf fluiten en wat was dat nat en koud zeg. Wat mij opviel was dat alleen invaller Sam een shirt met lange mouwen onder zijn wedstrijdshirt had. Dan blijven je polsen in ieder geval iets warmer maar of dat afgelopen zaterdag iets had uitgemaakt? Na een 0-1 ruststand werd het na een uur spelen 0-2 voor Gemini B1. In het laatste aanvalsvak, met een goed spelende Robert, kreeg Donald nog enkele mooie kansjes en was het jammer dat schoten van Karlijn en Donald uit de korf draaiden.

IJsselvogels B3 blijft het goed doen, de allereerste wedstrijd tegen Reeuwijk B2 zou wel eens beslissend kunnen zijn voor het kampioenschap. Gemini B2 kwam er in de 1e helft niet aan te pas en waarin B3 duidelijk het betere van het spel had. Via 3 doelpunten van Maarten en 1 van Thirza en Maaike werd het, na een 4-0 ruststand, 5-1 voor B3.

IJsselvogels C1 speelde thuis tegen Albatros C1 en dat bleek een goede tegenstander te zijn met ook goede aanvallende dames. Als je dan ook twee doelpunten tegen krijgt door de bal niet goed uit de verdediging te spelen dan zijn dat dure en zure goals. Na een 3-7 ruststand werd het 6-12 voor Albatros C1 dat door deze overwinning over C1 heengaat. Noortje 2x en Sam, Lars, Jelle en invaller Remmert scoorden. Onder druk schieten blijkt toch lastiger dan lekker vrij op de training.

IJsselvogels C2 stond in Vlaardingen al in te schieten voor de wedstrijd tegen Oranje Nassau C1 toen besloten werd de wedstrijd toch maar niet door te laten gaan. Volgens mij hebben ze bij Oranje Nassau nog geen kunstgrasveld (?) en dan zou het een terecht beslissing kunnen zijn.

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen ongeslagen koploper Nieuwerkerk C3 best een goede wedstrijd. In de 1e helft ging het verdedigen nog niet zo goed waardoor Nieuwerkerk een 0-4 voorsprong kon nemen. In de 2e helft ging het verdedigen een stuk beter alleen jammer dat de kansjes niet worden afgemaakt. De eindstand was 0-5. Nog 2 wedstrijden om die hatelijke “0” weg te werken, succes!

IJsselvogels D1 was vrij.

Bij IJsselvogels D2 in de afdeling blijft het uitermate spannend met nog 5 kanshebbers die kampioen kunnen worden. Van hekkensluiter WION D2 uit Ommoord werd dankzij 2 doelpunten van Sanne en 1 van Sylvia, Lotte en Tobias met 5-2 gewonnen en dat allemaal onder toeziend oog van de gelegenheidscoaches Nikki en Remon. De laatste 2 wedstrijden winnen en het kampioenschap is binnen, zet’ m op D2, jullie kunnen het!

IJsselvogels D3 leverde deze dag vakwerk af door ongeslagen koploper Nieuwerkerk D4 zijn eerste nederlaag te bezorgen, voor D3 betekende dit juist de eerste overwinning. Heel de wedstrijd ging het gelijk op getuige de 0-1 van Remon, 2-2 van Thomas, 2-3 van Tom en na 3-3 was het Anna die het winnende doelpunt scoorde, 3-4 voor D3, klasse en heel goed gespeeld.

Bij IJsselvogels E1 ontbreekt het een beetje aan de juiste winnaarsmentaliteit, het veldspel is best aardig maar de wil om te willen en moeten scoren ontbreekt een beetje, het is net iets te vrijblijvend. Zo ook vandaag tegen KCC/Delta Logistiek E1 die juist wel een paar spelertjes hebben lopen die willen scoren en dat dan ook doen. Eindstand 7-2 met 2 doelpunten van invaller Douwe.

IJsselvogels E2 vocht vandaag voor zijn laatste kans om (gedeeld) kampioen te kunnen worden met Nieuwerkerk E2. E2 speelde, volgens leidster Liesbeth, een fantastische wedstrijd. De verdediging zat potdicht maar helaas werden er veel kansen gemist. Via een strafworp kwam Nieuwerkerk op een 1-0 voorsprong. Een forse overtreding op Kirsten leverde E2 ook een strafworp op maar deze werd helaas gemist waardoor het 1-0 bleef. De kinderen van Nieuwerkerk E2 bleven maar nare dingen zeggen in het veld. Wat ontzettend jammer dat dat ook op zo ’n jonge leeftijd al gebeurd (namens de leidster!).

IJsselvogels E3 speelde al om 9.00 uur thuis tegen Gemini E1 uit Gouda. Invalster Kirsten zorgde voor een 1-0 voorsprong en na een 1-2 achterstand was het Rosa die de gelijkmaker scoorde, 2-2. Helaas wist Gemini hierna nog 2x te scoren waardoor de eindstand 2-4 werd, jammer, goed gespeeld!

IJsselvogels F1 speelde thuis de “topper” tegen KCC/Delta Logistiek F1 waarvan 3 weken geleden nog knap met 3-5 werd gewonnen. Nu, met Jeanine en Esther langs de lijn, kwam F1 dankzij Jesca nog wel met 1-0 voor maar daarna was het KCC dat de geboden kansen goed wist af te maken en verdiend met 1-5 voorkwam. Willem bepaalde de ruststand op 2-5. Na de rust liep KCC uit naar 2-7 waarna Willem in het laatste part de eindstand op 3-7 bepaalde terwijl er ook nog een strafworp werd gemist. Het korfschieten werd met 5-7 verloren ondanks 2 doelpunten van Dominique en 1 van Jesca, Willem en Benjamin. Nog 2x winnen en jullie zijn (gedeeld) kampioen, zet ‘m op F1!

In Maassluis liet IJsselvogels F2 er geen enkele twijfel over bestaan wie vandaag de sterkste was. Het arme Maassluis F1 werd met niet minder dan 0-14 verslagen dankzij liefst 8 doelpunten van Stijn, 3 van Finn, 2 van Rosa en 1 van Olivier. Nu proberen de volgende 2 wedstrijden tegen de 2 concurrenten, Vriendenschaar F1 en Nieuwerkerk F2, net zo goed te spelen en het kampioenschap is voor jullie. Het korfschieten werd met 4-3 verloren met 2 doelpunten van Stijn en 1 van Finn.

IJsselvogels F3 zit in een zware afdeling. Vandaag speelde Timo zijn 1e en Thomas zijn 2e wedstrijd. In de 1e helft mocht invaller Willem meespelen om F3 een beetje te helpen en te sturen. Uit werd met 10-0 van Korbis F1 verloren dus wat zou het vandaag worden? Via Willem kwam F3 zelfs met 1-0 voor maar in de rust stond het 1-2 voor Korbis F1. In de 2e helft moest F3, met gelegenheidsleider de stiefvader van Simone langs de lijn, het zelf opknappen (zonder Willem). Het pleit voor F3 dat de schade tot 1-6 beperkt bleef, knap gedaan. Het korfschieten werd met 4-6 verloren ondanks 2 doelpunten van Simone en 1 van Esther en Levi. Timo deed het voor de eerste keer al heel goed, hij bleef z’n tegenstander uitstekend in de gaten houden en als zowel Thomas als Timo iets sneller gaan rondspelen dan kunnen jullie gewoon meedraaien in F3.

IJsselvogels F4 tenslotte deed goede zaken door uit met 1-4 van Nieuwerkerk F5 te winnen. Met gelegenheidsleidster Anita langs de kant werd er leuk en goed samengespeeld en uit een heel snelle aanval wist Jesse zelfs een keer te scoren. Helaas zit het wedstrijdformulier en het wedstrijdverslag waarschijnlijk nog in de spelersmap waardoor ik verder geen informatie heb. Anita was in ieder geval erg tevreden, een teken dat jullie heel goed gespeeld hebben, klasse!