Hoe vloog de bal – 10 oktober 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 10 oktober 2015).

IJsselvogels B3 kampioen. Na D1 en E1 was afgelopen zaterdag B3 het derde team dat zich tot kampioen mocht laten kronen. Daar kunnen a.s. vrijdag en zaterdag nog het 5e, A3 en E5 bij komen, succes! Het was afgelopen zaterdag trouwens toch een uitstekende korfbaldag. Een heerlijk zonnetje, windstil en als dan ook de prestaties goed zijn dan kun je niet meer dan tevreden zijn. Des te jammerder dat juist het 1e afgelopen zaterdag niet thuis gaf en zich onnodig naar de slachtbank liet leiden. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 12 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er slechts 3 een nederlaag maar dat waren wel het 1e, 3e en 4e. De grootste overwinning kwam op naam van F1 dat met 21-5 van Olympia F1 uit Spijkenisse wist te winnen. De topscoorder kwam ook uit F1 want Luna Glissenaar wist maar liefst 9x te scoren, ook de 8 doelpunten van Wietze Meijer in A3 vallen op. De resultaten:

Na 3 knappe overwinningen op rij moest vandaag worden aangetreden tegen het laaggeplaatste Korbatjo 1 uit Oud-Beijerland. Dat mag toch niet teveel problemen opleveren zou je denken. De beginbal leverde gelijk een strafworp op die helaas werd gemist, was dit een voorbode van wat ons deze middag te wachten stond? Na 0-1 achter scoorde Marina 1-1 en Kevin 2-1 waarna Korbatjo eveneens een strafworp mistte. Waar IJsselvogels 11 minuten niet scoorde bleek Korbatjo daar minder moeite mee te hebben. De achterstand werd omgebogen in een 2-5 voorsprong. Karen benutte fraai een omdraaibal, 3-5, maar daarna was het 1e opnieuw 14 minuten volkomen schotloos. Met nog 3 minuten te spelen stond er een, niet voor mogelijk gehouden, 3-9 tussenstand op het scorebord. Hannah en Nathan bepaalden van afstand de ruststand op 5-9, zou het nog kunnen? Na de rust bleef het gat tot 9-13 steeds 4 punten. Karen en Kevin brachten de achterstand terug tot 11-13 en Hannah tot 12-14. Binnen 2 minuten was het gat helaas weer 4 punten, 12-16. Toen begon voor IJsselvogels een betere fase. Nathan scoorde 13-16 en van onder de korf 14-16. Invaller Jary scoorde fraai van afstand 15-16 en de IJsselvogelssupporters gingen er nog eens goed voor zitten. Helaas was het hierna Korbatjo dat als eerste scoorde, 15-17, en vervolgens de eindstand op 15-18 bepaalde hetgeen gewoon verdiend was gezien de inzet en de zuiverheid. Bij IJsselvogels was een bepaalde gelatenheid terwijl de meesten het vizier niet op scherp hadden staan. Neem daarbij enkele kansen die per se met 1 hand moesten worden afgemaakt terwijl je met 2 handen (was ik tenminste altijd) veel zuiverder in de afwerking bent. Hannah, Karen en Nathan 3x, Marina en Kevin 2x en Peter en invaller Jary 1x namen de productie voor hun rekening die deze middag helaas onvoldoende bleek voor de winst. IJsselvogels 1 sluit de eerste helft veld af als 3e met 8 punten uit 7 wedstrijden.

IJsselvogels 2 leverde thuis een prima prestatie door met 19-15 van het een plaats hoger staande KCC 5 (!) te winnen. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen maar ik zag enkele mooie doelpunten van o.a. Jary, Pieter en Kirsten. Hans Brouwer maakte na lange afwezigheid weer zijn rentree en bleek een welkome versterking. Het 2e staat nu 4e met eveneens 8 punten uit 7 wedstrijden.

In ’s Heer-Hendrikskinderen kon IJsselvogels 3 het helaas niet bolwerken tegen de nr. 2 Tjoba 2 en keerde met een 19-14 nederlaag huiswaarts. Helaas nog geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 3e staat nu gedeeld 7e met slechts 4 uit 7 maar de nummer 4 heeft maar 5 punten dus …… alles is nog mogelijk.

In Krimpen ad IJssel moest IJsselvogels 4 het opnemen tegen koploper KOAG 4. Tot 4-4 en 6-5 kon het 4e het goed bijhouden. Na 9-7 werd uitgelopen naar 12-7 en was het gat geslagen, zeker toen het na 12-9 uitliep naar 17-9, eindstand 19-12 ondanks 4 doelpunten van Wilco, 3 van Laura, 2 van Lydia en 1 van Rob, Sijmen en Stef. Met 4 uit 6 staat het 4e op een 6e plaats maar ook bij jullie zit alles erg dicht bij elkaar.

IJsselvogels 5 had in de 1e helft nog wat moeite met Vitesse 6 maar walste in de 2e helft over deze tegenstander heen. In Barendrecht had het 5e even tijd nodig om orde op zaken te stellen en te laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Na een magere 5-6 voorsprong in de rust werd in de 2e helft snel uitgelopen naar 5-13 om uiteindelijk met 6-16 te zegevieren. Remon had de smaak te pakken en scoorde liefst 7x, Tom 4x, Nikki en Bas 2x en Roos 1x namen de overige doelpunten voor hun rekening. Vrijdagavond kan IJsselvogels 5 thuis kampioen worden als om 20.00 uur tegen Thor 3 uit Rotterdam wordt gespeeld dat eveneens nog kampioenskansen heeft, een gelijkspel is voldoende.

IJsselvogels A1 kwam deze week twee keer binnen de lijnen. Woensdagavond moest voor de beker thuis worden aangetreden tegen RWA A1 uit Rhoon dat een klasse hoger speelt. Na 1-5 kwam A1 goed terug tot 4-5 om toch nog met 7-14 te verliezen ondanks 5 doelpunten van invaller Mike, die inviel voor de geblesseerde Christiaan, en 1 van Stan en Daan. Einde bekercompetitie. Van de wedstrijd van afgelopen zaterdag uit tegen “buur” Nieuwerkerk ontving ik het volgende verslag van Myrthe: Nieuwerkerk. Uit. Altijd lastig. A1 was bekend met de positie van NWK in de poule. Ergens onderaan. Voor A1 de laatste wedstrijd om zich veilig te stellen voor de “middenmoot” van 1e helft veld. Ook was NWK A2 een bekende tegenstander en ja… je wilt natuurlijk nooit verliezen van NWK. Afgelopen woensdag had A1 de bekerwedstrijd helaas verloren tegen een lastige tegenstander die best wel een stukje hoger speelde. Jammer, maar geen slechte prestatie. Daarom moesten er vandaag punten gepakt worden. We begonnen de wedstrijd matig, en kwamen al snel 3-1 achter. Het was duidelijk. NWK wilde er een verdedigende wedstrijd van maken. Daar hadden we moeite mee, want we moesten een ander spelletje spelen dan wat we wilden. De kansen gingen er niet tot moeizaam in en zo was het met rust 5-4. De mannen waren hun schot vergeten in Moordrecht en ook daar hadden we moeite mee. Aangezien we normaal gesproken de meeste doelpunten aan de heren te danken hebben. De dames scoorden gelukkig ook mee en we kwamen tot 6-6. Dat hebben we doorgezet tot 8-8 en toen was de wedstrijd ineens al afgelopen, tot verrassing van ons (aangezien er geen scorebord was). De teleurstelling was groot en we hadden meer punten willen pakken. Maar we mogen tevreden zijn met 1 punt, want meer had de A1 niet verdiend. Hopelijk gaan we in het zaalseizoen onze kansen beter afmaken en zal dat voor meer overwinningen zorgen. Anouk en Daan, bedankt voor het spelen! En ook Jesse bedankt voor het invallen. Doelpuntenmakers: Stan 3x, Else 2x, Tamara, Myrthe en Noël 1x.

IJsselvogels A2 leverde thuis een prima prestatie door na een spannende wedstrijd met 14-12 van Avanti A2 uit Pijnacker te winnen. Een 0-2 en 2-4 achterstand werd omgebogen in een 8-4 voorsprong maar deze was in de rust teruggebracht tot 8-6. Na de rust werd het door Anouk en Jeffrey 10-6 maar opnieuw kwam Avanti A2 goed terug tot 11-10. Na 12-11 liep A2 weer uit naar 14-11 om met 14-12 te zegevieren. Jeffrey 5x, Jesse 3x, Jelle 2x en Dave, Laura, Janneke en Anouk 1x scoorden voor A2.

In Zwijndrecht had ook IJsselvogels A3 even tijd nodig om op gang te komen. Het op de laatste plaats staande Albatros A5 nam brutaal een 4-3 voorsprong maar daarna was het over en sluiten en was er maar één ploeg die korfbalde. Na een 4-8 ruststand werd het dankzij liefst 8 doelpunten van Wietze, 4 van Maaike en 1 van Mick en de invallers Sam en Lars liefst 4-15 voor A3. A.s. Zaterdag spelen jullie om 14.00 uur jullie kampioenswedstrijd thuis tegen VIOS A1 dat 5e staat terwijl jullie de koppositie delen met PKC A6. Succes a.s. zaterdag!

IJsselvogels B1 speelde dinsdagavond voor de bekercompetitie tegen OZC B1 uit Rotterdam en deed dat met succes want via 4 doelpunten van Noortje, 3 van Sam M., 2 van Roos en 1 van Sam Kl., Dyonne, Jelle en Lars zagen de coaches Stef en Victor B1 met 13-2 winnen. Jullie ‘overwinteren’ in de beker en mogen half april tegen Ten Donck B1 aantreden.

Schreef ik vorige week dat IJsselvogels B2 nog steeds op de eerste overwinning wachtte, dit zijn er inmiddels al 2 en met een beetje geluk komt dat zaterdag nog een derde bij. Woensdag was Sperwers B1 de tegenstander, een wedstrijd die eerder werd uitgesteld. Al snel bleek dat dit ‘’en van de mindere tegenstanders in de poule was. Al snel werd een 4-0 voorsprong genomen, pas bij 8-0 scoorde Sperwers voor het eerst tegen. Coach Gert-Jan zag Luc 4x en Danita, Remon, Douwe en Anna allemaal 2x scoren waardoor er met 14-3 werd gewonnen. Afgelopen zaterdag werd keurig met 7-2 van het nog ongeslagen WION B1 gewonnen. Daar had de tegenstander totaal niet op gerekend. Na de wedstrijd wilde de coach van de tegenstander de kaarten uitgebreid inzien, maar de teleurstelling werd alleen maar groter. Geen spelers uit de A-leeftijd zoals gedacht, maar zelfs uit de C-leeftijd. Via een 2-0 ruststand werd zonder problemen uitgelopen naar een 7-2 overwinning. Doelpuntenmakers niet doorgekomen, maar de scheidsrechter heeft in elk geval Stefan, Amber en Luc zien scoren.

IJSSELVOGELS B3 KAMPIOEN! Wat moet dat afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd zijn geweest bij jullie. Tegenstander Oranje Wit B4 uit Dordrecht had eveneens nog kampioenskansen en vocht voor zijn laatste kans. Met 0-2 achter komen was B3 nog niet vaak overkomen. Gelukkig brachten Sanne en Stan B3 weer op gelijke hoogte, 2-2 en rust. Ook in de 2e helft bleef het ongemeen spannend en dankzij doelpunten van Edo en een benutte strafworp van Sanne werd er een 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept hetgeen voldoende was om het kampioenschap te kunnen vieren. Merwede B4 won namelijk en kwam op gelijke hoogte maar jullie hebben een veel beter doelsaldo, van harte gefeliciteerd B3! Wie speelden er de 1e helft veld allemaal in B3: Kim de Rivecourt, Lisa Zekveld, Sanne van Eijk, Sylvia Hornstra, Edo van Voorst, Erwin Reijm, Maurits van der Linden en Stan Kreft en dat allemaal onder de bezielende leiding van de broers Bas en Wouter van Klink. Klasse prestatie B3!

IJsselvogels C1 was vrij.

In Hellvoetsluis speelde IJsselvogels C2 tegen het iets lager op de ranglijst staande ’t Capproen C2. Met Nikki en Karin als coaches begon C2 aan de wedstrijd. Via een mooie doorloper van Lotte kwam C2 op een 0-1 voorsprong waarna Tom met een mooi afstandsschot de eindstand op 0-2 bepaalde. Verdedigend zat het goed dicht. In het wedstrijdverslag las ik dat C2 van Hans een ruitje had geleerd (naar achteren of naar voren?).

IJsselvogels D1 liet er opnieuw geen twijfel over bestaan wie de sterkste in deze afdeling is door Olympia D1 uit Spijkenisse na een 8-0 ruststand met 14-2 te verslaan. En dan speelde D1 nog geen eens op zijn best, daar lag het tempo te laag voor en werd er teveel voor door elkaar gelopen. Kevin noteerde 4 doelpunten van Joran en Sijmen, 3 van Sander, 2 van Lieneke en 1 van Cécile. Een woord van dank gaat uit naar de sponsor van dit succesvolle team namelijk “VNE export” van Ruud en Miranda van Nieuwkoop die D1 afgelopen zaterdag verraste met voor ieder een leuk cadeau.

IJsselvogels D2 was duidelijk een maatje te groot voor OZC D1 uit Rotterdam dat na een 7-1 ruststand met een 14-1 nederlaag huiswaarts keerde. D2 is door deze zege op een fraaie 3e plaats geëindigd in de 1e klasse en dat is een prima prestatie. Coach Matthijs zag dat de dames het vizier op scherp hadden staan want Lisa scoorde 4x, Anne en Tim 3x en Kirsten en Marijn 2x. Heel knap met een bijna geheel nieuw team. Zie hier het verslag van de eerste helft veldcompetitie.

En jawel hoor, daar was-ie dan, de eerste overwinning van IJsselvogels D3 en wat voor een overwinning. Onder leiding van (moeder en oud-lid) Rita stond D3 in en tegen Maassluis D3 in de rust al met 1-3 voor. Beide teams hadden alles nog verloren en dit was DE kans om punten te pakken. In de 2e helft ging D3 goed door, er zat tempo in het spel en de kansen werden keurig afgemaakt en dankzij 2 doelpunten van Cars, Rosa en Amber en 1 van Thirza, Rosanne en Duncan zag leidster Rita ze met liefst 2-9 winnen, jullie kunnen het dus wel! Op naar de zaal, ik ben benieuwd.

IJsselvogels E1, E2, E3 en E4 waren allemaal vrij, Alleen E2 komt a.s. zaterdag nog een keer in actie thuis tegen OZC E1, aanvang 10.30 uur. Jullie zijn al 2e!

IJsselvogels E5 moest thuis van Vriendenschaar E6 winnen om nog kans op het kampioenschap te houden. Dankzij 3 doelpunten van David, 2 van Eline en 1 van Levi won E5 keurig met 6-0 waardoor het op 2 punten staat van KOAG E5 en laat dat nu net in de laatste wedstrijd de tegenstander zijn. Bij winst zijn jullie samen kampioen, bij ieder ander resultaat is KOAG E5 kampioen, heel veel succes E5! Over het korfschieten zullen we het maar niet hebben want dat werd met 0-3 verloren, foei!

IJsselvogels F1 moest zelf thuis winnen van Olympia F1 uit Spijkenisse en was afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd KOAG F1 – Nieuwerkerk F2 om kampioen te kunnen worden. Zelf speelde het een uitstekende wedstrijd tegen het veel jongere en kleinere Olympia F1 dat met liefst 21-5 werd verslagen dankzij 9 doelpunten van Luna, 6 van Sahra, 3 van Tiddo, 2 van Flo en 1 van Timo. Helaas won Nieuwerkerk F2 ruim van KOAG F1 waardoor jullie net 1 punt te komen om samen met Nieuwerkerk kampioen te kunnen worden. Toch uitstekend gedaan F1! Ook het korfschieten werd gewonnen want leider Berry zag Luna, Tiddo en Timo 2x en Sahra 1x scoren waardoor het 7-2 voor F1 werd. Berry schrijft weer een verslag op de site.