Hoe vloog de bal – 11 oktober 2014

Hoe vloog de bal …… zaterdag 11 oktober 2014.

IJsselvogels E2 en F1 KAMPIOEN!!! Daar stonden dan wel weer dure nederlagen van het 1e, 2e en 3e tegenover. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 7 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van D2 dat met 8-0 van NIO D2 wist te winnen. Topscoorders van de week werden Denise van Kerkhof uit het 6e en Leon Beijenberg uit A1 die beiden liefst 7x wisten te scoren. De resultaten:

In Oost-Souburg kon IJsselvogels 1 het niet bolwerken tegen het even hoog staande Fortis 1 dat na een 13-4 ruststand met 20-10 met duidelijke cijfers wist te winnen ondanks 2 doelpunten van Karen, Nathan, Tom en Kevin en 1 van Hannah en Jary. Met “slechts” 87 doelpunten in 7 wedstrijden is duidelijk waar het aan schort maar daar kan aan gewerkt worden. Zeker in de zaalcompetitie zal de doelpuntenproductie omhoog moeten. Het 1e sluit de 1e helft veld af als gedeeld 6e en ligt maar 3 punten achter op de nr. 4, er zijn dus nog volop mogelijkheden om zich te handhaven.

Ook IJsselvogels 2 speelde in Oost-Souburg. Ook hier steeds tegen een achterstand aangekeken, bij 12-12 voor het eerst naast de tegenstander die helaas direct weer uitliep naar een 15-12 voorsprong, eindstand 16-13 met 5 doelpunten van Peter, 4 van Jeanine, 3 van invaller Leon en 1 van Edwin. Jullie begonnen de veldcompetitie goed maar staan intussen 5 punten achter op de koploper.

In ’s Gravendeel leed IJsselvogels 3 een dure nederlaag tegen hekkensluiter ADO 2 waardoor het koploper Korbis 2 zag uitlopen in plaats van op gelijke hoogte te komen, een gemiste kans. Alleen bij 0-1 voorgestaan, bij 4-4 nog gelijk gestaan maar daarna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan gekeken. Na een 9-7 ruststand werd het uiteindelijk 14-12 ondanks 3 doelpunten van Berry en Pieter, 2 van Bas en 1 van Marina,. Pascal, Dirk en invaller Erwin.

IJsselvogels 4 was vrij.

IJsselvogels 5 leek thuis op een overwinning af te stevenen tegen het laaggeplaatste Terda 2 uit Breda. Een snelle 3-0 voorsprong kwam bij 4-3 even in gevaar maar daarna herstelde het 5e zich weer door uit te lopen naar een 9-5 voorsprong. Terda kwam terug tot 9-8 waarna Tom met zijn 4e doelpunt 10-8 scoorde. Helaas was hiermee de koek op en zag het 5e Terda nog langszij komen, 10-10. Tom 4x, Remon 3x en Dennis, Roos en Nikki 1x scoorden de doelpunten voor het 5e dat a.s. zaterdag in Almkerk tegen ongeslagen koploper ACKC 4 speelt, bij winst staan jullie gedeeld bovenaan, succes!

In Schiebroek leverde IJsselvogels 6 een prima prestatie door uit met 10-15 van NIO 6 te winnen. In het begin zag het daar nog niet naar uit want NIO nam brutaal een 2-0 voorsprong. Gelukkig was Denise vandaag op schot en zorgde hoogstpersoonlijk voor de 2-1, 2-2 en 4-3. Bij 5-3 stond het 5e echter nog steeds achter. Deze achterstand werd, mede dankzij 3 doelpunten van invalster Kim, omgebogen in een 5-8 voorsprong en werd keurig vastgehouden gezien de 7-12 tussenstand en de 10-15 eindstand. Denise scoorde maar liefst 7x (een p.r. denk ik?), invalster Kim 3x en Anouk, Cornel, Sylvester, Tobias en invalster Jodie 1x. De eerste overwinning is binnen, dat smaakt naar meer …..

IJsselvogels A1 speelde in Papendrecht tegen het nog puntloze PKC/SWKGroep A3 waarvan gewonnen moest kunnen worden. Daar zag het in het begin echter niet naar uit want PKC A3 nam na een 1-2 achterstand brutaal een 7-2 voorsprong. Het pleit voor A1 dat ze het koppie niet lieten hangen en goed terugvochten. Bij 8-8 kwam A1 al langszij, liep uit naar 10-12 maar bij 13-13 was het wederom gelijk. Via 2 doelpunten van Noël en 1 van Christiaan liep A1 uit naar 13-16 om met 16-18 te zegevieren dankzij 7 doelpunten van Leon, 5 van Christiaan, 3 van Noël en 1 van Else, Tamara en Stan.

IJsselvogels A2 speelde thuis een spannende wedstrijd tegen koploper Vriendenschaar A1 uit Bodegraven dat met zijn jeugd aardig in opmars is en in de buurt van IJsselvogels begint te komen. Wie had dat jaren geleden durven dromen bij Vriendenschaar. In de 1e helft ging het keurig gelijk op, ruststand 5-5. Na de rust liep A2 uit naar een 8-6 voorsprong maar helaas werkte deze weelde helaas verlammend want Vriendenschaar boog de achterstand om in een 8-10 voorsprong. Mike zorgde voor 9-10 en 10-10 maar het laatste woord was helaas voor Vriendenschaar dat wet 10-11 beide punten mee naar Bodegraven nam. Jullie hadden minimaal een punt verdiend A2, jammer! Jeffrey en Wietze scoorden 3x, Mike 2x en Daan en invalster Janneke 1x.

IJsselvogels A3 en B1 waren vrij.

IJsselvogels B2 speelde thuis de inhaalwedstrijd tegen nr. 2 NIO B1 uit Schiebroek die vorige week geen doorgang vond. Ook hier een leuke en gelijk opgaande wedstrijd. In de rust stond B2 nog met 2-4 achter maar in de 2e helft was het vooral Lisa die op schot was en met 4 doelpunten van haar boog B2 de achterstand om in een 7-5 voorsprong. Helaas kon een 8-6 voorsprong niet worden vastgehouden en lukte het NIO toch nog langszij te komen, eindstand 8-8. Leider Bas noteerde liefst 5 doelpunten van Lisa en 1 van Frank en Dani terwijl achter doelpunt 2 geen naam stond.

IJsselvogels C1 was vrij.

Het Goudse Gemin1 C1 was in Moordrecht de gast van IJsselvogels C2, beide teams kennen elkaar vrij goed. Na een 2-2 ruststand kwam C2 bij 4-3 opnieuw voor maar helaas liep Gemini hierna uit naar een 4-6 voorsprong, eindstand 5-7. Danita 2zx en Annelie, Thirza en Casper scoorden voor C2 dat op een gedeelde 4e plaats ie geëindigd.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels C3, volgens de leiders Mike en Nikki, een super leuke pot tegen KOAG C3 met als inzet de 2e plaats. De 1e helft verliep uitstekend voor C3 en dankzij 2 doelpunten van Stan en 1 van Sanne en Angela stond C3 in de rust al met 0-4 voor. In de 2e helft hielden de teams elkaar in evenwicht en via doelpunten van Silvia, nogmaals Sanne en Clarissa eindigde de wedstrijd in een 3-7 overwinning voor C3 dat hierdoor fraai 2e werd.

Uit verloor IJsselvogels C4 nog met 4-2 van Reeuwijk C2 maar blijkbaar heeft C34 veel bijgeleerd want thuis werd afgelopen zaterdag keurig met 4-2 van deze zelfde tegenstander gewonnen dankzij 2 doelpunten van Thomas en 1 van Kim en Thirza waardoor ze keurig op een gedeelde 2e plaats zijn geëindigd en dat is een prima prestatie.

IJsselvogels D1 speelt a.s. zaterdag thuis om 11.30 uur haar kampioenswedstrijd tegen Vriendenschaar D2 uit Bodegraven. Komt dat zien!!!!!

IJsselvogels D2 deed goede zaken door thuis met niet minder dan 8-0 van NIO D2 uit Schiebroek te winnen waardoor ze a.s. zaterdag bij winst op Vlaardingen D1 op een gedeelde 2e plaats kunnen eindigen. Coach Jeffrey zag Iris 4x, Tobias 3x en Marije 1x scoren tegen een team dat grotendeels uit meisjes bestond. Zet ‘m op a.s. zaterdag!

In Krimpen ad IJssel leed IJsselvogels D3 een onnodige nederlaag tegen hekkensluiter KOAG D4. In de 1e helft was KOAG net iets feller en maakte het ook de kansen beter af waardoor het in de rust al 3-0 stond. In de 2e helft zag gelegenheidsleidster Rita een herboren D3 dat zich goed herstelde en via 2 doelpunten van Corné ophaalde tot 3-2, helaas gingen er nog teveel kansen mis want anders was een overwinning zeker mogelijk geweest, volgens keer beter!

IJsselvogels E1 was vrij.

IJSSELVOGELS E2 KAMPIOEN!!! Door thuis met 10-3 van Nieuwerkerk E2 te winnen is E2 samen met KCC/Delta Logistiek E2 gedeeld kampioen geworden al hebben wij een iets beter doelsaldo. Jullie speelden een goede en leuke wedstrijd en waren deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg, als dan ook de kansen nog eens goed worden afgemaakt dan ben je gewoon de ware kampioen. Willem en Benjamin scoorden 4x en Jesca en Dominique 1x. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 3 doelpunten van Willem, 2 van Benjamin en 1 van Dominique werd het 6-4 voor E2. Een compliment voor leider André en Jesca die een weekend weg waren maar speciaal voor deze kampioenswedstrijd naar huis kwamen om te kunnen spelen (en coachen). Gefeliciteerd E2 en dat in de 1e klasse!!!

IJsselvogels E3 was vrij maar zag KOAG E2 kampioen worden dankzij een 9-4 overwinning op Olympia E1 en was KOAG E2 niet de ploeg waar jullie vorige week van wonnen?

In Krimpen ad IJssel vocht IJsselvogels E4 voor de laatste kans om gedeeld kampioen te worden samen met tegenstander KOAG E1. Tot 3-3 bleef het spannend en leek er iets mogelijk. Daarna liep KOAG uit naar 7-3 en was de wedstrijd in feite gespeeld, eindstand 9-4 met 2 doelpunten van Olivier en invalster Rosa. Toch hebben jullie het uitstekend gedaan met een verdiende 2e plaats als eindresultaat. Het korfschieten eindigde in 5-4 voor KOAG met goals van Finn, Rosa, Olivier en Isa.

IJsselvogels E5 was vrij.

IJsselvogels E6 ontving thuis koploper Nieuwerkerk E7. Na een 0-2 achterstand scoorde Maudy 1-2 waarna Nieuwerkerk uitliep naar 1-4. Een sterke eindfase met doelpunten van Quinty en Storm bracht de stand op 3-4 en E6 kreeg volop kansen om minimaal een gelijkspel en zelfs voor de overwinning te gaan. Helaas werden er teveel mooie kansen gemist waardoor er nipt met 3-4 werd verloren. Het korfschieten werd met 3-2 gewonnen via doelpunten van Maudy, Storm en Thomas.

IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN!!! Doordat beide teams, IJsselvogels F1 en KOAG F3, eenmaal hadden verloren was hier sprake van een echte kampioenswedstrijd en dat was te merken aan het spel. Ik heb jullie nog niet zo goed zien spelen dit seizoen! Er werd veel onderschept, er werd zuiver geschoten alleen verdedigend staan jullie af en toe nog te slapen, sorry, niet goed op te letten. Van het begin af aan waren jullie tegen KOAG F3, waarvan uit nog met 7-5 werd verloren, de betere ploeg en de 3-0 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Via 5-2 en 8-4 werd het een dik verdiende 11-7 overwinning waarbij Levi maar liefst 6x scoorde, Esther 3x en Timo 2x. ook het korfschieten werd met 4-3 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Timo en 1 van Mike en Esther. Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd en een compliment voor de leidsters Manouk en Esther die erg trots op jullie zijn.