Hoe vloog de bal – 12-01-2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 12-01-2019.

De eerste (bijna) complete korfbalzaterdag van 2019 was er niet één om over naar huis te schrijven met nederlagen van het 1e t/m het 4e, A1 en B1. Met name de nederlagen van het 1e en 2e in Den Haag tegen GKV 1 en 2 waren bijzonder duur. Vooral het 1e had een uitstekende slag kunnen slaan  maar zag nu GKV op gelijke hoogte komen waardoor voorlopig 3 teams om de 2 degradatieplaatsen gaan spelen. Laten we a.s. zaterdag in grote getale aanwezig zijn om het 1e aan te moedigen om zo te proberen z.s.m. uit de onderste regionen te geraken. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 7 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 9  een nederlaag, we hebben wel eens betere zaterdagen gekend. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van F1 dat uit in Vinkeveen (niet naast de deur en dat voor een F-team, belachelijk!) met 8-19 van De Vinken F1 won. De topscoorder van de dag komt ook uit F1 want Thijme Verburg wist maar liefst 10x te scoren. De resultaten:

GKV (H) 1 – IJsselvogels 1   22-19     Een belangrijke wedstrijd voor IJsselvogels, die gewonnen moest worden gezien de stand. GKV heeft nog geen wedstrijd gewonnen en staat nog op 0 punten.  IJsselvogels heeft ook nog geen wedstrijd gewonnen, maar heeft wel 2 punten door twee keer een gelijk spel. We kwamen al snel 4-0 achter en helaas zijn we dat niet meer te boven gekomen. Ruststand: 12-8. Eindstand 22-19.  Doelpunten: Christiaan 7x, Mike 5x, Eva en Jeffrey 2x, Kimberley, Anouk en Tamara 1x . Een niet al te goede vertoning van onze kant. We zullen nu echt wedstrijden moeten winnen om degradatie te voorkomen. Volgende week komt ADOS 1 op bezoek. We willen alles uit te kast halen en laten zien wat we waard zijn. We kunnen hierbij alle steun gebruiken en hopen dan ook op jullie support. Graag tot dan en hopelijk krijgen jullie een mooie pot te zien, met veel passie en strijd.  Groetjes, Mike Admiraal.

GEVRAAGD: ZOVEEL MOGELIJK SUPPORTERS OM ZATERDAG HET 1E AAN TE MOEDIGEN!

A.s. Zaterdag 19 januari  –  om 16.40 uur  –   IJsselvogels 1 – Ados (Hoorn) 1  –   in de Zuidplas.

GKV(H) 2 – IJsselvogels 2   18-17     Het 2e speelde evenals het 1e in Den Haag tegen GKV 2 dat een plaatsje lager op de ranglijst stond. Bij winst zou het 2e gedeeld 3e staan, bij verlies zou het afzakken naar de gevaarlijke 7e plaats. Het 2e startte voortvarend want via Jesse, Dyonne, Joëlle en Daan nam het 2e een 1-4 voorsprong. Nog geen 10 minuten later stond het echter ineens 5-4 voor GKV, weg mooie voorsprong. Daan en Stan zorgden weer voor 5-6 waarna GKV de ruststand op 6-6 bepaalde. Blijkbaar had trainer/coach Wim Korving in de rust duidelijke taal gesproken want via Daan, Jesse, Wietze en Stan liep het 2e uit naar een 6-10 voorsprong om deze tot 10-14 vast te houden dankzij 3 doelpunten van Daan en 1 van Merel. GKV kwam terug tot 12-14 waarna Tamara 12-15 scoorde. Helaas kon het 2e deze mooie voorsprong opnieuw niet vasthouden en zag het GKV weer op gelijke hoogte komen, 15-15. Stan zorgde met 2 doelpunten weer voor een 15-17 voorsprong en de punten leken mee naar Moordrecht te gaan. Helaas, helaas, helaas, drie doelpunten op rij voor GKV betekende opnieuw een 18-17 nederlaag terwijl het 2e bijna de hele wedstrijd had voorgestaan, jammer! De nrs. 3 t/m 7 schelen maar 2 punten, zaterdag gewoon winnen en jullie staan weer in de middenmoot, succes! Daan 6x, Stan 4x, Jesse 2x en Dyonne, Joëlle, Merel, Tamara en Wietze 1x scoorden de doelpunten voor het 2e.

A.s. Zaterdag 19 jan. om 15.10 uur   IJsselvogels 2 – Ados 2   in de Zuidplas!

WION 3 – IJsselvogels 3   21-20     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Door deze nederlaag, de eerste in deze zaalcompetitie, zijn jullie uitgeschakeld voor de 100% taart. WION 3 is voor jullie al jaren een soort “angstgegner” en ook afgelopen zaterdag bleek dat het geval. Helaas weet ik niets over het scoreverloop maar jammer is het wel. Snel vergeten, jullie zijn nog volop in de race om het kampioenschap en hebben alles nog in eigen hand. A.s. zaterdag wacht in KVS 4 uit Scheveningen een lastige opponent en één van de concurrenten, succes!

IJsselvogels 4 – KCR 6   14-36     Wanneer je leest dat IJsselvogels 4 met 14-36 heeft verloren van KCR 6 dan zal je waarschijnlijk denken, wat is daar gebeurd?!? De clichés van “net aan verloren in de laatste minuut”, “niet het gevoel dat we hebben verloren” en “we hebben er samen 50 gemaakt” waren na afloop de meest gehoorde opmerkingen. Ok, we waren vooraf op de hoogte van de kracht van KCR 6 (iets met gemiddeld 1,90 en combi van flexibel / ervaring) maar je hebt toch zo iets van de wedstrijd moet nog gespeeld worden en je wilt het beste er van maken. Gewoon gaan korfballen en plezier hebben in de acties die goed gaan. Geen bal onder je shirt en ga maar achter verdedigen mentaliteit, maar daag maar uit, we hebben nog niets te verliezen. Na een snelle 0-3 achterstand, maakte de jarige Laura de 1-3, scoorde Wilco 2-5 en moet toegeven dat wij in deze fase redelijk konden meekomen in het tempo van KCR 6 maar slordig balverlies in de rest van de 1e helft deed ons de das om. Rob (3-6), Laura (4-7), Marlinde (5-8), Leonie (6-9), Melvin (7-12), Leonie (8-14) scoorde de doelpunten in de 1e helft die werd afgesloten met een 8-16 ruststand. Met een doelstelling zelf 15 goals te maken en de tegenstander onder de 30 te houden, dat was het uitgangspunt voor de 2e helft. Daar had KCR een andere gedachte over en binnen 10 minuten stond het 9-24 waarbij alleen Wilco (9-18) tot scoren kwam. IJsselvogels 4 werd overrompeld door het hoge schotpercentage, mede door de reboundkracht en alleen Rob (10-24 / 11-31 / 12-34), Laura (13-34) en Stef (14-35) kwamen tot scoren in de 2e helft. Tuurlijk heb je dik op de broek gekregen, maar als je tegenstander een schotpercentage heeft van 1 op 3,36 schoten dan is er weinig eer te behalen. WION en KCR gaan samen uitmaken wie er kampioen wordt en kunnen samen promoveren naar de 3e klasse. IJsselvogels 4 wil 3e worden in deze poule en zal de draad weer moeten oppakken in de aankomende wedstrijden tegen de mede kandidaten voor plaats 3. Eén ding wil ik wel zeggen over dit IJsselvogels 4, dit IJsselvogels 4 speelt met plezier en tuurlijk wil je winnen, maar als je er alles aan gedaan hebt en alles hebt gegeven, dan overheerst de voldoening in wat je hebt bereikt.  De doelpunten werden gemaakt door: Rob (4), Laura (3), Wilco (2), Leonie (2), Stef (1), Marlinde (1) en Melvin (1). Marco.

IJsselvogels 5 – Nieuwerkerk 9   17-9     Afgelopen zaterdag stond het 5de om 18:00 klaar voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk moest wederom gewonnen worden. Dit was ook een wedstrijd waar alle spelers van het 5de aanwezig waren en onze (bijna) vaste invaller Annelie, hoera! Met goede motivatie begonnen wij aan de wedstrijd. De wedstrijd werd goed ingeluid met een mooie 2-0 van Remon. De voorsprong werd een tijdje behouden met 3-1, 4-2 en 5-3. Daarna kwam Nieuwerkerk even terug waardoor het 5-5 kwam te staan. Deze tussenstand moest ons even terug in de wedstrijd brengen. Daarna kwam de voorsprong weer terug door doelpunten van Dennis, Remon, Peter, Eline en Louanne. Hierdoor was de mooie ruststand 10-7. Na de rust ging de wedstrijd weer rustig aan verder. De tegenstanders wilde lekker veel wisselen maar door de oplettende scheidsrechter ging dit niet door. Met wat tegengas van de tegenpartij kon de wedstrijd weer doorgaan. Het 5de was hierna lekker op schot en kon een mooie eindstand van 17-9 neerzetten. De doelpunten zijn gemaakt door: 5x Remon, 3x Tom, 3x Louanne, 2x Peter, 2x Mick, Eline en Dennis allebei 1. Nog een extra bedankje voor de toeschouwers, Annelie voor het invallen, Denise voor het Coachen en trouwe supporter Lisa.  Louanne.

IJsselvogels A1 – Albatros A1   14-19     A1 moest het thuis opnemen tegen Albatros A1 uit Zwijndrecht, één van de betere teams uit de poule. In het begin was het Albatros dat het betere van het spel had en steeds een voorsprong wist te nemen, via 0-2 en 2-5 wist onze A1 goed terug te komen en dankzij 2 doelpunten van Roos en 1 van Thirza, Luc en Sam Kl. wist A1 weer op gelijke hoogte te komen, 5-5. Tot 7-7 bleef het gelijk opgaan waarna A1 dankzij 2 treffers van Sam Kl. een 9-7 voorsprong wist te nemen. Na 9-8 was het Sam M. die 10-8 scoorde maar helaas wist Albatros net voor de rust weer op gelijke hoogte te komen, 10-10. Sam M. (11-10) en Sam Kl. (12-11) zorgden opnieuw voor een kleine voorsprong maar daarna was het helaas over en sluiten. Zes doelpunten op rij voor Albatros bogen voor hen de 12-11 achterstand om in een 12-17 voorsprong. Jelle en Loisanne deden nog wat terug door 13-17 en 14-17 te scoren maar daarna bepaalde Albatros de eindstand op 14-19.  Conclusie: tot 10 minuten voor tijd nog volop kansen op minimaal een punt. De komende 2 wedstrijden zijn heel belangrijk voor A1. A.s. Zaterdag uit tegen KOAG A1 dat net als ons ook 2 punten heeft en volgende week thuis tegen het nog puntloze Korbis A1. Heel veel succes A1. Trainer/coach Berry noteerde deze wedstrijd 5 doelpunten van Sam Kl., 3 van Sam M., 2 van Roos en 1 van Loisanne, Thirza, Luc en Jelle.

IJsselvogels A2 – WION A1   5-15    Deze zaterdag had IJsselvogels A2 een wedstrijd tegen Wion A1 gespeeld. We hadden al verwacht dat dit een moeilijke wedstrijd kon gaan worden. Achteraf hadden we gelijk. In de eerst paar minuten stonden we achter met 0-1, maar Sanne kwam terug met een schot voor de 1-1. Daarna kreeg de tegenstander een flinke voorsprong van 1-3. De 2-3 kwam door Edo. Na de 2-3 zakte we als team volledig in. De 1ste helft eindigde met een uitslag van 2-10. Na een prachtige preek van coach Stef maakte Edo gelijk de 3-10. Na de 3-11 werd het hele vak van Anna gewisseld door Stef. Toen we weer een beetje inzakte kwam Lotte terug met volle moed met de 4-14. In de laatste paar minuten maakte Edo nog zijn derde doelpunt. De eindstand was uiteindelijk 5-15. Groeten je boy Tom.

IJsselvogels B1 – Albatros B1   4-10     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Zonder Annelies en David en met Lieneke en Isa in de basis begon B1 aan de moeilijke thuiswedstrijd tegen het sterke Albatros B1 uit Zwijndrecht dat niet voor niets op de 1e plaats bleek te staan. Een tegenstander met heel veel lengte en veel schotkracht, gelukkig hadden ze de zuiverheid thuis gelaten. Na een 0-5 tussenstand lukte het Dano om in de laatste minuut voor de rust uit een strafworp de hatelijke 0 weg te werken waarna Albatros met een 1-6 voorsprong de rust in ging. Na 1-7 was het opnieuw Dano die uit een korte kans 2-7 scoorde waarna Albatros uitliep naar een 2-10 voorsprong. In de laatste minuut scoorde Dano nogmaals 2x waardoor er toch nog een “nette” 4-10 eindstand op het scorebord kwam te staan met 4 doelpunten van Dano. De 2e helft hebben jullie eigenlijk maar met 3-4 verloren. Zaterdag wacht in GKV B1 opnieuw een zware tegenstander, succes!

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels C1 – Synergo C1   7-6     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het onbekende Synergo C1 uit Utrecht was vandaag de tegenstander van onze C1. Met 5 uit 4 één van de betere tegenstander en gezien de grote 5-17 zege op Antilopen C1, waarvan wij thuis met 10-5 wonnen, zeker een tegenstander om rekening mee te houden plus dat ze op het veld Hoofdklasse spelen en het daar met 5 uit 7 redelijk tot goed doen. Het begin was duidelijk voor onze C1 dat uit een moeilijke doorloopbal van Benjamin 1-0 scoorde. Hierna werd Wesley door beide jongens verdedigd, speelde over naar de vrij staande Benjamin die van korte afstand de 2-0 kon binnen schieten. De tweede aanval kreeg diverse vrije kansen en uiteindelijk was het Willem die van korte afstand 3-0 wist te scoren. Hierna nog diverse vrije kansen maar helaas liet C1 het na om de definitieve genadestoot uit te delen. Met nog 8 minuten op de klok scoorde Synergo van afstand 3-1 en nog geen 4 minuten later stond het alweer 3-3 gelijk, eigen schuld, dikke bult zeggen we dan als je zoveel kansen nodig hebt.  Gelukkig scoorde Willem in de laatste minuut uit een mooie omdraaibal 4-3 waardoor C1 toch met een kleine voorsprong de rust inging. Ook de 2e helft was niet goed maar wel ontzettend spannend. Synergo kwam gelijk na de rust op gelijke hoogte, 4-4, om vervolgens nog geen minuut later voor het eerst op voorsprong te komen, 4-5. Een hele mooie omdraaibal van Rosa betekende in de 6e minuut 5-5. In de 8e minuut was het Jesca die uit een fraaie doorloper C1 weer op voorsprong zette, 6-5 gevolgd in de 10e minuut door de 6-6 van Synergo. Met nog een kwartier te spelen was er nog van alles mogelijk. Met nog 6 minuten te spelen was het Rosa die C1 uit een mooie doorloper op een 7-6 voorsprong zette. De verdediging deed zijn uiterste best en wist het een kwartier lang dicht te houden, klasse! Jammer dat de scheidsrechter geen strafworpen wilde of durfde te geven want dan had het niet zo spannend hoeven te worden.  Een verdiende overwinning maar ó wat hebben jullie het jezelf moeilijk gemaakt. In de beginfase de kansen erin gooien en je krijgt een totaal andere wedstrijd. Rosa, Benjamin en Willem 2x en Jesca 1x namen de productie voor hun rekening waardoor C1 met 10 uit 5 ongeslagen aan de leiding gaat. Zaterdag wacht Korbis C1 in Waddinxveen dat afgelopen zaterdag ingemaakt werd door OVVO C1 (17-8) en waarschijnlijk zint op revanche, maak je borst maar vast nat.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

IJsselvogels D1 – NIO D1   4-3     Iedereen had er vandaag weer veel zin in. Ook werd er een grapje gemaakt dat ze waarschijnlijk heel slim waren, omdat de NIO ook een soort IQ-test is. Eerst nog even inschieten en daarna nog wat tips van de coach, Christiaan. Gelukkig kon iedereen erbij zijn en Stijn mocht ook meespelen. De vakken waren als volgt: Lucas, Sven, Eline en Flo als eerste aanval en Luna, Nora, Marnick en Timo als eerste verdediging. Lieke zat dus langs de kant met Stijn. Iedereen begon de wedstrijd rustig en dat hielp, want al snel maakte Lucas het eerste doelpunt, een mooie doorloper. De verdediging zorgde ervoor dat NIO weinig kansen kreeg. In de aanval maakte Lucas zijn tegenstander een overtreding  waardoor Lucas een vrije bal kreeg en die schoot hij er met een uitzonderlijk mooi schot in.  Toen moesten we wisselen van vakken. Helaas kreeg Luna al snel een stip tegen en helaas scoorde NIO die. Maar IJsselvogels gaf niet op en al snel scoorde Timo een doorloopbal. Er gebeurde niet heel veel bijzonders meer de laatste minuten. In de rust konden we even uitrusten en kregen we tips van Christiaan. Flo ging eruit en Lieke kwam erin en Stijn kwam er voor Marnick in. In de tweede helft ging het eigenlijk ook wel goed en Lucas kreeg een stip die hij natuurlijk scoorde. 4-1. Maar de tegenstander ging beter spelen en scoorde twee doelpunten, waardoor het   4-3 werd. Met nog 10 minuten op de klok wist iedereen dat het heel spannend zou worden. Er kwamen bijna geen goede aanvallen en in de laatste minuten was het eigenlijk met heel veel zenuwen afwachten tot de scheids floot. De tegenstander kreeg in de laatste minuut nog een poging tot een doelpunt maar die werd gelukkig gemist. En daar was dan eindelijk het fluitsignaal. Er werd uitbundig gejuicht. Iedereen was blij. De ouders en supporters bedankt voor het aanmoedigen en Stijn bedankt voor het invallen. Ook wil ik Christiaan bedanken voor het coachen en Wim voor het fluiten. We hebben goed gespeeld en op naar volgende week! De scores zijn: Lucas(3), Timo(1). Bedankt voor het lezen, Timo.

IJsselvogels D2 – D3 waren vrij.

KCC / SO natural E1 – IJsselvogels E1   8-7     Zaterdagochtend moest E1 op pad naar Capelle aan den IJssel om tegen KCC E1 te spelen. E1 heeft nog geen punten gehaald, maar tegen KCC waren toch echt kansen. Helaas kon Lara nog niet meedoen. De pechvogel had een ongelukkige aanvaring gehad met haar paard, waardoor ze geblesseerd was geraakt aan haar enkel. Ze kon dus helaas niet meedoen en E1 zou haar zeker missen. KCC begon sterk en kwam al snel op 2-0 voor. De spelers van KCC maakten veel gebruik van het vrij komen door kort om de aangever heen te lopen. Bij de oudere jeugd wordt dit door de scheidsrechters meestal wel herkend, maar deze scheidsrechter vond dit blijkbaar bij het spel horen. KCC kon hierdoor keer op keer aanleggen. De 4 van IJsselvogels lieten zich niet van de wijs brengen. Door de 2-1 van Sil en de 2-2 van David knokten zij zich terug. Het was uiteindelijk David die weer 2 keer het gaatje wist te vinden, 2-4. Bij balverlies in de aanval, snelden de spelers van IJsselvogels zich terug om daar KCC op te vangen. Middels dit zoneverdedigen, werd menig KCC aanval onschadelijk gemaakt, maar helaas wist KCC toch veelvuldig van het snijden gebruik te maken. Het counterkorfbal van IJsselvogels, zelfs de term catenaccio werd genoemd op de tribune, was wel effectief. De wedstrijd verliep gelijk op tot het laatste kwart. David en Luc zorgden voor 3-5 en 4-6. Helaas was de fut er in het laatste kwart uit. Te veel gegeven en te weinig overgehouden. KCC kwam langszij en uiteindelijk na de 6-7 van David met 8-7 eroverheen. Tussendoor miste KCC ook nog een stip en de laatste goal van KCC had best als verdedigd gefloten kunnen worden. De uitslag was niet verdiend, een gelijkspel was eerlijker geweest. Maar zo is topsport….you win some, you loose some. Coaches en spelers ontzettend hun best gedaan, maar helaas net niet de punten binnen gehaald. Wel ontzetten goed, leuk en spannend gespeeld. Top E1….op naar de eerste punten! Namens de ouders, Marijn.

Twist E2 – IJsselvogels E2   4-2     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels E2 in Vlaardingen tegen Twist E2. Twist stond 1 punt onder ons dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Aan het begin waren ze erg gelijkwaardig maar toch lukte het alleen Twist om te scoren. Door een snel heertje maakten ze gelijk 2 doorloopballen. Daarna pakten we het verdedigen goed op en kregen ze een stuk minder kansen. Ook wij kregen kansen maar door de pech vielen ze er toch nog niet in, bij Twist wel waardoor het 4-0 kwam te staan. IJsselvogels gaf niet op, Senne en Sid scoorde nog allebei! Helaas werden er nog wat slordige pass foutjes gemaakt waardoor we veel balverlies hadden. In de laatste kwart ging iedereen er weer helemaal voor en konden we de wedstrijd ondanks het 4-2 verlies goed eindigen. Loisanne en Roos.

Gemini E2 – IJsselvogels E3   2-5     Zaterdag 12 januari mocht ik als invalcoach de E3 coachen. Na ons prachtige gelijkspel tegen Nieuwerkerk (de koploper) de vorige keer, mochten we nu aantreden tegen Gemini in Gouda. Zij staan laatste in de competitie, dus misschien dachten we iets te makkelijk over deze wedstrijd en hadden we de vakantie nog in de bol. We begonnen de 1e 10 minuten wat rustig en niet echt alert. Binnen een paar minuten stond Gemini al 2-0 voor. Toch bleven we daarna nog steeds rustig doorspelen en waren we niet fel genoeg. Net voor het fluitsignaal kon Jaël gelukkig via een strafworp de stand nog op 1-2 brengen. In de 2e 10 minuten bleef het spel maar langzaam rondgaan. We hadden wel meer balbezit, maar zo snel en fel als we vorige keer tegen Nieuwerkerk speelden, zo afwachtend was het nu. Luuk maakt halverwege nog wel de 2-2, zodat we met gelijkspel de rust in gingen. Na de rust ging het de 3e 10 minuten wat beter. Er werd sneller rond gespeeld en we kwamen wat meer los van de verdediging. Lieke kon 3 keer scoren, omdat we zorgden dat we meer vrij kwamen te staan. In de laatste 10 minuten waren we net zo rustig aan het spelen als in de eerste helft, waardoor de eindstand op 2-5 bleef staan. Dit was voor E3 niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar gelukkig is er wel gewonnen! Het korfschieten werd met 4-3 verloren (2x Jaël en 1x Lucas). De komende 2 weken heeft E3 geen wedstrijden. Maar vanaf maandag kunnen ze wel weer 2 keer in de week trainen, zodat ze weer goed aan de wedstrijden kunnen beginnen in februari. Jeannette (moeder Lucas).

IJsselvogels E4 was vrij.

IJsselvogels E5 – Conventus E2   2-2    De eerste wedstrijd van het jaar is weer gespeeld door de E5. Op 13-1-2019 had de E5 een wedstrijd tegen Conventus E2. IJsselvogels heeft weer een extra puntje in de broekzak gestopt, de wedstrijd eindigde namelijk in 2-2. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Thijmen. De tegenpartij haalde helaas ook een puntje binnen. Lilly en Jildou renden een aantal keer langs de aangeef, maar schoten helaas niet raak. Mooie pogingen en aanvallen zijn er gevormd in de wedstrijd. Alle trucjes die de avond van tevoren op de training waren aangeleerd werden toegepast, wat leuk was om te zien. De wedstrijd vervolgde zich met 2 keer 10 minuten zonder doelpunten; Veel pogingen vooral aan de kant van IJsselvogels, maar deze gingen helaas niet raak. Aan de kant van Conventus werd redelijk weinig geschoten. Conventus maakte bijna geen kans om langs onze verdediging te komen. Meerdere keren werd er door Conventus een aangeef neergezet om een doorloopbal te nemen, maar de verdediging van de E5 hield alles tegen met veel samenwerking. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd scoorde Conventus. Hierdoor kwam IJsselvogels achter te staan met 1-2. IJsselvogels ging door en Florian maakte in de eerste aanval na het doelpunt zelf ook een doelpunt. De wedstrijd eindigde daarom in 2-2. Het korfschieten werd wel gewonnen door IJsselvogels met 2-1. Tot maandag!  Lotte en Anna .

IJsselvogels E6 – RWA E5   5-1      Zaterdag 12 januari was de eerste wedstrijd van 2019 voor E6. Uitgerust van de vakantie en zin om weer te mogen spelen gingen we van start. Onze supporters op de tribune maakten het enthousiasme compleet. Rosalie kwam ons team versterken en zij maakte al vrij snel het eerste mooie schot. Het team van RWA was even verbijsterd, zeker toen Iris het 2e doelpunt maakte. Ons E6 team voelde zich steeds sterker worden en toen Rosalie vervolgens het 3e punt wist te scoren voelde wij ons al echte kampioenen. Er werd goed samengespeeld en vrij gelopen. Ook het verdedigen ging soepel. Wat een kanjers! Toen de tegenstander een doorloopbal maakte en 3-1 scoorde gingen we geconcentreerd verder en zetten we het beste beentje voor. Onze mannen lieten zich ook nog van hun stoere kant zien. Zij werken erg hard en dat werd beloond door een doelpunt van Jason en een doelpunt van Yannick. Het was een leuke, sportieve wedstrijd!! 5-1 een uitslag om trots op te zijn!.Judith.

De Vinken F1 – IJsselvogels F1   8-19     Vandaag hebben we een wedstrijd die niet echt naast de deur was (Vinkeveen). Ondanks de lange autorit was de F1 net zo enthousiast en energierijk als altijd. Voorafgaand aan dat de wedstrijd kwamen de scheidsrechter en coach naar mij toe dat ze benieuwd waren naar de eindstand. Ze hadden onze uitslagen opgezocht en waren een beetje van geschrokken van het grote aantal doelpunten dat onze F1 iedere wedstrijd weet te maken. Dit moesten we natuurlijk vandaag nog maar bewijzen. We gingen goed van start en namen een 0-4 voorsprong. Hierna kwam de tegenstander ook beter tot spel. Dit zorgde ervoor dat wij ook beter ons best moesten gaan doen in de verdediging. Het was een leuke wedstrijd om te bekijken vanaf de zijlijn. Ik zag iedereen in de wedstrijd groeien. We hebben goed kunnen oefenen met het schieten op de juiste momenten, doordat onze tegenstander steeds beter ging verdedigen. We hebben de wedstrijd weer afgesloten met een ruimschootse overwinning, 8-19!! We gaan voor 100% taart jongens!! Doelpunten van Thijme 10x, Daan 4, Noortje 5x. Tijdens het korfschieten wisten ook Fleur en Timo nog te scoren, waardoor we alle 5 een goal op onze naam hebben staan. Nikki.

IJsselvogels F2 was vrij.

Nieuwerkerk F7 – IJsselvogels E3   6-9     We moesten tegen Nieuwerkerk F7 en wilde vandaag onze eerste punten halen. We begonnen niet heel goed tegen Nieuwerkerk en kwamen al snel 1-0 achter. Gelukkig scoorde Quinten al snel de 1-1. Floris scoorde de 1-2, Quinten scoorde weer en een hele belangrijke goal, namelijk de 1-3, Eva scoorde de 1-4 en de 1-5. We hadden nu 3 doelpunten verschil en Nieuwerkerk mocht een superspeler inzetten waardoor het verdedigen een stuk lastiger werd. Er werd weer gescoord door Nieuwerkerk en het stond 2-5. Gelukkig had IJsselvogels nog meer trek in doelpunten en scoorde Floris de 2-6, en Quinten de 2-7 en 2-8. Onze tweede en derde helft waren erg goed van ons. We dachten nu dat we wel makkelijk zouden winnen maar Nieuwerkerk wist binnen no time terug te komen tot 4-8. Gelukkig scoorde Eva de 4-9. Nieuwerkerk geloofde er nog in en scoorde snel achter elkaar de 5-9 en de 6-9. Dit werd ook uiteindelijk de eindstand. Toen begon het korfschieten, Floris scoorde de 0-1, en Mila scoorde de 0-2. Helaas scoorde Nieuwerkerk er 3 achter elkaar en verloren we met 3-2. Jullie hebben het erg goed gedaan maar er zijn nog wel wat verbeterpuntjes zoals aan de goede kant verdedigen en beter gooien. De goede punten waren ook erg goed te zien zoals dat we met ze alle gingen vangen en dat we erg goed de ballen er tussen uit hebben gehaald. Wij zien al zeker verbeterpunten, jullie zijn erg goed bezig ga zo door! Iris en Cecile.