Hoe vloog de bal – 12 maart 2016

Hoe vloog de bal …… zaterdag 12 maart 2016.

De laatste zaalcompetitiedag was er wat de senioren betreft één om snel te vergeten, alle vier de teams leden een nederlaag. Positief was de eerste overwinning van F1 in deze zaalcompetitie dankzij een nipte 8-7 overwinning op KCC / SO natural F1 waarna ze gelijk konden genieten van een heerlijk stukje slagroomtaart. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en 10 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van E1 dat met liefst 30-1 van KCC / SO natural E1 won. De topscoorder van de week kwam opnieuw uit E1 en was ….., jawel, Willem ten Hove met liefst 13 doelpunten. Jammer dat de seniorenteams het niet nodig vonden om een wedstrijdverslag en/of een scoreformulier in te sturen (naar s.slingerland@planet.nl) zodat ik een stukje over het verloop van de wedstrijd voor “Hoe vloog de bal ……” kan maken. De resultaten:

IJsselvogels 1 verloor in Tilburg met 23-19 van kampioen Tilburg 1 en is op de 4e plaats geëindigd. Helaas verder geen wedstrijdverslag ontvangen van de verslaggever ter plaatse, jammer!

IJsselvogels 2 moest met 19-17 zijn meerdere erkennen in Tilburg 2 waardoor ze op een gedeelde 5e en 6e plaats zijn geëindigd, net boven de degradatiestreep. Verder helaas niets ontvangen, jammer!

Ook IJsselvogels 3 kon het zaterdag niet bolwerken en leed een ruime 22-12 nederlaag tegen nr. 2 Maassluis 3 waarvan thuis nog werd gewonnen. Ook zij zijn als 6e geëindigd hetgeen net voldoende is voor handhaving. Helaas verder niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels 4 ontving thuis nr. 3 Kinderdijk 3 en toen ik de sporthal binnen kwam dacht ik toch echt dat het 5e aan het spelen was. Alleen Aniek en Alex waren van het 4e aanwezig, verder allemaal invallers uit het 5e die zich allemaal kranig hebben geweerd. Peter zette het 4e nog wel op een 1-0 voorsprong maar daarna liep Kinderdijk uit naar een 1-5 voorsprong en een 4-6 ruststand. Na de rust was het Remon die met 2 fraaie treffers voor 6-6 zorgde. Na 6-8 zorgde Dennis voor de aansluiting, 7-8 waarna Kinderdijk opnieuw uitliep naar 7-10. Peter had, na het eerste woord, ook het laatste woord en bepaalde de eindstand op 8-10. Peter, Dennis en Remon scoorden 2x, Alex 1x, Aniek die de 2-5 voor haar rekening nam en daarmee al haar tweede treffer van het seizoen scoorde speelde weer een fantastische wedstrijd. Jullie zijn op de 5e plaats geëindigd.

IJsselvogels 5 was vrij, nou ja vrij, bijna het complete 5e speelde vandaag als IJsselvogels 4. Allemaal bedankt voor het goede invallen! Jullie zijn op een eervolle 2e plaats geëindigd!

IJsselvogels G1 was vrij en is eveneens 2e geworden in hun poule.

IJsselvogels A1 is de weg een beetje kwijt. Uit tegen ODO A1 in Maasland kwam het in het begin al gelijk met 6-0 (!) achter en dan speel je in feite al een verloren wedstrijd. Het pleit voor de instelling van A1 dat ze, na zelfs met 12-4 te hebben achter gestaan, er toch nog een spannende wedstrijd van wisten te maken. Via 12-8 en 14-9 haalde A1 op tot 16-14 en zelfs 16-15. Helaas lukte het niet om een keer op gelijke hoogte te komen waardoor er toch nog nipt met 18-17 werd verloren ondanks 6 doelpunten van Mike en Christiaan, 3 van Tamara en 1 van Noël en Daan. Jullie zijn, ondanks dat de laatste 2 wedstrijden werden verloren, toch nog op een gedeelde 2e en 3e plaats geëindigd.

Eindelijk valt er iets positiefs te schrijven en daar had ik juist weer niet op gerekend. IJsselvogels A2 won uit in Hendrik Ido Ambacht keurig met 12-13 van nr, 2 DVS ’69 A1 dat alleen 2x had verloren van kampioen KOAG A1. Een bijzonder knappe prestatie maar omdat Albatros A2 ook won zijn jullie als 4e geëindigd in jullie afdeling. Een snelle 2-0 achterstand werd even snel weer weggewerkt via 2-2 en 3-3 waarna DVS toch met een 6-4 voorsprong de rust in ging. Nadat Jesse 6-5 had gescoord liep DVS weer uit naar 8-5. Een ijzersterke fase boog deze achterstand om in een 8-10 voorsprong en ondanks dat DVS zich terug vocht tot 11-11 waren het Merel en Daan die A2 weer op een 11-13 voorsprong zette waarna DVS de eindstand op 12-13 bepaalde. Trainer/coach Edwin Heesterman noteerde 5 doelpunten van Jesse, 2 van Jeffrey, Dave en Daan en 1 van Karlijn en Merel en zag zo zijn A2 de zaalcompetitie goed afsluiten.

IJsselvogels A3, dat al enkele weken kampioen is, had opnieuw meer moeite dan verwacht met Nieuwerkerk A4 dat met fysiek spel probeerde A3 uit haar spel te halen. Gelukkig hield A3 het hoofd koel en dankzij 3 doelpunten van Louanne, Wietze en Joris, 2 van Mick en 1 van Lisa werd er na een 8-6 ruststand met 12-11 gewonnen.

IJsselvogels B1 speelde in Kamerik tegen concurrent SDO / VerzuimVitaal B1 dat bij winst op gelijke hoogte zou komen. Met gelegenheidscoach Hans Klijn langs de kant werd het een goede, spannende en vooral doelpuntrijke wedstrijd. Alleen bij 6-6 een keer op gelijke hoogte kunnen komen, verder steeds achter de tegenstander aangelopen en gezien het scoreverloop terecht met 16-14 verloren. Sam M. 4x, Noortje, Stefan en Roos 2x en Sam Kl. en Jelle 1x scoorden de doelpunten terwijl achter de 4-3 en de 13-9 geen naam stond ingevuld. Door deze nederlaag zijn jullie samen met SDO / VerzuimVitaal op een gedeelde 2e en 3e plaats geëindigd in de 2e klasse F.

IJsselvogels B2 had 3e kunnen worden maar is nu als 5e geëindigd door de laatste twee wedstrijden tegen de concurrenten beiden te verliezen. Tegen Springfield B1 werd het 10-5.

Van trainer/coaches Bas en Wouter ontving ik het volgende verslag van IJsselvogels B3: Voor velen van IJsselvogels stond vandaag de laatste wedstrijd van de zaal op het programma, zo ook voor de B3. En wat voor een wedstrijd. Dé wedstrijd na de kerstvakantie speelden wij thuis bij Springfield en werd nipt 2-3 verloren. Het was destijds voor de B3 een moeizame wedstrijd waarin eigenlijk vrij weinig lukte. Tijd voor revanche én bij gelijkspel of winst zou de B3 op de tweede plek eindigen, bij verlies op de derde plek. Vanwege chronisch een heer te kort, afwezig Marije en geblesseerde Kim en Sanne werd de B3 aangevuld met Thomas en Remon uit de B2 én Angela, Anna en Lotte uit de C2. De opdracht luidde: speel je eigen spel, houd het groot, creëer je kansen én vooral: MAAK ZE AF! Die opdracht bleek helder. Zowel Edo als Sylvia bleek maar één aanval nodig te hebben om de stand binnen vijf minuten op 2-0 te zetten. Verdedigend liep het ook prima. De rust werd ingegaan met een 3-1 voorsprong door een mooi schot van Lisa. In de rust gaven de coaches aan dat Springfield vorige keer na de rust erg sterk terug kwam. Het eigen spel moest gespeeld blijven worden met de focus op het afmaken van de kansen. In de tweede helft wist Edwin een prachtige vrije bal vanuit de vang te benutten en scoorde Sylvia en Lotte beide een mooi afgemaakte stip. Eindstand: 6-2 winst. Gewoon goed gespeeld mensen, complimenten. Qua stand zijn wij tweede geworden (prima score). Kijkende naar de doelpuntensaldo hebben wij zelfs de kampioen verslagen: iets om trots op te zijn. Tot vrijdag op het veld!

In Wormer moest IJsselvogels C1 het opnemen tegen Groen Geel C2 waarvan thuis werd gewonnen, tevens was dit een strijd om de 5e en 6e plaats. Ik weet alleen dat er met ruime cijfers, 20-8, werd verloren, verder helaas, opnieuw, niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels C2 was vrij.

D1c

IJsselvogels D1 ontving thuis Maassluis D2 en had het alleen in het begin even moeilijk. Een snelle 2-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden en Maassluis had aan twee kansen genoeg om weer langszij te komen. Hierna zette D1 orde op zaken en liep het, dankzij 4 treffers van Tim en 2 van Lieneke uit naar een 6-2 voorsprong. Ruststand 8-2. Na de rust ging D1 gewoon door waar het gebleven was en via de tussenstanden 3-0 en 4-0 kwam er een 15-2 eindstand op het scorebord te staan. Gelegenheidsleidster Manon zag Tim 6x, Lieneke, Evi en Sijmen 2x en Cécile, Sander en Yana 1x scoren waardoor D1 zonder puntverlies kampioen werd en zo kon gaan genieten van die overheerlijke 100% slagroomtaart van Bakker Johan. Ook dank aan de speciale attentie van sponsor VNE (Ruud van Nieuwkoop). Wel vond ik het een beetje raar dat Manon, die ook zaalwacht had, D1 (goed) liep te coachen. Zoiets moet toch op een andere manier, door de nu afwezige coach, op te lossen zijn.

D1_100 D1b D1

IJsselvogels D2 speelde thuis tegen HKC D1 uit Hardinxveld-Giessendam waarvan uit keurig met 4-5 werd gewonnen maar dat wel hoger op de ranglijst stond. Via Lisa en Marijn nam een leuk spelend D2 een 2-0 voorsprong om met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Nadat HKC op 2-2 was gekomen was het Wesley die met een afstandsschot en een fraaie doorloper D2 weer op een 4-2 voorsprong zette. Hierna begon D2 wat slordiger te spelen, leed diverse malen onnodig balverlies, waarvan HKC goed wist te profiteren. De 4-2 voorsprong kon niet worden vastgehouden en na 4-4 was het een erg zuiver schietende heer van HKC die 3x scoorde en zo de eindstand op 4-7 bepaalde. Toch kunnen jullie tevreden zijn met de uiteindelijke 5e plaats in deze sterke 1e klasse poule. Jullie zijn de enige ploeg die zaterdag nog een keer moeten spelen. Tegenstander is dan KCC D2 uit Capelle ad IJssel dat maar 1x heeft gewonnen en dat was tegen ……. jawel IJsselvogels D2, jullie hebben dus nog wat goed te maken, zet ‘m op D2!

Ook IJsselvogels D3 speelde thuis, daar was Vriendenschaar D2 uit Bodegraven de tegenstander. De eerste aanval kon het gaatje niet vinden zodat het bij het wisselen nog 0-0 stond met wel een iets sterker D3. Nils opende uit een doorloper de score waarna invaller Benjamin met 2 doelpunten de ruststand op 3-0 bepaalde. In de 2e helft scoorde Vriendenschaar 3-1, Amber bracht het gat weer op 3 punten door 4-1 te scoren waarna D3 verdedigend nogal wat foutjes maakte waardoor de tegenstander zelfs langszij kon komen, 4-4. Gelukkig maakte het vak het daarna weer goed door via Rosanne, Nils en 3 doelpunten van invaller Willem alsnog met 9-4 te zegevieren. Jullie zijn op een gedeelde 4e en 5e plaats in de 2e klasse geëindigd en dat is een keurige prestatie.

E1c

Eindelijk kon IJsselvogels E1 gehuldigd worden door Matthijs die samen met leider André iedereen, inclusief de ouders, nog eens extra in het zonnetje zette. Het was weer genieten geblazen, zie het verslag van leider André elders op de site inclusief de compilatie van alle 30 gemaakte doelpunten in de wedstrijd tegen KCC / SO natural, die zijn het bekijken meer dan waard. Toen het na 10 minuten al 10-0 stond begon ik al aan een nieuw record te denken. Het werd uiteindelijk 30-1 dankzij maar liefst 13 doelpunten van Willem, 7 van Dominique en 5 van Jesca en Benjamin. Het korfschieten werd met 7-5 gewonnen met 3 doelpunten van Willem (100%) en 2 van Jesca en Dominique. Jullie zijn zonder puntverlies kampioen geworden in de 1e klasse A met een gigantisch doelsaldo van 241-48 en dat allemaal in maar 10 wedstrijden, dat is gemiddeld iedere wedstrijd (afgerond) 24-5. Dit was jullie laatste wedstrijd als E-team, samen met E2 gaan jullie op het veld D3 vormen en zijn jullie gelijk in de 1e klasse ingedeeld (een beetje belachelijk). Maak er een leerzame 2e helft veldcompetitie van.

E1b

E1

Net als bij D1 stond er bij IJsselvogels E2 alleen nog de 100% slagroomtaart van Bakker Johan op het spel want kampioen was E2 enkele weken eerder al geworden. Nu alleen nog zonder puntverlies zien te blijven tegen Vitesse E2. Na 10 minuten stond het echter 1-3 voor Vitesse E2, oei, daar was even niet op gerekend. In de tweede periode kwam de jongste telg, Finn, binnen de lijnen en hij zorgde er hoogst persoonlijk met 4 doelpunten voor dat E2 in de rust met 5-4 voorstond. Na 5-5 kwam E2 op toeren en liep het via 2 doelpunten van Olivier en Finn en 1 van Stijn uit naar een 10-5 voorsprong om uiteindelijk met 14-7 te zegevieren dankzij liefst 9 doelpunten van Finn, 3 van Olivier en 2 van Stijn. Hadden de dames een rustdag vandaag? Het korfschieten werd met 7-4 gewonnen met 2 doelpunten van Finn, Stijn en Olivier en 1 van Rosa. Leidster Kirsten zag jullie zonder puntverlies kampioen worden in de 1e klasse B met een doelsaldo van 247-67 uit 12 wedstrijden, gemiddeld dus (afgerond) 20-5 per wedstrijd. Ook voor jullie was dit de laatste wedstrijd als E-team, een hoofdstuk is afgesloten. Samen met E1 worden jullie op het veld D3 en mogen jullie gelijk in de 1e klasse (!) laten zien hoe goed jullie zijn.

IJsselvogels E3 was vrij en is op een gedeelde 4e en 5e plaats geëindigd (van de 6 teams). Toch gaan jullie op het veld (als IJsselvogels E1) in de 1e klasse, dus een klasse hoger, spelen. Soms snap ik de Bond niet helemaal en zet ik mijn vraagtekens bij de nieuwe indelingen die gemaakt worden.

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels E4 tegen KCC / SO natural E2.De moeder van Quinty heeft een verslag gemaakt en dat gaat als volgt: Vanwege afwezigheid van coaches Jelle en Dave, stond gelegenheidscoach Jessica (moeder van Maudy) aan het roer vandaag. Lienke was helaas ziek, dus de klus moesten ze vandaag met zijn vieren doen. Met af en toe wat slordigheidsfoutjes stond het na 20 minuten toch al 1-5 voor IJsselvogels E4. In het resterende gedeelte was IJsselvogels vol in de aanval wat nog diverse punten opleverde. De uiteindelijke uitslag werd 3-9 voor de E4: Jesse was prima op dreef en scoorde 5x , Quinty (waaronder een mooie snoekduik a la Van Persie waaruit ze scoorde) en Thomas scoorden elk 2x. E4 is uiteindelijk 2e geworden in de poule. Een prestatie om trots op te zijn. Afz. Mariska Kalmeijer. Het korfschieten werd met 3-2 verloren ondanks een doelpunt van Jesse en Quinty.

De leidsters Laura en Myrthe begonnen bij IJsselvogels E5 tegen Korbis E5 met een praatje dat ze plezier moesten hebben deze wedstrijd. In de eerste 10 minuten zagen ze dit zeker terugkomen. E5 stond al snel met 2-0 voor. Daarna is E5 helaas niet meer in de wedstrijd gekomen en werd er met 3-7 verloren ondanks 3 doelpunten van David. Volgende week lekker een weekje vrij en daarna weer hard aan de bak op het veld. Het korfschieten werd met 4-2 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Esther en 1 van David, Levi en Eline en dat zijn er volgens mij 5 in plaats van 4. Met een 3e plaats hebben jullie het als eerste jaars E goed gedaan.

E5

IJsselvogels E6 speelde thuis tegen hekkensluiter ZKV E1 uit Zuidland. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag of scoreformulier ontvangen, misschien per ongeluk in de spelersmap laten zitten? Wel weet ik dat ze keurig met 7-2 hebben gewonnen en zelfs zo vriendelijk waren om de tegenstander een beetje te helpen door één keer, per ongeluk, in de eigen korf te scoren. Helaas weet ik niet wie er allemaal scoorden en wat de eindstand met korfschieten is geworden.

IJSSELVOGELS F1 WINT EERSTE WEDSTRIJD IN DE 1E KLASSE! We moesten er lang op wachten maar in de allerlaatste wedstrijd is het dan toch nog gelukt …… winnen, om zo van die hatelijke “0” af te komen. Ik denk dat de taart na afloop extra lekker smaakte met de punten op zak. Tegenstander was KCC / So natural F1 uit Capelle ad IJssel. Sahra scoorde 1-0 en na 1-1 was het opnieuw Sahra die 2-1 scoorde. Toen Flo 3-1 en Sahra 4-1 scoorde gingen de ouders al een beetje rechtop zitten, zou het dan ……. KCC scoorde 4-2 maar Tiddo bracht het verschil weer op 3, 5-2.Hierna kwam KCC terug tot 5-4 en was het opnieuw Tiddo die 6-4 scoorde. Helaas kwam de tegenstander hierna weer op gelijke hoogte, weg voorsprong, 6-6. Maar …. Sahra en Luna scoorde vervolgens 7-6 en 8-6 waarna KCC de eindstand op 8-7 bepaalde. Wat was dat spannend aan het eind van de wedstrijd. Het korfschieten werd 2-2 dankzij 2 doelpunten van Timo. Wat zal leider Berry lekker geslapen hebben met de eerste 2 punten in zijn binnenzak. Ik hoop dat de taart smaakte.

F1

Van de wedstrijd Maassluis F3 – IJsselvogels F2 ontving ik weer een verslag: Vandaag speelden we tegen Maassluis F3. We begonnen goed en kwamen al snel met 0-3 voor, daarna zakten we een beetje in en ging het gooien en vangen ook minder. Maar al snel herstelden ze zich en ging het weer beter. Verdedigend ging het ook heel goed waardoor Maassluis niet kon scoren. In de laatste helft van de wedstrijd probeerden we een doorloopbal te scoren wat uiteindelijk ook lukte. Daardoor hebben ze het zaalseizoen met een dik verdiende 0-9 overwinning afgesloten dankzij 4 doelpunten van Sven, 3 van Jayden en 1 van Lieke terwijl achter doelpunt nr. 4 geen naam stond. Het korfschieten eindigde in 3-3 met 2 doelpunten van Sven en 1 van Lara. Met 14 punten uit 14 wedstrijden en een 4e plaats (van de 8 teams) hebben jullie uitstekend gepresteerd al hadden de F1-invallers daar ook een aandeel in.