Hoe vloog de bal – 12 april 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 12 april 2014).

Een overvol wedstrijdprogramma met maar liefst 23 wedstrijden. ’s Morgens heerlijk weer, geen wind en een heerlijk zonnetje, later op de middag kwam de wind opzetten en zakte de temperatuur waardoor het langs de kant minder goed toeven was. Ons vlaggenschip behaalde een belangrijke 15-13 overwinning op Albatros 1 en heeft, met nog 4 wedstrijden te spelen, handhaving in eigen hand. Van deze 23 wedstrijden werden er 11 gewonnen en 12 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van A4 dat met 3-15 uit van ONDO A4 won. Topscoorder van de week werd Erwin Kruiswijk die met 9 treffers een belangrijk aandeel had in de knappe 13-15 overwinning van het 3e uit op koploper ADO 2. Ook de 8 doelpunten van Willem ten Hove in F1 mochten er wezen. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis een vier punten wedstrijd tegen Albatros 1 uit Zwijndrecht, bij winst zou de achterstand nog slechts 1 punt zijn, bij verlies zou deze oplopen tot 5 punten. Het 1e was zich terdege bewust van het belang van deze wedstrijd want in no-time stond het 4-0 dankzij 2 treffers van Dirk en Jasper. Bij een 4-1 stand werd de wedstrijd even stil gelegd vanwege een ongeval met Mariska maar gelukkig kon zij verder spelen. Hierna kwam Albatros wel terug tot 5-3 maar binnen 4 minuten was het al weer 8-3 dankzij 2x Dirk en 1x Jasper. Via Kevin (9-5) en Karen (10-6) leek het 1e met een veilige voorsprong de rust in te gaan maar in de laatste minuten wist Albatros de achterstand te verkleinen tot 10-8. Direct na de rust bracht Karen met 2 mooie doelpunten het verschil weer op 4 (12-8) waarna Albatros faalde vanaf de stip. Twee doelpunten van Dirk zorgden voor een riante 14-8 voorsprong. Na 14-9 faalde Albatros opnieuw vanaf de stip en dat bleken achteraf dure missers. Met nog 6 minuten te spelen scoorde Jasper 15-9 en de overwinning leek binnen. In de laatste 5 minuten wist Albatros echter nog 4x te scoren waardoor de eindstand 15-13 werd. Dirk 6x, Jasper 4x, Karen 3x en Kevin 2x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening. Door deze overwinning steeg het 1e naar een veilige 6e plaats maar met nog 3 uitwedstrijden tegen de nrs. 1, 2 en 8 (Nieuwerkerk, Tjoba en Sporting Trigon) en 1 thuiswedstrijd tegen de nr. 3 (Die Haghe) heeft het 1e nog een loodzwaar programma en kan het de steun van alle supporters uitstekend gebruiken te beginnen a.s. zaterdag om 15.30 uur in en tegen Nieuwerkerk. Succes!!!

IJsselvogels 2 vocht voor z’n laatste kans om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap maar helaas zonder succes. Het gat met koploper Albatros 2 bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 3 punten en zou bij winst nog maar 1 punt bedragen met nog 4 wedstrijden te spelen. Tot 3-2 via Tom, Eva en Berry zag het er goed uit. Hierna boog Albatros de achterstand om in een 3-6 voorsprong maar doelpunten van opnieuw Berry en Eva en 1 van Pieter brachten beide teams weer op gelijke hoogte, 6-6. Opnieuw liep Albatros 2 uit naar een ruime 6-9 voorsprong waarna Peter vanaf de stip de eindstand op 7-9 bepaalde. Het gat is nu 5 punten maar de 2e plaats moeten jullie kunnen consolideren.

Onder aanvoering van goalgetter Erwin Kruiswijk zorgde IJsselvogels voor een stunt door koploper ADO 2 in ’s Gravendeel haar eerste nederlaag toe te brengen. Thuis was het 3e ook al met 16-11 de sterkste hetgeen de enige 2 nederlagen zijn van ADO 2. Het 3e is thuis nog ongeslagen en met nog 3 thuiswedstrijden voor de boeg en 1 punt achterstand op ADO is alles nog mogelijk. Toch zag het daar in het begin nog niet naar uit want na een 2-3 achterstand nam ADO een 5-3 voorsprong. Erwin zorgde weer voor 5-5 waarna ADO opnieuw uitliep naar 7-5. Hierna brak voor het 3e een ijzersterke fase aan want de achterstand werd omgebogen in een 7-11 voorsprong dankzij 4 doelpunten van Erwin en 1 van Ineke en Bas. Na 8-13 en 9-15 leek de overwinning binnen maar ADO liet het er niet bij zitten en liet enkele heren uit het 1e invallen waardoor ze nog tot 13-15 konden naderen. Erwin scoorde deze wedstrijd liefst 9x, Ineke en Pieter 2x en Brenda en Bas 1x. Nu geen misstappen meer maken en wie weet hoe mooi deze veldcompetitie voor jullie nog kan eindigen….., succes!!!

Werd er thuis nog met 3-7 verloren van het een plaats hoger staande Vriendenschaar 4 uit Bodegraven, nu stond het in de rust al 2-7 voor IJsselvogels 4 dankzij 3 doelpunten van Rob en 2 van Lydia en Ernst. In de 2e helft liep het beduidend minder bij het 4e en via 4-8 en 7-9 kroop de tegenstander steeds dichterbij om bij 10-10 in de laatste minuut zelfs het winnende doelpunt te scoren, 11-10. Het 4e met een flinke kater achterlatend. Jammer want jullie waren er dichtbij. Matthijs zag Rob 4x, Lydia en Ernst 2x en Deborah en Sascha 1x scoren.

In Spijkenisse speelde IJsselvogels 5 de uitwedstrijd tegen Olympia 6. Volgens het verslag had het 5e (makkelijk) kunnen winnen maar door teveel fouten en weinig geluk werd er met 7-5 verloren. Geluk dwing je af lees ik wel eens en als je met 4-0 achter komt dan heeft dat meestal een oorzaak. Via Wouter en Denise werd de ruststand 4-2. Na de rust scoorde Sylvester 2x waardoor het 4-4 werd met alle kansen voor het 5e. Na 5-4 achter scoorde Wouter zijn 2e doelpunt, 5-5, waarna Olympia nog 2x scoorde en zo de eindstand op 7-5 bepaalde.

IJsselvogels A1 rekende thuis met 19-11 af met KCR A2 uit Ridderkerk en blijft zo ongeslagen aan de leiding met 4 punten voorsprong op het Zeeuwse Fortis A1. Met nog 5 wedstrijden te spelen waarvan liefst 4 uitwedstrijden staan jullie er goed voor maar blijf scherp! Helaas heb ik geen verslag van de wedstrijd ontvangen en ontbreken daardoor de doelpuntenmakers.

Jammer dat IJsselvogels A2 pas zo laat op stoom kwam, voortaan eerst een half uur onderling gaan spelen en dan pas aan de wedstrijd beginnen, misschien helpt het. Thuis tegen het op de 2e plaats staande Albatros A2 stond A2 in de rust al met 3-7 achter en in de 2e helft werd het zelfs 4-10 en de strijd leek beslist. Het laatste kwart speelde A2 echter beresterk en de achterstand werd steeds kleiner maar helaas floot bij een 8-10 achterstand de scheidsrechter voor het eindsignaal. Nog 5 minuten langer gespeeld en wie weet …… De coaches Matthijs en Stef noteerden 3 doelpunten van Stan en 1 van Christiaan, Linda en de invallers Jeffrey, Laura en Anouk.

IJsselvogels A3 was vrij.

In ’s Gravezande liet IJsselvogels A4 zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Tegen ONDO A4 nam het een 0-5 voorsprong om na 2-5 met een 2-8 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust bleef A4 het uitstekend doen en liep het uit naar een comfortabele 2-15 voorsprong waarna ONDO A4 de eindstand op 3-15 bepaalde, Mike 5x, Daan, Mick, Jodie en Kim 2x en Bas en Dennis 1x scoorden. Jullie zijn samen met Vlaardingen/Ridderhof A2 nog ongeslagen dus dat kan nog spannend worden.

IJsselvogels B1 deed thuis uitstekende zaken door de topper tegen het eveneens nog ongeslagen ODO B1 uit Maasland met 11-7 in haar voordeel te beslissen. Daar zag het in de 1e helft nog niet naar uit want ODO nam brutaal een 1-4 voorsprong, even kwam B1 terug tot 3-4 waarna de ruststand 3-5 werd. Na een goede speech van Victor (volgens Jelle) kwam er een herboren B1 uit de kleedkamer dat onder aanvoering van Jesse de 3-5 achterstand omboog in een keurige 11-7 overwinning met 6 doelpunten van Jesse, 2 van Laura en Jeffrey en 1 van Tamara. Blijf zo doorgaan B1!

Ook IJsselvogels B2 leverde vakwerk af door thuis tegen WION B1 uit Ommoord een gedegen overwinning te behalen. In de 1e helft werd al de basis gelegd door een ruime 4-0 voorsprong. Na de rust haalde WION op tot 5-3 maar B2 bleef rustig en liep weer uit naar 8-3 om uiteindelijk met 9-4 te zegevieren. Wietze 4x en Robert, Donald, Louanne, Merel en Dave scoorden de doelpunten en nog een pluim voor Robert voor het uitstekende rebounden want dat is minstens zo belangrijk als het scoren van doelpunten.

En wat dacht je van IJsselvogels B3? In de zaal werd twee keer van KCC/Delta Logistiek B3 verloren maar vandaag liet B3 zien dat het de betere ploeg was. Na een 1-2 ruststand door Lisa en Thirza scoorde Maaike in de 2e helft 1-3. Nog één keer kwam KCC terug tot 2-3 waarna Lisa, met haar 2e doelpunt, de eindstand op 2-4 bepaalde. Jammer dat jullie Reeuwijk B2 al hebben gehad waardoor jullie het niet meer in eigen hand hebben. Zelf blijven winnen en wie weet ….. Ik denk dat leidster Laura dik tevreden was.

mso-fareast-language:EN-US;}

IJsselvogels C1 maakte het zichzelf veel moeilijker dan nodig was tegen het matige en stugge Blauw Wit C1 uit het Zeeuwse Kloetinge. In de rust stond C1 zelfs met 1-2 achter al had het gezien de kansenverhouding eigenlijk met 6-2 voor moeten staan. Een strafworp en bosjes doorloopballen werden gemist. In de 2e helft zag trainer/coach Hans C1 op 2-2 en zelfs met 3-2 voorkomen en dacht toen erop en erover. Helaas dacht C1 daar anders over en met de billen samen werd de eindstreep gehaald. Noortje 2x en Roos 1x scoorden. Jullie zitten in een leuke poule met kansen op ……. maar dan zullen de kansen wel beter afgemaakt moeten worden, succes!

IJsselvogels C2 liet zich in en tegen Maassluis C2 de kaas van het brood eten. Wel was Cindy tevreden over de looplijnen maar vielen er helaas te weinig goede schoten. In de 2e helft haalde C2 netjes op tot 1 doelpunt maar vergat het gelijk te maken. Daarna weer teveel plaatsfouten terwijl ook de inzet niet optimaal was met een 7-3 nederlaag als gevolg. Roel 2x en Siebe scoorden.

IJsselvogels C3 ontving thuis Vriendenschaar C2 uit Bodegraven. In de 1e helft waren de doelpunten schaars getuige de 0-1 ruststand. In de 2e helft scoorde Marije 1-1 waarna Vriendenschaar uitliep neer 1-4. Kim bracht de achterstand terug tot 2-4 waarna Vriendenschaar de eindstand op 2-5 bepaalde.

IJsselvogels D1 had thuis weinig in de melk te brokkelen tegen het sterke Maassluis D1 dat met 4-13 duidelijk een maatje te groot was. Helaas verder geen wedstrijdverslag ontvangen, kleine moeite en een groot plezier, jammer!

IJsselvogels D2 was vrij.

Een doelpuntrijke wedstrijd was te zien bij IJsselvogels D3 – Vriendenschaar D2. Lang kon D3 in de buurt blijven maar moest aan het einde toch zijn meerdere in deze tegenstander erkennen. Na 2-1 en 3-2 voor werd het 4-4 gelijk. Hierna met 4-6 achter, opgehaald tot 5-6 om uiteindelijk met 5-8 te verliezen, jammer! Thomas en Jens scoorden 2x en Tom 1x. Het zit eraan te komen!

In Papendrecht stond E1 binnen 5 minuten al met 2-0 achter tegen PKC/Hagero E1 en ik dacht als ze het onder de 10 houden is het netjes. Een mooie doorloopbal van Cécile, aangegeven uit de ruimte door Sijmen, betekende 2-1 en E1 ging steeds beter spelen. Dit werd ook de ruststand. In de 2e helft werd er eerst door PKC een strafworp gemist waarna Evi uit een mooie doorloopbal 2-2 scoorde en voor de laatste keer wisselen. Een strafworp tegen betekende 3-2 waarna een mooi doelpunt van Sander onterecht, door de overigens goed fluitende scheidsrechter, werd afgekeurd. Na 4-2 maakte Sijmen met een mooi schot nog 4-3 maar helaas was de tijd tekort om nog een punt uit het vuur te slepen. Jullie hebben je uitstekend staande gehouden, nu nog iets minder plaatsfoutjes en wie weet!

IJsselvogels E2 blijft het goed doen. Nu werd thuis met 3-1 van KOAG E2 uit Krimpen ad IJssel gewonnen. De start was erg goed want al snel stond het 2-0 dankzij Kirsten en Wesley. In de 2e helft werd het nog even spannend toen KOAG 2-1 scoorde maar gelukkig scoorde Wesley al snel met zijn 2e doelpunt 3-1 en kwam de overwinning niet meer in gevaar. De coaches Mike en Jeffrey waren tevreden en hadden een heel goede wedstrijd gezien.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels E3 uit tegen KOAG E3 en had het vooral moeite met de lengte van de tegenstander. Na een matige 1e helft volgde een leukere en betere 2e helft maar dat kon niet verhinderen dat er met 6-0 werd verloren. Snel vergeten en de volgende wedstrijd er weer lekker tegenaan gaan.

Ook IJsselvogels F1 speelde in Krimpen ad IJssel en wel tegen het onbekende KOAG F1 en dat is na al die bekende tegenstanders ook wel eens leuk. De 1e helft was onze F1 al duidelijk beter en speelde het veel feller en vooral sneller hetgeen een 0-3 voorsprong opleverde. In de 2e helft schakelde F1, en dan met name Willem, een tandje bij en liep F1 uit naar een ruime 1-11 overwinning dankzij liefst 8 doelpunten van Willem, 2 van Jesca en 1 van Benjamin terwijl Dominique wel een keer scoorde maar dat net 2 seconde na het laatste fluitsignaal deed, jammer! Het korfschieten werd eveneens gewonnen want de leidsters Esther en Jeanine noteerden 3 doelpunten van Dominique en 1 van Jesca, Willem en Benjamin waardoor het 4-6 werd.

Wat zal dat een mooie en spannende wedstrijd zijn geweest bij IJsselvogels F2 – Nieuwerkerk F2. In de zaal waren beide teams ook al aan elkaar gewaagd en ook nu vlogen de vonken eraf. Na tussenstanden van 5-2 (1e part), 7-5 (2e part en ruststand) en 9-8 (3e part) besliste Finn met 3 goals (9-8, 10-8 en 11-9) de wedstrijd waarna er met een super hoge score met 12-10 werd gewonnen. De leidsters Maaike en Lisa zagen Rosa 4x, Finn en Olivier 3x en Stijn 2x scoren. Ook het korfschieten werd gewonnen want via doelpunten van Stijn, Rosa en Rianne werd het 3-1 voor F2.

IJsselvogels F3 speelde thuis tegen Nieuwerkerk F3 en ook dat werd een doelpuntrijke wedstrijd. Na een snelle 0-3 achterstand zorgde invaller Finn met 3 doelpunten voor een 3-3 gelijke stand. Na 3-4 achter maakte Simone 4-4 waarna Nieuwerkerk F3 uitliep naar een beslissende 4-8 voorsprong en F3 het spoor een beetje bijster raakte. Gelukkig wist Simone nog 2x te scoren waardoor de eindstand 6-9 werd via 3 doelpunten van Simone en Finn. Het korfschieten leverde een 2-2 gelijkspel op met goals van Esther en Stijn.

IJsselvogels F4 kon het in Bodegraven niet bolwerken tegen Vriendenschaar F2 dat met 4-1 iets te sterk bleek. Pas bij 4-0 kon Storm de eer redden door 4-1 te scoren. Het korfschieten werd wel gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Quinty werd het eren magere 1-2 overwinning. Verder helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.