Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 12 mei 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 12 mei 2018.

Wat was dat afgelopen zaterdag spannend bij de wedstrijd IJsselvogels 1 – Vitesse 1, een heuse degradatiekraker, in de rust 7-9 achter, daarna zelfs een keer 3 punten achtergestaan, maar goed teruggekomen. Na 16-16 leek Lieke Verstoep van korte afstand het winnende doelpunt te scoren, 17-16, maar de eerstvolgende tegenaanval betekende 17-17. Gelukkig was daar Eva Haasbroek die van afstand alsnog voor de zwaar bevochten 18-17 overwinning zorgde. Helaas won concurrent Twist 1 ook waardoor het gat 2 punten blijft maar beide teams ontmoeten elkaar nog op de laatste competitiedag. Het 1e heeft alles nog in eigen hand. Dat had het 2e helaas niet. Zelf won het bijzonder knap met 11-10 van nr. 2 Vitesse 2 maar omdat Roda 2 ook won werd deze ploeg onbereikbaar voor ons 2e en is het 2e opnieuw gedegradeerd, nu zelfs naar de Res. 3e klasse, jammer! Ook het 3e, A1 en A2 zitten in (bijzonder) zware degradatiezorgen. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van F3 dat thuis met 19-1 afrekende met Reeuwijk F1. Topscoorder van de week werd Thijme Verburg die in F2 maar liefst 11x wist te scoren, klasse Thijme! Het was toch wel het weekend van de rare uitslagen wat natuurlijk mede kwam omdat deze competitiedag gelijk viel met het laatste vakantieweekend. Zie je E2 enkele weken geleden thuis met 12-2 van KOAG E2 winnen om nu met 17-2 te verliezen. Bij de F2 net andersom, eerst met 19-5 van KOAG F1 verliezen om nu thuis met 19-7 te winnen, ra, ra, ra. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Vitesse 1   18-17     Na een figuurlijke schop onder de kont bij de laatste wedstrijd was het ons duidelijk dat we als een team een stuk scherper de wedstrijd in zouden moeten gaan. Ieder van ons was vastberaden dat de wedstrijd tegen Vitesse 1 gewonnen moest worden. Dit was ook nodig om degradatie tegen te gaan. Alle scherpte die we eerst miste was onmiddellijk aanwezig afgelopen zaterdag. In de eerste aanval was het Mike Admiraal die gelijk het spits afbeet. Vitesse kwam daarna onmiddellijk terug. Het bleef eerst goed gelijk opgaan, maar uiteindelijk ging het eerste de rust in met twee doelpunten achterstand (7-9). Duidelijk nog niet klaar om op te geven en een motiverende speech hielden we het vertrouwen dat de wedstrijd nog gewonnen kon worden. Dit lieten we zien door al weer snel gelijk te komen met Vitesse. Wij waren in vorm, maar ook zij hadden goede schutters meegenomen. Hierdoor bleef de gehele wedstrijd redelijk gelijk op gaan. Op één moment kwamen we met drie doelpunten voor, maar Vitesse kwam terug en het bleef vervolgens gelijk opgaan tot de allerlaatste seconden. Dit is waar wij de laatste aanval hadden met vele kansen en als klap op de vuurpijl Eva Haasbroek de stand veranderde naar een welverdiende 18-17. Doordat het zo spannend was de stand niet bijgehouden, maar het maakte tijdens de wedstrijd al niet uit wie de doelpunten maakten, de winst was wat we voor ogen hadden. We bleven er als een team voor gaan en het resultaat laat dat ook zien. Uiteindelijk hebben wij deze wedstrijd niet alleen gewonnen op de doelpunten die zijn gemaakt, Maar op de inzet, samenwerking, positiviteit en vastberadenheid die iedereen liet zien. Zo was er Leon Bleijenberg die zeer op schot was en mooie goals heeft gemaakt, evenals Mike Admiraal, Christiaan Verwoerd stond sterk onder de korf, Coen Pijpers die super heeft verdedigd, net zoals een Kimberly VvM, een fanatieke Hannah Klijn die menige ballen er tussenuit heeft gehaald, strategieën die we veranderden op de momenten dat het nodig was en we hadden een prachtig schot die de wint binnen sleepte! Ieder droeg bij tijdens de wedstrijd en dat heeft het verschil gemaakt! P.S. Nu nog doorpakken om die andere wedstrijden ook te winnen en blijf die positiviteit, naar elkaar, behouden. Een goede wedstrijd 1! Groetjes, Lieke.

IJsselvogels 2 – Vitesse 2   11-10     IJsselvogels 2 degradeert, ondanks een knappe 11-10 zege, naar de Res. 3e klasse. We wisten dat het aan een zijden draadje hing. Met slechts 4 punten uit 11 wedstrijden moesten alle uitslagen gunstig vallen om zich alsnog te kunnen handhaven. Nr. 2 Vitesse 2, dat nog kampioenskansen had, was vandaag de tegenstander, geen makkelijke klus. In de 1e helft waren de doelpunten bijzonder schaars getuige de 4-5 ruststand met doelpunten van Jeffrey 2x en Mike en Wietze. Na de rust werd het gelijk 4-6 maar dankzij Wietze (5-6), invalster Merel (6-7) en Wietze (7-8) kon het 2e de aansluiting houden. Na 7-9 waren het Janneke en Merel die de ploegen weer op gelijke hoogten schoten, 9-9. Jeffrey zorgde weer voor een 10-9 voorsprong en na 10-10 was het Mike die in de 28ste minuut het winnende doelpunt scoorde, 11-10. Het werden hierna nog 7 spannende minuten maar gelukkig bleef deze stand op het scorebord staan. Sneu is het dan als je na afloop hoort dat Roda met 10-12 van ONDO 2 had gewonnen waardoor het gat 5 punten bleef met nog 2 wedstrijden te gaan. Degradatie was een feit. Trainer/coach Wim Korving zag deze wedstrijd Jeffrey en Wietze 3x, Mike en invalster Merel 2x en Janneke 1x scoren. Jullie beschikten dit seizoen over een bijzonder jonge ploeg en een kampioensfeestje volgend seizoen is natuurlijk ook nooit weg!

ADO 2 – IJsselvogels 3   15-18     Nagekomen verslag van 2 weken geleden. Als je ADO hoort, dan denk je aan Den Haag, maar voor deze ADO mocht het 3e afreizen naar ’s Gravendeel. Voornamelijk een zeer belangrijke wedstrijd voor ADO dat met 3 punten uit 10 wedstrijden op de laatste plaats stond. Ook IJsselvogels moest nog oppassen voor degradatie, maar had met 3 punten meer en 2 wedstrijden minder gespeeld, een rooskleuriger vooruitzicht. In Moordrecht werd ADO met 32-9 van de mat geveegd, maar ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ en daarom mocht deze wedstrijd ook zeker niet worden onderschat. Met de gedreven invallers Pieter en Karlijn begon het 3e gretig en stond het binnen 5 minuten 0-2. Daarna waren er genoeg mogelijkheden om door te drukken, maar helaas hadden we het vizier niet altijd even scherp. ADO kreeg, door het goede verdedigen van IJsselvogels, veel minder mogelijkheden, maar schoten simpelweg iets zuiverder. Zo liep de score gelijk op (2-2, 3-3, 5-5 en ruststand 7-7). Het spelbeeld bleef in de tweede helft gehandhaafd, dus er moest wel wat veranderd worden. Gelukkig hadden we Sam Meijer (weer) achter de hand. Hij scoorde zijn eerste schot en bracht de dynamiek in de aanval die we op dat moment even nodig hadden. Door Bas weer terug te wisselen in de verdediging, hielden we ook sterke verdedigende rebound en zo wisten we de wedstrijd langzaam maar zeker naar ons toe te trekken (eindstand 15-18). Er werd niet echt goed gekorfbald, maar zo bewezen we weer dat een wedstrijd ook op werklust kan worden gewonnen! En dat na Koningsdag… Pieter bedankt voor “het biertje minder drinken op Koningsdag” ? Karlijn voor het dóórgaan in de wedstrijd, ook al had je erg veel last van je vinger! En Sam met wederom een zeer sterke invalbeurt! Zonder jullie hadden we het niet gered. Victor.

KOAG 3 – IJsselvogels 3   18-16     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Bij winst had het 3e afstand kunnen nemen van de onderste 2 plaatsen. Helaas blijkt KOAG 3 voor ons 3e, zowel in de zaal als op het veld, een tegenstander die lastig te verslaan is met 4 nederlagen als gevolg. Door de 2 punten in mindering (waarom weet ik niet) en de 18-16 nederlaag staan beide teams nu op een gedeelde 6e en 7e plaats, het onderling resultaat is in het voordeel van KOAG 3.

IJsselvogels 3 – TOP (A) 3   12-20     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Koploper TOP 3 uit het Zeeuwse Arnemuiden kwam in Moordrecht op bezoek en kreeg het, zeker in de 1e helft, niet cadeau. De 9-10 ruststand zorgde er voor dat menigeen dacht dat er misschien wel wat te halen viel, Helaas liep TOP in de 2e helft uit naar 10-15 en bleek het kruit bij IJsselvogels al in de 1e helft te zijn verschoten, eindstand 12-20 (2e helft 3-10). Nog 2 wedstrijden te gaan, zet ‘m op!

IJsselvogels 4 – Vriendenschaar (H) 5   18-14     Voordat de wedstrijd tegen Vriendenschaar 5 werd gespeeld, was het al duidelijk dat IJsselvogels 4 er zin in had om te gaan spelen. Een afwezige Nikki gaf de (onbedoelde) aanzet van een gezellige vrijdagochtend ?. Voor IJsselvogels 4 was de start een dieseltje, het 1e aanvalsvak vergat te scoren en dit betekende een 0-2 achterstand na 5 minuten spelen. Tom verzilverde 2 vlotte aanvallen (2-2) en mis toch een beetje de Tom Dukker fanclub langs de lijn ? want zij hebben echt iets gemist vandaag! Na de 2-3 maakte Rob de 3-3 maar Vriendenschaar bleef aan de goede kant van de score (3-5). Roos zette het 4e weer op het juiste spoor (4-5) en Rob maakte uit de opvolgende aanval de gelijkmaker (5-5). De 5-6 werd ongedaan gemaakt door Tom z’n 3e (6-6) en ook Rob prikte z’n 3e binnen (7-6). Net voor de rust maakte Wilco de 8-7 welke ook de ruststand was. Erop klappen en direct afstand nemen, eenvoudige opdracht, ook eenvoudig in de uitvoering dacht het 4e. Carlo (9-7), Rob 10-7), Carlo (11-8), Wilco (12-8) deelde na 6 minuten in de 2e helft een lichte mokerslag uit aan de tegenstander en de knock out via Leonie (13-9), Wilco (14-10), Rob (15-10). Wedstrijd gespeeld en lekker uitballen. Carlo maakte 16-11, Rob 17-12 en Carlo met z’n 4e doelpunt de 18-13. Eindstand 18-14. Wederom een teamprestatie en Cindy bedankt voor het meespelen! De doelpunten kwamen van Rob (6), Carlo (4), Wilco (3), Tom (3), Leonie (1) en Roos (1). Mvrg, Marco.

Ten Donck 4 – IJsselvogels 5   is uitgesteld naar donderdag 24 mei, aanvang 20.30 uur

Velocitas A1 – IJsselvogels A1   15-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ook voor A1 stond er een cruciaal duel op het programma. Nieuwerkerk A2 is al gedegradeerd maar wie degradeert er mee? Velocitas A1 of IJsselvogels A1. Velocitas had eerder die week al verrassend uit van Maassluis A1 gewonnen waardoor beide teams op gelijke hoogte waren gekomen, beide gedeeld 6e met 6 punten. Ik weet alleen dat jullie met 15-13 hebben verloren en nu 2 punten minder hebben dan Velocitas A1 dat bovendien nog tegen Nieuwerkerk A2 moet spelen hetgeen een zekere overwinning betekend. Dat worden nog enkele zware wedstrijden A1 maar wie weet ….., succes!

Twist A1 – IJsselvogels A2   10-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Er stond afgelopen zaterdag een cruciale wedstrijd op het programma voor onze A2. In Vlaardingen stond de degradatiekraker tegen Twist A1 op het programma dat 1 plaatsje hoger stond en 1 punt meer had. Zij 7e en wij 8ste dus. Bij winst zou A2 een plaatsje stijgen en nog maar 2 punten achter staan op KCR A2 met nog 2 wedstrijden te gaan. Ik weet alleen dat het 7-4 in de rust stond en dat er uiteindelijk nipt met 10-9 is verloren met o.a. liefst 4 doelpunten van invalster Cécile (uit de C1!).

Albatros A4 – IJsselvogels A3   12-17   In Zwijndrecht speelde A3 de return tegen Albatros A4 waarvan thuis met 7-5 werd gewonnen na een 6-1 ruststand. In de 1e helft stribbelde Albatros nog wat tegen door van 2-6 naar 5-6 terug te komen maar daarna liep A3 uit naar een 5-10 ruststand en was het gat geslagen. Toch gaf A3 de tegenstander in de 2e helft opnieuw de kans om terug te komen van 7-13 naar 12-14 maar doelpunten van achtereenvolgens Amber, Sanne en Tom zorgden voor een ruime 12-17 overwinning en dat A3 zijn ongeslagen status hield. Trainer/coach Christiaan noteerde 4 doelpunten van Edo, 3 van Sanne en Stan, 2 van Lotte en invaller Kris en 1 van Anna, Amber en Tom. Zaterdag 26 mei staat thuis de kampioenswedstrijd tegen nr. 2 Twist A3 op het programma, succes!

IJsselvogels B1 – NIO B1 is uitgesteld naar donderdag 17 mei, aanvang 19.30 uur.

IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk C1 is uitgesteld naar donderdag 17 mei, aanvang 18.45 uur.

IJsselvogels C2 – Vriendenschaar (B) C1 is uitgesteld naar dinsdag 15 mei, aanvang 19.00 uur.

KOAG C4 – IJsselvogels C3   3-7   Op 12/05/18 speelde IJsselvogels C3 uit tegen KOAG C4. De wedstrijd begint al goed met een doelpunt van invaller Stijn waardoor het 0-1 staat. Na nog een korte kans van Stijn 0-2. En ook Storm scoort op het moment dat hij in de aanval staat snel waardoor het al 0-3 is. Ook Nina maakt een korte kans en het staat 0-4. Daarna scoort KOAG en staat het 1-4. Maar Stijn maakt daar 1-5 van. Met een doelpunt van Nina (1-6) eindigt de eerste helft.  Stijn word gewisseld voor Finn. Aan het begin van de eerste helft scoort Nina weer en staat het 1-7. Suus mist een stip waarna er weer een tijdje niks gebeurt. Lucas word gewisseld voor Stijn waarna KOAG 2-7 en 3-7 scoort. Dit is ook de uitslag. Lucas, Stijn en Finn bedankt voor het invallen! Geschreven door Nils. Lieve kinderen: dit was de laatste wedstrijd die ik van jullie mocht coachen. Ik vond het een hartstikke leuk jaar en jullie zijn een super gezellig team! Heel veel plezier volgend jaar! Groetjes, Roos.

IJsselvogels D1 was vrij.

IJsselvogels D2 – Twist D1   6-10    Op een zonnige dag aan het einde van de meivakantie mocht D2 thuis spelen tegen Twist D1. De vakantie zorgde voor vele afschrijvingen en overuren voor Anne en Elly. Liefst vijf spelers die in de basis van D2 startten, hadden de wedstrijd ervoor ook al bij D3 gespeeld. Goed dat we elkaar zo helpen, maar vervelend dat er zoveel afschrijvingen zijn. Gelukkig konden we, met Quinty en Flo als invallers, toch van start. En het was warm, zeker voor iedereen die al een (halve) wedstrijd in de benen had. Uit een mooie doorbraak scoorde Justin 1-0, meteen gevolgd door de 1-1 en na de 2-1 (doorloopbal Quinty) volgde ook de 2-2 direct. Mink wist D2 weer op voorsprong te zetten (3-2), maar na enige tijd viel toch de 3-3 binnen. Helaas viel Levi op dat moment geblesseerd uit (beterschap!) waardoor we met 7 spelers verder moesten. In het vak met 3 aanvallers wist Flo echter toch nog knap van afstand te score (4-3), maar voor rust ging Twist eroverheen met 2 mooie afstandsschoten (4-5). Na rust was het lastig verdedigen met 3 verdedigers tegen 4 aanvallers en ondanks een doorloopbal van Quinty (5-6) liep Twist uit naar 5-8. Ook het aanvallen was met 3-tegen-4 lastig, maar Lieke wist nog wel een goal te maken. Twist bepaalde de eindstand op 6-10. D2 heeft hard gewerkt, maar de warmte, het ondertal en de vermoeidheid konden de nederlaag niet voorkomen. Quinty (2x), Justin, Mink, Flo en Lieke scoorden vandaag. Matthijs.

IJsselvogels D3 – Vriendenschaar (B) D2   3-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D3 ontving thuis het nog puntloze Vriendenschaar D2 uit Bodegraven. Er werd helaas met 3-6 verloren waardoor beide teams nu op de gedeelde 3e plaats staan met allebei 2 punten.

KOAG E1 – IJsselvogels E1   11-14

Op het gloednieuwe, zonovergoten buitenterrein van KOAG uit Krimpen aan den IJssel trad de E1 aan tegen KOAG. De thuiswedstrijd tegen dit team was buitengewoon spannend, dus dat beloofde wat te worden. KOAG kwam flitsend uit de startblokken en stond halverwege de eerste helft met 4-1 voor. Alleen Luna wist namens IJsselvogels te scoren.Daarna kwam de diesel van IJsselvogels goed op gang. Binnen mum van tijd wist de E1 de achterstand om te buigen in 4-5 voorsprong door scores van Timo (2x) en Luna (2x).  Met een tussenstand van 5-7 gingen de teams de rust in. Namens IJsselvogels scoorden Nora en Sven.

Het was voor de gelegenheidscoaches Katja en Marloes reden om high-fives uit te delen. De E1 liet zien over karakter te beschikken en had ondanks de achterstand het hoofd niet laten hangen. In de tweede helft ging IJsselvogels verder met waar het voor de rust mee bezig was: scoren. Nora scoorde haar tweede treffer, en ook Timo wist nog twee keer raak te schieten. Ook Marnick wist in de tweede helft nog vier keer te scoren. KOAG kon hier nog slechts 5 treffers tegenover stellen, waarmee de eindstand op 10-15 kwam.

De scheidsrechter had echter een eigen interpretatie van het scoreverloop en hield het op 11-14. En de scheidsrechter heeft altijd gelijk. Hoe dan ook: een dik verdiende overwinning van een goed samenspelend E1!

KOAG E2 – IJsselvogels E2   17-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ra, ra, ra, hoe kan je de ene week met 12-2 winnen en enkele weken later met 17-2 verliezen van dezelfde tegenstander. Bij E2 blijkt dat mogelijk te zijn waarbij vooral het meespelen van Julian vaak van beslissende betekenis blijkt te zijn.

Vriendenschaar (B) E1 – IJsselvogels E3   0-7     Ook hier helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Jullie grossieren in mooie overwinningen. Met 8 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 28-1 laten jullie er geen twijfel over bestaan wie in jullie afdeling de sterkste is.

IJsselvogels E4 – Nieuwerkerk E5   8-1    Vandaag na 2 weken vakantie weer een wedstrijd. De start was even rommelig aangezien er een misverstand was over de aanvang begintijd. De wedstrijd kon gelukkig wel beginnen met vandaag als coach Esmee. Lilly uit de F2 heeft de eerste 10 minuten even ingevallen zodat we wel konden beginnen. Het was een leuke wedstrijd maar je zag wel dat er 2 weken niet getraind was. Al snel scoorde Wessel 1-0 en 2-0 , daarna lukte het Ayoub ook. In de tweede helft kreeg Rico de smaak te pakken en scoorde er 4. Tussen door scoorde Nieuwerkerk ook dus 7-1. Ook Sarah scoorde nog en de eindstand 8-1. Goed gedaan allemaal. Korfschieten 1-0 Sarah, 2-0 Wessel, 3-0 Rico. Van Barbara.

Maassluis E4 – IJsselvogels E5 is uitgesteld naar zaterdag 9 juni, aanvang 9.00 uur.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1 is uitgesteld naar vrijdag 25 mei, aanvang 18.00 uur.

IJsselvogels F2 – KOAG F1   19-7   De vorige wedstrijd tegen KOAG was redelijk kansloos verloren gegaan dus de kids van F2 wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Ze starten met Lilly, Florian, Thijme, Lucas en Daan. Helaas was Thijmen verhinderd maar gelukkig wilde Lucas graag invallen in zijn oude team. Ook bij de tegenstander waren er enkele kinderen niet bij vanwege vakantie, met name een heel lang meisje die vorige keer heel makkelijk scoorde. Ondanks dit onderschatte de F2 de wedstrijd niet en ging fel van start. Thijme (2x) en Florian openden de score maar KOAG kwam weer terug tot 3-2. Na het 1e kwart sprak coach Barbara de spelers toe dat ze goed aan het spelen waren en vooral zo door moesten gaan. Nou dat deden ze: Florian benutte het hele veld prima en liet de anderen daardoor goed vrij lopen. Lilly verdedigde heel goed en verhinderde zo heel wat doelpogingen van KOAG. Daan ving bijna elke lange bal af waardoor IJsselvogels de aanval weer kon overnemen. Lucas was heel snel en rende iedereen eruit. Thijme kreeg de bal heel goed aangespeeld en kon hierdoor vaak scoren. Kortom: na de 4-4 liepen de IJsselvogels dik uit via doelpunten van Thijme, Florian, Daan en Lucas. Er werd prima gespeeld en je zag het enthousiasme bij de kinderen groeien. Na een uur stond er (volgens ons ) 20-7 op het scorebord. Uiteindelijk kwam er 19-7 op de officiële uitslagenlijst te staan maar ja wie maakt zich druk om dat ene doelpunt?! Doelpunten: Thijme 11x, Daan 5x, Florian 3x, en Lucas 1x. Ook bij het doelschieten waren de IJsselvogels kids de beste: 5-3. Een prachtige overwinning waar iedereen inclusief invallend coach Barbara trots op mag zijn! Met vriendelijke groet, Olga van Zaanen.

IJsselvogels F3 – Reeuwijk F1   19-1   F3 bedankt voor de mooie wedstrijd, een wedstrijd waarin we binnen 5 minuten tegen 3  tegenstanders kwamen te staan, omdat 1 speler van Reeuwijk het absoluut niet meer aandurfde om nog maar tegen 1 IJsselvogel te staan. Uit respect zijn wij ook maar met zijn drieën gaan spelen zodat het toch nog een leuke partij kon worden, door deze beslissing van spelen hebben jullie wel bewezen door middel van goed samenspel er toch nog een puntrijk duel van te maken. Wat was het weer erg vermakelijk om te zien hoe de bal op een hoog tempo weer rond gespeeld kon worden en dat er in de tweede helft ook weer afgevangen kon worden… Evy heeft er 4 gescoord, Timo 3, Noortje 7, Jildou 1 en onze invaller Daan 4. Zo hebben we de wedstrijd met 19-1 kunnen beslissen. F3 ga zo door …. Met vriendelijke groet, Een trotse gelegenheidscoach.