Hoe vloog de bal – 12 september 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 12 september 2015).

Gelukkig bleven de later op de middag voorspelde buien deze dag weg en was het aangenaam weer om te korfballen. De prestaties waren echter niet om over naar huis te schrijven want van de 17 gespeelde wedstrijden werden er maar 6 gewonnen en leden er liefst 11 een nederlaag. De grootste overwinning kwam zonder twijfel op naam van E2 dat met niet minder dan 24-4 van KCR E1 won. De topscoorders van de week werden Mike Admiraal uit A2, (voor de 3e keer) Willem ten Hove uit E1 en Stijn v.d. Hoog en de jarige Olivier Lipschart uit E2 met allemaal 6 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 moest in Oegstgeest op gewoon gras spelen tegen koploper Fiks 1 en dat was blijkbaar wennen gezien de ruime 20-8 nederlaag. Vorig jaar werd in de zaal nog twee keer van deze ploeg
gewonnen. Zaterdag speelt het 1e om 15.30 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen DVS ’69 1 uit Hendrik Ido Ambacht dat net als wij pas 2 punten heeft uit 3 wedstrijden. Verder helaas geen nieuws!

In Barendrecht deed IJsselvogels 2 goede zaken door in een doelpuntrijke wedstrijd met 19-22 te winnen van Vitesse 3 waardoor het met 4 uit 3 weer naar boven kan kijken. Zeker als zaterdag thuis van Oranje Wit 3 wordt gewonnen, aanvang 14.00 uur. Ook hier helaas verder niets ontvangen!

IJsselvogels 3 liet het thuis een beetje afweten tegen WION 3 dat vooral in de beginfase hard toesloeg door een ruime 1-7 voorsprong te nemen. Hoewel het 3e hierna tot 6-9 wist op te halen gaf het daarna WION 3 opnieuw de gelegenheid uit te lopen naar 6-12 om uiteindelijk met 9-13 te verliezen. Erwin, Dirk en Ernst scoorden 2x en Anne, Pieter en Heidi 1x. De scheidsrechter vond IJsselvogels 3 zeker niet de mindere, jullie schoten zelfs vaker maar mistte een stukje bezieling en hoorde wat gemopper.

IJsselvogels 4 moest het thuis opnemen tegen Twist 3 en daar had ik nog nooit van gehoord. Zij komen uit Schiedam en blijkt de nieuwe fusievereniging te zijn die is ontstaan uit de verenigingen ODI en Harga. Met enkele invallers in de gelederen hield IJsselvogels 4 het in de 1e helft goed dicht getuige de 1-2 ruststand. Aanvallend was het waarschijnlijk ver onder de maat. In de 2e helft bleef het tot 2-3 spannend maar daarna liep Twist 3 uit naar 2-10, eindstand 3-10 met doelpunten van Sijmen en de invallers Edwin en Denise. Er had deze wedstrijd meer ingezeten volgens de schrijver.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 kwam deze dag zelfs twee keer binnen de lijnen. In Alphen ad Rijn speelde het eerst tegen Dijkvogels 2 uit Maasdijk dat keurig met 2-4 werd verslagen dankzij doelpunten van Paul uit een doorloopbal, Issam met een mooi schot, René die een korte kans wist te benutten waarna Alex het laatste doelpunt van afstand scoorde. Het was een leuke wedstrijd waarin jullie elkaar goed vonden. De tweede wedstrijd was tegen een combinatieteam van Merwede (Sliedrecht) en GKV (Gorinchem) en die begon goed want Issam wist het G-team op een 1-0 voorsprong te zetten. Helaas boog de tegenstander deze stand om in een 1-2 achterstand en hoe G1 ook zijn best deed, het lukte niet meer om de gelijkmaker te scoren hetgeen jullie eigenlijk wel hadden verdiend. Volgende keer beter!

In Zwijndrecht speelde IJsselvogels A1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Albatros A1 om de aansluiting met de top te behouden. Beide teams ontliepen elkaar niet veel. Eerst kwam A1 met 1-2 voor, daarna met 6-4 en 8-6 achter. Toch weer knap terug geknokt naar een 8-9 voorsprong maar na 10-10 was het toch Albatros dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en met 12-10 wist te winnen. Noël en Stan 3x, Christiaan 2x en Anouk en Daan 1x scoorden de doelpunten voor A1.

In Maasdijk speelde IJsselvogels A2 uit tegen Dijkvogels A1. Met Rob Belder als coach langs de lijn wist A2 tot 5-4 goed bij te blijven maar hierna werd er 15 minuten niet meer gescoord waardoor Dijkvogels wist uit te lopen naar een 9-4 voorsprong, ruststand 9-5. Gelijk na de rust werd het binnen 5 minuten 12-5 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch gaf A2 zich nog niet gewonnen en onder aanvoering van Mike wist het terug te komen tot 13-9. Helaas liep Dijkvogels hierna weer uit naar 16-9 en werd er ondanks liefst 6 doelpunten van Mike en 2 van Jeffrey en Jelle met 16-10 verloren.

Zelf mocht ik thuis de wedstrijd IJsselvogels A3 – Vriendenschaar A4 fluiten. Hoewel de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam iets completer en balvaardiger was gaf onze A3 zich onder aanvoering van uitblinker Wietze niet zomaar gewonnen. De complimenten ook voor de invallers uit B2, Amber, Remon en Luc die zich kranig weerden en een goede wedstrijd speelden. In de rust stond A3 keurig met 6-4 voor maar deze werd in de 2e helft omgebogen in een 6-7 achterstand. De leiders Lizanne en Gert-Jan zagen hierna Wietze de gelijkmaker scoren waarna invalster Amber aan 2 kleine kansjes genoeg had om even zovele malen te scoren waarna opnieuw Wietze de eindstand op 10-7 bepaalde. Wietze 5x, Amber 3x en Lisa en Luc 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels B1 kon het thuis, zoals verwacht, niet bolwerken tegen koploper Kinderdijk B1 uit Alblasserdam dat kwam, zag en overwon. Tot 3-6 kon B1 nog aardig tegenstand bieden maar daarna liep Kinderdijk uit naar 3-15 om uiteindelijk met 4-17 te winnen ondanks doelpunten van Sam M., Sam Kl., Roos en invaller Patrick. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels C1 was vrij. Wel was ik er getuige van dat Nieuwerkerk C1 verrassend met 5-4 van KOAG C1 won terwijl jullie met 9-6 van Nieuwerkerk C1 wonnen en met 10-1 van KOAG C1 verloren, ra, ra, ra! Zo zie je maar weer dat de bal rond is en dat je nooit bij voorbaat kansloos bent.

IJsselvogels C2 was niet in goeden doen thuis tegen Merwede C5 uit Sliedrecht. Lag het aan het late aanvangstijdstip (in de middag)? Michelle zette C2 nog wel op voorsprong maar daarna nam Merwede het heft in handen en liep het verdiend uit naar een 1-4 voorsprong waarna Lotte de ruststand op 2-4 bepaalde. Na de rust kwam C2 niet meer tot scoren waarna Merwede, dat feller was en minder balverlies leed, uitliep naar een 2-7 eindstand, snel vergeten!

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij.

In Bodegraven speelde IJsselvogels D3 de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar D2. De doelpunten waren deze wedstrijd bijzonder schaars getuige de 2-1 eindstand. Gelegenheidscoach Rita Bakker zag Jens nog wel 0-1 scoren maar daarna lukte het niet meer om het gaatje te vinden. Helaas lukte dat de tegenstander wel waardoor er nipt met 2-1 werd verloren. Jammer dat er nog een doelpunt van Amber werd afgekeurd, jullie hadden een punt verdiend.

IJsselvogels E1 speelde in Nieuwerkerk ad IJssel de topper tegen de plaatselijke E1, beide teams hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen. Binnen een halve minuut scoorde Willem al 0-1 en toen Benjamin nog geen minuut later 0-2 scoorde was al duidelijk dat onze E1 een maatje te groot was. Na 1-4 in de 1e periode brak de rust aan met een ruime 1-9 voorsprong en het mag worden gezegd, E1 speelde de 1e helft echt supergoed. Na de rust speelde Nieuwerkerk een stuk feller en daar had onze E1 duidelijk moeite mee plus dat er veel kansen gemist werden waardoor Nieuwerkerk qua score in de 2e helft gelijkwaardig was, 4-4, eindstand 5-13. Willem 6x, Jesca 4x en Benjamin 3x scoorden de doelpunten. Het korfschieten werd met 6-4 verloren waarbij alleen Jesca het uitstekend deed door 3x te scoren en een 100% score te halen. Willem scoorde de vierde. Haalden Dominique en Benjamin vorige week nog een 100% score, dit keer konden zij geen enkele strafworp verzilveren.

Ook IJsselvogels E2 speelde een prima 1e helft. Tegenstander was KCR E1 uit Ridderkerk dat in de rust al met 17-3 achter kwam te staan. De 2e helft ging het beduidend moeilijker en via 3-0 en 4-1 werd het uiteindelijk 24-4 voor E2 dankzij 6 doelpunten van Stijn en de jarige Olivier, 5 van Finn, 4 van Rosa en 3 van Simone. Volgens het zelf gemaakte verslag van het team ging het druk zetten, het snel onderscheppen en het scoren deze wedstrijd erg goed. Ook het korfschieten werd gewonnen met 7-4 via 2 doelpunten van Simone en Finn en 1 van Rosa, Olivier en Stijn.

IJsselvogels E3 ontving thuis Nieuwerkerk E3 en die bleek al een stuk verder te zijn qua spelopvatting. Zij beheersten al echt de doorloopbal en dat is iets wat bij ons net een klein beetje begint te komen, nu kunnen jullie zelf zien hoe belangrijk het is als je een goede doorloopbal kan nemen EN hoe je een doorloopbal moet leren verdedigen want dat is zeker net zo belangrijk. Ondanks 2 doelpunten van Lotte en 1 van Storm werd er met 3-14 verloren. Geen schande want jullie bleven het tot het eind toe proberen en dat is ook een compliment waard. Het korfschieten eindigde in 5-5 waarbij iedereen 1x scoorde dus Lotte, Storm, Suus, Rianne en Mink scoorden allemaal 1x.

IJsselvogels E4 had de zware opdracht om Vlaardingen E2 goede tegenstand te bieden. Beide teams stonden dan wel ongeslagen bovenaan maar aan de uitslagen was te zien dat Vlaardingen E2 in deze afdeling een klasse apart is. Na 0-2 was het Maudy die 1-2 scoorde maar daarna was de koek op en zag het Vlaardingen uitlopen naar een 1-12 overwinning. Het korfschieten werd 3-3 met doelpunten van Maudy, Quinty en Thomas. Zaterdag spelen jullie weer tegen Vlaardingen, maak er voor jezelf een uitdaging van en probeer ze onder de 10 doelpunten te houden, oké!

In Bodegraven speelde IJsselvogels E5 tegen Vriendenschaar E6 en gelegenheidsleidster Marit was erg lovend over jullie spel. Met Sahra en Tiddo als goede invallers pakten jullie heel veel ballen af en hadden jullie volgens Marit wel 90% balbezit. Als jullie dan ook nog eens aanvallend de bal heel goed rondspelen en de kansen afmaken dan win je gewoon met 1-6. David scoorde deze wedstrijd 5x en Levi 1x terwijl ook het korfschieten met 1-2 werd gewonnen dankzij doelpunten van de gebroeders David en Tiddo. Goed gespeeld E5!