Hoe vloog de bal – 12 december 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 12 december 2015).

Wat een uitstekende dag was dat afgelopen zaterdag voor IJsselvogels. Het 1e werd, door zelf te winnen van VEO terwijl koploper Tilburg nipt van Vriendenschaar verloor, de nieuwe koploper in de 1e klasse F. En laten dat nu net de eerstvolgende twee tegenstanders van het 1e zijn. Een heel groot compliment voor het 2e dat tegen VEO 2 een 8-12 achterstand wist om te buigen in een nipte maar dure 15-14 overwinning. Het dubbeltje viel bij het 3e net andersom. Na met 20-24 te hebben achter gestaan haalde het 3e knap op tot 25-25 om luttele seconde voor het einde toch nog met 25-26 te verliezen. Van de 15 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er maar 3 een nederlaag. De grootste overwinning kwam zonder twijfel op naam van E2 dat er tegen Maassluis E2 duidelijk zin in had en met een 4-33 overwinning huiswaarts keerde. En wat dacht je van de eerste overwinning van E6, in Spijkenisse werd met 1-3 van Olympia E5 gewonnen. De topscoorders van de week werden Dirk Rijneveld uit het 3e en Stijn van der Hoog uit E2 met 9 goals. De resultaten:

Van onze plaatselijke verslaggever Matthijs ontving ik het volgende verslag: IJsselvogels 1 mocht aantreden tegen VEO 1. De wedstrijden van het eerste zijn in de afgelopen weken spannend, en met een positieve afloop. Of zoals in het programmaboekje stond: als tegenstander van IJsselvogels 1 weet je dat je in de laatste minuten gaat verliezen. VEO 1 kent geen goede start van de zaalcompetitie met vier nederlagen op rij. Gebrand op punten kwamen ze dus naar Moordrecht toe. Een felle start van de wedstrijd aan beide zijden, waar door de scheidsrechter vrijwel al het fysieke werd toegestaan. Ik weet niet of het goed was voor de wedstrijd, maar het was vooral even wennen. Geen enkele vrije bal of strafworp in de eerste helft en slechts enkele aanvallende overtredingen. Het hield de wedstrijd in elk geval levendig maar het leverde nogal wat onbegrip op bij de spelers in het veld. In de eerste zes aanvallen vijf doelpunten, waarna IJsselvogels 1 met 2-3 achterstond. Het beloofde een doelpuntrijke avond, maar dat viel nog even stil. Hoewel het 1e sterker leek, scoorde VEO mee waarbij er opvallend vaak zonder afvang werd (raak)geschoten. De scores gingen gelijk op tot aan 9-9, waarna in vier minuten voor rust het technisch overwicht in de score werd uitgedrukt: 13-9.
Na rust een vaker voorkomend fenomeen bij het 1e: het niet voortijdig kunnen beslissen van de wedstrijd. Telkens kwam het team uit Voorburg terug tot 2 a 3 goals. Kevin liep de longen uit zijn lijf maar moest vandaag in zijn vak het scoren lange tijd alleen doen, terwijl aan de andere kant Hans voor hele belangrijke goals zorgde. Tot 10 minuten voor tijd was het spannend, maar aan het einde van de tweede helft gingen er meer spelers meescoren en werd de wedstrijd ietwat geflatteerd met 26-20 afgesloten. Door de verrassende nederlaag van Tilburg 1 bij Vriendenschaar 1 staat het 1e nu bovenaan, maar laten nu net de nummers 2 en 3 (Vriendenschaar 1 en Tilburg 1) in de komende twee wedstrijden de tegenstanders zijn. De doelpunten werden gescoord door Kevin 8x, Nathan 7x, Hans 4x, Hannah 3x, Victor 2x en Karen en Manon 1x.

A.s. Zaterdag 19 december is om 16.15 uur de belangrijke wedstrijd Vriendenschaar 1 – IJsselvogels 1 in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. Dus IJsselvogelssupporters ….. laat je zien en laat je horen en steun het 1e om hun koppositie te verdedigen. Leuk detail, ons 1e heeft het meest gescoord terwijl Vriendenschaar het minst heeft doorgelaten! Wat geeft zaterdag de doorslag?

Wat was dat spannend bij de wedstrijd IJsselvogels 2 – VEO 2. Een gelijk opgaande 1e helft werd afgesloten met een nipte 8-7 voorsprong. Deze verdween in de 2e helft als sneeuw voor de zon want VEO 2 boog de achterstand om in een 8-12 voorsprong. Hierna begon het ineens te lopen bij het 2e dat doelpunt voor doelpunt dichterbij kwam en na 10-13 achter brutaal met 14-13 de leiding nam. VEO 2 scoorde vlak voor het einde 14-14 waarna Peter Berlijn zich tot matchwinnaar liet kronen door de 15-14 binnen te schieten. Een bijzonder knappe prestatie van het 2e dat over de juiste mentaliteit bleek te beschikken en dat had ik na de 8-12 achterstand niet meer verwacht zeg ik eerlijk. Klasse 2e! Peter 5x, Coen 3x, Leon 2x en Jeanine, Kirsten, Deborah, Kimberley en de ingevallen Lieke 1x scoorden de doelpunten.

Over spanning en sensatie gesproken …. wie bij de wedstrijd IJsselvogels 3 – VEO 3 is geweest kwam ogen tekort om alles te kunnen volgen. In de 1e helft was het ons 3e dat de betere ploeg was. Het ongeslagen VEO 3 wist een 8-7 achterstand om te buigen in een 8-11 voorsprong maar toch was het het 3e dat met een 13-12 voorsprong de rust in ging. Na de rust stelde koploper VEO 3 orde op zaken en liep uit naar een 14-18 en 15-20 voorsprong. Dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is maar IJsselvogels 3 toonde veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd waarbij voor al good-old Dirk en Erwin goed op schot waren met resp. 9 en 8 doelpunten. Het 3e haalde keurig op tot 19-20, zag hierna de tegenstander weer uitlopen naar 19-23 en 22-25. Via Erwin en 2x Dirk werd het vlak voor het einde 25-25 en leek het 3e toch nog een dik verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. VEO 3 staat echter niet voor niets ongeslagen bovenaan en scoorde vlak voor het eindsignaal 25-26. Wat zullen jullie, na zo ’n uitstekende wedstrijd, gebaald hebben. Dirk 9x, Erwin 8x, Bas en Pieter 3x en Anne en invalster Tamara 1x verzorgden deze wedstrijd de productie waardoor het 3e nu 7e staat.

In Papendrecht kreeg IJsselvogels 4 een klein pakje op de broek van nr. 2 PKC / SWKGroep 7 dat in de 1e helft het gat wist te slaan getuige de 13-3 rust- en de 18-11 eindstand. Na 1-1 liep PKC uit via 5-2 en 9-3 naar een 13-3 ruststand. Na de rust brak voor het 4e een goede fase aan waarin het tot 14-8 wist te naderen, helaas liep PKC hierna weer uit naar 17-8 om uiteindelijk met 18-11 te zegevieren. Alex scoorde, alleen in de 2e helft, 5x, Laura 2x en Stef en Gert-Jan beiden 1x.

In Dordrecht speelde IJsselvogels 5 uit tegen Oranje Wit 8. Na een gelijk opgaande 1e helft die werd afgesloten met een 5-5 ruststand nam Oranje Wit in de 2e helft een 7-5 voorsprong. Hierna brak voor het 5e een uitstekende fase aan want de 7-5 achterstand werd door 5 achtereenvolgende doelpunten omgebogen in een 7-10 voorsprong. Het laatste doelpunt was voor Oranje Wit waardoor de eindstand 8-10 werd, maar beide punten gingen mee terug naar Moordrecht. Mike en invaller Jeffrey scoorden 3x en Roos, Nikki, Remon en invaller Jelle 1x.

IJsselvogels A1 komt steeds beter in vorm en behaalde de vierde overwinning in successie door ONDO A1 uit ’s Gravenzande met liefst 23-14 te verslaan. In de 1e helft kon ONDO A1 het nog aardig bijbenen, na 5-5 liep A1 uit naar een 10-7 ruststand. In de 2e helft liep A1 uit van 13-10 naar 18-10 en was het gat geslagen. De coaches Marco en Pieter noteerden 5 doelpunten van Noël, Mike. Stan en Christiaan en 1 van Else, Tamara en invaller Daan. HKV / Ons Eibernest A1 blijft ook winnen waardoor jullie nu 2e staan op 2 punten van hen.

Ook IJsselvogels A2 won waardoor zij keurig op de 3e plaats staan, 2 punten achter de beide koplopers KOAG A1 en DVS ’69 A1 en de laatste komt 9 jan. naar Moordrecht. Na 2-2 liep A2 uit naar een 6-3 voorsprong maar een “dippie” aan onze kant gaf Ventura Sport A1 uit Strijen de kans de achterstand om te buigen in een 6-7 voorsprong. Gelukkig schrok A2 op tijd wakker en zag trainer/coach Edwin ze dankzij 5 doelpunten van Daan en Jesse en 1 van Karlijn, Anouk, Dave, Janneke en Jelle ze toch nog vrij ruim met 15-10 winnen.

IJsselvogels A3 speelde in Papendrecht uit tegen PKC / SWKGroep A5 en dat bleek een taaie en bijna gelijkwaardige tegenstander. Allebei de helften werden met 4-5 gewonnen waardoor de leidsters Lisanne en Laura een 8-10 eindstand op het scorebord zagen staan. Heel de wedstrijd wel voorgestaan maar echt los komen lukte niet. Gelukkig waren de 3 goals van Joris, 2 van Wietze en Mick en 1 van Thirza, Lisa en invalster Roos voldoende voor de winst en blijven jullie in de race om de 100% taart.

IJsselvogels B1 rekende thuis af met De Danaïden B1 uit Leiden. Een matige 1e en een veel betere 2e helft zorgden na een 6-4 ruststand voor een 13-7 eindstand waarbij vooral Roos en Lars hun stempel op de wedstrijd drukten. Was het onderschatting? A.s. Zaterdag staat in Leiden de kraker tegen het eveneens nog ongeslagen Sporting Trigon B1 op het programma en gezien de uitslagen van deze ploeg kunnen jullie je borst nat maken, succes alvast! Roos 4x, Stefan 3x, Lars en de ingevallen Sam M. 2x en Noortje en Jelle 1x namen deze wedstrijd de doelpunten voor hun rekening. Voor de liefhebbers, de aanvang zaterdag is 12.00 uur!

IJsselvogels B2 en B3 waren vrij.

IJsselvogels C1 ontving nr. 2 op de ranglijst KOAG C1 uit Krimpen ad IJssel en daar was op het veld één keer ruim van verloren en thuis gelijk tegen gespeeld. Na 1-0 door Remmert liep KOAG C1 uit naar een 1-4 voorsprong waarna opnieuw Remmert 2-4 scoorde. Na 2-5 was het Loisanne die voor de aansluiting zorgde. Na 3-6 was het Remmert, met zijn 3e doelpunt, die 4-6 scoorde en toen invaller Luc 5-6 scoorde leek er nog van alles mogelijk. Helaas werd dit ook de eindstand waardoor C1 opnieuw met lege handen stond en dat met de zware pot tegen koploper Fortuna C1 voor de boeg, heel veel succes want dat zullen jullie zaterdag nodig hebben.

IJsselvogels C2 blijft het uitstekend doen. Zaterdag werd het op gelijke hoogte staande Merwede C5 uit Sliedrecht met 7-2 (op het wedstrijdformulier stond 6-2) verslagen. Na een 3-1 ruststand liep C2 in de 2e helft uit naar een 6-1 tussen- en een 7-2 eindstand waarbij de coaches Nikki en Karin Tom 2x en Corné, Lotte, Angela en de invallers David en Marijn 1x zagen scoren en waardoor C2 nu op een keurige 2e plaats staat.

Na de uitstekende wedstrijd van vorige week thuis tegen NIO D1 moest nu in Ridderkerk worden aangetreden tegen KCR D1. En oei, wat een verschil was dat met vorige week. Te laag tempo, onnodige fouten en niet voor elkaar “willen” werken oftewel aangeven gaf KCR de kans zeker in de 1e helft gelijkwaardig te zijn. Na 0-2 voor en 3-2 achter werd de rust met een nipte 3-4 voorsprong bereikt. Na de rust liep een veel beter spelend D1 van 4-6 uit naar 4-8 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Na 4-10 bepaalde KCR D1 de eindstand op 6-10 waarbij coach Kevin Cécile, Lieneke en Sijmen 2x en Joran, Sander, Tim en invaller Willem 1x zag scoren. A.s. Zaterdag komt het op de 2e plaats staande Vriendenschaar D1 uit Bodegraven op bezoek, succes!

IJsselvogels D2 speelde al de return tegen Eureka D1 uit Rotterdam-IJsselmonde. Uit werd hier van verloren maar D2 komt er steeds beter in en dat is leuk om te zien. Via Tim nam D2 een 1-0 voorsprong, na 1-1 was het Kirsten, tegen een wel erg lange dame, die 2-1 scoorde. Na 2-2 was het Wesley die D2 weer op voorsprong zette. Hierna was het Eureka D1 dat 3-3 en zelfs 3-4 scoorde. Gelukkig maakte Anne binnen een halve minuut de gelijkmaker uit een fraaie doorloper waardoor het 4-4 werd hetgeen, gezien het wedstrijdverloop, de juiste uitslag was denk ik.

IJsselvogels D3 en E1 waren vrij.

In Maassluis speelde IJsselvogels E2 tegen de plaatselijke E2 en hoe! Ondanks het vroege tijdstip van 9.00 uur maakte E2 er onder toeziend oog van leidster Kirsten een galavoorstelling van met de volgende periodestanden: 2-8 / 1-9 / 1-7 en 0-9 met een 4-33 uitslag als gevolg. Heel de ploeg was uitstekend op schot want Stijn scoorde 9x, Rosa 7x, Finn en Simone 6x en Olivier 5x. het korfschieten eindigde in 4-4 met 3 doelpunten van Rosa (100%) en 1 van Olivier, de anderen hadden hun kruit blijkbaar in de wedstrijd verschoten.

IJsselvogels E3, E4 en E5 waren vrij.

De eerste overwinning van IJsselvogels E6 is binnen. En als er eenmaal één ……, we zullen zien. In Spijkenisse was het Nina die 0-1 en Sem die 0-2 scoorde. Hierna scsoorde Olympia E5 1-2 hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust zagen de leiders Christiaan en Aniek nog een doelpunt van invaller Levi waardoor het 1-3 werd hetgeen ook de eindstand werd. De hatelijke 0 is in ieder geval weg, gefeliciteerd!