Hoe vloog de bal – 13 februari 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 13 februari 2016).

De laatste drukke speeldag voor de voorjaarsvakantie. De volgende twee weken spelen er beide zaterdagen maar 3 teams en daarna vinden de laatste 2 competitierondes plaats. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 6 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E2 dat zijn kampioenswedstrijd met niet minder dan 41-4 won van het arme Maassluis E2. Dit is, volgens mij, een evenaring van het clubrecord dat op 37-0 stond. De topscoorder van de week kwam uiteraard ook uit E2 want Stijn v.d. Hoog scoorde er liefst 11 maar ook de andere spelers en speelsters uit E2 deden van zich spreken, wat dacht je van de 9 treffers van Finn Rijkaart van Cappellen, 8 van Rosa de Zwart, 7 van Olivier Lipschart en 6 van Simone van Blitterswijk, allemaal spelend in E2. De resultaten:

In Voorburg liet IJsselvogels 1 een punt liggen tegen hekkensluiter VEO 1 na enkele weken geleden al te hebben verloren van het laaggeplaatste WION. Waar las ik ook al weer dat je kampioen wordt door van de kleintjes te winnen? Tel die 3 verliespunten bij jullie puntentotaal op en jullie hadden alleen op de 2e plaats gestaan! Ik weet alleen dat het 17-17 is geworden, verder helaas niets ontvangen.

1e

IJsselvogels 2 deed uitstekende zaken door in Voorburg met 9-13 van het een plaats hoger staande VEO 2 te winnen waardoor beide teams van plaats wisselden en ons 2e nu op een keurige en veilige 3e plaats staat. Toch is het gat, met nog 2 wedstrijden te spelen, met de nr. 7 maar 3 punten dus ….., gewoon nog 1x winnen voor de veiligheid. In de 1e helft had het 2e het moeilijk, alleen bij 2-3 een keer voor gestaan, verder steeds tegen een achterstand aangekeken. Ruststand 7-5. Wat trainer/coach Wim in de rust heeft gezegd of gedaan weet ik niet maar het 2e kwam ijzersterk uit de startblokken en boog de 7-5 achterstand om in een 7-11 voorsprong en deze kon tot het einde worden vastgehouden getuige de 9-13 eindstand. Hans Brouwer kreeg opnieuw speelminuten. Jary scoorde 5x, Coen 3x, Eva 2x en Pieter, Lieke en Karen 1x.

Ook IJsselvogels 3 heeft nog 2 punten nodig om definitief veilig te zijn. Uit in Voorburg tegen koploper VEO 3 slaagde het bijna in deze opdracht maar verloor helaas nipt met 18-17 waardoor VEO 3 feest kon vieren omdat ze onbereikbaar zijn geworden voor de concurrentie. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen van deze ongetwijfeld zeer spannende wedstrijd.

Toen ik zaterdagmiddag de wedstrijdverslagen op ging halen in de sporthal stond IJsselvogels 4 (nr. 5) met 13-11 voor tegen PKC/SWKGroep 7 (nr. 3) uit Papendrecht. Het werd zelfs 14-11 en weer 14-12 en toen waren er nog 4 minuten te spelen toen ik weer vertrok. Thuis gekomen zag ik een 14-15 eindstand staan, jammer dat jullie de voorsprong in de laatste paar minuten niet konden vasthouden. Rob scoorde 6x, Lydia 3x, Wilco 2x en Stef, Alex en Laura 1x. Jullie zijn gelukkig al veilig.

IJsselvogels 5 won thuis met 11-8 van Oranje Wit 8 uit Dordrecht en handhaafde zich hierdoor op de 2e plaats. In de 1e helft waren de doelpunten schaars, ruststand 3-2. Daarna werd het gat nooit groter dan 3 punten maar de 3 doelpunten van Peter, 2 van Tom en Mike en invalster Laura en 1 van de invallers Wietze en Jelle waren voldoende voor de uiteindelijke overwinning. Tevens ontving ik nog een wedstrijdverslag van vorige week toen het 5e de belangrijke uitwedstrijd tegen Erasmus 2 speelde en die, na een 9-6 ruststand, met 13-11 werd verloren waardoor Erasmus 2 kampioen werd. De doelpunten in die wedstrijd werden gescoord door Tom en Remon 4x, Mike 2x en Dennis 1x. Jullie kwamen van 10-6 nog uitstekend terug tot 10-10 maar helaas liep de tegenstander hierna weer uit naar een 13-10 voorsprong, eindstand 13-11.

IJsselvogels G1 is al uitgespeeld en is keurig op een 2e plaats geëindigd.

Van de plaatselijke verslaggever uit ’s Gravenzande heb ik helaas nog geen wedstrijdverslag via de mail ontvangen over IJsselvogels A1 terwijl daar toch, volgens mij, alle reden toe is gezien de 15-23 overwinning op ONDO A1. De 2e plaats kan jullie bijna niet meer ontgaan, maar goed dat er na de degradatie van vorig seizoen een wildcard is aangevraagd door de Technische Commissie om in de 1e klasse te mogen blijven spelen. Je ziet het resultaat!

In Strijen moest IJsselvogels A2, onverwachts, zijn meerdere erkennen in het op een gedeelde laatste plaats staande Ventura Sport A1. Het zaalseizoen duurt voor jullie net iets te lang. Na een gelijk opgaande wedstrijd waarin het verschil nooit meer is geweest dan 1 doelpunt leek A2 bij 6-7 alsnog de punten te pakken. Ventura Sport A1 boog de achterstand om in 8-7, Jeffrey scoorde nog wel 8-8 maar daarna scoorde de tegenstander alsnog het winnende doelpunt, eindstand 9-8. Jesse, Laura en Jeffrey scoorden 2x en Daan en Janneke 1x. Probeer in ieder geval nog 3e te worden!

IJsselvogels A3 liet zich nu niet verrassen en maakte korte metten met PKC/SWKGroep A5 uit Papendrecht dat na een 10-2 ruststand met 19-10 werd verslagen. Dat zijn duidelijke cijfers. De leidsters Laura en Lisanne zagen een goede wedstrijd en veel mooie doelpunten waardoor A3 nog steeds voor het kampioenschap gaat. Mick 7x, Wietze 6x, Louanne 3x, Frank 2x en Joris 1x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening. Nog 3 wedstrijden te spelen en 4 punten voorsprong.

Van de plaatselijke verslaggever (Matthijs) in Leiden ontving ik via de mail het volgende verslag over de wedstrijd KZ De Danaïden B1 – IJsselvogels B1. B1 speelde de uitwedstrijd tegen hekkensluiter KZ De Danaïden B1 in Leiden. Veel blessures bij de dames: Dyonne geblesseerd, Esmee en Angela eigenlijk niet fit en dus puzzelen voor Stef en Victor, die bij afwezigheid Matthijs hadden meegestuurd voor de coaching. Annelie (B2) maakte haar debuut, terwijl Angela toch enigszins gehavend begon. De beginfase was rommelig, veel balverlies en met twee stippen al meteen met 2-0 achter. Gelukkig werd de rust daarna gevonden en was er bij 3-3 weer een gelijke stand. Na 4-4 niet meer achter gestaan en uitgelopen naar 5-9, waarna vlak voor rust de 6-9 werd gemaakt waarbij de thuisploeg al vier strafworpen had gehad. Sam Klijn schoot enkele mooie ballen binnen en de heren wisten elkaar na doorbraken prima te vinden. Het verschil had al groter kunnen zijn, maar twee mooie doorloopballen van Sam Klijn en Noortje werden om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. In de rust benadrukt om de wedstrijd professioneel uit te spelen en gewoon te blijven scoren om de punten mee naar Moordrecht te nemen. De kans op 6-10 was er, maar viel niet en met 7-9 was de kans er dat het nog spannend ging worden. Een sterke fase, ook verdedigend, zorgde ervoor dat een gaatje van zes werd geslagen: 7-13 met o.a. een paar mooie goals van Roos. De wedstrijd leek gespeeld, B1 was een stuk beter, maar de slotfase werd toch nog spannend. Nog een afgekeurde goal, nu van Lars, waar de scheidsrechter een overtreding bij de korf had gezien en er verder ook geen enkele beslissing meer in Moordrechts voordeel viel. Angela viel uit en de eveneens geblesseerde Esmee maakte de laatste tien minuten vol. Gelukkig kwam de thuisploeg niet verder dan 13-15 en gingen de punten dik verdiend mee naar Moordrecht. Het kwaliteitsverschil was groter dan de uitslag doet vermoeden. Annelie kan terugkijken op een keurig debuut. Nog 1 punt en de tweede plaats in de poule is zeker. Zeven doelpuntenmakers: Sam Klijn 5x, Roos 3x, Sam Meijer en Noortje 2x, Stefan, Jelle en Lars 1x.

IJsselvogels B2 was vrij maar heeft nog twee leuke en belangrijke wedstrijden om de 3e plaats voor de boeg. DeetosSnel B4 en Springfield B1 zijn jullie concurrenten en laten jullie nu net de laatste twee wedstrijden tegen deze twee ploegen spelen. Jullie hebben het dus zelf in de hand.

Zo lijkt je rechtstreeks op het kampioenschap af te steven en zo verlies je in korte tijd voor de derde keer met maar 1 doelpunt verschil, jammer! IJsselvogels B3 ontving thuis PKC/SWKGroep B7 uit Papendrecht waarvan uit met 8-11 werd gewonnen. Geen makkie dus. Door ziekte kon PKC eigenlijk geen ploeg op de been brengen dus werden uit andere teams spelers “geleend”, des te jammerder is het dan dat bij ons de spelers van A3 geen zin hadden om in te vallen terwijl ze op hun eigen wedstrijd zaten te wachten. IJsselvogels ben je met elkaar was toch de slogan?! Van het begin af aan achter gestaan en steeds achter de feiten aangelopen. Toen PKC van 2-3 uitliep naar 2-6 leek de wedstrijd beslist maar B3 vocht zich knap terug tot 6-7 dankzij 2 doelpunten van Remon en Sylvia en 1 van Edo en Thomas. Jullie hebben nog een klein kansje op het kampioenschap, zelf alles verder winnen en dan maar hopen dat koploper ELKV B2 ergens een puntje laat liggen.

Thuis tegen KOAG C1 speelde IJsselvogels C1 een goede en spannende wedstrijd die maar nipt werd verloren. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in Krimpen ad IJssel op het programma. Na een 2-0 achterstand scoorde Patrick 2-1 en na 5-1 was het opnieuw Patrick die 5-2 scoorde. Daarna liep KOAG C1 uit naar 7-2 en was de wedstrijd in feite beslist. Remmert scoorde vanaf de stip nog wel 7-3 maar daarna was het over en sluiten, eindstand 12-3. De uitwedstrijd in Wormer tegen Groen Geel C2 wordt een heel belangrijke, bij winst zijn jullie veilig dus ….. zet ‘m op C1!

In Sliedrecht speelde IJsselvogels C2 tegen Merwede C5 met evenveel invallers als eigen spelers. De 1e helft verliep nog wat moeizaam maar dankzij 2 doelpunten van Tom en 1 van de invallers Sander en Douwe stond C2 in de rust toch al met 2-4 voor. In de 2e helft werd de voorsprong door doelpunten van invaller Joran, Angela en nogmaals Douwe verhoogd tot 2-7 waarna Merwede C5 de eindstand op 3-7 bepaalde. Jullie staan op een keurige 3e plaats en kunnen misschien nog één plaatsje stijgen.

D1h

IJSSELVOGELS D1 KAMPIOEN! Door thuis met 13-5 van KCR D1 uit Ridderkerk te winnen werd onze D1 onbereikbaar voor de concurrentie. Vriendenschaar D1, de eerstvolgende tegenstander, kan nog wel op gelijke hoogte komen maar het doelsaldo van D1 is inmiddels 80 (!) doelpunten beter. D1 ging als een komeet van start en binnen 5 minuten stond het al 4-0. Hierna zakte het tempo met een 7-3 ruststand als gevolg. In de 2e helft bleef D1 rustig doorgaan en dankzij 3 doelpunten van Joran, 2 van Cécile, Tim en Yana en 1 van Lieneke, Evi, Sander en Sijmen stond er aan het eind van de wedstrijd een 13-5 eindstand op het scorebord. Coach Kevin (en trainer Edwin) zag de hele ploeg scoren en dat is ook jullie kracht, iedereen kan scoren. Gefeliciteerd met het dik verdiende kampioenschap. Op het veld spelen jullie gelukkig een klasse hoger!

D1j

Ook IJsselvogels D2 liet zich van zijn goede kant zien. Via Wesley, Tim, opnieuw Wesley en Lisa liep D2 al snel uit naar een veilige 4-0 voorsprong tegen Merwede D2 uit Sliedrecht. Hierna kwam Merwede terug tot 4-2 maar 3 doelpunten van Anne en 1 van Marijn zorgden voor een 8-3 ruststand. Na 8-4 liep D2 uit naar een riante 14-4 voorsprong om uiteindelijk met 16-5 te zegevieren dankzij 4 doelpunten van Wesley en Anne, 3 van Tim en Marijn en 2 van Lisa. Dat was weer eens een wedstrijd waarin jullie konden laten zien dat jullie duidelijk vooruit zijn gegaan.

IJsselvogels D3 en E1 waren vrij.

E2c

IJSSELVOGELS E2 KAMPIOEN! Je kampioenswedstrijd met niet minder dan 41-4 winnen, dat is maar weinig teams gegeven en volgens mij is dat een evenaring van het IJsselvogels-record dat volgens mij op 37-0 staat. Met de periodestanden 8-0, 11-1, 11-2 en 11-1, met 20 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 220-58 lieten jullie er geen enkele twijfel over bestaan wie in jullie afdeling de sterkste was. Finn had de eer om de 21-1 te scoren en dat was het 200ste doelpunt van jullie in deze zaalcompetitie. Leidster Kirsten noteerde maar liefst 11 doelpunten van Stijn, 9 van Finn, 8 van Rosa, 7 van Olivier en 6 van Simone en dat bleek dit seizoen ook jullie kracht, iedereen scoort! In de rust stond het al 19-1 en dan zo doorgaan dat tekent ook jullie fanatisme om er alles uit te halen wat er in zit. Op het veld gaan jullie samen met E1 als D3 spelen en dan gelijk in de 1e klasse ….. dat wordt heel pittig en zal veel van jullie vergen tegen kinderen van soms al 12 jaar, kinderen die allemaal 2 á 3 jaar ouder zijn, veel succes! Ook het korfschieten werd gewonnen met 8-5 via 2 goals van Olivier, Finn en Rosa en 1 van Stijn en Simone. Allemaal gefeliciteerd met het dik verdiende kampioenschap in de 1e klasse.

E2

E2b

IJsselvogels E3, E4 en E5 waren allemaal vrij.

IJsselvogels E6 ontving thuis Olympia E5 uit Spijkenisse en dat werd een leuke en gelijk opgaande wedstrijd. Olympia E5 bestond uit allemaal meisjes waarvan er 2 als jongen speelden. Het verschil werd nooit groter dan 1 doelpunt en de 5-5 eindstand was dan ook een terechte eindstand. Leidster Linda zag Nina alle 5 de doelpunten scoren terwijl toch echt alle kinderen kansen kregen, ook bij de tegenstander. Jammer dat er 2 strafworpen werden gemist. Het korfschieten werd met 3-1 gewonnen dankzij doelpunten van Nina en de invallers Levi en Eline. Je ziet dat als jullie sneller gaan overspelen er ook meer kansen komen en vooral als jullie de ballen er over heen durven te gooien.

IJsselvogels F1 was vrij.

F2

IJsselvogels F2 speelde thuis tegen het op de 2e plaats staande Gemini F1 uit Gouda dat over een wel heel erg lange jongen beschikte en dat maakte het samenspel extra moeilijk. Na 2-4 in de 1e periode kwam F2 in de 2e periode erg goed terug en dankzij 2 doelpunten van Luna en 1 van Lieke en Jayden stond het in de rust keurig 6-6. In de 2e helft ging het verdedigen wat minder goed en stond F2, volgens de leiders Sam en Sam, af en toe een beetje te dromen en daar profiteerde Gemini F1 van door uit te lopen naar een 6-10 voorsprong, eindstand 8-12. Luna 6x en Lieke en Jayden 1x namen de doelpunten voor hun rekening. Het korfschieten eindigde in 3-3 waarbij Luna 3x scoorde.

Wim Slingerland.

-0-0-0-0-

100% taart.

Er zijn nog steeds 3 teams in de race om de overheerlijke 100% slagroomtaart van Bakker Johan te winnen, dat zijn:

IJsselvogels D1 10 – 20 148-41
IJsselvogels E1 8 – 16 188-46
IJsselvogels E2 10 – 20 220-58

Alle drie de teams hebben nog 2 wedstrijden voor de boeg, succes!

Ook IJsselvogels F1 kan nog zo ’n heerlijke taart winnen, ze hebben nog 2 wedstrijden om van die hatelijke “0” af te komen, ook jullie heel veel succes!