Hoe vloog de bal – 13 mei 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 13 mei 2017.

Een wat wisselende korfbaldag, zowel wat resultaten als wat het weer betreft. Af en toe een heerlijk zonnetje afgewisseld met een behoorlijke regenbui. Maar dat was nog niets vergeleken met vrijdagavond toen net na de E- en F-training (19.00 uur) donkere wolken zich samenpakten en een enorme onweersbui los brak waardoor B3 de training kon vergeten. Ik hoop dat iedereen op tijd (en droog) wist thuis te komen. Er werden deze week 23 wedstrijden gespeeld waarvan er 9 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 13 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van het 2e dat uit in ’s Gravenzande met 15-26 van ONDO 2 wist te winnen en nu alleen 2e staat op de ranglijst. Zij halen wel wekelijks de punten binnen die het 1e juist zo hard nodig heeft. Afgelopen zaterdag had het 1e goede zaken kunnen doen door ONDO 1 te verslaan, helaas werd het opnieuw een nederlaag en aangezien Rapid van het sterke Futura won is het nu ontzettend spannend onderin de poule van het 1e. Velocitas en IJsselvogels hebben 8 punten en ONDO en Rapid 6 punten waarbij de aantekening dat Rapid alle 6 de punten na de zaalcompetitie en ONDO er van de 6 liefst 4 tegen ons 1e heeft behaald. Dat gaan nog 2 spannende wedstrijden voor het 1e worden, eerst uit tegen VEO 1 in Voorburg en dan de laatste thuis tegen Rapid 1. Jammer ook dat A1 de kampioenswedstrijd thuis tegen concurrent en nr. 2 Vriendenschaar A1 niet wist te winnen. Van het begin af aan tegen een achterstand aangekeken en teveel spelers en speelsters gaven deze wedstrijd niet thuis terwijl Vriendenschaar (denk ik) haar beste wedstrijd speelde. Niet getreurd, met nog 2 wedstrijden te gaan hebben jullie 2 punten voorsprong, er is nog niets verloren. Topscoorder van de week werd opnieuw Mike Admiraal die in het 2e de smaak aardig te pakken heeft en er opnieuw 9 scoorde. De resultaten:

Van wie en wanneer heb ik keurig een wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen:
Zaterdag – 4e (Marco Slob) en F2 (Liliam Meijer-van Wezel)
Zondag – 3e (Pieter Blonk), B1 (Jelle Reichard), B3 (Wouter van Klink) en E1 (Marloes Blom-Lubbers)
Maandag – A2 (Sam Meijer), A3 (Laura Rijneveld-Bos), C3 (Daan de Looff), D1 (André van Grieken) en D2 (Nikki Prins)
Dinsdag – 2e (Coen Pijpers), 5e (Eline Vonk Noordegraaf), C1 (Berry Glissenaar), D3 (Aniek Stormbroek) en E2 (Denise van Kerkhof)
Woensdag – A1 (Anouk de Jong)

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van :
1e, B2, C2, E3, E4, F1 en F3, JAMMER!

ONDO (G) 1 – IJsselvogels 1   15-13   Niets ontvangen.

ONDO (G) 2 – IJsselvogels 2   15-26   Het 2e kwam uitstekend uit de startblokken en besliste in no-time de wedstrijd door van 1-3 uit te lopen naar een 1-9 tussenstand en een 3-13 ruststand. Na de rust kwam ONDO nog even terug van 7-19 tot 11-19 maar daarna liep het 2e weer uit naar 11-22 om uiteindelijk met 15-26 te zegevieren waardoor het nu alleen op de 2e plaats staat. Helaas is Achilles 2 al kampioen maar probeer die 2e plaats in ieder geval vast te houden. Mike was weer op schot en scoorde 9x, Coen 6x, Stan 3x , Else, Marina en Eva 2x en Tamara en invaller Mike D. namen de overige doelpunten voor hun rekening.

GKV / Enomics 3 – IJsselvogels 3   17-20   Voor het 3e stond de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 GKV 3 op het programma. Aangekomen in Gorinchem bleek kreeg het 3e een flashback naar onze oude velden. Een pittige regenbui zorgde voor dit beeld:

Met man en macht hebben vrijwilligers van GKV tegen het einde van de regenbui het veld “droog” gemaakt met trekkers. Hierdoor liep de wedstrijd voor ons uit. Zij moesten namelijk nog een tweede helft spelen. Op veld 2 lag een uitgezet klein veld waarop wij wel eerder zouden kunnen beginnen. Daar waren wij natuurlijk niet op tegen. Kortom, warming up, klein veld, losse palen (na toestemming beide partijen en scheids). Na de warming-up bleek toch het gehele veld droog en vrij van plassen. Vaste palen erin en toch groot veld. Even schakelen, voor ons zeer belangrijk om compact te blijven spelen. Het 3e kwam goed uit de startblokken. Na 1-0 achter, liep het 3e direct uit naar 1-3, 2-5 en 3-6. Het gat van 4 kon niet geslagen worden en zou er helaas ook nooit komen. GKV knokte zich sterk terug, zij wisten te profiteren van een zwakke periode bij 3 en kregen hierin discutabele cadeau’s van de scheids. Het 3e liet zich daardoor leiden door de onmacht en emotie. Beter korfballen was er op dat moment niet bij. GKV pakte door en liep uit naar 10-7, 10-8 en maakte voor rust zelfs de 11-8. Dit zou de ruststand zijn. De bespreking werd door gebrek aan ruimte gehouden in de opslag van de palen en ballen. We moeten aan de bak, dat was wel duidelijk. De scheids vooral zijn ding laten doen en focus op onze eigen spel leggen. Na rust kon het 3e enigszins bij blijven door GKV niet het gat van 4 te geven. Tot 13-11 ging het gelijk op. Waarna 3 door 2 snelle goals op 13-13 wist te komen. GKV weigerde op te geven en gaf wederom gas bij. 15-13 en 16-14 was het gevolg. Op dat moment brak er een sterkere fase bij het 3e aan. Het mag gezegd, niemand heeft zijn kop laten hangen en iedereen is ervoor blijven knokken tot het einde. 16-16 en zelf 16-17 kwamen op het scorebord te staan. Met nog 5 minuten spelen stond een bloedstollende 17-17 op het scorebord. In de eerste aanvalskans wist Lieke direct 17-18 te maken. Deze stand bleef tot 2 minuten voor tijd staan, waarin uiteindelijk Lieke door een ringloos schot de 17-19 op het scorebord wist te zetten! Met nog 1 minuut te spelen, speelde het eerste aanvalsvak de wedstrijd dan ook uit. Hierin kregen zij nog wel een stip mee, wat voor de eindstand 17-20 zorgde. Kortom, een zware en bloedstollende strijd en een belangrijke overwinning. Met nog twee wedstrijden te gaan, is er nog van alles mogelijk. Volgende week staat WION uit op het programma. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en wie weet zit er iets moois in het vat. Speciaal woord van dank naar onze reserves: Janneke en Wilco. Wilco gaf zelfs een deel van zijn eigen wedstrijd op om ervoor te zorgen dat wij een reserve hadden. Enorm bedankt hiervoor!! Doelpuntenmakers: Erwin: 5, Dirk: 5, Bas: 4, Lieke: 4, Anne: 1 en Pieter: 1. Van Pieter.

IJsselvogels 4 – Reeuwijk 3   9-15   Op voorhand een gelijkwaardige wedstrijd tegen Reeuwijk 3 en de 1e helft was het steeds stuivertje wisselen. Rob scoorde de openingsgoal, maar Reeuwijk nam een 1-3 voorsprong. Door de doelpunten van Stef, Rob, Gert Jan en Wilco stond het 5-3 maar waren even de weg kwijt na het missen van een strafworp bij 5-3 en het afgekeurde doelpunt van Marit op 5-4 en in plaats van op 6-4 te staan, stond het ineens 5-8 en scoorde Stef net voor rust de 6-8. Niets aan de hand zul je zeggen, maar Reeuwijk liep direct na rust uit naar 6-11. Rob scoorde nog wel de 7-11, maar wedstrijd was al gespeeld bij 7-13, de doelpunten van Cindy (8-13) en Stef (9-13) waren niet voldoende om het Reeuwijk nog lastig te maken, eindstand 9-15. Doelpunten: Rob en Stef (3), Wilco, Gert Jan en Cindy (1). Van Marco.

IJsselvogels 5 – Gemini 4   11-12   Vandaag speelde we opnieuw tegen Gemini 4. Je zou denken, vorige week gelijk gespeeld op gras, dan zouden we thuis toch moeten kunnen winnen. Het was even spannend of de wedstrijd wel door kon gaan, gezien er maar 2 heren aanwezig waren. Gelukkig wilden Dave en Carlo invallen, nogmaals bedankt! Na 1-4 achterstand, wisten we aardig terug te komen en stond het in de rust 6-6. De tweede helft weer scherp begonnen, waardoor het gelijk opging. Met nog ruim een kwartier te gaan stond het 11-11. In het laatste kwartier werden de kansen van beide kanten niet goed afgemaakt, waardoor er bijna niet meer gescoord werd. Gemini wist er nog wel één te scoren, eindstand 11-12. Doelpunten: Dave 3x, Tom, Carlo en Nikki 2x, Karin en Eline 1x.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 – Vriendenschaar (B) A1   14-25   Voor A1 stond thuis de kampioenswedstrijd tegen nr. 2 Vriendenschaar A1 uit Bodegraven op het programma. Anouk opende de score waarna Vriendenschaar de achterstand omboog in een 1-3 voorsprong. Daan zorgde met 2 doelpunten weer voor een gelijke stand, 3-3, maar daarna liep Vriendenschaar opnieuw uit naar een 3-6 voorsprong. Daan scoorde nog 4-6 maar 5 doelpunten op rij zorgde voor een 4-11 achterstand, ruststand 5-13. Na de rust waren het invaller Jelle, voor de geblesseerde Jesse, en Jeffrey die 6-13 en 7-13 scoorden, zou het nog kunnen ….? Helaas, helaas, Vriendenschaar was op alle fronten de betere ploeg waarbij één dame ongelooflijk zuiver was. Ondanks 5 doelpunten van Daan, 3 van Merel, 2 van Anouk en Jelle en 1 van Jeffrey en Laura stond er aan het eind van de wedstrijd een 14-25 eindstand op het scorebord. Wat me opviel was dat bij ons geen dreiging rond de korf was, geen korte kansen, geen doorloopballen. Alleen veel verre schoten die iedereen ziet aankomen en doordat Vriendenschaar A1 veel meer lengte had waren het vaak éénschotsaanvallen. Snel vergeten, koppies weer omhoog en met zijn allen de schouders er onder. Jullie hebben aan 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden, tegen Movado A1 en RWA A2, voldoende om kampioen te worden. Jullie hebben heel het jaar laten zien dat jullie het kunnen dus ….. kom op, succes!

IJsselvogels A2 – ALO A1   21-15   Zaterdag moesten we tegen ALO A1, een bekende tegenstander. We begonnen erg goed en al snel stond het 4-0. ALO kwam daarna wel terug tot 4-4 en tot de rust ging het gelijk op maar we gingen wel met een 10-8 de rust in. Na rust liepen we al snel uit naar een 13-8 voorsprong en deze voorsprong hebben we tot het einde vastgehouden. We waren duidelijk de betere ploeg en dat hebben we uiteindelijk ook laten zien! Mick en Noël bedankt voor het meespelen! Eindstand 21-15 met doelpunten van Noël, Sam en Dave 4x Janneke, Noortje, Jelle en Mick 2x en Myrthe 1x. Van Sam.

KCC / So natural A4 – IJsselvogels A3   8-4   Vandaag net als vorige week tegen KCC A4. Zou het dit keer wel lukken? De eerste helft gaf ons voldoende hoop. We speelden goed en kwamen met 2-0 voor en hielden tot de rust een 2-1 voorsprong vast. De boodschap was duidelijk: zo moesten we doorgaan, al mocht het nog wel een tandje feller. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas leek het alsof KCC onze bespreking gehoord had, want voordat we het wisten stonden we na de rust met 7-3 achter. We hebben nog geprobeerd wat we konden, maar helaas bleven we steken op 8-4. Doelpunten: Roos 2x, Boas en Lisa 1x. Van Laura.

Avanti B1 – IJsselvogels B1   14-12   Na vorige week dik verloren te hebben, wilde we vandaag het veel beter doen. We begonnen goed en konden mee tot 3-3 met doelpunten van Sam en 2 keer Lars. Hierna ging het minder goed en kwamen we op een 7-3 achterstand, met 2 doelpunten van Sam werd het 7-5. Met nog 3 tegen doelpunten en 2 doelpunten van Thirza en van Luc was de ruststand 10-7.
Gelijk na rust vergrote Avanti hun voorsprong met 3 punten,  Sam, Roos en Patrick scoorde allemaal nog een doelpunt wat de stand op 13-10 bracht. Avanti scoorde de 14-10 nog. Jelle en Lars scoorde de laatste 2 doelpunten van de wedstrijd, die eindigden in met 14-12 op het scorebord. We hebben ons zeker verbeterd van vorige week en de 2de helft zelfs gewonnen. Doelpunten: Sam: 4, Lars: 3, Patrick, Luc, Roos, Thirza en Jelle: 1. Geschreven door Jelle.

IJsselvogels B2 – DES B2   5-6   Niets ontvangen.

IJsselvogels B3 – Vitesse B3   13-7   Vorige week zaterdag speelde de B3 uit tegen Vitesse, daar waar goede Vitesse helemaal niet zo goed bleek te zijn. De B3 heeft toen 1-12 gewonnen! Aan de B3 de opdracht om dit kunstje afgelopen zaterdag te flikken én dit zonder te kunnen trainen. Het kwam namelijk vrijdag tussen 7 en 8 met bakken uit de lucht. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen was het opnieuw Tom, net zoals vorige week, die de 1-0 scoorde (dlb). Maar al snel bleek dat Vitesse inderdaad vorige week een slechte wedstrijd speelde en dat zij afgelopen zaterdag niet van plan waren om te verliezen. De B3 kwam zelfs achter: 1-2. Stan en Tom scoorde: 2-2, 2-3 (dlb). Opnieuw kwamen we gelijk: 3-3, Sanne scoorde de 4-3 (schot), Stan scoorde de 5-3 (dlb) en opnieuw dichtte Vitesse het gat: 5-5 gelijk. Sanne breidde de stand uit met 6-5 (stip) en 7-5 (schot). Vitesse wist de ruststand te bepalen met 7-6. De B3 was in de rust vrij geïrriteerd omdat minimaal twee doelpunten van Vitesse afgekeurd hadden moeten worden. De opdrachten in de rust waren helder: nóg beter verdedigen en in de aanval veel meer baltempo aanbrengen: laat de bal het werk doen! In de tweede helft scoorde Kim de 8-6 (schot), scoorde Vitesse de 8-7, tot zo ver was het enorm spannend. De B3 deed wat het moest doen: nog beter verdedigen, zeker onder de paal én aanvallend het spel bepalen. Het waren invaller Iris (schot), Tom (dlb), Kim (schot) en Sanne (schot en dlb) die de eindstand bepaalde met 13-7 winst! Wat een wedstrijd, maar super gedaan. Zaterdag 20 mei moet de B3 tegen de gedeelde koploper, waar thuis nog 2-2 gelijk tegen werd gespeeld. Dat wordt goed trainen! Wouter.

Refleks C1 – IJsselvogels C1   10-4   Tja, dan moet je vandaag de return spelen tegen de tegenstander van vorige week. Waar het volgende week in de 1e helft nog goed ging waren dat vandaag alleen de eerste 5 minuten!!!! Na 0-1 te zijn voorgekomen was het over en uit. Het was een totale off-day. Niks lukte, we kwamen overal te laat, hadden geen enkele afvallende bal, de tegenstander mocht alles doen wat ze wilde. Was de tegenstander dan zo goed? Deze speelde zeker een goede wedstrijd, maar ik weet zeker dat wij hier veel meer tegenover kunnen zetten. Dit begint uiteraard al op de training …… ik mis wel scherpte en fanatisme op de training. Kwebbelen en geiten kunnen we als de beste, maar als je een wedstrijd wil winnen moet je hier op de training al mee bezig zijn. As zaterdag de uitwedstrijd tegen VEO wat vorige keer een gelijk spel werd zou een wedstrijd moeten zijn die we winnend moeten afsluiten. Laten we met z’n negenen nog ff knallen op de aanstaande trainingen zodat we in ieder geval kunnen zeggen er alles aan gedaan te hebben. Nogmaals wat ik al eens eerder heb gezegd is dat jullie meer kunnen dan er nu uitkomt. Berry.

ODO (M) C1 – IJsselvogels C2   4-5   Niets ontvangen.

IJsselvogels C3 – Avanti C6   15-5  Vandaag speelden we tegen Avanti C6. Een bekende tegenstander, aangezien we er vorige week ook tegen hebben gespeeld. Waar we vorige week net aan (met 4-3, waarin het laatste tegendoelpunt in de laatste seconde viel) van hebben verloren. Aangezien we allemaal erg baalden van het zure verlies, wilde we nu extra graag winnen en dat was te zien in het veld. Helaas kwamen we 0-1 achter, maar deze achterstand werd omgebogen tot een 5-3 ruststand. Helaas zagen we in de eerste helft zowel Rosanne als Anna geblesseerd uitvallen, waardoor we genoodzaakt waren om Jesca en Benjamin (als dame) erin te zetten. Ondanks deze tegenslag bleven we gewoon door scoren en lieten we er heel weinig door. Hierdoor liet het scorebord ons na het laatste fluitsignaal maar liefst een uitslag van 15-5 zien!!! Klasse C3! De goals kwamen van Jens 1, Corne 2, Nils 2, Finn 1, Benjamin 4, Jesca 3, Rosa 1 en Anna 1. Sterkte Rosanne en Anna! Van Daan.

IJsselvogels D1 – Vitesse D1   7-13  De terugwedstrijd van vorige week en was de D1 in staat de stijgende lijn vast te houden van de afgelopen weken waarin langzaam stapjes worden gezet om meer aan te sluiten bij de ploegen uit de hoofdklasse. Het antwoord is gewoon toch weer ja.. Het begin van deze wedstrijd was furieus en voordat Vitesse het doorhad stond er een 3-1 en 4-2 voorsprong op het scorebord door goals van Benjamin (2x), Willem en Wesley. En indien we het tempo hadden kunnen vasthouden had ik het maar moeten zien hoe de wedstrijd had kunnen aflopen maar dat was helaas niet mogelijk. En als je dan een beetje gas terug neemt dan maakt een ploeg als Vitesse gewoon het verschil. En dan is het ineens 4-9 en geven we de goals eigenlijk (te) makkelijk weg. De eindstand 13-7 met nog doelpunten van Benjamin (2x) en Rosa. Waarom dan toch een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd? Omdat er vol overgave wordt gespeeld door de dames en heren waarbij in de tweede helft bij beide teams de batterij volledig leeg raakt. Omdat er meer en meer variatie in het aanval spel komt en dat resulteert in doelpunten. Omdat er steeds meer de strijd wordt aangegaan met de directe tegenstander. Omdat ondanks de nederlagen het plezier er nog steeds van afspat bij jullie. En daar kun je als coaches alleen maar trots op zijn. De volgende wedstrijd tegen Albatros (de fiere koploper) wordt weer een zware pot en dan de laatste wedstrijd tegen KVS waarin ik toch mogelijkheden zie voor een eerste punt(???). We gaan het de komende weken zien…  André.

Dijkvogels D1 – IJsselvogels D2   8-7   De D2 heeft zaterdag een hele goede wedstrijd gespeeld tegen Dijkvogels! Dit is de tegenstander waar het om gaat dit seizoen. Van te voren hadden we afgesproken om extra fel de wedstrijd te beginnen. Het was een spannende wedstrijd dat erg gelijk op ging. We gingen de rust in met een nipte voorsprong van 3-4. Hiervan waren drie goals van Tim en een van Isa. Na de rust wisten de deze stand uit te bouwen naar 3-5 door een goal van Stijn. Hierna werd het weer even spannend en stond het scorebord op 6-6 door een goal van Isa. Uiteindelijk is de wedstrijd afgesloten met 8-7. Laatste goal staat op naam van Tim. Donderdag moeten we weer tegen Dijkvogels. Dan gaan we de punten terug pakken ! We zijn trots op jullie jongens, Karin en Nikki

IJsselvogels D3 – Vitesse D4   2-5   Vorige week had D3 uit nog met 6-3 van Vitesse D4 verloren maar dat kwam mede doordat Suus geblesseerd uitviel en er geen reserve aanwezig was waardoor er met 8 tegen 7 verder gespeeld moest worden. Van het begin af aan was al te zien dat Vitesse D4 een completere ploeg had. Er werd rustiger gespeeld, de functies werden goed ingevuld en er zat duidelijk meer lijn in hun spel. Na 0-1 scoorde Jesse 1-1 waarna de rust met een 1-2 achterstand aanbrak. In de 2e helft werd het eerst 1-3 waarna invalster Amber 2-3 wist te scoren. Helaas lukte het hierna alleen Vitesse nog om 2x te scoren waardoor er een 2-5 eindstand op het scorebord kwam te staan.

IJsselvogels E1 – Nexus E1   8-4   Door vrij veel blessures en afwezigen bij de andere E teams moest Levi de eerste helft bij de E2 meespelen. We begonnen dus met Lucas, Mink, Eline en Lieke, en natuurlijk de coaches Dave en Wietze. Al snel kregen we een punt tegen. Even balen, maar wel een goed “wakker-schud-moment”  want IJsselvogels stond gelijk op scherp. Er werd goed overgespeeld en vrijgelopen. De ballen werden goed en snel gegooid, en zo wist Mink snel 2x te scoren en ook Lieke pakte een puntje. Na wat tips en aanwijzingen van Dave en Wietze scoorde Mink en Eline allebei: 5-1. Toch kreeg Nexus wat kansen en wisten zij er 5-3 van te maken. De rust was een mooie gelegenheid voor de ouders van Eline om ook eens op de korf te schieten 🙂 Zowel schoten als doorloopballen (!). Eindstand 4-3 voor Carolien!(*zie foto) Niet alleen de ouders van Eline waren goed in vorm, ook Eline speelde een super goede wedstrijd! Na de rust (Levi speelde weer met ons mee, en Lieke viel in bij de E2) scoorde Eline snel de 6-3 en de 7-4. Lucas speelde fanatiek, wist verdedigend veel ballen te onderscheppen maar hij wilde er niet in vandaag, helaas! Ook Levi had de smaak goed te pakken, had een tegenstander “op lengte” en liep goed vrij. Gelukkig werd Nexus een beetje moe en konden Eline en Mink nog een keer scoren en eindigden we op 8-4! 4x Mink, 1x Lieke, 3x Eline.
Van Marloes.

En ook de ouders schoten een balletje mee bij de E1!

IJsselvogels E2 – Die Haghe E4   9-12   Zaterdagochtend mocht de E2 aantreden tegen Die Haghe E4, waar vorige week uit met 11-9 werd verloren. Volgens coach Roos speelden ze toen maar een spelletje: de bal afpakken en gelijk naar de andere kant van het veld gooien en er met zijn vieren achteraan rennen, waarna ze vaak toch wel een of twee vrije kansen hadden. Hier hebben we dus op getraind, maar dan blijft het de vraag of dit gaat werken. Het werd uiteindelijk een hartstikke leuke wedstrijd om te zien, met veel goals en acties. De E2 wist goed om te gaan met het spelletje van Die Haghe en creëerde zelf ook veel mooie kansen. Tot 2-2 was het gelijk, daarna heeft de E2 eigenlijk de hele tijd achter gestaan. Na 4-8 nog teruggekomen tot 7-9, maar helaas het gat niet kunnen dichten en uiteindelijk verloren met 9-12. Toch niet getreurd na de wedstrijd, want het ging eigenlijk hartstikke goed! Wel veel goals doorgelaten die we hadden kunnen overnemen, maar dat bleek nog iets te moeilijk te zijn en daar gaan we dus verder op trainen. Hopelijk volgende week nog wat punten pakken, want dat verdient de E2! Goals Sahra 5, Thomas 2, Levi en Isha 1. Sahra, Levi, Lieke en Thomas bedankt voor het invallen! Jullie deden het super! Van Denise.

De Meervogels E2 – IJsselvogels E3 is uitgesteld naar maandag 22 mei 2017.

Vriendenschaar (B) E3 – IJsselvogels E4   5-5   Niets ontvangen.

Maassluis F1 – IJsselvogels F1   6-11   Niets ontvangen.

Phoenix F2 – IJsselvogels F2   6-9    Dat was uitslapen voor de F2! Pas om 13.00 uur moesten we aantreden tegen Phoenix F2 in Zoetermeer. De eigen coaches konden er helaas niet bij zijn en dat maakten de druk extra groot om de winst mee terug te nemen naar Moordrecht. Vooraf afgesproken dat we bij het verdedigen niet alleen de tegenstander maar ook de bal in de gaten zouden houden, zouden proberen alle ballen te onderscheppen en goed te schieten, zoals Wim ons geleerd heeft 🙂 Uiteindelijk hebben we gewonnen met 9-6. Het was een mooie en spannende wedstrijd. Aan het einde waren we wel wat moe maar gelukkig hadden we toen inmiddels al een mooie voorsprong. Het overspelen was soms nog lastig met de armen van je tegenstander zo vlak voor je neus. Maar het harde werken is beloond….op naar het kampioenschap!? Nog even voor de statistieken: David 3x, Timo S. 3x, Floortje G 1x, Floortje V 1x en Timo V 1x. Van Liliam.

IJsselvogels F3 – Korbis F3   2-10   Niets ontvangen.

SCHIETCOMPETITIE.

Volgende week komen de indelingen en avonden voor de schietcompetitie 2017 erin te staan.

LAGELOOP.

Ik ben nog steeds aan het bekijken of de Lageloop dit jaar kan doorgaan, dat zou dan waarschijnlijk de zaterdag voor Pinksteren moeten plaats vinden. Volgende week meer hierover.