Hoe vloog de bal – 13 september 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 13 september 2014).

Deze week werden er naast het gebruikelijke wedstrijdprogramma op zaterdag ook veel inhaalwedstrijden gespeeld omdat wij voor de eerste veldcompetitiedag uitstel hadden aangevraagd i.v.m. het laatste weekend van de vakantie. De wedstrijden die eigenlijk voor die zaterdag stonden vastgesteld, alleen betreffende het wedstrijdkorfbal, werden dinsdag- en woensdagavond ingehaald. In totaal werden er deze week maar liefst 32 wedstrijden gespeeld waarvan er 14 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 16 werden er verloren terwijl er 1 wedstrijd werd uitgesteld. De grootste overwinning kwam op naam van IJsselvogels E2 dat uit met liefst 0-21 van Gemini E1 won. De E4 deed hier met een 1-21 overwinning op Vriendenschaar E5 nauwelijks voor onder en ook de 16-0 zege van D1 op Gemini D1 mocht er wezen. Het zal niemand dan ook verwonderen dat de topscoorders van de week uit deze teams komen. Finn Rijkaart van Cappellen, eigenlijk nog een F-speler, scoorde in E4 maar liefst 13 doelpunten, klasse Finn!! En wat dacht je van Benjamin Slingerland die in E2 maar liefst 11x scoorde en Willem ten Hove eveneens uit E2 die tot 9 doelpunten kwam. De resultaten:

IJsselvogels 1 kwam deze week twee keer binnen de lijnen en beide keren thuis. Woensdagavond moest het aantreden tegen KOAG 1 uit Krimpen ad IJssel dat over duidelijk meer lengte beschikte hetgeen uiteindelijk de doorslag gaf. Heel de wedstrijd tegen een achterstand aangekeken, geen één keer op voorsprong kunnen komen. Na een 6-7 ruststand liep KOAG direct na de rust uit naar een comfortabele 6-10 voorsprong die het tot 9-13 kon vasthouden met nog 5 minuten te spelen. Dankzij doelpunten van Karen, Tom en Jasper kroop het 1e dichterbij tot 12-13 maar helaas was de tijd tekort om er nog een gelijkspel uit te halen. Jasper scoorde 5x, Hannah en Karen 2x en Nathan, Kevin en Tom 1x. Zaterdag kwam Vitesse 1 uit Barendrecht op bezoek en deze wedstrijd moest gewonnen worden om de aansluiting te behouden. Hoewel het 1e veel sterker was kwam dit niet in de score tot uitdrukking en was het Vitesse dat dankzij wat slimme balletjes met een 4-6 voorsprong de rust inging. Het feit dat het 1e in de eerste 25 minuten maar 1x scoorde zegt genoeg. In de 2e helft lukte het ineens wel en vooral dankzij uitstekend rebounden van uitblinker Kevin Berghout konden Karen (5-6 en 6-6) en Tom (8-7 en 9-7) IJsselvogels op voorsprong zetten. Bij 11-10 en nog 10 minuten te spelen werd het nog even spannend maar gelukkig scoorde Jasper 12-10. Hierna viel Peter Berlijn in voor de geblesseerde Tom (beterschap Tom!) en dankzij een fraai afstandsschot van de net ingevallen Peter en een benutte strafworp van Jasper kwam er een terechte 14-11 eindstand op het scorebord te staan. Jasper 3x, Karen, Kirsten en Kevin 2x en Hannah, Nathan en Peter 1x maakten de doelpunten. Door deze overwinning staat het 1e op een gedeelde 4e t/m 7e plaats met 2 punten dus ….. de vorm van de 2e helft doortrekken en jullie kunnen weer naar boven kijken, succes!

IJsselvogels 2 stond met 10-11 achter tegen Pernix 3 uit Leiden toen ik aan kwam lopen en gelukkig heb ik het mooiste deel meegemaakt want door een goede eindfase kwam er een 15-11 eindstand op het scorebord te staan. Helaas heb ik verder niets over de wedstrijd ontvangen, graag de volgende keer voor zondagmiddag 12.00 uur een mailtje dan kan ik het meenemen in “Hoe vloog de bal ….”!
Dinsdagavond speelde IJsselvogels 2 een uitwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit 3 en dat leek op een overwinning uit te draaien. Na 3-2 achter kwam het 2e keurig met 5-9 voor en bij 8-12 en 9-13 leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas verslapte het 2e in de eindfase waardoor Oranje Wit de kans kreeg om dichterbij te komen met een onnodige 13-13 eindstand als gevolg, jammer en een duur verliespuntje. Mark scoorde 5x, Deborah en Gert-Jan 2x en Cindy, Lieke, Peter en Coen 1x. De week ervoor werd met liefst 6-19 gewonnen van Korbatjo 2 met 4 doelpunten van Mark en Peter, 3 van Lieke en Gert-Jan en 1 van Pieter, Esther, Deborah, Jeanine en Coen.

IJsselvogels 3 blijft het goed doen. Woensdagavond werd nipt met 13-12 van KOAG 3 uit Krimpen ad IJssel gewonnen. Na een 8-8 ruststand kwam het 3e dankzij Pieter met 10-8 voor om vervolgens weer met 10-123 achter te staan. Doelpunten van achtereenvolgens Berry en invaller Dirk zorgden voor 12-12 waarna Pieter met zijn 6e treffer er voor zorgde dat de punten in Moordrecht bleven. Pieter 6x, Berry 3x en Brenda, Erwin, Bas en Dirk namen de productie voor hun rekening. Zaterdag was “buur” Nieuwerkerk 4 de tegenstander en als je dan gelijk weet uit te lopen naar een 9-1 voorsprong met o.a. 5 treffers van Dirk dan is de wedstrijd in feite al gespeeld. Na 13-4 kwam het jeugdige Nieuwerkerk 4 nog even dichterbij tot 13-7 maar daarna was het over en sluiten en dankzij 7 doelpunten van Dirk, 6 van Erwin, 3 van Bas en 2 van Marina en Pieter werd het uiteindelijk 19-7 en bleef het 3e ongeslagen.

Ook IJsselvogels 4 speelt wedstrijdkorfbal dus ook zij moesten deze week twee keer spelen. Dinsdagavond werd in Krimpen ad IJssel kansloos verloren van het oude en geroutineerde KOAG 4 dat uit allemaal oud 1e-spelers(sters) bestond. Na een 9-1 tussenstand stond het in de rust 11-4 om ondanks 4 doelpunten van Rob, 2 van Bas en 1 van Stef en Hendrik met 17-8 te verliezen. Zaterdag speelde IJsselvogels 4 in Hardinxveld-Giessendam tegen HKC 4. Na een 4-4 ruststand werd een onnodige 8-7 nederlaag geleden dus geen leuk huwelijkscadeautje voor Lydia en Rob en dat was toch wel het minste wat jullie hun hadden kunnen geven. Ernst 3x, Wilco 2x en Sascha en Laura scoorden maar dat was niet genoeg om de punten mee naar Moordrecht te nemen.

In Oud-Beijerland speelde IJsselvogels 5 de uitwedstrijd tegen Korbatjo 3. In de rust stond het al 2-9 en dankzij 6 doelpunten van Remon, 4 van Tom en Peter en 1 van Nikki, Roos en invaller Wietze werd het liefst 7-19 voor IJsselvogels 5 waarbij ik nog 2 doelpunten mis. Een prima overwinning voor dit jonge team dat het ook in de senioren goed doet.

IJsselvogels 6 begon thuis tegen Korbis 4 uit Waddinxveen goed aan de wedstrijd en dankzij 2 doelpunten van Tobias en 1 van Marc, Denise en Anouk nam het een 5-3 voorsprong, ruststand 5-4. Na de rust zakte het in en lukte er niets meer waardoor Korbis 4 de achterstand kon ombuigen in een 5-10 voorsprong. Denise bepaalde met haar 2e treffer de eindstand op 6-10 hetgeen volgens mij niet nodig was geweest. Volgende keer niet alleen de 1e helft goed korfballen maar ook de 2e helft dan komen de punten vanzelf.

IJsselvogels A1 ontving thuis het sterke Vitesse A1 uit Barendrecht. Een goede maatstaf om te kijken waar A1 momenteel staat. Een snelle 2-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden en Vitesse A1 stelde orde op zaken door de achterstand om te buigen in een 2-5 voorsprong. Na een 3-5 ruststand kon A1 tot 5-7 aardig in het spoor blijven maar daarna liep Vitesse uit naar 5-10 om uiteindelijk met 9-13 te zegevieren ondanks 4 doelpunten van Leon, 3 van Stan en 2 van Christiaan.

In Krimpen ad IJssel leed IJsselvogels A2 dinsdagavond een 16-10 nederlaag tegen KOAG A2 en dat was volgens coach Rob geflatteerd. Verdedigend werden teveel kansen weggegeven en aanvallend had er meer ingezeten. Wietze 4x en Marit, Aniek, Myrthe, Laura, Mike en Daan scoorden allemaal 1x maar dat was te weinig om de punten mee naar Moordrecht te nemen. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk A2 op het programma, aanvang 9.00 uur, hoe verzinnen ze het. Na 1-0 achter scoorde Marit 1-1, het bleef lang 2-1 maar daarna wist Nieuwerkerk, dankzij veel meer lengte in de ploeg, naar een ruime 8-1 voorsprong. Het pleit voor A2 dat ze door bleven gaan en via 2 doelpunten van Wietze en 1 van Marit, Jeffrey en Daan werd het 11-5 voor Nieuwerkerk A2.

IJsselvogels A3 had het thuis erg moeilijk tegen het veel sterkere Vriendenschaar A3 uit Hardinxveld- Giessendam. Als dan ook nog eens Jodie geblesseerd raakt aan haar hand, Mick door zijn enkel gaat en Manouk last krijgt van haar knieën dan wordt het helemaal een moeilijk verhaal, gelukkig waren er invallers voorradig maar leuk is het allemaal niet. Na een 0-9 ruststand werd het 2-16 waarbij invalster Laura nog 2x wist te scoren. Alle geblesseerden van harte beterschap!

Dinsdagavond kon IJsselvogels B1 in Waddinxveen Korbis B1 goed tegenstand bieden. Na een 3-2 ruststand en een 5-5 tussenstand wist Korbis B1 toch nog met 8-5 de wedstrijd naar zich toe te trekken ondanks 2 doelpunten van Janneke en Dave en 1 van Jesse. Zaterdag kwam Excelsior B1 uit Delft op bezoek en dat bleek een verhaal apart. Een positief verslag en dan met 6-20 een pak op je broek krijgen, het is allemaal mogelijk bij IJsselvogels. Tot 2-2 kon B1 bij blijven, daarna liep Excelsior uit naar 2-10 en een 4-12 ruststand. Na de rust liep het uit naar 4-16 om met 6-20 de punten mee naar Delft te nemen. Dyonne, Merel, Noortje, Jelle, Dave en invaller Sam scoorden voor B1.

Eindelijk weer eens een overwinning want dankzij 2 doelpunten van Louanne en 1 van Thirza, Juliëtte, Stefan en Anna wist IJsselvogels B2 met 6-3 van Gemini B2 uit Gouda te winnen en dat allemaal onder toeziend oog van coach Bas. Makkelijk ging het zeker niet want ondanks een 3-0 voorsprong kwam Gemini goed terug tot 4-3 en werd het nog spannend. Doelpunten van Anna en Louanne gooiden de wedstrijd op slot.

Jammer dat IJsselvogels C1 nog steeds niet over de complete ploeg kan beschikken en dat er iedere wedstrijd meerdere invallers nodig zijn (waarvoor onze dank want jullie doen het uitstekend). Tegen KOAG C1 uit Krimpen ad IJssel werd het woensdagavond een gelijk opgaande wedstrijd. Na een 3-3 ruststand werd het 4-3 en 5-4 voor IJsselvogels en na 5-5 was het Sam die vanaf de stip IJsselvogels C1 de eerste overwinning schonk. Invalster Danita, Loisanne, Roos, invaller Luc en Remmert scoorden de andere doelpunten. Zaterdag moest in De Lier worden aangetreden tegen Valto C1 dat fysiek wat sterker was en over meer lengte beschikte. De 1-1 ruststand geeft aan dat het verdedigend goed was maar dat het aanvallend matig was. Na de rust liep Valto uit naar een ruime 8-2 voorsprong waarna coach Hans C1 met 9-5 zag verliezen ondanks 3 doelpunten van Sam en 2 van Remmert.

De wedstrijd KCC/Delta Logistiek C3 – IJsselvogels C2 werd uitgesteld vanwege de vele invallers die nodig waren om C1 compleet te maken en met reserves te laten vertrekken.

Voor een positieve verrassing zorgde IJsselvogels C3 door in Waddinxveen nipt met 2-3 van Korbis C3 te winnen. Edo scoorde in de 1e helft 0-1 en 0-2 hetgeen ook de ruststand werd. Na 1-2 door Korbis scoorde Diederik 1-3 waarna Korbis C3 de eindstand op 2-3 bepaalde. Het belangrijkste was dat jullie wonnen en de punten mee naar Moordrecht gingen of …… dat jullie leuk gespeeld hebben!!

IJsselvogels C4 speelde in Gouda tegen Gemini C2 en dat beschikt als één van de weinige korfbalverenigingen nog steeds over gewoon gras. Op je kunstgrasschoenen, met kleinere noppen, kan dat nadelig zijn, zeker als je vroeg speelt en het gras nog vochtig is. Na 0-1 door Joep kwam Gemini er steeds beter in en wist het de achterstand om te zetten in een 4-1 voorsprong. Lotte scoorde nog 4-2 maar daarna bepaalde Gemini C2 de eindstand op 5-2. Zaterdag komen ze naar Moordrecht en spelen jullie op kunstgras, eens kijken of dat wat uitmaakt.

IJsselvogels D1 won thuis met niet minder dan 16-0 van het Goudse Gemini D1 alleen ……. heb ik helaas geen wedstrijdverslag ontvangen dus kan ik verder niets over de wedstrijd schrijven, sorry!!

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels D2 de uitwedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek D3 en dat ging heel goed. Na 0-2 kwam KCC terug tot 1-2 maar daarna liep D2 uit naar een ruime 1-7 voorsprong om uiteindelijk met 3-10 te winnen dankzij liefst 4 doelpunten van Iris, 2 van Marijn en invaller David en 1 van Kirsten en invalster Cécile. Netjes gedaan en gespeeld D2!

In Maasland speelde IJsselvogels D3 een leuke wedstrijd uit tegen ODO D4. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd alleen wist ODO de korf iets makkelijker te vinden maar daar kan op getraind worden. Ondanks doelpunten van Cars en Thirza werd er met 4-2 verloren en dat uis al minder dan de vorige wedstrijd dus wie weet wat het a.s. zaterdag gaat worden.

IJsselvogels E1 kreeg het sterke Nieuwerkerk E1 op bezoek. De eerste periode eindigde in 3-3 en was E1 zeker niet de mindere. In de tweede periode kon E1 het hoge tempo niet volhouden waardoor Nieuwerkerk kon uitlopen naar een 4-8 ruststand. Tot 9-12 bood E1 in de 2e helft goed tegenstand maar daarna wist Nieuwerkerk toch weer uit te lopen naar een 9-16 eindstand. Sander scoorde 3x en Lisa, Tim en Joran 2x. Volgende keer proberen het hoge tempo een hele wedstrijd vol te houden, oké! Het korfschieten eindigde in 5-5 met 2 doelpunten van Joran en 1 van Tim, Sander en Anne.

Toch wel makkelijk als je als coach al na 5 minuten kan stoppen met coachen omdat je ploeg zoveel beter is dat het niet meer nodig is. In Gouda was Gemini E1 de tegenstander van IJsselvogels E2 dat na een 0-8 ruststand met 0-21 werd verslagen dankzij maar liefst 11 doelpunten van Benjamin, 9 van Willem en 1 van Jesca. Het korfschieten werd 1-3 via Benjamin, Willem en Dominique.

IJsselvogels E3 speelde thuis een leuke en doelpuntrijke wedstrijd tegen Korbis E2 uit Waddinxveen dat na een 4-9 ruststand uitliep naar een 5-13 voorsprong. Hierna begon E3 aan een inhaalrace die helaas bij 11-14 stopte waardoor de eerste nederlaag een feit is. Niet erg maar probeer er van te leren want 11x scoren is goed maar 14 doorlaten is best veel en toch was leidster Maaike heel trots op jullie. Wesley en Stijn scoorden 4x, Martin 2x en Rosa 1x. Het korfschieten werd dankzij 2 doelpunten van Martin en 1 van Rosa, Stijn en Wesley met 5-3 gewonnen.

Tja, en wat dacht je van IJsselvogels E4. Zij speelden in Bodegraven tegen Vriendenschaar E5 en hoe. Na een 1-8 ruststand werd het in de 2e helft maar liefst 1-21 waarbij ik de naam van Finn maar liefst 13x op het scoreformulier tegenkwam. Terecht dat Finn ook werd uitgeroep tot topscoorder van de week en misschien wel tot topscoorder van het seizoen 2014-2015. Leidster Anouk noteerde ook 3 doelpunten van Rianne en Isa en 2 van Olivier die de dag er voor jarig was. Het korfschieten werd nipt met 3-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Rianne en 1 van Finn en Lisa.

Bij IJsselvogels E5 kon Nils helaas niet meespelen omdat hij de avond ervoor met z’n duim tussen de deur had gezeten. Gelukkig was Stijn bereid om in te vallen waarvoor onze dank. Zij speelden thuis tegen Korbis E4 dat na een 6-1 ruststand met 14-1 werd verslagen door liefst 7 doelpunten van invaller Stijn, 4 van Tim . 2 van Nienke en 1 van Lienke. Ook het korfschieten werd gewonnen, het werd 5-3 alleen jammer dat de leidsters niet hebben bijgehouden wie er scoorden.

IJsselvogels E6 moest zaterdagochtend al heel vroeg in Krimpen ad IJssel tegen KOAG E6 spelen en dat werd een leuke en spannende wedstrijd. Quinty benutte in de 1e helft een strafworp waardoor het 0-1 werd, ruststand 1-1. Na de rust liep KOAG uit naar een 3-1 voorsprong waarna Storm 3-2 scoorde maar helaas lukte het niet om een puntje in de wacht te slepen, jammer. Het korfschieten eindigde in 3-3 maar ook hier zijn de doelpuntenmakers helaas niet genoteerd, sorry!

Tenslotte IJsselvogels F1 dat in Capelle ad IJssel moest aantreden tegen KCC/Delta Logistiek F2 dat over een nog heel jonge en kleine ploeg beschikte. In de rust stond het al 0-7 en speelde KCC al met 5 kinderen tegen bij ons 4. F1 ging echter ook in de 2e helft rustig door en dankzij 5 doelpunten van invalster Maudy, 4 van Levi en 2 van Esther en Timo werd de eindstand 2-13 voor F1 dat ongeslagen blijft. Ook het korfschieten ging erg goed want via 2 doelpunten van Maudy en Timo en 1 van Esther en Levi werd het 6-2 voor F1 dat zo een dubbele overwinning boekte.