Hoe vloog de bal – zaterdag 13 oktober 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 13 oktober 2018.

IJsselvogels D2 en E3 KAMPIOEN!!! Nadat vorige week B2 al de vlag had gehesen was het afgelopen zaterdag de beurt aan D2 en E3, Beide wonnen overtuigend hun wedstrijd en mochten zo na de wedstrijd hun kampioensdiploma en medaille in ontvangst nemen en natuurlijk genieten van die overheerlijke kampioenstaart. Helaas verloor A2 haar kampioenswedstrijd, maar niet getreurd, in de zaal hebben jullie opnieuw een kans. Daar kunnen C1 en D1 nog bijkomen maar dan zal D1 de eerder uitgestelde uitwedstrijd tegen koploper Korbis D1 a.s. woensdag 17 okt. moeten winnen en of dat gaat lukken ……, komt dat zien, aanvang 17.00 uur in Waddinxveen. Succes D1, jullie zullen het nodig hebben na die afstraffing thuis. C1 zal zelf a.s. zaterdag uit in Pijnacker van het lastige Avanti C1 moeten winnen en dan maar hopen dat medekoploper VEO C1 in Waddinxveen een punt laat liggen tegen Korbis C1. Het onderling resultaat is in het voordeel van VEO C1. Het 1e was opnieuw dichtbij het eerste punt, in Zoetermeer werd tegen de nr,. 3 Phoenix 1 nipt met 10-9 verloren. Het 2e lijkt de weg omhoog te hebben gevonden door in een doelpuntrijke wedstrijd met 17-21 van Reeuwijk 2 te winnen, hetzelfde geldt voor A1 dat door een ruime 17-11 zege op Weidevogels A1 de bovenste 4 in zicht krijg. De resultaten:

Op maandagavond 22.00 uur nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 1e, 3e, 5e, B1, C1, C2, C3 en D3. Gelukkig kwamen de wedstrijdverslagen van het 5e, C2, C3 en D3 dinsdag nog binnen. Het gaat de goede kant op, nu volhouden allemaal!

Ouder-Kind toernooi D

Afgelopen zaterdag hebben we het eerste officiële ouder-kind toernooi gehouden met de D spelers. Onder deskundige leiding van onze voorzitter André hebben we geweldig veel plezier gehad. De teams bestonden uit twee kinderen met de eigen ouder tegen twee andere kinderen met ouders. De ouders mochten alleen de ouders verdedigen en de kinderen alleen de kinderen. Heerlijk hoe fanatiek de ouders mee deden. Lekker samen in zo’n veld met je kind samenwerken en genieten. Er werd lekker gescoord, ook door de ouders. De finale werd gewonnen door twee kinderen uit de D3. Wilmer en Wessel gingen er met de winst vandoor. Door snel samen spel wisten ze met ruime voorsprong te winnen. Natuurlijk ook de ouders Janneke en Joost gefeliciteerd. Dinsdag 30 oktober is er een ouder-kind toernooi voor de E. In het voorjaar komen er weer nieuwe toernooitjes voor de E en de D, maar dan ook voor alle F en C kinderen met ouders. Met als hoofdprijs een wisselbeker! Patrick

Phoenix 1 – IJsselvogels 1   10-9    Het verslag hiervan lees je hier.

A.s. Zaterdag om 15.30 uur de belangrijke wedstrijd IJsselvogels 1 – ONDO 1

Reeuwijk 2 – IJsselvogels 2   17-21     Beide teams hadden 4 punten uit 5 wedstrijden, de winnaar zou aansluiten bij de middenmoot, de verliezer zou in de onderste regionen blijven hangen. De start was goed want via 2x Mike A. en Jeffrey nam het 2e een 0-3 voorsprong die via Anouk, Mike A. en 2x Jeffrey zelfs werd uitgebouwd tot 2-6 en dat allemaal na slechts 11 minuten spelen. Helaas ging het hierna minder goed en ondanks doelpunten van Dyonne en nogmaals 2x Jeffrey stond het in de rust ineens 10-9 voor Reeuwijk 2. Tijd voor trainer/coach Wim Korving om orde op zaken te stellen. Na de rust een herboren 2e dat via Anouk, 2x Mike A., Karlijn en Jeffrey de 10-9 achterstand wist om te buigen in een 10-14 voorsprong en dat weer binnen 9 minuten tijd, klasse 2e! Reeuwijk 2 kreeg geen kans meer om aan te sluiten, het 2e behield continue een voorsprong van zo’n 5 doelpunten om dankzij nog 4 treffers van Wietze en 1 van Daan, Jeffrey en Mike A. met 17-21 te zegevieren. Dat zijn dure punten 2e, als jullie zaterdag van Nieuwerkerk 4 (thuis, aanvang 14.00 uur) weten te winnen dan nemen jullie voorgoed afstand van de onderste plaatsen en komt zelfs de top-3 in zicht. Mike A. en Jeffrey scoorden 6x, Wietze 4x, Anouk 2x en Dyonne, Karlijn en Daan 1x.

Vriendenschaar (H) 3 – IJsselvogels 3   11-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels 4 was vrij.

RWA 7 – IJsselvogels 5   14-7     IJsselvogels 5 mocht vandaag tegen RWA 7 een team waar nog niet tegen gespeeld was dit veld seizoen, geen idee wat er verwacht kon worden. Het leek er op dat IJsselvogels 5 weer de trend van de vorige wedstrijden ging door zetten door met 4 punten achter te komen staan. Maar Louanne vond die trend nou niet echt de beste trend en scoorde de 2-1. Hopelijk was IJsselvogels 5 nu sterk genoeg om door te zetten en te blijven scoren. Helaas bleven de punten bij IJsselvogels 5 uit terwijl RWA vrolijk bleef scoren. Tom scoorde tussendoor nog de 4-2, maar RWA bleef nog steeds doorgaan met scoren. Ook Dennis wist te scoren (6-3) maar weer bleef RWA scoren. Tot de rust wist IJsselvogels niet meer te scoren. Zou IJsselvogels last hebben van de warme herfst? Op zich ging het spel tot nu toe niet slecht alleen werden de punten niet gescoord. Strategie voor de 2e helft was gaan scoren, andere dingen hoefden niet aangepast te worden. Na de rust opende RWA gelijk weer door te scoren (10-3). Maar IJsselvogels was niet bang voor een achterstand. Ze hadden namelijk wel eens eerder veel achter gestaan en dat tot een bijna winst gebracht. Zo begon IJsselvogels te scoren. Eerst Aniek toen Louanne daarna Nikki en Dennis ronde het treintje af (11-7). Hierna kreeg RWA weer een beetje de controle over de wedstrijd. Voor hun zou een uiteindelijk verlies op hun (mogelijke) kampioenswedstrijd erg vernederend zijn. En dus begonnen ze weer te scoren. IJsselvogels wist geen controle meer te krijgen over de wedstrijd en de bal. RWA ronde daarmee de wedstrijd af met een 14-7. Voor IJsselvogels 5 totaal geen slechte wedstrijd, maar wel jammer dat ook hier geen punten mee naar huis konden. Tijdens de wedstrijd is er gescoord door Louanne (2x), Dennis(2x), Tom, Aniek, Nikki. Roos Graafland bedankt voor het reserve zitten. Met vriendelijke groet, Boas van Voorst.

IJsselvogels MW1 – OVVO / de Kroon MW1   13-9     Op een mooie woensdagavond 10 oktober mocht MW1 weer aantreden, nu voor alweer de laatste thuiswedstrijd van het najaarsseizoen. OVVO uit Maarssen was de tegenstander, in de uitwedstrijd had MW1 ongelukkig verloren met 1 punt verschil. Tijd voor revanche. Qua opstellingen wel weer wat wijzigingen bij beide ploegen, volgens mij is het maar goed dat we een ruime selectie hebben. Zonder de geblesseerden René, Hendrik en Patrick maar wel met Ruud, Erwin, Joost, Matthijs en Casper (nu op veldschoenen!) bij de heren en met vandaag 6 spelende dames in de selectie: Marijke, Marieke, Sandra, Christa, José en Marloes terwijl Rieke en Rinske allebei niet geheel fit vanaf de bank voor de nodige ondersteuning zorgden. “Woensdag gehaktdag” staat er boven de scorelijst die op de bank is bijgehouden. Dat had te maken met mijn avondmaaltijd, de gehaktballen waren goed verteerd toen om 20:00 uur werd ingefloten door Marijn. De eerste twee schoten vielen binnen (Matthijs en Joost) en na de 3-0 van Erwin was het eerste gaatje al geslagen. Na de 3-1 van OVVO weer tweemaal Matthijs (5-1) en na de 6-2 (stip Casper) en 7-2 (schot Matthijs) een gat van 5 punten. De gehaktballen waren goed gevallen en wellicht een aanrader voor alle spelers volgende week. Na de 7-3 was Erwin loepzuiver van afstand en na de 9-3 leek een grote uitslag in de maak. Matthijs kreeg inmiddels een andere tegenstander, maar hierdoor kon Joost meteen vrij aanleggen: 10-3. Vlak voor rust scoorde OVVO van vlak voor de middellijn een grandioos schot, wat op applaus van beide teams kon rekenen. In de rust zeer tevreden naar het scorebord gekeken en ondanks tips van Hans die niet door iedereen werden begrepen toch maar weer het veld in na rust. Ruud, Christa en José kwamen voor Matthijs, Marieke en Marijke en ondanks dat het wat moeizamer ging, werd er wel doorgescoord: 11-4 José en 12-4 Erwin. Toen was het wel een beetje op voor MW1, dat OVVO zag terugkomen tot 12-7 en na de 13-7 van Casper zelfs nog tot 13-9. Spannend werd het niet meer, daar was de eerste helft te goed voor, maar het ging moeizaam in de 2e helft. Vijf punten na vijf wedstrijden en alleen nog een uitwedstrijd tegen de sterke kampioen Tempo MW1. Matthijs en Erwin 4x, Casper en Joost 2x en José 1x zorgden voor de goals. Matthijs.

IJsselvogels G1 naar Vriendenschaar.

Een zonnetje, zomerse temperatuur en een team dat er zin in heeft. Meer is niet nodig voor een geslaagde korfbal zaterdag. Met 13 spelers, 2 coaches en 4 chauffeurs op weg naar Bodegraven.

De 1e wedstrijd was tegen WION G2. De opstelling was snel gemaakt en wat is het leuk als een goede vriendin je tegenstander is! Veel pret vooraf, maar in de wedstrijd gingen de meiden er vol voor.
De 1e helft bleef het 0 – 0. In de 2e helft kwamen we met 2 – 0 achter maar toen scoorde onze “nieuwe” speler Callam 2x. Zijn eerste doelpunten voor IJsselvogels.
Eindstand WION G2 – IJsselvogels G1 2 – 2

Na een half uurtje rust de 2e wedstrijd. Nu was Movado G1 onze tegenstander.
Dit was een leuke, spannende en doelpuntrijke wedstrijd.

5 – 6 Rene

Misschien was de wedstrijd net iets te kort om tot een gelijke stand te komen.
Na de wedstrijden vierden we de verjaardagen van Janita en Paul met luid gezang, een heerlijke cupcake en een lekker drankje.

Niet gewonnen maar toch met een goed gevoel terug naar Moordrecht

IJsselvogels A1 – Weidevogels A1   17-11     Afgelopen zaterdag was de wedstrijd A1 – Weidevogels A1. Na in het vorige stukje “even voorstellen” gevraagd om wat meer support was ik zeer blij met wie er zaterdag allemaal zijn komen aanmoedigen. Ontzettend leuk voor de spelers en ook ikzelf kan dan wel genieten wat er af en toe van de kant word geroepen…… dit heeft ook zeker mee geholpen aan de prachtige overwinning van 17-11. De start van de wedstrijd ging nog gelijk op, maar na de 4-4 was het IJsselvogels A1 dat de klok sloeg. Uitlopen naar 7-4 en daarna altijd 3 à 4 doelpunten verschil gehouden. Tot op het einde waar we er nog “even” 3 achter elkaar in knalden en zo de overwinning veilig stelden. Vandaag een zeer scherp A1 zowel aanvallend als verdedigend. Alle taken werden goed uitgevoerd waardoor ook voor iedereen duidelijk was wat te doen. De vooraf besproken tactiek werkte goed. Iedereen gaf de eerste helft vol gas en samen de warmte was wel te merken dat de vermoeidheid aan het einde van de 1e helft toesloeg. Na de laatste aanval van 1 ½ minuut (!!) was iedereen aan de rust toe (wel goed uitgespeeld). In de rust hoorde ik verhalen van: “ik weet niet of ik dit de 2e helft ook vol hou”, “ik was kapot na de 1e helft” en “blij dat het ff rust is”. Dit hoorde ik graag want ook dit was besproken voor de wedstrijd. Maaaaar we moeten nog wel de punten binnenhalen de 2e helft. De start van de 2e helft was geweldig om te zien. De ruststand was 10-7 en binnen 5 minuten was het 14-7. Hoe lekker is dat als je dan als coach op de bank zit, blije en juichende spelers ziet en de supporters hoort mee juichen…… Kortom tijdens het typen van dit stukje zit ik nog een beetje te genieten. We doen nog steeds mee om ons doel te bereiken en dan zullen we ook komende week weer als altijd goed moeten trainen om de volgende wedstrijd ook weer te kunnen winnen. Mocht je komende zaterdag niks te doen hebben (of wel, maar dat kan je afzeggen ??), we spelen om 12.30 uur bij Vriendenschaar in Bodegraven. Dan ben je ook weer op tijd terug voor het 1e, 2e en 3e die de support ook goed kunnen gebruiken. Tot zaterdag, Berry.

IJsselvogels A2 – KCC / SO natural A4   7-13    Afgelopen zaterdag heeft de A2 het kampioenschap mis gelopen en hebben we verloren met 7-13. In de eerste paar minuten werd er gescoord door Edo. Later maakte KCC een doelpunt en stond het 1-1. Lotte maakte er 2-1 van en stonden we voor. Helaas niet voor lang. … KCC scoorden 4 doelpunten voor de rust, gelukkig maakte Lotte nog net voor de rust de 3-5. We hadden nog de hoop om te winnen en probeerde rustig te blijven. Er waren een hoop kansen, maar de bal wilde maar niet door de korf. Edo had nog na de rust gescoord samen met Angela, Sanne en Rens. Aan het einde van de wedstrijd was het 7- 13 geworden. We vonden wel dat KCC verdiend heeft gewonnen. Er zijn wel 7 hele mooie doelpunten gevallen: 2 van Lotte, 2 van Edo, 1 van Angela, 1 van Rens en 1 van Sanne. Anna Huijsmans en Amber Vink.

OVVO / de Kroon B1 – IJsselvogels B1   13-12     Wat was B1 dicht bij de eerste overwinning. Uit in Maarssen moest het aantreden tegen OVVO / de Kroon B1 dat op de 2e plaats stond terwijl onze B1 met 1 puntje laatste (en 4e) staat. Kris opende de score, 0-1 en na 1-1 was het Cécile die vanaf de stip B1 weer op voorsprong zette, 1-2. OVVO boog de achterstand weer om in een 3-2 voorsprong waarna Annelies de 3-3 scoorde. Hierna liep OVVO uit naar een 6-3 voorsprong en leek de strijd beslist. B1 liet zich niet van de wijs brengen en via Yana, Cécile en Evi kwam het weer op gelijke hoogte waarna Yana B1 zelfs op een 6-7 voorsprong zette hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust bleef het om en om gaan. De trainer/coaches Stan en Jesse zagen na 8-7 Evi 8-8 en Kris 8-9 scoren. Na 10-9 was het opnieuw Evi die 10-10 scoorde. OVVO nam opnieuw de leiding en het was ontzettend spannend. Dano scoorde vanaf de stip 11-11 en even later was het Cécile die eveneens vanaf de stip 11-12 voor haar rekening nam. Zou het dan toch gaan gebeuren ……, helaas, helaas, OVVO scoorde eerst de gelijkmaker, 12-12, om even later ook het winnende doelpunt te scoren, 13-12. Jammer, jammer, want volgens de meegereisde supporters (ouders) speelden jullie een uitstekende wedstrijd en hadden jullie minimaal een punt verdiend. Op naar de zaal waar ik (nog) meer van jullie verwacht! Cécile en Evi 3x, Yana en Kris 2x en Annelies en Dano 1x namen de productie voor hun rekening. Lizanne bedankt voor het (wederom) bijhouden van de score.

Korbis B2 – IJsselvogels B2   5-13     Van Remco Wesdorp ontving ik het scoreverloop van de wedstrijd van B2. Met als gelegenheidscoach Russell Senden langs de kant begon B2 in Waddinxveen de uitwedstrijd tegen Korbis B2. Via Isa en Tim S. nam B2 al snel een 0-2 voorsprong die in de rust was uitgebouwd tot 2-7 dankzij nog 2 doelpunten van Lieneke en 1 van Anna, Sander en Isa. In het begin van de 2e helft kon Korbis mee blijven scoren tot 5-9 waarna B2 in de slotfase liet zien waarom het ongeslagen kampioen is geworden door nog 4x op rij te scoren waardoor er met 5-13 werd gewonnen. Coach Russell zag zoon Tim 4x, Lieneke en Isa 3x, Sander 2x en Anna 1x scoren. Op naar de zaal waar jullie hopelijk in een iets sterkere poule zitten (leren jullie meer van).

IJsselvogels C1 – Fortuna / Delta Logistiek C2   12-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Met nog 2 spannende wedstrijden te gaan heeft C1 het niet meer in eigen hand. Zelf alles winnen en dan maar hopen dat VEO C1 nog ergens een puntje laat liggen. Met als tegenstander Fortuna / Delta Logistiek C2 uit Delft als tegenstander weet je in ieder geval dat je een vrij technische korfbalploeg met de nodige korfbalknowhow tegenover je krijg. Het oogt niet als heel sterk maar in het veld blijken ze tot meer in staat dan je vooraf zou verwachten. De 1e helft verliep ontzettend moeizaam hetgeen mede kwam omdat de 1e aanval niet echt los kon komen van zijn/haar tegenstander. Na 0-1 was het Dominique die met een mooi schot voor de 1-1 zorgde. Ook de 2e aanval had het de 1e helft niet echt in de vingers waardoor Fortuna zelfs een 1-3 voorsprong kon nemen. De net ingevallen Benjamin repareerde binnen 2 minuten deze achterstand door 2 mooie schoten om gelijk daarna weer gewisseld te worden. Fortuna zag hierna een strafworp mis gaan waarna Jesca, dankzij een benutte korte kans, de ruststand op 4-3 bepaalde. Na de rust benutte Joran een vrije bal, 5-3. Fortuna zag opnieuw een strafworp mis gaan waarna Wesley, Anne en Joran voor een ruime 8-4 voorsprong zorgden. Wedstrijd gespeeld denk je dan ……, binnen nog geen 4 minuten stond het echter al weer 8-7 en met nog 5 minuten te spelen was de overwinning ineens helemaal niet zo zeker meer. Toen stonden de dames van C1 op, een afstandsschot van Jesca 9-7, afstandsschot van Rosa 10-7, afstandsschot van opnieuw Rosa 11-7 en een hele mooie doorloper vanuit de ruimte van Jesca bracht de eindstand op 12-7, klus geklaard. Zaterdag de laatste wedstrijd in Pijnacker tegen het altijd lastige Avanti C1 en dan maar hopen dat medekoploper VEO C1 een puntje laat liggen in Waddinxveen tegen Korbis C1. Jullie spelen wedstrijdkorfbal en bij gelijk eindigen telt eerst het onderling resultaat en dat is met 3-4 in het voordeel van VEO C1,

IJsselvogels C2 – Korbis C3   12-0     Zaterdag de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Korbis C3. Uit met 5-5 gelijk gespeeld nadat de wedstrijd volledig werd weggegeven in de tweede helft. Tijd voor revanche dus! En die revanche werd gepakt ook.. Vanaf het eerste fluitsignaal de betere partij. De opdrachten die gegeven werden, werden goed uitgevoerd en iedereen gaf 100% Korbis kon aanvallend niks en hadden verdedigend grote moeite met onze goed opgezette aanvallen. Bij rust stond het al 5-0. Taak om de wedstrijd nu niet weg te geven! De C2 had dat begrepen. Ongelooflijk goede tweede helft gespeeld en zo liepen we uit naar een 12-0 overwinning! Karlijn en ik zijn super trots op jullie en we hebben er alle vertrouwen in dat we in de zaal kunnen meedoen om het kampioenschap! Goals door Stijn 4x Finn 3x en Thomas, Mink, Lienke, Suus en Quinty 1x. Sam.

Korbis C4 – IJsselvogels C3   2-8     Afgelopen zaterdag speelde de C3 in Waddinxveen tegen Korbis. In de eerste helft had de C3 een klein beetje opstart problemen.  De ene kans kwam na de andere kans, heel veel doorloopballen en korte kansen, maar helaas werden deze kansen niet allemaal afgemaakt. Korbis scoorde wel en we begonnen de wedstrijd met een 1-0 achterstand. Door slordig verdedigingswerk van Korbis kregen wij een stip die goed benut werd door Justin, 1-1. Hierna scoorde Nina een korte kans wat de ruststand bracht op, 1-2 voor IJsselvogels. Na de rust was de C3 wakker geschut en benutte ze de kansen beter! Willeke opende de tweede helft met een doorloopbal vanuit de ruimte, 1-3. Korbis bleef voor even kort achter ons en scoorde de 2-3. Hierna liep IJsselvogels uit door korte kansen van Nina en Lucie wat de stand bracht op 2-5. Noa scoorde een mooie wegtrekbal onder de korf en Lucie nog een korte kans, 2-6. Als afsluiter scoorde invaller Finn nog, wat de eindstand bracht op 2-8. Stijn en Finn bedankt voor het invallen! Doelpunten: Nina 2x, Lucie 2x, Justin 1x, Willeke 1x, Noa 1X en Finn 1x. De C3 is klaar met de veldcompetitie en zijn 3e geëindigd. Eva.

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2   6-2   Op een zonnige vroege zaterdag morgen mochten we weer gaan korfballen. Tamara en Christiaan waren nog niet helemaal wakker, wij natuurlijk wel. Na een snelle bespreking en warmlopen nam IJsselvogels de eerste bal uit. De eerste aanval bestond uit Lucas, Marnick, Luna en Lieke. Met een prachtige doorloopbal maakte Lucas het eerste doelpunt. Verder is er in de eerste 12 minuten niet meer gescoord. Toen moest het andere vak aan vallen die bestond uit Timo, Sven, Nora en Eline. Sven scoorde het eerste schot van de wedstrijd. Daar na scoorde Sven nog een schot. Daarna een schot tegen waardoor het 3-1 voor IJsselvogels werd. Na de rust begon Nieuwerkerk met de aanval het vak van Timo, Sven, Nora en Eline stond in de verdediging en Lucas, Marnick, Luna en Lieke waren aanval. Bij Nieuwerkerk ging er geen een in bij ons natuurlijk wel Luna met een prachtig schot maakte de 4-1. Toen maakte Eline de 5-1 met ook een heel mooi schot. Helaas scoorde Nieuwerkerk weer tegen. Toen wisselde Flo voor Nora. Timo kreeg nog een strafworp en………. Hij scoort, koelbloedig !!!!! We hebben gewonnen met 6-2 Bedankt scheidsrechter Victor voor het goede fluiten. Groetjes van Nora.

Korbis D3 – IJsselvogels D2   2-11     Op 13 oktober speelden we een belangrijke wedstrijd. Het was de kampioenswedstrijd. Het was lekker weer met veel zon. We moesten naar Waddinxveen tegen Korbis. We waren een beetje zenuwachtig. Maar we hadden er wel zin in. Want we wilden een medaille en taart eten. We stonden heel snel achter met 1-0, daar schrokken we wel een beetje van. Gelukkig maakte Ayoub 1-1. En niet veel later Isha 1-2. Toen ging het steeds beter gelukkig. We hadden vaak de bal en schoten veel. Sahra maakte 1-3. Daarna gingen we wisselen. Ties kreeg een strafworp mee en scoorde 1-4. En Maya 1-5. Toen dachten we wel dat het zou gaan lukken. Ties maakte 1-6. We kregen een strafworp tegen maar de tegenstander scoorde niet. Het werd 1-7 door Ties. En weer een strafworp tegen maar niet gescoord. Toen was het rust. Na de rust maakte Isha 1-8. Weer werd er veel geschoten en ook veel ballen onderschept. Isha scoorde 1-9. We wisten nu bijna zeker dat we kampioen zouden worden. Maar toch was het spannend. We gingen wisselen. Julian scoorde 1-10. Maar wel een strafworp tegen en die werd gescoord. 2-10. Gelukkig maakte Maya nog 2-11. Daarna was het afgelopen en waren we kampioen! ? We gingen allemaal terug naar het clubhuis. Daar kregen we taart, een medaille en een diploma. Er werden foto’s gemaakt en iedereen ging juichen en klappen. Ik vond het heel erg leuk en was heel blij. We hebben een goed team en goede trainers. Bedankt Stefan en Luc! Isha.

IJsselvogels D3 – Good Luck D1   2-7     De D3 moest deze zaterdag spelen tegen Good Luck D1. Good Luck kon kampioen worden en was dus voor de volle 100% gemotiveerd! Een uitdagend potje, want de eerste wedstrijd dit seizoen gingen we toch wel ten onder in Middelharnis. Maar… dat zijn een paar wedstrijden en vele trainingen terug. Wij waren er klaar voor! We merkten dat Good Luck schrok van de manier hoe we verdedigden. Ze kwamen moeilijk tot kansen. De omschakeling van ons was ook heel scherp en rap. Zelf hadden we pech met doelpunten maken, anders hadden we makkelijk kunnen beginnen met een voorsprong. Over de gehele wedstrijd was Good Luck toch net iets scherper, waardoor ze wel terecht kampioen zijn geworden. De uitslag werd 2-7. Het was voor de coaches en supporters langs de zijlijn een hele leuke wedstrijd om te zien. De coaches van de tegenpartij vonden ons ook veeeeeel beter dan de vorige keer! Zaterdag 20 oktober hebben we onze laatste wedstrijd op het veld tegen Ten Donck. Nog 1 keer knallen en dan lekker de zaal in! Wilmer en Sven 1x. Dennis.

IJsselvogels E1 – KCC / SO natural E1   12-6      Zaterdag heeft E1 thuis gespeeld tegen KCC E1. Het was een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Wat hebben de kids veel geleerd de afgelopen weken. En alles wat ze geleerd hebben van Sam en Dano hebben ze zaterdag toegepast. De wedstrijd was nog maar net begonnen en het stond al 1-1 IJsselvogels  en KCC gingen gelijk op. Voor de supporters en fans (lees ouders en opa’s oma’s?) was het een slecht voor je hart wedstrijd. Thuis bij KCC had E1 met 14-8 verloren en dat lieten ze zeker niet nog een keer gebeuren. Ze bleven scherp en gooide mooie strakke ballen. Ook speelde ze de bal goed rond. Echt een samenspel, en de snelheid bleef erin. Ook de doorloopballen hadden ze goed geoefend. Helaas moest de scheids bij de aanzet voor de doorloopbal affluiten, de eerste 10 min zaten er alweer op. 3-3. Goed water drinken was nodig met die heerlijke zomerse temperaturen in oktober. Vol concentratie luisteren de kids naar de complimentjes van Sam en aandachtspunten voor de volgende ronde. KCC maakte 3-4 maar die was goed verdedigd door IJsselvogels, IJsselvogels bleef scherp spelen. Rust 6-4 Na de rust vlogen de ballen erin.  Een fantastische wedstrijd met als einduitslag ??12-6 ??en daar moet op “gedronken” gegeten worden. Lara haar ouders trakteerde de kids op een zakje chips en die hadden ze dik verdiend. E1 staat op een trotse 2e plaats van deze veldcompetitie. David (5)en Sil (4)waren topscoorder Floortje (2) en Lara (1) hebben ook gescoord. Zoals de kids zelf zeggen je doet het samen, als je niet goed samen speelt kan je ook niet scoren. Als dat geen teamgevoel is. Fijne week groetjes, Sanne   ..

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E5   3-2     Zaterdag 13 oktober speelde IJsselvogels E2 thuis tegen Nieuwerkerk E5. Vorige keer wonnen ze met 3-2, ze speelden nu voor de 2e plek, dat zou spannend worden! Ze begonnen gelijk goed met scherp verdedigen en al snel scoorde Lieke de 1e, een mooi afstandsschot! Het enige wat we in de rust konden zeggen was dat ze vooral zo door moesten blijven gaan, en gelukkig deden ze dat ook! Er werden ballen tussenuit geplukt in de verdediging en in de aanval speelden ze al ‘het echte spel’ met een vierkantje en een aangeef! We kregen veel kansen helaas wilden die er vaak niet in. In de rust stond het uiteindelijk 2-1 door nog een goal van Lieke. In de 3e kwart scoorde Sid al snel op 1 been! Waardoor we weer op een wat veiligere voorsprong kwamen. Iedereen was goed bezig! Lieke was goed aan het vrijlopen, Floortje kwam er tussen om aan te geven, Sid pakte er een heleboel ballen tussenuit en Senne en Evy maakte het voor hun tegenstander moeilijk om te gooien! Iedereen heeft ook kansen gekregen om te schieten! In de laatste kwart scoorde Nieuwerkerk gelijk weer waardoor het toch nog spannend werd. Wij begonnen ook wat slordiger te worden met overgooien. Gelukkig luisterden ze goed en gooiden ze uiteindelijk alleen nog maar ‘zekere ballen’ waardoor we lange aanvallen hadden. Iedereen heeft super gespeeld en we hebben deze wedstrijd echt als team gewonnen waardoor we op een mooie 2e plaats zijn geëindigd. Dat voelt toch een beetje als kampioen! Goals: Lieke (2X), Sid (1X). Loisanne.

Fiducia E4 – IJsselvogels E3   1-14    De kampioenswedstrijd voor E3 in Vleuten. Thuis werd met 11-1 gewonnen, maar hoe zou deze laatste wedstrijd uitpakken? Het eerste kwart ging redelijk gelijk op, maar gelukkig kwam daar toch de belangrijke voorsprong: 0-1 door een doelpunt van Jael. In het tweede kwart was het ‘Tim-Time’. Met drie doelpunten verhoogde hij de score tot 0-4 en was de E3 ‘los’ met goed veldspel. Er werd prima en snel overgespeeld en ook goed verdedigd. Een leuke wedstrijd om te zien, ook voor de Moordrechtse supporters die mee waren gereisd. E3 raakte verder op stoom en liet in het derde kwart zien dat de titel verdiend mee naar Moordrecht zou gaan. Tim en Jael (2x) scoorden wederom. Met een 0-7 voorsprong begon IJsselvogels aan het laatste kwart van de wedstrijd en daarin werd de score zelfs nog verdubbeld! Drie keer Jael, twee keer Luuk en een doelpunt van Lieke brachten de score op 0-14. In gedachten was E3 al bij de taart en daar maakte Fiducia handig gebruik van: De einduitslag werd 1-14. Het korfschieten werd verloren met 6-2. Lieke wist daarbij twee keer de korf te vinden. E3 is kampioen! Terug in Moordrecht werd het gevierd met medailles, diploma’s en een heerlijke slagroomtaart. Trainer/coaches Stan en Rens bedankt! Stan is voor de derde achtereenvolgende keer kampioen geworden als coach. De transfermarkt draait inmiddels op volle toeren en met zulke prestaties zijn deze twee kampioenenmakers natuurlijk niet te houden voor de club. Gelukkig hebben ze bijgetekend voor nog een zaalseizoen Paul (vader van Lucas).

Weidevogels E3 – IJsselvogels E4   8-2   Vandaag moesten de spelers van E4 tegen Weidevogels. Het was een moeilijke wedstrijd, maar het team heeft er wel alles aan gedaan om te winnen. De wedstrijd begon gelijk met een achterstand van 2-0, maar Jeremy kwam terug met de 2-1. Daarna ging het een beetje achteruit het werd 3-1, 4-1, 5-1. Op dat moment kwam Eline terug met de 5-2. De eindstand werd uiteindelijk 8-2. Bij het korfschieten ging het beter. Daar kwam de 0-1 door Tess en de 2-2 door Eline. Er zijn een paar punten waar we zeker nog aan moeten werken maar wij hebben ook punten gezien die zeker heel goed gingen. Groet, Tom en Patrick.

IJsselvogels E5 – Meervogels / Fisica E5   0-4     Afgelopen zaterdag speelde de E5 de laatste wedstrijd van het eerste veldseizoen. Een moeilijke wedstrijd waarbij de tegenpartij Meervogels al vanaf het begin meer lengte en kracht had. Toch viel de einduitslag enorm mee. De E5 speelde een prima wedstrijd met de einduitslag 0-4 voor Meervogels. We hadden genoeg kansen en vaak genoeg de bal, de doelpunten wilden alleen maar niet vallen aan de kant van de E5. De eerst volgende wedstrijd vindt plaats in de zaal en daar gaat de E5 weer hun best doen om de tegenstanders te verslaan. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een prima wedstrijd om het veldseizoen mee af te sluiten. Lotte.

Fortuna / Delta Logistiek F1 – IJsselvogels F1   17-15     Vandaag onze laatste buitenwedstrijd. Een spannende pot, waarin we hebben laten zien wat we allemaal in huis hebben.  We hebben weer mooie aanvallen neergezet, snel overgespeeld en goed vrijgelopen. Vooral de “counter” aanvallen waren super. Deze wil ik, maar ook de supporters, in de zaal vaker zien. Het doel voor de zaal wordt dan ook om deze goede momenten het grootste gedeelte van de wedstrijd vast te houden. Dan zijn we onverslaanbaar. Het schakelen tussen aanval en verdediging was vandaag wat lastiger. Zeker als er een superspeler van de tegenstander bij kwam. De eindstand was 17-15, waarin Thijme 8x en Noortje 7x hebben gescoord. Bij het korfschieten heeft ook Timo er nog een balletje ingegooid! Ik heb er zin in om onze groei in de zaalcompetitie voort te gaan zetten! Nikki.