Hoe vloog de bal – 13 december 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 13 december 2014).

Een uitstekend weekend voor IJsselvogels 1 dat de uitwedstrijd in Leiden tegen ongeslagen Koploper Pernix 1 met 20-22 wist te winnen. Wat had ik een spijt dat ik niet ben geweest! Ook het 2e deed goede zaken door af te rekenen met RDZ 2 in Zeist. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van D1 dat uit met 3-15 van Reeuwijk D1 won. Topscoorders van de week werden Jasper Marck uit het 1e, Victor Blanken uit het 2e, Christiaan Verwoerd uit A1 en Mink van Zundert uit F2 met allemaal 5 doelpunten. De resultaten:

In Leiden vocht IJsselvogels 1 voor zijn laatste kans om nog mee te doen om het kampioenschap maar dan moest het wel afrekenen met ongeslagen koploper Pernix 1. In het begin was het Pernix dat het betere van het spel had en met 1-0 en 2-1 voorkwam. Achteraf bleek dat dat ook de enige keren waren dat Pernix heeft voorgestaan. IJsselvogels 1 boog de achterstand om in een 2-3 en 3-4 en liep zelfs uit naar 4-7 om na 7-7 en 8-8 met een 9-10 voorsprong de rust in te gaan. Hierna liep het 1e uit naar een voorsprong van 3 punten, 12-15, 16-19 en 17-20, maar Pernix gaf zich niet zomaar gewonnen en haalde netjes op tot 19-20. Eva scoorde 19-21, Pernix weer 20-21 waarna Karen met haar 4e doelpunt aan alle onzekerheid een einde maakte door uit een vrije bal de eindstand op 20-22 te bepalen. Wat had ik een spijt dat ik niet ben wezen kijken. “s Morgens 2 wedstrijden gefloten, ’s middags met Cécile naar Reeuwijk geweest waar D1 speelde, later de dierenfarm schoongemaakt en gevoerd en om 18.00 uur op de bank neer geploft. De kinderen (Cécile en Benjamin) zaten al in hun IJsselvogelskleren klaar om naar Leiden te gaan zoals ik ze beloofd had. Helaas had ik de puf niet meer om van de bank op te staan en kon ik het ze uit hun hoofd praten al koste dat wel een ijsje bij Hapsikee maar dat had ik er op dat moment graag voor over. Totdat ik ’s avonds de uitslag zag staan dat IJsselvogels 1 met 20-22 had gewonnen, oei, wat had ik ineens een spijt! Jasper 5x, invalster Eva, Karen en Jary 4x, Hannah en Kevin 2x en Nathan 1x scoorden de belangrijke doelpunten voor het 1e.

A.s. Zaterdag 20 december om 17.00 uur IJsselvogels 1 – Roda (Westzaan) 1, komt dat zien!!!!!

Beide teams staan met 8 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 3e plaats, de winnaar doet weer mee om het kampioenschap, de verliezer neemt voorlopig in de wachtkamer plaats.

IJsselvogels 2 deed uitstekende zaken door in Zeist met 10-18 te winnen van RDZ 2 waardoor het kampioenschap binnen bereik blijft en zal worden uitgevochten met Fiks 2 en EKVA 2 die beiden 1 punt voorsprong hebben. Na 1-0 achter waren het achtereenvolgens de dames Deborah, Jeanine, Esther en Lieke die de achterstand ombogen in een 1-4 voorsprong. RDZ kwam nog terug tot 4-4 maar via 4-7 werd een 6-11 ruststand bereikt. Na de rust gelijk uitgelopen naar 6-14 via o.a. 2 doelpunten van Victor en daarna doorgestoomd naar een verdiende 10-18 overwinning dankzij 5 doelpunten van Victor, 4 van Deborah, 2 van Jeanine, Peter en Coen en 1 van esther, Lieke en Pieter.

IJsselvogels 3 nam het in Delft op tegen ongeslagen koploper DES 2 terwijl ons 3e al 5 punten had laten liggen, winst was dus een “must” om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. In de 1e helft bood het 3e meer dan uitstekend tegenstand, een 3-1 achterstand werd omgebogen in een 4-6 voorsprong, ruststand 7-7. Na de rust eerst met 9-7 achter, daarna weer met 9-10 voor, na 12-10 nog even teruggekomen tot 12-11 maar daarna was het over en sluiten, eindstand 16-11 ondanks 3 doelpunten van Dirk en Bas, 2 van Marina en Erwin en 1 van Heidi.

IJsselvogels 4 was vrij.

IJsselvogels 5 nam het huis op tegen ongeslagen koploper ACKC 4 uit Almkerk dat, gezien de uitslagen tot nu toe, er met kop en schouders bovenuit steekt. Tot 4-4 kon het 5e het bijbenen maar daarna liep ACKC uit naar een beslissende 4-9 voorsprong en was het gat geslagen. Peter 3x, Remon en Eline 2x en Iris, Mike en Tom 1x konden met hun doelpunten de 10-19 nederlaag niet voorkomen. De 2e plaats zou ook al een prima prestatie betekenen!

IJsselvogels 6 was gastheer van SKV 2 uit Sleeuwijk dat op een gedeelde 2e plaats stond. In de 1e helft was SKV ook de betere partij en in de rust stond het dan ook 3-5 voor SKV 2. Na de rust werd het eerst nog 3-6 maar daarna begon de machine genaamd IJsselvogels 6 op volle toeren te draaien en werd de 3-6 achterstand omgebogen in een 9-6 voorsprong om uiteindelijk keurig met 11-7 te winnen. Sylvester scoorde 4x, Marc 3x en Cornel en invaller Wietze beiden 2x waardoor jullie weer volop om de 2e plaats meedoen.

In Bleiswijk moest IJsselvogels A1 van koploper Weidevogels B1 winnen om nog aanspraak te kunnen doen op het kampioenschap. Na 3-0 achter kwam A1 goed terug tot 5-4 maar de 9-5 ruststand laat zien dat Weidevogels A1 in de 1e helft de betere ploeg was. Ook in de 2e helft kon A1 lange tijd goed tegenstand bieden en tot 12-9 en 14-12 was er nog steeds van alles mogelijk. Het schot was bij Weidevogels goed verzorgd en aan het eind was er voor A1 geen houden meer aan, eindstand 19-13 ondanks 5 doelpunten van Christiaan, 3 van Noël, 2 van Leon en Stan en 1 van Anouk. Jullie zitten voorlopig met 4 andere teams in de onderste regionen dus probeer snel punten te gaan halen!

IJsselvogels A2 speelde in Schiebroek de uitwedstrijd tegen het sterke NIO A1 dat om het kampioenschap strijdt terwijl onze A2 in de onderste regionen bivakkeert. A2 begon goed aan de wedstrijd en nam een 4-7 voorsprong die echter voor de rust al weer werd weggegeven, rust 7-7. In de 2e helft nam A2 een 7-8 voorsprong, kwam met 10-8 achter en weer met 10-11 voor en een stunt leek in de maak. NIO liep na 13-13 uit naar een 16-13 voorsprong maar opnieuw kwam A2 goed terug en via Wietze, Daan en Laura haalde het keurig op tot 16-16 waarna, helaas, NIO A1 de eindstand op 17-16 bepaalde. Jullie hadden minimaal een punt verdiend A2, jammer! Mike scoorde deze wedstrijd 4x en Jeffrey, Daan, Laura en Wietze 3x.

In Zwijndrecht leed IJsselvogels A3 een 14-8 nederlaag tegen Albatros A5, verder helaas niets ontvangen, zit misschien nog in de spelerskaartenmap.

IJsselvogels B1 ontving thuis ongeslagen koploper KCC/Delta Logistiek B2. In het begin was het even aftasten en had KCC iets de overhand hetgeen resulteerde in een 2-4 voorsprong waarna Jelle R. de ruststand op 3-4 bepaalde. Na de rust een herboren B1 dat alle schroom van zich af gooide en steeds beter begon te korfballen. Het werd 4-4, 5-4 voor, 5-5 en weer 6-5 voor. Na 6-6 sloeg B1 het beslissende gat naar 9-6 dankzij Jesse, Merel en Jelle S. waarna KCC de eindstand op 9-7 bepaalde maar de punten waren voor B1 dat door deze overwinning weer volop meedoet om de 1e plaats. De coaches Stef en Victor noteerden 3 doelpunten van Jelle R., 2 van Merel en Jelle S. en 1 van Dave en Jesse. Nu geen “domme” punten meer laten liggen en er kunnen nog mooie dingen gaan gebeuren!

IJsselvogels B2 speelde thuis tegen het nog puntloze Vriendenschaar B3 uit Bodegraven dat uit 6 meisjes en 2 jongens bestond. Door goed samenspel en het goed afmaken van de kansen nam B2 al snel een 4-0 voorsprong en de vraag was alleen hoe hoog de score zou worden. Of het nu een stukje gemakzucht was of nonchalance, B2 ging een versnelling lager spelen terwijl Vriendenschaar er een schepje bovenop deed. Na 4-2 was het Dani die echt in de allerlaatste seconde de ruststand op 5-2 bepaalde. In de 2e helft was er maar één ploeg die “vocht” voor de punten en dat was Vriendenschaar. Waar IJsselvogels het op halve kracht dacht te kunnen winnen vocht Vriendenschaar voor wat het waard was met een 7-7 en 8-8 stand als gevolg. Daarna zorgde Lisa, Juliëtte en invaller Sam alsnog voor een 11-8 overwinning. Jullie hadden het niet zover hoeven te laten komen B2. Lisa en Dani 3x, Juliëtte 2x en Stefan, Siebe en Sam 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels C1 was vrij.

In Gouda leed IJsselvogels C2 een kleine nederlaag tegen koploper Gemini C1, het werd 5-3. Verder helaas niets ontvangen, zit misschien nog in de spelerskaartenmap.

IJsselvogels C3 en C4 waren vrij.

IJsselvogels D1 won in Reeuwijk van de plaatselijke D1 waarbij opvallend was dat de 1e aanval veel moeite had om te scoren. Gelukkig had het 2e aanvalsvak hier minder moeite mee waardoor er na een 1-7 ruststand toch nog vrij eenvoudig met 3-15 werd gewonnen. De coaches Nathan en Kevin zagen David 4x, Evi 3x, Dano, Yana en Kris 2x en Sijmen en Cécile 1x scoren. Al met al een regelmatige overwinning waardoor jullie nog steeds in de race om de 100% taart zijn.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 moest in Reeuwijk van de plaatselijke D2 winnen om gelijk bovenaan te komen, anders zou het gat gelijk 4 punten worden. Via Thirza werd het 0-1 en na 1-1 maakte Corné 1-2. Na 2-2 was het opnieuw Corné die 2-3 scoorde maar daarna sloeg Reeuwijk D2 definitief toe door uit te lopen naar een 6-3 voorsprong. Corné scoorde, met zijn 3e doelpunt, nog wel 6-4 maar daarna bepaalde Reeuwijk D2 de eindstand op liefst 10-4 en wat ik gezien heb was dat niet nodig geweest D3 als jullie iets geconcentreerder waren geweest en de kleine kansen beter hadden benut. Ik heb Cars al een aardig poosje niet gezien en wens hem vanaf deze plaats van harte beterschap!

IJsselvogels E1 en E2 waren vrij.

In Spijkenisse speelde IJsselvogels E3 de lastige uitwedstrijd tegen Olympia E1 dat op het veld onze E3 ook al een puntje afsnoepte, 5-5. Ook deze wedstrijd kwam E3 niet verder dan achtervolgen want het was steeds Olympia dat een voorsprong nam en steeds IJsselvogels E3 dat weer gelijk maakte. Leidster Maaike zag Wesley 3x en Stijn 2x scoren waardoor het, net als op het veld, 5-5 werd en er nog steeds 4 teams zijn die voor het kampioenschap gaan. Het korfschieten werd met 2-4 gewonnen dankzij doelpunten van Martin, Rosa, Simone en Stijn.

IJsselvogels E4 en KOAG E3 stonden samen op een gedeelde 2e plaats, een belangrijke wedstrijd dus. Helaas was Amber niet aanwezig dus moest E4 het vandaag met zijn vieren doen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en tot 4-3 kon het alle kanten op. Hierna sloeg E4 een beslissend gat naar 7-3, 8-4 en 9-5 en leek de overwinning binnen. KOAG gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 9-7 en zelfs 9-8 wat gelukkig ook de eindstand werd. De leidsters Anouk en Tamara zagen 4 doelpunten van Finn, 3 van Isa en 2 van Rianne. Het korfschieten werd met 6-3 gewonnen maar helaas hebben de leidsters niet bijgehouden wie er scoorden, kleine moeite, groot plezier! Door deze overwinning staan jullie nu alleen op de 2e plaats achter Gemini E1 en die komt nog naar Moordrecht!

IJsselvogels E5 was vrij.

In Spijkenisse speelde IJsselvogels E6 de uitwedstrijd tegen Olympia E6. Het werd een leuke en spannende wedstrijd, zeker toen Olympia van 0-2 terugkwam tot 1-2. E6 bleef echter goed spelen en in de laatste seconde werd het goede spel nog beloond met een doelpunt van Jesse die de eindstand op 1-3 bepaalde. Storm scoorde de 0-1 en de 0-2. Het korfschieten eindigde in 2-2 maar ook hier is helaas niet bijgehouden wie er scoorden, volgende keer graag even noteren, bedankt alvast!

IJsselvogels F1 was vrij.

IJsselvogels F2 speelde thuis de topper tegen koploper KCR F3 uit Ridderkerk. Dat zij bovenaan stonden was ook goed te zien want het begin was duidelijk voor KCR F3 dat kans op kans kreeg maar alles mis schoot. De eerste de beste kans voor IJsselvogels F2 betekende gelijk 1-0 door Tiddo. Het tweede gedeelte speelde F2 heel goed en schoot het erg zuiver waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar een 6-3 ruststand. In de 2e helft liepen ze uit naar 9-4 maar toen KCR ophaalde tot 9-6 dacht ik dat het de laatste 5 minuten nog spannend kon worden. F2 bleef goed spelen en goed de kansen benutten waardoor er met 12-7 werd gewonnen. De leidsters Myrthe en Laura noteerden 5 doelpunten van Mink, 3 van Sahra en Tiddo en 1 van David. Ook het korfschieten ging erg goed want dankzij 2 doelpunten van David en Tiddo en 1 van Mink en Sahra werd er met 6-4 gewonnen.