Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 14 april 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 14 april 2018.

Een overvol wedstrijdprogramma met deze week maar liefst 25 wedstrijden waarvan er 8 werden gewonnen. 1 gelijk gespeeld en 16 verloren. Veel (jeugd)teams zitten erg hoog ingedeeld en dat zie je terug in de uitslagen. Je kan beter de 1e helft veld geen kampioen worden, dan word je in de zaal en 2e helft veld (een stuk) lager ingedeeld. Leermoment misschien voor volgend seizoen. Bijzonder verheugend was natuurlijk de nipte 20-19 overwinning van het 1e op nr. 2 Tjoba 1 maar helaas wonnen de nrs. 6 en 8 ook en blijven de onderlinge verschillen hetzelfde. Het 2e, 3e, A1 en A2 zelfs 2x verloren hun wedstrijd en blijven in degradatiegevaar. De grootste overwinning was voor E4 dat in Rotterdam met 1-16 van Sperwers E3 won, topscoorder van de week werd Ayoub Fourka die in E4 liefst 7x wist te scoren en dat in E5 nog eens 6x deed hoewel Rico de Jong daar met 4 in E5 en 6 in E4 nauwelijks voor onder deed. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Tjoba 1   20-19     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Door de late wedstrijd van C2 heb ik de 1e helft helaas gemist maar wat was dat spannend in de 2e helft. Het 1e steeds aan de goede kant van de score maar een Tjoba (echte Zeeuwen) dat niet van opgeven wilde weten. Vooral Mike en Kimberley zag ik belangrijke doelpunten scoren waardoor het gaatje steeds 2 werd gevolgd door weer een doelpunt van Tjoba dat steeds weer op 1 doelpunt wist te komen. Eén keer een gat van 3 waarna een strafworp werd gemist waarna Tjoba gelijk weer 2 keer scoorde en de voorsprong slonk tot 1 doelpunt. Jullie hebben er voor gestreden en de punten knap thuis gehouden. Zaterdag wacht koploper Futura in Den Haag en was dat niet de ploeg die ongeslagen bovenaan stond en toen thuis verloor van het nog puntloze Vitesse 1? Kansen dus …… Toch jammer dat ik niets heb ontvangen, al was het alleen maar het scoreverloop!

IJsselvogels 2 – Tjoba 2   11-16     Na de overwinning van vorige week op KCR 3 was nu het sterkere Tjoba 2 uit ’s Heer Hendrikskinderen de tegenstander. Na 0-1 was het Mike die 1-1 scoorde waarna Tjoba kon uitlopen naar een 1-3 voorsprong. Daan zorgde met 2 treffers weer voor een 3-3 gelijke stand. Na 3-4 was het Jeffrey die 4-4 scoorde waarna Tjoba uitliep naar een 4-7 voorsprong en Jeffrey de ruststand op 5-7 bepaalde. Helaas kwam het 2e niet zo goed de kleedkamer uit want 4 doelpunten op rij betekende een 5-11 voorsprong voor Tjoba 2 en het gat was geslagen. Invaller Dirk scoorde 6-11, Jeffrey 7-12 en invalster Heidi 8-13. Helaas lukte het niet om dichterbij te komen. Na 8-15 was het invalster Karen die 9-15, invalster Heidi die 10-15 en Daan die 11-15 scoorde waarna Tjoba de eindstand op 11-16 bepaalde. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan ……, zet ‘m op 2e, jullie kunnen het!

IJsselvogels 3 – Tjoba 3   15-16     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ook het 3e kan de punten best gebruiken en ontving thuis Tjoba 3. De 2e helft kon ik grotendeels zien en zag ik dat het 3e steeds tegen een achterstand van zo’n 4 doelpunten aanhikte. Aan het eind van de wedstrijd werd de achterstand, mede door o.a. een doelpunt van invalster Karen en 2 doelpunten van de net ingevallen Sam Meijer verkleinde tot 15-16 hetgeen helaas de eindstand werd. Er zullen toch nog wat puntjes gehaald moeten worden om definitief veilig te zijn, succes!

Oranje Wit 5 – IJsselvogels 4    19-15     In een zonovergoten Dordrecht mocht IJsselvogels 4 aantreden tegen de nummer 3 Oranje Wit 5, Het begin was voor Oranje Wit 5 en binnen 10 minuten had IJsselvogels slechts 1x gescoord (1-1 van Rob) en keek direct tegen een achterstand aan (4-1). Na de 4-2 van Rob, scoorde Stef de 4-3 en 4-4. Rob scoorde gelijk de 4-5 en konden tot de rust bijblijven (Stef 5-6 / Rob 7-7) maar net voor rust scoorde Oranje Wit 2x en gingen wij met 9-7 rusten. Schoten afmaken was het credo en gingen met goede moed de 2e helft in, helaas ging Carlo na 20 seconde door zijn enkel en moest de strijd staken. Met coach Marco op de plek van Carlo, duurde het te lang voordat er gescoord werd en stond het ineens 11-7. Stef bracht de spanning terug en scoorde 11-8. Vanaf dat moment bleef het verschil steeds op 4 verschil en kon IJsselvogels 4 geen vuist maken. Eindstand 19-15. Doelpunten werden gemaakt door: Rob (7), Stef (4), Marco (2), Tom (1) en Laura (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – Twist 6     10-18    IJsselvogels 5 begon de wedstrijd en kwam gelijk met 1 punt achter te staan, IJsselvogels 5 moest hier een antwoord op verzinnen om niet gelijk met een achterstand te beginnen. Peter en Tom hadden het idee om dan die achterstand maar weg te werken door te scoren, dit resulteerde in een 1-1 van Peter en een 2-1 van Tom. Twist daarentegen vond juist wel dat IJsselvogels 5 met een achterstand moest beginnen een scoorde gelijk weer (2-2). Lotte deed daarna een poging om te scoren en dit lukte haar ook direct, ze zorgde voor de 3-2. IJsselvogels 5 had de voorsprong weer te pakken, helaas had Twist nog steeds de instelling om IJsselvogels 5 naar een achterstand toe te werken. Dit lukte ze jammer genoeg ook en wisten te blijven scoren tot de 3-8. Mick probeerde om met een goed gevoel de rust in te gaan en scoorde daarom nog eventjes de 4-8.  Na de rust was het noodzaak om zo snel mogelijk het gat van 4 te dichten, helaas vond Twist dit geen goed idee en bleven ze scoren. Tom probeerde een einde te maken aan de score reeks van Twist en scoorde de 5-11. Maar helaas had Twist hier weer een antwoord op en wisten ze het gat van ondertussen 7 te behouden. Amber deed daarna nog een verwoede poging om dat gat weer wat kleiner te maken en scoorde de 6-12. Maar net zoals bij Tom antwoordde Twist direct weer met scoren, dit keer wisten ze er 2 achter elkaar in te leggen. Peter scoorde hierna de 7-14, maar ook nu bleef Twist scoren en uitlopen. Mick deed nog een poging om te scoren en wist ook de 8-16 te scoren. Amber probeerde vlak voor het einde ook nog een puntje mee te pakken,  Maar helaas wist Twist elke keer weer met punten te komen. Mick ronde daarna de wedstrijd af door de 10-18 te scoren. Tijdens de wedstrijd is er door de spelers van het 5e 5 keer gescoord, deze waren van Mick (3X) en Peter (2X). De andere 5 punten hebben we te danken aan de invallers uit de A3, zonder hun hadden we deze wedstrijd niet kunnen spelen. De 5 punten van de A3 zijn gescoord door Tom (2X), Amber (2X) en Lotte. Invallers heel erg bedankt. Volgende week mogen we tegen Ten Donk, hopelijk staan we dan met meer mensen van ons eigen team op het veld. Van Boas.

IJsselvogels MW1 – Korbis MW1     13-23    Het Midweekteam mocht het thuis opnemen tegen Korbis MW1 uit Waddinxveen. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. In de 1e helft van het veldseizoen werd twee keer van Korbis MW1 verloren al was dat thuis nipt. Ook nu begon het Midweekteam goed aan de wedstrijd en met zijn eerste doelpoging was het René die van afstand 1-0 scoorde. Twee afstandsschoten van Korbis bogen de voorsprong om in een 1-2 achterstand maar Erwin en Christa, beiden van afstand zorgden weer voor een 3-2 voorsprong. Na 3-4 achter was het Yael die van afstand 4-4 scoorde en na 4-5 Matthijs die eveneens van afstand voor 5-5 zorgde. Een stip voor Korbis betekende 5-6 maar opnieuw was het Yael die met een mooie doorloper 6-6 scoorde. Met nog 5 minuten te spelen scoorde Korbis 6-7 maar daar was weer Hendrik die de gelijkmaker produceerde gevolgd door het 3e doelpunt van Yael die van afstand voor een verdiende voorsprong zorgde, 8-7. Een stip in de laatste aanval betekende dat we met een 8-8 gelijke stand de rust in gingen. Helaas (achteraf gelukkig ha, ha, ha.) moest ik hierna de recreanten trainen waardoor ik van afstand Korbis zag uitlopen naar 8-12. Ook de score is hierna goed bijgehouden: 9-12 van Ineke en 10-14 van Erwin. Korbis schoot de 2e helft met scherp en liep uit naar een 10-21 voorsprong. Hendrik 11-21, Christa 12-22 en Hendrik bepaalden de eindstand op 13-23.

IJsselvogels Recreanten   –   Recreanten toernooi PKC   –   Afgelopen vrijdagavond speelde de recreanten/midweekteam een zaaltoernooi bij PKC. Hup iedereen in een auto, supporter Sylvia mee en rijden maar. Daar aangekomen nog even warmdrinken en spelen maar. De eerste pot was tegen Oranje Wit. Zo als de jeugd het ons voor doet hadden we veel scorend vermogen en waren we niet afhankelijk van één schutter. We wonnen met 8-2. Leuk dat Marieke, ons nieuwste lid, ook gelijk van de partij was en scoorde. De 2e partij was tegen KVS. Ze waren erg fysiek, maar dit keer vond zelfs Marijn het goed als ik kwaad met kwaad bestreed en zo wisten we ook de kampioen van het vorige toernooi te verslaan met 6-1. De 3e wedstrijd was tegen het altijd lastige PKC. Ruud had waarschijnlijk 2 weken geleden gezien hoe Fortuna het deed tegen PKC want met twee scores begonnen we goed aan de wedstrijd en liep PKC de hele wedstrijd achter de feiten aan. De eindstand werd 5-1. De laatste wedstijd was tegen de op papier minste tegenstander Albatros. Er werd door Albatros nog even een verse tegenstander het veld ingestuurd uit de B2 en die legde er gelijk 1 in. Na de 0-2 tegen werd het ons duidelijk dat we toch echt ons best moesten gaan doen. Het werd een spannende pot die we uiteindelijk wonnen met 4-3. We waren de kampioen. Na afloop nog een heerlijke schaal bittergarnituur en een paar kleine drankjes. KVS was vergeten om de wisselbeker mee te nemen uit Scheveningen. Erwin wist daar wel raad mee en toverde de kampioensbeker hoofdklasse van PKC uit 2005 tevoorschijn. Zo hadden we toch nog iets om te showen. De scores waren van Marieke, Erwin, Marijn (4), Ruud, Patrick, Ineke (3) en Christa en Sandra (1). Patrick.

IJsselvogels G1 was vrij en mag a.s. zaterdag weer eens aan de bak als het in Sliedrecht 2 wedstrijden speelt tegen Merwede/GKV G2 en tegen Vriendenschaar G1, succes G1, zet ‘m op!

ONDO (G) A1 – IJsselvogels A1   19-4     Een incompleet team, een groot veld, warm weer… nee het was niet onze wedstrijd. We kunnen er heel kort over zijn, ONDO was gewoon overal beter in vandaag. De eindstand van 19-4 zegt wel genoeg. Toch bedankt aan alle invallers, super dat jullie mee speelden! Goals door Lars, Roos, Sam en Jelle S. Zaterdag tegen Nieuwerkerk nieuwe kansen. Daartegen moeten we 2 punten pakken, op naar zaterdag! Sam.

IJsselvogels A2 – Sporting Delta A2   11-19     A2 speelde op donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Sporting Delta A2. A2 speelde een slechte eerste helft waarbij er slap begonnen werd en op alle punten werd er niet met overtuiging gespeeld. Veel balverlies door slecht gooien, slap en angstig verdedigen, laag baltempo en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er moet wel gezegd worden dat Sporting Delta een sterke tegenstander is die dan ook terecht bovenaan staat maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons zomaar gewonnen moet geven. Na tegen een grote achterstand van 3-11 aan gekeken te hebben en een peptalk in de rust werd er met wat meer overtuiging en als team gespeeld. A2 ging meer duels winnen en wist ook mee te gaan scoren. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 11-19. Complimenten voor 2e helft en nu de uitdaging om voortaan zo ook de wedstrijd te beginnen en zo’n 1e helft te spelen. Doelpunten: Lars 5, Sam 3, Angela en Esmee 1x

Kinderdijk A2 – IJsselvogels A2   22-14    2e keer deze week speelde A2 een vroege zaterdagochtendwedstrijd tegen Kinderdijk A2. Met nog de donderdagavondwedstrijd in het hoofd was er eigenlijk maar 1 boodschap: scherp starten en spelen voor elkaar met overtuiging. Deze boodschap was goed aangekomen want A2 speelde een sterke 1e helft met mooi uitgespeelde aanvallen. Ook toonde A2 veel veerkracht toen het met 8-4 achterstond en de achtstand omboog tot een 8-9 voorsprong. Daarna ging het gelijk op wat een ruststand opleverde van 10-9. Enige aandachtspunt was nog wat extra scherpte rondom de korf en de doorloopballen niet te makkelijk weg geven. 2e helft wist Kinderdijk helaas gelijk 3 doelpunten achter elkaar te maken waardoor A2 tegen een achterstand van 4 doelpunten aankeek. Helaas konden we niet zoals in de eerste helft deze achterstond ombuigen omdat de ballen er bij IJsselvogels niet zo makkelijk meer in gingen. Kinderdijk liep verder uit en wedstrijd was gespeeld. Eindstand 22-14. Spelers van de B1 worden bedankt voor het invallen. Doelpunten: Sam 6, Dyonne 3, Lars 2, Luc 2 en Esmee. Van Stef.

IJsselvogels A3 – Nieuwerkerk A4   17-5     Een oude bekende voor A3 als tegenstander. Tot 2-2 door Tom en Stan ging het gelijk op maar daarna liet A3 zien wel degelijk gegroeid te zijn in hun samenspel en nam het via doelpunten van Tom, Edo, Rens en Sanne een ruime 6-2 voorsprong. Tom, Edo en Amber zorgden zelfs voor 9-2 voor Nieuwerkerk iets terug kon doen. Ook hierna bleef A3 het betere van het spel hebben en dankzij 5 doelpunten van Edo, 4 van Amber, 3 van Tom, 2 van Stan en 1 van Rens, Sanne en Lotte zag coach Christiaan ze met maar liefst 17-5 zegevieren, klasse A3. Jullie hebben een ontzettend leuke (vrienden)ploeg waar zeker ook (gelegenheids)trainer Stefan een groot aandeel in heeft.

VEO B1 – IJsselvogels B1   18-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Avanti C1 – IJsselvogels C1   8-9       Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels C1 op bezoek bij Avanti C1 uit Pijnacker. Drie weken eerder mocht de C1 oefenen tegen deze ploeg, waarin IJsselvogels de overwinning (8-7) wist te behalen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat werd ook deze wedstrijd niet anders. Al snel viel het eerste doelpunt aan de kant van IJsselvogels. Willem wist na een korte reboundbal de 0-1 op het scorebord te brengen. Al gauw kwam Avanti op een gelijk spel door een fraaie one-hander. Dat vandaag beide teams aan elkaar gewaagd zijn, is zeker. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte en na elke doelpunt voor, kwam al gauw weer een tegendoelpunt. De ruststand was dan ook gelijk met 4 – 4. Na de rust wist Joran zijn team op voorsprong te zetten met een afstandsschot. IJsselvogels heeft bijna heel de tweede helft voor gestaan, maar de wedstrijd werd er niet minder spannender van. De C1 wist het gat niet te vergroten en Avanti kwam weer op gelijke hoogte. De verdedigende wissel pakte goed uit, want Wesley en Tim wisten de twee gasten goed te verdedigen en bijna geen kansen weg te geven. Na een doorbraak actie van Cecile, wat als strafworp werd beoordeeld, wist Joran in de slotperiode IJsselvogels weer op voorsprong te zetten. Ook nu was dit voor korte duur. Gelukkig wist Marijn in de laatste minuten de scoren uit een korte kans. Met nog twee minuten op de klok mocht Wesley dit keer zijn tegenstander in een nieuw vak op slot zetten. Door het uitstekend verdedigen van het eerste aanvalsvak, kon Tim, in de laatste minuut, IJsselvogels op twee punten voorsprong zetten. De eindstand werd uiteindelijk 8-9. Ook vandaag een hele spannende wedstrijd, waarin de ouders en de coach met geknepen billen toekeken. Door rustig te blijven en weinig fouten te maken, wist de C1 de eerste twee punten van het 2e seizoenshelft te pakken! De doelpunten zijn gemaakt door: Tim 3x; Joran 2x; Willem, Anne, YANA en Marijn wisten 1x te scoren. Van Peter.

OVVO / De Kroon C1 – IJsselvogels C2   11-6     In Maarssen was het onbekende OVVO / De Kroon C1  de tegenstander van onze C2. Een vrij degelijke tegenstander zonder echte zwakke plekken. In de 1e helft was C2 teveel onder de indruk van de tegenstander waardoor ze met 4-0 achter kwamen. Uit een strafworp scoorde Wesley 4-1 waarna OVVO C1 5-1 scoorde. Jammer dat C2 net voor de rust een strafworp mis zag gaan, met 5-2 ga je net wat lekkerder de rust in dan met 5-1. Na de rust was het Sander die van afstand 5-2 scoorde gevolgd door 2 afstandsschoten van OVVO, 7-2. Iris kreeg een strafworp mee die door Wesley werd benut, 7-3. Sander en Benjamin scoorden met 2 mooie afstandsschoten 7-4 en 7-5 en het leek zowaar weer een echte wedstrijd te worden. De beste dame van OVVO scoorde 8-5 en 9-5 waarna Sander met een mooie omdraaibal 9-6 scoorde en als toen één van die paar korte kansjes erin was gegaan ……. Dominique en Stijn mochten nog even hun opwachting maken maar helaas was het OVVO dat 10-6 scoorde en daarna de eindstand op 11-6 bepaalde. Jesca nog bedankt voor het goede invallen.

IJsselvogels C3 – WION C1   3-7     C3 speelde vandaag tegen WION C1, een team dat bestond uit allemaal meisjes, hadden onze jongens een geluk ….. In de eerste helft ging het gelijk op. Thirza zorgde voor een 1-0 voorsprong en na een 1-2 achterstand was het Storm die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. Nadat WION opnieuw een voorsprong had genomen was het Suus die voor een 3-3 ruststand zorgde. Blijkbaar zat er wat in de limonade want in de 2e helft wist onze C3 de mand niet meer te vinden ondanks tips en aanmoedigingen van de gelegenheidsleiders Aniek en Mike D., dit in tegenstelling tot WION C1 dat de mand nog wel 4x wist te vinden waardoor er bij het laatste fluitsignaal een 3-7 eindstand op het scorebord stond. Op naar de volgende wedstrijd en wie weet zijn de punten dan voor jullie!

IJsselvogels D1 – RWA D1   15-5      Vandaag weer een oude bekende van de zaal en toen was er 2 keer met redelijk forse cijfers gewonnen. Beide keren tegen 5 a 6 jongens en 2 a 3 meisjes en dat is gelukkig in deze overgangsklasse verboden. Vooraf wel duidelijk gemaakt dat onderschatting van deze wedstrijd een grotere tegenstander was dan RWA en dat we alleen in de problemen kunnen komen als we denken dat we dit gaan winnen. En het moet gezegd vanaf het begin werd door de D1 heel duidelijk gemaakt dat er vandaag maar 1 ploeg ging winnen en dat was IJsselvogels. Al was RWA ook vooral niet in beste doen.. De ruststand dan ook 10-1 (Jawel!). Met doelpunten van 2x Benjamin (invaller voor de afwezige Olivier, jaja tempo’tje omhoog Ben! ?), 2x Finn, 2x Lucas, Rosa, Jesca, Stijn en Quinty. En ja, dan staan er al 7 verschillende namen op het scoreformulier. In de rust erop gehamerd dat de wedstrijd weliswaar gewonnen gaat worden maar dat een grote uitslag ook wel eens leuk zou zijn  en dat we dus op dezelfde voet moesten doorgaan. En soms maak je als coach indruk en soms denken spelers ‘praat jij maar raak, vanmiddag nog meer leuke dingen te doen’. En vandaag was het een dag voor het tweede gedeelte. Geen woorden teveel aan vuil maken. Laten we zeggen het was redelijk ‘dramatisch’?. Einduitslag 15-5 door nog goals van Lucas en Benjamin en .. en .. en .. (zelfs de trouwe schrijver deed mee in de malaise of was dat de spanning dat Sven nog 5 minuten mocht invallen en bijna scoorde???  ? En maakte Do er nu nog 1? We zullen het niet meer weten..). Prima overwinning, 2 gespeeld 4 punten en op naar de volgende wedstrijd! André.

Nieuwerkerk D3 – IJsselvogels D2   7-11       Vandaag mocht D2 in de zon tegen Nieuwerkerk spelen. Heerlijk korfbalweer en vol goede moed de winst tegemoet. We beginnen helaas met 2-0 achterstand, maar dat weerhoudt Mink en Lotte er niet van om de stand weer gelijk te brengen. Ook Thomas laat zien op schot te zijn en maakt tweemaal de stand gelijk, waardoor we met 4-4 de rust in gaan. Een mooie eerste helft, waarin jullie goed laten zien wat jullie kunnen. De energie is er nog volop dus hard aan de bak in de tweede helft. Door een doorloopbal (met een super goede aangeef van Levi!) en een schot weet Lotte tweemaal de stand gelijk te trekken. Dan is het klaar met de kleine voorsprongetjes van Nieuwerkerk en pakken jullie door een schot van Lieke voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong. Jesse trekt de stand met twee mooie schoten naar 7-9 en Simone en Thomas maken de wedstrijd af met hun doelpunten: winst voor IJsselvogels D2! Eindstand 7-11. Goed gedaan D2, hard gewerkt en verdiend gewonnen! Doelpunten van: Lotte 3x, Thomas 3x, Jesse 2x, Mink, Lieke en Simone. Van Karin.

KCC / SO natural D2 – IJsselvogels D3   5-4      Zonder Lucie en Isha, maar met Marnick, vertrokken we naar KCC. Een team met veel kinderen. We stonden al snel met 1-0 achter, maar gelukkig scoorden we al snel de 1-1. Je kan merken dat we in een hogere poule zitten, want we waren echt aan elkaar gewaagd. We kwamen moeilijk tot aanvallen omdat KCC heel goed op de ballijnen verdedigde en er goed voor kwamen onder de korf. Ook de verdediging had het lastig. En we gingen dan ook met een 3-1 achterstand de rust in. Na de rust kwamen we goed terug en scoorden we 3-2. Helaas in de volgende aanval van KCC werd het gelijk 4-2. We kwamen weer goed terug tot 4-3, maar het eerste verdedigingsvak had het echt heel lastig en lieten al snel de 5-3 door. We wisselden van functie en dit verdedigingsvak had het beter onder controle. De aanval scoorde nog 5-4. Maar het laatste doelpunt wilde er helaas niet in. Eindstand 5-4. Spannende pot en heel goed gespeeld. Score: Flo, Willeke, Sahra en invaller Marnick. Van Léonie.

IJsselvogels E1 – RWA E1   9-15     We begonnen goed aan de wedstrijd met een aantal goede kansen en een score van Luna. Daarna werd duidelijk dat RWA heel goed is in doorloopballen. Pfff en daarbij werd dus ook goed duidelijk dat er nog wat werk aan de winkel is om die goed te verdedigen. Met wat goede tips van Wim gaan we daar komende week weer hard aan werken. Er werd wel goed en fel gespeeld. Nora en Marnick hadden een aantal kansen die niet benut werden. Luna was zoals gewoonlijk weer goed op schot maar helaas niet genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken. Timo en Sven maakte ook de puntjes. Volgende week spelen we tegen KOAG waar we dit seizoen al 4 keer tegen gespeeld hebben. Scores waren van Luna 5, Timo en Sven 2. Patrick

IJsselvogels E2 – KCC / SO natural E2   3-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E3 – Korbis E4   6-0    Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels E3 thuis tegen Korbis E4. We hadden afgelopen weken hard getraind en dat kon je ook vanaf het begin zien. Het vrijlopen ging een stuk beter en daardoor ook het overspelen. We hadden veel kansen en als snel werd het eerste goal door Lieke gemaakt. Het verdedigen ging heel goed en de tegenstander kreeg bijna geen kansen, ook werden bijna alle ballen door ons afgevangen. Het enige wat we in de eerste rust konden zeggen was dat ze vooral zo door moesten gaan. Gelukkig deden ze dat ook en kwamen we al snel 3-0 voor te staan. Na de eerste helft zakten ze wel een beetje in maar er bleven goals gemaakt worden. De tegenstander kreeg iets meer kansen maar gelukkig hebben ze niet meer gescoord. De E3 wist nog 3 goals te maken dus eindigden ze net als 2 weken geleden weer met 6-0. Nog een paar weken hard trainen en op naar het kampioenschap! Van Loisanne.

Sperwers E3 – IJsselvogels E4   1-16      Vandaag mochten we om 11 uur richting Rotterdam vertrekken. De coaches waren verhinderd dus de vader van Wessel en de moeder van Rico hebben de coaching over genomen. Het was heerlijk weer en we hadden er zin in. Helaas kon Anne niet meedoen dus Ayoub, Sarah, Wessel en Rico mochten een hele wedstrijd spelen. De wedstrijd begon goed en Wessel scoorde gelijk 2x, Ayoub dacht dat kan ik ook en scoorde nummer 3, 4 en 5. Zo stond het in de eerste 10 min al 0-5. De 2e 10 minuten bleven we goed op de bal letten en werd er veel onderschept. Ook het pasen ging erg goed. Het roepen om de bal is nog een aandachtspuntje. Sarah scoorde al snel en Ayoub en Rico mikte er ook nog 1 in. Bij rust met goed samenspel en goede coaching van Joost stond het dus 0-8. Na 5 minuten pauze en een siroopje en een goede bespreking ging de wedstrijd weer verder. Sperwers ging echt beter korfballen en met name verdedigen dus werd het wel iets lastiger. Rico maakte 0-9 en Sperwers antwoorde met een doelpunt. 1-9. Ayoub scoorde 1-10. De laatste 10 minuten ging het weer snel, Ayoub scoorde daarna Rico, Ayoub nog een keer en daarna 3x Rico. Al met al een mooie wedstrijd die makkelijk werd gewonnen maar door het goede coachen van Joost hebben ze toch weer veel geleerd. Ga zo door. Korfschieten werd 1-2 door een doelpunt van Rico en Wessel. Van Barbara.

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E5   1-12     E5 speelde zaterdag uit tegen Nieuwekerk E7. Een leuke wedstrijd waar aan het begin gelijk al werd gescoord door invaller Ayoub 0-1. Die vervolgens ook de 0-2, 0-3 en 0-4 scoorde. Toen kwam Nieuwekerk met de 1-4. Waarna Jeremy de 1-5 scoorde. Daarna zag je duidelijk dat IJsselvogels de wedstrijd in de hand had en kwamen de 1-6 door Ayoub, 1-7 en 1-8 door invaller Rico. 1-9 door Jael, 1-10 door Ayoub, 1-11 door Rico en als afsluiter de 1-12. Het was een wedstrijd waarin duidelijk te zien was dat IJsselvogels de betere was en waar goed door iedereen samen werd gespeelt waardoor bijna iedereen wel heeft gescoord. Dit was voor sommige dan ook de eerste overwinning. Rico en Ayoub bedankt voor het invallen. Op naar volgende week. Van Sanne.

Vitesse F1 – IJsselvogels F1   11-3     Opnieuw zonder David speelde de F1 een wedstrijd. Deze keer tegen Vitesse F1. We begonnen erg goed en stonden 0-2 voor, maar daarna ging het goed mis. Vitesse was scherper, feller en misschien ook gewoon net iets beter. Eindstand 11-3. Als we punten willen gaan pakken zal er toch echt een schepje bovenop moeten F1.. Goals door Suzan 2x en Sid 1x.

IJsselvogels F2 – KCC / SO natural F2   9-9     Afgelopen zaterdag speelde de F2 tegen KCC. Om 10:30 begon de wedstrijd, waarbij in het begin amper werd gescoord. De wedstrijd moest nog op gang komen. Dit bleef zo doorgaan totdat Thijme de smaak te pakken kreeg. Hij scoorde de 1-0 en niet veel later de 2-0 in de eerste 10 minuten. Zo kwam de F2 met een voorsprong van 2-0 te staan. Thijme vond dat hij er nog niet genoeg had gescoord en maakte nog 2 doelpunten, waardoor de tweede keer 10 minuten eindigde met een stand van 4-1. Je zou denken nu heeft Thijme er wel genoeg gescoord, maar hij scoorde er nog 1. Thijme heeft deze wedstrijd in totaal dus 5 doelpunten gemaakt. In de 3de keer 10 minuten scoorde ook Lilly een mooi doelpunt. KCC kwam wel in de 3de keer 10 minuten al aardig terug door hun extra superspeler die erg veel doelpunten maakte. De 3de keer 10 minuten eindigde met 6-4. De laatste keer 10 minuten was erg moeilijk voor de F2, de tegenstanders speelde sterk en bij de F2 ging het verdedigen slechter, desondanks scoorden Florian, Lilly en Daan.  Helaas scoorde de tegenpartij er zo veel deze keer 10 minuten dat de wedstrijden eindigde met 9-9. Een wedstrijd die IJsselvogels verdiend had om te winnen werd in de laatste minuten een gelijkspel. Het korfschieten werd ook een gelijkspel van 3-3, hierbij scoorden 2x Thijmen en 1x Florian. Dit betekent wel dat alle kinderen uit de F2 minimaal 1x hebben gescoord. Op naar de volgende wedstrijd tegen KCC. Van Lotte.

IJsselvogels F3 – Nieuwerkerk F5   3-6     Verleden zaterdag was weer de 2e wedstrijd op het buitenveld. De eerste had de F3 gewonnen, maar deze keer hadden we minder geluk. In het begin kwamen we voor te staan met 1-0, maar toen ging de tegenstander scoren. Uiteindelijk kwam Lieke er in als superspeler, maar helaas was de tegenstander nog steeds goed. Lieke had er nog 2 gescoord, toch hebben we verloren met 3-6. Van Stan.