Hoe vloog de bal – 14 mei 2016

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 14 mei 2016.

Deze week een heel beperkt wedstrijdprogramma met op maandag een bekerwedstrijd voor B1 en op verschillende dagen 4 competitiewedstrijden. Van deze 5 wedstrijden werden er 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Topscoorder van de week werd zonder meer Mike Admiraal die in A1 liefst 10 doelpunten wist te scoren. De resultaten:

Afgelopen zaterdag kon de wedstrijd IJsselvogels A1 – Kinderdijk A1 niet doorgaan i.v.m. vakantie perikelen bij Kinderdijk, maar hierdoor konden er enkele A1 spelers in andere teams spelen omdat ook IJsselvogels met deze perikelen kampte. De uitwedstrijd werd met 14-15 gewonnen en het beloofde wederom  een spannende wedstrijd te worden. De 1-0 van Noël gaf de gewenste start, maar daarna had de A1 geen juist antwoord op het spel van Kinderdijk en had het verdedigend niet op orde. Na de 2-2 van Mike liep Kinderdijk uit naar een 2-6 voorsprong voordat Christiaan de 3-6 erin prikte. Bij 3-8 (na 16 minuten spelen) ging het ineens lopen of het uitvallen van Tamara (hoofdwond) en Stan (2 gebroken kiezen) hier de oorzaak van waren zullen wij nooit weten. Beide spelers kwamen zeer hard in botsing met elkaar, Tamara moest naar de HAP en Stan was te duizelig om de wedstrijd te hervatten. Via 3 goals van Mike en Noël, 2 goals van Christiaan en 1 goal van Anouk en Jesse (beide ingevallen voor Tamara en Stan), realiseerde een 13-10 ruststand. In de rust even stil gestaan bij het spel van Kinderdijk en de A1 pakte direct de draad weer op en scoorde via Mike de 14-10. Na de 14-11 scoorde Else de 15-11 waarbij Mike direct de 16-11 en 17-11 binnen schot. Kinderdijk had geen antwoord meer en de A1 ging vrolijk verder met scoren. Via Mike (3), Christiaan (2), Anouk (1), Myrthe (1) en Janneke (1) werd de wedstrijd afgesloten met een 25-15 overwinning. De topscoorder werd overduidelijk Mike Admiraal met 10 goals, maar iedereen scoorde deze wedstrijd. Christiaan (5), Noël (4), Anouk (2), Janneke, Myrthe, Else en Jesse namen elk 1 goal voor hun rekening. Beide coaches kunnen met een gerust hart de laatste 2 wedstrijden bekijken, waarbij de laatste wedstrijd tegen Nieuwerkerk A2 een passend slot moet worden aan de 2e periode van Pieter Blonk en Marco Slob als coach van IJsselvogels A1. Ook trainer Dirk Rijneveld zal afzwaaien en alle 3 gaan zij binnen de vereniging een andere invulling geven. Plek 5 is nog zeker haalbaar en zullen ook de laatste 2 wedstrijden alles geven om een goed seizoen in stijl af te sluiten.

IJsselvogels B1, gedeeld koploper in de 2e klasse, speelde maandagavond thuis de kwartfinale van de bekercompetitie tegen Hoofdklasser en favoriet Nieuwerkerk B1. Gezien de eindstand, 4-24, was het klasseverschil wel erg groot of had dit nog te maken met de onverwachte nederlaag die afgelopen zaterdag werd geleden tegen Korbis B1. Snel vergeten, gewoon nog twee keer winnen, en het kampioenschap is voor jullie, succes!

Woensdagavond ontving IJsselvogels D1 thuis DeetosSnel D1 uit Dordrecht. Om in het spoor van koploper KOAG D1 te blijven moest deze wedstrijd gewonnen worden maar daar twijfelde eigenlijk niemand aan. DeetosSnel D1 bleek een jong team en het was dan ook aan de nonchalance, had waarschijnlijk met het warme weer te maken, van onze D1 te danken dat het heel lang 2-0 bleef. Gelukkig begon het aan het eind van de 1e helft beter te draaien waardoor de ruststand 6-0 werd. Na de rust ging D1 rustig door en pas na 10-0 begon de tegenstander mee te scoren waardoor er een 13-3 eindstand op het scorebord kwam te staan. Coach Kevin zag Cécile en Joran 3x, Sijmen 2x en Lieneke, Evi, Yana, Sander en Wesley 1x scoren. Bij de 10-0 stand hadden al 8 de spelers gescoord.

IJsselvogels D4 speelde thuis tegen Nieuwerkerk D4 waarvan uit al met flinke cijfers werd gewonnen. De eerste helft liep het nog wat moeizaam, D4 kreeg heel veel kansen alleen stond het vizier niet altijd op scherp waardoor het in de rust (pas) 3-1 stond. De tweede helft liep veel beter en liet D4 heel goed spel zien terwijl ook de kansen nog eens goed werden afgemaakt waardoor er met liefst 14-2 werd gewonnen dankzij 5 doelpunten van de weer herstelde Duncan, 3 van Amber, 2 van Rosanne en Nils en 1 van Rosa en invaller Olivier. Ik denk dat de coaches Mike en Daan dik tevreden waren en het kampioenschap kan jullie bijna niet meer ontgaan, ga zo door!

Hierbij het verslag van de wedstrijd ZKV E1 – IJsselvogels E4: Dit pinksterweekend mocht de E4 op stap om een wedstrijd te spelen in Zuidland. Na weken met lekker weer, was het een koude zaterdagochtend. Na twee zaterdagen zonder wedstrijd, begonnen we slapjes en niet zo sterk, waardoor we op 1-0 achterstand kwamen.  Vervolgens kwam er wat meer pit in en werd er sneller rondgespeeld en geschoten. Het liep gelijk op tot 2-2 in de rust door twee doelpunten van Nina. Na rust vlogen de ballen erin waardoor we op een 3-5 voorsprong kwamen door wederom 2 doelpunten van Nina en 1 van Levi. Hierna werd het weer rommeliger en in de laatste minuut zelfs chaotisch. Een eigen doelpunt tegen en een schot van de tegenstander rolde erin (overigens was die volgens ons dik verdedigd) waardoor de eindstand werd bepaald op 5-5. Korfschieten wonnen we wel met 1-2 door de twee doelpunten van Nina. Daarmee is ze topscoorder van de zaterdag met 6 doelpunten! Levi bedankt voor het invallen en het (doel)punt. Van leidster Aniek.