Hoe vloog de bal – 14 oktober 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 14 oktober 2017.

De laatste zaterdag op het veld werd in mineur afgesloten. Het 1e kon het thuis niet bolwerken tegen mede-degradatiekandidaat Twist 1, verloor nipt met 13-14, en staat nu op de 7e plaats. Het 2e leek op een verrassende zege op koploper Twist 2 af te stevenen maar kon een 11-5 voorsprong niet vasthouden en moest met 15-17 het onderspit delven waardoor het laatste blijft. Ook het 3e zit in een neerwaartse spiraal en verloor opnieuw, nu nipt met 18-19 van WION 3, een ploeg waar het 3e altijd moeite mee heeft. Van de 17 deze week gespeelde wedstrijden werden er maar 3 gewonnen en maar liefst 14 verloren. Hoog tijd om de zaal in te gaan, nu maar hopen dat de resultaten daar beter zijn. De grootste zege kwam op naam van B1 dat in Bodegraven Vriendenschaar B1 met maar liefst 7-23 versloeg. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 1e, 3e, A2 (2x) en B1 (2x, zou Berry later in de week zelf op de site zetten).

IJsselvogels 1 – Twist 1   13-14   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen! Het 1e deed zichzelf geen plezier door thuis de cruciale wedstrijd tegen het even hoog staande Twist 1 uit Vlaardingen nipt met 13-14 te verliezen. Twist staat door deze overwinning op de veilige 6e plaats en dat gaat toch net even iets lekkerder de zaal in dan ons 1e dat nu op de niet veilige 7e plaats staat. In de zaal speelt het 1e, na de degradatie van vorig seizoen, in de 2e klasse. Verder helaas niets ontvangen.

Vitesse 2 – IJsselvogels 2   19-12   (dinsdag 10 okt.)   Deze wedstrijd werd eerder dit seizoen gestaakt bij een 2-5 stand voor ons 2e. Door de hevige regenval werd het veld onbespeelbaar en al in de 1e helft gestaakt waardoor deze in zijn geheel moest worden overgespeeld. Na 1-0 achter scoorde Coen de 1-1 waarna Vitesse uitliep naar 3-1. Eva 3-2, Christiaan 4-3, Coen 6-4 en Christiaan 7-5 en 9-6 zorgden voor de ruststand (9-6). Nadat Vitesse 10-6 had gescoord waren het Coen en Eva die voor 10-8 en Daan die voor 12-9 zorgden. Hierna liep Vitesse 2, staat niet voor niets op de 2e plaats, uit naar 16-9 en was het gat geslagen. Eva, Kirsten en Daan konden met hun doelpunten de 19-12 nederlaag helaas niet voorkomen. Coen, Eva en Christiaan 3x, Daan 2x en Kirsten 1x scoorden.

IJsselvogels 2 – Twist 2   15-17   Zaterdag kwam koploper Twist 2 uit Vlaardingen op bezoek terwijl ons 2e hekkensluiter is. Via Kirsten 1-0, Jeffrey 2-1 en Hannah 3-1 begon het 2e goed aan de wedstrijd. Zeker toen Coen en Jeffrey na 3-2 ons 2e op een 5-2 voorsprong zette. Via nogmaals Coen en Mike D. had het 2e in de rust een 7-4 voorsprong. Na 7-5 brak een ijzersterke fase aan en dankzij doelpunten van achtereenvolgens Kirsten, Mike A., Anouk en Jeffrey stond het ineens liefst 11-5 voor het 2e. Punten in de pocket denk je dan. Na 11-7 scoorde Jeffrey 12-7 en leek er nog niets aan de hand. Het jonge 2e liet zich van de wijs brengen en zag de tegenstander weer op gelijke hoogte komen, 12-12, weg voorsprong! Mike A. scoorde nog 13-12 en Hannah 14-13 maar daarna nam Twist 2 voor het eerst een voorsprong, 14-15. Mike A. scoorde nog 15-15 maar daarna was het toch Twist dat nog 2x wist te scoren en met 15-17 de punten meenam naar Vlaardingen, een teleurgesteld 2e achterlatend, wat waren jullie er dichtbij. Het vertoonde spel moet wel vertrouwen geven voor de zaal. Jeffrey 4x, Mike A. 3x, Kirsten, Hannah en Coen 2x en Mike D. en Anouk 1x scoorden de doelpunten.

IJsselvogels 3 – WION 3   18-19   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen! Na een uitstekende competitiestart is het 3e inmiddels weggezakt naar de grauwe middenmoot waar liefst 4 ploegen de plaatsen 3 t/m 6 innemen met allemaal 6 punten. De 2 Zeeuwse ploegen (TOP 3 en Tjoba 3) maken hier de dienst uit terwijl ADO 2 en KOAG 3 de staartploegen zijn.

Vriendenschaar (H) 5 – IJsselvogels 4   9-15   Deze week mocht IJsselvogels 4 twee keer aantreden op de velden. Allereerst bij Vriendenschaar 5 uit Hardinxveld en hierbij was de opdracht duidelijk. 2 punten pakken om de 2e plek op de ranglijst te heroveren. Het begin was voor Vriendenschaar 5 die vooral heel hard konden lopen en gelukkig voor IJsselvogels 4 vergaten te scoren. Na de 0-1 (Leonie) stond het ineens 2-1, maar het 4e kan op sommige momenten het gaspedaal stevig indrukken (2-2 Laura, 2-3 Leonie, 2-4 Eline, 2-5 Laura). Nu ik de scoreverloop nalees: de eerste 5 goals waren van de dames! De rust werd behaald met een 4-7 voorsprong (3-6 Wilco, 3-7 Carlo) en die was nogal hard bevochten waarbij de scheidsrechter de gemoederen nogal eens liet oplopen. Na de rust was het duidelijk, niet mee rennen en gewoon door gaan waar we goed in zijn, doelpunten maken. De 4-8 (Tom), 4-9 (Wilco), 4-10 (Roos) en 4-11 (Tom) lagen er zo in en kon Vriendenschaar geen vuist meer maken en hierna werd er om & om gescoord. De eindstand van 9-15 kwam op het bord door Wilco (5-12), Roos (5-13), Eline (6-14) en Laura (9-15). Een zeer gedecideerde 2e helft en nu op naar de koploper RWA 5. Doelpuntenmakers: Laura (3), Wilco (3), Leonie (2), Eline (2), Roos (2), Tom (2), Carlo (1). Marco.

RWA 5 – IJsselvogels 4   22-12   Afgelopen zaterdag stond de kraker op het programma: nummer 2 IJsselvogels 4 tegen de koploper RWA 5, hetzelfde team die vorig jaar nog reserve 2e klasse speelde. Veel fysiek en lengte aanwezig bij de tegenstander, dus wat kunnen we doen? Lang proberen te aanvallen en vroegtijdig de bal te overscheppen voordat er geschoten ging worden. Na 0-1 van Rob was hoopvol en we blijven in de wedstrijd door de 2-2 van Laura, 4-3 van Tom en de belangrijke scores kwamen van Carlo (6-4) en Tom (6-5) om weer aansluiting te krijgen. RWA liep weer snel uit maar wederom Carlo (8-6) en Tom (8-7) verkleinde het gat, de (9-8) van Rob kon niet voorkomen dat de ruststand van 11-8 op het scorebord kwam. In de rust een groot compliment gemaakt over de instelling en wedstrijdbenadering. Het zou moeilijk worden om het gat weer te dichten, maar de bal is rond en in 35 minuten kan van alles gebeuren. Helaas rook RWA 5 zijn kans en ging iets fysieker spelen en scoorde na rust direct 4x en wedstrijd gespeeld. We trachten door te direct te gaan spelen de doelpunten te gaan maken, wat helaas geen resultaat opleverde. Laura (15-9), Roos (16-10), Nikki (21-11) en Rob (22-12) scoorde slechts na rust. Helaas, helaas, maar klasse verschil was alleen in de 2e helft zichtbaar en hebben 1 helft meer dan goed tegenspel kunnen geven. Doelpuntenmakers: Rob (3), Tom (3), Carlo (2), Laura (2), Roos (1) en Nikki (1). Door de resultaten in de poule eindigt het 4e na de 1e helft veld op een gedeelde 2e plaats. De instelling binnen de groep is uitstekend, dus volop vertrouwen in een leuk en gezellig zaalseizoen! Marco.

IJsselvogels MW1 – Korbis MW1   8-9   (woensdag 11 okt.) De laatste wedstrijd van de eerste helft veld voor het nieuwe Midweekteam. Uit in Waddinxveen werd eerder al met 23-8 verloren van Korbis MW1. Wat zou het vandaag worden. Ineke scoorde tegen haar oude vereniging het eerste doelpunt, 1-0, waarna Hendrik van afstand 2-0 scoorde. Toen Erwin 3-0 op het scorebord zette begon iedereen zich toch eens achter de oren te krabben. Zou dit de eerste overwinning worden …..? Het antwoord kwam snel want Korbis boog de achterstand om in een 3-5 voorsprong waarna Hendrik de ruststand op 4-5 bepaalde. Na de rust was het Aniek die van afstand 5-5 scoorde, helaas liep Korbis hierna uit naar 5-8 en leek het gaatje te hebben geslagen. Het pleit voor het Midweekteam dat ze goed tegenstand bleven bieden. Met een mooi afstandsschot scoorde Ruud 6-8 en na 6-9 was het eerst Rob die vanaf de stip 7-9 scoorde gevolgd door een fraaie doorloopbal van Aniek, 8-9. Helaas was de tijd tekort om nog op gelijke hoogte te komen maar jullie (Sandra, Yael, Ineke, Christa, Aniek, Joost, Erwin, René, Ruud, Rob en Hendrik) hebben je uitstekend geweerd en zijn duidelijk gegroeid.

Vriendenschaar (H) A1 – IJsselvogels A1   –   kwartfinale bekercompetitie   –   (woensdag 11 okt.) IJsselvogels A1 kon geen team op de been brengen en is zonder te spelen uitgeschakeld. Toch raar als je je weet te plaatsen voor de kwartfinale en het dan gewoon laat lopen!

IJsselvogels A1 – Maassluis A1   9-23   IJsselvogels A1 moest het deze week opnemen tegen Maasluis A1 die op dat moment 5e staan. Twee plekken boven ons, dus er waren kansen om dit te kunnen winnen. Opnieuw werd tegen ons gezegd dat we goed aan de wedstrijd moesten beginnen en dat we ons niet gelijk moesten laten wegspelen. De start was goed, maar na verloop van de wedstrijd werd dit dermate slecht dat we totaal onze focus verloren. In de eerste helft begonnen we goed, maar er werd na de 1-0 van Laura al snel 4 doelpunten gescoord. In de eerste helft wisten we maar 3 keer het mandje te vinden en Maassluis wist maar liefst 11 keer het mandje te vinden. In de tweede helft was het niet veel beter. De ballen bij Maasluis bleven vallen, en bij ons was het eigenlijk hetzelfde liedje. De ballen wisten deze wedstrijd vooral NIET het mandje te raken en bij de tegenstander wel, wat erg jammer was. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld met een score van 9-23. De ballen werden gescoord door: 3x Jelle S., 1x Laura, 1x Jelle R., 1x Merel en ook onze invallers wisten te scoren met 1 doelpunt van Dave en Remmert. Aankomende zaterdag de laatste wedstrijd tegen Vitesse A2, waar we met een stand van 2-9 zijn geëindigd. Als we hier meteen volle bak tegenaan gaan kunnen we er zeker punten uit halen. Op naar komende zaterdag! Merel.

Korbis A1 – IJsselvogels A2   26-5   (dinsdag 10 okt.) Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A2 moest in Waddinxveen duidelijk zijn meerdere erkennen in titelkandidaat Korbis A1 dat deze wedstrijd met scherp schoot met een 26-5 nederlaag als gevolg.

IJsselvogels A2 – KCR A2   16-14   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A2 herstelde zich uitstekend van de zware nederlaag van doordeweeks door thuis keurig met 16-14 van KCR A2 te winnen waardoor ze nog wel gedeeld laatste staan (op doelsaldo) maar nog maar 1 punt minder hebben dan de nr. 4 van het klassement. Alles is bij jullie nog mogelijk. Jammer dat er geen verslag(je) is binnen gekomen, jullie hadden het verdiend!

KCC / SO natural B1 – IJsselvogels B1   17-10   –   kwartfinale bekercompetitie   –   (dinsdag 10 okt.)  Trainer/coach Berry zou nog een verslag op de site plaatsen.

Vriendenschaar B1 – IJsselvogels B1   7-23   Trainer/coach Berry zou later in de week een verslag op de site zetten.

Valto C1 – IJsselvogels C1   13-5   Vandaag moest IJsselvogels C1 de laatste wedstrijd van het veldseizoen spelen. Samen met de invallers en reserves uit de C2 mochten we afreizen naar De Lier, waar de wedstrijd tegen Valto C1 plaatsvond. Wanneer deze wedstrijd werd gewonnen door Valto, betekende dat zij kampioen zullen worden. Dus de taak aan IJsselvogels C1 om het zo lastig mogelijk te maken. IJsselvogels begon wat zwak aan de wedstrijd en dat leidde tot een snelle 1-0 achterstand. De aanvallen van IJsselvogels waren in de beginfase kort maar krachtig. Door goed verdedigen van Valto kreeg de C1 weinig kansen, maar met een hoog rendement wist IJsselvogels toch de voorsprong te pakken door twee doelpunten op rij te scoren. IJsselvogels begon beter in de wedstrijd te komen en Valto werd strijdlustiger om te winst binnen te slepen. Daardoor kreeg IJsselvogels het heel zwaar. We werden ontzettend onder druk gezet waardoor we niet in ons eigen spel kwamen. Net voor rust wist IJsselvogels niet aan te haken en stond het 7-4 voor de thuisspelende ploeg. Na rust raakte de makkelijk spelende tegenstander op stoom en was het heel lastig voor IJsselvogels om aan te sluiten en Valto onder druk te zetten. IJsselvogels wist de wedstrijd niet te doen kantelen. Toch de strijdlust die werd getoond door heel de wedstrijd is positief om te zien. Ook waren er leuke persoonlijke successen, zoals invalster Iris die 3 doelpunten wist te maken en Anna die niet onder deed van haar tegenstander. Helaas werd de wedstrijd verloren met 13-5. Peter.

IJsselvogels C1 – Valto C1   7-11   Deze wedstrijd werd de vorige keer met nog 14 minuten te spelen gestaakt vanwege het noodweer dat tijdens de wedstrijd losbarstte. Ik meen dat de stand toen 6-9 was en afgelopen zaterdag zijn de laatste 14 minuten uitgespeeld voordat de return begon.

KOAG D1 – IJsselvogels D1   9-4   (donderdag 12 okt.)   Tja de wedstrijd die er voor KOAG nog erg toe deed en voor ons een formaliteit was na het kampioenschap vorige week. KOAG kon met een overwinning nog op gelijke hoogte komen en met ons kampioen worden en voor de D1 stond alleen de eer op het spel. En misschien was dat ook wel de kern van de wedstrijd. KOAG wilde net iets meer winnen dan wij en misschien waren zij ook de laatste weken wel wat meer gegroeid dan wij door de vele trainingen die niet met zijn achten waren geweest (veel blessures en andere oorzaken). We krijgen nog de nodige herkansingen (beker en zaal) maar vanavond was KOAG gewoonweg beter. Dominique geblesseerd aan de knie/kuit en daardoor kon Luna laten zien dat zij prima kan invallen (goed gedaan!). De combinaties net wat vlotter, het scoren gemakkelijker en meer de echte wil om te winnen waren de sleutelwoorden. De eindstand bracht dan ook in kille cijfers 9-4 voor KOAG op het scorebord met nog doelpunten van 3x Stijn en 1x Olivier. Herkansingen genoeg de komende periode maar vooral nu allemaal heel worden en aanwezig zijn op de trainingen(!) de komende periode in de zaal om als team beter te worden! André.

KCC / SO natural E2 – IJsselvogels E3   8-7  De laatste wedstrijd van het seizoen werd door IJsselvogels E3 gespeeld in Capelle tegen KCC E2. Dit was een inhaalwedstrijd, de echte wedstrijd was namelijk afgelast omdat het weer niet mee zat. We stonden toen 1-0 voor maar de wedstrijd kon toen helaas niet doorgespeeld worden. We begonnen deze wedstrijd heel erg goed, het aanvallen ging steeds beter en het verdedigen ging ook goed. Hier en daar wat foutjes van beide kanten maar Rico scoorde er toch even 2 achter elkaar. Helaas scoorde KCC er ook 2. Het ging dus gelijk op. De E3 wilde heel graag winnen en deden dus heel hard hun best en dat kon je zien IJsselvogels zorgden er voor dat het 2-4 werd. Heel de wedstrijd hebben we voor gestaan tot het 4-6 was voor ons. KCC kwam terug en niet zo’n beetje ook. Ze wisten ons in te halen tot een 8-6. Helaas scoorde de E3 er daarna nog maar 1 waardoor de eindstand uiteindelijk 8-7 is geworden. Lara bedankt voor het invallen!! 4 goals van Tiddo, 3 goals van Rico en 1 goal van Jayden. Roos.

IJsselvogels E4 – Vitesse E5   2-6  IJsselvogels E4 nam het in de laatste thuiswedstrijd op tegen Vitesse E5. Vitesse stond op dat moment onderaan met nul punten dus E4 had mooi een kansje om puntjes te pakken. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten, maar de E4 wist wel een puntje te scoren en die staat op naam van Sarah. De E4 wist goed te verdedigen en het goed dicht te houden, maar op een gegeven moment was er een momentje dat Vitesse toch wist te scoren. Wat heel jammer was want we stonden goed te verdedigen en goed aan te vallen maar de kansen vielen maar niet. Uiteindelijk kwam Vitesse met 6-1 op voorsprong en wist Jaël het laatste doelpunt te maken waardoor het op een 6-2 kwam. Hierdoor hebben Jaël en Sarah hun eerste doelpunten gescoord in de wedstrijd, en wij als coaches zijn heel trost ondanks de nederlaag. In de zaal gaan we weer ons best doen om puntjes te pakken, op naar de zaal! Merel.