Hoe vloog de bal – zaterdag 14 november 2015

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 14 november 2015.

Wie afgelopen zaterdag in sporthal de Zuidplas is geweest heeft kunnen genieten van diverse mooie en hoogstaande wedstrijden. Zo won C1 met 12-8 van Valto C1, won B1 met 10-7 van Nieuwerkerk B2, A2 met 13-12 van ACKC A1 en A1 in een ware thriller met 19-18 van Excelsior A1. Allemaal stuk voor stuk mooie wedstrijden met voor IJsselvogels allemaal een positieve afloop. Hierna maakten het 1e t/m het 4e hun opwachting en ook daar volop spanning, mooie wedstrijden en een niet te voorspellen afloop. Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 4 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E4 dankzij een 25-1 overwinning op Vriendenschaar E5. Dacht Benjamin Slingerland eindelijk eens topscoorder van de week te worden door in E1 liefst 10 doelpunten te scoren kwam daar Quinty Kalmeijer uit E4 nog eens met 12 doelpunten overheen, zij werd dus de echte topscoorder van de week. De resultaten:

IJsselvogels 1 ontving thuis Swift 1 uit Middelburg. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen dus dat beloofde wat. Manon heeft een uitgebreid verslag gemaakt wat op de site te vinden is zodat ik me beperk tot wat korte gegevens. Na 2-1 voor, 2-4 achter en een 7-7 tussenstand nam het 1e een 13-9 voorsprong, ruststand 13-11. Na de rust ging het allemaal wat moeizamer waardoor Swift de achterstand kon ombuigen in een 15-16 voorsprong. Tot 19-19 ging het gelijk op, mede dankzij 4 doelpunten van Nathan, waarna Swift uitliep naar 19-21 en 20-22 met nog enkele minuten te spelen. Een slimme omdraaibal van Marina zorgde voor de aansluiting, 21-22, waarna invaller Jary de held van de avond werd door vlak voor het einde uit een korte kans alsnog de gelijkmaker te fabriceren. Coach Mark noteerde 6 treffers van Nathan (waarvan 5 in de 2e helft), 4 van Hans en Kevin, 3 van Marina, 2 van Hannah en 1 van Karen, Victor en invaller Jary.

14nov_1e

A.s. Zaterdag 21 november – 17.40 uur – IJsselvogels 1 – W.I.O.N. 1 – in de Zuidplas !!!

Voorafgaand aan het 1e speelde IJsselvogels 2 een spannende wedstrijd tegen Swift 2. In de 1e helft was het 2e duidelijk de betere ploeg, deze werd dan ook afgesloten met een 9-6 voorsprong. Tot 12-9 kon deze voorsprong worden vastgehouden, daarna kroop Swift steeds dichterbij om bij 12-12 zelfs op gelijke hoogte te komen. Via Leon (13-12) en Coen (14-13) kwam het 2e nog wel voor maar helaas lukte het niet de voorsprong vast te houden, eindstand 14-14 waar winst zeker mogelijk was geweest. Als Jary nu eens die korte kansjes had afgemaakt, gelukkig deed hij dat later in het 1e subliem! Coach Wim zag Leon 5x, Coen 3x en Peter, Kimberley, Deborah, Jeanine, Lieke en Jary 1x scoren.

14nov_2e

IJsselvogels 3 speelde thuis tegen Merwede 3 uit Sliedrecht. Na 4-2 voor en 4-5 achter bleef het tot 9-10 gelijk opgaan. Daarna liep Merwede 3 uit naar een 9-13 en beslissende 11-17 voorsprong om met 14-19 te zegevieren ondanks 4 doelpunten van Ernst, 3 van Erwin, 2 van Heidi en Anne en 1 van Pieter en de invallers Else en Christiaan. Met 0 uit 2 zullen snel de eerste punten moeten worden gehaald, succes!

IJsselvogels 4 kwam thuis tegen Nexus 2 uit Schiedam als een komeet uit de startblokken want binnen nog geen 10 seconde had Rob al een schitterende doorloopbal gescoord. Het 4e bleef uitstekend spelen en kon zo uitlopen naar een riante 7-1 voorsprong. Na 12-3 kwam Nexus 2 nog even terug tot 12-7 maar daarna bepaalde IJsselvogels 4 de eindstand op 17-10. Rob 6x, Laura 3x, Sijmen en Wilco 2x en Stef en invalster Anouk 1x scoorden de doelpunten terwijl achter de 8-1 en de 16-8 geen naam vermeld stond.

14nov_4e

IJsselvogels 5 behaalde in Sliedrecht een knappe 7-11 overwinning op Merwede 9. Na 0-2 werd er uitgelopen naar een 1-5 voorsprong hetgeen ook de ruststand werd. Bij 2-7 leek de buit binnen maar Merwede kwam goed terug en naderde tot 6-7. Gelukkig schrok het 5e op tijd wakker en wist het opnieuw uit te lopen naar 6-11, eindstand 7-11. Mike, Peter, Denise en de invallers Daan en Jelle 2x en Tom 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels Recreanten trainden afgelopen vrijdag weer in de sporthal De Zuidplas. Het laatste half uur, van 20.30 – 21.00 uur, hebben we de hele sporthal tot onze beschikking en kunnen we een wedstrijd spelen. Helaas waren er vrijdag maar 12 (met mij erbij) aanwezig waardoor we geen wedstrijd konden spelen. Het is ook wennen die vrijdagavond, ook voor mij. Wie weet a.s. vrijdag!
Doordat B3 nu van 19.00 – 20.00 uur traint (was eerst van 18.30-19.30 uur) graag wachten met inschieten tot zowel A2 als B3 klaar zijn met trainen.

Wat was dat spannend afgelopen zaterdag bij de wedstrijd IJsselvogels A1 – Excelsior A1. De Delftse ploeg leek lange tijd de overwinning in de wacht te slepen maar A1 toonde karakter en wist zo alsnog een zwaar bevochten 19-18 overwinning in de wacht te slepen. Voortaan gewoon die strafworpen erin gooien dan hadden jullie de wedstrijd eerder kunnen beslissen. Een gelijk opgaande 1e helft werd afgesloten met een 9-9 ruststand. Bij 10-12 kwam ik de sporthal binnen en wat ik daarna van de wedstrijd zag waren jullie duidelijk de betere ploeg. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat leverde fraaie doelpunten op. Tot 16-17 tegen een achterstand aangekeken. Noël, Mike en Stan bogen de achterstand om in een 19-17 voorsprong. Excelsior scoorde 19-18 en wat maakte A1 het zichzelf moeilijk door onnodige schotpogingen in plaats van op balbezit te spelen. Stan 8x, Christiaan 5x, Noël 3x, Mike 2x en Else 1x scoorden de doelpunten waardoor Marco en Pieter na afloop konden juichen.

IJsselvogels A2 speelde thuis tegen A.C.K.C. A1 uit Almkerk en dat bleek een bijzonder taaie tegenstander. Na 1-4 achter kwam A2 wat beter in de wedstrijd en wist het op te halen tot 5-5 om in de rust zelfs met 8-6 de leiding te nemen. In de 2e helft wist de tegenstander weer met 1-4 voor te komen waardoor de 8-6 voorsprong werd omgebogen in een 9-10 achterstand. Na 11-12 achter scoorde Daan 12-12 waarna Laura het winnende doelpunt scoorde, eindstand 13-12. De winnende trainer Edwin zag Jesse liefst 6x, Jeffrey 2x en Merel, Dave, Daan en Laura 1x scoren. Nog even een kleine correctie op de uitslag van vorige week tegen KOAG A1, dat werd geen 9-9 zoals in het vorige verslag stond maar een ruime 18-10 nederlaag.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels B1 ontving thuis Nieuwerkerk B2 waarvan op het veld beide keren werd gewonnen. Na een 1-2 achterstand kwam B1 met 5-2 voor maar Nieuwerkerk B2 kwam goed terug waardoor het in de rust 5-5 stond. Na de rust nam Nieuwerkerk B2 brutaal de leiding, 5-6, maar gelukkig ging B1 hierna beter spelen waardoor de achterstand werd omgebogen in een 9-6 voorsprong en een 10-7 eindstand. De coaches Victor en Stef noteerden 3 goals van Jelle en Sam Kl., 2 van Dyonne en 1 van Stefan en Lars. Het doet me goed om Stefan weer zo lekker te zien spelen na zijn zware knieblessure.

IJsselvogels B2 was vrij.

In Schiebroek speelde IJsselvogels B3 de uitwedstrijd tegen N.I.O. B1. Na 1-0 achter kwam B3 steeds beter in de wedstrijd waardoor het in de rust al met 2-4 voorstond. In de 2e helft liep het nog beter en kon B3 uitlopen naar 2-9 om uiteindelijk met 3-11 te zegevieren. De coaches Wouter en Bas waren tevreden en zagen invaller Remon 3x, Sylvia 2x en Edo, invaller Thomas, Sanne, Kim, Edwin en Lisa 1x scoren. Bij 2-8 hadden 8 verschillende spelers gescoord en dat is ook een groot compliment waard!

Je zal maar als C1 ploeg (en als coaches hé Marina en Nathan) al om 9.00 uur moeten spelen. Toch had C1 daar geen last van want al heel snel stonden ze thuis tegen Valto C1 uit De Lier met 3-0 voor. Na 5-1 maakte Valto het toch weer spannend en ging C1 met 6-4 de rust in. Na 7-6 stelde C1 orde op zaken door uit te lopen naar 10-6 via Remmert en 2x Loisanne waarna er keurig met 12-8 werd gewonnen en een revanche op de zwakke wedstrijd van vorige week tegen Nieuwerkerk C1. Loisanne scoorde 4x, Thirza 3x, Remmert 2x en David, Patrick en Dano 1x.

14nov_C2

IJsselvogels C2 moest helemaal naar Klundert in Zeeland om tegen DSO C3 te spelen. Daar ben ik in mijn bijna 50 jaar IJsselvogels nog nooit geweest. C2 had er duidelijk zin in en speelde een goede wedstrijd en als je dan ook nog eens de kansen goed afmaakt dan win je, na een 0-4 ruststand, gewoon met 1-8. De leidsters Nikki en Karin waren dik tevreden en noteerden liefst 4 doelpunten van Lotte en 1 van Tom, Angela, Kris en Rens.

IJsselvogels D1, D2 en D3 waren allemaal vrij.

IJsselvogels E1 moest uit spelen tegen “buur” Nieuwerkerk E1. Beide teams kennen elkaar door en door en willen niet voor elkaar onder doen. Leuk was dat we als scheidsrechter Jasper Marck hadden die vorig jaar nog in IJsselvogels 1 speelde maar “helaas” naar Nieuwerkerk vertrok. Na 3 minuten spelen stond het al 1-3 maar daarna stagneerde het aan beide kanten waardoor het na 10 min. pas 2-3 stond en Nieuwerkerk rook kansen. Ook in de 2e periode bood Nieuwerkerk goed tegenstand en kon het lange tijd bijblijven, ruststand 3-6. De 3e periode was van hoog gehalte van beide kanten, er werd lustig op los gescoord en dankzij een 5-7 tussenstand (met o.a. 5 doelpunten van Benjamin) alleen al in de 3e periode stond onze E1 met 8-13 voor. De laatste periode was duidelijk voor onze E1 en via een 1-5 tussenstand kwam er een duidelijke 9-18 eindstand op het scorebord te staan. Benjamin (net een slaapfeestje achter de rug) schoot met scherp en scoorde liefst 10x, Willem en Dominique 3x en Jesca 2x. Het korfschieten werd met 5-8 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Benjamin (100%), 2 van Jesca en Dominique en 1 van Willem. Zaterdag spelen jullie uit tegen medekoploper KOAG E1.

IJsselvogels E2 was vrij.

IJsselvogels E3 herstelde zich goed van de matige vertoning van vorige week tegen Nieuwerkerk E4. Nu moest thuis worden aangetreden tegen Reeuwijk E1. Het begin was net als vorige week een beetje slap waardoor Reeuwijk E1 de 0-1 kon scoren. Dankzij een mooi schot van Lotte ging E3 met een 1-1 stand de rust in. Na de rust ging E3 steeds beter spelen, ging veel beter verdedigen en kreeg ook kansen. Het was Storm die de 2-1 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. De eerste punten zijn binnen maar volgens de coaches Hannah en Jeanine is er nog veel werk aan de winkel. Dankzij 2 doelpunten van Rianne en Mink werd het korfschieten met 4-0 gewonnen.

IJsselvogels E4 had op het veld al ruim van Vriendenschaar E5 uit Bodegraven gewonnen maar zouden ze dat nu in de zaal weer kunnen? De doelpunten vielen als rijpe appeltjes, de één nog mooier dan de ander en iedereen had zijn aandeel in de grote overwinning. Tot 16-1 had Quinty pas 3x gescoord waarna ze achter elkaar een serie van 9 doelpunten scoorde waardoor zij in totaal op 12 doelpunten kwam en topscoorder van de week werd en waardoor E4 uiteindelijk met 25-1 won. De leiders Jelle en Dave zagen verder Jesse 5x, Maudy 4x, Thomas 3x en Lienke 1x scoren. Volgende keer graag een kort verslag over de wedstrijd van de leiders, oké! Met korfschieten werd er door ons 6x gescoord, Quinty en Jesse 2x en Maudy en Thomas 1x. De doelpunten van de tegenstander moet ik jullie schuldig blijven, deze stonden niet op het wedstrijdformulier en niet in het wedstrijdverslag.

In Bodegraven speelde IJsselvogels E5 tegen Vriendenschaar E6 en hoewel het iets minder ging dan vorige week werd er keurig met 0-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van David en Esther en 1 van Levi en Eline. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 2 doelpunten van Levi en Eline en 1 van Esther, Lieke en David werd het 2-7 voor E5 dat zo een dubbele overwinning behaalde. Zaterdag wacht jullie de zware uitwedstrijd tegen het sterke Vlaardingen E2, zet ‘m op E5!

Het nieuwe IJsselvogels E6 speelde haar eerste wedstrijd in Ridderkerk tegen Eureka E1. Na 1-0 achter maakte Sem zijn eerste doelpunt, 1-1. Helaas wilden de kansen er hierna niet meer in en aangezien dat bij Eureka E1 beter ging werd er met 4-1 verloren. Ook het korfschieten werd met 7-2 verloren ondanks doelpunten van Nina en Sem. Het was een leerzame wedstrijd en de trainers zagen weer genoeg oefenstof om op te trainen en ondanks de nederlaag waren ze best trots op jullie!

IJsselvogels F1 speelt nu een klasse hoger en dat was te merken. Jullie hadden de pech dat jullie gelijk tegen één van de sterkste teams uit de 1e klasse moesten. Maassluis F1 is samen met Nieuwerkerk F1 duidelijk een maatje te groot t.o.v. de overige teams. Het werd 25-5 in de wedstrijd en 8-5 met korfschieten. Ik heb geen wedstrijdverslag ontvangen maar Berry zou zelf iets schrijven.

Ook IJsselvogels F2 is een nieuwe ploeg en speelde haar eerste wedstrijd thuis tegen Nieuwerkerk F3 en dat was best even wennen. Sven zette F2 op voorsprong, 1-0, maar daarna was het Nieuwerkerk dat de achterstand omboog in een 1-4 voorsprong. F2 gaf zich niet zomaar gewonnen en dankzij nog 2 doelpunten van Sven en 3 van invalster Sahra nam F2 zelfs weer een 6-5 voorsprong. De laatste periode was echter duidelijk voor Nieuwerkerk dat nog 4x scoorde en zo met 6-9 won. Het korfschieten eindigde in 5-5 dankzij 2 doelpunten van Lara en 1 van Sahra, Lieke en Luna. Ik denk dat jullie leiders, Sam en Stefan, best tevreden waren over het vertoonde spel en dat voor de eerste keer. Ook hier nog een extra verslag!