Hoe vloog de bal – zaterdag 14-december-2013

Hoe vloog de bal …… zaterdag 14 december 2013.

Gezien het geringe aantal wedstrijden, maar 14 van de 26 teams kwamen in actie, mogen we spreken van een rustige zaterdag. Het 2e was dicht bij haar eerste overwinning maar waar je juist van een jonge ploeg aan het eind van de wedstrijd wat extra’s verwacht waren het juist de “oude rotten” van Vriendenschaar 3 uit Hardinxveld die een 14-12 achterstand ombogen in een 14-16 voorsprong en de wedstrijd met 15-16 wonnen, jammer want jullie waren er dichtbij. Wel positief waren de overwinningen van A1, B1 en C1 en deze waren ook verdiend gezien het vertoonde spel al moesten zowel A1 als C1 eerst een flinke achterstand wegwerken. Van de 14 gespeelde wedstrijden werden er 6 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 6 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van B3 dat na een 4-2 ruststand met 11-4 van KOAG B1, een compleet meisjesteam, won. De topscoorders van de week waren dit weekend Kevin Berghout, Dirk Rijneveld en Jasper Marck uit het 1e en Hannah Klijn uit A1 die allemaal 5x scoorden. Voor mij persoonlijk was dit weekend Nathan Marck topscoorder van de week want als je eerst 2x in A1 scoort, daarna het laatste stukje in het 2e invalt en gelijk scoort en daarna zelfs nog even je debuut in IJsselvogels 1 (als 16 jarige) mag maken en zelfs daar een doelpunt weet te scoren dan verdien je gewoon in mijn ogen deze titel. De resultaten:

IJsselvogels 1 ontving thuis het Haagse HKV/Ons Eibernest 1 en dat zou één van de titelkandidaten moeten zijn. Wat je stelletje irritante schepsels zijn dat zeg, de scheidsrechter leek “helaas” veel op de Engelse scheidsrechter Howard Webb die afgelopen woensdag Ajax floot, groot en kaal, altijd de gulden middenweg proberen te bewandelen en geen lef hebben om op te treden als dit nodig was. Helaas kon Hans vanwege een blessure niet spelen waarvoor Victor inviel. Na een 0-1 achterstand waren het Dirk en Kevin die het 1e voor het eerst op voorsprong zetten en na 2-2 was het opnieuw Dirk die het 1e voor het laatst op voorsprong zette 3-2. Verder helaas heel de wedstrijd achter de (veel langere) tegenstander aangelopen. Vlak voor de rust goed teruggekomen van 6-10 naar een 9-10 ruststand. Na 11-12 liep HKV/OE uit naar 12-17 en leek de strijd gestreden. Doelpunten van Karen, Jasper en Mariska zorgden weer voor de aansluiting, 15-17, maar daarna liep HKV/OE weer uit naar 15-20 om uiteindelijk met 19-23, verdiend, te zegevieren. Dirk, Kevin en Jasper scoorden allemaal 5x en Marina, Karen en Mariska 1x terwijl de vlak voor het einde ingevallen Nathan Marck (1e jaars junior) zijn debuut met het laatste doelpunt opsierde.

Na vorige week nipt van koploper PKC/Hagero 4 te hebben verloren speelde IJsselvogels 2 vandaag thuis tegen Vriendenschaar 3 uit Hardinxveld-Giessendam en daar zaten spelers in waar ik zelfs nog tegen gespeeld heb. Spelers als Arjan Versteeg (inmiddels 44 jaar) en Peter Kamsteeg zijn bij menig oud- 1e speler bekende namen. Trainer/coach Jeroen zag het 2e eindelijk eens goed uit de startblokken komen en een 3-0 voorsprong nemen. Na 3-3 brak weer een goede fase aan en via 6-3 en 8-4 brak de rust bij een 8-5 voorsprong aan. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? In de 2e helft bleef het verschil steeds 2 en 3 doelpunten tot 13-10. Daarna kroop het geroutineerde Vriendenschaar dichterbij en kwam terug tot 13-12 om na 14-12 weer op gelijke hoogte te komen, 14-14. Bij 14-15 kwam Vriendenschaar voor het eerst voor, na 14-16 was de wedstrijd gespeeld en hoewel invaller Nathan nog 15-16 scoorde werd de laatste halve minuut niet goed uitgespeeld waardoor de kans op een, verdiend, punt verloren ging. Eindstand 15-16 ondanks 4 doelpunten May en Pieter, 3 van Wim, 2 van Peter en 1 van Eva en invaller Nathan. Jullie komen steeds dichterbij het eerste puntje dus …..

IJsselvogels 3 zag z’n wedstrijd uitgesteld omdat het om het late aanvangstijdstip, 21.20 uur in Voorburg, geen compleet team op de been kon brengen.

IJsselvogels 4 kwam deze week zelfs 2x binnen de lijnen. Dinsdag werd in Rotterdam de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Thor 2 gespeeld. Na 0-2, 2-2 en 2-5 voor werd de ruststand 5-5. Na de rust liep Thor 2 uit naar 7-5 maar daarna herstelde het 4e zich goed door de achterstand om te buigen in een 7-9 voorsprong, na 8-9 bepaalde Matthijs hoogstpersoonlijk de eindstrand op 8-10 hetgeen over de hele wedstrijd genomen verdiend was. Deborah leek het korfballen nog niet te zijn verleerd en scoorde gelijk 3x, zus Lydia en Matthijs 2x en Stef, Rob eb Laura 1x scoorden de overige doelpunten. Zaterdag was thuis koploper Vriendenschaar 4 uit Bodegraven de tegenstander en dat was een duel om de koppositie. Na 2-2 liep Vriendenschaar uit naar een 2-5 voorsprong en een 3-6 ruststand. Na de rust haalde het 4e op tot 5-6, 6-7, 7-8 en zelfs 8-9 en met nog 10 minuten te spelen leek alles nog mogelijk. Helaas was daarna bij IJsselvogels de koek op waarna Vriendenschaar uitliep naar een geflatteerde 8-14 overwinning. Rob 3x, Sijmen 2x en Sascha, Lydia en Matthijs scoorden.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 liet vorige week een duur puntje liggen tegen KCC/Delta Logistiek A2. Even een korte terugblik uit het nagekomen verslag. Als je met 4-7, 6-10, 8-12 en zelfs 10-14 voorstaat en daarna met 15-14 en 16-14 achter komt te staan mag je misschien nog blij zijn dat het 16-16 wordt. Toch blijft het in mijn ogen een verloren punt. Nathan scoorde 6x, Hannah 3x, Schalk en Yoran 2x en Aron, Esther en Jeanine 1x. Afgelopen zaterdag was Merwede A1 uit Sliedrecht de tegenstander. Een lastige ploeg die het iedereen moeilijk kan maken. A1 kwam niet goed uit de startblokken en keek steeds tegen een achterstand aan die bij 2-6 het grootst was. Pas bij 8-8 kwam A1 op gelijke hoogte waarna Merwede opnieuw uitliep naar 10-12. Bij 13-12 kwam ik binnen en heb dus gelukkig alleen het goede deel van de wedstrijd gezien want dankzij 5 doelpunten van Hannah (bij 4-6 stond alleen de naam van Hannah 4x op het wedstrijdverslag), 3 van Yoran, 2 van Nathan, Jeanine en Coen en 1 van Kimberley, Schalk en Esther stond er aan het eind een 17-14 overwinning op het scorebord. Goed hersteld A1!

In De Lier had IJsselvogels A2 het in de 1e helft moeilijker dan verwacht tegen hekkensluiter Valto A2. Wel stond A2 steeds voor maar Valto bleef tot de rust, 6-7, goed volgen. Wat er in de rust is afgesproken weet ik niet maar A2 liep ineens uit van 6-7 naar een 6-13 voorsprong waarna Valto A2 de eindstand op 7-13 bepaalde. Christiaan 4x, Leon 3x, Stan en Alex 2x en Lisa en invaller Jeffrey 1x scoorden de doelpunten voor A2. Een top-3 klassering moet voor jullie mogelijk zijn.

IJsselvogels A3 speelde zaterdagavond na het 1e thuis tegen Nieuwerkerk A3. Op het veld moest ik deze wedstrijd fluiten en toen werd het iets van 14-0. Gelukkig werd het nu iets spannender want tot 6-4 kon Nieuwerkerk redelijk bijblijven. Daarna liep A3 uit naar 9-4 en was de wedstrijd gespeeld om uiteindelijk dankzij 3 doelpunten van Nikki en Remon, 2 van Roos, Eline en Tom en 1 van Iris, Mike en Peter met  15-9 te winnen. Jullie staan bovenaan en ik reken erop dat jullie daar ook blijven staan!

In Schiedam had IJsselvogels A4, zoals verwacht, weinig in de melk te brokkelen tegen het veel grotere en oudere Harga/ODI A1. Toch hebben jullie een keer voorgestaan want Daan scoorde als eerste 0-1. Na 5-1 was het Kim die 5-2 scoorde en ondanks nog 2 doelpunten van Daan werd het 17-4 voor Harga/ODI A1. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

De tegenstander van IJsselvogels B1, PKC/Hagero B3, had tot nu toe aardige uitslagen gemaakt en ik moest nog zien of B1 hier een puntje tegen kon halen. Daarom was ik bijzonder aangenaam verrast dat jullie na een 5-2 ruststand met liefst 10-4 hadden gewonnen, klasse B1! Een vakwissel tussen Jelle en Jesse pakte goed uit. Het begin was natuurlijk lekker want binnen 10 sec. had Noël de 1-0 er al inzitten en dan speelt het al wat lekkerder. In feite is B1 heel de wedstrijd niet in moeilijkheden geweest. De trotse coaches Stef en Victor vonden de 10 doelpunten zelfs aan de wat magere kant en vonden het knap dat B1 het speeltempo (zowel aanvallend als vooral verdedigend) de hele wedstrijd volhielden. Noël scoorde 4x en Laura, Jeffrey en Jesse 2x.

Na het gelijke spel van vorige week thuis tegen KCC/delta Logistiek B2 moest IJsselvogels B2 dit keer in Zwijndrecht tegen Albatros B2 spelen. Na een 2-0 achterstand kon B2 in de 1e helft aardig bijblijven gezien de 4-3 ruststand. In de 2e helft liep Albatros B2 van 5-4 uit naar 8-4 en leek de strijd beslist. Het pleit voor B2 dat ze de moed niet opgaven en via 4 doelpunten van Wietze en 1 van Donald, Aniek en Louanne ophaalden tot 8-7. Een fraaie actie van Donald bracht Robert in scoringspositie en die maakte deze kans bekwaam af, eindstand 8-8. Uitstekend gewerkt B2, klasse! De quote van B2: Hoe harder je vecht, des te beter het resultaat. Als je niet schiet dan scoor je niet. Was Johan aanwezig.

Zelf mocht ik IJsselvogels B3 thuis tegen KOAG B1 fluiten. Als je dan KOAG B1 als compleet meisjesteam het veld ziet opkomen dan denk ik ….. wat is daar aan de hand. Het bleek een bewuste keus. De 1e helft ging redelijk gelijk op al had onze B3 wel het betere van het spel maar de vele schoten wilden er helaas niet in. Hoogtepunt was de 4-2 van Maarten die vlak voor het rustsignaal schoot waarna de bal na het eindsignaal de mand passeerde. Vroeger was dat geen doelpunt, nu wel. In de 2e helft werd het bij 4-3 nog even spannend maar daarna lukte alles bij B3 en liep het via mooie aanvallen uit naar een 10-3 voorsprong om met 11-4 te zegevieren. Maaike en Maarten scoorden 3x, Dani 2x en Stefan, Jelle en Toni 1x. Ik denk dat Laura en Lisanne dik tevreden waren.

Wat zal trainer/coach Hans een heerlijk weekend hebben gehad. Al de positieve energie die hij wekelijks in IJsselvogels C1 stopt kwam er deze wedstrijd eindelijk uit. In het begin zag het daar nog niet naar uit want ondanks een 3-1 voorsprong stond C1 in de rust met 3-5 achter tegen  Phoenix C1 uit Zoetermeer. Toen het na de rust zelfs 3-6 werd leek het weer over en sluiten. C1 rechtte zijn/haar rug en Roos schoot de 4-6 binnen. Ik ging er eens goed voor zitten en zag C1 de ene na de andere goal scoren, de één nog mooier dan de ander. Ik zag aanvallen waar ik jullie iedere woensdag op zie trainen, en als die er dan ook nog eens ingaan ….. klasse! Roos en Stefan 3x, Dyonne 2x en Noortje, Sam en Lars 1x namen de productie voor hun rekening waardoor Hans hoopt dat jullie dit ook kunnen laten zien als de tegenstander een kop groter is. Ik ben benieuwd.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

In Waddinxveen had IJsselvogels D1 weinig in de melk te brokkelen tegen Korbis D1 gezien de 14-6 eindstand, verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels D2 was vrij,.

IJsselvogels D3 speelde thuis tegen KCC/Delta Logistiek D3 en kwam in de 1e helft als met 0-6 achter waarna Iris de ruststand op 1-6 bepaalde. De tegenstander kon al goed afstandsschieten maar dan zal je als verdediger er wat dichter op moeten. Ondanks doelpunten van Jens, Tom en Giovanni werd het in de 2e helft 4-13. De positieve momenten eruit halen en deze meenemen naar de volgende wedstrijd en de punten zijn misschien de volgende wedstrijd voor jullie, doe je best!

IJsselvogels E1 en E2 waren vrij.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels D3 al om 9.00 uur tegen KOAG E3 en dat werd een leuke en spannende wedstrijd. Duncan scoorde 0-1 waarna KOAG op gelijke hoogte kwam, 1-1. Nadat Rosa E3 weer op voorsprong had gezet was het opnieuw KOAG die 2-2 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Verder helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels F1 t/m F4 waren vandaag vrij maar van F4 ontving ik nog een wedstrijdverslag van vorige week toen met 6-2 van DeetosSnel F2 werd gewonnen dankzij liefst 4 doelpunten van Lienke en 1 van Jesse en Storm. Wat jullie op de training geoefend hebben (4-kantje rond de korf) lieten jullie goed terug zien in de wedstrijd en leverde ook nog eens doelpunten op.