Hoe vloog de bal – 15 november 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 15 november 2014).

Ondanks de intocht van Sinterklaas in Gouda een overvol wedstrijdprogramma met 23 wedstrijden. Alleen de wedstrijd van D1 tegen het Goudse Gemini werd uitgesteld vanwege het lastige aanvangstijdstip 12.00 uur, probeerde dan maar eens afgelopen zaterdag Gouda uit te komen. Het 1e won opnieuw, nu uit in Voorburg met 13-17 van VEO 1. Het 2e liet in Amersfoort een duur puntje liggen terwijl A1 in de laatste minuut tegen de eerste nederlaag aanliep. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning werd behaald door E3 dankzij een 15-7 overwinning op concurrent (?) KOAG E2 dat op het veld bij E3 kampioen werd. Topscoorder van de week werd Dirk Rijneveld die in het 3e liefst 8x wist te scoren, maar ook Pieter Blonk uit het 3e, Rosa de Zwart uit E3 en Tim Senden uit E5 hadden met 6 doelpunten hun vizier op scherp staan. De resultaten:

Allereerst een vraag aan de zaalwachten: het is natuurlijk leuk als jullie de stand bijhouden maar het is natuurlijk nog leuker als jullie de namen van de doelpuntenmakers er achter zetten. Leuk voor jezelf dat je ook de andere IJsselvogelsleden leert kennen en je let wat meer op het spel zodat zaalwacht zitten ook leuker wordt. Bedankt alvast!

In Voorburg moest IJsselvogels 1 aantreden tegen laagvlieger VEO 1 dat vorige week tegen een flinke nederlaag aanliep. Doordat het tweede aanvalsvak moeilijk scoorde kon VEO bij blijven met een 5-6 ruststand als gevolg. In de rust gaf trainer/coach Edwin de nodige tactische tips waardoor het 1e in de 2e helft al snel een gaatje kon slaan naar 6-11 om uiteindelijk met 13-17 te zegevieren. Jasper scoorde 5x, Karen en Hannah 3x, Kevin en Jary 2x en Nathan en invalster Eva 1x. Zie verslag!

A.s. Zaterdag 22 september – aanvang 17.30 uur – IJsselvogels 1 – R.W.A. (Rhoon) 1 !!!!!

IJsselvogels 2 had het in Amersfoort moeilijk tegen het geroutineerde MIA 3 dat goed uit de startblokken kwam en een 10-6 voorsprong nam. Bij deze stand werd door MIA een strafworp gemist hetgeen voor het 2e het sein was een tandje bij te zetten waardoor de achterstand in de rust was geslonken tot 12-11. In de 2e helft had het 2e het betere van het spel en als je dan met nog 2 minuten te spelen met 16-18 voorstaat mag je dit eigenlijk niet meer uit handen geven. Helaas gebeurde dit toch en kon MIA nog een 18-18 gelijkspel uit het vuur slepen. Aan het eind van de zaalcompetitie weten we of dit een duur puntje is geweest. Tom 4x, Lieke en Pieter 3x, Deborah, Kimberley en Jeanine 2x en Casper en invaller Leon (100%) 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 herstelde zich in Zoetermeer goed van de nederlaag van vorige week. Dankzij goed aanvalsspel stond het in de rust al 5-11 voor het 3e tegen het lastige Phoenix 4. Na de rust haalde Phoenix op tot 8-11 maar gelukkig schrok het 3e op tijd wakker door weer uit te lopen naar 9-14 en vervolgens een 15-20 eindstand. Dirk deed weer mee en scoorde liefst 8x, Pieter 6x terwijl Brenda, Erwin en Berry allen 2x scoorden.

ODO 4 – IJsselvogels 4 werd 6-13.

IJsselvogels 5 – Terda 2 werd 8-7.

IJsselvogels 6 – PKC/SWKGroep 13 werd 5-15.

In Barendrecht streed IJsselvogels A1 tegen Vitesse A1 om de koppositie. Beide teams wonnen vorige week hun eerste wedstrijd. Op het veld werd nog ruim van deze ploeg verloren maar in de zaal kan alles anders zijn. Het begin was duidelijk voor Vitesse A1 dat met 6-2 de leiding nam met alleen 2 doelpunten van Stan. Ruststand 8-5. Na de rust bleef het gat 3 punten tot 10-7, met nog 12 minuten te spelen kwam A1 knap terug in de wedstrijd en scoorde in de laatste 2 minuten zelfs de 10-10. Des te sneuer is het dan als de tegenstander in de laatste minuut alsnog het winnende doelpunt scoort, 11-10. Stan 4x, Leon 3x, Christiaan 2x en Noël 1x scoorden de doelpunten terwijl bij de coach(es) het baalgevoel van net na de wedstrijd veranderde in een goed gevoel als je naar de 2e helft kijkt.

Nexeus A1 – IJsselvogels A2 werd 16-9.

IJsselvogels A3 – Merwede A3 werd 9-12.

IJsselvogels B1 was vrij.

IJsselvogels B2 speelde in Schiebroek de uitwedstrijd tegen NIO B1. Jammer dat jullie in het begin tegen een 3-0 achterstand aanliepen, er werd nog knap opgehaald tot 4-3, ruststand 5-3. Na de rust om en om gescoord maar geen één keer op gelijke hoogte kunnen komen. Bij 6-5 nog kansen gehad op een gelijkspel maar helaas bepaalde NIO B1 de eindstand op 7-5 ondanks 2 doelpunten van Siebe en Stefan en 1 van Dani.

In Hardinxveld-Giessendam speelde IJsselvogels C1, volgens trainer/coach Hans, een bijzonder slechte 1e helft en een veel betere 2e helft. Als je dan uiteindelijk nipt met 10-9 verliest dan is het jammer dat jullie het in de 1e helft hebben laten liggen. Na 5-2, met alleen 2 doelpunten van Sam, haalden jullie in de 2e helft wel op en kwamen jullie zelfs nog met 6-7, 7-8 en 8-9 voor. Helaas wilde Vriendenschaar C1 niet meewerken en hield het dankzij een 10-9 zege de punten in Hardinxveld en dat was volgens Hans niet nodig geweest, jammer! Sam 5x, Roos 3x en Lars 1x scoorden voor C1.

IJsselvogels C2 – Nieuwerkerk C2 werd 7-7.

Leidster Nikki was kort en krachtig met haar commentaar over de wedstrijd IJsselvogels C3 tegen Maassluis C3. Leuke wedstrijd waarin iedereen goed speelde. Mooie goals met leuk samenspel. Via Stan nam C3 een 2-0 voorsprong maar deze werd door Maassluis omgebogen in een 2-3 achterstand waarna opnieuw Stan de ruststand op 3-3 bepaalde. Michelle en Edwin scoorden 4-3 en 5-3 en toen Edo na 5-4 de 6-4 op het scorebord zette waren de punten binnen.

De wedstrijd IJsselvogels D1 – Gemini D1 is uitgesteld naar a.s. vrijdagavond, aanvang 18.30 uur.

IJsselvogels D2 speelde de lastige uitwedstrijd tegen Vlaardingen D1 waarvan op het veld nipt werd verloren. Na 1-0 achter scoorde invaller Sijmen 1-1, na de wissel was het eerst invaller Kris die 1-2 en vervolgens Jens die 1-3 scoorde waarna Vlaardingen de ruststand op 2-3 bepaalde. In de 2e helft was het opnieuw Sijmen die scoorde, 2-4. Helaas kon deze mooie voorsprong niet worden vastgehouden en lukte het Vlaardingen toch nog om een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen. Jullie waren er dichtbij.

IJsselvogels D3 ontving thuis Vriendenschaar D4 uit Bodegraven. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd dus de winnaar zou alleen koploper worden. Rosanne zette D3 met een mooi schot op voorsprong waarna Vriendenschaar 1-1 scoorde hetgeen ook de ruststand werd. In de 2e helft was het opnieuw Rosanne die D3 op voorsprong zette, 2-1. In de laatste periode werd Vriendenschaar sterker en lukte het hun de achterstand om te buigen in een 2-4 voorsprong hetgeen niet nodig was geweest als jullie wat alerter waren geweest. Probeer ook eens meer de lange bal te spelen, dan krijg je veel sneller spel en meer variatie in je aanvallen. Ook ballijnen leren verdedigen zou nuttig zijn.

Denken de E-teams nog aan de spelletjesmiddag a.s. woensdag 19 november van 15.00 – 16.15 uur in het clubhuis, de kosten bedragen € 1,00! E1 t/m E4 kunnen hierna gelijk door naar de sporthal om te trainen.

IJsselvogels E1 kwam thuis in actie tegen “buur” Nieuwerkerk E1 en dat zijn altijd leuke en spannende wedstrijden met meestal een net iets sterker Nieuwerkerk. Ook nu zag het daar weer naar uit toen Nieuwerkerk een 2-4 voorsprong nam. Hierna volgde voor IJsselvogels een fase met een hoog rendement waardoor de achterstand werd omgebogen in een 7-5 voorsprong. In de 2e helft begon het bij E1 steeds beter te lopen en kon de voorsprong worden uitgebreid naar een 12-8 eindstand. Invalcoach Edwin noteerde 3 doelpunten van Joran, Tim en Sander, 2 van Lisa en 1 van Anne zodat de hele ploeg scoorde, klasse! Het korfschieten werd met 5-6 verloren, doelpuntenmakers onbekend. Enne ….. ouders van Anne: als ze ’s nachts in d’r slaap roept: “Anne niet omkijken, achteruit!” dan ligt dat aan Edwin.

IJsselvogels E2 speelde thuis tegen het sterke Kinderdijk E1 en als ik de tegenstanders moet geloven is dat in jullie afdeling de gedoodverfde kampioen. Het begin was ook duidelijk voor Kinderdijk dat al een stapje verder bleek te zijn dan jullie maar dat komt ook omdat ze allemaal een jaar ouder en groter zijn. Na 10 minuten stond het dan ook al 0-3. Na de 0-4 hadden jullie hun spelletje aardig door en bepaalde Benjamin de ruststand op 1-4. Na de rust begon E2 steeds beter en vooral feller te spelen en daar had Kinderdijk duidelijk moeite mee. Jesca scoorde uit een mooie doorloper 2-4 en Willem van afstand zelfs 3-4. Jammer dat er in de laatste periode door jullie een strafworp werd gemist want een puntje hadden jullie echt verdien. Jammer, maar de complimenten voor de inzet! Vooral Jesca speelde een uitstekende wedstrijd tegen de beste dame van Kinderdijk. Het korfschieten werd nipt met 4-5 verloren met doelpunten van Jesca, Yana, Willem en Benjamin.

Op het veld won IJsselvogels E3 thuis nipt van latere kampioen KOAG E2 maar zou dat vandaag opnieuw lukken. KOAG nam al snel een 0-2 voorsprong maar E3 was daar niet van onder de indruk en boog dankzij een ijzersterke 2e periode de achterstand om in een 7-3 voorsprong hetgeen ook de ruststand was. In de 3e periode had Rosa het met 3 doelpunten op haar heupen, 10-5. In de laatste periode ging Wesley daar met 4 doelpunten overheen waarna Rosa de eindstand op 15-7 bepaalde. Jullie hebben je visitekaartje afgegeven in jullie poule, de tegenstanders zijn gewaarschuwd. Rosa scoorde liefst 6x, Wesley 5x, Martin 3x en Stijn 1x. Het korfschieten eindigde in 4-4 met 2 doelpunten van Rosa en 1 van Stijn en Wesley. Volgens leidster Maaike, die weer super trots was, kwam dit uitstekende resultaat doordat jullie goed samen speelden maar ook door het vele publiek zoals ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, en broertjes en zusjes, pasten ze wel in de sporthal Maaike?

IJsselvogels E4 speelde thuis tegen Nieuwerkerk E4 en dat bleek een lastige tegenstander. Op het veld werden ze een klasse lager ongeslagen kampioen dus …… Na 0-1 achter was het Isa die met 3 doelpunten orde op zaken stelde en de achterstand omboog in een 3-1 voorsprong. Na 3-2 scoorde Finn 4-2 en na 4-3 was het Olivier die de eindstand op 5-3 bepaalde zodat beide punten gelukkig in Moordrecht bleven, netjes gedaan E4! Het korfschieten eindigde in een 4-2 overwinning dankzij goals van Isa, Olivier, Rianne en Amber die pas haar eerste wedstrijd speelde en dit goed deed.

In Spijkenisse speelde IJsselvogels E5 een uitstekende wedstrijd tegen Olympia E3 en als je dan al snel met 0-4 voor komt te staan dan speelt het ook wat makkelijker. Opvallend was wel dat er maar 2 namen op het scoorderslijstje voor komen maar die hadden dat nooit gekund zonder het goede aangeven van de anderen. Tim scoorde liefst 6x en Nils 3x. De leidsters vonden het een topwedstrijd! Het korfschieten werd met 2-4 gewonnen alleen jammer dat er (opnieuw) niet is bijgehouden wie er scoorden. Even de namen onder elkaar invullen en alleen een streepje zetten, kleuterklaswerk!

IJsselvogels E6 liet er thuis geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste was tegen Nieuwerkerk E8 dat na een 3-0 ruststand met 7-0 werd verslagen. Quinty had de smaak te pakken en scoorde 4x terwijl Thomas 2x en Storm 1x scoorden. De coaches Jelle en Jesse zagen E6 een goede wedstrijd spelen. Het korfschieten eindigde in 4-4 met doelpunten van Maudy, Quinty, Storm en Jesse.

Denken de F-teams nog aan de spelletjesmiddag a.s. woensdag 19 november van 13.30 – 14.45 uur in het clubhuis! Jullie mogen een vriendje en/of een vriendinnetje meenemen en de kosten bedragen € 1,00 p.p.

Wat is er met IJsselvogels F1 aan de hand. Na het kampioenschap op het veld werden in de zaal beide wedstrijden verloren. Nu bleek KCR F4 met 7-5 te sterk. Jullie hebben nog met 1-2 voorgestaan, toen met 4-4 gelijk om uiteindelijk toch nog met 7-5 te verliezen, jammer. Levi scoorde 3x en Eline 2x. Het korfschieten eindigde in 4-4 met 2 doelpunten van Timo en 1 van Mike en Levi.

Het nieuwe IJsselvogels F2 speelde zijn eerste wedstrijd thuis tegen KCC/Delta Logistiek F3 en hoe! Het leek wel of jullie al een jaar korfballen, jullie plaatsen en vangen al goed en spelen al snel naar elkaar over waardoor iedereen kansen krijgt. Dankzij 4 doelpunten van David, 3 van Sarah en 1 van Mink, Flo en Tiddo werd er keurig met 10-5 gewonnen. Behalve een oefenwedstrijdje was dit jullie eerste echte wedstrijd en dan al gelijk zo goed samen spelen, klasse F2! Het korfschieten werd met 4-3 gewonnen alleen is niet bijgehouden wie er scoorden. Even de namen onder elkaar en een streepje er achter bij ieder doelpunt en klaar is Kees, doen we de volgende keer oké?

P.S. Omdat ik al om 12.30 uur vertrok uit de sporthal mis ik flink was wedstrijdverslagen, waarschijnlijk zijn ze door iemand anders meegenomen want er lag maandagavond niets in het daar voor bestemde bakje, dus helaas!!!!!