Hoe vloog de bal – zaterdag 15 december 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 15 december 2018.

De laatste volle competitiezaterdag van het jaar 2018 was er één met gemengde gevoelens. Goede en verrassende uitslagen, goede 1e en heel matige 2e helften of net andersom maar ook een aantal tegenvallende uitslagen. A.s. Zaterdag komen nog 4 teams in actie, er staan uitwedstrijden voor A2, C3, E3 en E4 op het programma en dan is het jaar 2018 weer voorbij. Het 1e behaalde in en tegen Reeuwijk 1 een moeizaam 17-17 gelijkspel terwijl het 2e zelfs zijn meerdere moest erkennen in Reeuwijk 2 en met 16-14 verloor. Tijden veranderen, maar het blijft wennen. Gelukkig blijft het 3e het goed doen en staat na 4 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Het 5e en A1 zorgden voor een positieve verrassing door titelkandidaten Valto 8 en Maassluis A1 te verslaan. E5 boekte zijn eerste overwinning van het (hele) seizoen door koploper RWA E4 op een 6-4 nederlaag te trakteren. Bij C1 zag ik een bijzonder zwakke 1e helft (2-5 achter) en een veel betere 2e helft (9-0 winst) waardoor er toch nog met 11-5 werd gewonnen. Het tegenovergestelde zag ik bij D1 dat voor de tweede keer een ruime (4-0) voorsprong in de rust, (vorige keer zelfs 6-0 / 6-8) niet kon vasthouden en alsnog volkomen onnodig met 5-6 verloor van koploper VEO D1. Een positie waar jullie hadden kunnen (nee, moeten) staan. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning was, net als vorige week, voor F1 dat in Maarssen met 2-25 van OVVO / De Kroon F1 won. Ook de topscoorster van de week was dezelfde als vorige week want Noortje v.d. Broek kwam deze wedstrijd tot maar liefst 14 doelpunten en wat dacht je van Timo Langerak die in F2 liefst 10x wist te scoren. De resultaten:

Helaas, helaas, helaas, op dinsdagavond 21.00 uur nog steeds geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 2e, 3e, 5e, A2, B1, C1, C2, D3, E3 en E4 terwijl maandagavond 21.00 uur eigenlijk de uiterste inleverdatum is. Alle teams maar weer een herinnering gestuurd in de hoop dat in ieder geval het scoreverloop van de wedstrijd doorgemaild zou worden zodat ik nog een wedstrijdverslag(je) kan maken. Maar ook dat blijkt bij de meeste teams teveel gevraagd, jammer! Het houdt, ook bij mij, natuurlijk een keertje op. Een kleine moeite, een groot plezier!!!!!

Reeuwijk 1 – IJsselvogels 1   17-17     Vandaag moest IJsselvogels 1 het opnemen tegen Reeuwijk 1, je kan toch wel spreken van een streekderby ! Het begin was duidelijk voor Reeuwijk die in alle duels een stukje scherper waren! Het stond 4-1 in het voordeel van Reeuwijk toen gingen we iets beter spelen en stond het 4-3 daarna kwam er helaas weer een slechte periode en gingen we de rust in met 11-7 in het voordeel van Reeuwijk! Na rust schoot IJsselvogels uit de startblokken en was het na 1 minuut alweer 11-9! IJsselvogels ging door met vechten en knokte zich terug tot 12-12 daarna waren de scores om en om en werd het uiteindelijk 17-17! De 1e helft was niet goed als we de 1e helft net zo als de 2e helft hadden gespeeld hadden we gewonnen! Doelpunten : Christiaan 5x, Kimberley 4x, Eva 3x, Mike 2x en  Leon, Jesse en Jeffrey 1x. Christiaan.

Reeuwijk 2 – IJsselvogels 2   16-14     Met 3 punten uit 3 wedstrijden begon het 2e met 1 punt voorsprong aan de wedstrijd tegen Reeuwijk 2. Bij winst kon het 2e omhoog kijken, bij verlies naar beneden. Reeuwijk 2 nam een 2-0 voorsprong maar deze werd door 2 treffers van Jeffrey weer teniet gedaan, 2-2. Nog één keer nam Reeuwijk 2 een voorsprong (3-2) maar daarna was het steeds ons 2e dat op voorsprong wist te komen dankzij 2 doelpunten van Daan en 1 van Mike, Stan en Tamara. Net voor de rust wist Reeuwijk de 5-7 achterstand echter om te buigen in een 8-7 voorsprong, gelukkig zorgde Tamara voor een 8-8 ruststand. In de 2e helft was het juist Reeuwijk 2 dat het betere van het spel had en steeds op voorsprong wist te komen. Na 9-9 liep het via 12-10 uit naar een 16-12 voorsprong ondanks goals van 2x Stan en 1x Daan en Jeffrey. Dyonne scoorde 16-13, Daan 16-14 en invaller Mike A. 16-15 en de 16-16 hing in de lucht maar helaas was het Reeuwijk 2 dat de eindstand op 17-15 bepaalde (volgens de scheidsrechter blijkbaar 16-14 want die eindstand is genoteerd). Daan 4x, Jeffrey en Stan 3x, Tamara 2x en Mike D., Dyonne en Mike A. scoorden vandaag de doelpunten.

Pernix 4 – IJsselvogels 3   11-15     Helaas geen verslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e deed wat het moest doen en dat was winnen in Leiden van het lastige Pernix 4 om de race met KOAG 4 vol te blijven houden. Het werd uiteindelijk 11-15 en omdat KOAG 4 met liefst 15-30 van hekkensluiter Maassluis 3 won gaan beide teams ongeslagen met 8 uit 4 de feestdagen in. Pas zaterdag 26 jan. staat de kraker KOAG 4 – IJsselvogels 3 op het programma, nu maar hopen dat tot die tijd geen misstap wordt gemaakt.

IJsselvogels 4 was vrij.

IJsselvogels 5 – Valto 8   14-9     Deze keer mocht IJsselvogels 5 tegen de nummer 1 in de ranking (wat voor nu nog helemaal niks betekent) Valto 8. Het enige wat we van dit team wisten was dat ze een hoog doelsaldo hadden (meer als ons) maar ook meer doorlieten (ook meer als ons), verder wisten we ook nog dat ze boven ons stonden maar verder was er niks van dit team bekend. Dit betekende dus qua voorbereiding dat we veel gingen focussen op het verdedigen en dan voornamelijk op het onderdeel doorloopbal. Toen het team binnen liep schrokken we van de lengte van het team, dit team had overduidelijk meer lengte, dit zou wat kunnen betekenen tegen het bederfelijk kleine team IJsselvogels 5. Marijn floot in (Matthijs was helaas ziek) de focus zou er gelijk moeten zijn maar het duurde even voordat IJsselvogels 5 die focus te pakken had. Daardoor kwamen ze op een achterstand van 0-1. Mick en Tom maakte daar verandering in en maakte de stand 2-1 waarna Valto de 2-2 wist te scoren. Meestal was het bij IJsselvogels 5 dat ze aan het begin met 2/3 punten achter kwamen te staan en die achterstand vol hielden tot het einde. Nu was het echter zo dat na het begin van de wedstrijd de stand gelijk was. Dit betekende dat IJsselvogels 5 Valto aanvoelde en wist hoe ze met Valto om moest gaan. Dit was ook te zien in het gat dat IJsselvogels 5 sloeg. Dit werd gedaan door Mick, Eline en Boas. (5-2) een gat van 3 punten is een klein gat maar groot genoeg om wat punten van Valto te kunnen opvangen. Valto probeerde inderdaad het gat te dichten en wisten er 2 te scoren. (5-4) waarna Mick er ook weer 1 scoorde. Valto bepaalde de rust stand echter met 6-5. Tijdens de rust werden de tactieken voor de 2e helft besproken. Ook werd er gesteld dat de 1e helft een beetje een chaos was, hier moest wat aan gedaan worden. Na de rust begon Boas gelijk met het scoren van de 7-5 waarna Valto de 7-6 wist te scoren. Peter en Luc wisten vervolgens de stand naar 9-6 te brengen. Zou dan nu eindelijk het gat blijven? Valto wist weer te scoren en maakte het gat weer wat kleiner. Maar waar Valto het kleiner maakt wisten Mick en Peter het juist weer groter te maken en zette de 11-7 neer. Nu moest het toch wel genoeg zijn! De verdediging deed er alles aan om ervoor te zorgen dat het gat niet kleiner werd maar Valto wist er toch door heen te drukken en scoorde er toch weer 2. IJsselvogels 5 vond dat het doelsaldo van Valto wel wat om laag mocht en scoorde nog eens 3 punten extra om de eindstand op 14-9 te bepalen. Deze stand is alleen maar behaald omdat ook deze wedstrijd IJsselvogels 5 keihard voor elkaar heeft gewerkt. Zowel in de aanval als in de verdediging. In de 2e helft was zeker verbetering te zien ten opzichte van de 1e helft. Oftewel missie behaald. De punten deze wedstrijd zijn gemaakt door: 5x Mick, 2x Peter, 1x Tom, 1x Eline, 2x Boas, 1x Luc, 1x Louanne en 1x Annelie. Invallers Luc en Annelie bedankt. Door deze winst mag IJsselvogels 5 zich weer bovenaan in de standing zetten. Laten we dit moment onthouden en als doel houden, want we zijn er nog niet. Op naar de volgende wedstrijd. Van Boas.

IJsselvogels A1 – Maassluis A1   15-14     Vorige week Ondo A1 verloren met 30-17 na het spelen van een goede pot. Dat het deze zaterdag weer moeilijk ging worden, dat wisten we dus al. Aan het begin van de wedstrijd zei Berry dat we sowieso 1 punt hier moesten houden. (Is zeker gelukt?) dus met de juiste instelling begonnen we aan de wedstrijd. Strijdlustig, geconcentreerd en onwijs fanatiek en wat heeft iedereen goed gespeeld! We begonnen sterk en zelfs met een voorsprong door Roos. Helaas werd die niet lang vastgehouden en gingen we langzamerhand wat slechter spelen. Aanvallend en verdedigend deden we het met z’n allen onwijs goed. Ruststand was 6-10. Nog niet eens zo’n hele grote achterstand tegen zo’n ploeg. Er kon dus nog van alles gebeuren! En dat gebeurde ook. Net na de rust scoorden Maassluis helaas weer 2 doelpunten, waardoor het gat werd vergroot tot 6 doelpunten verschil. 6-12. We moesten het nu echt dicht zien te krijgen, anders konden we het gelijkspel of de overwinning wel vergeten. En dat deden we. 6 x achter elkaar werd er door ons gescoord. Jelle 2x, Sam M 2x,  Sam K en Thirza dichtten het gat en toen stond het opeens weer gelijk. 12-12. Dat we op dat moment wilden winnen lieten we meer dan genoeg merken. Ik heb ons bijna nog nooit zo sterk zien spelen als zaterdag. Maassluis heeft dan ook een lange tijd niet gescoord, maar slechter gingen ze daardoor niet spelen. We moesten dus nog steeds net zo geconcentreerd blijven als in het begin. Maassluis scoorde de 12-13 en Roos 2x en Thirza brachten de eindstand op 15-14. Die 2 punten hadden we meer dan verdiend, want wat hebben wij een goede pot gespeeld en wat ben ik ongelofelijk trots op ons. Het hele weekend heb ik van deze wedstrijd/overwinning genoten. Ook wil ik namens het team alle supporters bedanken, want ook die hebben ons erg hard naar de overwinning geholpen erg fijn dat jullie er waren! Annelies en Evi natuurlijk ook weer ontzettend bedankt, want mede dankzij jullie hebben we deze overwinning behaald! Erg goed gedaan weer en wat zijn we blij met jullie! Scores: Roos 5x, Sam M 3x, Jelle, Annelies en Thirza 2x, Sam K 1x. Van Thirza Oskam

IJsselvogels A2 – Achilles A3   5-18     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A2 ontving thuis het Haagse Achilles A3 en kon tot het moment dat ik uit de sporthal vertrok aardig meekomen, met een heel mooi afstandsschot zag ik Edo 4-6 scoren. Als ik dan de 5-18 eindstand ziet op de uitslagenlijst dan heb ik niet veel gemist. In het begin zag het daar nog niet naar uit want via Annelie, Rens en Lotte nam A2 zelfs een 3-1 voorsprong. Ook toen kon je al zien dat er in Achilles meer “korfbal” zat, speelde net wat makkelijker, wat sneller, wat balvaardiger. Helaas is niet bijgehouden wie het laatste doelpunt scoorde. De sterkste twee teams hebben jullie nu gehad.

IJsselvogels B1 – KCC / SO natural B2   17-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 ontving thuis hekkensluiter KCC / SO natural B2 uit Capelle ad IJssel. Binnen 5 minuten stond het al 4-0 dankzij Annelies, Dano, Evi en Cécile. Daarna stokte de productie en duurde het 9 minuten voor de eerste goal weer viel, ruststand 7-4. Na de rust zelfs 7-5 en pas na 9-6 begon het weer te lopen om via 4 doelpunten van Dano en Kris, 3 van Annelies en Evi, 2 van Cécile en 1 van David met 17-8 te zegevieren. Met 4 uit 3 doen jullie voorlopig goed mee bovenin, nu volhouden!

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels C1 – Vriendenschaar (B) C1   11-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ook C1 speelde tegen de hekkensluiter, hier was Vriendenschaar C1 uit Bodegraven de tegenstander. Was het gemakzucht ……, feit was dat C1 geen schim van zichzelf was en zonder inzet zijn ook jullie gewoon een matige ploeg. Gevolg was een 2-5 achterstand in de rust en dat tegen de hekkensluiter. Keerpunt in de wedstrijd was het inbrengen van Benjamin na enkele minuten in de 2e helft die met zijn eerste balcontact gelijk 3-5 scoorde om na 5-5 direct met zijn eerste schot van afstand C1 voor het eerst op voorsprong te zetten, 6-5. Dat was precies wat C1 nodig had want ineens zag ik weer het C1 zoals ik de laatste weken gewend was. Dankzij 3 doelpunten van Tim, 2 van Willem, Joran en Benjamin en 1 van Rosa en Wesley werd toch nog vrij ruim met 11-5 gewonnen (de 2e helft dus met 9-0 gewonnen na de 1e helft met 2-5 te hebben verloren, ra, ra, ra.). Met 8 uit 4 hebben jullie een uitstekende start maar jullie zijn er nog niet zoals je zaterdag gemerkt zal hebben.

Reeuwijk C1 – IJsselvogels C2   9-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ook op het veld speelde C2 al twee keer tegen Reeuwijk C1 dat daar kampioen werd en alleen een punt liet liggen in Moordrecht. Zou het C2 vandaag weer lukken om voor een stunt te zorgen. Gezien de 9-4 eindstand is dit niet gelukt, verder heb ik helaas niets van en over de wedstrijd ontvangen.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – VEO D1   5-6     De eerste helft ging goed, we scoorden er 4 en de tegenstander 0. Het eerste schot zat meteen, een korte kans van Luna. Ze stond onder de korf en scoorde. Helaas wist onze eerste aanval niet nog een keer te scoren, de verdediging hield  het wel goed dicht waardoor de score voor VEO op 0 bleef. Toen mijn vak (Sven. Lucas, Flo en Lieke) ging aanvallen kwam de bal in het vak en schoot Sven meteen, het was 2-0 voor IJsselvogels. Toen maakte Lucas nog een doorloopbal en daarna een schot en toen was het 4-0 met rust. De tweede helft ging minder goed. VEO maakte er 2, het was 4-2. Het was spannend maar toen scoorde Eline (5-2) en we kregen meer zelfvertrouwen.  Maar toen kregen we weer een paar tegendoelpunten en met de stip werd het 5-5. De spanning is doorgedrongen en jammer genoeg kregen we op het laatst nog een doelpunt tegen en toen floot de scheidsrechter af en hebben we verloren. Het is de tweede keer dat we in de tweede helft zo erg verliezen. De coaches hebben na afloop gezegd dat dit niet nog een keer mag gebeuren. (Lucas 2x, Luna 1x, Sven 1x, Eline 1x). Sven Blom, D1.

Nieuwerkerk D3 – IJsselvogels D2   3-7     D2 moest afgelopen zaterdag tegen Nieuwerkerk spelen. We vertrokken om 12.15 dus iedereen was goed uitgeslapen. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Sahra opende de score en zo stonden we voor met 0-1. Maar er werden veel ballen onderschept maar ook net zo snel weer ingeleverd. 1-1. Maar Sahra dacht ik kan het nog wel een keer en jawel 1-2. Maar ook Nieuwerkerk scoorde nog een keer en 2-2. Best spannend. Het bleef een rommelige wedstrijd maar Julian en Ayoub scoorden nog een keer dus 2-4. Nieuwerkerk gaf niet op 3-4. Ballen werden onderschept en gelijk weer ingeleverd maar dit was zowel bij IJsselvogels als bij Nieuwerkerk. Maar IJsselvogels had nog een eindsprint in petto. Ties 3-5 (kreeg een strafworp en na wat verwarring ging deze er heel mooi in), Julian 3-6 en in de laatste seconde 3-7 door Maya. Top gedaan nu veel oefenen op de ballen goed gooien en naar de bal toe stappen als je hem wilt vangen. Gefeliciteerd met de overwinning en ga zo door D2. Barbara.

Emergo D1 – IJsselvogels D3   10-2     Na een uurtje rijden naar St.Maartensdijk stond de lastige uitwedstrijd op het programma voor de D3 tegen Emergo, die ook nog niet hadden verloren in de zaal. Helaas blijven ze ongeslagen, want ze waren echt beter. De 7 dames waren erg goed op elkaar ingespeeld. IJsselvogels D3 heeft gevochten als leeuwen, maar konden de vele kansen niet omzetten in doelpunten, zodat de eindstand 10-2 op het bord stond. Met een doelpunt van Sven, invalster Maya. Jammer dat het doelpunt van Wilmer afgekeurd werd, wat ik niet terecht vond. Bij deze nog de chauffeurs bedankt en invalster Maya. Voor de D3 zit 2018 er sportief gezien op. Iedereen fijne dagen toegewenst en een goed en sportief 2019.  Joost.

KCR E3 – IJsselvogels E1   12-2     08:00 verzamelen, een vroegertje dit keer. We kennen allemaal de term Dreamteam wel, een droomteam. Daar is een nieuwe term bij gekomen. Het dromerige team. Dromerig kijken waar de bal heen gaat. In de handen van de tegenstander, nou dan gaan we een beetje rennen en doen we onze handen omhoog. In de droom ruim op tijd, maar in werkelijkheid………….te laat. Dromerig naar de trainers luisteren, maar of ze het echt opslaan….. Ze trainen goed en hebben daar veel plezier in, daar ligt het niet aan. Tijdens de training is dit team echt een Dreamteam. Nu nog even de geleerde skils uitvoeren in de wedstrijd. Hoogste tijd voor de kerstvakantie. En na de kerstvakantie weer fris en fruitig van start met de wedstrijden. O ja 12-2 verloren ?niet verder vertellen. Namens kids, ouders en trainers van E1 een heerlijke dromerige kerstvakantie toegewenst. Sanne.

KCR E4 – IJsselvogels E2   5-3     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels E2 uit tegen KCR E4. Het zou een spannende wedstrijd worden. Al snel scoorde KCR een afstandsschot. We hadden een beetje moeite met gooien en vangen doordat ze er dicht op zaten. Gelukkig scoorde Lieke er ook een uit een stip die door Evy veroorzaakt was. Daarna liep KCR wat meer uit. In de rust stond het namelijk 4-2 door een goal van Evy. In het praatje zeiden we dat het nog zou kunnen als ze maar goed geconcentreerd bleven. We hadden veel kansen maar helaas wilden ze er niet in. Ondanks dat we goed aan het verdedigen waren schoot KCR redelijk goed waardoor ze op een 5-2 voorsprong kwamen in de laatste kwart. Aan het einde liet IJsselvogels nog zien wat ze in huis hadden door goeie en snelle aanvallen. Lieke wist er nog een in te gooien waardoor de eindstand 5-3 was. Loisanne.

IJsselvogels E3 – Maassluis E4   3-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na 2 nipte nederlagen speelde E3 vandaag thuis tegen Maassluis E4. Het werd een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarbij onze E3 meer kansen kreeg dan de tegenstander maar helaas werden alle kansen gemist waardoor het in de rust 0-1 voor Maassluis E4 stond (kansenverhouding ongeveer 20-3). In de 2e helft ging het gelukkig beter, eerst was het Jaël (dachten Stan en ik) die 1-1 scoorde waarna Tim E3 op voorsprong zette, 2-1. E3 bleef het betere van het spel houden en zag dit beloond worden met nog een doelpunt van Tim waardoor er verdiend met 3-1 werd gewonnen maar hoeveel had het kunnen worden als maar de helft van de kansen afgemaakt werden? Het veldspel was goed.

Vitesse E6 – IJsselvogels E4   1-12     E4 moest vroeg uit de veren om al om 9 uur in Barendrecht tegen Vitesse E6 te spelen. Ze hadden er duidelijk zin in en E6 nam via 2 doelpunten van Jeremy en 1 van Rosalie en Ruben al snel een 0-4 voorsprong. Bij 0-8 scoorde Vitesse 1x tegen maar daarna was het weer E4 dat dankzij maar liefst 8 doelpunten van Jeremy, 4 van Rosalie en 2 van Ruben uitliep naar een 1-14 eindstand. Goed gedaan E4!

IJsselvogels E5 – RWA E4   6-4     De eerste overwinning in de zaal voor de E5 is binnengehaald!!! Zaterdag 15 december speelde de E5 een wedstrijd tegen RWA E4. RWA kwam binnenlopen en we zagen al meteen dat de kinderen van dit team veel lengte hadden. Gelukkig hadden wij Tim uit de E3 als invaller en werd het lengte verschil hierdoor gecompenseerd. De wedstrijd ging van start en het eerste doelpunt werd gemaakt door Thijmen. Hij liep langs de aangeef en kreeg de bal mee en legde de bal in de korf alsof het niks was. RWA was het hier niet mee eens en maakte niet veel later 2 doelpunten. De eerste 10 minuten eindigde dan ook in een 1-2 achterstand. Tim kwam in het veld om te spelen in de tweede keer 10 minuten en maakte met een afstandsschot een doelpunt. In de derde keer 10 minuten kreeg Lilly de bal. Ze zag dat haar dame niet goed voor haar stond. Lilly draaide haar voeten naar de korf en schoot zo de bal raak en maakte een doelpunt. De derde keer tien minuten eindigde in 3-3. Het was spannend want de laatste helft ging beslissen wie er met de punten naar huis mocht. De E5 wilde deze puntjes echt hebben, want in de 4de keer 10 minuten scoorde eerst Tim 2 doelpunten en daarna scoorde Thijmen ook nog een doelpunt. De wedstrijd eindigde met een overwinning van 6-4. Super goede en leuke wedstrijd. De E5 houdt het wel spannend tot het einde. Tim heel erg bedankt voor het invallen, wat een mooie doelpunten. De eerste punten zijn voor de E5 binnen! Anna en Lotte.

DVS ’69 E3 – IJsselvogels E6   14-0     Zaterdagochtend in de Ridderhal te Hendrik Ido Ambacht. Ons prille E6 team moest het voor het eerst echt helemaal alleen doen… Korfbalkanjers Jayson, Yannick, Iris en Sarah stonden te popelen. Deze wedstrijd was een proef op de som. Nog maar een paar trainingen achter de rug en 3 wedstrijden in de benen! Geen reserves op de bank maar wel een tomeloze energie in het veld. Het vrij lopen ging goed, het afvangen en onderscheppen van de bal perfect. Alle vier deden ze ontzettend hun best om samen te werken, netjes over te gooien en schietkansen te pakken. Helaas bleken de dames en heren van DVS’69 letterlijk en figuurlijk een maatje te groot te zijn. Bij de strafworpen schoot Sarah er 1 keurig in. We verloren de wedstrijd met 14-0. Een typisch geval van:

Volgende keer weer beter! aldus Anton & Judith

OVVO / De Kroon F1 – IJsselvogels F1   2-25     Zaterdagochtend vroeg vertrokken we richting Maarssen met 4 spelers waaronder Wessel die vandaag voor de 1e keer meedeed. In een hele koude zaal begon de F1 voortvarend aan de wedstrijd en na krap 2 minuten spelen stond er al 0-1 op het telbord. In zijn 1e korfbalwedstrijd scoorde Wessel direct een doelpunt, klasse! Dit was een prima start van een uiteindelijk vrij eenzijdige wedstrijd vond ik. Onze F1 stak letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de tegenstander uit en dit uitte zich in veel doelpunten. OVVO kwam er amper aan de pas, 2x werd er knap gescoord van afstand maar verder ging geen enkel schot in de korf. De F1 van IJsselvogels daarentegen kon zich lekker uitleven, Noortje was weer goed op stoom en werd ook prima aangespeeld door de anderen. Fleur en Wessel liepen veel vrij en vingen prima af. Thijme had het druk met verdedigen want OVVO speelde bijna de hele wedstrijd met 5 spelers. Uiteindelijke stand was 2-25 waarvan Noortje er 14 voor haar rekening genomen heeft, Thijme 8x, Wessel 2x en Fleur 1x gescoord heeft. In deze poule hebben Korbis en IJsselvogels tot nu toe alle wedstrijden (redelijk dik) gewonnen, in het nieuwe jaar spelen beide teams nog 2x tegen elkaar, dat zal spannend worden. Wessel, een puike wedstrijd gespeeld en bedankt voor het meedoen! Olga (moeder van Thijme).

IJsselvogels F2 – Luno F1   17-2     Afgelopen zaterdag was het weer zover F2 mocht beginnen aan hun tweede thuiswedstrijd. De F2 bestond uit 4 spelers omdat Alicia had afgezegd en Kyra was getroffen door de waterpokken hopelijk hadden we geen super speler nodig … ook deed onze tegenstander Luno er een schepje boven op met de mededeling dat zij van ons wel effe gingen winnen… nou dat moet je natuurlijk niet zeggen tegen de IJsselvogels F2 want fluitsignaal had nog niet geklonken of de IJsselvogels stonden al met 2-0 voor door vrije treffers van Elin en Timo.. toch was de F2 zelf ook onder de indruk van hun eigen bliksem start want de bal vloog alle kanten op behalve richting de korf, leek wel of dat de bal onder het slijm zat, wat moeten we toch nog ontzettend oefenen met ballen vangen ( met de duimpjes erachter, en rondspelen met 1 arm) maar net voor het einde van het eerste kwart kregen we weer controle over de bal en wisten we weer te scoren dankzij Timo en Ayub. Na wat overleg met onze coaches gingen we weer fris van start, met 2x Ayub en 1x Timo ging het score verloop weer hard, toch deed Luno iets terug en gingen we de rust in met 7-2. In het derde kwart gingen Timo en Ayub beide lekker door met scoren en maakten er beide 2, toch moeten de boys een beetje  oog hebben voor de meiden want deze stonden vaak vrij voor de korf maar werden niet gezocht. Gingen het laatste kwart in met 11-2 wedstrijd was gespeeld maar niet voor Timo deze maakte een super onderschepping en gooide hem gelijk in de korf , eindelijk was de beurt aan Nienke zij mocht voor 13 -2 aantekenen . En zorgde Timo voor een slot akkoord met vier punten en werd de eindstand 17-2 F2 ga zo door. Mark Langerak.

KCR F3 – IJsselvogels F3   7-4     We moesten zaterdag tegen KCR F3 waarvan we hadden verwacht dat ze ongeveer even goed zouden zijn, want het was ook het laatste F-team bij KCR. KCR kwam jammer genoeg wel gelijk voor met 1-0 en daarna ook na een tijdje de 2-0. Daarna had Eva een mooi schot gemaakt waardoor het 2-1 werd. Door het goede overspelen en vrij staan scoorde Floris een mooi doelpunt waardoor we met 2-2 gelijk stonden. Doordat we soms even zaten te slapen in het veld of niet aan de goede kant aan het verdedigen waren scoorde KCR de 3-2 en daarna de 4-2. Even later scoorde Eva weer een mooi schot waardoor de stand 4-3 werd. Daarna scoorde KCR weer en werd het 5-3. Om de voorsprong nog groter te maken maakte KCR nog een doelpunt waardoor het 6-3 werd en we onze supersub Floris erin mochten zetten. Doordat er nu steeds één iemand geen verdediger had, konden ze makkelijker overspelen en scoorde onze supersub Floris gelijk een mooi doelpunt waardoor het 6-4 werd en Floris weer uit het veld moest. Ook al deden ze het de laatste minuten nog heel goed, de tegenstander scoorde nog een doelpunt waardoor het 7-4 werd. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd. Daarna bij het korfschieten scoorde gelijk KCR een doelpunt wat 1-0 werd maar Mila was in vorm en schoot ook gelijk raak waardoor het 1-1 werd. Daarna had KCR het niet meer op de heupen en liepen wij uit door een mooi schot van Quinten en ook nog 2 mooie schoten van Mila waardoor het korfschieten 1-4 werd. Heel goed gedaan jongens, jammer dat het bij de wedstrijd wat minder ging maar daar gaan we de volgende keer weer op oefenen. Vaak stonden we wel goed te verdedigen maar kon de tegenstander door het verschil in lengte toch nog schieten wat erg vervelend was, maar we hebben erg veel plezier gehad in het kijken naar de wedstrijd en jullie hebben super goed jullie best gedaan! Iris en ik zien grote vooruitgang in het spel waar we erg trots op zijn, klasse! Cécile en Iris.