Hoe vloog de bal – zaterdag 16 september 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 16 september 2017.

Waar blijft die mooie nazomer? Opnieuw een regenachtige en te koude dag voor de tijd van het jaar en dat kwam het korfbalspel niet helemaal ten goede al had de ene ploeg er meer last van dan de ander. Er werden deze week in totaal 22 wedstrijden gespeeld waarvan er 10 werden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 9 werden verloren. De grootste overwinning kwam op naam van D3 dat in Ridderkerk met 0-11 van KCR D4 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Rob Reijm uit het 4e met 6 doelpunten. Na 3 zaterdagen begint er toch al enige tekening te komen in wie mee gaan strijden om het kampioenschap en wie zich ernstige zorgen moet gaan maken al zijn er nog genoeg wedstrijden te gaan om nog punten te pakken maar toch ……. ik heb ze liever alvast dan dat ik ze nog moet halen. De resultaten:

De eerste zaterdag stuurde iedereen keurig een wedstrijdverslag en/of scoreverloop in, klasse! De 2e zaterdag waren er al 4 teams die niets ingestuurd hadden, jammer! De 3e zaterdag waren er al 7 teams die ik toch maar een herinnering heb gestuurd, iets wat ik eigenlijk niet meer zou doen. Zullen we a.s. zaterdag allemaal weer proberen wat in te sturen? Bedankt alvast! Ik mis nu alleen nog  F1.

Tjoba 1 – IJsselvogels 1   23-11   Na een goede tweede helft van vorige week wilden we daarmee ook weer doorgaan. Al snel kwamen we 2-0 achter en probeer je het gat niet groter te laten worden. Helaas vielen de doelpunten bij hun makkelijker en lukte het ons niet om mee te blijven scoren. Zo werd het gat steeds groter en hebben we verloren met 23-11. We moeten niet te veel naar de uitslag kijken, maar naar wat er goed ging en daarmee verder gaan. Helaas is de score niet bij gehouden.

Tjoba 2 – IJsselvogels 2   14-13   In het verre ’s Heer-Hendrikskinderen moest het nog puntloze 2e het opnemen tegen ongeslagen koploper Tjoba 2. Na 2-0 achter nam Jeffrey het eerste doelpunt voor zijn rekening waarna Tjoba, uitliep naar een ruime 7-1 voorsprong. Christiaan scoorde 7-2 waarna Deborah de ruststand op 8-3 bepaalde. Tjoba bleef ook in de 2e helft de betere ploeg en wist uit te lopen naar een 13-7 voorsprong ondanks tegendoelpunten van Anouk 2x en Hannah en nogmaals Deborah. Daarna liet het 2e zien wel degelijk goed te kunnen korfballen, Karen scoorde 13-8 en 13-9, Hannah 13-10, Jeffrey 13-11 en toen Christiaan 13-12 scoorde leek een verrassing in de maak. Helaas scoorde Tjoba hierna eerst 14-12 waarna Hannah de eindstand op 14-13 bepaalde. Als jullie dit spel van het laatste kwartier vast kunnen houden zijn de punten a.s. zaterdag voor jullie! Hannah 3x en Jeffrey, Christiaan, Deborah, Anouk en Karen 2x scoorden de doelpunten voor het 2e.

Tjoba 3 – IJsselvogels 3   15-15   Op zaterdagmorgen reisde het derde al vroeg af naar Zeeland. Tjoba 3 stond op het programma. Zij hadden tot dan alles gewonnen. Wij wisten dat dit een moeilijke tegenstander ging worden. Niets was minder waar. Het was een spannende wedstrijd met een, denk ik, terechte uitslag. Met Louise op de plaats van Pascal en Edwin op de plaats van Dirk begonnen wij de wedstrijd. Zoals je in het scoreverloop kunt zien, is het continu spannend geweest. Tjoba wist als eerste een gaatje van twee te slaan. Dit gebeurde vlak voor rust. Wij moesten meer in de actie voor het schot gaan investeren. Niet uit stilstand schieten. Lekker de bal laten gaan. Dat werkte. Door het baltempo omhoog te gooien kregen we betere kansen en kwamen wij terug. We hebben over de hele wedstrijd gezien wel veel kansen gemist. Als we scherper in de afronding waren geweest, had het misschien wel in ons voordeel uitgepakt. Helaas gebeurde dit niet. Wel een mooie les voor de volgende keer. Uiteindelijk zijn wij tevreden met een punt. Volgende week ontvangen wij KOAG op bezoek. Zin om het derde te komen bewonderen? Wij spelen om half 4 ? eindstand 15-15. Tot 10-9 had Erwin 4x, Bas 3x en Anne en Victor 1x gescoord, helaas is het daarna blijkbaar niet meer bijgehouden. Van Marina.

IJsselvogels 4 – ADO 3   13-13   Afgelopen donderdag werd de inhaalwedstrijd van de 1e speelronde tegen ADO 3 en de ruststand was 3-7 (Tom 2x, Eline 1x), hiermee is wel alles gezegd over de 1e helft. Na 10 minuten in de 2e helft was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld (4-10 en 5-11) met doelpunten van Carlo en Laura. Wat hierna gebeurde weet men nog steeds niet in ’s Gravendeel want de ene bal na de andere vloog door de mand (6-11 Rob, 7-11 Leonie, 8-11 en 9-11 Wilco, 10-11 Rob en de 11-11 Roos) en de verdediging pakte alle ballen ertussen uit. Met nog enkele minuten te spelen was ADO 3 weer bij de les en scoorde snel achter elkaar de 11-12 en 11-13. Met nog 1.30 minuut op het scorebord maakte Rob de 12-13 en zou het dan mogelijk zijn? De bal kwam nog 1x in het aanvalsvak en na 3 schoten waarbij de bal er maar niet in wilde, was er de berusting (met een goed gevoel overigens) dat we strijdend ten onder gingen…maar in echt de aller aller laatste seconde liet Leonie de bal los richting korf,.de scheids floot voor het eindsignaal… de bal ging erin. IJsselvogels 4 viel elkaar al juichend in de armen… de scheidsrechter floot door voor een doelpunt.. ADO 3 flabbergasted (geen benul wat men overkwam)… IJsselvogels 4 blijf doorjuichen (je weet maar nooit of de scheidsrechter van gedachte gaat veranderen)..alle spelers omhelzen elkaar..de scheidsrechter wees naar het midden..PUNT voor IJsselvogels 4!! Dat het lang onrustig bleef in de kantine kun je wel voorstellen. Publiek bedankt voor het opzwepend gebrul bij elk doelpunt! Wat een 2e helft, van een kansloze achterstand een punt uit het vuur slepen, klasse! Doelpunten makers: Rob (3), Leonie (2), Tom (2),  Wilco (2), Roos (1), Eline (1), Laura (1) en Carlo (1). Van een trotse trainer/coach Marco.

IJsselvogels 4 – Oranje Wit 5   16-10   Na dit heerlijke gelijkspel mocht IJsselvogels 4 afgelopen zaterdag de 3e wedstrijd van het seizoen spelen tegen Oranje Wit 5 en kan dit team in dezelfde flow terecht komen? De start van de wedstrijd was stroef, want de score werd pas geopend na 6 minuten spelen, Leonie 1-0 en Rob 2-0 en Tom 3-1. Heel gek maar bij deze stand werd de wedstrijd beslist. Scoort Oranje Wit dan blijft het een wedstrijd, maar scoort IJsselvogels dan is het gaatje geslagen. Na moeizame aanvallen scoorde Rob de 4-1 & 5-1 en dat werkte bevrijdend. IJsselvogels 4 knalde over de tegenstander heen (Stef 6-1, Tom 7-1, Carlo 8-1, Laura 9-2 en Tom 10-2). RUST. Wat een 1e helft en ongelooflijk sterk verdedigd. Eigenlijk geen echte kans weggegeven. Opdracht duidelijk, een degelijke 2e helft en de buit is binnen. Oranje Wit 5 was toch knock out? Met een slordige eerste 10 minuten hielpen wij Oranje Wit 5 toch weer in de wedstrijd komen (11-6 met alleen een doelpunt van Tom), maar de 2e knock-out werd uitgedeeld (Rob 12-6 en Laura 13-6) en daarmee de wedstrijd definitief veiliggesteld. Door de 14-7 van Rob, 15-9 van Nikki en de 16-9 van Rob bleef het verschil gehandhaaft en beruste Oranje Wit 5 in de nederlaag. Een (voor ons begrip) waanzinnige 1e helft met 10 doelpunten en leerzame 2e helft (hoe kan ik mijn tegenstander weer in de wedstrijd helpen) is IJsselvogels 4 meer dan goed gestart aan de competitie en blijft er 1 doel…..PLEZIER HEBBEN! Doelpunten werden gemaakt door Rob (6), Tom (4), Laura (2), Carlo (1), Stef (1), Leonie (1) en Nikki (1).

IJsselvogels 5 – KCC / SO Natural 9  12-10   Vandaag was IJsselvogels 5 voor het eerst echt helemaal compleet en klaar voor de wedstrijd tegen KCC. John Vonk was vandaag aanwezig om het 5e te coachen, heel fijn dat hij weer voor ons klaar stond! We beginnen de wedstrijd niet helemaal scherp en komen ondanks een schot van Dennis op 1-4 achterstand. Geen lekker begin, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Sascha weet vervolgens tweemaal de korf te vinden met een schot, waardoor we met een niet al te grote achterstand de rust in gaan: 3-6. In de rust een duidelijke boodschap: de rust vinden en zoeken naar goede kansen. Vol vertrouwen gaan we de tweede helft in. Helaas probeert KCC ons nog even in de war te brengen en we komen op 3-8 achterstand. We laten ons niet uit het veld slaan en via doelpunten van Peter, Sascha en Eline kruipen we dichterbij naar 7-9. Als KCC hun 10e doelpunt maakt, zetten we nogmaals de achtervolging in. Het wordt 8-10, het wordt 9-10, het wordt 10-10… Het enthousiasme en de inzet van het team wordt beloond, zou er nog winst in zitten? Sascha scoort… 11-10 voorsprong! Nu rustig blijven en uitspelen. Remon scoort de 12-10 en dan kan het met nog 4 minuten op de klok eigenlijk niet meer misgaan. Rustig blijven (dat was moeilijk) en gecontroleerd blijven spelen (dat was ook moeilijk…). Gelukkig uiteindelijk de stand kunnen behouden en deze spannende wedstrijd gewonnen met 12-10, goed gedaan IJsselvogels 5! Doelpunten van: Sascha 4x, Peter 3x, Remon 2x, Dennis, Lisa, Eline. Van Karin.

Korbis MW1 – IJsselvogels MW1   23-8  Ons midweekteam had een zware avond bij Korbis. Zeker in de 1e helft was er veel regen en was  Korbis loepzuiver. IJsselvogels midweek werd bij vlagen weggespeeld en kreeg een harde les in verdedigen. Onze aanvallen waren zeker in begin nog niet eens verkeerd maar de ballen vielen er niet in. De 2e helft ging het beter. Het was droog en er was meer focus op verdedigen van de directe tegenstander en minder aandacht voor de bal. Hierdoor kreeg Korbis minder schotkansen op de korte afstand en bleef de schade meer beperkt. Ook waren er van ons een aantal mooie aanvallen en was iedereen op zich tevreden met het bijleren. Al doende leert men! Uiteindelijk werd het 23-8. Op naar de volgende wedstrijd en elke keer een verbetering bijklikken.  Manon, Matthijs en Marijke bedankt voor heet aanmoedigen!

IJsselvogels A1 – ONDO A1   16-19   We kwamen gelijk op een 0-2 achterstand, Jelle S scoorde er wel eentje maar ONDO gelijk ook. Jesse en Merel zorgde voor de 3-3. Hierna werd het 3-4 en 4-4 door  Roos. Ondanks de doelpunten van Jelle R, Sam, Roos, Jelle S en Laura gingen we de rust in met 1 punt achterstand 11-12. Na rust werd de 12-12 gemaakt door Roos en de 13-13 door Jesse. Helaas lukte het ons niet meer om te scoren en ONDO maakt er 13-16 van met 1 doelpunt van Jesse 14-16 en met nog 3 doelpunten van ONDO en 2 van Jesse komt de eindstand op 16-19. Jelle S     : 3, Jesse 5, Merel 1, Roos 3, Jelle R. 2, Sam 1, Laura 1, Door Jelle Reichard.

IJsselvogels A2 – Kinderdijk A2   9-21   Het jonge A2 nam het thuis op tegen Kinderdijk A2 uit Alblasserdam en dat bleek een (te) grote kluif. Via 1-1 door Sam, 2-6 door Luc en 3-8 door Lars stond het in de rust al 3-12.Het begin van de 2e helft wist A2 goed bij te blijven tot 6-14 maar daarna was het toch Kinderdijk dat ondanks 4 doelpunten van Sam, 2 van Lars en 1 van Luc, Angela en Dyonne deze wedstrijd met 9-21 wist te winnen. Op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels A3 – Vriendenschaar A2   6-12  A3 ontving thuis Vriendenschaar A2 uit Bodegraven en die waren zo’n beetje allemaal minimaal 1 (en soms zelfs wel 3) kop groter. Met zoveel lengte tegen is het lastig spelen. Na 0-1 scoorde Edo 1-1 en Tom 2-4 waarna Vriendenschaar uitliep naar 2-10.  Het pleit voor dit jonge A3 dat ze niet de koppies lieten hangen. Opnieuw Edo scoorde 3-10 evenals Tom 4-10 waarna Amber zelfs 5-10 scoorde. Edo maakte met zijn 3e treffer 6-11 waarna Vriendenschaar de eindstand op 6-12 bepaalde. Geen schande hoor A3!

Vriendenschaar B1 – IJsselvogels B1   Kon niet worden gespeeld omdat bij Vriendenschaar de blubber door het kunstgras heen naar boven kwam.

IJsselvogels C1 – Vriendenschaar C1   11-6   Afgelopen zaterdag mocht de C1 een thuiswedstrijd spelen tegen Vriendenschaar (B) C1. Vorige week werd de wedstrijd tegen Valto C1 gestaakt vanwege het slechte weer. Ook nu was het regenachtig maar de wedstrijd ging gewoon door, en gelukkig wel. De C1 kwam flitsend uit de startblokken met spel wat de coachen graag zien. Uit dit spel kwamen vele kansen en uiteindelijk een strafworp die Joran benutte. Kort daarna wist Willem met een kort schot de stand te verdubbelen naar 2-0. Vriendenschaar wist dichterbij te komen tot Tim het gat vergrootte door een mooie doorloopbal. Kort daarna vielen snel doelpunten achter elkaar, waardoor IJsselvogels kon uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Helaas werd het spel kort voor rust trager, waardoor we niet de goede kansen konden benutten en zo wist Vriendenschaar het weer spannend te maken.De ruststand was een 6-4 voorsprong voor IJsselvogels. Na rust nam IJsselvogels het heft weer in handen en liep uit op Vriendenschaar door schot van Tim en EINDELIJK een schot van Cecile, die veel kon schieten maar helaas niet eerder tot scoren kwam. Door het goede verdedigen van Dano wist de puntspeler van Vriendenschaar niet meer tot scoren te komen en wist IJsselvogels de eerste winst binnen te slepen met een eindscore van 11-6. Gezien het spel en de kansen die we creëerden mocht de uitslag wat hoger uitkomen mij betreft, maar dat mogen ze volgende week laten zien, want dan staat een uitwedstrijd tegen hetzelfde Vriendenschaar op het programma. De doelpunten kwamen van: Tim 4x; Lieneke, Willem en Yoran 2x en Cecile scoorde 1x. Van Peter.

KCR C2 – IJsselvogels C2   5-4   De koploper (onze C2) tegen de hekkensluiter (KCR C2). Zoals tot nu toe alle wedstrijden kwam C2 ook deze wedstrijd moeizaam op gang. Voor de wedstrijd hiervoor nog gewaarschuwd, pak gelijk een voorsprong dan gaan bij hun de koppies hangen maar laat je ze in de wedstrijd komen dan ruiken ze mogelijkheden en dat heeft C2 geweten en gemerkt. Na een 2-2 ruststand met aan onze kant liefst 3 gemiste strafworpen was er nog van alles mogelijk,. Zeker toen Isa na de rust uit en mooie doorloper uit de ruimte, goed aangeven door Amber, 2-3 scoorde dacht ik dat het lek boven was. Nog geen 5 minuten later stond het ineens 5-3 voor KCR en hoewel Benjamin de strafworp hierna wel wist te verzilveren moesten we toch met een 5-4 nederlaag genoegen nemen. En eerlijk is eerlijk, waar IJsselvogels de kantjes eraf liep bleef KCR tot het eind toe vechten voor elke bal en bleven de punten dan ook verdiend in Ridderkerk. Jammer maar het was het niet anders! Benjamin scoorde 2x en Iris en Isa 1x. Zaterdag kunnen we bij ons thuis revanche nemen tegen KCR maar dan zullen de koppies wel dezelfde kant op moeten staan en er een stapje harder moeten worden gelopen.

Eureka C1 – IJsselvogels C3   14-0   De C3 speelde een moeilijke wedstrijd tegen Eureka. Met 3 invallers uit de de D (Stijn, Lucas en Finn enorm bedankt) werd verloren met 14-0. Grootste probleem was het rondspelen en snelheid krijgen op het echte gras. De aanwijzingen van coach Aniek werden wel geprobeerd maar het leidde niet tot een omkeer. Volgende keer gaat het beter met een compleet team, geen regen, kunstgras en trainen op actief rondspelen. Van Stefan.

IJsselvogels D1 – Merwede / Multiplaat D1   10-3   En toen kwam de app vrijdagavond met daarin een foto met een zielige Rosa met een mitella.. pols gekneusd. ☹ Dus beterschap Rosa! Hopelijk kun je snel weer aansluiten. Gelukkig heeft de E1 een vijftal en kon Luna bij ons aansluiten om in te vallen. En dat deed ze nogal zeer verdienstelijk om het maar eens op een eufemistische manier te zeggen. Twee vakken was een paar seconden wennen maar daarna draaide je gewoon vol mee met het team. En dan bij je debuut ook gelijk nog een goal meepikken is helemaal knap! De wedstijd er maar even bijnemen en zoals we de laatste tijd gewend zijn regent het gewoon weer. Waar blijft toch die nazomer vraag je je af. Vandaag in Merwede een tegenstander die wel lekker meespeelt. Stijn zet met een mooi schot meteen de voorsprong op het scorebord en Jesca maakt daar met een schot 2-0 van. Merwede maakt de 2-1 maar Jesca en Luna vergroten de voorsprong naar 4-1. De tweede aanval heeft het zwaarder maar Finn schiet voor de rust toch de 5-1 binnen en door goed verdedigen houdt de verdediging het de tweede 12,5 minuten dicht en is 5-1 de ruststand. Even naar binnen en een beetje warm proberen te worden voor de tweede helft. Geen vuiltje aan de lucht en de tweede helft pakken we de draad op met Jesca die met een stip en een slim genomen vrije bal (goed gezien!) de voorsprong vergroot naar 7-1. Merwede maakt nog een doelpunt maar Stijn, Olivier en Jesca maken de 10-2 vol. Merwede maakt nog een goal maar de wedstrijd is dan al lang gespeeld. Drie overwinningen in drie wedstrijden, het kon slechter beginnen. Maar (nu toch ook maar even de strenge coach uithangen) er is ook nog wel werk aan de winkel de komende weken tijdens de training. Er gaat toch tijdens de wedstijden ook nog het nodige mis. En in de tweede helft beginnen de krachten hier en daar ook op te raken. Hopelijk zijn we de komende weken in staat (zonder regen!) om met zijn achten(!) te trainen zodat we elkaar kunnen helpen om nog beter en sterker te worden!

Fortuna / Delta Logistiek D3 – IJsselvogels D2   3-8 Vandaag mocht D2 naar Fortuna in Delft om, wederom in de stromende regen, een wedstrijd te spelen. Het plan van vorige week (scherp vanaf het begin!) moest ook vandaag uitgevoerd worden. De eerste aanval begreep dit heel goed en Justin opende de wedstrijd met een korte kans. Complimenten voor Mink die de bal vanaf de middellijn precies in de handen van Justin bij de korf wist te plaatsen! Daarna volgde Mink met een doorloopbal en was het daarna wederom Justin die een korte kans scoorde. Na het wisselen van functie moeten jullie altijd even zoeken. De plaatsing ging even iets minder en verdedigend niet altijd scherp genoeg. Gelukkig wisten Quinty en Jesse met twee schoten de voorsprong uit te breiden naar 0-5 in de rust. Toch wat puntjes van kritiek van Nikki en Karin, met name gericht op het gooien en vangen (ja we weten het, we zeggen dit zo’n 100x per minuut, dat heeft vast een reden!). De tweede helft opende Lotte met een afstandsschot, maar liet ook Fortuna D3 even zien dat ze konden scoren. We waren even niet scherp en zo liepen ze ons voorbij om een doelpunt te maken. Thomas en Quinty scoorden allebei nog een doorloopbal waarna Fortuna nog tweemaal wist te scoren. Gelukkig maakte het weinig meer uit en hebben we de wedstrijd gewonnen met 3-8. Goed gedaan D2! Doelpunten van: Justin 2x, Quinty 2x, Mink, Lotte, Jesse, Thomas . Van Karin.

KCR D4 – IJsselvogels D3   0-11   10:00 Het is lekker koud en het regent flink, maar IJsselvogels is klaar om de punten binnen te halen.Nog een vrij nieuw team met nieuwe spelers kunnen het al gauw goed vinden met elkaar en dat helpt ook in een wedstrijd. De wedstrijd werd geopend door Kaya die ons op een 0-1 voorsprong zette, er werd goed gespeeld en er werden veel ballen van de tegenstander onderschept waardoor we voor de rust op een 0-4 stonden. Dit feest zette alleen maar door, mooie goals werden gezien en goed spel onderling was aanwezig, hierdoor wist de D3 een eindscore van 0-11 neer te zetten, Chapeau! Scores werden gemaakt door: Sem & Sahra 3x,  Lucie 2x en Lucas, Ties en Kaya 1x. Van Stefan.

IJsselvogels E1 – Olympia E1   9-8  Afgelopen zaterdag regende het onafgebroken. Terwijl de ouders zich verscholen onder de paraplu, maakte de E1 zich klaar voor de wedstrijd tegen Olympia. Het veld was glad, de bal was nat, maar de E1 liet zich daar niet door tegenhouden. In de eerste minuten maakte Timo al een mooi doelpunt, dat helaas verdedigd was. Daarna scoorde Sven al snel en werd het 1-0. Diverse kansen volgden, en al in de eerste 10 minuten werd het dankzij Luna 2-0 en later 3-0. Er werd zelfs gescoord met een prachtige doorloopbal. In de tweede 10 minuten scoorde Olympia, zodat de stand 3-1 werd. Marnick maakte er al snel 4-1 van. Olympia scoorde en het werd 4-2. Luna maakte het 5e doelpunt, Sven scoorde het 6e doelpunt. Olympia maakte er 6-3 van. Marnick scoorde nog net voor de rust en zo eindigde de eerste helft met 7-3 voor IJsselvogels. In de tweede helft moest Luna invallen bij de D en verliet de wedstrijd. IJsselvogels begon goed aan de tweede helft, maar toen Olympia snel het 4e, 5e en 6e doelpunt scoorde was de onrust merkbaar. Sam en Remmert wierpen zich op als goede coaches en gaven de spelers met hun enthousiasme weer zelfvertrouwen terug. Marnick scoorde het 8e en 9e doelpunt. Het  10e  doelpunt werd helaas afgekeurd. Toen Olympia het 7e doelpunt scoorde en later een stip kreeg en de 8e scoorde bleef het tot het einde toe spannend. Groot was de opluchting toen IJsselvogels uiteindelijk toch echt won met 9 -8! Luna scoorde 3 keer, Sven 2 keer, Marnick 4 keer. Bij het korfschieten scoorde Nora 1 keer, Timo 2 keer en Marnick 1 keer. Van Liesbeth en Patrick.

Gemini E1 – IJsselvogels E2   afgelast.

IJsselvogels E3 – Korbis E2  2-3 IJsselvogels E3 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Korbis E2. Op de trainingen hebben wij veel geoefend op schieten en passen wat heel goed ging maar in de wedstrijd was het wat moeilijker. Korbis stond/staat op de eerste plek en dat merkte je ook wel. Ze verdedigden heel goed en haalden veel ballen er tussen uit. Gelukkig werd dat door IJsselvogels in de loop van de wedstrijd ook steeds beter en steeds meer gedaan. Helaas maakte korbis 2 goals achter elkaar, maar de moed zakte ons niet in de schoenen. Iedereen was goed aan het aanvallen waardoor Tiddo scoorde het werd 1-3. Korbis en IJsselvogels scoorde allebei nog 1 keer en toen was de tijd helaas op. De eindstand is dus 2-3 geworden. Allebei de goals zijn gescoord door Tiddo. Van Roos.

IJsselvogels E4 – ’t Capproen E2   1-1   De E4 moest op de regenachtige zaterdagochtend een wedstrijd spelen tegen ‘T Capproen E2. De eerste 20 minuten werd er niet gescoord door beiden teams, heel jammer want IJsselvogels E4 had meer kansen dan de tegenstander. En door de goede verdediging van de E4 hebben ze toen geen doelpunten tegen gekregen. Sil scoorde uiteindelijk de 1-0 met een mooi doelpunt. De verdediging van de E4 was heel sterk, maar er werd toch weten te scoren door de tegenstander, het werd 1-1. Er is uiteindelijk niet meer gescoord door beide teams. Gelukkig hebben we 1 puntje weten te scoren en gaan we volgende week voor de winst! Van Merel.

IJsselvogels F1 – Reeuwijk F1   17-11   Na 2 nederlagen kwam vandaag het eveneens nog puntloze Reeuwijk F1 op bezoek. Helaas zonder David (zwemverplichtingen) maar met Lilly en Daan begonnen we de wedstrijd. Er werd gelukkig veel gescoord want de eindstand was 17-11 voor onze F1 zodat de eerste punten in de knip zitten. Helaas heb ik nog niet van Myrthe door gehad wie er allemaal gescoord hebben maar misschien komt dat nog (puntje van aandacht). Invallers bedankt!

IJsselvogels F2 – Nieuwerkerk F4   4-0   De F2 speelde dit keer op een vrijdag, maar ondanks het feit dat we nu al 2 weken geen training hadden gehad, speelden we super. We speelden de wedstrijd tegen het meisjesteam uit Nieuwekerk. Een geweldig spel dat de F2 won met 4 – 0. Aanvallend erg sterk en verdedigend ook erg goed, de tegenpartij kon geen bal kwijt. Volgende week gaan we weer trainen en gaan we aandacht besteden aan het vrijlopen en trainen we dat we ook tijdens het verdedigen naar de bal moeten kijken. De doelpunt makers waren Lucas (2x), Daan (1x) en Florian (1x). Het korfschieten hebben we helaas met 2-4 verloren. Lilly en Thijme scoorden hier. Lotte en Amber.